Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-1 (5-12-2010)



Μέσα σε ένα πεντάλεπτο κρίθηκε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Περιστερίου, που βρήκε τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ ισόπαλους με 1-1.



Η Ένωση, παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το πρώτο μέρος μετά από αποβολή του Ντιόπ, ευτύχησε να προηγηθεί με τον Μπλάνκο στο 85' δείχνοντας σε εκείνο το σημείο πως θα έφευγε από μια δύσκολη έδρα με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με τον Αναστασάκο, ενώ πίεσαν ακόμα και για δεύτερο γκολ.

Η ισοπαλία, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, σίγουρα δεν αφήνει κανέναν από τους δυο αντιπάλους ικανοποιημένους, όμως βάσει απόδοσης οι Περιστεριώτες είναι αυτοί που θα έπρεπε να τα βάζουν με την τύχη τους.

Σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στη Χάιντουκ την Τετάρτη, η ΑΕΚ εμφανίστηκε αγνώριστη και από τα πρώτα λεπτά του ματς φάνηκε πως είχε μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία και την ανάπτυξη του παιχνιδιού της. Ο Ατρόμητος ξεκίνησε σαφέστατα πιο δυνατά και δημιούργησε ευκαιρίες, την ώρα που η κακή εικόνα της ομάδας του ανάγκαζε τον Μανόλο Χιμένεθ να κάνει αλλαγή μόλις στο 30' και να περάσει τον Μπέρνς αντί του ανύπαρκτου Γκερέιρο.

Η Ένωση βελτιώθηκε ελαφρώς στο επόμενο διάστημα, όμως εκεί που είχε αρχίσει να πατάει καλά, ήρθε η αποβολή του Ντιόπ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 40'. Ο Σενεγαλέζος δυο φορές σήμερα προέβη σε αχρείαστα σκληρά φάουλ και το πλήρωσε η ομάδα του, που έμεινα από νωρίς με παίκτη λιγότερο.

Εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό του πλεονέκτημα, ο Ατρόμητος πίεσε και έκλεισε στα καρέ της την ΑΕΚ, η οποία φάνηκε πρωτίστως να ενδιαφέρεται για να μη φύγει ηττημένη, με τον Γκέντζογλου να περνάει αλλαγή στη θέση του Σκόκο. Το μόνο που μπορούσαν να περιμένουν οι φιλοξενούμενοι ήταν κάποιο γκολ σε μια αντεπίθεση και αυτό πράγματι το πέτυχαν.

Στο 85' ο Λυμπερόπουλος, που είχε περάσει στη θέση του Λεονάρντο, έβγαλε μπαλιά ακριβείας στον Μπλάνκο, ο οποίος ξεχύθηκε μπροστά και αφού πρόλαβε τον Μιχαϊλίδη, έστειλε με διπλή προσπάθεια τη μπάλα στα δίχτυα.

Χάρες και πανηγύρια στην πλευρά της ΑΕΚ, μόνο που δεν θα διαρκούσαν για πολύ. Πεισμωμένοι οι γηπεδούχοι πίεσαν και δικαιώθηκαν στο 89', όταν ο Καμαρά με συρτή σέντρα, που δεν έκοψαν τρεις ποδοσφαιριστές της Ένωσης, βρήκε τον Αναστασάκο και αυτός από απόσταση αναπνοής δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς (Αναστασάκος 87'), Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Μπρίτο (Περόνε), Σφακιανάκης, Τάτος (Φαβάλι 78'), Καμαρά, Σαγκανόφσκι

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Μάκος, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο (Μπερνς 30'), Σκόκο (Γκέντζογλου 43'), Γιάχιτς, Λεονάρντο (Λυμπερόπουλος 80'), Ντιόπ, Μπλάνκο

Πηγή
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1905756