Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

2012 - θεϊκά δώρα και crash test

Μετά από αρκετές μέρες απουσίας επανέρχομαι σήμερα με μερικά πολύ καλά νέα σχετικά με το πολύκροτο έτος 2012. Μπορεί κάποιοι στενόμυαλοι άνθρωποι με φοβικά σύνδρομα να προωθούν σενάρια καταστροφής και συντέλειας ή άλλοι να βλέπουν την "τιμωρία" όλων μας για τα λάθη που διέπραξε η ανθρωπότητα, ωστόσο η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και πολύ πιο χαρμόσυνη.
Το 2012 έρχεται να μεταμορφώσει κυριολεκτικά το ανθρώπινο είδος μέσα από τη διεύρυνση της συνείδησης. Με το 2012 θα περάσουμε το κατώφλι μιας νέας χρυσής εποχής του Ανθρώπου πάνω στον πλανήτη Γη... Ο Άνθρωπος -με άλφα κεφαλαίο- μετουσιωμένος και μεταμορφωμένος γίνετε η πραγματική κορώνα της θεϊκής Δημιουργίας, γίνετε πραγματικό θεϊκό τέκνο που δημιουργεί με τη σοφία της καρδιάς του πλέον πάνω στον γαλάζιο πλανήτη. Η ειρήνη και η συν-δημιουργία μεταξύ των ανθρώπων, η αδελφοσύνη και ο σεβασμός γίνονται οι επικρατούσες ποιότητες συμβίωσης. Και φυσικά ο νέος αυτός πολιτισμός δεν έρχετε να επιβληθεί "άνωθεν" από κάποιες περίεργες αυτο-ανακυρηχθήσες ανώτερες αρχές, αλλά από το πλήθος των ανθρώπων που έχουν πλέον πλήρη επίγνωση.

Όμως για να πάρουμε τα δώρα αυτά, που οι συμπαντικές ενέργειες, που τρέφουν και συντηρούν την ίδια τη ζωή του πλανήτη, μας στέλνουν οφείλουμε να πληρούμε κάποιες προϋποθέσεις, οφείλουμε να περπατήσυμε συνειδητά το δρόμο της προετοιμασίας μας προς εκείνη την πορεία μεταμόρφωσης. Μιας μεταμόρφωσης πουθα έχει συνειδησιακό χαρακτήρα, μιας και όπως όλα δείχνουν δεν θα μεταλλαχτούμε σωματικά....

Θαρρείτε πως παραληρώ? Πως ονειρεύομαι μια ουτοπία? Όχι όσα παραπάνω σας γράφω δεν είναι απλά το απόσταγμα της διαίσθησης μου, αλλά επιβεβαιώνονται πλέον από την ίδια την επιστήμη -και σε αυτό το σημείο θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε.

Δεν μπορώ όμως να σας αποκρύψω το γεγονός, πως όπως όλα δείχνουν τα δύο περίπου χρόνια που μας χωρίζουν από το χαρμόσυνο Δεκέμβρη του 2012, θα κληθούμε όλοι -πραγματικά όλοι- στα όρια μας. Στα όρια εκείνα της κατανόησης μας που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το ίδιο το νόημα της ύπαρξης. Οι κρίσεις που ήδη βιώνουμε, θα μεγαλώσουν και θα πληθύνουν. Ο κάθε ένας μας θα πάρει με τον κατάλληλο για το άτομο του τρόπο ένα μάθημα ζωής. Ένα "χτύπημα της μοίρας"... Και που είναι το καλό στην όλη ιστορία θα αναρωτιέστε... το ότι το γνωρίζουμε και το περιμένουμε, το ότι αποδεχόμαστε την κρίση, ως απαραίτητο και δυστυχώς αναπόφευκτο στάδιο προετοιμασίας για τη μεγάλη μεταμόρφωση. Η φύση θα μας επιφυλάξει ακόμη κι άλλα "ξεσπάσματα" κάθαρσης. Σεισμοί, ηφαίστεια, κλιματολογικές ακρότητες και πλημμύρες θα συνεχίσουν να καθαρίζουν τον ίδιο τον πλανήτη.

Η φύση θα κάνει το έργο της. Και η φύση είναι που εδώ και χρόνια μας αφυπνίζει και μας καλεί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να αρχίσουμε να περπατάμε συνειδητά το δρόμο της αυτογνωσίας. Κάποιοι πιο ευαίσθητοι ένιωθαν από καιρό το κάλεσμα του ήλιου, της Γης, της φύσης, του Θεού... κάποιοι ακόμη επιμένουν να μένουν δέσμιοι του παλιού τρόπου σκέψης, αυτής της σκέψης που βασίζεται στον παραγκωνισμό, στις σχέσεις εξουσίας, στα παιχνίδια δύναμης και έλλειψης ανθρωπιάς... όμως ειλικρινά όλοι τούτοι αν δεν ξυπνήσουν με το μαλακό, αν δεν αρχίσουν να βρίσκουν τη σοφία και τις ποιότητες της καρδιάς τους, είναι καταδικασμένοι να περάσουν όλη αυτή ητ διαδικασία σε μορφή crash test μέσα στο 2012... και ειλικρινά δεν είναι βέβαιο πως μπορεί να αντέξει κανείς την πίεση αυτή...

Θα μοιάζει σαν να χάνει κανείς τα λογικά του... είναι το μόνο που μπορώ να περιγράψω προς το παρόν... αλλά γιατί να περιμένουμε να φτάσει εκείνη η ώρα? Γιατί να μην εκμεταλλευτούμε όλες αυτές τις θετικές ενέργειες που έρχονται να μας υποστηρίξουν και να μας προετοιμάσουν για το αναπόφευκτο γεγονός του 2012, ώστε να μπορέσουμε όχι μόνο να το αντέξουμε, αλλά να πάρουμε μέρος στη νέα ανθρωπότητα που θα αρχίσει να χτίζει μια "νέα Γη και ένα Νέο Ουρανό"?

Κάποιοι το νιώθω πως ίσως να τρομάζετε με όσα λίγα περιγράφω εδώ μέσα. Δεν υπάρχει λόγος όμως. Υπάρχει χρόνος να προετοιμάσουμε τόσο το πνεύμα και την ψυχή, όσο και το σώμα μας για να περάσει σταδιακά και ομαλά τη μετάβαση στη νέα αυτή εποχή. Υπάρχουν βήματα που ούτως ή άλλως γνωρίζουμε, που ούτως ή άλλως όλοι έχουμε μέσα στην καρδιά μας, αρκεί τώρα να τα θυμηθούμε και να τα κάνουμε πράξη.

Θα επανέλθω και θα συνεχίσω να επανέρχομαι συχνά σε αυτό το θέμα, μέχρι να μην λειτουργεί το διαδίκτυο και οτιδήποτε άλλο που βασίζεται στο ηλεκτρικό ρεύμα και την ηλεκτρονική τεχνολογία. Θα συνεχίσω να σας το θυμίζω μέχρι να αρχίσετε να βάζετε καλά μέσα στην καρδιά σας αυτή την αλήθεια. Ναι δεν θα είναι εύκολη πορεία και ναι θα μας πονέσει. Όμως η ανταμοιβή μας θα είναι τεράστια και αξίζει την προσπάθεια.

Υπευθυνότητα και συστηματική εργασία πάνω στον εαυτό μας και την αυτογνωσία μας χρειάζεται. Καθημερινή συστηματική εργασία και φροντίδα του σώματος μας. Σκεφτείτε σαν να είναι το σώμα σας ο ναός όπου λαμβάνει χώρα η ιεροτελεστία που μας φέρνει κοντά στο θεϊκό γεγονός του 2012 και φερθείτε του ανάλογα. Νιώστε πως όλα όσα κάνετε, όλα όσα σκέπτεστε και λέτε από εδώ και πέρα είναι μέρος μιας ιεροτελεστίας που οδηγεί στην τελική μεταμόρφωση.

Ανοίξτε την καρδιά σας και αφήστε την να σας οδηγήσει.

Με αγάπη
Β.Χ.
Διαβάστε περισσότερα...

Όσο πιο πολλούς φόρους ζητούν οι κυβερνήσεις, τόσο λιγότερα χρήματα εισπράττουν

Όταν οι κυβερνήσεις αποκαλύπτουν σχέδια να αυξήσουν τον υψηλότερο συντελεστή στο φόρο εισοδήματος, υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές αυτές θα φέρουν εκατομμύρια ευρώ επιπλέον στα ταμεία του κράτους. Όμως κάποιοι οικονομολόγοι αμφισβητούν αυτές τις προβλέψεις, υποστηρίζοντας ότι τα έσοδα από τη φορολογία αυξάνονται μόνο μέχρι ένα συγκεκριμένο φορολογικό συντελεστή - όταν αυτός ξεπεραστεί, αρχίζουν ξανά να πέφτουν. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως «καμπύλη του Λάφερ». Όταν οι πολίτες θεωρούν ότι το κράτος εφαρμόζει υπερβολικά υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, δεν έχουν πλέον κίνητρο για να εργάζονται, ενώ απ’ την άλλη αρχίζουν να ψάχνουν τρόπους να αποφύγουν τη φορολογία, είτε εκμεταλλευόμενοι «παραθυράκια» στη φορολογική νομοθεσία είτε εμπιστευόμενοι τις καταθέσεις τους σε offshore φορολογικούς παραδείσους είτε τέλος εγκαταλείποντας τη χώρα και μετακομίζοντας στο εξωτερικό. Όμως, σύμφωνα με τον οικονομολόγο καθηγητή Κόλιν Ρεν του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, ο καθορισμός των περιπτώσεων στις οποίες ισχύει το παραπάνω φαινόμενο αποτελεί αντικείμενο διενέξεων ανάμεσα στους ειδικούς. Όπως εξηγεί, «λέγεται ότι η μείωση του υψηλότερου φορολογικού συντελεστή εισοδήματος, που έφτανε μέχρι και το 83% στη Μεγάλη Βρετανία από τα τέλη του 1970 ως τις αρχές της δεκαετίας του ’80, οδήγησε σε αύξηση των εσόδων από φορολογία». Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει αν και κατά πόσο η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει πάλι σε αύξηση του υψηλότερου φορολογικού συντελεστή θα οδηγήσει σε πτώση των εσόδων. Σύντομα θα το διαπιστώσουμε και στην Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα...

Ο Νόμος του Μέρφι δεν μπορεί να αποδειχτεί

Όλοι γνωρίζουν το νόμο του Μέρφι: ό,τι μπορεί να πάει στραβά θα πάει. Όλοι επίσης έχουν υποστεί κάποια στιγμή τις συνέπειές του: αν η φρυγανιά πέσει από το πιάτο, θα προσγειωθεί από τη βουτυρωμένη μεριά• αν ξεχάσετε την ομπρέλα σας στο σπίτι, είναι σίγουρο ότι θα βρέξει.
Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ο Μέρφι υπήρξε ιστορικό πρόσωπο. Ο ταγματάρχης Έντουαρντ Α. Μέρφι ήταν μηχανικός της Αεροπορίας των ΗΠΑ. Τη δεκαετία του 1940, ενώ διεξήγαγε έρευνες σχετικά με την επίδραση της απότομης επιβράδυνσης στους πιλότους, ανακάλυψε την εξής γενική αρχή: «Αν υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει κάτι και ο ένας από τους δύο οδηγεί στην καταστροφή, πρέπει να υποθέσετε ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα γίνει».
Από ειρωνεία της τύχης, ο Μέρφι δε θέλησε ποτέ να υιοθετήσει την εκλαϊκευμένη εκδοχή του νόμου «του», γιατί τη θεωρούσε επιπόλαιη και μη επιστημονική, κάτι που τον μετατρέπει στο πρώτο θύμα του νόμου του και με αυτόν τον τρόπο, παραδόξως, τον επιβεβαιώνει – ή μήπως όχι; Στο κάτω κάτω, κάθε απόπειρα να αποδείξει κανείς την εγκυρότητα του νόμου του Μέρφι είναι εξ ορισμού καταδικασμένη σε αποτυχία. Αν δηλαδή κάποιος επιχειρήσει να αποδείξει την ισχύ του νόμου ρίχνοντας στο πάτωμα βουτυρωμένες φρυγανιές, για να δει αν όντως θα προσγειωθούν από τη βουτυρωμένη μεριά και το πείραμα «επιτύχει», τότε αυτόματα ακυρώνεται η ισχύ του νόμου, εφόσον κάτι που μπορούσε να πάει στραβά δεν πήγε. Αν, αντίθετα, οι φρυγανιές προσγειωθούν από την άλλη μεριά, αυτό μας δείχνει άραγε ότι ο νόμος δεν ισχύει ή μήπως επενέβη ακριβώς ο νόμος του Μέρφι και μας χάλασε το πείραμα;
Διαβάστε περισσότερα...

Αριθμητικοί εφιάλτες


Γιατί η Παρασκευή και 13 θεωρείται γρουσούζικη μέρα και το 666 αριθμός του σατανά; Πιστεύετε στην αριθμολογία; Ας κάνουμε τους... υπολογισμούς.

Η Τρίτη 6 Ιουνίου του 2006 ήταν μια μέρα που πολλοί περίμεναν γεμάτοι φόβο. Στα αγγλικά υπάρχει ένας όρος, που μάλιστα προέρχεται από τα ελληνικά, για να περιγράψει τους ανθρώπους που φοβούνται τον τριψήφιο αριθμό 666: «hexakosioihexekonta-hexaphobics». Πρόκειται για το βιβλικό αριθμό του θηρίου, που από αμνημονεύτων χρόνων είναι συνδεδεμένος με το Σατανά και πιο πρόσφατα με δευτεροκλασάτες ταινίες τρόμου του Χόλιγουντ. Ωστόσο, οι αριθμολόγοι δεν παίρνουν καθόλου στην πλάκα αριθμούς όπως το 666 και μάλιστα ισχυρίζονται ότι είναι ικανοί να αποκρυπτογραφήσουν τη μυστική σημασία που κρύβεται πίσω από φαινομενικά ασήμαντες σειρές αριθμών. Εκ πρώτης όψεως, ίσως όλα αυτά να μοιάζουν με φτηνά κόλπα τύπου άμπρα-κατάμπρα, αλλά αν διαβάσετε το παρακάτω άρθρο θα ανακαλύψετε ότι η αριθμολογία επηρεάζει μεγάλο μέρος της καθημερινής ζωής μας.

Ο αριθμός-κλειδί του σύμπαντος
Σύμφωνα με το The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (βρετανική ραδιοφωνική κωμωδία που έγινε επίσης σειρά βιβλίων, τηλεοπτική σειρά, ταινία και παιχνίδι για τον υπολογιστή), ο θεμελιώδης αριθμός, που περιέχει την απάντηση για τα μυστήρια της ζωής και του σύμπαντος, με δυο λόγια για τα πάντα, είναι το 42. Ο συγγραφέας, Ντάγκλας Άνταμς, υποστήριζε ότι τον έβγαλε από το μυαλό του. Ακόμα κι έτσι να είναι όμως, έχει υποστηριχτεί επιστημονικά ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του φαινομένου της ζωής, του σύμπαντος και του αριθμού 42. Από τις δυνάμεις που ρυθμίζουν τη λειτουργία του κόσμου, οι δύο πιο βασικές για να εμφανιστεί το φαινόμενο της ζωής είναι ο ηλεκτρομαγνητισμός, στον οποίο βασίζεται η όλη επιστήμη της βιοχημείας, και η βαρύτητα, η οποία υπαγορεύει σε τι είδους πλανήτη μπορεί να εμφανιστεί ζωή. Η σύγκριση της έντασης των δύο αυτών δυνάμεων, όπως περιγράφεται από τις λεγόμενες «σταθερές σύζευξής» τους, δείχνει ότι πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά μεγέθη. Προσοχή στη λεπτομέρεια: η λιγότερο ισχυρή από τις δύο είναι η βαρύτητα. Συγκεκριμένα, κατά 1042 φορές μικρότερη.

Τα εξάρια του Σατανά
Η αναφορά στον αριθμό 666 στην Αποκάλυψη του Ιωάννη έχει σταθεί η αφετηρία πολυάριθμων αριθμολογικών συνδέσεων μεταξύ διαφόρων ιστορικών προσώπων και του Σατανά. Στο Μεσαίωνα, αυτός ο αριθμός βρέθηκε στο επίκεντρο μιας περίεργης «μάχης των αριθμών» σχετικά με το ρόλο του Ιωάννη των Μεδίκων, ο οποίος το 1513 έγινε πάπας με το όνομα Λέων Ι΄. Με όπλο του ένα εξαιρετικά περίπλοκο επιχείρημα βασισμένο στη λατινική εκδοχή του ονόματος του πάπα (LEO DECIMUS), ο Γερμανός μαθηματικός και προτεστάντης Μικαέλ Στίφελ κατάφερε να συσχετίσει το όνομα του πάπα με τα ρωμαϊκά ψηφία DCLXVI, ισοδύναμα, αν μετατραπούν σε αραβικά νούμερα, με το 666, και να «αποδείξει» με αυτόν τον τρόπο ότι ο καινούριος πάπας ήταν όργανο του Σατανά. Και το αντίπαλο «στρατόπεδο» όμως δεν έμεινε πίσω. Ο καθολικός θεολόγος Πέτερ Μπούνγκους κατάφερε να βρει ένα εξίσου περίπλοκο αριθμολογικό επιχείρημα που «αποδείκνυε» ότι το 666 αντιπροσώπευε τη λέξη LUTHER (ΛΟΥΘΗΡΟΣ). Από τότε, οι απόπειρες να συνδεθεί ο αριθμός του θηρίου με τα ονόματα σκοτεινών ιστορικών προσώπων δεν έχουν σταματήσει. Για παράδειγμα, μετατρέποντας τα γράμματα του αλφαβήτου σε αριθμούς, σύμφωνα με το σύστημα Α=100, Β=101, C=102 κ.λπ., καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός 666 αποτελεί το άθροισμα των αριθμών που αντιστοιχούν στα γράμματα του ονόματος HITLER.

Κάνει κακό στην υγεία
Το να παίρνει κάποιος στα σοβαρά την αριθμολογία δεν είναι απλώς κακό για την πνευματική υγεία του, αλλά θα μπορούσε ακόμα και να τον σκοτώσει! Μια στατιστική μελέτη των τροχαίων ατυχημάτων στη Φινλανδία, που δημοσιεύτηκε το 2002, αποκάλυψε ότι, περιέργως, το ενδεχόμενο θανάτου από αυτοκινητιστικό δυστύχημα αυξάνεται όταν η 13η ημέρα του μήνα είναι Παρασκευή. Αυτή η αύξηση επηρεάζει ιδιαίτερα το γυναικείο πληθυσμό, αφού, σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες έχουν 63% περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους σε δυστύχημα Παρασκευή και 13. Μια άλλη στατιστική μελέτη, σχετική με το βρετανικό αυτοκινητόδρομο Μ25, αποκάλυψε ότι εκείνη την ημέρα παρατηρείται αύξηση της τάξεως του 52% στις εισαγωγές σε νοσοκομεία. Οι ερευνητές πιστεύουν πως μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι προληπτικοί οδηγοί, εκείνη την ημέρα, απασχολούν υπερβολικά το μυαλό τους σχετικά με την ημερομηνία και η προσοχή τους αποσπάται από την οδήγηση.

Η αριθμολογία μπαίνει σε τροχιά
Η ανατριχιαστική φράση «Χιούστον, έχουμε ένα πρόβλημα» του αστροναύτη Τζακ Σουίγκερτ του διαστημόπλοιου Apollo 13, εξαιτίας έκρηξης που κατέστρεψε μέρος του διαστημόπλοιου, ενώ βρισκόταν σε απόσταση 320.000 χλμ. από τη Γη, μπορεί να προκάλεσε σοκ στους υπεύθυνους του προγράμματος, αλλά δεν εξέπληξε τους αριθμολόγους. Τα στοιχεία μιλούν μόνα τους: εκτός από τον ατυχή αριθμό του ονόματος της αποστολής, το διαστημόπλοιο απογειώθηκε στις 13:13 ώρα Χιούστον, από την εξέδρα εκτόξευσης 39 (= 3 x 13) στις 11 Απριλίου του 1970 (11/4/70, ημερομηνία που το άθροισμα των ψηφίων της μας δίνει 13). Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς που η έκρηξη σημειώθηκε στις 13 Απριλίου.

Ο αριθμός π στον ουρανό
Η παρατήρηση των άστρων στο νυχτερινό ουρανό μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως απρόσφορη για να ανακαλύψει κανείς αριθμητικές σχέσεις που να αποδίδουν τον αριθμό π. Ή μήπως όχι; Το 1881, ο Ιταλός μαθηματικός Ερνέστο Τσεζάρο ανακάλυψε ότι υπήρχε σύνδεση μεταξύ του αριθμού π και των ιδιοτήτων κάθε μεγάλου συνόλου τυχαίων αριθμών. Ένα τέτοιο σύνολο αποτελούν και οι τυχαίες θέσεις των 100 πιο λαμπρών άστρων στον ουρανό, που σύμφωνα με το μαθηματικό τύπο που ανακάλυψε ο Τσεζάρο μετατρέπεται στον αριθμό 3,12772 (που ισούται με το 99,95% της πραγματικής τιμής του αριθμού π).

Οι τρομερές Παρασκευές
Η ευρέως διαδεδομένη πρόληψη εναντίον της Παρασκευής όταν αυτή συμπίπτει με τη 13η ημέρα του μήνα μπορεί να έχει τις ρίζες της στην παρουσία 13 συνδαιτυμόνων στο Μυστικό Δείπνο, που οδήγησε στη σύλληψη και Σταύρωση του Χριστού τη Μεγάλη Παρασκευή. Όποια κι αν είναι πάντως η προέλευση της πρόληψης, τα νέα δεν είναι καλά για όσους φοβούνται την εν λόγω ημερομηνία, στους οποίους επίσης έχει αποδοθεί ένα όνομα με ελληνικές ρίζες: paraskevedekatriaphobics. Από μια ιδιορρυθμία του ημερολογίου, η 13η ημέρα του μήνα είναι πιο πιθανό να πέσει Παρασκευή απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας. Κάθε χρόνος έχει τουλάχιστον μία Παρασκευή και δεκατρείς, ενώ κάποιοι, όπως το 2009, είχαν τρεις.

Ο αριθμός-φάντασμα στο ασανσέρ
Εξαιτίας της φοβίας που προκαλεί ο αριθμός 13 σε πολλά πολυώροφα κτίρια, ως διά μαγείας, μετά το 12ο όροφο υπάρχει απευθείας ο 14ος. Ένα από αυτά είναι αυτό που υψώνεται στον αριθμό 1 της Canada Square στα Docklands του Λονδίνου, το οποίο, με ύψος 235 μέτρων, είναι το υψηλότερο κτίριο της Βρετανίας. Φυσικά, ακόμα κι αν το κουμπί του ασανσέρ γράφει 14, ο όροφος στην πραγματικότητα είναι ο δέκατος τρίτος. Σε αυτόν βρίσκεται η έδρα της εφημερίδας Sunday Telegraph, η οποία γνώρισε τη μια ατυχία μετά την άλλη. Άλλαξε τρεις εκδότες, ενώ η κυκλοφορία της έπεσε κατακόρυφα. Δεν είναι να απορεί κανείς που η διεύθυνση αποφάσισε να μεταφέρει τα γραφεία της εφημερίδας αλλού.

Ο χρυσός αριθμός του Παρθενώνα
Η πρώτη αναφορά σε αυτόν το «χρυσό» αριθμό, τον αποκαλούμενο αριθμό φ, έγινε από τον Ευκλείδη γύρω στο 300 π.Χ. Πολλοί τον αποκαλούν και «χρυσή τομή» και ισούται κατά προσέγγιση με 1,618. Εντοπίζεται σε ένα απίστευτα ευρύ φάσμα πραγμάτων, από την αναλογία του μήκους των πλευρών και των διαγωνίων των πενταγώνων μέχρι τη σπειροειδή μορφή που παρατηρείται σε δομές κάποιων ζωντανών οργανισμών. Για παράδειγμα, στο εσωτερικό των κουκουναριών, αν τους κάνουμε μια τομή, παρατηρούμε ότι συχνά έχουν 13 ελικοειδή σχήματα και άλλα 8 με αντίθετη φορά. Η αναλογία αυτών των αριθμών ρυθμίζεται από το χρυσό αριθμό φ. Έχει υποστηριχτεί η άποψη ότι τα κτίρια που στην κατασκευή τους λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός φ για να καθοριστούν οι αναλογίες τους είναι πιο καλαίσθητα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Παρθενώνας: λέγεται ότι η αναλογία πλάτους-ύψους της αρχικής πρόσοψής του ισοδυναμούσε με τον φ. Επίσης, το 1995, ο δρ Τζον Πουτζ, μαθηματικός, υποστήριξε ότι η αναλογία του μεγέθους των διαφόρων μερών στις σονάτες για πιάνο του Μότσαρτ συχνά ισοδυναμεί με τον φ.

Ο βάρδος και η Βίβλος
Πολλοί ισχυρίζονται ότι το όνομα Σαίξπηρ (Shakespeare) είναι ψευδώνυμο ενός άλλου συγγραφέα. Διάφορα ονόματα έχουν προταθεί κατά καιρούς για την αληθινή ταυτότητα του συγγραφέα του Άμλετ. Οι περισσότεροι θεωρητικοί της λογοτεχνίας απορρίπτουν αυτές τις θεωρίες ως γελοίες και ανυπόστατες, αλλά οι ερασιτέχνες λογοτεχνικοί ντετέκτιβ κατέφυγαν στην αριθμολογία, για να στηρίξουν τις θεωρίες τους. Ο Σαίξπηρ πέθανε στα 46 του το 1610, τη χρονιά που εκδόθηκε στη Βρετανία η διάσημη Μετάφραση Βασιλέως Ιακώβου της Βίβλου. Είναι αξιοπερίεργο ότι η 46η λέξη του 46ου Ψαλμού είναι «shake», ενώ η 46η από το τέλος «spear».

Η «πολυεθνική του διαβόλου»
Ακόμα και οι πιο φανατικοί αντικαπιταλιστές δε θα έφταναν να υποστηρίξουν ότι τις πολυεθνικές τις διευθύνει στην κυριολεξία ο Σατανάς. Και όμως, αυτή η κατηγορία διατυπώθηκε εναντίον της εταιρείας Procter and Gamble ως συνέπεια μιας περίεργης φήμης που άρχισε να κυκλοφορεί στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Εστιαζόταν στο λογότυπο της εταιρείας, που εικόνιζε έναν άνθρωπο στη Σελήνη περικυκλωμένο από 13 αστέρια. Υποτίθεται ότι οι μπούκλες της γενειάδας του σχημάτιζαν τον αριθμό 666. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 η φήμη είχε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και η εταιρεία αναγκάστηκε να αποσύρει το λογότυπο που είχε χρησιμοποιήσει επί 130 χρόνια. 10 χρόνια αργότερα όμως οι κατηγορίες ξαναεμφανίστηκαν στο προσκήνιο - θεωρητικά η πηγή τους υπήρξε ένας εμπορικός ανταγωνιστής, ο οποίος κατέληξε στα δικαστήρια, εξαιτίας της κακόπιστης χρήσης της αριθμολογίας.

Αιμοσταγείς ακαδημαϊκοί
Γύρω στο 520 π.Χ., ο Έλληνας μαθηματικός Ίππασος ο Μεταπόντιος αποκάλυψε την ύπαρξη ενός εντελώς νέου είδους αριθμών. Χρησιμοποιώντας ένα απλό επιχείρημα, απέδειξε ότι το μήκος της διαγωνίου ενός τετραγώνου που το μήκος των πλευρών του ισούται με μία μονάδα, είναι «άρρητο», δηλαδή δεν μπορεί να εκφραστεί ως κλάσμα δύο ακέραιων αριθμών. Σύμφωνα με το Πυθαγόρειο Θεώρημα, αυτό σημαίνει ότι η τετραγωνική ρίζα του 2 είναι άρρητος αριθμός. Σύμφωνα με το θρύλο, οι Πυθαγόρειοι δεν εντυπωσιάστηκαν από την ανακάλυψη του Ίππασου, αφού την είδαν ως απειλή στην ίδια την έννοια των ρητών αριθμών. Έτσι, τυφλωμένοι από θυμό, τον δολοφόνησαν.

Η μεγάλη Πι-ραμίδα
Αν η περίμετρος της Πυραμίδας της Γκίζας (920 μέτρα) διαιρεθεί με το διπλάσιο του ύψους της (που είναι 146,5 μέτρα), το πηλίκο είναι ο αριθμός π κατά προσέγγιση 99,5%. Η ανακάλυψη αυτή έχει προκαλέσει τη διατύπωση πολυάριθμων θεωριών σχετικά με τους κατασκευαστές της πυραμίδας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να οφείλεται σε μια συσκευή σε σχήμα τροχού που πιθανώς χρησιμοποιήθηκε για να οριοθετηθεί η περίμετρος της πυραμίδας. Αν η ακτίνα της συσκευής είχε το ίδιο μήκος με τη βασική μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιούσαν για να μετρήσουν το ύψος, και η περίμετρος ορίστηκε από τον αριθμό των στροφών του τροχού, ο αριθμός π αυτόματα αποτελεί μέρος του τελικού σχεδίου της πυραμίδας.

Το «γρουσούζικο» μπαλάκι του Λόττο
Από την εποχή που ξεκίνησε το Λόττο στη Βρετανία, το 1994, έχουν γίνει πάνω από 1.000 κληρώσεις. Θεωρητικά, όλα τα μπαλάκια έχουν ακριβώς την ίδια πιθανότητα να κληρωθούν κάθε εβδομάδα, αλλά ένα από τα 49 νούμερα έχει «καταφέρει» να αποφύγει την οπή απ’ όπου βγαίνουν τα τυχερά μπαλάκια πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο: το 13. Μέχρι σήμερα, έχει κληρωθεί στο 11% μόνο όλων των κληρώσεων, ενώ οι στατιστικά αναμενόμενες πιθανότητες είναι 14%. Το γεγονός φυσικά δεν εκπλήσσει τους triskaidekaphobics, τους ανθρώπους δηλαδή που είναι πεπεισμένοι ότι ο αριθμός 13 φέρνει γρουσουζιά. Υπάρχει όμως κάτι μεταφυσικό σε όλο αυτό; Εξελιγμένες στατιστικές μέθοδοι έχουν δείξει ότι συνολικά η συχνότητα με την οποία κληρώνονται οι διάφοροι αριθμοί είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου σε συνθήκες τυχαίας κλήρωσης. Υπόψην ότι η πιθανότητα το λιγότερο εμφανιζόμενο μπαλάκι να είναι το «άτυχο» 13 ήταν μία στις 49, αρκετά μικρή ώστε να κριθεί στατιστικά σημαντικό το φαινόμενο, για να θεωρήσουμε δηλαδή ότι αποτελεί μια απόκλιση από την τύχη.

Διαβάστε περισσότερα...

2012: ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

Πριν από λίγες ημέρες στους κινηματογράφους παίχτηκε η ταινία 2012. Από καθαρή περιέργεια καθίσαμε και την είδαμε. Από πλευράς εφέ μπορούμε να πούμε ότι ήταν καλή ταινία. Το σενάριο όμως μοιάζει υπερβολικό. Δεν είχαμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με το 2012. Είχαμε ακούσει πληθώρα αρνητικών σχολίων, όπως και πάρα πολλές διαβεβαιώσεις ότι τα πράγματα αυτά δεν συμβαίνουν.

Στη συνέχεια κατεβάσαμε την ταινία από το διαδίκτυο και την είδαμε επισταμένως και ερευνήσαμε διεξοδικά τα επιστημονικά στοιχεία της ταινίας. Σας blog δεν θέλουμε να πάρουμε θέση για το 2012. Το ερευνούμε ακόμη. Θα σας δώσουμε όμως μερικά στοιχεία από αυτά που ανακαλύψαμε από την έρευνά μας και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Αναζητήσαμε ερευνητές που έχουν ασχοληθεί επιστημονικά με γεωλογία και παλαιοντολογία. Αυτοί μας έδωσαν τα περισσότερα στοιχεία.

Δεν θα δώσουμε Links, ούτε βιβλία ούτε περιοδικά, διότι δεν θέλουμε να τρομοκρατήσουμε κανέναν, αλλά ούτε και να αποκρύψουμε τίποτα.

Όσα αναφέρουμε πιο κάτω είναι ελεγμένα και διπλό-διασταυρωμένα. Ας φαίνονται τραβηγμένα και απίστευτα. Σκεφτείτε μόνο ότι σε εμάς φάνηκαν ακόμη πιο τραβηγμένα και κάναμε πολύ προσπάθεια για να μην τα απορρίψουμε. Τα δεχθήκαμε όμως γιατί τα στοιχεία ήταν ακράδαντα. Το λέμε αυτό γιατί δεν θέλουμε κριτική του στιλ «δεν το πιστεύω». Δεχόμαστε κριτική με βάση αποδεικτικά στοιχεία και αφού αφιερώσει κάποιος χιλιάδες κυριολεκτικά ώρες έρευνας. Όποιος δεν ενδιαφέρεται για την έρευνα δεν έχει δικαίωμα και στην κριτική.


  1. Οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς όπως ο Πλάτωνας κ.α μιλούν για παγκόσμιους κατακλυσμούς. Ο Ηρόδοτος λέει ότι ο Ήλιος έχει ανατείλει από 4 διαφορετικές μεριές του ορίζοντα. Μετά από κάθε κατακλυσμό ο Ήλιος ανατέλλει από διαφορετικό σημείο του ορίζοντα, διότι μετατοπίζεται ο γεωγραφικός άξονας της Γης. Ο Πλάτωνας λέει ότι θα ξανασυμβεί.


  1. Παρόμοια στοιχεία με των Ελλήνων δίνουν τα Ινδικά βιβλία. Μιλούν για την προ-κατακλυσμιαία ανθρωπότητα με λεπτομέρειες, πόσες ημέρες κράτησε ο κατακλυσμός κτλ.


  1. Βασικό στοιχείο της διδασκαλίας των εσωτεριστικών και μυητικών ταγμάτων είναι ο Κατακλυσμός και ότι είναι πολύ πιθανό να ξανασυμβεί. Διαβάστε τα βιβλία της Μπλαβάτσκυ για να καταλάβετε.


  1. Υπάρχουν πάρα πολλές γεωλογικές-παλαιοντολογικές έρευνες οι οποίες υποβιβάζονται και αποσιωπούνται. Αυτές οι έρευνες έδειξαν ότι έγινε πράγματι κατακλυσμός-όχι ένας αλλά πολλοί. Βρέθηκαν χαράδρες με φερτά υλικά και καθώς ανοίχθηκε μια τομή σε αυτά τα φερτά υλικά, οι παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν τεμαχισμένα οστά ζώων-γουρουνιών ,αλόγων, σκυλιών, αντρών, γυναικών, παιδιών. Ένας μάλιστα παλαιοντολόγος λέει: «….είναι φανερό ότι μια τεράστια ασύλληπτη δύναμη μάζεψε όλα αυτά τα όντα, τα τεμάχισε και τα εναπόθεσε σε αυτήν τη χαράδρα….» Τέτοια ευρήματα έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη της Γης.


  1. Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες συγγραφείς που μιλούν για τον κατακλυσμό και για πιθανό επερχόμενο κατακλυσμό. Κατά τη γνώμη μας ένα από τα πιο αξιόλογα είναι το «Χρονικό του Ακακορ».


  1. Πριν λίγες ημέρες ένας φίλος μας είπε για ντοκιμαντέρ που παίχτηκε σε μεγάλο κανάλι και έδειξε το υπόγειο καταφύγιο του Bill Gates. Γιατί έκανε υπόγειο καταφύγιο;


  1. Στην εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα έδειξαν ένα νησί βόρεια της Νορβηγίας στο οποίο έχουν φτιάξει τεράστια υπόγεια βάση αποθήκευσης σπόρων. Γιατί άραγε;


  1. Ξέρετε ότι υπάρχει περιοχή στο δυτικό Θιβέτ η οποία είναι απαγορευμένη και από την μεριά της Ινδίας και από τη μεριά του Θιβέτ και ότι εκεί συμβαίνουν παράξενα φαινόμενα; Ισως εκεί κατασκευάζουν ένα «φράγμα».


  1. Κατά καιρούς έχουμε δει δημοσιεύσεις για παράξενες τοποθετήσεις χρονοκάψουλων σε διάφορα σημεία της Γης. Όσο και αν το ερευνήσαμε δεν βρήκαμε ποιοι τις τοποθέτησαν και γιατί. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν. Το διασταυρώσαμε.


  1. Στη Ρωσία όπως και στο Ισραήλ κατασκευάζουν τεράστιες υπόγειες πολιτείες. Είναι ονομαστό στην Ρωσία το ονομαζόμενο «Μυστικό Βουνό-Διαμαντάο».Είναι πυρηνικό καταφύγιο ή κάτι άλλο;


  1. Στο διαδίκτυο υπάρχουν ατέλειωτες αναφορές πολιτικών που λένε ευθέως ότι επιλέχθηκαν για να διασωθούν σε αυτές τις υπόγειες κατοικίες.


  1. Στη «μυστική αρχαιολογία» υπάρχουν άπειρες αναφορές για τα αρχαία υπόγεια παλάτια, όπως η τεράστια υπόγεια πόλη που βρέθηκε στην Αίγυπτο και σφραγίστηκε.


  1. Αυτό που μας σόκαρε είναι το στοιχείο που μας έδωσε ένας φίλος. Σε ανύποπτο χρόνο την δεκαετία του 80’ έγινε διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για κατασκευή μεγαλιθικής κατασκευής πάνω από υπόγεια αποθήκη προμηθειών, η οποία μεγαλιθική κατασκευή θα έπρεπε να αντέχει σε παγκόσμιο κατακλυσμό και οι εναπομείναντες άνθρωποι να μπορούν να εντοπίσουν την υπόγεια αυτή αποθήκη-απίστευτη και σπάνια είδηση. Συμφωνείτε;


  1. Κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες καθοδηγούμενες από «εσωτερικούς» κύκλους, για το πώς πρέπει να είναι κατασκευασμένη μια κιβωτός για να αντέχει σε ένα κατακλυσμό.


  1. Διέρρευσε από αγγλο-αμερικάνους καθηγητές πανεπιστημίων που συνεργαζόντουσαν με το ίδρυμα Ροκφέλερ, η εξής παράξενη πληροφορία. Το Ιδρυμα Ροκφέλερ συνεργάζεται με τις πετρελαϊκές εταιρείες των Ροκφέλερ. Σε κάποιες γεωτρήσεις μεγάλου βάθους διαπίστωσαν ότι το γεωτρύπανο απέκλινε από την κατακόρυφη πορεία του. Μετά από αλλεπάλληλες δοκιμές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο στερεός φλοιός της Γης διολισθαίνει ως προς τα βαθύτερα στρώματα της Γης. Μιλούν για μετατόπιση του γεωγραφικού άξονα της Γης σε άγνωστο χρόνο και όχι φυσικά για το 2012. Αυτό ταιριάζει με την θεωρία του Τσάρλς Χάπγουντ(1958). Ο Χάπγουντ έχει αναπτύξει από τη δεκαετία του 60 την θεωρία ότι οι κατακλυσμοί προκαλούνται από την διολίσθηση του φλοιού επάνω στο μάγμα. Τη θεωρία αυτή την αποδέχονται οι περισσότεροι γεωλόγοι, διότι δίνει τις πιο πειστικές απαντήσεις. Η θεωρία όμως αυτή θέλει ειδικό άρθρο.


  1. Υπάρχουν έρευνες παλαιομαγνητισμού που δείχνουν ότι ο μαγνητικός άξονας της Γης μετατοπιζόταν και μετατοπίζεται. Αυτό από μόνο του σημαίνει αλλαγή της εσωτερικής δομής της Γης. Με όποια θεωρία και αν το δεί κάποιος.


  1. Να θυμίσουμε τον Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα και την Κιβωτό του και το περιστέρι.


  1. Ο κατακλυσμός του Ωγύγου.


  1. Ο κατακλυσμός του Δαρδάνου.


  1. Το έπος του Γιλγαμές, το οποίο αντέγραψαν σχεδόν κατά γράμμα οι συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης. Όποιος έχει όρεξη ας κάνει σύγκριση των περιγραφών των δύο αυτών βιβλίων. Όλοι συμφωνούν ότι το έπος του Γιλγαμές είναι πιο παλιό.


  1. Στο διαδίκτυο και σε ειδικά περιοδικά βρήκαμε παράξενες ανακοινώσεις. Μια από αυτές έλεγε «επιλέχθηκαν οι 144.000 που θα διασωθούν».Το νούμερο 144.000 συνδέεται με την αποκάλυψη του Ιωάννη. Το παράξενο είναι ότι στο ημερολόγιο των Μάγιας, ένα «μπακτούν» έχει 144.000 ημέρες. Σύμπτωση;


  1. Μια άλλη παράξενη ανακοίνωση έλεγε: «Τελικά ο Αρμαγεδών απεφεύχθει». Η λέξη Αρμαγεδών για κάποιους συσχετιζόταν με Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά η επικρατέστερη άποψη συσχετίζεται ένα πιθανό Παγκόσμιο Κατακλυσμό.


  1. Μια ακόμη παράξενη ανακοίνωση μιλά για υψηλής τεχνολογίας αντιβαρυτικά σκάφη, που θα δοθούν στους εκλεκτούς για να διασωθούν.


  1. Είναι γνωστό το παράξενο σενάριο της «Εναλλακτικής λύσης 3», το οποίο ήταν ντοκιμαντέρ που παίχθηκε στην Βρετανική τηλεόραση.


  1. Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη μετά τον κατακλυσμό ο Θεός υποσχέθηκε ότι δεν θα ξαναγίνει κατακλυσμός. Αυτό το στοιχείο μην το υποτιμήσετε.


Πως μπορούν να αξιολογηθούν όλα αυτά τα στοιχεία και πολλά άλλα ακόμη που δεν τα γράψαμε; Ότι γράψαμε είναι διασταυρωμένο ως προς την εγκυρότητα της δημοσίευσης. Ότι αφορά το παρελθόν είναι διασταυρωμένο ότι πράγματι συνέβησαν τα γεγονότα και πράγματι έγιναν οι παλαιοντολογικές έρευνες. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.


Προσωπικά πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι υπερβολικά περίπλοκος.

Αυτοί που κυβερνούν την ανθρωπότητα χειρίζονται με πολύ έξυπνο τρόπο την «ψυχοπολιτική» προκειμένου να ποδηγετήσουν την ανθρωπότητα και να την αναγκάσουν να αποδεχθεί «μια θρησκεία, μια οικονομία, μια Παγκόσμια Κυβέρνηση».

Ακούγεται στο διαδίκτυο ότι πολλοί άνθρωποι «παίρνουν τα μέτρα τους». Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι νομίζει.

Εμείς δεν έχουμε πάρει κανένα μέτρο. Ούτε φοβόμαστε. Όλα θα πάνε καλά.

Διαβάστε περισσότερα...