Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Το top 20 των... προλήψεων!

Προλήψεις για για καλό...

1. Μια γλάστρα με βασιλικό στην είσοδο του σπιτιού εξασφαλίζει καλή τύχη στον νοικοκύρη .

2. Το πέταλο του αλόγου φέρνει οικονομική ευημερία (στην εποχή της οικονομικής κρίσης άραγε να ισχύει;)

3. Ύφασμα που έχει επάνω του γάλα από μητέρα που θηλάζει ισοδυναμεί με δυνατό γούρι και ο ιδιόκτητης πρέπει να το φυλά ως κόρη οφθαλμού.

4. Το αλάτι διώχνει τα σκοτεινά πνεύματα και τους ανεπιθύμητους επισκέπτες

5. Εαν δεις ουράνιο τόξο ποτέ, καλό θα σε έβρει. Ο θρύλος επιτάσσει πως στο τέλος του τόξου υπάρχει καλά κρυμμένος θησαυρός ανεκτίμητης αξίας!

6. Όταν εμφανίζεται βούισμα στα αυτιά, συνήθως το άτομο ρωτά από ποιο πηγάζει ο θόρυβος. Εάν ο άλλος το βρει, σημαίνει ότι την είδηση θα την ακούσουν μαζί ή κακολογούνται και οι δυο. Εάν δεν το βρει, η είδηση ή το κακεντρεχές κουτσομπολιό αφορά τον ιδιοκτήτη τους.

7. Ο ιστός της αράχνης στις γωνίες του σπιτιού εξασφαλίζει καλή τύχη.

8. Μια μουτζούρα από κάρβουνο πίσω από το αυτί, προστατεύει από το κακό μάτι.

9.Το "πέταγμα" του δεξιού ματιού σημαίνει ευχάριστη είδηση ενώ του αριστερού δυσάρεστη.

10. Το φυλαχτό σε σχήμα βατράχου, η μπλε χάντρα και το λαγοπόδαρο προστατεύουν από τη βασκανία.

Και για κακό...

11. Αν περάσεις κάτω από ανοιχτή σκάλα, κάτι κακό θα σου συμβεί.

12. Γρουσουζιά να κόβεις τα νύχια σου το βράδυ.

14. Το σπάσιμο καθρέφτη ισοδυναμεί με επτά χρόνια γρουσουζιά. Λένε πως το εν λόγω αντικείμενο υιοθετεί ψυχές. Όταν σπάσει, διαλύεται η ψυχή και απελευθερώνεται στον χώρο...

15. Εάν δεις μαύρη γάτα, καλή μέρα δεν θα έχεις. Σύμφωνα με το μύθο στην Αρχαία Αίγυπτο η Θεά Μπάστ ήταν θηλυκή μαύρη γάτα. Οι χριστιανοί στη συνέχεια υπέδειξαν ότι οι μαύρες γάτες ήταν δαίμονες.

16. Το άνοιγμα μαύρης ομπρέλας μέσα στο σπίτι θεωρείται γρουσουζιά. Παλαιότερα οι άνθρωποι πίστευαν ότι μέσα στις ομπρέλες κρύβονταν δαιμόνια. Το μαύρο έρχεται σε συνδυασμό με τις σκοτεινές δυνάμεις των κακών πνευμάτων.

17. Όταν ακούμε μια είδηση που αφορά ασθένεια , θάνατο ή άλλο κακό, συνηθίζουμε να λέμε την έκφραση "χτύπα ξύλο". Υπάρχει η θεωρία με αυτή τη κίνηση να μεταφερθεί η κακή ενέργεια στα λιθάρια, στα ντουβάρια. Επίσης υπάρχει και άλλη μια εκδοχή: τα σατανικά πνεύματα επαγρυπνούν και όταν ακούσουν κάτι κακό, αμέσως θα θελήσουν να το κάνουν πραγματικότητα. Για το λόγο αυτό χτυπάμε ξύλο. Να μην ακούσουν...

18. Όταν τινάζεις το τραπεζομάντιλο που έχει επάνω ψίχουλα από τροφές, τη νύχτα, είναι σαν να προσκαλείς τις ψυχές να φάνε!

19. Δεν κάνει να αφήνεις τις παντόφλες ή τα παπούτσια σου στραβά, γιατί κάποιος θα πάθει κακό

20. Ποτέ μην βάζεις νερό κρατώντας το μπουκάλι από την αριστερή πλευρά του ποτηριού γιατί φέρνει αρρώστια!

Πηγή
http://www.pyles.tv/ Διαβάστε περισσότερα...