Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Διακοπές Κέρκυρα

Πρόκειται για το φημισμένο νησί των Φαιάκων, προικισμένο από τη φύση με ειδυλλιακά τοπία, γοητευτικούς όρμους, εκτεταμένες παραλίες με άμμο, πευκοδάση, κυπαρίσσια. Αρχαιολογικοί χώροι, κάστρα, μοναστήρια, εκκλησίες, μουσεία, εξαιρετική αρχιτεκτονική στην πρωτεύουσα και παραδοσιακά χωριά στην ενδοχώρα καθώς και η άριστη τουριστική υποδομή έχουν δώσει στο νησί έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την έχουν κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Πρωτεύουσα της Κέρκυρας είναι η πανέμορφη ομώνυμη πόλη. Η Παλαιά Πόλη έχει ενετική πολεοδομική διάταξη χτισμένη ανάμεσα σε δύο φρούρια και με ρομαντική φυσιογνωμία: Πλακόστρωτοι πεζόδρομοι, όμορφες πλατείες και νεοκλασικά, εκκλησίες και ιστορικά μνημεία. Η Νέα Πόλη, έχει καλή ρυμοτομία και απλώνεται πίσω από την Παλιά.
Τι να πρωτοπεί κανείς για την Κέρκυρα και για τα σημεία που μπορεί κανείς να επισκεφθεί... Εκκλησίες, Ορθόδοξες και Καθολικές, το κτίριο της Εβραϊκής Συναγωγής, το Παλαιό Φρούριο, η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη, μνημεία, ανάκτορα, η Ιώνιος Ακαδημία, η Ιώνιος Βουλή, το νέο φρούριο, το νησάκι Βίδο, η περιοχή του ανεμόμυλου, το πάρκο του Μον Ρεπό, το Κανόνι, το μοναστήρι της Παναγίας της Βλαχέρνας, το Ποντικονήσι, το μουσείο της Αντιβουνιώτισσας, μία σειρά από Συλλογές είναι επιγραμματικά μόνον μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης της Κέρκυρας με τη φημισμένη πλατεία Ληστών.
Μπορείτε να κολυμπήσετε στον Ανεμόμυλο, στο Μον Ρεπό και στο νησάκι Βίδο.

Στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων που είναι τουριστικός οικισμός μπορείτε να επισκεφθείτε τα Λαγούδια, νησίδες κοντά στο ακρωτήρι Κόνστα, την περιοχή του Ισσού με κεδρόδασος, αμμοθίνες και αμμουδερή παραλία καθώς και τη λίμνη Κορισσίων που είναι υγροβιότοπος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Από τον Άγιο Γεώργιο Αρμενάδων - Πάγων με την αμμώδη παραλία και τα κρυστάλλινα νερά μπορείτε να επισκεφθείτε το χωριό Αφιώνας, καθώς και τα χωριά Πρίνυλας, Αγρός και Καστελλάνοι, όπως και τον όρμο Τιμόνι.
Στον Άγιο Γόρδιο βρίσκεται το Ορθολίθι που είναι εντυπωσιακός βράχος μέσα στη θάλασσα και από τον Άγιο Ματθαίο, που είναι από τα ωραιότερα χωριά της ενδοχώρας μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Παντοκράτορα, το Πρινόδασος, το σπήλαιο της Γράβας και τους παραθεριστικούς οικισμούς Παραμόνας και Πρασούδι.

Το ΑχίλλειοΑπό τον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών μπορείτε να επισκεφθείτε το χωριό Αυλιώτες και τα νησάκια Διαπλό και Διάκοπο και από τις Αλυκές μπορείτε να επισκεφθείτε το χωριό Ποταμός και Εβρόπουλοι.
Τα Άνω και Κάτω Παυλιάνα είναι όμορφα χωριά με παραδοσιακό χρώμα και θέα στη γύρω περιοχή και η Άνω Γαρούνα είναι από τα παλαιότερα χωριά του νησιού.
Η διαδρομή Άνω Κορακιάνα - Σωκράκι - Ζυγός θα σας ενθουσιάσει εάν επισκεφθείτε την Άνω Κορακιάνα που έχει μακρά παράδοση στη χορωδιακή μουσική και τα μουσικά σύνολα.
Από το μεσόγειο χωριό Αργυράδες μπορείτε να επισκεφθείτε τους παραλιακούς οικισμούς Μπούκαρης και Πετρίτη και από τον παραθαλάσσιο τουριστικό οικισμό Αρίλλας μπορείτε να επισκεφθείτε τα νησάκια Κράβη και Βαρκούλες.

Η Αχαράβη είναι τουριστικό θέρετρο απλωμένο σε πεδινή έκταση. Από εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε τον υδροβιότοπο της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη, τα Σπυριδωνήσια και τον παραδοσιακό οικισμό της Περίθειας καθώς και το χωριό Επίσκεψη, από τα παλαιότερα του νησιού με όμορφα σπίτια.
Το Γαστούρι είναι γραφικό χωριό που διατηρεί αναλλοίωτα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Σε αυτό αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε την πηγή της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, την ποτοποιεία Βασιλάκη και τα χωριά Άγιοι Δέκα και Άγιος Προκόπιος.
Παραδοσιακός τουριστικός οικισμός είναι και η Γλυφάδα στην οποία μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιώτισσας.
Πολυσύχναστο τουριστικό κέντρο με μαρίνα είναι τα Γουβιά όπου μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά τα ενετικά Νεώρια και τον οικισμό Δανίλλια.
Με πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, όμορφη ακρογιαλιά, τα Δασιά αποτελούν πολυσύχναστο τουριστικό κέντρο και η παραλία του οικισμού ενδείκνυται για κολύμπι.
Η Δαφνίλα και το Κομμένο είναι όμορφες τουριστικές περιοχές με πράσινο και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Οι Έρμονες είναι τουριστικός οικισμός και εκεί μπορείτε να γνωρίσετε το λιβάδι του Ρόπα με όμορφη εκτεταμένη πεδιάδα και καλλιέργειες, καθώς και τα χωριά Γιαννάδες, Μάρμαρο και Κανακάδες.
Γεμάτος νεανικά στέκια είναι ο Κάβος, πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο με εκτεταμένη αμμουδερή παραλία. Στον Κάβο θα σας εντυπωσιάσει το ακρωτήρι Ασπρόκαβος που έχει χαρακτηριστικούς άσπρους βράχους και από τον Κάβο μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή Μικρό Νησί, που είναι γραφικός κόλπος με αμμουδερή παραλία, καθώς και τα χωριά Νεοχώρι, Παλαιοχώρι και Κρητικά.
Κοσμοπολίτικο θέρετρο και λιμάνι είναι η Κασσιόπη, περιοχή του οποίου είναι ο Άγιος Στέφανος Σινιών, καθώς και ο όρμος Βουρλιάς (Αυλάκι) και η νησίδα Περιστέρι.
Με αξιόλογο δείγματα αρχιτεκτονικής η Κάτω Γαρούνα είναι παραδοσιακό χωριό και η Λευκίμμη έχει αξιόλογη καλλιτεχνική παράδοση.

Το Κοντόκαλι και η Μεσογγή είναι πολυσύχναστα τουριστικά κέντρα. Στη Μεσογγή ένα γραφικό ποταμάκι διασχίζει τον οικισμό. Από τη Μεσογγή αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τα χωριά Άγιος Δημήτριος, Χλομός και Χλοματιανά. Τα Μοραΐτικα έχουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και σε λόφο πάνω από τα Μοραΐτικα βρίσκεται ο τόπος που γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, το χωριό Επισκοπιανά. Οι Μπενίτσες, το Νησάκι, το Καλάμι, το Πέραμα, το Περιβόλι, το Πυργί, η Ρόδα, το Σιδάρι, το Ύψος είναι πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα της Κέρκυρας με ξεχωριστές ομορφιές.

Η Παλαιοκαστρίτσα είναι κοσμοπολίτικο θέρετρο, σε περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Από την Παλαιοκαστρίτσα μπορείτε να επισκεφθείτε τα χωριά Δουκάδες, Λιαπάδες, Λάκωνες, Μακράδες, Κρήνη. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ποτοποιεία Μαυρομμάτι όπου θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε προϊόντα με βάση το τοπικό ποτό της Κέρκυρας, το κουμ κουάτ, γλυκά, κρασί και ούζο. Στο Πέραμα βρίσκεται και η λιμνοθάλασσα Χαλκιοπούλου ενώ από το μεσόγειο Κεφαλοχώρι Περιβόλι μπορείτε να επισκεφθείτε το γραφικό χωριό Βιταλάδες καθώς και τον παραθεριστικό οικισμό Γάρδενος.
Μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα από τη θέση Λόγκας του χωριού Περουλάδες.
Από το χωριό Σιναράδες μπορείτε να επισκεφθείτε το Πέτρινο Πηγάδι, τον ορμίσκο Γιαλισκάρι και τη θέση Αερόστατο με υπέροχη θέα στον Άγιο Γόρδιο.
Το μοναστήρι του Υψηλού Παντοκράτορα, στην κορυφή του ομώνυμου όρους βρίσκεται στο ορεινό χωριό Στρινύλας. Γύρω από την Κέρκυρα βρίσκεται το Βίδο, τα Διαπόντια νησιά, η Ερεικούσσα, το Μανθράκι και ο Φανός.

Αν επισκεφθείτε την Κέρκυρα αγοράστε κουμ κουάτ - γλυκό και λικέρ -, ούζο, μάντολες, μαντολάτα, γλυκά κουταλιού, κεραμικά, υφαντά και ξυλόγλυπτα.
Η Κέρκυρα φημίζεται για την παστιτσάδα, το σοφρίτο, το μπουρδέτο, το μπιάνκο και το σαβόρο। Σε περιοχές της Κέρκυρας μπορείτε να δοκιμάσετε συκωταριά κρασάτη με μάραθο, αγριογούρουνο, στρουθοκάμηλο, ελάφι, λαγό στιφάδο και τσίχλες.

Πηγή
http://www.hotelsline.gr/root/newhotel/mx/m_Kerkira_tour.asp Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπές Αθήνα

αποψη  της Αθηνας Γενικές πληροφορίες:Η Αθήνα που έγινε πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1834 μετά από το Ναύπλιο και την Αίγινα, βρίσκεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής και περιβάλλεται από τα Βόρειο δυτικά από το βουνό Αιγάλεω, τα βουνά της Πάρνηθας και της Πεντέλης προς τα βόρεια, βορειοανατολικά και το βουνό του Υμηττού στα νοτιοανατολικά. Ο Σαρωνικός κόλπος τελικά περιβάλλει ανατολικά τις ακτές της Αθήνας και της Αττικής. Αν κοιτάξουμε σε ένα χάρτη της Ελλάδας η Αθήνα βρίσκεται σχεδόν στη μέση της ηπειρωτικής Ελλάδας ανάμεσα στις περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας στα βόρεια και την Πελοπόννησο στα νότια . Δυτικά της χερσονήσου της Αττικής είναι το νησί της Εύβοιας και περαιτέρω προς ανατολάς το Αιγαίο πέλαγος με τα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Από τότε μεγάλωσε η Αθήνα στη πόλη που γνωρίζουμε σήμερα, μια σημαντική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με μεγάλη επιτυχία. Η υποδομή της Αθήνας έχει αναπτυχθεί πολύ γρήγορα μέσα στα τελευταία 10 χρόνια με νέες λεωφόρους, ένα νέο αεροδρόμιο, νέες γραμμές μετρό, μια νέα γραμμή τραμ, τη νέα σιδηροδρομική γραμμή του Προαστιακού,την Αττική οδό, τεράστια εμπορικά κέντρα, γήπεδα και αθλητικά κέντρα και το λιμάνι της Πειραιά έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου. Λόγω αυτής της νέας υποδομής και τη γρήγορη πρόσβαση με τρένο, μετρό και αυτοκίνητο ένα είδος αποαστικοποίησης έχει αρχίσει στην Αθήνα καθώς πολλοί Αθηναίοι προτιμούν να ζουν εκτός του κέντρου της πόλης σε προάστια και περιοχές που πριν από μερικά χρόνια ήταν τουριστικά θέρετρα.
Τα περισσότερα άτομα έχουν μια σχέση αγάπης-μίσους με την Ελληνικη πρωτευουσα . Από τη μια πλευρά, είναι μια πόλη με μια μεγάλη ποικιλία από τα πράγματα να δεις και να κάνεις. Από εδώ μπορείτε επίσης να πάτε στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας: με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο ή με το λεωφορείο. Από την άλλη πλευρά, είναι μια τεράστια, πολύβουη, υπερκατηκημένη τσιμεντούπολη με περίπου το ήμισυ του πληθυσμου της Ελλάδας να ζουν εδώ (σχεδόν 5 εκατ. ευρώ). Η Αθήνα έχει ένα μεγάλο πρόβλημα με την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη ρύπανση, ιδίως το νέφος.
Είναι μια συναρπαστική πολη, όμως. Είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, και περπατώντας μέσα από την αρχαία Αγορά ή στην Ακρόπολη, σας κάνει να νιώσετε οτι περπατάτε σε ενα ιερό και πολύ σημαντικό τόπο.
Οι Αθηναίοι σήμερα ζουν καλύτερα ειδικά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες οπου πολλά πράγματα έχουν φτιαξει.Πολλά από τα κτίρια της έχουν ανακαινιστεί, και μεγάλα έργα έχουν εκτελεσθεί. Η υποδομή της πόλης έχει εκσυγχρονιστεί με νέους αυτοκινητόδρομους (Αττική Οδός), που επεκτείνετε από τον Ασπρόπυργο μέχρι το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων και συνεχίζει μέχρι τα δυτικά προάστια της Αθήνας.
Πολλές ιστορικές περιοχές της Αθήνας έχουν γίνει μόνο για τους πεζούς όπως και ολόκληρη η περιοχή γύρω από την Ακρόπολη μέχρι την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου το Θησείο και τον Κεραμεικό.Η Πλάκα εχει επίσης πεζοδρομηθη κατα το 90% καθώς και η οδός Ερμού ο πιο εμπορικός δρόμος της Αθήνας.
Το λιμάνι του Πειραιά έχει εκσυγχρονιστεί με νέους χώρους στάθμευσης γύρω από το λιμάνι και νέους ντόκους για τα πλοία, πορθμεία και κρουαζιερόπλοια.

ΑκροποληΙστορία :Η ιστορία της Αθήνας ξεκινά 3000 χρόνια πριν, όταν κατά τη διάρκεια των προϊστορικών χρόνων οι πρώτοι της κατοικοι δημιούργησαν τον πρώτο οικισμό στο βράχο της Ακρόπολης. Πήρε εκατοντάδες χρόνια, μέχρι ο ιερός βράχος της Ακρόπολης να βρει τη δόξα κατά τη χρυσή εποχή του Περικλή 495 - 429 π.Χ. με την κατασκευή των περισσότερων από τα Μνημεία του όπως ο Παρθενώνας που δημιουργήθηκε από τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη και διακοσμήθηκε απο τον γλύπτη Φειδία. Κατά τη διάρκεια αυτών των χιλιάδων ετών η Αθήνα έζησε εποχές Δόξας και στιγμές παρακμής. Εγινε η πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1834 κυρίως για τη θέση της και την ιστορική σημασία. Η Αθήνα αναφέρεται συχνά στην ελληνική μυθολογία. Οι αρχαίοι Αθηναίοι πίστευαν ότι προήλθαν από την Αττική και δεν ήταν μετανάστες. Για τον σκοπό αυτό, ανέφεραν ότι ο πρώτος τους βασιλιάς, ο Κέκροπας, ήταν ο άνθρωπος-φίδι που γεννήθηκε από τη γη. Ήταν ο μυθολογικός δικαστής του αγώνα της θεάς Αθηνά με τον θεό της θάλασσας Ποσειδώνα για το ποιός θα γίνει ο προστάτης της πόλης, έναν αγώνα που τελικά κέρδισε η Αθηνά δίνοντας έτσι το όνομα της στην πόλη.

Ο μεγαλύτερος ήρωας της Αθήνας ήταν ο Θησέας, του οποίου η μητριά ήταν η περίφημη Μήδεια, που μισήθηκε από τους Αθηναίους και αναγκάστηκε να φύγει από την πόλη. Ο ήρωας είχε καταφέρει να σταματήσει τον ετήσιο φόρο που πλήρωναν οι Αθηναίοι στο βασιλιά της Κρήτης Μίνωα. Ο Οιδίποδας πέθανε στην Αθήνα, και Ορέστης ήρθε ενώπιον του Αρίου Πάγου μετά την εκδίκηση του για τον φόνο του πατέρα του Αγαμέμνονα.

Πολλές ιστορικές προσωπικότητες είχαν επίσης γεννηθεί στην Αθήνα, και πολύ περισσότεροι είχαν ζήσει και εργαστεί εδώ. Ο Σωκράτης περιπλανήθηκε στους δρόμους της Αθήνας, συζητώντας φιλοσοφικά ζητήματα με εκείνους που συναντούσε. Ο Δημοσθένης κήρυξε τους πύρινους λόγους του κατά των Μακεδόνων του Φιλίππου, και ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλη δίδαξαν εδώ. Ο Περικλής δημιούργησε την χρυσή εποχή του, και Αλκιβιάδης θαυμάστηκε και μισήθηκε. Αργότερα, ο Άγιος Παύλος κήρυξε τον Χριστιανισμό. Ο κατάλογος των μεγάλων προσωπικοτήτων θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα .

Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία των αρχαίων οικισμών στην Αθήνα, από την 7η χιλιετία π.Χ.. Η Αθήνα δεν ήταν πάντοτε η πιο σημαντική πόλη της Ελλάδας, οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της στην αρχαιότητα ήταν η Σπάρτη και οι Πέρσες. Ο μεγάλος ρήτορας Δημοσθένης προειδοποίησε τον λαό των Αθηνών σχετικά με τους Μακεδόνες, και είχε δίκιο: η Αθήνα το 322 μ.Χ κατακτήθηκε από αυτούς.

Οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Αθήνα το 1456, και η πόλη έμεινε υποδουλωμένη για περίπου 350 χρόνια. Η Αθήνα το 1834 ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της Ελλάδας, τότε, μόνο περίπου 6000 άνθρωποι ζούσαν εκεί.
Το 1941 οι Γερμανοί κατέλαβαν την Αθήνα και πάνω από 300 000 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα. Η Αθήνα ήταν επίσης ένα μεγάλο πεδίο μάχης κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου 1946-1949. Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία της Αθήνας.

παρθενωναςΑξιοθέατα:Το μεγαλύτερο αρχαίο μνημείο της Αθήνας είναι φυσικά η Ακρόπολη. Πάνω από τον ιερό βράχο, μπορείτε να αισθάνονται σχεδόν το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας.
Άλλοι ενδιαφέροντες αρχαιολογικοί χώροι είναι η αρχαία αγορά, με το ναό του Ηφαίστου ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση, όπως επίσης και ο ναός του Δία και η αψίδα του Αδριανού.
Στην Αθήνα θα βρούμε τα κυριότερα μουσεία της Ελλάδας όπως το νέο μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Κεραμικού, το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Μουσικής, το Πολεμικό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη, κλπ. Γενικά, υπάρχουν περίπου 50 μουσεία στην Αθήνα.
Ένα δημοφιλές μέρος για ψώνια ή για φαγητό και ποτό είναι η Πλάκα, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Θεωρείται αρκετά τουριστικό μέρος, αλλά το γεγονός είναι ότι εδώ μπορείτε να πάρετε μια ιδέα της παλιάς Αθήνας, με χαμηλά κτίρια και μικρούς δρόμους.
Στο Μοναστηράκι υπάρχει το περίφημο Γιουσουρούμ, το παζάρι με παλαιοπωλεία και αλλά αντικείμενα.
Στην Πλατεία Συντάγματος μπορείτε να επισκεφθείτε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εδώ μπορείτε να δείτε τους Ευζώνους της προεδρικής φρουράς και εάν είστε τυχεροί, θα δείτε την αργή και πολύπλοκη αλλαγή της φρουράς μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Το Μέγαρο Μουσικής, έχει πολλές υπέροχες παραστάσεις και το καλοκαίρι γίνονται πολλές παραστάσεις και συναυλίες στο θέατρο Ηρώου του Αττικού κάτω από την Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό και αλλού.

στηλες ολυμπιου διοςΙστορικό κέντρο: Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας είναι η πιο σημαντική περιοχή της πόλης για τις χιλιάδες των τουριστών που επισκέπτονται την ελληνική πρωτεύουσα για να θαυμάσουν το λίκνο της δημοκρατίας,την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα, τα μουσεία τα μνημεία και τα θέατρα, από την ένδοξο παρελθόν της Αθήνας. Η πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου που περιβάλλεται από το τρίγωνο μεταξύ Πλάκας, οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Κεραμεικός περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα υπέροχα αξιοθέατα της Αθήνας. Απο την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου μπορεί κανείς να πάει με τα πόδια από την πλατεία Συντάγματος ή με το μετρό στο σταθμό της Ακρόπολης, λίγα μέτρα μακριά είναι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου, λίγο παραπάνω είναι το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και μετά είναι ο δρόμος για την Ακρόπολη. Οι λόφοι του Φιλοπάππου και Πνίκας είναι κοντά στην Ακρόπολη, η Αρχαία Αγορά με τη στοά του Αττάλου και ο ναός του Ηφαίστου (Θησείο) βρίσκονται στην βόρεια πλευρά της Ακρόπολης. Οι παλαιότερες γειτονιές της Αθήνας οπως η Πλάκα, το Μοναστηράκι και τα Αναφιώτικα βρίσκονται στην βόρειο δυτική και βόρειο ανατολική πλαγιά του ιερού βράχου. Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας εχει καλο σχεδιασμό που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να δει μέσα σε λίγες ώρες τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Αθήνας. Αλλά Αθήνα έχει να προσφέρει περισσότερα αξιοθέατα όπως μπορούμε να δούμε στην παράγραφο σχετικά με τα αξιοθέατα της Αθήνας παρακάτω.

Η Πλάκα που συχνά αναφέρεται και σαν η γειτονιά των Θεών, σήμερα είναι ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα για τους τουρίστες, εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα με σουβενίρ μπορείτε να τα βρείτε όλα εδώ. τα Αναφιώτικα είναι μια περιοχή που πρέπει να δείτε κάτω από την Ακρόπολη και πανω απο την Πλάκα προς τα ανατολικά. Τα Αναφιώτικα είναι σαν ένα μικρό νησί μέσα στην Αθήνα, χτίστες από το μικρό νησί Ανάφη οικοδομησαν τα παραδοσιακά λευκά σπίτάκια τους εδω πλένονται οταν ηρθαν στην Αθήνα για να χτίσουν το Βασιλικό Παλάτι στην εποχή του Οθωνα της Βαυαρίας πρώτου Βασιλιά της Ελλάδας. Σήμερα το παλάτι είναι το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ακριβώς μπροστά απο το Κοινοβούλιο βρίσκεται η Πλατεία Συντάγματος στην πιο κεντρική θέση της Αθήνας. Δίπλα στο Κοινοβούλιο είναι ο Εθνικός Κήπος και το Ζάππειο Μέγαρο. Διπλα στο Ζάππειο είναι ο ναός του Ολυμπίου Διός και η πύλη του Αδριανού. Το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκεται λίγα λεπτά με τα πόδια μέσα από τον Εθνικό Κήπο, είτε μέσω του Ζαππειου.

μοναστηρακιΤο Μοναστηράκι ειναι μια απο τις πιο αγαπημένες περιοχές για τους Αθηναίους χειμώνα και καλοκαίρι. Ακόμα και μέσα στο χειμώνα με τη παραμικρή λιακάδα τα τραπεζάκια της Ανδριανού ειναι γεμάτα κόσμο. Στο παζάρι, το Γιουσουρουμ οπως το λέγαν παλιά, και στην Πλατεία Αβησσυνιας θα βρειτε παλαιοπωλεία με αντίκες και παλιά έπιπλα, βιβλιοπωλεια με παλιά βιβλία, καταστήματα με φτηνά ρούχα και τουριστικά είδη. Λιγο παραπέρα βρίσκεται το Θησείο με πολλά τρέντυ μπαράκια και καφετέρειες με θέα την Ακρόπολη. Η συνοικία του Ψυρρή τα τελευταία χρόνια εχει γίνει της μόδας για νυκτερινές εξορμήσεις με πολλά εστιατόρια, καφε μπαρς και ουζερί. Το Κολωνάκι κρατά πάντα την παλιά του αίγλη με τις καφετέριες γύρω απο την ομώνυμη πλατεία του, όπου οι διάφοροι επώνυμοι της Αθήνας προτιμούν ιδιαίτερα.Στο Κολωνάκι βρίσκεται και το τελεφερίκ για Λυκαβητό ενα απο τα ορόσημα της Αθήνας που αξίζη κανείς να πάει και να θαυμάση το Πανόραμα της Αθήνας απο ψηλά.Αξίζη επίσης να επισκεφθητε το Πλανητάριο στο ίδρυμα Ευγενιδου στην Λεωφορο Συγγρού 387, το Μέγαρο Μουσικής, το Εθνικό Αστεροσκοπείο (Κέντρο Επισκεπτών στην Πεντέλη), το Γκάζι και τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμικου. Φυσικά δεν μπορείτε να δείτε την Αθήνα μέσα σε μία ή δύο ημέρες γιατι η Αθήνα έχει πολλά αξιοθέατα και θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα ή και περισσότερο. Υπάρχουν πολλά μουσεία στην Αθήνα, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, τα εκθεσιακά κέντρα, εμπορικά κέντρα, θέατρα και αίθουσες συναυλιών και φυσικά μια περίφημη νυχτερινή ζωή ισοδύναμη με την νυχτερινή ζωή του Παρισιού και του Λονδίνου.

Αρχιτεκτονική : Η Αθήνα έχει πολλά νεοκλασικά κτίρια όπως η Ακαδημία Αθηνών, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Ιστορικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο και πολλά άλλα κυρίως σε δρόμους της Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αθηνάς, Πατησίων , γύρω από την πλατεία Ομονοίας και στην περιοχή της Πλάκας, όπου βρίσκεται και το πρώτο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πολλά νεοκλασικά σπίτια.

Δραστηριότητες: Η Αθήνα έχει μια μεγάλη ποικιλία από πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Για παράδειγμα, άδω έχετε όλα τα αξιοθέατα και τα μουσεία, τα θέατρα και τα κέντρα διασκέδασης. Υπάρχουν πολλές κινηματογραφικές αίθουσες, μια μεγάλη νυχτερινή ζωή, παζάρια, σούπερ μοντέρνα καταστήματα μόδας και εμπορικά κέντρα. Πηγαίνετε μέχρι το λόφο του Λυκαβηττού για μια υπέροχη θέα. Μπορείτε να πάτε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα από το Παλαιό Φάληρο μέχρι το Καλαμάκι, Αλιμο, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη και της Βάρκιζας για ήλιο και τη θάλασσα. Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον Εθνικό Κήπο που βρίσκεται δίπλα από το Κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος.

παραλια ΓλυφαδαςΠαραλίες :Υπάρχουν πολλές παραλίες στην Αθήνα, οι πιο δημοφιλείς από αυτές είναι στη Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Νέα Μάκρη, Καβούρι και Αλιμο. Οι περισσότερες από τις παραλίες της Αθήνας είναι οργανωμένες υπό την εποπτεία του ΕΟΤ και θα πρέπει να καταβάλλετε ένα μικρό τέλος εισόδου σε αυτές για να διατηρούνται καθαρές, δεδομένου ότι έχουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε καλοκαίρι.Υπάρχουν πολλές παραλίες στην Αθήνα και γενικά στη χερσόνησο της Αττικής. Όλες οι παραλίες της Αθήνας είναι καλά οργανωμένες. Οι δημοφιλέστερες είναι οι παραλίες στην Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Καβούρι, Γλυφάδα και Αλίμου που είναι η πλησιέστερη στο κέντρο της Αθήνας. Όλες αυτές οι παραλίες είναι κατα μηκος της ακτής στα νότια προάστια των Αθηνών και μπορείτε να πάτε με το τραμ (μέχρι Βούλα) ή με το λεωφορείο. Στην ανατολική ακτή της Αττικής υπάρχουν πολλά θαλάσσια θέρετρα πολύ δημοφιλη μεταξύ των Αθηναίων με ωραίες παραλίες, για να αναφέρουμε μερικά, Μαραθώνας, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Άγιος Ανδρέας, Πόρτο Ράφτη, Λούτσα και Σούνιο στο νοτιότερο τμημα της Αττικής.

Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση: Θέατρα, Μπουζούκια, μεγάλες πίστες με τα πιο διάσημα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, μπαρ, μπουάτ και διάφορες σκηνές είναι όλα εδώ. Υπάρχουν στέκια διασκέδασης σε όλη την Αθήνα, αλλά οι πιο πολυσύχναστες περιοχές είναι η περιοχές γύρω από το Κολωνάκι, η παραλιακή και η Γλυφάδα. Σχεδόν σε κάθε τετράγωνο σε όλες τα Αθηναϊκά προάστια υπάρχουν καφετέριες και μπαρ που πολλά κατά τη διάρκεια της νύχτας γίνονται μπαρ με μουσική με επαγγελματίες Ντι τζέη. Διαβάστε περοσσότερα εδώ.

Φαγητό και Εστιατόρια: Ακριβώς όπως τα μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες βρίσκονται παντού στην Αθήνα. Η περιοχή της Πλάκας είναι ίσως η πιο γραφική, αλλά και η περιοχή που δέχεται τους περισσότερους τουρίστες. Η περιοχή του Ψυρρή δεν απέχει πολύ από το Μοναστηράκι με πολλές όμορφα μαγαζιά, φαγάδικα, μεζεδοπωλεία και ταβέρνες με ζωντανή μουσική μέρα και νύχτα. Στην Αθήνα θα βρείτε μία πληθώρα από διεθνή φαστφουντάδικα και καφέ όπως τα Ελληνικά Γκάιντες, τα Αμερικάνικα Μακντοναλντς, τα Πίτσα Χατ , τα Σταρμπακς, και πολλές άλλες διάσημες αλυσίδες φαγάδικων, αλλά το πιο χαρακτηριστικό και εθνικό φαστ φουντ στην Ελλάδα είναι το σουβλάκι. Σε κάθε γωνιά της Αθήνας θα βρείτε σουβλατζίδικα, τυρόπιτες, λουκουμάδες και πολλά ζαχαροπλαστεία, κάθε είδους εστιατόρια με τοπική, εθνική και διεθνή κουζίνα. Ψησταριές, σουβλατζίδικα, μπουγατσες και λουκουμάδες κοντά και γύρω απο την Ομόνοια. Πιτσαρίες,τυροπιτάδικα, χαμπουργκερς, ουζερί,και καφετεριες βρίσκονται παντού στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια εχουν ανοίξη πολλά Εθνικ Εστιατόρια με εξωτικές γεύσεις απο την Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Ταυλάνδη, Μεξικό, Μέση ανατολή και Τουρκία. Θα βρείτε επίσης στεικ χαουζ ρεστωραντς σε Αργεντινικο και Αμερικανικο στυλ. Πολλές διεθνης αλυσίδες φαγητου και καφετεριές εχουν υποκαταστήματα σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Κλασικές χασαποταβέρνες θα βρείτε στη Βάρη, Ασπρόπυργο, Μάντρα, Θρακομακεδόνες και Χασια και ψαροταβέρνες στον Πειραια. Διαβάστε περισσότερα για φαγητό και εστιατόρια στην Αθήνα

Ψώνια και αγορές:Στην Αθήνα μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη των καταστημάτων από τις κομψές μπουτίκ και καταστήματα μόδας στο Κολωνάκι με ωραία καταστήματα κοσμημάτων στην Βουκουρεστίου και στους γύρω δρόμους κοντά στην Πλάκα όπως η Ερμού, η Μητροπόλεως, η Σταδίου κοντά στην πλατεία Συντάγματος, πολλά καταστήματα θα βρείτε στην Αιόλου και στην Πατησίων.
Κομψά καταστήματα υποδημάτων θα βρείτε στο Κολωνάκι και στην Ερμού. Το κύριο εμπορικό κέντρο της Αθήνας είναι το τρίγωνο που σχηματίζεται μεταξύ Ερμού, Αιόλου και Ακαδημίας. Μουσικά καταστήματα αφθονούν στην οδό Ακαδημίας. Υπάρχει επίσης το πολυκατάστημα Αττικα, στην οδό Πανεπιστημίου.
Στην Αθήνα θα βρείτε επίσης αρκετά πολυεθνικά καταστήματα, όπως τα Καρφούρ, Πράκτικερ, ΙΚΕΑ, που βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα εκτός του κέντρου όπως στο Μαρούσι, στον Ρέντη και σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Στην οδό Αθηνάς βρίσκεται η κεντρική κρεαταγορά της Αθήνας.

Συγκοινωνίες: Το νέο μετρό της Αθήνας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για πάτε στα περισσότερα μέρη της Αθήνας. Η Γραμμή Λεωφορείου 400 είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε όλα τα αξιοθέατα της Αθήνας. Υπάρχουν επίσης τα αστικά λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ, που είναι αρκετά αποτελεσματικά για τις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα. Ο Προαστιακός επίσης συνδέει την Αθήνα και τον Πειραιά με Κόρινθο και Κιάτο. Υπάρχουν πολλά ταξί και εταιρίες ραδιοταξί. Δεδομένου ότι οι αποστάσεις από τα περισσότερα από τα κυριότερα αξιοθέατα της Αθήνας δεν είναι μακριά, το περπάτημα είναι μια καλή ιδέα και ένας καλός τρόπος να γνωρίσετε την Αθήνα.

Πρόσβαση : Το Μάρτιο του 2001, άνοιξε το νέο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα. Είναι υπερμοντέρνο και με τις νέες οδικές συνδέσεις μέσω της Αττικής Οδού, του Αττικού μετρό και τον προαστιακό σιδηρόδρομο είναι γρήγορα προσβάσημο από οπουδήποτε στην Αθήνα, χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να φτάσετε από το κέντρο της Αθήνας με τα εξπρές λεωφορεία (X 95 Αεροδρόμιο πλατεία Συντάγματος) (X 96 Αεροδρόμιο Πειραιάς), αλλά, δυστυχώς, μερικές φορές ιδιαίτερα με κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι και η εξαίρεση από τους κανόνες .
Αν προέρχεστε από τα νησιά, στον Πειραιά μπορείτε να πάρετε τον Ηλεκτρικό για Αθήνα, από το λιμάνι της Ραφήνας υπάρχουν λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Αν έρχεστε με τραίνο από τον σταθμό Λαρίσης μπορείτε να πάρετε το Μετρό η τα τρόλεϊ για το κέντρο.
μό Λαρίσσης μπορειτε να πάρετε το Μετρο η τα τρόλλευ για το κέντρο।

Πηγή

http://www.athensguide.org/blog/2008/10/athina.html


Διαβάστε περισσότερα...

Ο μαλάκας - o malakas



Πηγή
PennyDimitris Διαβάστε περισσότερα...

Notis Sfakianakis-Ξυπνάτε ρε



Πηγή
http://aiwnio-pyr.blogspot.com/ Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΟΜΑ ΣΤΟΝ κ.κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΟΜΑ ΣΤΟΝ κ.κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ 1




ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΟΜΑ ΣΤΟΝ κ.κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ 2



ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΟΜΑ ΣΤΟΝ κ.κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ 3



ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΟΜΑ ΣΤΟΝ κ.κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ 3



Πηγή
JIMAKOS68 Διαβάστε περισσότερα...