Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Max Keiser: "Η ελληνική οικονομία θυσιάστηκε. Θα πεθάνει. Η Wall Street σας βίασε. Είστε πολύ κότες!"



Πηγή
http://redskywarning.blogspot.com/ Διαβάστε περισσότερα...

Ο ασθενέστατος: διδακτικό διασκεδαστικό παραμυθάκι

του Δημήτρη Καμπουράκη

Αγαπημένη μου μαμά, όταν ήμουνα μικρός μου έλεγες ωραία παραμύθια. Με αφορμή λοιπόν τη χθεσινή ημέρα της μητέρας, σου στέλνω κι εγώ με τη σειρά μου ένα παραμυθάκι, για να διασκεδάσεις λιγάκι εκεί στο χωριό. Μόνο προσοχή. Επειδή έχεις ξεκουτιάνει ελαφρώς και συγχέεις τα παραμύθια με την πραγματικότητα, μη βάλεις τα κλάματα. Ένα απλό παραμυθάκι είναι…

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας άνθρωπος πολύ άρρωστος. Ξάπλα. Χάλια. Ασθενέστατος. Η αρρώστια ξεκίνησε από ένα ελαφρό κρύωμα, αλλά δεν τον προσέξανε και χρόνο με τον χρόνο η κατάσταση του επιβαρύνθηκε δραματικά. Το ‘χε ρίξει όμως στα ναρκωτικά και δεν είχε επίγνωση της πραγματικότητας. Καμιά δεκαριά γιατροί πέρασαν απ’ το προσκέφαλο του τις τελευταίες δεκαετίες, χωρίς κανένας να τον βοηθήσει πραγματικά. Επειδή φοβόντουσαν ότι πάνω στο σύνδρομο στέρησης θα τους έδιωχνε, προτιμούσαν να τού χορηγούν τη δόση του βεβαιώνοντας τον ότι όλα πήγαιναν περίφημα. Οι σοβαροί γιατροί βέβαια δεν κάνουν έτσι, οι κομπογιαννίτες όμως και οι απατεώνες, μόνο τέτοια κάνουν. Θυμάσαι εκείνον τον αγροτικό γιατρό που έβγαλε το δόντι της γιαγιάς χωρίς να βγεί από το αυτοκίνητο του; Που απλώς κατέβασε το τζάμι του οδηγού, της το τράβηξε με την τανάλια, της σούφρωσε το πενηντάρικο κι έφυγε; Τέτοιοι ήταν κι αυτοί. Η θέση τους ήταν καλή, η δουλειά λίγη, ο μισθός εξαιρετικός, τα μπόνους τα καθόριζαν μόνοι τους… γιατί να τον θεραπεύσουν; Ως άρρωστος, τους ήταν πιο χρήσιμος. Ο ασθενέστατος πάλι, τον μισό καιρό ήταν μέσα στην καλή χαρά λόγω μαστούρας και τον άλλο μισό ζητούσε αύξηση της δόσης. Ο προτελευταίος γιατρός, ονόματι Καραμανλής, τού έδωσε τη χαριστική βολή. Επειδή ήθελε να τρώει ανενόχλητος μπουγάτσες και σπανακοτυρόπιτες, διπλοτριπλασίασε τη δόση του ναρκωτικού μέσα σε πέντε χρόνια. Ο ασθενής, μετά από ένα έσχατο ξέσπασμα ευφορίας, έπεσε σε κώμα.


Στο μεταξύ είχε εμφανιστεί έξω απ’ την εντατική κι ένας άλλος γιατρός, ονόματι Γιώργος. Της γνωστής οικογενείας. Έλεγε κάτι κουφά για πράσινες θεραπείες που κανείς δεν καταλάβαινε, αλλά ηχούσαν καλύτερα από τις συνταγές του Καραμανλή, η ιατρική ανικανότητα του οποίου είχε γίνει κοινό μυστικό. Αυτός ο Γιώργος είχε τόση μανία να πάρει την θέση τού θεράποντος ιατρού, που ξέχασε να ρωτήσει ποια ακριβώς ήταν η κατάσταση τού αρρώστου που θα παραλάμβανε. Δεν ήταν αυτό το θέμα του εκείνη τη χρονική στιγμή. Ας γινόταν πρώτα αρχίατρος κι έπειτα θα έβλεπε τι θα έκανε. Βροντούσε λοιπόν συνεχώς την πόρτα και φώναζε «άνοιξε ρε!». Ο Καραμανλής διαπίστωσε κάποια στιγμή ότι ο άρρωστος παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση κι ότι σύντομα θα τα κακάρωνε. Φοβήθηκε ότι θα τον λιντσάρουν οι συγγενείς. Πήγε λοιπόν με ελαφρά πηδηματάκια ως την πόρτα, την ξεκλείδωσε αφήνοντας ελεύθερη την είσοδο κι έπειτα έκανε ένα σάλτο από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε. Ο Γιώργος μπούκαρε μέσα περιχαρής και βρέθηκε ολομόναχος μέσα στο δωμάτιο, με τον άρρωστο να ψυχορραγεί μπροστά του.

Πιστός στις φιλοσοφικο-ιατρικές αρχές του, αποφάσισε να κάνει μια διαβούλευση με τον ασθενέστατο για να βρουν μια κοινά αποδεκτή θεραπεία. Τού είπε χωρίς βιασύνη τη διάγνωση του, τα σχέδια του για το μέλλον και μετά ρώτησε τη γνώμη τού πάσχοντος. Στρογγυλοκάθισε σε μια καρέκλα, άνοιξε το laptop του κι ετοιμάστηκε για μακρά εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων που θα κατέληγε σε μια οριστική καταπολέμηση της χρόνιας ασθένειας. Άκουσε κάτι ακατανόητα μουρμουρητά να βγαίνουν απ’ το στόμα τού ταβλιασμένου, τον πλησίασε γεμάτος περιέργεια και έντρομος αναφώνησε: «Καλέ, τα μουρμουρητά του δεν είναι διατύπωση απόψεων. Είναι ο επιθανάτιος ρόγχος του! Δεν διαβουλεύεται, πεθαίνει». Τότε συνειδητοποίησε τι πραγματικά συνέβαινε. Ότι δηλαδή είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και ότι πάλευε πια με τον χρόνο. Ο άρρωστος ξεψυχούσε στα χέρια του!

Από κει κι ύστερα, τα πράγματα πήραν δραματική τροπή. Ο Γιώργος άνοιξε την τηλεόραση στο STAR, έβαλε τον Doctor Hause κι άρχισε να τον αντιγράφει. Εφάρμοζε διάφορες αλλοπρόσαλλες θεραπείες πάνω στον ετοιμοθάνατο, ψάχνοντας τρόπο να τον σώσει. Μάταιος κόπος. Μια τρύπα έκλεινε, τρεις άνοιγαν. Του έδινε ένα φάρμακο για τα νεφρά, αλλά αυτό έκανε ζημιά στον πνεύμονα. Ορμούσε να φτιάξει τον πνεύμονα, επιδείνωνε έτσι την καρδιά. Άλλαζε θεραπεία για να φτιάξει την καρδιά, εμφανιζόταν γάγγραινα στα πόδια. Του έδινε φάρμακο για τα πόδια, δημιουργούσε όγκο στον εγκέφαλο. Η θεραπεία του εγκεφάλου χαλάρωνε την ουροδόχο κύστη και ο άρρωστος κατουριόταν πάνω του. Χάος. Τον έπιασε πανικός.

Οι συγγενείς έμαθαν τα κακά νέα στα μπουζούκια όπου διασκέδαζαν και κατέφθασαν. Συγκεντρώθηκαν έξω από την εντατική κι άρχισαν να φωνάζουν. Ήθελαν τον άνθρωπο τους ζωντανό διότι απ’ αυτόν ζούσαν. Ο Γιώργος τούς είπε ότι η μόνη λύση ήταν να βοηθήσουν κι αυτοί. Άλλος να δώσει το φαγητό του, άλλος να πληρώσει από την τσέπη του τα φάρμακα, άλλος να προσφέρει αίμα, άλλος να δώσει κανένα όργανο για μεταμόσχευση, διαφορετικά δεν υπήρχε σωτηρία. Οι συγγενείς έφριξαν κι άρχισαν να τον βρίζουν. «Δική σου δουλειά είναι, γι’ αυτό σε φέραμε εδώ. Εσείς οι γιατροί με τις κλεψιές σας αφήσατε το νοσοκομείο χωρίς φάρμακα. Εμείς γιατί να πληρώσουμε τώρα;» «Μα δεν ήξερα ότι ήταν ετοιμοθάνατος, το έκρυβε ο προηγούμενος.» «Πως δεν ήξερες; Εδώ το ήξερε ως και η παραδουλεύτρα μας, εσύ δεν το είχες μάθει; Εσύ δεν έλεγες ότι υπάρχουν φάρμακα; Πως μας τα γυρίζεις τώρα;» Τότε ο Γιώργος απάντησε με μια παλιά παροιμία που είχε μάθει στην Αμερική από Ζακυνθινούς μετανάστες: «Είπα, ξείπα, χέζω την παρόλα μου.» Από καλό και καταδεκτικό παιδί, είχε μεταβληθεί σε παγερό καθηγητή ιατρικής χωρίς συναισθηματισμούς. Άλλοι το απέδωσαν στο αίσθημα εθνικής ευθύνης του κι άλλοι σε καλά κρυμμένη αναισθησία που βγήκε στην επιφάνεια. Άρχισε λοιπόν να κάνει κατά βούληση καθετηριασμούς, κωλονοσκοπήσεις και παρακεντήσεις, ενώ το μόνο που επαναλάμβανε εκνευριστικά ήταν: «Θα πονέσει τώρα, αλλά θα με θυμηθεί αργότερα που θα είναι υγιής».

Απ' έξω άρχισαν τα έκτροπα. Οι συγγενείς σπάσανε τις τζαμαρίες του νοσοκομείου, δείρανε κάτι νοσοκόμες που μπαινοβγαίνανε, πήρανε κυνήγι τους τραυματιοφορείς, βιάσανε τις μαγείρισσες και γενικώς είχαν μια πολύ παραβατική συμπεριφορά. Όταν ο Γιώργος τους κατηγόρησε ότι όλα αυτά επιδείνωναν την κατάσταση του ασθενούς αντί να βοηθούν, οι εξαγριωμένοι συγγενείς απάντησαν: «Στ’ αρχίδια μας». Τέτοιο σύνδρομο αυτοκαταστροφής. Ο εποικοδομητικός διάλογος είχε δυναμιτιστεί, ήταν ολοφάνερο. Ο κάθε εξεγερμένος συγγενής, ενώ τα έσπαγε διακινούσε παράλληλα και μια δική του θεραπεία. Άλλος έλεγε να τον πάνε σε ευρωπαϊκό νοσοκομείο, άλλος σε Αμερικάνικο, άλλος να τον πάνε στους Κινέζους για βελονισμό, άλλος να του κάνουν ομοιοπαθητική, άλλος εγχείρηση, άλλος να τον ξεματιάσουν, άλλος να του τραβήξουν τα σωληνάκια για να αντιδράσει μόνος του ο οργανισμός του κι άλλος να κατέβουνε όλοι μαζί στην αυλή και να φωνάζουνε «φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Όλοι είχαν γίνει γιατροί, εκτός από μερικούς που λέγανε ότι η θεραπεία δε βρίσκεται στα βιβλία της καπιταλιστικής ιατρικής, αλλά στο Μαρξιστικό εγχειρίδιο «Η 18η Μπρυμαίρ του Λουβοβίκου Βοναπάρτη». Άντε να βγει άκρη. Ως και ο Καραμανλής έστειλε στη ζούλα έναν καινούριο εκπρόσωπο του ονόματι Σαμαρά, που με θράσος χιλίων πιθήκων άρχισε κι αυτός να κάνει υποδείξεις: «Δεν τα κάνεις καλά. Εγκληματίας είσαι.» «Μα, εσείς μου τον παραδώσατε σ’ αυτό το χάλι» απαντούσε έκπληκτος ο Γιώργος. «Λάθος. Εμείς όταν φύγαμε είχε μόνο μια ελαφρά αδιαθεσία, εσύ τον πέθανες». «Και τότε γιατί φύγατε;» «Άλλο αυτό.»

Το παραμύθι συνεχίζεται, δεν έφτασε ακόμα στο τέλος του για να σου το πω. Ο Γιώργος υποχρεώθηκε να φέρει κάτι γιατρούς από το εξωτερικό να αναλάβουν τον ασθενή. Αυτοί είναι διαβόητοι για τους ακρωτηριασμούς τους. Ακολουθούν τη μέθοδο του ιατρικού κανιβαλισμού. Χαλάνε τρεις τέσσερις ανθρώπους, παίρνουν τα όργανα τους και μ’ αυτά φτιάχνουν έναν που μόλις καταφέρνει να αναπνέει. Καμιά εκατοστή χρόνια κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά όποιον ανέλαβαν, ακόμα κι αν έζησε τον παραδώσανε σακάτη. Οι όροι τους για να έρθουν να μας γαμήσουν ήταν πολύ συγκεκριμένοι. Έπρεπε να γδύσουν, να δέσουν και να φιμώσουν τους συγγενείς για να μην τους ενοχλούν στη δουλειά τους. Επίσης ο Γιώργος θα ήταν επιφορτισμένος να φέρνει την πάπια στον άρρωστο όποτε του δίνανε εντολή και να τον ξεσκατίζει για να μη λερώνονται οι γιατροί.

Αυτή τη στιγμή που σού γράφω, μάς λένε ότι από τον άρρωστο μας ξέσπασε κολλητική επιδημία σ’ όλη την υφήλιο. Και δεν του φαινόταν του μπαγάσα. Οι ξένοι γιατροί με τογυάλινο βλέμμα έχουν απλώσει πάνω στο χειρουργικό τραπέζι σάρακες, τρυπάνια, κοπίδια και νυστέρια, ενώ ο άρρωστος βογγά και οι δεμένοι συγγενείς κοιτάζουν με γουρλωμένα μάτια. Ο Θεός του παραμυθιού να μας βοηθήσει…


Πηγή

http://www.protagon.gr/


Διαβάστε περισσότερα...

Η νέα Ελληνική μονόπολη απο το Δ.Ν.Τ !!!


















Πηγή
http://griniarogatos.blogspot.com/ Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνες πολιτικοί ενωμένοι ΔυΝαΤοί . Νεα πινακίδα του Κ.Ο.Κ





















Πηγή
http://griniarogatos.blogspot.com/ Διαβάστε περισσότερα...

Να τι χρωστάμε. ΤΙΠΟΤΑ σε σχέση με….














Καί όμως, είμαστε τα κακά παιδιά της Ευρώπης !


http://go2।wordpress.com/?id=725X1342&site=dosepasa.wordpress.com&url=http%3A%2F%

Πηγή
http://dosepasa.wordpress.com/ Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπές Θάσος

Με άφθονη βλάστηση και καθαρές αμμουδιές μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί της Θάσου για ήρεμες ή και έντονες διακοπές.
Το λιμάνι της Θάσου, η πόλη της έχει λευκά κεραμοσκεπή σπίτια. Το λιμάνι της πρωτεύουσας συνδέει το νησί με την Κεραμωτή Καβάλας.
Επισκεφθείτε την Αρχαία Πόλη και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Κολυμπήστε στις παραλίες του Λιμένα και στη Γλυφάδα.
Κάθε χρόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται παραστάσεις αρχαίου δράματος και συναυλίες στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου.
Από τα παλιότερα και ωραιότερα χωριά του νησιού είναι ο Θεολόγος με αρχοντικά σπίτια που ανάμεσά τους ξεχωρίζει το σπίτι της οικογένειας Χατζηγιώργη.
Με ιδιαίτερα τουριστική ανάπτυξη το παραλιακό χωριό Λιμενάρια προσφέρει και αξιοθέατα: τα ερείπια Βενετσιάνικου Κάστρου, τα Παλαιά Μεταλλία μπροστά σε πανέμορφη παραλία... Στην περιοχή δεσπόζει το Παλατάκι κτίριο με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική.
Παλιά πρωτεύουσα του νησιού της Θάσου είναι η Παναγιά, με τη σπηλιά της Δρακότρυπας και τα αρχαία λατομεία. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία Χρυσή Αμμουδιά.
Η Ποταμιά είναι η πατρίδα του γλύπτη Πολύγνωτου Βάγη και στο χωριό αυτό υπάρχει και μουσείο με έργα του φημισμένου γλύπτη.
Ο Ποτός είναι από τα σημαντικότερα θέρετρα της Θάσου. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία του χωριού, στο Πευκάρι και στην Ψιλή Άμμο.
Στο τουριστικά ανεπτυγμένο χωριό Πρίνος, που έγινε γνωστό για τα κοιτάσματα πετρελαίου που εντοπίστηκαν στην υποθαλάσσια περιοχή του αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τους παραλιακούς οικισμούς Σκάλα Πρίνου και Νέο Πρίνο καθώς και τα ορεινά χωριά Μικρός και Μεγάλος Πρίνος που διατηρούν το τοπικό χρώμα τους.
Παραλιακός οικισμός, επίνειο του Ραχωνίου είναι η Σκάλα Ραχωνίου.
Εάν επισκεφθείτε τη Θάσο αγοράστε θυμαρίσιο μέλι, ελιές και γλυκό καρυδάκι। Δοκιμάστε ξερό χταπόδι, μαύρο κρασί, γλυκό καρυδάκι και κολοκύθι.

Πηγή
http://www.hotelsline.gr/root/newhotel/mx/m_Thasos_tour.asp Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπές Κως

Η Κως έχει υπέροχες παραλίες, όμορφα χωριά, ενδιαφέροντα αξιοθέατα και μια μεγάλη νυχτερινή ζωή: τι άλλο μπορούμε να ζητήσουμε από ένα θέρετρο διακοπών. το νησί της Κω θεωρείται ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Ελλάδας, αλλά έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει εκτός από τον τουρισμό. Ένα πράσινο και πλούσιο νησί, η Κως είναι ένα νησί των πολλών επιλογών όπου μπορείτε να περάσετε είτε το σύνολο των διακοπών σε μια ήσυχη παραλία σε ένα μικρό χωριό είτε να διασκεδάζετε όλη τη νύχτα στα πολυάριθμα μπαρ και τα κλαμπ της Κω. Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε που μια ή δύο εβδομάδες διακοπών δεν φτάνουν, και αυτό είναι ένας από τους λόγους που πολλοί τουρίστες έρχονται πίσω στο νησί του Ιπποκράτη κάθε καλοκαίρι.

Το νησί ήταν αρκετά πλούσιο από την αρχαιότητα, με εξαίρεση την εποχή της υποδούλωσης από τους Τούρκους και των πειρατικών επιδρομών. Η εύφορη γη της Κως παράγει σταφύλια για κρασί, σιτάρι, φρούτα, ντομάτες και ελιές. Το νησί επίσης έχει πολλά νερά και μερικές πηγές με θερμά νερά όπως αυτήν που βρίσκετε στις Θέρμες. Το νησί είναι από τα πιο δημοφιλή για τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία, Σκανδιναβία και Ολλανδία λόγο της έντονης νυχτερινής ζωής και των εξαιρετικά φτηνών πακέτων διακοπών.

Από τον Απρίλιο ήδη φτάνουν καθημερινά πολλές πτήσεις τσάρτερ από την δυτική Ευρώπη . Τα φτηνά πακέτα διακοπών και οι φτηνές πτήσεις για Κω από πολλά μέρη της Ευρώπης ευνοεί και τον τουρισμό των γειτονικών νησιών όπως την Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο, όπου πολλοί τουρίστες αγοράζουν ένα φτηνό πακέτο για Κω αλλά περνούν και αρκετές μέρες στα κοντινά νησιά που είναι μόλις μια ώρα μακριά με τα ιπτάμενα δελφίνια η τα καταμαράν.

Ιστορία : Η Μυθολογία λέει ότι οι τρεις γίγαντες Φοίβος, Κίννας και Κίος κατέφυγαν στη Κω, αφού νικήθηκαν από τους θεούς στη μεγάλη μάχη των θεών και των Τιτάνων. Υποτίθεται ότι ο Ηρακλής έμεινε στην Κω για λίγο όταν εκπλήρωσε τους 12 άθλους. Το πλοίο του είχε βυθιστεί στο δρόμο της επιστροφής του και κατόρθωσε να κολυμπήσει στην Κω, όπου συναντήθηκε με τον θυμωμένο βοσκό Ανδαγόρα με τον οποίο αγωνίστηκε για πολλές ώρες. Στη συνέχεια αναζήτησε καταφύγιο στα βουνά της Κως από το βασιλιά Ευρίπηλο που είχε διατάξει τη σύλληψή του, αλλά κατάφερε να συλλάβει την κόρη του βασιλιά της Χαλκιόπη, με την οποία έκανε τον Θεσσαλό, μελλοντικό βασιλιά της Λέρου και της Νισύρου.

Ο βασιλιάς της Καρίας οδήγησε τον λαό του στο νησί κάποια στιγμή στη 2η χιλιετία π.Χ., και αυτός ο λαός από τη Μικρά Ασία θεωρείται παραδοσιακά ότι ήταν ένας από τους πρώτους αποίκους σε αυτό το νησί. Τους Κάρες διαδέχθηκαν η Μινωίτες Κρητικοί και στη συνέχεια, στον 10ο αιώνα π.Χ., έφθασαν οι Δωριείς . το νησί τότε ονομαζόταν Μεροπίδα.

Οι πολίτες της Κω αναγκάστηκαν να πολεμήσουν με τους Πέρσες κατά της Ελλάδας τον 5ο π.Χ. αιώνα, αλλά αυτό άλλαξε όταν οι Πέρσες νικήθηκαν στη μάχη της Σαλαμίνας. Μετά από αυτό, η Κω ταν πλήρες μέλος της Αθηναϊκής συμμαχίας και το νησί ευημερούσε με το δημοκρατικό σύστημα.

Από το αρχαϊκά χρόνια ο θεός της Ιατρικής, Ασκληπιός, λατρευόταν εδώ και προσκυνητές από όλη την Ελλάδα έρχονταν στο ναό του για να περάσουν μέσα από τελετουργίες καθαρισμού, να κοιμηθούν στο ναό, και να θεραπευτούν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης, γεννήθηκε εδώ.

Τον 4ο π।Χ. αιώνα η Κως προσχώρησε με τους Μακεδόνες, αργότερα οι Ρωμαίοι κατέκτησαν το νησί κατά τον 2ο αιώνα π.Χ॥ Ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε το νησί σε μια από τις αποστολές του και μερικές από τις παλαιότερες εκκλησίες της Ελλάδας χτίστηκαν εδώ, μπορείτε ακόμα να δείτε τα ερείπια τους, δυστυχώς τα περισσότερα αρχαία και χριστιανικά κτίρια καταστράφηκαν στο μεγάλο σεισμό το 535 μ.Χ..Με εξαίρεση τις πολλές πειρατικές επιδρομές, η Κω άκμασε κατά τη διάρκεια της βυζαντινής εποχής. Οι Βενετοί και Γενουάτες κατέλαβαν το νησί τον 12ο αιώνα, αλλά τέθηκε υπό τη διοίκηση των Ιπποτών της Ρόδου το 1315, οι οποίοι φορολογούσαν τους ντόπιους σε μεγάλο βαθμό. Οι τούρκοι κατέλαβαν το νησί το 1522, και ακολούθησαν σφαγές και σκληρή μεταχείριση των κατοίκων. Η Κως κατελήφθη από την Ιταλία το 1912 όπως όλα τα Δωδεκάνησα, και απελευθερώθηκε το 1948.

Αξιοθέατα:

Όλοι οι λαοί που κατέλαβαν το νησί άφησαν πίσω τους αρκετά κτίρια που αποτελούν σήμερα τα καλύτερα αξιοθέατα της Κω όπως τα κτίρια γύρω από την δημοτική αγορά, το Κάστρο στο λιμάνι, πολλά δημοτικά κτίρια της Ιταλικής Αρ Ντεκο κλπ. Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα, την Κω, υπάρχει ένα ενδιαφέρον αρχαιολογικό μουσείο, το Κάστρο του 13ου αιώνα, όπου οι ιππότες του Αγίου Ιωάννη είχαν οχυρό, o πλάτανοw του Ιπποκράτη, όπου υποτίθεται ότι διδαξε στη σκιά του, καθώς και το Τζαμί του Γαζή Χασάν Πασά από το 1786.

Aξίζει επίσης να επισκευθείτε το Ναυτικό Μουσείο στην Καρδάμαινα με εκθέματα από την ιστορία και την ναυτική παράδοση του νησιού. Υπάρχει επίσης μια αρχαιολογική περιοχή εδώ με ερείπια από την αρχαία αγορά. Σπίτια, ναοί, λουτρά και ψηφιδωτά από διαφορετικές εποχές έχουν βρεθεί εδώ, καθώς και το άγαλμα του Ιπποκράτη.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ρωμαϊκή έπαυλη, Κάζα Ρομάνα, η οποία είναι μια ρεπλίκα της αρχαίας ρωμαϊκής βίλας ανοικτή για τους επισκέπτες. Το Ασκληπιείο είναι για αυτούς που ενδιαφέρονται για την αρχαία ιστορία. Εδώ είναι ο μεγάλος ναός του θεού της Ιατρικής, και χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ., αλλά ενδέχεται να είναι ακόμη παλαιότερος. Στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα μπορείτε να επισκεφτείτε το Ιατρικό μουσείο.

Η Κως έχει πολλά μικρά χωριά που αξίζει να επισκεφτείτε, και είναι μια καλή ιδέα είναι να νοικιάσετε ένα όχημα και να την γυρίσετε μόνοι σας. Το παλαιό Πυλί είναι ένα έρημο χωριό από τη μεσαιωνική εποχή, όπου υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες εκκλησίες και ένα μικρό Κάστρο. Στην Ασφενδιού υπάρχουν πολύ παλιές εκκλησίες και το Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη. Η Κέφαλος ήταν πρωτεύουσα στην αρχαιότητα, και υπάρχουν ανασκαφές που συνεχίζονται εδώ. Στα Καρδάμαινα υπάρχει Βυζαντινή εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Θεοδότη, στην Αντιμάχεια υπάρχει ένα ενετικό κάστρο και Ζία είναι χτισμένη σαν ένα αμφιθέατρο με πολλές μικρές εκκλησίες και καταστήματα.
Τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα θα τα δείτε στη νότια χερσόνησο από τη Μονή του Αγίου Θεολόγου.

Δραστηριότητες: Η πιο δημοφιλής παραλία της Κω είναι η παραλία Παραντάις, μια μεγάλη, όμορφη αμμουδιά. Υπάρχουν ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ και είναι ένα καλό μέρος για οικογένειες με παιδιά. Άλλες δημοφιλείς και πλήρως εξοπλισμένες παραλίες θα βρείτε στο Λάμπι, Τιγκάκι, Ψαλίδι, Μαστιχάρι και στο Μαρμάρι που προτιμούν οι περισσότεροι λάτρεις της ιστιοσανίδας. Αν θέλετε να βρείτε μια ήσυχη παραλία, είναι καλύτερα να ψάξετε γύρω από την δυτική πλευρά του νησιού. Στην πόλη της Κω υπάρχουν αρκετές παραλίες μια με βότσαλο ακριβώς μετά το ντοκ που δένουν τα ιπτάμενα δελφίνια μόλις βγείτε από το Κάστρο και μια αμμουδερή παραλία στην βόρεια πλευρά της πόλης. Η παραλίες Μπαρμπαγιάννη Νομικού, και Ζουρούδη έχουν άμμο, θαλάσσια σπορ και ομπρέλες με ξαπλώστρες. Οι παραλίες του Μύλου και του Ναυτικού Ομίλου είναι βραβευμένες με γαλάζια σημαία της Ευρωπαικής Ενωσης και έχουν ωραία και ψιλή άμμο.

Παραλίες :Οι παραλίες στη Μύκονο είναι γεμάτες απο κόσμο. Αξίζει να διερευνήσετε τους μικρούς όρμους στη νότια πλευρά. Ο Πλατύς Γιαλός και η Ελιά είναι πολύ δημοφιλείς παραλίες. Δίπλα στον Πλατύς Γιαλός είναι η παραλία της Ψαρρούς και προσ τα ανατολικά θα βρειτε τις παραλίς Παράγκα, Παραντάις και Σουπερ Παραντάις, μπορείτε να πάτε εκεί με βάρκες που αναχωρούν από τον Πλατύ Γιαλό, με ταξι, αμάξι η μοτοποδήλατο. Άλλες παραλίες είναι ο Άγιος Στέφανος στο βορρά της πόλις της Μυκόνου, ο Καλαφάτης στα ανατολικά που συνιστάται για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας. Η Παραλία Ορνός, Άγιος Γιάννης, Αγράρι, όλες αυτές οι παραλίες και πολλές άλλες που μπορείτε να εξερευνήσετε έχουν κάνει το νησί της Μυκόνου το πιο γνωστό νησί της Ελλάδας.

Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση: Δεν θα μείνετε απογοητευμένοι αν θέλετε να διασκεδάσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Η Κως είναι φημισμένη για το ότι είναι ένα από τα καλύτερα νησιά για νυκτερινή ζωή, με πολλά μπαρ και κλαμπ, καθώς και οργανωμένα μπητς πάρτι. Τα περισσότερα από τα μπαρ βρίσκονται στην πόλη της Κω, στο περίφημο μίλι των μπαρ που ξεκινάει από το λιμάνι και στους γύρω δρόμους στη βόρεια πλευρά της αρχαίας αγοράς. Τα μπαράκια είναι το ένα δίπλα στο άλλο και κάθε βράδυ είναι γεμάτα από νεολαία κυρίως βρετανούς και ολλανδούς.

Φαγητό και Εστιατόρια : Η τοπική σπεσιαλιτέ είναι τυρί ψημένο με κόκκινο κρασί που ονομάζεται Κόκκινοτυρί, τα πιτταρίδια ένα είδος λαζάνια η μυτζιθροτυρόπιτα που λέγεται κατιμέρια, τα εφτάζυμα και τα βάρβαρα. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από
ταβέρνες και εστιατόρια, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε ελληνική, καθώς και διεθνή κουζίνα.Στο λιμάνι και στην πόλη θα βρείτε πολλά σουβλατζίδικα και φαστφουντάδικα. Τα περισσότερα φαγάδικα είναι στην πόλη της Κω, αλλά επίσης θα βρείτε πολλά ταβερνάκια στα χωριά, καθώς και σε διάφορες παραλίες. Οι Κώτικες ντομάτες είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και είναι μικρές σε ωοειδές σχήμα , επίσης τα καρπούζια της Κω είναι γλυκά και ζουμερά.

Ψώνια και αγορές : Επειδή πρόκειται για μια τόσο δημοφιλές νησί, θα μπορέσετε να βρείτε κάθε είδους καταστήματα στην Κω, κυρίως στην πόλη. Κοσμήματα, κεραμικά, δερμάτινα ζώνες, σανδάλια, ρούχα, υφάσματα, κεντήματα, αντίγραφα αρχαίων έργων τέχνης, πίνακες ζωγραφικής, εικόνες, τοπικό κρασί, μέλι και πράγματα για την παραλία.

Συγκοινωνίες: Υπάρχουν καλές λεωφορειακές συνδέσεις με πολλά από τα χωριά και τις παραλίες, καθώς και πολλά ταξί, αυτοκίνητα και ποδήλατα προς ενοικίαση, καθώς και πλοία για πολλές παραλίες. Ο κεντρικός σταθμός ταξί στην Κω βρίσκεται στο λιμάνι στο Κάστρο. Από αυτό το σημείο επίσης μπορείτε να πάρετε το μικρό τραινάκι που σας πάει στα αξιοθέατα της πόλης.

Πως θα πάτε στην Κω - Δρομολόγια Η Κως έχει καθημερινές πτήσεις από Αθήνα και το καλοκαίρι συνδέεται με πτήσεις τσάρτερ και κανονικές πτήσεις από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες। Ακτοπλοϊκά η Κως συνδέεται με Πειραιά και με όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων και πολλά νησιά των Κυκλάδων. Οι κυριότερες ακτοπλοϊκές εταιρίες που έχουν δρομολόγια για Κω είναι τα Μπλουσταρ και τα πλοία της Αγουδημος. Το νησί επίσεις συνδέεται με καταμαράν και ιπτάμενα δελφίνια με τα νησιά της Ρόδου, Σύμη, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο και Λειψούς

Πηγή

http://www.athensguide.org/greek/kos.htm

Διαβάστε περισσότερα...