Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Κάρμα: συμπληρώστε το παζλ της ζωής σας!

Ο όρος "κάρμα" προέρχεται από τα σανσκριτικά και σημαίνει "να κάνεις" ή "να κατασκευάσεις".

Χρησιμοποιείται για να περιγράψει την μετατροπή της ενέργειας σε δράση. Για κάποιους το "κάρμα" αποτελεί ξεκάθαρη έκφραση προηγούμενων ζωών. Άλλοι το ταυτίζουν με αυτό που αποκαλούμε "μοίρα" ή "γραμμένο" και μας ακολουθεί από την στιγμή που θα γίνει η σύλληψή μας στην μήτρα της μητέρας μας.

Τα δώδεκα βήματα που ακολουθούν δεν είναι εύκολα. Απαιτείται εσωτερική δύναμη και προσπάθεια για να καταφέρει κάποιος μέσα από τον διαλογισμό να ανακαλύψει τα "κομμάτια" της ζωής του. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο. Αν επαναλάβετε την διαδικασία 3-4 φορές μέσα στον επόμενο μήνα, είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή θα τα καταφέρετε.

Το τι θα συναντήσετε στην "βουτιά στο παρελθόν" σας, είναι άγνωστο. Ίσως βρείτε σημάδια προηγούμενων ζωών. Ίσως αντιληφθείτε από που ξεκινούν κάποια πράγματα που συμβαίνουν στην τωρινή ζωή σας. Στο τέλος πάντως του "ταξιδιού", θα δείτε από άλλη οπτική τον ίδιο σας τον εαυτό.

Αν αντέχετε, ξεκινάμε!

Τα 12 βήματα για να συμπληρώσετε το παζλ του "κάρμα" σας.

Βήμα πρώτο: Αφιερώστε μία ώρα αποκλειστικά στον εαυτό σας! Βγάλτε την συσκευή του τηλεφώνου από την πρίζα, κλείστε το κινητό και ενημερώστε τους δικούς σας ότι για τα επόμενα 60 λεπτά δεν θα ασχοληθείτε με τίποτα. Ακούγεται απλό αλλά είναι ίσως το πιο δύσκολο από τα βήματα που θα ακολουθήσουν: μία ώρα απολύτως μόνοι με τον εαυτό σας!

Βήμα δεύτερο: Ανάψτε ένα-δύο αρωματικά κεριά . Οι κατάλληλες μυρωδιές για να πετύχετε καλύτερη χαλάρωση και αυτοσυγκέντρωση είναι : ευκάλυπτος, υάκινθος, λιβάνι, λεβάντα, πασχαλιά, μύρο, πορτοκάλι ή σανδαλόξυλο.

Βήμα τρίτο: Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσετε τις αναπνοές. Μπορείτε να είστε ξαπλωμένος ή καθιστος- όπως εσείς νιώθετε καλύτερα. Εισπνεύστε από την μύτη μετρώντας μέχρι το τρία. Κρατήστε την αναπνοή σας μετρώντας ξανά μέχρι το τρία. Καθώς εκπνέετε, μετρήστε πάλι αργά μέχρι το τρία. Συνεχίστε τις αναπνοές για 2 λεπτά.

Βήμα τέταρτο: Αφού έχετε χαλαρώσει την ένταση με τις αναπνοές, είσαστε έτοιμοι να περάσετε στην φάση της χαλάρωσης όλων των μελών του σώματος. Αρχίστε από τα δάκτυλα των ποδιών σας. Συγκεντρωθείτε μόνο σε αυτά - σαν να μην υπάρχει το υπόλοιπο σώμα σας. Κρατήστε τα μάτια σας και την σκέψη σας συγκεντρωμένα στο σημείο που θέλετε να χαλαρώσετε. Αναπνέετε ήρεμα και αργά εισπνέοντας πάντα από την μύτη και εκπνέοντας από το στόμα. Μετά από λίγο θα νιώσετε τα δάχτυλά σας να "βαραίνουν".
Συνεχίστε με την ίδια τακτική και χαλαρώστε τα πόδια, μετα την λεκάνη, την μέση, το στήθος, τον αυχένα, τα χέρια. Τελευταίο θα χαλαρώσετε το κεφάλι.
Ο χρόνος που απαιτείται είναι διαφορετικός για κάθε άνθρωπο. Είναι θέμα εξάσκησης αλλά και εσωτερικής ηρεμίας. Μην απογοητεύτειτε αν δεν τα καταφέρτε με την πρώτη φορά. Την επόμενη θα είναι σίγουρα καλύτερα.

Βήμα πέμπτο: Αν έχει γίνει σωστά το προηγούμενο βήμα, τότε θα πρέπει να νιώθετε όλο σας το σώμα "βαρύ". Τα χερια και τα πόδια σας είναι σαν να έχουν αποσυνδεθεί από το υπόλοιπο σώμα. Κλείστε τώρα τα μάτια σας. Μην τα ανοίξετε για κανέναν λόγο μέχρι το τελευταίο βήμα γιατί οποιοδήποτε οπτικό εξωτερικό ερέθισμα θα χαλάσει την συγκέντρωσή σας.

Βήμα έκτο: Είσαστε πλέον έτοιμοι να αρχίσετε το ταξίδι που θα συμπληρώσει το παζλ της ζωής σας. Φανταστείτε πως βρίσκεστε στην κορυφή μιας μεγάλης σκάλας. Τα σκαλοπάτια δεν φαίνονται, γιατί είναι βυθισμένα στην ομίχλη. Εσείς όμως δεν φοβόσαστε.
Αρχίστε να κατεβαίνετε αργά, αργά προς τα κάτω σαν να πετάτε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή για εσας. Μόνο η σκάλα και η χαρά ότι καταφέρνετε να κατεβείτε όλο και πιο κάτω, όλο και πιο κοντά στον προορισμό σας. Τώρα, η ομίχλη αρχίζει να διαλύεται. Βλέπετε καθαρά τα πόδια σας να πατούν στο πάτωμα. Τα καταφέρατε!

Βήμα έβδομο: Φανταστείτε πως φτάσατε σε μια κυκλική αίθουσα. Προχωρήστε και σταθείτε στο κέντρο της. Κοιτάξτε ακριβώς απέναντι - χωρίς να ανοίξετε τα μάτια σας, αλλά με τα "μάτια της ψυχής". Βλέπετε μια μεγάλη πόρτα από ανοιχτόχρωμο ξύλο. Πάνω της υπάρχει σκαλισμένο ένα όνομα. Τo δικό σας!

Βήμα όγδοο: Πλησιάστε στην πόρτα. Ακριβώς κάτω από το όνομά σας υπάρχουν σκαλισμένα κάποια γράμματα σε μία άγνωστη για εσάς γλώσσα. Ακουμπήστε τα δάχτυλά σας και αφήστε την φαντασία σας να "διαβάσει" την φράση. Αυτό που θα "ακούσετε" να σας λέει η φωνή μέσα σας, μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: είτε είναι το όνομα που είχατε την τελευταία φορά που περάσατε αυτή την πόρτα σε κάποια προηγούμενη ζωή, είτε είναι το όνομα του ανθρώπου που προστάζει το κάρμα σας να συναντήσετε στην τωρινή ζωή!

Βήμα ένατο: Ανοίξτε τώρα την πόρτα.Ένα μπλε φως θα "τυφλώσει" για λίγο τα μάτια σας. Μην σταματάτε. Προχωρήστε στον διάδρομο. Θα ακούσετε την ξύλινη πόρτα να κλείνει πίσω σας. Το φως θα γίνει τώρα πιο απαλό. Βρισκόσαστε σε μία αίθουσα τέχνης. Γύρω σας υπάρχουν θάλαμοι με αντικείμενα από κάθε ιστορική περίοδο. Χωρίς να σκεφτείτε καθόλου, προχωρήστε προς εκείνη την προθήκη που σας "τραβάει" κοντά της.

Βήμα δέκατο: Παρατηρήστε καλύτερα τα αντικείμενα που βλέπετε. Οι πιθανότητες είναι τρεις: α) βλέπετε πράγματα που ανήκουν σε μακρινές ιστορικές περιόδους. Ίσως να σας θυμίζουν κάτι, σαν σε όνειρο. Είναι μάλλον η εποχή που ζήσατε στην τελευταία σας ζωή πριν από αυτήν που ζείτε τώρα.
β) τα αντικείμενα προέρχονται από την τωρινή σας ζωή. Ο λόγος που τα συναντάτε είναι γιατί σχετίζονται με κάτι που σας σημάδεψε βαθειά και σας ακολουθεί για πάντα. Ήρθε η στιγμή να το κοιτάξετε κατάματα!
γ) αντικρύζετε πράγματα που ανήκουν σε κάποιον άλλον. Κάποιον που γνωρίζετε καλά. Είναι γιατί η σχέση σας δεν είναι τυχαία. Έχει βαθιές καρμικές ρίζες. Χωρίς αυτόν τον άνθρωπο η "πινακοθήκη της ζωής " σας θα είναι ελλειπής.

Βήμα ενδέκατο: Προχωρήστε τώρα στο βάθος του διαδρόμου δεξιά. Εκεί που βλέπετε ένα λευκό φως. Στον τοίχο είναι κρεμασμένος ένας πίνακας. Δεκάδες πρόσωπα απεικονίζονται σε αυτόν. Τον βλέπετε; Αν ναι, τότε τα καταφέρατε!
Βρισκόσαστε μπροστά στον πίνακα της ζωής σας! Εδώ θα δείτε όλες τις ζωές που έχετε ζήσει αλλά και τα πρόσωπα με τα οποία είστε συνδεδεμένος. Δεν τα διαλέξατε, ούτε σας διάλεξαν. Ήταν "μοιραίο" να συαντηθείτε! Μην βιαστείτε να φύγετε από εδώ. Όσο περισσότερο καταφέρετε να παρατηρήσετε τον πίνακα, τόσο περισσότερα στοιχεία θα πάρετε για το "χθες".

Βήμα δωδέκατο: Έφτασε η ώρα της επιστροφής. Εισπνεύστε από την μύτη και κρατήστε την αναπνοή σας για λίγο. Εκπνεύστε από το στόμα σιγά σιγά. Επαναλάβετε τρεις κόμη φορές, με τον ίδιο ρυθμό. Ανοίξτε τα μάτια σας. Βγάλτε έναν βαθύ αναστεναγμό...

Σίγουρα δεν τα μάθατε όλα। Σας περιμένουν ακόμη πολλά. Σκεφτείτε όμως με ηρεμία τα όσα ανακαλύψατε, "δουλέψτε τα" μέσα σας, κατανοήστε τα. Τα υπόλοιπα σε λίγες ημέρες. Στην επόμενη "βουτιά στο παρελθόν"!

Πηγή

http://www.pyles.tv/News/psixi-meta-thanaton-zoi/karma_12_steps.aspx

Διαβάστε περισσότερα...