Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Home: Το σπίτι μας, η Γη (με ελληνικούς υπότιτλους)

Για άλλη μια φορά παραθέτω ένα από τα εκπληκτικότερα ντοκιμαντέρ όλων των εποχών! Κανείς δεν πρέπει να το χάσει! Απολαύστε το ...




Στα 200 χιλιάδες χρόνια της ύπαρξής της πάνω στη Γη, η ανθρωπότητα έχει διαταράξει τις ισορροπίες του πλανήτη, που είχαν καθιερωθεί μέσα σε σχεδόν 4 δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης. Το τίμημα είναι βαρύ, αλλά υπάρχουν ακόμα ελπίδες. Η ανθρωπότητα έχει μετά βίας δέκα χρόνια για να αντιστρέψει την κατάσταση, να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της αρνητικής επιρροής, που έχει προκαλέσει στους φυσικούς πόρους της Γης και να αλλάξει τα καταναλωτικά της πρότυπα.

Χρειάστηκαν 217 ημέρες γυρισμάτων για να δούμε από ψηλά το σπίτι μας. Με εντυπωσιακά εναέρια πλάνα, ο Γάλλος σκηνοθέτης Γιαν Αρτίς-Μπερτράν μέσω του ντοκιμαντέρ του Ηome, ζητά την αφύπνιση για την ανοικοδόμηση του περιβάλλοντος. Αφορμή για το ντοκιμαντέρ στάθηκε η ταινία «Μια άβολη αλήθεια» και ο Γιαν Αρτίς-Μπερτράν άδραξε την ευκαιρία και με την οικονομική στήριξη του Λικ Μπεσόν που τον ενίσχυσε με 10 εκατομμύρια ευρώ, ταξίδεψε σε 54 χώρες ανά τον πλανήτη, για να καταγράψει την ομορφιά του τοπίου και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης επέμβασης στη φύση.
«Ούτε ο σκοπός ούτε τα κίνητρα της ταινίας μας είναι να μιλήσουμε για την καταστροφή. Καταστροφή είναι η άρνηση να πιστέψουμε αυτό που έρχεται», σχολίασε ο πρωτοεμφανιζόμενος Γάλλος σκηνοθέτης της ταινίας που βρέθηκε στην Αθήνα.
«Θα πρέπει να μοιραστούμε την ευθύνη» για τη διάσωση της Γης, τόνισε, ενώ επεσήμανε ότι το «Ηome» είναι «μια πολιτική ταινία με την καλή έννοια της λέξης».
«Στην Ινδία κατασχέθηκε το 50% του υλικού που γυρίσαμε... Στις ΗΠΑ εκκρεμεί δίκη εναντίον μας για το θέμα της διατροφής των βοοειδών», ανέφερε ο σκηνοθέτης, μεταξύ άλλων.
Το ντοκιμαντέρ κάνει ταυτόχρονη πρεμιέρα στις 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σε περισσότερες από 50 χώρες.



Πηγή
http://rc-cafe.blogspot.com/2010/05/home.html Διαβάστε περισσότερα...