Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ποιους τσιμπάνε τα κουνούπια;

Για τα κουνούπια όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, αφού σε κάποιους δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση και κάποιους άλλους πάλι τους προσπερνούν… αδιάφορα.
Για ποιο λόγο όμως κάποιοι είναι πιο τυχεροί (λιγότερο επιθυμητοί) από τους άλλους;
Η απάντηση βρίσκεται στη μυρωδιά του ανθρώπινου σώματος, αφού σύμφωνα με βρετανική επιστημονική έρευνα αποδεικνύεται πως επειδή το ανθρώπινο σώμα παράγει πολύ διαφορετικές οσμές, όσοι διαθέτουν ιδρώτα με γλυκιά φρουτώδη γεύση και περισσότερες κετόνες, απωθούν τα κουνούπια.
Οι συγκεκριμένες λοιπόν ουσίες, οι κετόνες, δεν αρέσουν στα κουνούπια, συγκεκριμένα τα παραπλανούν και τους κάνουν να νομίζουν ότι έχουν να κάνουν όχι με άνθρωπο αλλά με φρούτο.
Βέβαια, η επιστήμη δουλεύει ήδη υπέρ εκείνων που δεν είναι προικισμένοι με πολλές κετόνες. Έτσι οι επιστήμονες, μετά από πειράματα με εθελοντές, έχουν εντοπίσει κυρίως πέντε κετόνες, οι οποίες είναι αποτελεσματικές στο να απωθούν τα κουνούπια. Η απώθηση συμβαίνει όχι μόνο αν οι ουσίες αυτές παράγονται φυσικά, αλλά και τεχνητά. Το μόνο πρόβλημα όμως με την τεχνητή παραγωγή τους είναι η οσμή, αφού μυρίζουν λιγάκι σαν σάπιο γλυκό φρούτο και λιγάκι σαν καθαριστικό βαμμένων νυχιών, κοινώς ασετόν!
Επιμύθιο: Μέχρι και για τα κουνούπια όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι!

Πηγή
http://www.moodhackers.com//gr/Freetime/Infofun/bite-mosquito/48-1123.html Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Η ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΣΠΡΟΥ ΡΥΖΙΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΒΗΤΗ

Η μεγάλη κατανάλωση άσπρου ρυζιού αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία παράλληλα επιβεβαιώνει ότι το αναποφλοίωτο καστανό ρύζι είναι πιο υγιεινό και μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη. Η αντικατάσταση του άσπρου ρυζιού, το οποίο αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα, με καστανό ρύζι και με άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να μειώσει κατά το ένα τρίτο την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.

Οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον πέντε μερίδες άσπρο ρύζι την εβδομάδα, έχουν 17% μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη σε σχέση με όσους τρώνε λιγότερο από μια μερίδα τον μήνα (κάθε μερίδα υπολογίζεται ότι είναι 150 γραμμάρια). Από την άλλη, όσοι τρώνε δύο ή περισσότερες μερίδες καστανό ρύζι την εβδομάδα, έχουν 11% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε σχέση με όσους τρώνε λιγότερο από μια μερίδα τον μήνα.

Η έρευνα, που μελέτησε δεδομένα 22 ετών από 197.000 ενήλικους, έγινε από ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Archives of Internal Medicine", σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αντικατάσταση της κατανάλωσης άσπρου ρυζιού και άλλων κατεργασμένων δημητριακών με δημητριακά ολικής αλέσεως και με καστανό ρύζι βοηθά στην μείωση του κινδύνου για διαβήτη. Ακόμα και η αντικατάσταση σε καθημερινή βάση απλώς του ενός τρίτου ρυζιού (περίπου 50 γραμμάρια) μιας τυπικής ημερήσιας μερίδας άσπρου με την ίδια ποσότητα καστανού ρυζιού μπορεί να μειώσει κατά 16% τον κίνδυνο διαβήτη. Η αντικατάσταση του άσπρου ρυζιού με άλλα πλήρη δημητριακά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη κατά 36%.

Οι διαβητικοί έχουν υψηλό επίπεδο σακχάρων στο αίμα, κάτι που οφείλεται στην αδυναμία του οργανισμού να παράγει αρκετή ινσουλίνη, ώστε να διασπάσει αυτό το σάκχαρο σε γλυκόζη και ενέργεια. Περίπου 180 εκατ. άτομα παγκοσμίως πάσχουν από διαβήτη, ο οποίος συνδέεται με την παχυσαρκία, την έλλειψη σωματικής άσκησης και την κακή διατροφή.

Το ρύζι χάνει τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του, όταν υφίσταται κατεργασία για να προκύψει η λευκή ποικιλία του. Το ανεπεξέργαστο καστανό αναποφλοίωτο ρύζι έχει περισσότερές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες και φυτοχημικά σε σχέση με το λευκό ρύζι. Επίσης δεν αυξάνει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα όσο το λευκό. Το άσπρο ρύζι συνεισφέρει σχεδόν 2% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων στη διατροφή του μέσου ανθρώπου, ενώ το καστανό ρύζι λιγότερο από 1%.

Οι ειδικοί συνιστούν ότι τουλάχιστον το 50% της λήψης υδρογονανθράκων πρέπει να προέρχεται από πλήρη δημητριακά (ολικής αλέσεως) όπως το καστανό ρύζι. Πάνω από το 70% του ρυζιού που καταναλώνεται στις ανεπτυγμένες χώρες, είναι λευκό.

Πηγή
http://www.liako.gr/news/ygeia-active-articles-list/21994-white.html Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Μουσική για διαλογισμό Ζεν

Κάνε διαλογισμό Ζεν, ταξιδεύοντας στα σύννεφα και ακούγοντας ανάλογη μουσική। Το «άδειασμα του νου», όπως είναι γνωστός αυτός ο διαλογισμός, θα σου προσφέρει διαύγεια και απόλυτη ηρεμία.



Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=CR3dM-GlZK8&feature=player_embedded Διαβάστε περισσότερα...

Η ομορφιά μέσα από ποίηση :Video

Διαβάστε για την ομορφιά μέσα από αποσπάσματα από τον «Κήπου του Προφήτη» του ποιητή Χαλίλ Γκιμπράν।



Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=ivtX04-jt2o&feature=player_embedded#! Διαβάστε περισσότερα...