Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΥΓΕΙΑ: Αντιμετωπίστε τσιμπήματα εντόμων και δαγκώματα φιδιών

Οι μέλισσες με το κεντρί τους και εμείς με το τσιμπιδάκι των φρυδιών, τα έντομα με το δηλητήριο τους και εμείς με την αμμωνία και τα αντισταμινικά θα ριχτούμε στον αγώνα της εξοχής. Πώς θα επικρατήσουμε;
Δεν τιθασεύεται η φύση, ε;
Οσο και να τσιμεντάρουμε, να ξεχορταριάσουμε, να ραντίσουμε, όλο και κάτι επικίνδυνο (για εμάς) θα γλιτώσει και όταν βρεθούμε αντιμέτωποι μαζί του θα κάνει το καθήκον του: δηλαδή, θα μας τσιμπήσει, θα μας δαγκώσει, θα μας αγκυλώσει.
Και όλα αυτά προτού καν προλάβουμε να βουτήξουμε τα ακροδάχτυλά μας στη θάλασσα, όπου καραδοκούν οι αχινοί και οι τσούχτρες. Μην πανικοβάλλεστε. Ο καθείς και τα όπλα του.
Τσιμπήματα εντόμων
•Τα κεντρίσματα εντόμων (για παράδειγμα, σφήκας ή μέλισσας) προκαλούν κοκκίνισμα, πόνο και πρήξιμο, που διαρκούν περίπου 48 ώρες. Αν και κανονικά χρειάζονται εκατοντάδες κεντρίσματα εντόμων για να απειλήσουν τη ζωή ενός ενηλίκου, περίπου ένα άτομο στα 200 είναι αλλεργικό στο δηλητήριο των εντόμων. Αυτή η σοβαρή κατάσταση λέγεται αναφυλακτικό σοκ.
•Αν μέσα στα επόμενα λεπτά από το τσίμπημα εκδηλωθεί αναφυλακτικό σοκ (δύσπνοια, έντονη φαγούρα, εφίδρωση, ζάλη, αίσθημα αγωνίας) πηγαίνετε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
•Αν υπάρξει ένα απλό πρήξιμο στην περιοχή χωρίς άλλα συμπτώματα, αφαιρέστε το κεντρί με ένα τσιμπιδάκι, πλύνετε καλά το δέρμα με σαπούνι και νερό και βάλτε στο ερεθισμένο σημείο μια πετσέτα με πάγο.
•Βάλτε στο πρήξιμο λίγη αμμωνία ή ένα αντισταμινικό τζελ.
•Αποφύγετε να περπατάτε στο χορτάρι ξυπόλυτοι, να φοράτε βαριά αρώματα και έντονα χρώματα (σαν κινούμενα λουλούδια) και μην αφήνετε εκτεθειμένα ανοικτά κουτάκια και μπουκάλια αναψυκτικών.
• Οταν οδηγείτε μηχανή να έχετε τη ζελατίνα του κράνους σας κλειστή.
• Ελέγξτε προσεκτικά τα γύρω δέντρα προτού κατασκηνώσετε, διότι μπορεί να υπάρχουν φωλιές με μέλισσες ή σφήκες.
Δάγκωμα φιδιού
• Στην Ελλάδα το μόνο δηλητηριώδες φίδι είναι η οχιά. Το χαρακτηριστικότερο και πιο διαδεδομένο είδος της αναγνωρίζεται από τις σκούρες γραμμές στη ράχη της.
•Δάγκωμα που έχει αφήσει ίχνη σε ημικυκλική ή πεταλοειδή διάταξη δηλώνει ότι το φίδι είναι ακίνδυνο. Δύο μικρά στρογγυλά τρυπήματα δηλώνουν συνήθως δάγκωμα από δηλητηριώδες φίδι.
•Τα πιθανά συμπτώματα σε περίπτωση που σας έχει δαγκώσει δηλητηριώδες φίδι είναι η θολή όραση, η ναυτία, η τάση για εμετό, η δύσπνοια και η λιποθυμία.
Τι πρέπει να κάνετε;
• Ξαπλώστε το θύμα έτσι ώστε το δαγκωμένο μέλος του να βρίσκεται χαμηλότερα από το επίπεδο της καρδιάς.
• Ακινητοποιήστε το τραυματισμένο μέλος. Οι λιγότερες κινήσεις δυσκολεύουν το δηλητήριο να εξαπλωθεί.
•Δέστε γερά ένα κομμάτι ύφασμα σε απόσταση δέκα εκατοστών πάνω από την πληγή. Ετσι αποφεύγετε το ενδεχόμενο να μπορέσει το δηλητήριο να φτάσει στην καρδιά.
• Καθαρίστε καλά την πληγή με νερό και σαπούνι.
•Μεταφέρετε το θύμα στο πλησιέστερο νοσοκομείο, χωρίς καθυστέρηση.
•Μην προσπαθήσετε να ρουφήξετε το δηλητήριο με το στόμα, μπορεί να κάνετε μεγαλύτερο κακό και να δηλητηριαστείτε και εσείς.
• Μη δώσετε στο θύμα κανενός είδους φάρμακο ή οινοπνευματώδες.
Δάγκωμα αράχνης ή σκορπιού
• Τα πιθανά συμπτώματα είναι οξύς πόνος που δεν υποχωρεί εύκολα, πρήξιμο και κόκκινη πληγή. Αν ο σκορπιός ή η αράχνη είναι δηλητηριώδη, μπορεί να προκαλέσουν εκτός από τα προηγούμενα και έντονη εφίδρωση, διάρροια και εμετό.
• Ωσπου να μεταφέρετε τον ασθενή στο νοσοκομείο, ενεργήστε όπως και στην περίπτωση του φιδιού. Παράλληλα, να βάζετε τοπικά πάγο ώστε να προκληθεί σύσπαση των αγγείων και να καθυστερήσει η απορρόφηση του δηλητηρίου.
Αγκάθια και αγκίθες
• Αν η άκρη περισσεύει εμφανώς, τραβήξτε το αγκάθι ή την αγκίθα με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών. Μετά αλείψτε το δέρμα με κάποιο αντισηπτικό και σκεπάστε το με ένα τσιρότο.• Αν η άκρη του αγκαθιού δεν φαίνεται, βουτήξτε το πονεμένο μέλος σε ζεστό νερό και πιέστε ελαφρά γύρω του, ώστε να σπρώξετε την άκρη του προς τα έξω. Ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία.

Πηγή
http://www.haravgi.com.cy/site-article-44245-gr.php
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν είναι περίεργο ?

1. Δεν είναι περίεργο πώς ένα ποσό των 20 Ευρώ σας φαίνεται πολύ μεγάλο όταν το δίνετε στην εκκλησία, αλλά είναι μικρό όταν πηγαίνετε για ψώνια;
_______________________
2. Δεν είναι περίεργο που 2 ώρες σας φαίνονται πολλές όταν είστε στην εκκλησία, ενώ σας φαίνονται λίγες όταν παρακολουθείτε μια καλή ταινία;
_______________________
3. Δεν είναι περίεργο το ότι δεν βρίσκετε λόγια να πείτε όταν προσεύχεστε, αλλά δεν έχετε κανένα πρόβλημα όταν σκέφτεστε για ποιο πράγμα θα μιλήσετε με έναν φίλο;
_______________________

4. Δεν είναι περίεργο το πόσο «δύσκολο» και «βαρετό» είναι να διαβαστεί ένα κεφάλαιο της Αγίας Γραφής, ενώ πόσο εύκολα διαβάζονται 100 σελίδες ενός δημοφιλούς μυθιστορήματος;
_______________________
5. Δεν είναι περίεργο το ότι ο καθένας θέλει εισιτήρια για μπροστινές θέσεις σε συναυλίες και αγώνες, αλλά προτιμά να κάθεται στα τελευταία καθίσματα της εκκλησίας;
_______________________
6. Δεν είναι περίεργο το ότι πρέπει να ξέρετε για μια εκδήλωση της εκκλησίας 2-3 εβδομάδες πριν από την ημέρα που θα γίνει, ώστε να μπορέσετε να την βάλετε στον προγραμματισμό σας, αλλά μπορείτε για άλλα γεγονότα να αποφασίσετε και την τελευταία στιγμή;
_______________________

7. Δεν είναι περίεργο το πόσο δύσκολο είναι να μάθετε κάτι που σχετίζεται με το Θεό, ώστε να το μοιραστείτε με άλλους, αλλά το πόσο εύκολο είναι να μάθετε, να καταλάβετε και να διαδώσετε ένα κουτσομπολιό;
_______________________
8. Δεν είναι περίεργο το ότι εύκολα πιστεύετε αυτά που γράφονται στα περιοδικά και στις εφημερίδες, αλλά από την άλλη αμφιβάλλετε για τα λόγια της Αγίας Γραφής;
_______________________
9. Δεν είναι περίεργο πώς ο καθένας θέλει μια θέση στον ουρανό, αλλά δεν θέλει να πιστέψει, να κάνει ή να πει κάτι για να φθάσει εκεί;
_______________________
10. Δεν είναι περίεργο το πόσο εύκολα στέλνετε ανέκδοτα σε e-mails τα οποία προωθούνται δεξιά κι αριστερά, ενώ το σκέφτεστε διπλά όταν πρόκειται να στείλετε ένα μήνυμα για το Θεό;
_______________________
ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ! ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Πηγή
http://liondani।blogspot.com/ Διαβάστε περισσότερα...

Αστρικά Ταξίδια






Ελάτε μαζί μου και θα νοιώσετε την ομορφιά του αστρικού ταξιδιού












Λένε ότι η ψυχή είναι δεμένη στο σώμα με μιά αόρατη κλωστή!
Λοιπόν χαλαρώστε,πάρτε βαθιές ανάσες,καθαρίστε την σκέψη σας και αφαιθείτε στα έμπειρα χέρια μου.Θα σας μεταφέρω σε ένα,δύο,τρία ή περισσότερα μέρη.Μην φοβάστε όποτε θέλετε μπορείτε να επιστρέψετε στο σώμα σας.



Το μόνο πού θέλω από εσάς:α)Να το αφήσετε να φορτώσει και β)και να πατήσετε full screen.
Οι τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε είναι:

1) Τον πύργο του Άιφελ

Ο Πύργος του Άιφελ έχει γίνει με τον καιρό το σύμβολο της Γαλλίας και των κεφαλαίων του Παρισιού . Υψηλό άνω των 320 μέτρων , χτίστηκε από τον Gustave Eiffel και την ομάδα του για την Παρισινή Έκθεση του 1889. Είναι πλέον ένας μαγνήτης για πολλούς τουρίστες που επισκέπτονται την Πόλη του Φωτός , καθώς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σε επισκέψεις μνημεία στον κόσμο . Ένα σημάδι αναγνώρισης "του Παρισιού 2012 υποψήφια πόλη" ήταν η εμφάνιση του πύργου , όταν η πόλη του Παρισιού φιλοδοξούσε να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2012.

2)Notre-Dame de Paris φαίνεται από το φράγμα Pont de la Tournelle


Notre- Dame de Paris , ο μεσαιωνικός γοτθικός καθεδρικός ναός στο Ile de la Cite , όπου ο Ναπολέων στέφθηκε , είναι το λίκνο της ιστορίας του Παρισιού. Μας δείχνει πρώτα την θρυλικήή "αψίδα" αρχιτεκτονικό θαύμα της νέας εποχής !

Αριστερά Pont au Double διεξάγεται στην αριστερή όχθη St- Germain -des-Prés και το Quartier Latin .

Η Γέφυρα LATOURNELLE , πρώτα σε ξύλο (1370 ) , στη συνέχεια, με πέτρα και ενισχυμένη με σιδερένιο πλαίσιο ξαναχτίστηκε το 1928 : όψη του Notre Dame !

3) και άλλα πολλά.

Καλά ταξίδια και φύγαμε με κλικ εδώ

Πηγή
http://sapfiros.blogspot.com/2010/08/blog-post_02.html#more
Διαβάστε περισσότερα...