Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Το γράμμα ενός πιλότου

Το γράμμα ενός πιλότου της πολεμικής αεροπορίας. Μετά την περικοπή του πτητικού επιδόματος και τη λάσπη που δέχτηκαν από μερικούς δημοσιογράφους ότι δήθεν απείχαν από τα επιχειρησιακή τους καθήκοντα. Ότι σε περίπτωση σύρραξης θα ζητούσαν χρήματα για να πολεμήσουν.
Από την εκπομπή "Αθέατος Κόσμος" του Κ. Χαρδαβέλα στις 18-05-2010




Πηγή
http://enneaetifotos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα...

Ερχεται η Απόλυτη Οικονομική Κατάρρευση


Ο κόσμος οδηγείται πρός την απόλυτη οικονομική κατάρρευση με πολύ μεγάλη κοινωνική αναταραχή και ξέσπασμα ταξικού πολέμου, αναφέρει ένας διάσημος Αμερικανός οικονομικός αναλυτής.Τι κάνουν με τα προγράμματα λιτότητας; Διασώζουν τις τράπεζες και βάζουν τους ανθρώπους να πληρώνουν για αυτό. Οι λαοί δεν το θέλουν αυτόΜία από τις καλές επιχειρήσεις που μπορεί κανένας να ξεκινήσει τώρα είναι βιομηχανία που να κατασκευάζει κρεμάλες και γκιλοτίνες.
Κατάρρευση της μεσαίας τάξης σημαίνει ότι δεν υπάρχει καύσιμο για την ανάκαμψη .. Η αμερικανική οικονομική ανάκαμψη κατά τα τελευταία τρίμηνα είναι κάτι περισσότερο από μια "συγκάλυψη" και ο κόσμος οδηγείται πρός μία απόλυτη οικονομική κατάρρευση με πολύ μεγάλη κοινωνική αναταραχή και ξέσπασμα ταξικού πολέμου, αναφέρει ένας διάσημος Αμερικανός οικονομικός αναλυτής.

Ο Gerald Celente, επικεφαλής του Trends Research Institute, είπε την εβδομάδα που πέρασε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος δεύτερης ύφεσης της μορφής της διπλής ύφεσης (W) της παγκόσμιας οικονομίας,απλά "επειδή η πρώτη" ύφεση "ποτέ δεν τελείωσε.

"Δεν υπάρχει η θεωρούμενη διπλή ύφεση τύπου W υποστήριξε ο Celente. "Οδηγούμαστε στην απόλυτη οικονομική κατάρρευση. Δεν υπάρχει διέξοδος από αυτό χωρίς χτίσιμο από την αρχή της παραγωγικής ικανότητας της κοινωνίας. Το χρήμα που εκτυπώνεται δεν μπορεί να μας βγάλει απο αυτό το αδιέξοδο.

Ο Celente, ο οποίος είναι γνωστός για την πρόβλεψη του κραχ των χρηματιστηρίων το 1987 , για την πρόβλεψη της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης και την προαναγγελία της κρίσης των ενυπόθηκων δανείων subprime των τελευταίων ετών, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και άλλες αναπτυγμένες χώρες θα πρέπει να περιμένουν να δούν να εξελίσεται το είδος της κοινωνικής αναταραχής που ο κόσμος είδε να αρχίζει την άνοιξη φέτος στην Ελλάδα,όταν ξεκίνησαν τόσο οι κυβερνητικές προσπάθειες κάλυψης της κατάρρευσης της οικονομίας της χωρίς επιτυχία, όσο και η νομοθέτηση μέτρων λιτότητας για τους απλούς πολίτες προκειμένου να κλείσουν οι τρύπες του προϋπολογισμού.


"Θα δούμε τις ίδιες καταστάσεις σε όλο τον κόσμο," είπε ο Celente. "Τι κάνουν με τα προγράμματα λιτότητας; Διασώζουν τις τράπεζες και βάζουν τους ανθρώπους να πληρώνουν για αυτό. Οι λαοί δεν το θέλουν αυτό."

Ο Celente επεσήμανε τις ταραχές που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα στην Ατλάντα, όταν 30.000 άτομα εμφανίστηκαν προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή σε μια λίστα αναμονής για απόκτηση κατοικίας,λέγοντας ότι τα γεγονότα αυτά αποτελούν προάγγελο του τι πρόκειται να επακολουθήσει..

Υποστήριξε επίσης ότι ο τρόπος που μετράται η ανεργία σήμερα αποκρύπτει την πολύ μεγαλύτερη κρίση της ανεργίας που υπάρχει, επειδή "όταν το όνομά σου αφαιρείται από τα οικεία μητρώα ανεργίας, δεν θεωρείσαι πλέον άνεργος."

Ο Celente είπε ότι αν το σημερινό ποσοστό ανεργίας μετρηθεί όπως μετρήθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης θα ήταν περίπου 17,5 τοις εκατό στίς ΗΠΑ. Και ότι αναμένει ο αριθμός αυτός να ανέλθει σε περίπου 22 τοις εκατό κατά τα επόμενα έτη.

«Μία από τις καλές επιχειρήσεις που μπορεί κανένας να ξεκινήσει τώρα είναι βιομηχανία που να κατασκευάζει κρεμάλες και γκιλοτίνες τόνισε ο Celente επεξηγόντας ότι υπάρχει εγκεφαλικός πυρετός που συνεχίζεται αδιάκοπα σε αυτούς που οδήγησαν τα πράγματα έως εδώ.Οι πολίτες είναι πραγματικά σε απόγνωση και οργισμένοι..

Ο Celente ισχυρίστηκε ότι οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για μια οικονομική ανάκαμψη απλώς δεν υπάρχουν. «Ας πάμε πίσω στη δεκαετία του 1990. Είμαστε τότε σε μια συνηθισμένη για το οικονομικό σύστημα περίοδο ύφεσης.Τι μας έβγαλε από εκείνη την ύφεση; Το Internet. Δεν ήταν μια πολιτική της κυβέρνησης.Και βέβαια το Internet δεν εφευρέθηκε τότε από τον ο Αλ Γκορ..

Αλλά σήμερα, υποστήριξε ο Celente,δεν υπάρχουν αναπτυσόμενες βιομηχανίες που να είναι σε θέση να ωθήσουν προς μία οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη. Και η μεσαία τάξη των ΗΠΑ μπορεί να μην έχει τις κατάλληλες δεξιότητες για να αντιμετωπίσει την πρόκληση.

«Σε μια χώρα που οι κάτοικοι κάποτε ήταν έμποροι που πωλούσαν τα προιόντα της παραγωγής της, τεχνίτες που παρήγαγαν τα προιόντα αυτά και εργαζόμενοι στην παραγωγική βιομηχανία που κάλυπτε τις ανάγκες της χώρας και εξήγαγε στο εξωτερικό, μεταβλήθηκαν για να γίνουν υπάλληλοι και ταμίες," είπε ο Celente. «Πρέπει να φέρουμε την βιομηχανική παραγωγή πίσω στην Αμερική."

Ο Celente συμφώνησε με τις απόψεις φιλοξενουμένων του στο πρόγραμμα Tech Ticker ότι η πράσινη οικονομία, η οποία επιδιώκει να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα με εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσει μια πορεια μιάς κάποιας οικονομικής ανάκαμψης, αλλά είπε ότι ο χειρισμός της διοίκησης του Ομπάμα για το θέμα ήταν λανθασμένος.

Ο Celente επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευσει 54 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα επέκτασης της πυρηνικής ενέργειας και η κυβέρνηση έχει επίσης δεσμευτεί σε ένα πρόγραμμα "καθαρού άνθρακα".Τα δυο αυτά προγράμματα όμως δεν βλέπει να μπορούν να λειτουργήσουν σαν μεγάλες ατμομηχανές για την ανάπτυξη μιάς πράσινης οικονομίας.


Η κυβέρνηση «δεν δίνει χρήματα εκεί που πραγματικά απαιτούνται», πρόσθεσε με νόημα ο Αμερικανός αναλυτής.

Πηγή
http://www.stopcartel.info/
Διαβάστε περισσότερα...