Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ανέκδοτο : Προσέξετε τι θα ψηφίσετε !!!!!


Κάποτε μια υπουργός απεβίωσε και φτάνει μπροστά στις πύλες του παραδείσου στον Άγιο Πέτρο.
Τότε της λέει ο Άγιος:

''Μια και υπήρξες καλή και τίμια πολιτικός και καλός άνθρωπος, θα σου δώσουμε την ευκαιρία να επιλέξεις ανάμεσα στην κόλαση και τον παράδεισο αφού επισκεφτείς από μία μέρα το κάθε μέρος.''

Πηγαίνοντας η υπουργός πρώτα στην κόλαση συναντάει όλους τους γνωστούς της, συνεργάτες και μη, που γλεντούσαν, τραγουδούσαν, χόρευαν και περνούσαν ζωή και κότα.

Την επόμενη μέρα επισκέπτεται .... τον παράδεισο όπου επικρατούσε ησυχία, ηρεμία και κάποιοι φιλόσοφοι περπατούσαν και συζητούσαν.

Συζητώντας κατόπιν με τον Άγιο, του ανακοινώνει ότι επιθυμεί να πάει στην κόλαση μιας και όλοι οι γνωστοί της βρίσκονται εκεί.
Φτάνοντας στην κόλαση την παραλαμβάνει ο εωσφόρος με τα μαστίγια, τις φωτιές και τις τιμωρίες.

''Μα χθες εδώ είχατε γλέντι!'' λέει απελπισμένα η υπουργός... ''Τι έγινε τώρα;''

''Χθες ήταν προεκλογική περίοδος, τώρα μας ψήφισες. Σκάσε και προχώρα!'' απαντάει ο εωσφόρος.

Πηγή
http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5982:2010-09-14-09-39-39&catid=81:2009-02-27-12-46-46&Itemid=109
Διαβάστε περισσότερα...

Η τηλεμεταφορά, γίνεται πραγματικότητα;

Οταν πριν από μήνες επικοινωνούσαμε με την κ. Αθηνά Ανδρεάδη, καθηγήτρια Κυτταρικής Βιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και συγγραφέα του βιβλίου «Η Βιολογία του Σταρ Τρεκ», δεν φανταζόμαστε ότι τα λεγόμενα της θα επαληθεύονταν τόσο άμεσα (διαβάστε "Το Σταρ Τρεκ δεν είναι φαντασία")!

Μετά το το νέο επίτευγμα στον τομέα έρευνας της τηλεμεταφοράς όμως, η φράση "Διακτίνισέ με, Σκοτ", μάλλον αποτελεί θέμα χρόνου να γίνει πραγματικότητα!

Οι έρευνες πάνω στην τηλεμεταφορά

Τα τελευταία χρόνια πολλές ερευνητικές ομάδες σε όλον τον κόσμο πραγματοποιούν πειράματα τηλεμεταφοράς ύλης και δεδομένων.

Έχει επιτευχθεί τηλεμεταφορά δεδομένων σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων, αλλά και τηλεμεταφορά ύλης σε μικρές αποστάσεις. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καμπέρας κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν σωματίδια σε απόσταση λίγων μέτρων.

Το επίτευγμα δεν αφορά την απόσταση αλλά το μέγεθος των σωματιδίων, τα οποία ήταν, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, εκατό φορές μεγαλύτερα από τα σωματίδια που έχουν τηλεμεταφερθεί ως σήμερα.



Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δύο δέσμες λέιζερ οι οποίες λειτουργώντας με τρόπο ανάλογο με αυτόν του θαλάμου διακτίνισης στο διαστημόπλοιο «Εντερπράιζ» εξαφάνισαν τα σωματίδια από το ένα σημείο και τα εμφάνισαν σε ένα άλλο λίγα μέτρα πιο κάτω.

Σταρ Τρέκ: για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι

"Σταρ Τρεκ" ή αλλιώς η μακροβιότερη και πιο επιτυχημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας, της οποίας εμπνευστής ήταν ο συγγραφέας Τζιν Ρόντμπερι (1921 – 1991). Το πρώτο επεισόδιο γυρίστηκε το 1966 και ο συνολικός αριθμός των επεισοδίων ξεπέρασε τα 720. Κινηματογραφήθηκαν 11 ταινίες, ενώ γυρίστηκε και η ομώνυμη σειρά κινουμένων σχεδίων.

Εκατομμύρια "τρέκις" σε όλο τον κόσμο-όπως ονομάζονται οι πιστοί φαν της σειράς-λάτρεψαν για δεκαετίες τον Κάπτεν Τζέιμς Κερκ, τον Μίστερ Σποκ από τον πλανήτη Βάλκαν και τα υπόλοιπα μελη του πληρώματος. Το 2009, το "Σταρ Τρεκ" επέστρεψε, 43 χρόνια μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου της διάσημης τηλεοπτικής σειράς.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δέιτε το περίφημο "Εντερπαράιζ", από την παλιότερη έκδοση της σειράς γιατί -ταπεινή γνώμη μας- ήταν απλώς το καλύτερο:



Πηγή
http://www.pyles.tv/News/epistimi-texnologia/Teleportation.aspx
Διαβάστε περισσότερα...