Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΖΕΝΙΤ-ΑΕΚ 4-2 (30-8-2010)


Η ΑΕΚ, χωρίς προπονητή στον πάγκο, έχασε από την σαφώς καλύτερη και πιο ποιοτική Ζενίτ με 4-2 στην Αγία Πετρούπολη. Οι Ρώσοι ήταν τρεις ταχύτητες πάνω από τους Κιτρινόμαυρους που χρειάζονται ηλεκτροσόκ για να συνέλθουν κυρίως στις εγχώριες υποχρεώσεις τους.
Αξέχαστη θα μείνει ωστόσο η φάση από την οποία προήλθε το πέναλτι των Ρώσων στο 40΄, όταν ο Μπίστροφ πήρε με το χέρι τη μπάλα. Κι αντί για επιθετικό φάουλ ο Σέρβος…Κουκουλάκης έδειξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Νασούτι μετά το γκολ του Λυμπερόπουλου στο 37΄!

Νεύρα Σκόκο όταν έγινε αλλαγή επειδή δεν εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Ντιόπ στο 80΄.

Η ανάλυση

Τρικυμία με το καλημέρα και οι Ρώσοι έκαναν πάρτι. Σε διάστημα 13λεπτών πέτυχαν δύο γκολ με την άμυνα της ΑΕΚ να είναι ξεχασμένη στο Βουνό και την Ζενίτ να βγαίνει δαιμονισμένα σχεδόν σε κάθε επίθεσή της.
Μέχρι και ο άλλοτε αγαπημένος της κιτρινόμαυρης εξέδρας σκόραρε (σ.σ. Μπρούνο Αλβες) σε ένα εφιαλτικό ξεκίνημα για την ελληνική ομάδα.
Κι όταν ο δικέφαλος συνήλθε –μετά το 20λεπτο- από τον κρότο της εκκίνησης, ο Λυμπερόπουλος μείωσε σε 2-1 στο 37΄.
Την ελπίδα όμως έκρυψε ο βοηθός διαιτητή –σαν άλλος Κουκουλάκης, μόνο που ήταν από την Σερβία- πίσω από το τέρμα όταν τρία λεπτά αργότερα δεν είδε καθαρό(!) χέρι του Μπιστρόφ με αποτέλεσμα η φάση να καταλήξει σε πέναλτι και αποβολή του Νασούτι με απευθείας κόκκινη κάρτα. Κι ύστερα; 3-1 από την άσπρη βούλα και τέλος ημιχρόνου.
Το δεύτερο 45λεπτο ήταν ρώσικη ρουλέτα. Με παίκτη παραπάνω οι Ρώσοι έφταναν στα καρέ του Σάχα με κούρσα μιας ανάσας, ενώ η ΑΕΚ αν και έδειξε θέληση να σταθεί επάξια αντιμετώπισε φυσιολογικές δυσκολίες στην ανάπτυξη της.
Μοιραία το κοντέρ έγραψε και τέταρτο γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Ντιόπ δέκα λεπτά πριν το φινάλε κέρδισε πέναλτι με τον Ντιόπ –δε δόθηκε κόκκινη κάρτα στον Μαλαφέεφ- και ο Καφές μείωσε σε 4-2 στο 83΄.
Η αντίδραση του Σκόκο όμως, που πήρε την πρωτοβουλία να εκτελέσει το πέναλτι ενώ είχε δοθεί εντολή για αλλαγή πριν την εκτέλεση από την άσπρη βούλα, να βγει εκνευρισμένος προς τον πάγκο χωρίς να δώσει το χέρι του στον Μπλάνκο προκάλεσε νεύρα!

Ο πρωταγωνιστής

Δίχως αμφιβολία ο Λάζοβιτς της Ζενίτ ήταν όλα τα λεφτά. Βρήκε δύο φορές δίχτυα, ζάλισε τους αμυντικούς της ΑΕΚ και αποτέλεσε τον εκτελεστή των Ρώσων. Πολύ καλός και ο Λούκοβιτς σε οργανωτικό ρόλο.

Η φάση

Καθαρό χέρι του Μπίστροφ σε απομάκρυνση του Νασούτι δεν είδε κανείς από τους διαιτητές που «έλεγχαν» την κιτρινόμαυρη περιοχή και δικαίως η ΑΕΚ φωνάζει! Και αυτό διότι στο 40΄ όχι μόνο δόθηκε εντέλει πέναλτι στην εξέλιξη της φάσης αλλά και κόκκινη κάρτα στον Αργεντίνο. Πήγε στράφι δηλαδή το γκολ του Λύμπε.

Το φιλμ

1΄ ΓΚΟΛ 1-0 Άσχημο ξεκίνημα για την Ένωση. Ύστερα από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Ούμποτσαν, ο οποίος έξω από την περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, με τον Αραμπατζή να μην μπορεί να αντιδράσει.
10΄ Διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Σκόκο έκανε το δυνατό σουτ, πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Μαλαφέεφ έπεσε στην δεξία του γωνία και απέκρουσε ασθενώς, αλλά στην επαναφορά, ο Τζιμπούρ επιχείρησε νέο σουτ, από πλάγια θέση, με τον Ρώσο πορτιέρο να διώχνει κόρνερ.
13΄ ΓΚΟΛ 2-0 Ο Λάζοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, με τον Μπρούνο Άλβες στο πρώτο δοκάρι να πιάνει την κεφαλιά προ του Δέλλα, νικώντας τον Αραμπατζή, διπλασιάζοντας τα τέρματα για τους Ρώσους.
18΄ Ο Λυμπερόπουλος έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, κανένα πρόβλημα για τον Μαλαφέεφ.
25΄ Ευκαιρία για την ΑΕΚ, όταν ο Τζιμπούρ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μαλαφέεφ.
33΄ Νέο σουτ του Τζιμπούρ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
36΄ Ο Ντάνι έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Μπουκχάροφ "έπιασε" την καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
37΄ ΓΚΟΛ 2-1 Απίστευτο γκολ για την ΑΕΚ. Ο Λαγός έκανε την μπαλιά, ο Σκόκο βρήκε με τον Λυμπερόπουλο, που με εξαιρετικό πλασέ, νίκησε τον Μαλαφέεφ και έβαλε και πάλι την Ένωση στην διεκδίκηση του αγώνα.
40΄ Πέναλτι για την Ζενίτ, όταν ο Νασούτι προσπάθησε να διώξει, ο Μπιστρόφ με το χέρι σταμάτησε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, ο Αργεντίνος τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι.
41΄ Κόκκινη κάρτα - Νασούτι (ΑΕΚ). Ο Αργεντίνος διαμαρτυρήθηκε έντονα και αποβλήθηκε.
43΄ ΓΚΟΛ 3-1 Ο Λάζοβιτς ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι και έκανε το 3-1.
57΄ ΓΚΟΛ 4-1 Σέντρα του Λούκοβιτς από τα αριστερά και ο Λάζοβιτς με "τακουνάκι" δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των Ρώσων.
71΄ Σέντρα - σουτ του Λούκοβιτς, η μπάλα έφυγε άουτ.
80΄ Πέναλτι για την ΑΕΚ. Στην αντεπίθεση ο Ντιόπ, που θέλησε να "κρεμάσει" τον Μαλαφέεφ, αλλά ο Ρώσος πορτιέρο τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι.
82΄ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μπλάνκο αντί του Σκόκο, που αποχωρεί νευριασμός, καθώς ήθελε να χτυπήσει αυτός το πέναλτι.
83΄ ΓΚΟΛ 4-2 Ο Παντελής Καφές ήταν ψύχραιμος από τα... 11 βήματα και μείωσε για την ΑΕΚ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Ζενίτ-ΑΕΚ 4-2
1’ Ούμποτσαν, 13’ Μ. Αλβες, 43΄, 57΄ Λάζοβιτς – 37΄ Λυμπερόπουλος, 83΄ Καφές

Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Μπρούνο Άλβες, Κρίζανατς, Λάζοβιτς, Ντάνι (66΄ Ροζίνα), Μπουκχάροφ, Ούμποτσαν, Ζιριάνοφ, Λούκοβιτς, Ντενίσοφ (66΄ Σιρόκοφ), Μπιστρόφ (74΄ Κανουνίκοφ).
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Λαγός, Δέλλας, Νασούτι, Καφές, Μάκος, Γκέντζογλου, Σκόκο (82΄ Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος (46΄ Γιάχιτς), Τζιμπούρ (57΄ Ντιόπ).
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Κίτρινες κάρτες: Πατσατζόγλου, Μάκος
Κόκκινες κάρτες: Νασούτι (41΄)

Πηγή
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=44695&catid=1&la=1
http://www.sportnet.gr/report.php?id=238737
Διαβάστε περισσότερα...

Ο κατά Σωκράτη ορισμός του μορφωμένου ανθρώπου...

Όταν ρωτήσανε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου,
Δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων.
«Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς...
Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;
1. Πρώτα απ'όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές...
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με...
γενναιότητα & λογική..
3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές..

4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα..
5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους..
6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους..
7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους...»

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Πηγή
http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_04.html
Διαβάστε περισσότερα...