Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ !

Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.

Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες. Από την ελιά τής Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρίζουν στό ακραίο σημείο τού βράχου τής Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία πού θ’ αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό.
Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα.
Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνα που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει.
Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωί έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της ψυχής του. Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος.. απλά αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στην σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση.
«ΟΧΙ»! Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η Ελληνική μεγαλοσύνη σε όλη την απλή μεγαλοπρέπειά της κλεισμένη μέσα σε δύο συλλαβές! Ξέρουν απ’ αυτά οι Έλληνες..
Ο λοχαγός Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε κι αφού με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του την δίπλωσε πολύ προσεκτικά, την παρέδωσε στα χέρια του Έλληνα φρουρού. Ο εύζωνας κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ’ ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του.
Οι Γερμανοί σκύβουν πάνω από το κενό: 60 μέτρα πιο κάτω, κείτεται ο Εύζωνας, νεκρός πάνω στον βράχο, σκεπασμένος με το σάβανο πού διάλεξε.
Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, πού είναι επί κεφαλής των εμπροσθοφυλακών, ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι και ο λοχαγός Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, χρησιμοποιούν τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών για να στείλουν μήνυμα στόν Χίτλερ:
«Μάϊν Φύρερ, στις 27 Απριλίου, στις 8 και 10, εισήλθαμε στην Αθήνα , επί κεφαλής των πρώτων γερμανικών τμημάτων στρατού, και στις 8 και 45, υψώσαμε την σημαία τού Ράϊχ πάνω στην Ακρόπολη και στο Δημαρχείο. Χάϊλ, μάϊν Φύρερ».
Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει.
Όμως οι στρατιώτες κι οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονιστεί απ’ αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό.
Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL με τίτλο: «A Greek carries his flag to the death» (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο).
Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εκεί στα Αναφιώτικα κάτω από τον Ιερό Βράχο, ζούσαν ακόμα αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το παλικάρι να γκρεμοτσακίζεται μπροστά στα μάτια τους τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη.
Και κάθε χρόνο, στο μνημόσυνό του στις 27 Απριλίου, άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν στη μνήμη του. Ουδείς ενδιαφέρθηκε ποτέ να καταγράψει την μαρτυρία τους.

Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ’ όνομα του εύζωνα…
Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ’ όνομα αυτού του ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η Σημαία μας.
Μας τον έχουν κρύψει, μας τον έχουν κλέψει.
Κλείστε κι αυτόν τον εθνομάρτυρα στην ψυχή σας κοντά στους άλλους. Απαιτείστε να γραφτεί τ’ όνομά του στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας.
Ψιθυρίστε το, έστω και βουβά, μέσα σας, κάθε φορά που αντικρίζετε τη σημαία μας.
Πείτε στα παιδιά σας ότι αυτή η σημαία, έχει βυζάξει ποταμούς ελληνικού αίματος, για να μπορεί αγέρωχη να κυματίζει την τιμή και την αξιοπρέπειά μας…

Πηγή

http://www.votegreece.gr/archives/5288


Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ,ΘΩΜΑ ;




Του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

Πηγή
http://www.enet.gr/?i=news.el.gallery&id=102&m=85931#gallery-item-container
Διαβάστε περισσότερα...

Εμείς, η πρώτη γενιά που αφήνει τον κόσμο να γινει χειρότερος

Στέκεις παγωμένος στον καναπέ. Παρακολουθείς τη ζωή σου σαν έργο στην τηλεόραση λες και δεν είναι δική σου. Βαζεις το χέρι στο στομα φοβισμένος και έκπληκτος.Δεν συμφωνείς με τίποτα από όσα ψηφίζουν για σένα στο όνομά σου κι όμως δεν κανεις τίποτα γι αυτό. Ελπίζεις μόνο πως χωρίς να κουνήσεις δαχτυλάκι όλα θα πανε καλύτερα. Ακους αθλια επιχειρηματα και γενικολογίες για την πατρίδα ΜΑΣ, την οικονομία ΜΑΣ, το κοινό συμφέρον και άλλα τέτοια.

Το υποψιάζεσαι, το φοβάσαι, αλλά δεν θέλεις να το δεχτείς...πως δεν υπάρχει κοινό συμφέρον, πως αυτός ο κόσμος είναι χωρισμένος στα δύο. Ειναι ο κόσμος τους κι ο κόσμος μας.
Πως άλλαξαν όλα και πως ο θάνατός μας είναι η ζωή τους. Η έτσι νομίζουν...

Σε σπρώχνουν σε κόντρα με όποιον παλεύει, με όποιον απεργεί, με τους φίλους σου, τους συγγενείς , τα παιδιά σου με όλους.Φταίνε όλοι εκτός από αυτούς!Ομως εσύ πρεπει να το πιστέψεις.Πρεπει να μπερδευτείς, να γίνουν όλα στο μυαλό ένας πολτος, να μη βγάζεις άκρη.
Ολα πεφτουν μαζί στο κεφάλι σου.Η κρίση, η κακοδιαχείριση, η διαφθορά, τα σωστά και τα λάθη όλα μαζί.
Ξεκαθάρισέ τα.

Αλλο η Παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, άλλο η κακοδιαχείριση, άλλο η διαφθορά.

Ειναι τρία ξεχωριστά πράγματα.Η κρίση θα συνέβαινε και χωρίς διαφθορά και χωρίς κακοδιαχείριση όπως συμβαίνει στη Γαλλία, στην Ιρλανδια, στην Ισλανδια , στην Ισπανία , παντού...
Δεν φθάσαμε εδώ από την κακοδιαχείριση ούτε από τα λαμογια.Ολα αυτά ήρθαν στο προσκήνιο για να μπερδεψουν το μυαλό μας.
Φυσικά και υπάρχουν όλα αυτά, φυσικά και πρέπει να αλλάξουν.
Αλλα όταν το σύστημα κινδυνεύει από γάγγραινα για ποιό λόγο ασχολείται με τη θεραπεια των αλλεργιών του;
Και εν πάση περιπτώσει η κορωνίδα της διαφθοράς είναι οι ίδιοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν παγκόσμια για το Τραπεζικό σύστημα και τις Αγορές όλα αυτά τα χρόνια από γνωρίζοντες κυβερνήτες και ειδικούς. Η καρδιά του καπιταλισμού δηλαδή που τώρα βρίσκεται σε αρρυθμία προσπαθεί να καταστρέψει τα πάντα για να σωθεί.
Οταν στην Ευρώπη , σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, πάνω από 25% του ΑΕΠ (μιλάμε για 100δες δις) κατευθύνεται στην σωτηρία των αμαρτωλών τραπεζών που δημιούργησαν την κρίση τι περιμένεις;
Να το σώσουμε περικόπτωντας 200 εκ.ευρώ από Δημόσιο και ΔΕΚΟ;
Ακόμη κι αν ήταν απόλυτα σωστό σίγουρα δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή τη στιγμή που η αγορά αργοπεθαίνει από έλλειψη ρευστότητας.Δεν το λέω εγώ , το λένε κορυφαίοι καπιταλιστές οικονομολόγοι της Κευνσιανής άποψης.

Κάθόμαστε κι ακούμε όλα αυτά τα ψέμματα, ξεροντας πως οι αριθμοί δεν βγαίνουν.Και προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας πως το μαύρο είναι άσπρο και πως φτάσαμε ως εδώ γιατί οι περιπτεράδες δεν έκοβαν αποδείξεις!Προσπαθούμε να πιστέψουμε ό,τι ακούγεται καλύτερα στα αυτιά και τους δίνουμε το χρόνο να πριονίσουν κι άλλοτο δέντρο της ζωής μας αντί να βάλουμε τέλος εδώ και τώρα.


Και αφήνουμε έτσι όλοι μαζί τη ζωή να κυλάει μακριά μας χωρίς εμάς.Και αντέχουμε όλοι εμείς μαζί συνένοχοι, το μέλλον να μας κοιτάζει απορρημένο μέσα από τα μάτια των παιδιών μας.
Εμείς, η πρώτη γενιά που αφήνει τον κόσμο να γινει χειρότερος.
Εμείς, η πρώτη γενιά που συμφωνεί να παραδώσει τα παιδιά της σε ένα αυριο χωρίς δικαιώματα ζωής।

Πηγή
http://giorgossarris.blogspot.com/2010/10/blog-post_6006.html
Διαβάστε περισσότερα...

...τα Περί ρατσισμού

Τελευταία Βλέπω πολλούς τουλιδες καλοθελητές (τουλης από το ευαισθητουλης)να μιλούν περί ρατσισμού. Ας πάνε μια βόλτα στην Δολλαρία στο Χάρλεμ και μετά τα λέμε...

Τι λε ρε μαέστρο; Είμαστε εμείς ρατσιστές;
Αυτοί που τους φέρανε από την ΑΦΡΙΚΗ με αλυσίδες τους μαύρους δηλαδή τι είναι; α! ξέχασα δεν δαγκώνεις ποτέ το χέρι που σε ταΐζει...

Εσένα που δήθεν βλέπεις ρατσισμό στην Ελλάδα, ο παππούς σου που πολέμησε το 40 τους Γερμανούς ή τους Βουλγάρους ή τους Αλβανούς ή τους Ιταλούς αναρωτήθηκες πότε ρε καραμιτρο γιατί το έκανε?

Όχι?
Ντοντ γουορι θα σου πω εγώ.
Γιατί είναι ρατσιστής!
Μια μέρα τον Οκτώβρης του 40 ξαφνικά 4 τυπάκια από την γειτονιά, εδώ γύρω δηλαδή ΟΧΙ πολύ μακριά, γουστάρισαν άγρια το σπιτικό του γέρου σου με την αυλιτσα τον ήλιο την θαλασσίτσα τα φαγητά του τα ωραία, τα τραγούδια του και ότι άλλο είχε καταφέρει στη ζωή του με μόχθο και ιδρώτα.

Όποτε σπάνε τα παράθυρα του γέρου σου που τα είχε πληρώσει με τον ιδρώτα του και μπουκάρουν μέσα στο σπίτι του που το έχει χτίσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ με τα χέρια του πετρά πέτρα, με αίμα με ιδρώτα και μόχθο.

και του λένε θρασύτατα: Γερο καλά τα κατάφερες εσύ, κοίταξε μας εμάς. Το σπίτι σου είναι καλύτερο από το τσαντίρι μας και η οικογένειά σου είναι ξακουστή ενώ η δική μας είναι παρατράγουδο στην ΑΝΙΤΑ πάνια όποτε αποφασίσαμε ότι ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΑ δικαιώματα και στα παίρνουμε όλα, οπότε θα με ταΐζεις από το φαΐ των παιδιών σου, θα χέζω θα κατουράω και θα φτύνω όπου γουσταρω και όταν έχω καύλες θα ρίχνω κανα ψιλό την γυναίκα σου.

Η τηλεόραση σου που την πλήρωσες εσύ από δω και πέρα θα είναι και δική μου ο καναπές σου θα είναι και δικός μου και θα σταματήσεις να μιλάς την γλώσσα σου γιατί δεν μπορώ να την μάθω εύκολα,

Α! κατέβασε και εκείνον τον ακροβάτη με τον σταυρό που έχεις στον τοίχο σου κρεμασμένο γιατί είμαι μουσουλμάνος γκέγκέ; Αντε τράβα δουλειά τώρα γιατί πεινάω.. Και ο Γερός σου το καθίκι Ξέρεις τι έκανε; Τους είπε ΟΧΙ ρε ο άκαρδος! Έμεινες κάγκελο ε; το ξέρω...Άκου έχει και συνέχεια!

Τα πήρε κρανίο που λες και έγινε της πουτάνας το κάγκελο... ακόμα τρέχουνε η παλικαράδες...!έκανε ότι έκανε και ο πάππους του μωρέ (Άλλο καθίκι ρατσιστής κιαυτος) με τους τουρκους!! και ο παπους του παπους σου έκανε ότι έκανε ο προ προ παπους του με τους φίλους από την ΠΕΡΣΙΑ που είχαν κάτι διαφορές από παλιά και πήγε στο δικότους σπιτικό τους αφισε αφενταδες δεν εκανε ουτε εναν δούλο! Τους έχτισε καινούριο σπίτι τους έμαθε γράμματα επιστήμες και τους έδωσε τα ανθρώπινα δικαιώματα... Αλέξανδρο τον λέγανε αν θυμάμαι καλά και εκείνος είχε κάνεÎ! ¹ ότι έκανε και ο δικός του παππούς!!
Γενικά το σόι του παππού μας το έχει παραδώσει να είναι ρατσιστές στο σπίτι μας. Κατοικεί μόνο η δικιά μας οικογένεια (αντί να είμαστε μπάχαλο όπως ονειρεύεσαι να γίνουμε)ανέκαθεν, απαρχής κόσμου όπως λέει και ο Ισοκρατής στον πανηγυρικό (Άλλος ρατσιστής και αυτός)

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ. 24 ΤΑΥΤΗΝ ΓΑΡ ΟΙΚΟΥΜΕΝ ΟΥΧ ΕΤΕΡΟΥΣ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΟΥΔ’ ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΕΣ ΟΥΔ’ ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΛΕΓΕΝΤΕΣ, ΑΛΛ’ ΟΥΤΩ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΕΓΟΝΑΜΕΝ ΩΣΤ’ ΕΞ ΗΣΠΕΡ ΕΦΥΜΕΝ, ΤΑΥΤΗΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ, ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΙΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΙΣΠΕΡ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΤΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΕΙΠΕΙΝ.

Και εδώ η μετάφραση γιατί κάποιοι φωστήρες το 1982 αποφάσισαν να βγάλουν τους τόνους από την γλώσσα (Σαν να βγάζεις της νότες από το πεντάγραμμο!!!)και έτσι τώρα θέλεις ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ για να καταλάβεις ενώ πριν το 82 και ένα πρωτάκι μπορούσε να δώσει μια ΑΠΟΔΟΣΗ στα σύγχρονα... Και όπως λέει η καλή Δασκάλα ΑΝΝΑ Τζιροπουλου Το μονοτονικό θα ήταν σωστό αν με έναν τόνο μόνο θα μπορούσες να γράφεις όπως ακριβώς μιλάς! τεσπα

Δηλαδή: Σε αυτή την γη που κατοικούμε πριν από εμάς δεν υπήρχαν άλλοι που να τους διώξαμε με πόλεμο ή να κλέψαμε αυτή την γη, ούτε ήταν εγκαταλελειμμένη γη από άλλους και την οικειοποιηθίκαμε ούτε ήρθαμε και αναμείχθηκαμε με τους ντόπιους πληθυσμούς αλλά είμαστε συνέχεια των καλυτέρων από τους προγόνους της φυλής μας.

Η φυλή μας είναι γέννημα θρέμμα αυτής της γης η οποία μας ανήκει απαρχής χρόνου. Είμαστε αυτόχθονες!

[63] «...ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων, ουδέ τους ευπαθόντας των ευ ποιησάντων, ουδέ τους ικέτας γενομένους των υποδεξαμένων».

Δηλαδή: ...δεν είναι πατροπαράδοτη αρχή μας, να εξουσιάζουν οι αλλοδαποί τους εντοπίους, ούτε οι ευεργετηθέντες τους ευεργετήσαντας, ούτε αυτοί που έφθασαν εδώ ως ικέτες, τους ανθρώπους που τους εδέχθησαν.

Ισοκράτους Πανηγυρικός, (380 π.Χ)

Απολαύστε Βουλευτή ρε που θα εκπροσωπήσει τους ΕΛΛΗΝΕΣ στη βουλή αν βγει http://www.youtube.com/watch?v=f9OYJSNIKw4&p=F8FC6DF16BFFBC57&playnext=1&index=55

Το σπίτι είναι η πατρίδα σου!
Ο παπους σου είμαστε εσύ εγώ και όλοι Οι Ελληνες!
Τα παιδιά του παπου είναι οι αγέννητοι Ελληνες που θα γεννηθούν στο μέλλον!

και οι παλικαράδες είναι αυτοί που λιποτάκτησαν η παράδωσαν αμαχητί της ΠΑΤΡΙΔΕΣ τους και ήρθαν εδώ ΟΧΙ ΩΣ ΙΚΕΤΕΣ αλλά ως εισβολείς δίχως στρατούς και υπερσύγχρονα όπλα, μόνο και μόνο να κλέψουν τα αγαθά που αποκομίσαμε παλεύοντας ηρωικά ως Ελληνες ανά τους αιώνες ποτίζοντας αυτήν την γη με περισσότερο αίμα πάρα βρόχινο νερό.
ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ και όποιος μπει στο σπίτι μας χωρίς να σέβεται τους νομούς μας, την πατρίδα μας, τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμα μας και ιδιαίτερα τους προγόνους μας που έπεσαν ηρωικά και χάρη τους απολαμβάνουμε την ελευθεριά μας σήμερα, θα τους υποδεχθώ όπως και οι πρόγονοι μου...

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΓΕΝΙΟΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ...
ΟΧΙ! Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΛΙΘΟΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..
ΟΧΙ! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΛΙΤΕΡΙΔΕΚΤΟΜΗ ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΗΔΟΝΉ ΑΠΟ ΤΑ ΘΗΛΥΚΆ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΚΕΓΚΕ?

Υ.Γ.Θα στο έγραφα στα γκρικλις να το καταλάβεις καλύτερα αλλά βλέπεις είμαι ρατσιστής.

Αναστάσιος Β.
Τορόντο

Πηγή
http://www.agrolaiki.gr/eidiseis/genikes-eidiseis/45282-2010-10-16-03-05-02.html
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΜΕΝΟΥ.. ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Δεν υπάρχει ζημία του ελληνικού δημόσιου στην υπόθεση του Βατοπεδίου, όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Αυτό προκύπτει από έγγραφα που υπάρχουν στην δικαιοσύνη, αλλά και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Τα συμπεράσματα δικά σας


http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=205345




Πηγή
http://www.skai.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 0-4 (17-10-2010)


Σε ένα ονειρεμένο ντεμπούτο, ο Μανόλο Χιμένεθ, είδε την ομάδα του να παίρνει το πρώτο διπλό στη φετινή χρονιά απέναντι στον Άρη, με τελικό σκορ 0-4.
Φυσικά ο σεβιγιάνος τεχνικός, όχι μόνο κέρδισε το πρώτο του ντέρμπι που είναι πολύ νωρίς για να το καταλάβει, αλλά για τον ίδιο έχει σημασία ότι πήρε την πρώτη του νίκη απέναντι ίσως στον καλύτερο τεχνικό του πρωταθλήματος, τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Ο Νάτσο Σκόκο, με τα δύο γκολ που πέτυχε, αναδείχθηκε δίκαια MVP της αναμέτρησης, ενώ το πρώτο του γκολ θέτει υποψηφιότητα για γκολ της αγωνιστικής, αν όχι της χρονιάς.

Γήπεδο:
Κλ. Βικελίδης

Διαιτητής: Α.Κακός,

Βοηθοί:
Χ.Ακριβός, Δ.Γούκος

Κίτρινες κάρτες: Φατί 4', Λαγός 8', Καφές 11', Μανωλάς 27', Νέτο 28', Μπερνς 81', Ρονάλντο 90'

Κόκκινες κάρτες:


Γκολ: Καφές 41', Σκόκο 58', 68', Τζεμπούρ 91'

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ):
Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Κάλβο (71'), Τσέζαρεκ (Πορτίγια 74'), Κόκε, Φατί, Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Τόχα (Μενδρίνος 62').

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς (Νασούτι 61'), Λεονάρντο (Μπερνς 64'), Τζεμπούρ, Μάκος, Λαγός, Ντιόπ(Γκερέιρο 81'), Σκόκο.

Ο αγώνας

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες περιμέναν να διαβάσουν τις κινήσεις των αντιπάλων τους, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μετά το πρώτο 10λεπτο, η Ένωση βρήκε τα πατήματα της μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ανέβασε την κατοχή της.

Παρόλα αυτά, καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε κάποια σημαντική φάση. Οι δύο ομάδες ήταν καλά διαβασμένες στην άμυνα τους. Ο Μανόλο Χιμένεθ στην πρώτη του στον πάγκο της ΑΕΚ, δεν έκανε κάποια σημαντική αλλαγή ούτε στην ενδεκάδα ούτε στο σύστημα της ομάδας. Με 4-2-3-1 κατέβασε την ομάδα ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2.

Μίλησε ο αρχηγός

Μέχρι και το 40ο λεπτό δεν είχε γίνει ούτε μια αξιόλογη φάση αλλά... Στο 41', η πρώτη φάση έγινε και γκολ για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. Ο Τζεμπούρ από τα δεξιά μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Σηφάκης απέκρουσε αλλά ο Καφές από κοντά έστειλε την μπάλα στην κορυφή των διχτύων, κάνοντας το 0-1 για την ΑΕΚ.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Άρης προσπάθησε να πετύχει την ισοφάριση, αλλά χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση, με τον Κάκο, να σφυρίζει την λήξη του πρώτου 45λέπτου.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Άρης μπήκε δυνατά για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 52ο λεπτό όταν μετά από σεντρα του Νέτο, ο Κόκε στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά στην αντίθετη κατεύθυνση εξουδετερώνοντας τον Σάχα, αλλά ο Δέλλας έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Γκολ... ενός εκατομμυρίου ευρώ το χρόνο

Ο Άρης πίεζε την άμυνα της ΑΕΚ, αλλά τελικά το γκολ ήρθε και πάλι από τον δικέφαλο, ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Σκόκο περίπου στο ύψος της σέντρας, έσπασε λίγο την μπάλα δεξιά και με ένα "δαιμονισμένο" σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη. Ένα γκολ που βάζει υποψηφιότητα για το καλύτερο της χρονιάς.

Μέχρι να προσπαθήσει ο Άρης να καταλάβει τι έχει γίνει και να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες του για να τουμπάρει το ματς, ο κύριος "1 εκ. ευρώ το χρόνο" μίλησε και πάλι. Η Ένωση βγήκε από τα αριστερά με τον Λαγό ο οποίος έβγαλε την σέντρα, η μπάλα πέρασε όλη την άμυνα και στο δεύτερο δοκάρι ο Σκόκο έπιασε το σουτ και νίκησε για δεύτερη φορά τον Σηφάκη, γράφοντας το 3-0 στο 68'.

Το τελείωσε ο "τρομοκράτης"

Μετά το 70ο λεπτό, ο Άρης παρότι δεν είχε ελπίδες για να ανατρέψει το αποτέλεσμα κυνήγησε το γκολ, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να γίνει επικίνδυνος μπροστά την εστία του Σάχα. Ο Κούπερ γνωρίζοντας πως την Πέμπτη η ομάδα του έχει ευρωπαϊκό παιχνίδι, έδωσε εντολή να πέσει ο ρυθμός.

Από την άλλη μεριά, ο Χιμένεθ έκανε αλλαγές ρίχνοντας και αυτός λίγο τον ρυθμό, με την ΑΕΚ να ψάχνει να βγάλει αντεπίθεση πότε με τον Μπερνς που πέρασε στη θέση του Λεονάρντο κι πότε με τον MVP Νάτσο Σκόκο.

Τελικά την χαλαρότητα του Άρη, την εκμεταλλεύτηκε ο Τζεμπούρ που στο 92ο λεπτό πήρε την μπάλα από τα αριστερά, την κουβάλησε μέσα στην περιοχή με δύο αμυντικούς πάνω του, αλλά βρήκε το χώρο πλάσαρε και έγραψε το τελικό σκορ, 0-4.

* Στο ντεμπούτο του στην Σεβίλλη, ο Χιμένεθ φιλοδώρησε την Βαλένθια με 3 γκολ και στο ντεμπούτο του στην ΑΕΚ, νίκησε με 4-0 τον Άρη.

* Σε κάποιους αρέσει σε άλλους όχι, αλλά η πραγματικότητα είναι μια. Με την εμφάνιση του αυτή ο Νάτσο Σκόκο πρέπει να πάρει το συμβόλαιο που ζητάει, πρέπει να πάρει το 1 εκ. ευρώ. Εδώ έπαιρνε 800 χιλ. ο Μαϊστόροβιτς...

Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=tC6HWn1UjZw
http://sport24.gr/football/ellada/SuperLeague/arhs_-_aek_0-4.587182.html
Διαβάστε περισσότερα...