Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Υπάρχει ο φύλακας – άγγελός μας;


Σαν φύλακες – άγγελοι θεωρούνται εκείνα τα πνευματικά όντα που σκοπό έχουν να «παρακολουθούν» και να βοηθούν τους ανθρώπους εδώ στη Γη.

Η κυρία Diana Cooper είναι συγγραφέας για την αγγελική καθοδήγηση και υποστηρίζει ότι επικοινωνεί με αγγέλους. Θεωρεί δεδομένο ότι υπάρχουν φύλακες άγγελοι, και εξηγεί στο pyles.tv και την Όλγα Τάντου, ποια μορφή έχουνε και γιατί οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να τους αντιληφθούμε.

Γιατι κάποιοι λένε πως βλέπουν τους αγγέλους;

Diana Cooper:" Οι άνθρωποι είμαστε τρισδιάστατα όντα και έχουμε την τάση να δίνουμε σημασία μόνο σε αυτά που μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε. Αλλά έξω από τη συχνότητά μας, σε υψηλότερα επίπεδα, υπάρχουν όντα φωτός. Αν λοιπόν συντονιστούμε στην ίδια συχνότητά με αυτά, τότε θα είμαστε σε θέση να επικοινωνούμε μαζί τους. Βρίσκονται δηλαδή σε υψηλότερη συχνότητα από αυτή που μπορούμε να αντιληφθούμε με την όραση και την ακοή".

Είναι δυνατό όμως κάποιοι άνθρωποι να καταφέρουν να τους δουν! Οι άγγελοι μπορούν να «κανονίσουν» να συναντηθούν δύο άνθρωποι τη σωστή χρονική στιγμή, να μεσολαβήσουν ώστε κάποιος να συμπεριφερθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να σε σώσουν από κάτι, ή να σε βοηθήσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να πάρουν και ανθρώπινη μορφή για να βοηθήσουν κάποιον.

Όμως, δεν είναι απαραίτητο να έχουν ανθρώπινη μορφή. Μπορούν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Αν κάποιος ζητήσει τη βοήθεια τους, θα του «ψιθυρίσουν» την απάντηση ακόμη και για την πιο δύσκολη απόφαση που μπορεί να υπάρχει, μέχρι και στα πιο μικρά πράγματα, όπως για παράδειγμα να βρεις μία θέση πάρκινγκ. Θέλουν να διευκολύνουν τη ζωή μας, και μπορεί η βοήθειά τους να γίνει ακόμη και με τη μορφή μιας σύμπτωσης. Για παράδειγμα, να συναντήσεις τον κατάλληλο άνθρωπο την κατάλληλη χρονική στιγμή".

Ο άγγελος που της άλλαξε τη ζωή

Η κυρία Cooper, υποστηρίζει ότι μπορεί να επικοινωνεί με αγγέλους. Μας περιγράφει την συγκλονιστική εμπειρία που είχε όταν της συνέβη για πρώτη φορά, γιατί στη συνέχεια επιδίωξε αυτή η εμπειρία να επαναληφθεί πολλές φορές μέχρι και σήμερα και πώς έχει αλλάξει – βελτιωθεί η ζωή της από αυτή την επικοινωνία με τα πνευματικά όντα.

Diana Cooper: "Για πρώτη φορά, συνέβη πριν πολλά χρόνια, σε μια περίοδο της ζωής μου που δεν είχα καμία πνευματική ή θρησκευτική αναζήτηση. Ωστόσο, βρισκόμουν σε απελπιστική θέση και είπα: "Αν υπάρχει οτιδήποτε εκεί έξω, να με βοηθήσει". Και μόλις το είπα, ένας όμορφος, χρυσός άγγελος μπήκε μέσα στο δωμάτιο και με πήρε σε ένα ταξίδι όπου μου έδειξε το μέλλον μου και μέσω τηλεπάθειας μου έδωσε πολλές πληροφορίες που δεν γνώριζα.

Μετά από αυτό, η επικοινωνία μου με τους αγγέλους συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Η παρουσία των αγγέλων με βοήθησε να κατανοήσω ότι για όλα υπάρχει λύση που απλώς βρίσκεται σε ένα ανώτερο επίπ��δο και αρκεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των αγγέλων και θα μας την παρέχουν με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για καλό σκοπό.

Κι αν είναι απλώς ένα "παιχνίδι του μυαλού";

Όλγα Τάντου: Άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε κάποια θρησκεία, έχουν υποστηρίξει πως εμφανίστηκαν σε αυτούς άγγελοι; Και αν ναι, πώς τους επηρέασε;

Diana Cooper:" Βέβαια! Έτσι συνέβη και σε εμένα. Δεν πίστευα σε κάποια θρησκεία. Τώρα, το εκπληκτικό είναι πως αρκετοί αποτυπώνουν σε ψηφιακές μηχανές αγγέλους".

Ο.Τ: Ωστόσο, οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι οι μορφές αυτές μπορεί απλώς να είναι "παιχνίδια του μυαλού".

Diana Cooper: "Ναι, φυσικά και υπάρχουν σκεπτικιστές και πάντα θα υπάρχουν. Είναι καλό να είσαι σκεπτικιστής, όχι όμως και να μην έχεις ανοιχτό μυαλό. Θα τους έλεγα: "Ναι, κοιτάξτε τις μορφές, αμφισβητήστε τις, αλλά ορισμένες από αυτές είναι τόσο λαμπερές που δεν μπορείτε να τις παρερμηνεύσετε".

Οι άγγελοι θα μας βοηθήσουν το 2012

Ο.Τ: Την τελευταία δεκαετία όλο και περισσότεροι άνθρωποι μιλούν για τους αγγέλους, πιστεύουν ότι έχουν κάνει θαύματα στη ζωή τους, ζητούν βοήθεια από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους. Γιατί εκτιμάτε ότι συμβαίνει αυτό;

Diana Cooper: "Γιατί βαθιά μέσα μας, στην ψυχή μας, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άγγελοι. Επίσης, οφείλεται στο ότι ανεβαίνει η συχνότητα του πλανήτη. Πλησιάζουμε στο 2012, που όπως γνωρίζετε είναι ένα έτος τεράστιας σημασίας. Τότε τελειώνει η περίοδος των 26.000 ετών και παγκοσμίως θα μετακινηθούμε σε μία καινούρια πνευματική συνείδηση. Για αυτό το λόγο έρχονται και άγγελοι για να μας βοηθήσουν να μεταφερθούμε σε ένα ανώτερο επίπεδο".

Ο.Τ: Αρκετοί υποστηρίζουν πως το 2012 θα γίνουν πολλές αλλαγές, κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου. Πώς σχετίζονται με αυτό οι άγγελοι;

Diana Cooper:" Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί μιλούν για το 2012. Όλοι. Και κάνουν λόγο για την 25ετή περίοδο του εξαγνισμού που θα προηγηθεί και έπειτα θα έρθει το τέλος του κόσμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι κυριολεκτικά θα τελειώσει ο κόσμος, αλλά θα πάψει να υπάρχει ο κόσμος έτσι όπως τον γνωρίζουμε εμείς, και θα γίνει μία νέα αρχή όπου οι άνθρωποι θα συνεργάζονται, θα βοηθούν ο ένας τον άλλο. Και για αυτές τις αλλαγές οι άγγελοι βρίσκονται μαζί μας και μας βοηθούν για να τις πραγματοποιήσουμε".

Πηγή
http://www.pyles.tv/synendefxeis-kai-afieromata/Iparhi-o-filakas--aggelos-mas-.aspx
Διαβάστε περισσότερα...

Chicago Boys! Η θεωρία του Σοκ!

Λέγεται Ναόμι Κλάιν, είναι δημοσιογράφος, ακτιβίστρια, συγγραφέας, δεν φοβάται και αποκαλύπτει μια σκληρή οικονομική θεωρία ,που σοκάρει και η οποία στηρίζει όλες τις διεθνείς οικονομικές αποφάσεις. Λέγεται το "Δόγμα του Σοκ", της περίφημης Σχολής του Σικάγου, που έχει συμβουλεύσει τους μεγαλύτερους δικτάτορες και τα πιο αυταρχικά καθεστώτα του πλανήτη. Η Σχολή αυτή, λίκνο του φιλελεύθερου καπιταλισμού, εκπαιδεύει στελέχη, που έχουν το παρατσούκλι "Chicago Boys", προς την κατεύθυνση της εφαρμογής ριζοσπαστικών καπιταλιστικών μεταρρυθμίσεων, για την επίτευξη μιας εντελώς ελεύθερης αγοράς, ελεύθερης από οποιαδήποτε κυβερνητική ρύθμιση. Γκουρού της Σχολής ο Αμερικανός οικονομολόγος (και νομπελίστας παρακαλώ) Μίλτον Φρίντμαν, ο οποίος γράφει "Μόνο μία κρίση, πραγματική ή φανταστική, μπορεί να φέρει αληθινή αλλαγή". Μια τέτοια κρίση - σοκ αφήνει τους ανθρώπους τρομαγμένους, αποπροσανατολισμένους, έτοιμους να συμφωνήσουν με οτιδήποτε τους πει η "πατρική φιγούρα-εξουσία".Αρκεί να γίνει γρήγορα. ";Εξι με εννέα μήνες είναι το σωστό διάστημα για μια κυβέρνηση να προωθήσει τα σχέδιά της" λέει ο κ. Φρίντμαν. Ποια σχέδια; Διαβάστε μετά από κάποια τέτοια σοκ, τι σχέδια εφαρμόστηκαν.

Αγγλία - Κυβέρνηση Θάτσερ

Το σοκ: Πόλεμος στα νησιά Φώκλαντ. Νεκροί: 255 Αγγλοι, 655 Αργεντινοί.

Αποτέλεσμα: Κατατροπώθηκαν οι απεργούντες ανθρακωρύχοι, τους οποίους η Θάτσερ απεκάλεσε "εσωτερικούς εχθρούς". Ιδιωτικοποιήθηκαν: η British Airways, η βρετανική τηλεφωνία, η εταιρεία αερίου, τα αεροδρόμια και η βρετανική βιομηχανία ατσαλιού.

.

Κίνα - Πρόεδρος Ντενγκ

Το 1983 η κυβέρνηση υποδέχθηκε τις ξένες επενδύσεις και μείωσε την προστασία china.jpgτων εργαζομένων, ενώ την ίδια ώρα εκπαίδευσε 400.000 άτομα, που απετέλεσαν την Ένοπλη Λαϊκή Αστυνομία, που θα προστάτευε τη νέα τάξη πραγμάτων από τους ";οικονομικούς εγκληματίες"; δηλαδή τους διαδηλωτές, τους εργάτες και τους απεργούς. Αποτέλεσμα: μείωση μισθών, αύξηση τιμών, ανεξέλεγκτες απολύσεις, τεράστιο κύμα ανέργων.

Το σοκ: Πλατεία Τιεν Αν Μεν. Χιλιάδες διαδηλωτές. Τα τανκς κατέβηκαν και έρριξαν στο ψαχνό. Νεκροί παντού. Οι ";οικονομικοί εγκληματίες"; κατατροπώθηκαν. Αποτέλεσμα: Ανεξέλεγκτη εισροή ξένου κεφαλαίου, άκρατη ροή φτηνών κινέζικων προϊόντων στον κόσμο, ρυθμός ανάπτυξης 12%. Το πιο πετυχημένο μοντέλο ελεύθερης αγοράς, της οποίας το προϊόν πάει όλο στις τσέπες των κομματικών στελεχών. Ο λαός απλά είναι ακόμη υπό την επήρεια του σοκ!!

Ηνωμένες Πολιτείες Πρόεδρος Μπους

towers.jpgΤο απόλυτο σοκ: Τι κάνεις, προκειμένου να ξεπουλήσεις μια ολόκληρη χώρα; Παρακαλάς να πέσουν 2 αεροπλάνα πάνω στα πιο κεντρικά κτίρια της μεγαλύτερης bush1.jpgπόλης σου! Η κυβέρνηση του Μπους, από την πρώτη μέρα της εξουσίας της ένα σκοπό είχε και μόνο. Να παραδώσει τη χώρα και τους πολίτες στα ιδιωτικά συμφέροντα, να μην υπάρχει κανένας δημόσιος έλεγχος σε καμμία υπηρεσία. Έτσι, μετά την πτώση των δίδυμων πύργων, το σοκ άφησε σε κατάσταση απόλυτου τρόμου τον αμερικάνικο λαό. Αποτέλεσμα: Κατακόρυφη αύξηση της αστυνόμευσης, της επίβλεψης, του περιορισμού, του ελέγχου και της στρατιωτικής ετοιμότητας. Επόμενο βήμα, η ανεύρεση ιδιωτικών εταιρειών με τεχνολογία ελέγχου, οπλικών συστημάτων, λογισμικού ταυτοποίησης προσώπων, ψηφιακών διαβατηρίων κ.λπ. Και το σπουδαιότερο! Να επιβάλλει το Δόγμα του Σοκ σε κρίσεις διαφόρων οικονομιών και το οποίο θα επιτρέψει στον ασύδοτο καπιταλισμό να επιβάλει όλο το φρικτό ";μεγαλείο"; του.

Ιράκ: Η απόλυτη δικαίωση των Chicago Boys. Όταν θα αρχίσει η ανοικοδόμηση της χώρας, μόνο αμερικάνικες εταιρείες θα δουλέψουν. Ούτε Ευρωπαϊκές, ούτε Διεθνείς. Μόνο Αμερικάνικες.

(Πληροφοριακό υλικό από σχετικό άρθρο του περιοδικού ELLE, τεύχος Αυγούστου)

Γεωργία - Πρόεδρος Σαακασβίλι ή "Αι Σιχτίρι"

Με σπουδές πληρωμένες από την Αμερικάνικη Κυβέρνηση, ο κ. Πρόεδρος είναι ο αχυρένιος άνθρωπος της Κυβέρνησης Μπους.. Προσέξτε τώρα παρακαλώ διάφορους συσχετισμούς.

ΗΠΑ: Εκλογές εν όψει. Οι Δημοκρατικοί καλπάζουν, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών παραπαίει.

τανκς.jpgΓεωργία: Απέτυχε στη σύνοδο του Βουκουρεστίου να μπει στο ΝΑΤΟ.

-Ο Πρόεδρος, με την ενθάρρυνση του "μπαμπά του" -Μπους επιτίθεται στη Ν. Οσετία. Χιλιάδες σφαγμένοι Νότιοι Οσετιανοί από τα Γεωργιανά στρατεύματα, κοινώς γενοκτονία. Όχι, ο κ. Πρόεδρος "Αι Σιχτίρι" δεν θα λογοδοτήσει στο Διεθνές Δικαστήριο, διότι απλούστατα δεν είναι Σέρβος. Σημειώστε παρακαλώ ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει την ιδρυτική πράξη του Διεθνούς Δικαστηρίου, έτσι μπορούν να σφάζουν οποιονδήποτε και οπουδήποτε ανενόχλητοι. Μαζί και οι προστατευόμενοί τους. Όπως π.χ. η Γεωργία

-Οι Ρώσοι μπαίνουν στο παιγνίδι. Ο Πρόεδρος "Αι σιχτίρι" κατηγορεί τη Ρωσία ότι αυτή επετέθη. Ο ανατριχιαστικός Μπους το επαναλαμβάνει ξανά και ξανά, έτσι που, όπως ο Ναζί Γκαίμπελς πρέσβευε, οι Αμερικανοί, που πιστεύουν ό,τι τους σερβίρει η φρικοδέστερη Κυβέρνηση που πέρασε από τις ΗΠΑ, θα το "χάψουν" και αυτό.

-Οι ΗΠΑ, με κείνη τη φρικτή Κοντολίζα, εκτοξεύει καταρράκτες ψυχροπολεμικών κατηγοριών εναντίον της Ρωσίας, τέτοιων που γνωρίζει πολύ καλά τόσο αυτή όσο και ο αχαρακτήριστος "αφέντης της" ότι θα αρχίσουν να φοβίζουν τον αμερικάνικο λαό. Ο Ρώσος-μπαμπούλας!!

Αποτέλεσμα: Τα ποσοστά του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου άρχισαν να ανεβαίνουν!!

-Υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με την Πολωνία για την αντιπυραυλική ασπίδα. Τώρα, πώς η Πολωνία θα προστατεύει τις ΗΠΑ, μένει να αποδειχθεί.

Σχεδόν σίγουρο αποτέλεσμα: Σύντομα η Γεωργία θα είναι στο ΝΑΤΟ

Όποιος φαντάζεται ότι όλα τα αρπακτικά που έχουν ενσκήψει σιγά σιγά σε όλον τον κόσμο, με πρώτη τις ΗΠΑ, θα αφήσουν να χάσουν ό,τι κέρδισαν με τον Μπους, είναι γελασμένος μέχρις αηδίας.

Απορία: Πώς μπορεί ένας ολόκληρος λαός (ο Αμερικάνικος) να γίνεται κορόιδο πολλάκις, με αρχηγό της κοροϊδίας του τον Μπους, και να συνεχίζει να πιάνεται κορόιδο ξανά και ξανά;;; Μυστήριο!

Και στην Ελλαδίτσα μας;; θα ρωτήσετε. Τι σοκ να περιμένουμε;

Αντε καλέ, εμείς δεν χρειαζόμαστε σοκ! Αποβλακωμένοι στην καταναλωτική μας αποβλάκωση, τι να το κάνουμε το σοκ. Αλλωστε δεν βλέπετε, δεν αντιλαμβάνεστε τι γίνεται γύρω μας;; Όλα αλλάζουν, οι μισθοί μειώνονται, οι ώρες εργασίας αυξάνονται, οι συντάξεις μόνο για την κηδεία φτάνουν. Η ζωή τραβάει την κατηφόρα και από την άλλη η διαφθορά, η κονόμα, η αρπαγή, η απόλυτη περιφρόνηση στον πολίτη είναι η καθημερινή πρακτική. Δεν μπορούμε πια να μιλάμε για ποιότητα ζωής και ίσως σε λίγο δεν θα μπορούμε να μιλάμε ούτε για ποσότητα ζωής. Πώς είπατε; Αν υπάρχει ελπίδα; Για μένα όχι.


Πηγή
http://hopedies.pblogs.gr/2008/08/chicago-boys-h-thewria-toy-sok.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Βρήκαν το αντικαρκινικό μυστικό του μπρόκολου!

Δεδομένα από πολλές επιδημιολογικές έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση του μπρόκολου σχετίζεται με πρόληψη - όχι θεραπεία!- διάφορων τύπων καρκίνου, όπως καρκίνου του μαστού, του στομάχου, του παχέως εντέρου, του προστάτη και του πνεύμονα.
Μπρόκολο και καρκίνος του προστάτη

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη στα Τρόφιμα του Ερευνητικού Πάρκου Νόργουιτς, πιστεύουν ότι ανακάλυψαν το αντικαρκινικό μυστικό του μπρόκολου.



Οπως είδαν οι ερευνητές, ένα χημικό του λαχανικού αλληλεπιδρά με γονίδια τα οποία εμπλέκονται στην ανάπτυξη καρκίνου. Το χημικό ονομάζεται σουλφοραφάνη και φαίνεται ότι εξισορροπεί την έλλειψη ενός γονιδίου, του ΡΤΕΝ, που έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του προστάτη.

Το συγκεκριμένο γονίδιο υπό φυσιολογικές συνθήκες σταματά την ανάπτυξη του καρκίνου, ωστόσο ορισμένα κύτταρα εμφανίζουν έλλειψή του. Αυτά τα κύτταρα είναι και τα υπαίτια για «πυροδότηση» της νόσου. Η σουλφοραφάνη λειτουργεί λοιπόν ως «φρένο» στα συγκεκριμένα κύτταρα αποτρέποντάς τα από το να προκαλέσουν ανάπτυξη όγκων.

Τα ευρήματα τα οποία δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «ΒioΜed Central, Μolecular Cancer» εξήχθησαν έπειτα από μελέτη σε ιστούς του προστάτη ανδρών και σε καρκινικά κύτταρα ποντικών. Η νέα ανακάλυψη ελπίζεται ότι θα οδηγήσει και σε καινούργιες θεραπείες για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Μπρόκολο και καρκίνος του μαστού.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συνδέεται η πρόληψη κάποιων μορφών καρκίνου με το μπρόκολο. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν πριν από καιρό, ανακάλυψαν ένα χημικό στο συγκεκριμένο σταυρανθές λαχανικό το οποίο στοχεύει τα κύτταρα που «πυροδοτούν» την ανάπτυξη όγκων. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες είδαν ότι το μπρόκολο περιέχει υψηλά επίπεδα της ουσίας σουλφοραφάνη, η οποία αποδεικνύεται ότι μπορεί να εξολοθρεύσει τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα του μαστού.

Οι ερευνητές έχουν ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία πειράματα σε πειραματόζωα αλλά και σε καλλιέργειες κυττάρων στο εργαστήριο με χρήση σουλφοραφάνης, όπως αναφέρουν στο επιστημονικό περιοδικό «Clinical Cancer Research».

Καρκίνος ουροδόχου κύστης και πνεύμονα

Αλλά και το 2000 το Πανεπιστήμιο του Οχάιο, είχε προχωρήσει σε ανακοινώσεις για ουσίες που περιέχει το μπρόκολο και πιθανόν να μπορούν να προλαμβάνουν ή να καθυστερούν (εώς 44%) την εξάπλωση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Υπάρχουν τουλάχιστον δώδεκα φυτοχημικές ουσίες στο μπρόκολο που παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες αντικαρκινικές δράσεις.

Το μπρόκολο, όπως το σπανάκι και το λάχανο, διαθέτει πολλά καροτενοειδή τα οποία ενισχύουν τη δράση του κατά του καρκίνου. Οι ερευνητές πιθανολογούν ότι χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε χλωροφύλλη, το μπρόκολο δρα προληπτικά στις κυτταρικές μεταλλάξεις που συντελούνται πριν από τον καρκίνο. Είναι πιθανό, λένε, ορισμένα συστατικά των πράσινων λαχανικών λειτουργούν ως αντίδοτο στη διαδικασία του καρκίνου κυρίως όταν συνεχίζεται για χρόνια μετά την έκθεση σε καρκινογόνα, όπως είναι ο καπνός του τσιγάρου.

Ασπίδα και για το στομάχι το μπρόκολο!

Επίσης σε άρθρο, το οποίο δημοσιεύετηκε στην επιστημονική επιθεώρηση "Ερευνα για την πρόληψη του Καρκίνου", ιάπωνες επιστήμονες συμπεραίνουν ότι αν κάποιος καταναλώνει καθημερινά 70 γραμμάρια "baby μπρόκολα", μπορεί να προλάβει ορισμένα σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κατανάλωσή τους σε καθημερινή βάση επί δύο μήνες, μπορεί να προστατευθεί από ένα κοινό μικρόβιο του στομάχου, το οποίο συνδέεται με τη γαστρεντερίτιδα, το έλκος, ακόμη και με τον καρκίνο του στομάχου, λένε.

Τα φρέσκα βλαστάρια αυτού του τύπου λαχανικού περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες σουλφονυλουρία, ένα βιοχημικό στοιχείο, το οποίο φαίνεται ότι πυροδοτεί την παραγωγή ενζύμων στο έντερο που προστατεύουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, τα χημικά που καταστρέφουν το DNA και τις φλεγμονές.

Όπως σε όλες τις σχετικές ειδήσεις, το pyles.tv θέλει να τονίσει για άλλη μία φορά ότι καμμία επιστημονική απόδειξη δεν υπάρχει για θεραπεία του καρκίνου από την κατανάλωση μπρόκολου. Είναι όμως φανερό ότι οι συνέπειες του, μόνο ευεργετικές μπορεί να είναι τόσο στο επίπεδο της πρόληψης, όσο και της ποιότητας ζωής του ασθενή!


Πηγή
http://www.pyles.tv/News/Health/Brokolo-cancer.aspx
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Δείτε πώς λειτουργεί η καρδιά μας!

Αναμφισβήτητα η ιατρική τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην πρόοδο της τεχνολογίας. Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί όμως πριν από για παράδειγμα 15 χρόνια ότι θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί ανοιχτή επέμβαση καρδιάς χωρίς τη χρήση αναισθησίας;




Δείτε την αναπαράσταση της λειτουργίας της καρδιάς μας!

Στο βίντεο από το New Scientist που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πως ακριβώς λειτουργεί η ανθρώπινη καρδιά:


Τι νιώθει ο ασθενής κατά την επέμβαση χωρίς αναισθησία!

Μια εύλογη απορία είναι η συναισθηματική επίδραση που έχει στους ασθενείς το βίωμα μίας τόσο διαφορετικής εμπειρίας, ο φόβος που ενδεχομένως τους προκαλείται, αλλά και πώς θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσάρεστες αναμνήσεις. Μάλιστα, ο Δρ. Vivek Jawali δίνει τις ακόλουθες διευκρινήσεις:

«Ο ασθενής βρίσκεται σε μία κατάσταση νωθρότητας ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξυπνήσει, αλλά και να έχει τη δυνατότητα να βυθιστεί σε ύπνο σε περίπτωση που δεν χρειαζόμαστε την συνδρομή του. Οι συμμετέχοντες δεν μου έχουν αναφέρει καθόλου για αίσθημα φόβου.», και προσθέτει: «Έχουμε διαπιστώσει ότι μετά τις επεμβάσεις έχουν επιλεκτική αμνησία.».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορούν να θυμούνται ορισμένα τμήματα της επέμβασης με πολλές λεπτομέρειες, σε κάποια άλλα να έχουν γενικές αναμνήσεις, ενώ κάποια άλλα τμήματα να έχουν διαγραφεί εντελώς από την μνήμη τους.

O ασθενής παρακολουθούσε σε μόνιτορ την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς!

Η τελευταία επέμβαση που πραγματοποίησε ο Δρ. Vivek Jawali έγινε πριν από τρεις μέρες σε έναν 23χρονο Ινδό και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ασθενής δεν κοιμήθηκε καθόλου κατά τη διάρκεια της επέμβασης ανοιχτής καρδιάς, και παρακολουθούσε από το μόνιτορ που βρισκόταν δίπλα του, όλες τις κινήσεις των γιατρών και τι ακριβώς συνέβαινε στο σώμα τους, χωρίς να αισθανθεί φόβο.

Ο Δρ. Vivek Jawali θεωρεί ότι η μέθοδος πρέπει να διαδοθεί ακόμη πιο πολύ, και πρόσφατα κυκλοφόρησε σε Dvd έναν οδηγό που δείχνει βήμα προς βήμα όλη τη διαδικασία, ώστε να την ακολουθήσουν και άλλοι καρδιοχειρουργοί.

Πηγή
http://www.pyles.tv/News/Health/heart_reality.aspx
.
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: 10 συμβουλές για λιγότερες ημικρανίες

Τον έχετε νιώσει ποτέ; Αυτόν τον εξουθενωτικό πόνο στη μια πλευρά του κεφαλιού, που «κοκαλώνει» τον σβέρκο, κάνει τα μάτια να κλείνουν, τον ήχο να φαντάζει ανυπόφορος και το στομάχι να «γυρίζει» σαν τρελό; Ημικρανία είναι - και οτιδήποτε μπορεί να ελαττώσει τις κρίσεις και την έντασή τους, μοιάζει με μάννα εξ ουρανού...



Σχεδόν μία στις πέντε γυναίκες, ένα στα εννέα παιδιά και ένας στους 12 άντρες υπολογίζεται ότι πάσχουν από ημικρανία - μια νευρολογική διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσεις πονοκεφάλου (με τον πόνο να εκδηλώνεται συνήθως στην μία πλευρά του κεφαλιού), που συνοδεύονται από συνδυασμούς συμπτωμάτων, όπως η ναυτία, ο έμετος και η ευαισθησία στο φως και στον θόρυβο.

Οι απλές, καθημερινές δραστηριότητες τυπικά επιδεινώνουν τον πόνο, ενώ οι κρίσεις μπορεί να διαρκέσουν από αρκετές ώρες έως μία-δύο ημέρες και συχνά είναι εξουθενωτικές.

Το 10% περίπου των πασχόντων έχουν μια αύρα ή κάποια προειδοποιητική ένδειξη πριν από την κρίση, όπως το να βλέπουν ένα φως να τρεμοσβήνει, μια διαταραχή της οράσεως ή του λόγου, σύγχυση και μούδιασμα ή «μυρμήγκιασμα» ενός άκρου.

Η ημικρανία μπορεί να εκδηλωθεί σε άτομα κάθε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή στις ενήλικες, νεαρές γυναίκες. Μολονότι είναι ανίατη, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο με τα κατάλληλα μέτρα αυτοβοήθειας, τις απαιτούμενες αλλαγές στον τρόπο ζωής και την σωστή ιατρική φροντίδα.

Οι πάσχοντες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η Ελ ΜακΦέρσον, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Μπεν Άφλεκ, εκδηλώνουν κατά μέσον όρο 13 κρίσεις τον χρόνο.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν επινοηθεί αρκετές θεραπείες και φάρμακα που μπορεί να βοηθήσουν τους πάσχοντες. Μερικά από τα φάρμακα περιορίζουν ή καταπραΰνουν τα συμπτώματα, ενώ άλλα μειώνουν τη συχνότητα και τη διάρκεια των ημικρανικών κρίσεων. Παρ’ όλα αυτά, οριστική θεραπεία δεν υπάρχει – και στην αγωγή που συνιστούν οι γιατροί, σημαντική θέση κατέχουν ορισμένα μέτρα του τρόπου ζωής που περιορίζουν την εμφάνιση και την σοβαρότητα των κρίσεων.

Η εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα έναν δεκάλογο αυτοβοήθειας.

Αποφύγετε τις αιτίες

Κρατήστε για λίγες εβδομάδες ένα ημερολόγιο, για να δείτε εάν η ημικρανία σας εκδηλώνεται έπειτα από συγκεκριμένα γεγονότα ή συνθήκες. Συνηθισμένοι παράγοντες που μπορεί να δώσουν έναυσμα για μια κρίση είναι το κάπνισμα (η νικοτίνη πιστεύεται ότι συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου), η πολύ έντονη γυμναστική, το στρες, οι αλλαγές στο πρόγραμμα του ύπνου, το «πιάσιμο» του αυχένα και τα οδοντικά προβλήματα.

Προσέξτε το σάκχαρό σας

Η μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αποτελεί συνηθισμένο εκλυτικό παράγοντα ημικρανίας, επειδή προκαλεί αύξηση της πίεσης. Να τρώτε κάθε τέσσερις ώρες και να μην περνάτε περισσότερες από 12 ώρες το βράδυ νηστικοί. Να προτιμάτε επίσης τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως φρούτα, λαχανικά και λίγων λιπαρών ή άπαχο γιαούρτι και τυρί. Αντιθέτως, να αποφεύγετε τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το λευκό ψωμί, τα γλυκά και τα ροφήματα με ζάχαρη.

Μην το παρακάνετε με την καφεΐνη

Η πολλή καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει συστολή των αιμοφόρων αγγείων γύρω από τον εγκέφαλο, γεγονός που μπορεί να δώσει το έναυσμα για μια ημικρανική κρίση. Περισσότερα από 300 mg καφεϊνης την ημέρα (αντιστοιχούν σε πέντε φλιτζάνια στιγμιαίο καφέ) μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα. Προσπαθήστε να πίνετε λιγότερους καφέδες ή αλλάξτε σε ντεκαφεϊνέ. Να θυμάστε πως και η σοκολάτα, το τσάι, αλλά και τα αναψυκτικά τύπου κόλα, περιέχουν καφεΐνη.

Προσοχή στα πρόσθετα

Πολλοί πάσχοντες από ημικρανία αναφέρουν ευαισθησία σε ορισμένα πρόσθετα των τροφίμων, όπως η μονονατρική γλουταμάτη (υπάρχει λ.χ. σε ορισμένα τυριά, αποξηραμένες ντομάτες και κρέατα σε κονσέρβα), η ασπαρτάμη (είναι τεχνητό γλυκαντικό), η ταρτραζίνη (είναι μια κίτρινη χρωστική που χρησιμοποιείται λ.χ. σε ροφήματα με ανθρακικό), διάφοροι θειωτικοί παράγοντες (υπάρχουν στο κρασί) και το βενζοϊκό νάτριο (υπάρχει λ.χ. σε ορισμένες γαρίδες, μαργαρίνες, αναψυκτικά και γλυκά).

Μασήστε πιπερόριζα

Μελέτες έχουν δείξει πως όταν μασάει κανείς ωμή πιπερόριζα καταπραΰνεται η ναυτία και τα πεπτικά προβλήματα που συχνά συνοδεύουν την ημικρανική κρίση. Η πιπερόριζα φαίνεται επίσης ότι καταστέλλει τη δράση των προσταγλανδινών – μιας ομάδας ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου, ενεργοποιώντας μια ημικρανική κρίση.

Να τρώτε πρωτεΐνες

Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλοί πάσχοντες από ημικρανία έχουν στον εγκέφαλό τους χαμηλά επίπεδα μιας ουσίας που λέγεται σεροτονίνη. Για να τα αυξήσετε, να τρώτε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι μπανάνες, τα φασόλια, ο αρακάς, τα καρύδια, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.

Να πίνετε νερό

Η αφυδάτωση είναι συνηθισμένος εκλυτικός παράγοντας ημικρανίας. Οι ιστοί που περιβάλλουν τον εγκέφαλο αποτελούνται κυρίως από νερό και, όταν χάνουν νερό, συρρικνώνονται, με συνέπεια ερεθισμό και πόνο. Να πίνετε καθημερινά ένα έως δύο λίτρα νερό.

Πάρτε συμπληρώματα

Το 5ΗΤΡ μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να είναι λιγότερο ευάλωτος στις ημικρανικές κρίσεις, ενώ το συνένζυμο Q10 μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των ημικρανιών.

Να τρώτε μαγνήσιο

Η μειωμένη πρόσληψη μαγνησίου πιστεύεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παροχή αίματος στον εγκέφαλο και χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα – και τα δύο σχετίζονται με τις ημικρανικές κρίσεις. Τα φρέσκα, σκουροπράσινα λαχανικά, ο πολτός τομάτας, τα καρύδια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φασόλια, ο αρακάς, οι πατάτες, οι μπανάνες και η μαγιά είναι μερικά από τα τρόφιμα που περιέχουν μαγνήσιο.

Δοκιμάστε τη γιόγκα

Η γιόγκα θεωρείται «φάρμακο» εναντίον του στρες, ενώ καταπραΰνει διάφορα ενοχλήματα και πονάκια παντού στο σώμα. Ορισμένες στάσεις της, εξάλλου, καταπραΰνουν την δυσκαμψία στον αυχένα και στους ώμους.

Tips

Εάν εκδηλώσετε μια ημικρανική κρίση που έχει συμπτώματα διαφορετικά από τα συνηθισμένα για εσάς και σας κάνει να ανησυχείτε, συμβουλευθείτε αμέσως τον γιατρό σας.

Πηγή
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=10810&la=1
Διαβάστε περισσότερα...