Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΥΓΕΙΑ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ John Hopkins

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Ανεξάρτητη Περιοδική Έκδοση για τις Συμπληρωματικές και Εναλλακτικές Θεραπείες " Holistic Life".

Αφού από σειρά ετών ο κόσμος γνώριζε ότι η χημειοθεραπεία είναι ο μόνος τρόπος προσπάθειας καταπολέμησης του καρκίνου , το John Hopkins επιτέλους ισχυρίζεται ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος.


1.Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις , εφόσον δεν έχουν παλλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία , αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους , επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.
2.Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.
3.Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό , τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.
4.Όταν κάποιος έχει καρκίνο , αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες , καθώς και στον τρόπο ζωής και σκέψης του ανθρώπου.
5.Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις πρέπει να αλλάξει διατροφή και να συμπεριληφθούν συμπληρώματα , τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
6.Η χημειοθεραπεία έχει να κάνει με τη δηλητηρίαση των ραγδαία αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων , αλλά και με την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόμενων υγειών κυττάρων στο μυελό των οστών . Μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες στο ήπαρ , στα νεφρά , την καρδιά τους πνεύμονες , στο έντερο και σε άλλα όργανα.
7.Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα , καυτηριάζει , σημαδεύει και καταστρέφει τα υγιή κύτταρα , τους ιστούς και τα όργανα.
8.Η αρχική θεραπεία με ακτινοβολίες και η χημειοθεραπεία συχνά μειώνει το μέγεθος ενός όγκου. Ωστόσο , η παρατεταμένη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή ενός όγκου.




9.Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες , το ανοσοποιητικό σύστημα έχει είτε κατασταλεί είτε καταστραφεί , έτσι το άτομο μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών.
10.Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων , ούτως ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά , με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.
11.Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων , με το να μην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν.
Τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με:
a)H ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη διατροφή μας απομακρύνουμε μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης παράγονται από ασπαρτάμη , που είναι βλαβερή. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο θα ήταν το μέλι Μanuka ή οι μελάσες αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα. Καλύτερη εναλλακτική είναι μπαχαρικά τύπου Bragg's aminos ή θαλασσινό αλάτι.
β)Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα , ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη γλυκαντικών , τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.
γ)
Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη σε κρέας είναι όξινη. Είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο , από ότι μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά , αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή , ειδικά για καρκινοπαθείς.
δ)Μια διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά , σιτηρά ολικής αλέσεως , σπόρους , ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα , σα βοηθά να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια. Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη των υγιών κυττάρων. Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών ( από τα περισσότερα λαχανικά , συμπεριλαμβανομένων των βλαστών από τα φασόλια ) και να φάτε ωμά λαχανικά 2 ή 3 φορές την ημέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου.
ε)Αποφεύγετε καφέ , τσάι και σοκολάτα , τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα κεφεΐνης .Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό , καλύτερα καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο , για την αποφυγή γνωστών τοξινών και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο και καλύτερα να αποφεύγεται.





12.Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα . Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα , αποσυντίθεται και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών.

13. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μια σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα φονείς να μπορούν να τα καταστρέψουν.
14. Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (IP6 Floressence Essiac , αντιοξειδωτικά , βιταμίνες , μεταλλικά στοιχεία , ουσιαστικά λιπαρά οξέα κ.λ.π). Άλλα υποκατάστατα όπως η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο , τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα , ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα.
15. Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια του μυαλού , του σώματος και της ψυχης. Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα θα βοηθήσει το μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει .Ο θυμός , η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε αγχώδες και όξινο περιβάλλον . Μάθετε το πνεύμα σας να ΑΓΑΠΑ και να ΣΥΓΧΩΡΕΙ. Μάθετε να χαλαρώνεται και να απολαμβάνετε τη ζωή.
16.
Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα . Η καθημερινή άσκηση και οι βαθειές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.



Eνημέρωση για τον καρκίνο από το Νοσοκομείο John Hopkins Η.Π.Α.
1.Μην τοποθετείτε πλαστικά δοχεία σε φούρνο μικροκυμάτων.

2.
Μην τοποθετείτε δοχεία με νερό στην κατάψυξη.
3.Μην τοποθετείτε πλαστικές μεμβράνες σε φούρνο μικροκυμάτων.

Το John Hopkins έστειλε πρόσφατα αυτό το μήνυμα σε ένα από τα ενημερωτικά του δελτία. Οι πληροφορίες αυτές κυκλοφόρησαν και στο Walter Reed Army Medical Center. Οι διοξίνες προκαλούν καρκίνο και ειδικά καρκίνο του μαστού. Είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδεις για τα κύτταρα του σώματός μας. Μην ψύχετε πλαστικά μπουκάλια με νερό , καθώς η διαδικασία αυτή απελευθερώνει διοξίνες από το πλαστικό.
Πρόσφατα ο Δρ. Edward Fujimoto , Διευθηντής του προγράμματος ευεξίας στο Castke Hospital εμφανίστηκε σε μια τηλεοπτική εκπομπή για να εξηγήσει αυτόν τον κίνδυνο για την υγεία μας. Μίλησε για τις διοξίνες και για το πόσο μας βλάπτουν. Τόνισε ότι δεν πρέπει να θερμαίνουμε τρόφιμα στο φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε πλαστικά δοχεία. Αυτό ισχύει κυρίως για τρόφιμα που περιέχουν λιπαρά. Πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός λίπους , υψηλής θερμοκρασίας και πλαστικού , απελευθερώνει διοξίνη. Με τη χρήση γυαλιού , όπως Corning Ware , Pyrex ή κεραμικών δοχείων για τη θέρμανση τροφίμων , το αποτέλεσμα είναι ίδιο , αλλά χωρίς διοξίνες. Έτσι , στιγμιαία τρόφιμα και σούπες που θερμαίνονται σε φούρνο μικροκυμάτων πρέπει να αφαιρούνται από τις πλαστικές τους συσκευασίες και να θερμαίνονται σε άλλο δοχείο . Το χαρτί δεν είναι κακό αλλά δεν ξέρεις ποτέ τι περιέχει . Ασφαλέστερη λύση είναι η χρήση σκευών από πυρίμαχο γυαλί , Corning Ware κ.λ.π. Το πρόβλημα τις διοξίνης είναι ένα από τους λόγους . Επίσης επεσήμανε ότι πλαστικές μεμβράνες όπως εκείνες τύπου Sanitas , είναι το ίδιο επικίνδυνες όταν τοποθετούνται πάνω από τρόφιμα που μαγειρεύονται στο φούρνο μικροκυμάτων .Καθώς θερμαίνεται το φαγητό , η υψηλή θερμοκρασία προκαλεί ουσιαστικά την τήξη δηλητηριωδών τοξινών από την πλαστική μεμβράνη και τη διοχέτευσή τους στο φαγητό . Αντί της μεμβράνης καλύπτεται το φαγητό με μία χαρτοπετσέτα ή χαρτί κουζίνας.

Πηγή
http://www.iathiein.gr/print.php?id=1200474713&archive=
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Φάτε... φλούδες για να είστε υγιείς

Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να καθαρίζουμε τη φλούδα από τα φρούτα και τα λαχανικά για να τα καταναλώσουμε.

Κι όμως αυτό είναι λάθος, διότι η κατανάλωση των φρούτων με τη φλούδα τους, δίνει στον οργανισμό πολλές βιταμίνες, αυξάνει τα αποθέματα ενέργειας και συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου. Επίσης, αν καταφέρετε να τρώτε τα κουκούτσια και τα κοτσάνια των φρούτων και των λαχανικών προσφέρετε στον οργασνισμό σας ένα πολύτιμο δώρο.


Μπανάνες: Η φλούδα της μπανάνας είναι πλούσια σε σεροτονίνη, μία χημική ουσία που ασκεί επίδραση στη διάθεση του ανθρώπου, με συνέπεια να κάνει καλό στην κατάθλιψη. Αυτό ανακαλύφθηκε από μία ομάδα επιστημόνων στη Ταϊβάν, η οποία συστήνει το βράσιμο της φλούδας για δέκα λεπτά και στη συνέχεια την κατάποση του καυτού νερού ή την αποχύμωσή της και την κατάποση του χυμού. Επίσης περιέχει αντιοξειδωτικό που κάνει πολύ καλό στα μάτια και τα προστατεύει από την έκθεση σε υπεριώδες φως, την κύρια αιτία πρόκλησης καταρράκτη.

Ακτινίδιο: Η τριχωτή φλούδα του φρούτου συμβάλλει στην καταπολέμηση ιών όπως ο σταφυλόκοκκος και το κολοβακτηρίδιο Εcoli που προκαλούν συνήθως τις τροφικές δηλητηριάσεις. Είναι επίσης αντιοξειδωτική και διαθέτει αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες. Η φλούδα περιέχει τρεις φορές τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καρπού του φρούτου.

Πορτοκάλι: Η φλούδα του είναι πολύτιμη διότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε αυτήν είναι είκοσι φορές πιο ωφέλιμα από αυτά του χυμού του.

Σκόρδο: Σύμφωνα με ιαπωνική έρευνα η φλούδα του σκόρδου περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά τα οποία είναι αντιγηραντικά και προστατεύουν την καρδιά. Οι ερευνητές προτείνουν να τα ψήνετε μαζί με άλλα λαχανικά, αφού ρίξετε επάνω τους ελαιόλαδο.

Μήλα: Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ουισκόνσιν των ΗΠΑ υποστηρίζουν πως η φλούδα του μήλου είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Υπεύθυνη για όλα αυτά είναι μια πρωτεΐνη (marpin), που βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα στη φλούδα του.

Πατάτα: Η φλούδα μιας μικρής πατάτας προσφέρει το 50% των απαραίτητων καθημερινά διαιτητικών ινών, αλλά και πολύτιμα συστατικά όπως ποτάσιο, σίδηρο, φώσφορο και βιταμίνη C. H η δρ Γκλένβιλ αναφέρει πως «ένα κιλό πατάτες με τη φλούδα τους περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από ό,τι ένα κιλό πορτοκάλια. Ετσι είναι τέλειες για όποιον θέλει να αποφύγει το κρύωμα».Προτείνει μάλιστα να τις κόβουμε σε φέτες και να τις ψήνουμε με λίγο λάδι ελιάς.

Μπρόκολο: Τα κοτσάνι του είναι περισσότερο ευεργετικό για τον οργανισμό, διότι διαθέτει μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης C και ασβεστίου από ότι το υπόλοιπο λαχανικό. Επίσης λόγω των πολλών διαιτητικών ινών που περιέχει, εμποδίζει την εμφάνιση της πείνας για περισσότερο διάστημα.

Ακόμα και ο ανανάς που δεν είναι δυνατόν να φαγωθεί με τη φλούδα του, αλλά ο σκληρός και ινώδης πυρήνας του φρούτου μπορεί να καταναλωθεί, διότι περιέχει ένα αντιβακτηριακό ένζυμο, το bromelain, με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Για όλους εμάς λοιπόν που πρέπει να πετάξουμε τους αποφλοιωτές και να συνηθίσουμε να τρώμε τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα τους για να έχουμε σωστή πρόληψη.

Πηγή
http://pyles.tv/News/Health/Peel-protects.aspx

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΕΚ-ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 1-1 (4-11-2010)


Στο καζίνο συνήθως όταν πας πρέπει να ξέρεις πόσα υπολογίζεις να χάσεις. Στο ΟΑΚΑ απόψε η ΑΕΚ ήθελε να κερδίσει, το πάλεψε, αλλά η Αντερλεχτ δεν την άφησε. Το τελικό 1-1 οφείλεται στον Σάχα που σταμάτησε τους Βέλγους στο τελευταίο 10λεπτο και τον βοηθό διαιτητή που έδωσε ανύπαρκτο οφσάιντ στον Λεονάρντο στο 64΄ . Δυσκολεύει πλέον η πρόκριση για τον δικέφαλο που θέλει με την Ζενίτ στο Στάδιο.

Η ανάλυση
Παιχνίδι κέντρου (με 4-4-2 έκαστος) και πρώτη καλή στιγμή με τον Μπλάνκο. Μόλις στο 7΄ ο Αργεντίνος για ένα κλικ δεν πρόλαβε να σπρώξει στο πλεκτό τη μπάλα στην πάσα του Λεονάρντο.
Η ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή ήταν σκληρή, οι Βέλγοι ταχύτατοι στην κόντρα επίθεση και το ματς μύριζε «νεύρο» από το ξεκίνημα.
Ο Γιούχαζ ανησύχησε τον Σάχα στο 14΄ με την κεφαλιά του να φεύγει ελάχιστα άουτ και η Αντερλεχτ άρχισε να πατάει καλά στο χορτάρι με τον Μπουσουφά να είναι πάντα επικίνδυνος.
Ο δικέφαλος –με πολλές κάθετες πάσες και επινοήσεις στο πρώτο μέρος- όμως έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Γκέντζογλου να αστοχεί απελπιστικά απέναντι από τον Πρότο στο 31΄.
Η ΑΕΚ είχε καλή εκκίνηση και στο δεύτερο 45λεπτο. Κέρδισε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Τζιμπούρ από τον Γιούχαζ και ο Μπλάνκο βρήκε δίχτυα στο 48΄ από την άσπρη βούλα για το 1-0.
Οι Βέλγοι αντέδρασαν, πήγαν το παιχνίδι στη δύναμη, πίεσαν και άμεσα έκαναν το 1-1 με τον Πολάκ στο 55΄ ύστερα ολιγωρία τόσο στο αριστερό άκρο όσο και στο κέντρο της άμυνας.
Μετά το γκολ της Αντερλεχτ η ΑΕΚ εμφανίστηκε κουρασμένη και αποσυντονισμένη, ενώ η αριστερή πλευρά είχε πρόβλημα κάθε φορά που ο Λεζάρ έπαιρνε πρωτοβουλίες.
Στο 64΄ έγινε μια φάση που θα συζητηθεί. Ο Λεονάρντο βγήκε από πίσω σε κάθετη πάσα, δεν ήταν οφσάιντ, όμως ο επόπτης σήκωσε «σημαία» και στέρησε από τους Κιτρινόμαυρους το 2-1.
Ο 17χρονος Φροξυλιάς για τον οποίο έγινε μεγάλη κουβέντα παραμονή του αγώνα πήρε χρόνο συμμετοχής λόγω τραυματισμού του Λαγού.
Στο 81΄ ο Λουκάκου είχε δοκάρι, η ΑΕΚ παρέδωσε πνεύμα –δεν είχε άλλες δυνάμεις -, οι Βέλγοι ήταν φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ο Σάχα κράτησε την ισοπαλία.

Ο πρωταγωνιστής
Ο Σάχα όταν χρειάστηκε έσωσε την ΑΕΚ από την ήττα σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις στο τελευταίο 10λεπτο. Ο Αργεντίνος είχε εντυπωσιακές επεμβάσεις όταν η Αντερλεχτ φόρτσαρε για τη νίκη, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Τζιμπούρ που ξεχώρισε από την ΑΕΚ.

Η φάση
Στο 64΄ έγινε μια φάση που θα συζητηθεί και για την οποία δικαίως φωνάζει η ΑΕΚ! Ο Λεονάρντο βγήκε από πίσω σε κάθετη πάσα, δεν ήταν οφσάιντ, όμως ο επόπτης σήκωσε «σημαία» και στέρησε από τους Κιτρινόμαυρους το 2-1 με τον Τζιμπούρ να περιμένει την πάσα για γκολ από τον Βραζιλιάνο.

Το φιλμ
7΄ Ο Λεονάρντο έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μπλάνκο αλλά ο Αργεντίνος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή σε κενό τέρμα.
14΄ Ο Γιουχάζ με κεφαλιά έστειλε μόλις άουτ τη μπάλα από στημένη φάση.
21΄ Παραλίγο αυτογκόλ από τον Μαζούχ που με το κεφάλι έβγαλε επικίνδυνα σε κόρνερ.
25΄ Ο Σάχα σταμάτησε το σουτ του Μπουσουφά μέσα από την περιοχή.
31΄ Μεγάλη ευκαιρία με τον Γκέντζογλου να αστοχεί μπροστά από τον Πρότο μετά από πάσα του Μπλάνκο!
48' Πέναλτι για την ΑΕΚ, σε ανατροπή του Τζιμπούρ από τον Γιούχαζ
48΄ ΓΚΟΛ 1-0 Ο Μπλάνκο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, 1-0 η ΑΕΚ!
55' ΓΚΟΛ 1-1: Ο Λεζάρ μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε την παράλληλη ο Πατσατζόγλου αδράνησε και ο Πολάκ με πλασέ εύκολα έκανε το 1-1.
60' Ο Μπουσουφά κατέβασε τη μπάλα με το σώμα και έστρωσε στον Πολάκ, ο Σάχα μπλόκαρε.
63' Σέντρα του Λεζάρ, τραγικό λάθος του Σάχα, ο Λουκάκου δε βρήκε τη μπάλα στην άδεια εστία.
64΄ Ο Λεονάρντο βρέθηκε μέσα στην περιοχή χωρίς να είναι σε θέση οφσάιντ όμως ο επόπτης σήκωσε σημαία σε μια φάση που η ΑΕΚ θα έκανε το 2-1 με τον Τζιμπούρ!
81΄ Δοκάρι ο Λουκάκου που έκανε άνω κάτω την άμυνα της ΑΕΚ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σάχα απομάκρυνε σωτήρια.
86΄ Ο Σάχα με εντυπωσιακή επέμβαση σταμάτησε τον Σουάρεζ.

Η ταυτότητα
ΑΕΚ-Αντερλεχτ 1-1
48΄Μπλάνκο πεν. – 55΄ Πόλακ

ΑΕΚ: Σάχα, Νταντόμο, Νασούτι, Μανωλάς, Πατσατζόγλου, Καφές, Γκέντσογλου (85΄Μάκος), Λαγός (73΄ Φροξυλιάς), Λεονάρντο (65΄ Έντερ), Τζιμπούρ, Μπλάνκο
Αντερλεχτ: Πρότο, Ζιλέ, Μαζούχ, Γιούχαζ, Λέτσιαξ, Λεζάρ (90 +Μπαντιμπάγκα), Κουγιατέ, Κλιέσταν, Πολάκ (77΄ Σουάρεζ), Μπουσουφά (66΄ Κανού), Λουκάκου
Διαιτητής: Σασά Κεβέρ (Ελβετία)
Κίτρινες κάρτες: Γκέντζογλου, Λεονάρντο, Νταντόμο - Λεζάρ

Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=ZI-p1Fjdg4w
http://www.sportnet.gr/report.php?id=242678
Διαβάστε περισσότερα...

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Μέσα στην κρίση εχουμε και εκλογές.
Τά ερωτήματα που έχουμε είναι :

Γιατί κόβονται όλοι να βγούν;

Πόσο χρήμα κερδίζουν οι δήμοι;

Πόσο χρήμα διαχειριζονται οι λεγόμενοι δήμαρχοι και το συνάφι τους;

Που πάει το χρήμα των δήμων.

Πόσα παίρνουν;

Ποιός ελέγχει τούς δήμους;

Γιατί διαθέτουν τόσο χρήμα για να βγούν;

Μέσα δε σε όλα αυτά, πάρτε και την απόφαση για το πόσα χρήματα θα σπαταληθούν απο τους υποψήφιους, αλλά και απο τα δικά μας χρήματα μέσω χρηματοδότησης των κομμάτων.

Παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο υπολογίζεται ότι θα δαπανηθούν σ' όλη τη χώρα πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Επισήμως δεν θα δηλωθούν ούτε τα μισά. Τα υπόλοιπα θα περάσουν από τα μαύρα ταμεία...

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=197320 ..Λέφτα υπάρχουν........Για σκουπίδια

Ηδη προχθές το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε το πλαφόν των προεκλογικών δαπανών. Κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δικαιούται να ξοδέψει από 1.500 έως 3.500 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή, ενώ κάθε περιφερειακός από 2.500 έως 13.500 ευρώ. Στις προηγούμενες εκλογές η «οροφή» για τους δήμους ήταν 14.500 ευρώ και για τους νομαρχιακούς συμβούλους 53.500 ευρώ.

Κανείς όμως από το υπουργείο δεν είναι σε θέση να αναφέρει πώς θα μπορέσουν να ελεγχθούν οι χιλιάδες υποψήφιοι σε δήμους και περιφέρειες, αφού τα πραγματικά ποσά που θα δαπανηθούν είναι πολύ μεγαλύτερα.

Στην πραγματικότητα, οι προεκλογικές δαπάνες διαμορφώνονται ως εξής:

Εάν ζητηθεί η συνεργασία με εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ένα ποσό μίνιμουμ 10.000 ευρώ ως αμοιβή. Στους μεγάλους δήμους άνω των 100.000 κατοίκων η αμοιβή κυμαίνεται από 40.000 έως 60.000 ευρώ. Με αυτό το ποσό καλύπτονται συμβουλευτικές υπηρεσίες, το δημιουργικό των εντύπων, οι έρευνες και το στήσιμο του περιεχομένου του προεκλογικού προγράμματος κάθε συνδυασμού. Στις τιμές αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται τα εκτυπωτικά και άλλα έξοδα προς τρίτους, για παράδειγμα σε εταιρείες δημοσκοπήσεων, φωτογράφους κ.λπ.

Με κοστολόγιο τραπεζών

Το κοστολόγιο των media, των τοπικών εφημερίδων και των ηλεκτρονικών μέσων διαμορφώνεται σύμφωνα με την οροφή των επίσημων τιμοκαταλόγων τους. Οι τοπικές εφημερίδες έχουν αυξήσει τα τιμολόγια και ζητούν από τους συνδυασμούς όσα ακριβώς τιμολογούν στις καταχωρήσεις των τραπεζών.

Ζητώντας τιμοκαταλόγους από τοπικές εφημερίδες της Α. Αττικής, με τιράζ εβδομαδιαίως 5.000 φύλλα, διαπιστώσαμε ότι για μία μόνο ολοσέλιδη καταχώρηση ζητούν 1.000 ευρώ συν τους φόρους.

Το φτηνότερο διαφημιστικό πακέτο για μία μόνο τοπική εφημερίδα έως τις 7 Νοεμβρίου με 15 καταχωρήσεις, συνεντεύξεις και παρασκήνια για την προβολή της δημοτικής παράταξης ξεκινάει από 10.000 ευρώ και φτάνει έως τις 20.000. Για να υπάρχει όμως καλύτερη διείσδυση, απαιτείται προβολή τουλάχιστον στο σύνολο των εφημερίδων του δήμου, άρα το κόστος πολλαπλασιάζεται ανάλογα.

Το Ιντερνετ εξακολουθεί να παραμένει φτηνό. Για την κατασκευή ιστοσελίδας ενός συνδυασμού απαιτούνται τουλάχιστον 3.000 ευρώ, ενώ ενός υποψηφίου περίπου 1.000 ευρώ.

Τη διαφήμιση στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, που κοστίζει υπερβολικά, θα επιλέξουν κεντρικά τα κόμματα αλλά και συνδυασμοί που διεκδικούν την καρέκλα της εξουσίας στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Εκεί το διαφημιστικό σποτ θα τιμολογηθεί ανά δευτερόλεπτο, αλλά η υπόλοιπη έμμεση προβολή στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ιδιαίτερα στα περιφερειακά μέσα, περνάει στα μαύρα ποσά που θα διακινηθούν την προεκλογική περίοδο. Φήμες αναφέρουν οικονομικά πακέτα που ξεκινούν από 30.000 ευρώ και φτάνουν τις 100.000 ευρώ ανάλογα με την περιοχή.

Τουλάχιστον το 30% των εξόδων των συνδυασμών αλλά και μεμονωμένως των υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων θα δαπανηθούν στις δημόσιες σχέσεις τους. Η μίσθωση μιας αίθουσας, χωρίς τα παρελκόμενα (φαγητά, ποτά), ξεκινάει από 1.000 ευρώ.

«Σε έναν δήμο με έως 100.000 κατοίκους απαιτούνται περίπου 150.000 ευρώ για την προβολή του συνδυασμού» τόνισε ο Θ. Παπαμιχαήλ, επικοινωνιολόγος και διευθυντής της Think Politics.

Βαρύ όμως το οικονομικό φορτίο και για τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους:

«Το κόστος για τη δημιουργία εκλογικών φυλλαδίων, οι ατομικές κάρτες με τα στοιχεία των υποψηφίων, οι «προσωπικές επιστολές» καθώς και η διανομή του υλικού σε σπίτια, εκλογικά κέντρα, καταστήματα, μπορεί να αγγίξει το ποσό των 20.000 ευρώ» μας ανέφερε ο διαφημιστής Γ. Ζαφείρης της Spirito Libero, που έχει ήδη αναλάβει το δημιουργικό και τα εκτυπωτικά αρκετών συνδυασμών.

Το πιο διαδεδομένο «εργαλείο» είναι οι κάρτες, με φωτογραφία και προσωπικά τηλέφωνα. Το κόστος για 10.000 κάρτες, που συνήθως ζητούν οι υποψήφιοι, μπορεί να φτάσει και τα 1.000 ευρώ.

Η έκδοση ενός τετρασέλιδου εντύπου με τουλάχιστον 10.000 τιράζ κοστίζει περίπου 5.000 ευρώ μαζί με το δημιουργικό και τη διανομή.

Αλλο ένα έντυπο που δεν κοστίζει πολύ ακριβά είναι οι επιστολές, οι οποίες απευθύνονται σε πρώτο πρόσωπο στον ψηφοφόρο και αποστέλλονται ταχυδρομικώς. Πρόκειται για ένα έντυπο Α4 μαζί με φωτογραφία του υποψηφίου και ορισμένα στοιχεία από το βιογραφικό τους. Συνήθως τυπώνουν 20.000-30.000 επιστολές, οι οποίες «φεύγουν» για αποστολή λίγες ημέρες πριν ο ψηφοφόρος πάει στην κάλπη και κοστίζουν 1.500 ευρώ.

Πληρώνουν τα κόμματα

Σε περιφερειακό επίπεδο τα χρήματα θα δοθούν από τα κόμματα. Εκτός φυσικά από τα χρήματα που θα δαπανήσουν για την προσωπική τους προβολή οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Η εκλογική μάχη για τον κάθε συνδυασμό στην πιο μικρή περιφέρεια θα ξεκινήσει από 300.000 ευρώ, παρότι το υπουργείο Εσωτερικών προβλέπει δαπάνες 174.000 ευρώ στα Ιόνια Νησιά, και θα αγγίξουν τα 2 εκατ. ευρώ (την ώρα που για την Αττική το επίσημο πλαφόν είναι 1,3 εκατ. ευρώ ανά συνδυασμό).

Πηγή
http://analytakis.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=27713&blid=54
Διαβάστε περισσότερα...