Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Σινεμά : The Sorcerer`s Apprentice (2010)

Ο Ντέιβ είναι ένα απλό κολεγιόπαιδο που προσπαθεί να περάσει την φυσική και να κλείσει ραντεβού με την Μπέκι, την κοπέλα των ονείρων του. Ξαφνικά, στην ζωή του θα μπει ο Μαπλτάζαρ Μπλέικ, ο οποίος θα αποδειχτεί ότι είναι μάγος και αναζητεί από τον Ντέιβ δυνάμεις ακόμα μεγαλύτερες από τις δικές του. Η εμφάνιση του Μαξίμ Χόρβαθ, της νέμεσης του Μπαλτάζαρ, θα απειλήσει όχι μονάχα αυτούς αλλά κι όλη την πόλη της Νέας Υόρκης.






Παραλειπόμενα:


Το έργο εμπνεύστηκε από το ποίημα Der Zauberlehrling του Goethe, γραμμένο το 1797. Στα 1890 έγινε συμφωνική μπαλάντα από τον Paul Dukas. Αυτό λέει για έναν γέρο μάγο που αφήνει πίσω του τον μαθητευόμενο του κι αυτός χρησιμοποιεί την μαγεία με λάθος τρόπους. Είναι και η βάση της περίφημης σκηνής στην Fantasia του Disney. Κι αυτό με τη σειρά του είναι επηρεασμένο από το έργο Φιλοψεύδη του Λουκιανού (150 μ.Χ.). Το έργο του Goethe έχει επηρεάσει στον κινηματογράφο και μια ταινία μικρού μήκους το 1955 από τον Michael Powell.

Στις 4 Ιουνίου και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας καταδίωξης με αυτοκίνητα, ένα από αυτά προσγειώθηκε στην βιτρίνα μιας πιτσαρίας. Τελικός απολογισμός, δύο τραυματίες από αυτούς που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο. Ο ένας από αυτούς χτύπησε από μια λάμπα του δρόμου που προσγειώθηκε πάνω του.

Κριτική από το Cine.gr:


Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Εδώ σίγουρα δεν έχουμε κάτι του πεταματού, παρά την «επικίνδυνη» συμμετοχή του Cage, αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν είναι φτιαγμένο να αρέσει σε κάθε είδους κοινό. Έχει ένα αρσενικό ύφος, δεν αφομοιώνει με άνεση τα κωμικά και ρομαντικά στοιχεία και για μπλοκ-μπάστερ δεν αφήνει την αίσθηση του μεγάλου. Θα τολμούσα να πω πως θα ικανοποιήσει περισσότερο από όλους τους νεαρούς φαν των βιντεοπαιχνιδιών. Κάπως έτσι λειτουργούν τα εφέ του και το επίπεδο των χαρακτήρων του.

Αν με ρωτήσετε για το αν έχει μέλλον ο Jay Baruchel, θα σας έλεγα πως δεν έχω ιδέα. Από την μία, θεωρείται ευχάριστο το φετινό του ξέσπασμα, αλλά από την άλλη ανήκει σε όλα του στην δεκαετία των 1980. Εδώ δεν τον βοηθάει καθόλου ο σκηνοθέτης κι ο σεναριογράφος. Υποτίθεται ότι είναι ένα ευφυές παιδί και συμπεριφέρεται σαν ένας συνηθισμένος έφηβος. Ο Cage, από την άλλη, βοηθάει τις νεοϋορκέζικες εμμονές του Turteltaub με τα μνημεία της πόλης και είναι ξερός στον ρόλο του, όπως, όμως, θα έπρεπε να είναι. Συνολικά, είναι ενδιαφέρον, αλλά δεν θα αγγίξει κάθε θεατή και δεν είναι αυτό που θα ονομάζαμε μπλοκ-μπάστερ απαιτήσεων.

Βαθμολογία: 2.5/5 Stars2.5/5 Stars(2/5)

(0 κακή | 1/5 Stars μέτρια | 2/5 Stars2/5 Stars ενδιαφέρουσα | 3/5 Stars3/5 Stars3/5 Stars καλή | 4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars πολύ καλή | 5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars αριστούργημα)

Σταύρος Γανωτής


Επίσημο Site

Πηγή
http://www.cine.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Σινεμά : RED: Πράκτορες Παροπλισμένοι Αλλά Πάντα Επικίνδυνοι

Ο πράκτορας Φρανκ Μόουσες έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και ζει πλέον μια ήσυχη – πολλοί θα έλεγαν βαρετή – ζωή. Η ηρεμία του όμως γίνεται θρύψαλα όταν ανακαλύπτει πως τόσο εκείνος όσο και άλλοι παλιοί του συνάδελφοι έχουν γίνει στόχοι εκτελεστών. Έτσι, μια ομάδα από εν αποστρατεία πράκτορες αναγκάζονται να ξεσκουριάσουν τις μαχητικές τους ικανότητες και να βρουν ποιος τους θέλει νεκρούς.







Κριτική από το Cine.gr:


Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Κωμική περιπέτεια με πρώην και νυν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και βασική κόντρα όχι τόσο μεταξύ καλών και κακών, όσο μεταξύ παλιών (συνταξιοδοτημένων) και νέων. Ο παλιός είναι αλλιώς, τρελούτσικος, καλλιτέχνης της δράσης και έξυπνος αναλυτής της κάθε ίντριγκας, μυρίζεται το λάκκο στη φάβα. Ενώ ο νέος, είναι βαρετά λογικός και εύκολο πιόνι στα βρώμικα παιχνίδια της ηγεσίας. Πάνω σε αυτό μοτίβο, με τις παλιές καραβάνες να υποδύονται οι Bruce Willis, John Malkovich, Morgan Freeman, Helen Mirren, προέκυψε μια κωμωδία με ρυθμό και διαύγεια στην πλοκή, που προσφέρει στιγμές γέλιου. Η ταινία (καθόλου πρωτότυπη και νοηματικά αφελής) ακουμπά πάνω στους ηθοποιούς (και την Mary-Louise Parker γνωστή από τη σειρά Weeds) που ξέρουν πότε ακριβώς και πώς να πετάξουν τις ατάκες τουςΑ αλλά και στα γκαγκ, συχνά αναμενόμενα, που αποδίδονται με κάποιο στιλ και ψυχραιμία. Θα μπορούσε να λέγεται και «Η εκδίκηση των ΚΑΠΗ: μικρό ρόλο έχει και ο 93χρονος πια Ernest Borgnine της «Άγριας Συμμορίας» του Σαμ Πέκινπα.

Βαθμολογία: 2/10 Stars2/10 Stars (2/5)

(0 κακή | 1/5 Stars μέτρια | 2/5 Stars2/5 Stars ενδιαφέρουσα | 3/5 Stars3/5 Stars3/5 Stars καλή | 4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars πολύ καλή | 5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars αριστούργημα)

Χάρης Καλογερόπουλος





Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Καλό θα είναι να έχετε μονάχα τον χαβαλέ κατά νου, γιατί κάτι παραπάνω δεν μπαίνει στον κόπο η ταινία να σου παρέχει. Είναι η μάζωξη μιας καλής παλιοπαρέας, άσχετα που δεν έχουν ξαναπαίξει μαζί, που πετυχαίνει εκεί που απότυχε ο Stallone με το Expendables. Εδώ έχουμε χιούμορ κι όχι «εξυπνάδες», έχουμε δράση που στέκει κι όχι ένα ακριβό b-movie και μια παλιομοδίτικη μανιέρα από τον Schwentke που παραπέμπει σε μέρες 1980, παρότι βασίζεται σε κόμικ. Είναι πλέον παραδεκτό πως Bruce Willis σε δράση χωρίς πλάκα δεν λειτουργεί κι ευτυχώς εδώ μας κάνει τη χάρη.

Θέλετε να ξεγυμνώσουμε την ταινία από τις σκηνές δράσης και το χιούμορ που προσφέρει; Θα δούμε ένα σενάριο άχρηστο, χωρίς καμία έμπνευση, ίσως, μάλιστα, υποτυπώδες για να κινείται η πλοκή. Κι ενώ ο Malkovich δίνει ρέστα, ο Willis αναπαριστά έναν ακόμα «πολύ σκληρό για να πεθάνει» και οι Mirren, Freeman ολοκληρώνουν μια καλή παρέα, την ερμηνευτική, κωμικά, έκπληξη την κάνει η Mary Louise-Parker, ένα πολύ καλό μουτράκι που κακώς δεν είχαμε προσέξει ως σήμερα. Γενικά, το Red δεν φαίνεται να είναι ικανό να κάνει μια νέα «δυναστεία» ταινιών, αλλά προσφέρει τον χαβαλέ που ίσως αποζητάτε.

Βαθμολογία: 2/5 Stars2/5 Stars (2/5)

(0 κακή | 1/5 Stars μέτρια | 2/5 Stars2/5 Stars ενδιαφέρουσα | 3/5 Stars3/5 Stars3/5 Stars καλή | 4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars πολύ καλή | 5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars αριστούργημα)

Σταύρος Γανωτής




Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Διασκεδαστική ταινία δράσης με αρκετή... ηχορύπανση και στον βασικό ρόλο τον Πολύ σκληρό για να πεθάνει -αν και στη σύνταξη- Bruce Willis: στοιχεία αρκετά μπορεί να πει κανείς για να οδηγήσουν το RED στην κορυφή του Box Office, καθώς ουσιαστικά είναι ένα φιλμ το οποίο ποντάρει στα εφε και στους πρωταγωνιστές του. Μια πλειάδα από γνωστούς ηθοποιούς συμμετέχουν εδώ, απλά για να περάσουν καλά και η αλήθεια είναι πως μεταδίδουν την θετική τους διάθεση στους θεατές, καθώς όλοι τους παρότι στα γηρατειά, είναι απολαυστικοί.

Ξεχωρίζει η Helen Mirren σε έναν action ρόλο που δεν την έχουμε συνηθίσει και ο «διαστροφικός» John Malkovich. Το σενάριο είναι απλό και προβλέψιμο εκθειάζοντας για άλλη μια φορά τους american heroes που θυσιάζονται για την πατρίδα. Δεν λείπουν το άσκοπο πιστολίδι, οι εντυπωσιακές εκρήξεις σε κάθε σκηνή και η κόμικ αισθητική στην αλλαγή των πλάνων που μας θυμίζει την προέλευση της ταινίας. Εκεί όμως που τελικά το RED κερδίζει πόντους, είναι τα αστειάκια μεταξύ των μεσήλικων πρακτόρων. Άλλωστε θεωρείται γνωστό πως ο νέος μπορεί να είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς...

Βαθμολογία: 2.5/10 Stars2.5/10 Stars2,5/10 Stars (2.5/5)

(0 κακή | 1/5 Stars μέτρια | 2/5 Stars2/5 Stars ενδιαφέρουσα | 3/5 Stars3/5 Stars3/5 Stars καλή | 4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars πολύ καλή | 5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars αριστούργημα)

Νίκη Κεφαλά

Επίσημο Site

Πηγή
http://cine.gr/
Διαβάστε περισσότερα...