Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΙΝΚΑ) - ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"

"...Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου..."




Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 – Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka – http://www.inka.gr 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10

Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης…
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :
1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές … ) και βέβαια οι χάκερς.
Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια.
2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.
Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ –με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή … η υγεία του κλπ.
Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.
ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα. Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.


Πηγή
http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/10/blog-post_7853.html
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνικό Φυσικό Αέριο -Πώς ο Χαρδαβέλας “ξεβράκωσε” το Ελληνικό κράτος

Εχτες ο Χαρδαβελας ξεβρακωσε το μεταπολιτευτικο Ελληνικο κρατος. Καθηγητες Πανεπιστημιου με δικες τους ερευνες καθως και με Αμερικανικες και Γαλλικες μελετες απεδειξαν οτι η Ελλαδα ειναι γεματη φυσικο αεριο που αορατα χερια σταματανε καθε εξελιξη εκμετάλλευσης του ΑΠΟ ΤΟ 1974. Και δεν μιλαμε για το Αιγαιο που ο “αειμνηστος” Ανδρεας σακατεψε στο Νταβος. Μιλαμε για…
κοιτασματα σε Κρητη και Ιονιο. Κοιτασματα που η νεα τεχνολογια απεδειξε οτι ειναι απιστευτου μεγεθους και αξιας.


Μονο στο κολπο του Μεσσαρα οι επιστημονες ειπαν οτι υπαρχουν 3 τρις κυβικα μετρα φυσικου αεριου! Αν δωθει η περιοχη σε εταιρεια και το Ελληνικο κρατος κρατησει το 20% θα εισρευσουν στα ταμεια του 170 δις ευρω και θα λυσει τοσο το χρεος οσο και για 50 χρονια το ενεργειακο θεμα της κεντρικης Ευρωπης! Δηλαδη αντι να πετσοκοβουμε μισθους θα μπορουσαμε να ξεκιναγαμε εξορυξεις που θα μας φορτωναν λεφτα και θεσεςι εργασιες για τα ναυπηγεια, τα ανωτατα εκπαιδευτικα ιδρυματα, τα διυληστηρια κτλ. Θα σωζαμε την Ελλαδα χωρις να ματωσει ο Ελληνας!

Στη Κρητη τρυπανε για νερο και βγαινει φυσικο αεριο. Υποθαλασσια ηφαιστεια στη περιοχη βγαζουν καθημερινα τεραστιες ποσοτητες.
Στη πρωτη εκπομπη για το θεμα, τον Απριλη ειχε παρεμβει ο υφυπουργος Μανιατης που προανηγγειλε τη δημιουργια Φορεα Υδρογοντανθρακων μεσα σε 2 εβδομαδες ωστε να αρχισει η συστηματικη προσπαθεια εκμεταλευσης. Χθες μετα απο τοσους μηνες ο Χαρδαβελας επικοινωνησε τηλεφωνικα με τον υφυπουργο Μανιατη για να δει τι γινεται με τον Φορεα και η απαντηση του Μανιατη ηταν “ουδεν σχολιο”!!!

Δεν ντρεπεστε ρε πολιτικαντηδες να υποσχεστε ουσιαστικα την οικονομικη σωτηρια της χωρας (διοτι αυτο σημαινει για την Ελλαδα η εξορυξη του φυσικου αεριου) ζωντανα στη τηλεοραση και μετα απο μηνες να κανετε τουμπεκι? Τι πιεσεις δεχθηκες υφυπουργε? Γιατι δεν τις κατονομαζεις? Γιατι δεν παραιτεισαι αν προδοτες ή συγκυριες δεν σου επιτρεπουν να επιτελεσεις το εργο για το οποιο πληρωνεσαι απο το υστερημα του λαου? Φυσικα ειναι γλυκια η καρεκλα και τα φραγκα. Ντροπη ρε!

Και φυσικα εκτος του σαπιου πολιτικου κοσμου που απο το 1974 θαβει καθε προσπαθεια εκμετάλλευσης του ορυκτου πλουτου εχουμε και τους δημοσιογραφους.Αλγεινη εντυπωση και ερωτηματικα προκαλει η μηδενικη αναφορα στο θεμα του Χαρδαβελα για το φυσικο αεριο απο τους συναδελφους του ακομα και απο το ιδιο του το καναλι το Alter! Δεν ασχολειται με το θεμα ουτε ο Αυτιας, ουτε ο Χατζηνικολαου! Για ποιο λογο?

Οι ξενοι γνωριζουν οτι ειμαστε το πλουσιοτερο σε ορυκτα μελος της ΕΕ (υπαρχει δημοσιευμενη μελετη). Ειναι τυχαια τα Μνημονια τα οποια συνυφαινονται με θεματα εθνικης κυριαρχιας? Οι ξενοι θελουν με την απειλη μη-καταβολης καποιας απο τις δοσεις, να μας παρουν για ενα κομματι ψωμι περιοχες γεματες σε καθαρο φυσικο αεριο (και πετρελαιο). Η Μπιρμπιλη ασχολειται με ανεμομυλους (Δον Κιχωτης ή εντεταλμενη υπηρεσια?) και ο λαος κοιμαται. Η Κυπρος με πολυ μικροτερα κοιτασματα ξεκινησε την εκμεταλλευση του φυσικου αεριου.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1974!
ΠΙΕΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΡΕ!

Πηγή
http://olympia.gr/2010/11/17/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%B2%CE%AD%CE%BB%CE%B1/
Διαβάστε περισσότερα...

43 + 1 (προσφατο...) ΕΙΔΗ ΜΑΛΑΚΑ!

1. Ο ορατός: κοίτα ένα μαλάκα
2. Ο τεφάλ: ξεκόλλα ρε μαλάκα
3. Ο ακίνητος: έμεινε μαλάκας
4. Ο αδιόρθωτος: πάλι ρε μαλάκα;
5. Ο επώνυμος: ο γνωστός Μαλάκας
6. Ο νυχτωμένος: ξύπνα μαλάκα
7. Ο χαμένος: που 'σαι ρε μαλάκα;
8. Ο φευγάτος: την έκανε ο μαλάκας
9. Ο βαθμοφόρος: O αρχιμαλάκας
10. Ο αμφίβολος: καλά, είναι μαλάκας;
11. Ο ευρεσιτέχνης: μαλάκας με πατέντα

12. Ο εμετικός: τα ξέρασε όλα ο μαλάκας
13. Ο καλοδεχούμενος: καλώς τον μαλάκα
14. Ο εξακριβωμένος: είναι τελικά μαλάκας
15. Ο επιρρεπής: μη γίνεσαι μαλάκας τώρα
16. Ο εκνευριστικός: άει γ....... ρε μαλάκα
17. Ο ανεκδιήγητος: δεν περιγράφεσαι ρε μαλάκα
18. Ο αργοκίνητος: κουνήσου ρε μαλάκα
19. Ο φαφλατάς: μιλάμε για πολύ χοντρομαλάκα
20. Ο επαναλαμβανόμενος: την είπε πάλι ο μαλάκας
21. Ο απίστευτος: τι λες ρε μαλάκα;
22. Ο κυριολεκτικός: μαλακίζεσαι, ρε μαλάκα;
23. Ο προβλέψιμος: ο αιώνιος μαλάκας
24. Ο άξιος: μπράβο μαλάκα
25. Ο αγαπητός: μαλάκα μου!
26. Ο υπέρβαρος: Xoντρομαλάκας
27. Ο όμορφος: Ωραίος μαλάκας
28. Ο άπαιχτος: Δεν παίζεσαι ρε μαλάκα
29.Ο διαιρέσιμος: κόψε έναν μαλάκα .
30. Ο εδώδιμος: φάε έναν μαλάκα .
31. Ο μη εδώδιμος: δεν τρώγεσαι με τίποτα ρε μαλάκα
32. Ο αμφίχειρας: και με τα δύο χέρια ρε μαλάκα;
33. Ο αυτόχειρας: τον έφαγε η μαλακία!
34. Ο τραυματίας: τον χτύπησε η μαλακία στο κεφάλι
35. Ο κλασματικός: ένας μαλάκας και μισός !!
36. Ο αυτοπαθής: γα..... πάλι ρε μαλάκα
37. Ο καρυοθραύστης: η μαλακία του σπάει καρύδια
38. Ο εστεμμένος: μαλάκας με περικεφαλαία
39. Ο στάσιμος: μια ζωή μαλάκας
40. Ο ψαράς: μαλάκας με τόνο
41. Ο μετεωρολογος: η μαλακία πάει σύννεφο
42. Ο γεωμετρικός: μαλάκας στο τετράγωνο
43. Το εργαλείο: ρε μαλακιστήρι

44. O φορολογουμενος: o ELLHNOMALAKAS (c)

Διαβάστε περισσότερα...

Kατάρρευση του συνοριακού συστήματος ασφάλειας στο Έβρο - Ένα σύνταγμα ξένων "εισβάλει" κάθε βδομάδα

Πλήρης αποτυχία καταγράφεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην επιχείρηση του ειδικού τμήματος της FRONTEX στο νομό Έβρου, καθώς όχι απλά δεν έχει μειωθεί το κύμα των λαθρομεταναστών που «εισβάλουν» καθημερινά στην χώρα, αλλά αντίθετα έχει αυξηθεί! Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ καταγράφεται αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη παράνομη εισροή ξένων πολιτών στη χώρα από την εποχή του Β’Π.Π.! Και χωρίς να έχουμε πόλεμο... Μόνο το Σάββατο και την Κυριακή μπήκαν από το ποτάμι 643 άνθρωποι!

Την Δευτέρα, λόγω της εορτής του Μπαϊραμιού που κορυφώθηκε χθες είχαν μπει 74! Ο ημερήσιος μέσος όρος παράνομα εισερχομένων στην Ελλάδα από τον Έβρο, ανέρχεται σε περισσότερους από 300 ανθρώπους και συνολικά σε 450 περίπου.

Κάθε χρόνο, δηλαδή, προστίθεται στην Ελλάδα μια ολόκληρη πόλη 150.000 ανθρώπων οι οποίοι αλλάζουν γοργά την πληθυσμιακή σύνθεση, αποδομούν τον εθνική και φυλετική ομοιογένεια της Ελλάδας η οποία ήταν και το βασικό θετικό εθνικό χαρακτηριστικό που έχει προστατέψει την χώρα από ακρωτηρισμό, τόσο στον Β’Π.Π., όσο και στον Εμφύλιο. Και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις οι ξένοι αρνούνται να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία με βασικότερο παράδειγμα τον ελάχιστον αριθμό αυτών που ενεγράφησαν στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν σε σχέση με τον συνολικό αριθμό αυτών που δικαιούντο να κάνουν κάτι τέτοιο.

Βέβαια η ψήφος τους σε πολλές περιπτώσεις έκρινε και το αποτέλεσμα (Θεσσαλονίκη για σχεδόν 350 ψήφους και Αθήνα για κάτω από 7.000 ψήφους όταν οι μετανάστες που ενεγράφησαν εσχάτως ξεπερνούν τις 12.000 και σε ποσοστό 80% ψήφισαν τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος), αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Εν προκειμένω η κατάσταση στον Έβρο εγκυμονεί μείζονες κινδύνους για την εθνική ασφάλεια. Οι περίφημες «συλλήψεις» λαθρομεταναστών που ανακοινώνονται δεν είναι παρά ... παραδόσεις των παράνομα εισερχομένων στη χώρα. Δηλαδή οι Τούρκοι δουλέμποροι σε αγαστή συνεργασία με τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις (δεν θα γινόταν διαφορετικά γιατί στην ανατολική πλευρά του ποταμού τα σύνορα είναι «σφραγισμένα» και σε μεγάλο βάθος και στο μεγαλύτερο μήκος του ποταμού υπάρχουν κυρίως στρατιωτικές δυνάμεις και καθόλου οικισμοί), περνούν το ποτάμι και τους αφήνουν επί ελληνικού εδάφους, χωρίς κανείς να παρεμβαίνει ή να μπορεί να παρέμβει.

Όπως αναφέρει ανώτερος αξιωματικός του Στρατού μονάδας του Έβρου στο defencenet.gr «Μέρα και νύχτα περνούν το ποτάμι κατά εκατοντάδες. Τους βλέπουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί δεν έχουμε αρμοδιότητα. Σε μία επιθεώρηση τομέα πριν μια εβδομάδα μέτρησα πάνω από εκατό από δαύτους που μέσα στη νύχτα κινούνταν ανάμεσα σε δύο προκεχωρημένα φυλάκια ελάχιστων Ελλήνων στρατιωτών. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που οι απέναντι θελήσουν να εφαρμόσουν κανένα σχέδιο «Βαριοπούλα» και στείλουν ανάμεσά τους κομάντο με κρυμμένο οπλισμό. Δεν θα μείνει ούτε ελληνικό ρουθούνι στη γραμμή προκάλυψης».

Πράγματι από το ΓΕΣ "σηκώνουν τα χέρια" αφού δε μπορούν να κάνουν τίποτα για να εμποδίσουν από το παλιρροϊκό κύμα που κατακλύζει τα ανατολικά σύνορά μας σε απανάληψη των μεγάλων μεταναστεύσεων άλλων εποχών.

Πέρα από τις διαπιστώσεις της τεράστιας «μαύρης τρύπας» στην ασφάλεια της χώρας το το πρέπει να γίνει σε επίπεδο αποτελεσμάτων είναι ένα τεράστιο ερώτημα. Η περίφημη «επιτυχία της FRONTEX» στα νησιά του Αιγαίου αποδείχθηκε ότι οφειλόταν απλώς στο γεγονός ότι οι Τούρκοι παρακρατικοί που ελέγχουν το δουλεμπόριο, άλλαξαν δρομολόγιο και «βρήκαν τις άκρες μεταξύ των Τούρκων αξιωματικών της 1ης Στρατιάς» οι οποίοι κερδίζουν διπλά: Ειπράττουν τεράστια ποσά, όπως αναφέρουν πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και καθημερινά «βομβαρδίζουν» την αντίπαλη αμυντική διάταξη με το υπέρτατο όπλο: Άοπλους ανθρώπους...

Ο μοναδικός τρόπος από ελληνικής πλευράς για να αναχαιτιστεί αυτό το κύμα είναι το «σφράγισμα», πάση θυσία, των συνόρων. Διαφορετικά σε δέκα χρόνια από σήμερα, είδηση θα είναι ότι υπάρχουν χριστιανοί που εκκλησιάζονται δημοσίως, όχι ότι υπάρχουν μουσουλμάνοι που κάνουν κατάληψη στα Προπύλαια για το μπαϊράμι...

Πηγή
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15531&Itemid=86
Διαβάστε περισσότερα...