Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Οι ταινίες της εβδομάδας (19 Νοεμβρίου 2010)

Despicable Me - Εγώ, ο Απαισιότατος (2010)
Machete (2010)
Another Year - Μια Χρονιά Ακόμα (2010)







Πηγη
http://cine.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Βλάβες στον εγκέφαλο από τις λάμπες εξοικονόμησης

Βλάβες στον εγκέφαλο, καρκινογενέσεις, τύφλωση και προβλήματα στο συκώτι μπορεί να προκαλέσει ο υδράργυρος που περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Όλα αυτά μπορεί να συμβούν εν αγνοία των καταναλωτών, αν η λάμπα σπάσει, αφού η ποσότητα των 5mg υδραργύρου που περιέχει θεωρείται άκρως επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν και τα οφέλη από τη χρήση αυτών των λαμπτήρων, οι οποίοι κατέχουν ήδη το 33% της ευρωπαϊκής αγοράς, είναι αδιαμφισβήτητα, οι καταναλωτές δεν είναι ενημερωμένοι από τις εταιρείες κατασκευής και διακίνησης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και κατά τη διάρκεια της χρήσης της και σε αυτό της καταστροφής τους.

Ενδεικτικό του πόσο καταστροφικές δύναται να καταστούν οι τελευταίας τεχνολογίας αυτές λάμπες, είναι ότι αρκούν 20 εξ αυτών για να μολυνθεί μία λίμνη 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Ο διευθυντής του Δημόκριτου, φυσικός Νίκος Κατσαρός, μιλώντας στη zougla.gr, επιρρίπτει ευθύνες στις εταιρείες, επειδή δεν ενημερώνουν τους καταναλωτές και λέει ότι, αν ο λαμπτήρας σπάσει, μπορεί αν προκληθεί σοβαρή φλεγμονή στα μάτια και στο δέρμα λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι, όταν ο υδράργυρος εξατμίζεται, μπορεί να συσσωρευτεί στον οργανισμό ανθρώπων και ζώων ή τελικά να περάσει στην τροφική αλυσίδα, επιφέροντας μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, οι ηλεκτρολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Ο ηλεκτρολόγος Θανάσης Ολυμπίτης, μιλώντας στην εφημερίδα VETO, διευκρινίζει ότι οι πιθανότητες μία τέτοια λάμπα να σπάσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της από μία απότομη αυξομείωση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ελάχιστες και η προσοχή μας πρέπει να επικεντρωθεί στη διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσής τους.

Ο διδάκτορας Φασματοσκοπίας και Φυσικοχημείας Σπύρος Κιτσινέλης τονίζει ότι ο κίνδυνος από την υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη λειτουργία της λάμπας είναι ασήμαντος και βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα απ' όσο όταν κάνουμε σολάριουμ.

Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, βάσει οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντικατέστησαν τους ενεργοβόρους λαμπτήρες πυρακτώσεως, οι οποίοι δεν παράγονται πλέον. Όσοι βρίσκονται στα καταστήματα προέρχονται από στοκ των εργοστασίων κατασκευής.

Σε περίπτωση ατυχήματος καλούμε την Πυροσβεστική

Αν μία λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας σπάσει κατά την τοποθέτηση ή την αφαίρεσή της, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρική σκούπα, για να συλλέξουμε τα απορρίμματα, γιατί αυτή θα μολυνθεί, όπως και κάθε άλλο εργαλείο ή συσκευή που θα χρησιμοποιήσουμε.
Όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο, άνθρωποι και ζώα, πρέπει να μετακινηθούν άμεσα από το σημείο όπου βρίσκονται τα συντρίμμια της λάμπας, πρέπει να σφραγιστεί ο χώρος και να κλείσουν τα συστήματα εξαερισμού.
Τα ρούχα και τα παπούτσια πρέπει να αλλαχθούν και να καταστραφούν. Συλλέγουμε τα απορρίμματα φορώντας γάντια, τα τοποθετούμε σε μία σακούλα, την οποία βάζουμε εν συνεχεία σε άλλη σακούλα και καλούμε την Πυροσβεστική για να την παραλάβει.

Οπωσδήποτε ανακύκλωση

Η ανακύκλωση των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας είναι από τον νόμο υποχρεωτική και απαγορεύεται η εναπόθεσή τους σε κάδους απορριμμάτων. Η ανακύκλωση μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ, σε καταστήματα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και σε σημεία που έχουν καθοριστεί από τους δήμους που είναι συμβεβλημένοι με την εταιρεία «Ανακύκλωση Α.Ε». Σημειώνεται ότι τα σημεία ανακύκλωσης έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι και είναι 1.300 σε όλη τη χώρα, ενώ προβλέπεται ότι μέχρι τέλος του έτους θα φθάσουν τα 2.000.

Πηγή
http://www.rethemnosnews.gr/2010-05-23-19-38-34/1809-2010-10-25-15-47-31.html
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοψήφισμα στην Ελβετία για την επιστροφή των παρανομούντων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους

Σε νέο δημοψήφισμα σχετικά με την ζωή των αλλοδαπών που ζούν και εργάζονται στην Ελβετία καλούνται να συμμετάσχουν οι Ελβετοί πολίτες. Το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2010 και θα έχει ως ερώτημα για το αν θα πρέπει να επιστρέφουν πίσω στις χώρες καταγωγής τους οι μετανάστες (προσοχή δεν αναφέρει λαθρομετανάστες αλλά σε νόμιμους μετανάστες) που κατοικούν και εργάζονται στην Ελβετία στην περίπτωση που οι τελευταίοι δεν συμμορφώνονται με τους νόμους της χώρας.

Το προηγούμενο δημοψήφισμα αφορούσε το εαν επιτρέπεται το χτίσιμο μιναρέδων στα τζαμιά που λειτουργούν στην Ελβετία στο οποίο ο ελβετικός λαός με το πλέον δημοκρατικό τρόπο έκφρασης είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετος. Το αποτέλερσμα ήταν 57,5% κατα της κατασκευής μιναρέδων, με το εκλογικό σώμα να συμμετέχει σε ποσοστό 55%.

Στο νέο δημοψήφισμα ο ελβετικός λαός θα αποφασίσει εάν θα πρέπει να απελαύνονται εκείνοι οι μετανάστες που παραβιάζουν τους νόμους της Ελβετίας. Στην Ελλάδα οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν όπως ισχυρίζονται τον δημοκρατικό χώρο δεν επιθυμούν τέτοιου είδους προτάσεις για τόσο σοβαρά θέματα. Άλλες χώρες άλλα ήθη.

Πηγή
http://www.defencenet.gr/defence/index2.php?option=com_content&task=view&id=15546
Διαβάστε περισσότερα...

Μετανάστες και ασθένειες λόγω των συνθηκών διαβίωσής τους

Η παρουσία των λαθρομεταναστών στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, έχει κάνει τη ζωή των Ελλήνων πολιτών αφόρητη.
Εκτός από την επιθετική και παραβατική συμπεριφορά τους, αυτοί οι άνθρωποι, σε τεράστιο ποσοστό, κουβαλάνε πάνω τους λοιμώδη νοσήματα τα οποία είχαν προ πολλού εξαφανιστεί απο την Ελλάδα.



Δύο μέρες πριν τις εκλογές, ο απερχόμενος Δήμαρχος της Αθήνας κ. Κακλαμάνης, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για απόρρητο έγγραφο το οποίο είχε αποστείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση από τα μεταδοτικά νοσήματα των λαθρομεταναστών και συγκεκριμένα απο την λοιμώδη ηπατίτιδα και την φυματίωση από τα οποία πάσχουν στην πλειοψηφία τους και ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, που σημαίνει ότι είναι ενεργές οι νόσοι που μεταφέρουν και κινδυνεύουμε όλοι.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω επίσης είναι η ανοχή και η ανεκτικότητα στην παράνομη παρουσία τους. Αντί προχθές που ήταν όλοι μαζεμένοι να τους πιάσει η αστυνομία και να απελάσει τους λαθροεισερχόμενους, καθόταν και τους φύλαγε την ώρα που έκαναν τις προσευχές τους. Αντί αυτό να το καταδικάσουν οι δημοσιογράφοι, προσπαθούσαν να παραστήσουν τους έχοντες «ορθή πολιτική άποψη» αποφεύγοντας να εκφραστούν ελεύθερα για να μην χαρακτηριστούν –αυτομάτως- ρατσιστές.
Τα αποτελέσματα της ανεκτικότητας όμως τα είδατε αμέσως μετά τις δήθεν δημόσιες προσευχές τους.(Γιατί ας μην γελιόμαστε, επίδειξη δύναμης ήταν και όχι διάθεση προσευχής) Οι δήθεν αγανακτισμένοι μουσουλμάνοι, μετά την ευλαβική προσευχή τους, προκάλεσαν για ακόμη μια φορά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ουρλιάζοντας και κραδαίνοντας ξύλα και χτυπώντας αστυνομικούς και πολίτες ,ισχυριζόμενοι ότι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου ,τους τσαλάκωσαν κάποια χαρτιά με στίχους από το Κοράνι.. Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο ότι ...αγανάκτησαν δύο ημέρες μετά από τη δημόσια προσευχή σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.
Η Ελβετία θα κάνει τις επόμενες μέρες δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι των νομίμων μεταναστών και θα αποφασίσει δημοκρατικά, το σύνολο των πολιτών για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εμείς, που σε λίγο θα τελούμε υπό μουσουλμανική κατοχή τι κάνουμε????

Πηγή
http://www.roufianos.com/showthread.php/185717-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82?p=186261
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

ΕΓΚΕΜΕΝ ΜΠΑΓΙΣ
Να γίνουµε συνέταιροι στο Αιγαίο
Συνεκµετάλλευση των πετρελαίων προτείνει ο τούρκοςυπουργός Επικρατείας

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν δεν καταφέρουν να επιλύσουν όλα τα θέµατα στο Αιγαίο, τότε στις «διαφιλονικούµενες» περιοχές «να φτιάξουµε πλατφόρµες πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρµες επίλυσης των διαφορών»,

λέει στα «ΝΕΑ» ο Εγκεµέν Μπαγίς, υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγµατεύσεων Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης, προτείνοντας ανοικτά συνεκµετάλλευση του Αιγαίου...

Παρά το ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιό του, οΕγκεµέν Μπαγίς σπάνια χρησιµοποιεί «στρογγυλή» γλώσσα, ιδιαίτερα όταν µιλά στα µίντια. Και µιλά πολύ, αποφεύγοντας, ωστόσο να απαντήσει στα ζητήµατα που «πονούν» την Τουρκία...

Για παράδειγµα, όταν «ΤΑ ΝΕΑ» τον ρωτούν πώς αισθάνεται ως υπουργός επί των ευρωπαϊκών θεµάτων για το γεγονός ότι το casus belli έναντι της Ελλάδας αναφέρεται στα κοινοτικά κείµενα, απαντά κάτι άλλο. Λέει πως όπου δεν καταφέρουν οι δύο χώρες να φθάσουν σε συµφωνία, δηλαδή«σε διαφιλονικούµενες περιοχές, να φτιάξουµε πλατφόρµες πετρελαίου που µπορούν να γίνουν πλατφόρµες επίλυσης. Μπορούµε να µετατρέψουµε τα προβλήµατα σε ευκαιρίες. Είναι σηµαντικό που έχουµε οµάδες που ασχολούνται µε τεχνικά ζητήµατα, αλλά το 99% των προβληµάτων θα λυνόταν τη µέρα που η Τουρκία θαγινόταν µέλος της Ε.Ε.».

∆ηλώνειπάντως αισιόδοξος, γιατί, όπως σηµειώνει, από την εποχή του Ατατούρκ και του Βενιζέλου είναιη πρώτη φορά που υπάρχουνστις δύοχώρες δύο ηγέτες «που καταλαβαίνει και σέβεται ο ένας τον άλλο». Προηγουµένως, λέει, «είτε δεν υπήρχαν ταυτοχρόνως, είτε δεν είχαν την απαραίτητη λαϊκήυποστήριξη. Χρειάζονται δύο για να χορέψεις τάνγκο.

Τώρα είµαστε δύοκαιήδη χορεύουµε».

Πιστεύει πως αν λυθούν τα προβλήµατα, το Αιγαίοκαι ηΑνατολική Μεσόγειος µπορούννα γίνουν«ένας παράδεισος τουρισµού και εισοδήµατος γιαόλεςτις εµπλεκόµενες χώρες».

Κιανδεν λυθούν τα προβλήµατα σε εύλογο χρονικό διάστηµα; Θα πήγαινε η Τουρκία στη Χάγη, όπως θέλει η Ελλάδα;

«Πρέπει να υποστηρίξουµε τους δύο πρωθυπουργούς σε αυτή τη διαδικασία, αλλά πρέπει επίσης να τους αφήσουµε να επιλέξουν την πλατφόρµα επίλυσης. Η Τουρκία είναι πάντα έτοιµη για τη µεγάλη λύση. Αλλά ίσως πρέπει πρώτα να επιλύσουµε κάτι µικρό που θα οδηγήσει στη µεγαλύτερη λύση, σε µια φόρµουλα πακέτου επίλυσης». Σχολιάζοντας την έκθεση προόδου τηςΚοµισιόν γιατην Τουρκία, η οποία δόθηκε στη δηµοσιότητα την περασµένη εβδοµάδα, λέει ότι οι εκθέσεις δεν είναι και τόσο σηµαντικές – «είναι µεν η ακτινογραφία µιας χώρας, αλλά πρέπει να τη συγκρίνεις µε τις προηγούµενες για ναέχεις εικόνα». Αυτό που δεν γράφει η έκθεση προόδου είναι ότι, όπως υποστηρίζει, «στοιχηµατίζω πως αν συγκρίναµε την Τουρκία µε µια σειρά κρατών - µελών της Ε.Ε. θα αποδεικνυόταν πολύ καλύτερη µε πολλές έννοιες».

Σεποιες χώρες αναφέρεται ο υπουργός; «Για παράδειγµα, στον τοµέα των ανθρωπίνων δικαιωµάτων είµαστε πολύ καλύτεροι από χώρες που στέλνουν τους Ροµά στην εξορία (σ.σ.: προφανώς η αιχµή αφορά τη Γαλλία). Πρόσφατα, ο τούρκος πρωθυπουργός τούς ζήτησε συγγνώµη πουδενείχε ανταποκριθεί στις ανάγκες τους... Αλλά και στον τοµέα τηςοικονοµίας, έχουµε υψηλότατο ποσοστό ανάπτυξης, 11% στο πρώτο εξάµηνο του έτους, το οποίο είναι υψηλότερο από πολλές ευρωπαϊκές χώρες», απαντά.

Πηγη
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4604767
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακύκλωση Αγαθών

Όλοι κατά καιρούς κάνουμε ξεκαθαρίσματα στο σπίτι μας και μαζεύουμε αντικείμενα που δεν τα θέλουμε πλέον για να τα πάμε με ελαφριά καρδιά στους κάδους σκουπιδιών. Εκτός του ότι πετάμε σε λάθος κάδους με αποτέλεσμα αντικείμενα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν απλά καταστρέφονται, μην ξεχνάμε ότι εκεί έξω μερικοί άνθρωποι στερούνται πολλών αγαθών.

Είδη που εμείς τα θεωρούμε καθιερωμένα στις ζωές μας και που κάποιες στιγμές μας περιττά, ας μην τα πετάξουμε, αλλά ας τα προσφέρουμε σε όσους τα χρειάζονται. Τα παρακάτω ιδρύματα δέχονται πράγματα και φροντίζουν αυτά να εξυπηρετήσουν συνανθρώπους μας ή να ανακυκλωθούν σωστά τα παλιά μας πράγματα. Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους γι αυτό ας κρατήσουμε ζωντανή την ανθρωπιά μας και ας δώσουμε ένα χέρι βοήθειας εκεί που είναι τόσο αναγκαίο…Ότι μπορεί και ότι έχει ο καθένας από μας.

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ έχει ανάγκη από ρούχα, σεντόνια, παπλώματα. Εάν έχετε ρούχα (παιδικά /γυναικεία/ανδρικά), σεντόνια, που δεν χρειάζεστε πια, το ίδρυμα αστέγων Κ.Υ.Α.Δ.Α. δέχεται καθημερινά προσφορές 8:00-3:00 στην Πειραιώς 35.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105239465 και 2105246516, e-mail: kyada@otenet.gr
ηλεκτρονική Διεύθυνση: http://www.kyada.gr/

Το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα παιδικής προστασίας χρειάζεται βιβλία όλων των ηλικιών για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2104515387 ή επισκεφτείτε το site


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1, Τ.Κ. 105 53 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 3314334 - 210 3378412 - 2103816886
ΦΑΞ:210 3314334
Mαγαζί μεταχειρισμένων: Φειδίου 14-16 106 78 Αθήνα
Tηλ/Fax: 210 3816886

Habitat for Humanity, Greater Athens , Stratigou Eindou 14, 185
Piraeus , Greece , Tel: +30 (210) 418-2251 , Email address: 36hfhgr@ath.forthnet.gr

Ομάδα ΡΕΤΟ, πρώην ναρκομανών.
Παίρνουν οτιδήποτε, είτε λειτουργεί, είτε όχι, και απασχολούν άτομα για επισκευές ή κατασκευές. Έχουν ένα ή δύο μαγαζιά με μεταχειρισμένα αντικείμενα/έπιπλα κτλ.
Παραλαμβάνουν από το σπίτι, μεγάλα και μικρά αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ.ά)
210 66 25 096
RETO, an organization of former drug addicts that do work therapy, and they pick up anything from your house, repair it and sell it, or just use the work to occupy people for rehabilitation purposes. They take anything, big or small, furniture, big electric devices, anything electronic, clothes, toys, etc. 210 66 25 096 .


«Πράσινος Γάτος»: ανακύκλωση προιόντων
Ο Πράσινος Γάτος δέχεται τα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πια.
Αντί να τα ανεβάσουμε στο πατάρι ή (πόσο μάλλον) να τα πετάξουμε στα σκουπίδια, μπορούμε να ανηφορίσουμε την οδό Ιπποκράτους και να αφήσουμε τη κ. Σοφία Φιλέρη και το... γάτο της να βρουν γι' αυτά νέο ιδιοκτήτη. Προηγουμένως, η Σοφία θα έχει... ζυγίσει το νέο εμπόρευμα και θα μας έχει δώσει ένα άκρως συμβολικό αντίτιμο.
Στον Πράσινο Γάτο μπορεί κανείς να βρει πληθώρα αντικειμένων, από ρούχα (τα οποία, σημειώνουμε, πλένονται σε επαγγελματικά πλυντήρια με έξοδα της ιδιοκτήτριας και σιδερώνονται από την ίδια!), μέχρι CD, DVD, βιβλία σε όλες τις γλώσσες, παιχνίδια, αλλά και χειροποίητα αντικείμενα, με τιμές από 1,5 ευρώ μέχρι περίπου 50 (τόσο κοστολογήθηκε ένα επώνυμο ταγιέρ).
Ο Γάτος τροφοδοτεί συνεχώς οργανώσεις, όπως π.χ. η "Κλίμακα" η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των αστέγων, ενώ βρίσκεται σε συνεργασία και με βιοτεχνία στα Καμίνια που φτιάχνει στουπιά από ανακυκλωμένα υφάσματa (από άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή). Πράσινος Γάτος, Ιπποκράτους 142, 6979178257

SKOROS
Στο πλαίσιο της προσπάθειάς για μια αλληλέγγυα οικονομία και μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, ο Σkόρος αποφάσισε να πειραματιστεί με έναν διαφορετικό τρόπο «κατανάλωσης».
Ένα πάρε?δώσε χωρίς χρήματα, έναν χώρο ανταλλαγής και αλληλεγγύης. Στο χαριστικό παζάρι υπάρχουν διάφορα αντικείμενα που για κάποιον δεν είναι χρήσιμα αλλά που κάποιος άλλος μπορεί να τα χρειάζεται. Επειδή δεν είναι όλα για τα σκουπίδια: τα πράγματα χάνουν την αξία τους όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ξαναδίνουμε αξία, προσφέρουμε πράγματα αχρησιμοποίητα αλλά όχι άχρηστα.
Χωρίς τιμή (γιατί άλλο αξία και άλλο τιμή), χωρίς χρήματα. Χωρίς να χρειάζεται να φέρουμε κάτι για να πάρουμε κάτι άλλο. Μόνος όρος: να χρησιμοποιήσουμε αυτό που θα πάρουμε.
Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι άμυνα ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος. Δεν σημαίνει φιλανθρωπία ή άδειασμα της αποθήκης και της ντουλάπας μας αλληλεγγύη.
Χωρίς αντίτιμο σημαίνει προσφέρω, μοιράζομαι. Φέρτε αντικείμενα, ρούχα, βιβλία, cd, και ό,τι άλλο δεν χρησιμοποιείτε στο πατάρι του Σπόρου και πάρτε ό,τι σας είναι χρήσιμο!
Για τα προϊόντα που μπορεί να βρει κανείς στον Σκόρο, αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τη φιλοσοφία του, επισκεφτείτε το http://skoros.espiv.net/about
O Σκοροχώρος βρίσκεται στην γωνία Ζ. Πηγής & Ερεσού στα Εξάρχεια. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6981076913 (μόνο στις ώρες λειτουργίας του Σκόρου)
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Πέμπτη 17:30 20:30
Παρασκευή 17:30 22:30
Σάββατο 11:30 15:00


xariseto.gr (Reuse, Reduce, Recycle)
Στο πλαίσιο της προσπάθειάς για μια αλληλέγγυα οικονομία και μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, το xariseto.gr προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο «κατανάλωσης».
Ένα πάρε?δώσε χωρίς χρήματα, ένα χώρο αλληλεγγύης. Στο website μπορεί να βρει κανείς διάφορα αντικείμενα που για κάποιον δεν είναι χρήσιμα αλλά κάποιος άλλος μπορεί να τα χρειάζεται.
Εξάλλου, όπως λένε και οι δημιουργοί του xariseto.gr, "Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι ντροπή ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος , είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ανακύκλωσης!



FreeCycle
Το κίνημα freecycle ξεκίνησε το 2003 στην Αριζόνα και από τότε έχει επεκταθει σε 75 χώρες σε όλον τον κόσμο. Ασφαλώς και λειτουργεί και στην Ελλάδα. Αρκεί να ρίξετε μία ματιά και να εγγραφείτε στο http://groups.yahoo.com/group/AthensGreeceFreecycle/
Άλλη μια έξυπνη λύση στο πρόβλημα της υπερκατανάλωσης και της ανακύκλωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο website του freecycle


Απόρριψη ογκωδών αντικειμένων από το Δ. Αθηναίων
Ένα τηλέφωνο στην υπηρεσία καθαριότητας του Δημοτικού Διαμερίσματος που ανήκουμε ή στο 1960 της Δ/νσης Καθαριότητας ή στο 1595 της Γραμμής του Δημότη, αρκεί ώστε να διευκρινιστεί η ώρα που μπορούμε να βγάλουμε το ογκώδες αντικείμενο που επιθυμούμε να απορρίψουμε.

Πηγή
http://fe-mail.gr/pages/posts/greece_europe_world/greece_europe_world6474.php
Διαβάστε περισσότερα...

SPAM-LOW: ΤΥΧΑΙΟ??? ....ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!! (στο τέλος είναι το καλό...)

ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...










Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran
η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν).
Το άρθρο βρίσκεται ΕΔΩ
Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη Ζeyno!)
Ο κύριος που βλέπετε παρακάτω, είναι ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Matthew Bryza

Στις 29 Ιουνίου 2007, ο κ.Μπράϊζα, ρίχνει τη δεύτερη προειδοποιητική βολή, με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ, προς Καραμανλή: "μην προχωράς με τον αγωγό"
Το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος είναι αυτό:

ο Καραμανλής συνεχίζει να μην ακούει τους Αμερικανούς (και την Zeyno) !
Έτσι, στις 23 Αυγούστου 2007, ξεσπούν 170 πυρκαγιές σε μια νύχτα στην Πελοπόννησο, με δεκάδες νεκρούς
Πόνος, δάκρυ, θάνατος, καταστροφή και ....για όλα φταίει ο Καραμανλής (φυσικά).











Επειδή όμως, όλες οι ιστορίες έχουν happy end,
την ίδια μέρα, στις 23 Αυγούστου 2007, η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno, που γνωρίσαμε παραπάνω και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στον Καραμανλή, παντρεύεται στην Κωνσταντινούπολη, τον Matthew Bryza, αυτόν που έριξε την δεύτερη βολή !
Kαι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα !
Ηθικό δίδαγμα: ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ !

Η ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ παρουσιάζει και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ με ημερομηνία
29 Ιουνίου 2007, που "φιλοξένησε" τις προειδοποιήσεις πρός τον κ. Καραμανλή. Για την ιστορία αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο φύλλο έχει "εξαφανιστεί" από το ηλεκτρονικό αρχείο της εφημερίδας.

Λίγη υπομονή μέχρι να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι συμφωνίες για την "μοιρασιά" των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδος και ΟΛΑ θα ξεκαθαρίσουν. Τι, ποιός, που, πότε και γιατί. Κάποιοι θα δικαιωθούν και κάποιους άλλους θα τους συνοδεύει το στίγμα του προδότη. Είπαμε, λίγο υπομονή.

Πηγή
http://filotimia.blogspot.com/2010/11/blog-taxalia-zeyno-baran-14-2007.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - Και όμως έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια

PIRELLI HELLAS 1986 – ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το 1986 ήταν υποτίθεται μια δύσκολη οικονομική χρονιά… Που νάξερε ο Μητρόπουλος όταν έφτιαχνε το ημερολογιο της PIRELLI ότι τα σκίτσα του θα ήταν επίκαιρα σήμερα και ο καθένας μας θα αναγνώριζε σε αυτά κάποιον από τους τότε ηρωες του…







































Πηγή
http://exeisminima.gr/blog/archives/11365
Διαβάστε περισσότερα...

Η αλήθεια για το μνημόνιο...

Είναι γεγονός ότι χωρίς την βοήθεια της Ευρώπης και του ΔΝΤ θα είχαμε ήδη δηλώσει επίσημα την αδυναμία της χώρας να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Όπως γεγονός είναι ότι δεν μας υποχρέωσε κάποιος να υπογράψουμε το συγκεκριμένο μνημόνιο! Θα μπορούσαμε να έχουμε διαπραγματευτεί άλλους όρους! Τα τοκογλυφικά επιτόκια που μας επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η αιτία για τα σημερινά αδιέξοδα.


Τα νούμερα δεν βγαίνουν και αυτό το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή όλοι όσοι πιστεύουμε ότι ζούμε σε έναν σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο και όχι στην χώρα των παραμυθιών που γίνονται ακόμη θαύματα.
Τα νούμερα θα εξακολουθήσουν να μην βγαίνουν ακόμη κι αν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή το ΠΑΣΟΚ κερδίσει το 100% των ψήφων στις εθνικές εκλογές. Το δίλλημα που τέθηκε από τον πρωθυπουργό και με αφορμή τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν κενό περιεχομένου. Στην πραγματικότητα ήταν ομολογία αποτυχίας...
Η αλήθεια για το μνημόνιο είναι ότι μας βοήθησε να μην κηρύξουμε στάση πληρωμών πριν μερικούς μήνες, αλλά περισσότερο βοήθησε τους ξένους δανειστές μας να μην χάσουν τα λεφτά τους. Το μνημόνιο έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στις ξένες τράπεζες για να προλάβουν να φορτώσουν τα ελληνικά ομόλογα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στις κυβερνήσεις τους.
Αν είχαμε χρεοκοπήσει προ μνημονίου, τότε οι ξένες τράπεζες που ήταν φορτωμένες με ελληνικά ομόλογα, θα ήταν υποχρεωμένες να ζητήσουν νέα πακέτα βοήθειας από τις κυβερνήσεις τους. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ, λοιπόν, θα χρηματοδοτούσαν έτσι κι αλλιώς κάποιον. Προτίμησαν να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα με επιτόκιο της τάξης του 5%. Αν χρηματοδοτούσαν τις τράπεζές τους το επιτόκιο θα ήταν σχεδόν μηδενικό...
Δεν ήταν θέμα επιτοκίου. Το υψηλό επιτόκιο έμοιαζε πιο πολύ με τιμωρία. Εκείνο που τους ενδιέφερε ήταν να μην εισέλθουν σε έναν φαύλο κύκλο νέων επιδοτήσεων του τραπεζικού συστήματος...
Και τώρα; Αν οι ξένες τράπεζες δεν έχουν πλέον στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα, ελάχιστα τους ενδιαφέρει αν θα πέσουμε στον Ζάλογγο. Σημασία έχει γι αυτούς ότι δεν θα χορέψουμε μαζί τον χορό του θανάτου. Αυτό αντιλαμβάνεται, έστω και καθυστερημένα, η κυβέρνηση Παπανδρέου και αρχίζει έτσι να νιώθει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της.
Θα μπορούσαμε να πούμε όχι στο μνημόνιο; Η απάντηση είναι αρνητική. Αυτά που θα χάναμε θα ήταν περισσότερα από εκείνα που ενδεχομένως θα κερδίζαμε. Το θέμα είναι ότι θα μπορούσαμε να ζητήσουμε άλλους όρους. Δεν θα τους αρνιόντουσαν. Στην κατάσταση που βρισκόντουσαν εκείνοι, είχαν περισσότερα να χάσουν απ’ ότι θα κέρδιζαν με 1% ή 2% μεγαλύτερο επιτόκιο. Για μας όμως αυτές οι διαφορές ήταν σημαντικές. Με άλλους όρους θα μπορούσαν και να βγαίνουν σήμερα τα νούμερα...
Από εκεί και πέρα χρεώνουμε στο μνημόνιο όλα τα κακά της μοίρας μας. Αντί να αποφασίσουμε μόνοι μας να κάνουμε αυτά που δεν κάναμε τα τελευταία 30 χρόνια, αναθεματίζουμε τους ξένους που μας υποδεικνύουν τα αυτονόητα. Αλλά αυτό είναι βολικό για μία κυβέρνηση που δεν θέλει στην πραγματικότητα να πάρει το πολιτικό κόστος της αναμόρφωσης αυτής της χώρας...
Τα spreads; Τις τελευταίες ημέρες νομίζουμε ότι πήραμε όλοι ένα μάθημα για το πώς ανεβαίνουν και το πώς πέφτουν τα spreads. Θα πρέπει να το έχει εμπεδώσει και ο κ. Παπανδρέου...

Πηγή
http://kostasxan.blogspot.com/2010/11/blog-post_1825.html
Διαβάστε περισσότερα...