Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 (27-11-2010)



Έσβησε με… Μπάλνκο το σερί του Ολυμπιακού

Νικήτρια με 1-0 αναδείχθηκε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Το γκολ πέτυχε ο Μπλάνκο στο 90 αφού πλάσαρε ανενόχλητος στο κενό τέρμα, τελειώνοντας την επέλαση του Ντιόπ από την αριστερή πλευρά.


O Ολυμπιακός παρατάχθηκε με πολλές απουσίες στο ντέρμπι, ενώ είχε την ατυχία να χάσει κι έναν ακόμα παίκτη από πολύ νωρίς, καθώς ο Ριέρα αποχώρησε με θλάση από το γήπεδο στο 22' και τη θέση του πήρε ο Ιμπαγάσα. Η ΑΕΚ, από πλευράς της, παρά το ότι παρατάχθηκε χωρίς τον Τζιμπούρ, ήταν από την αρχή αποφασισμένη να πάρει το παιχνίδι.

Η πρώτη καλή φάση, πάντως, ήρθε στο 32ο λεπτό, όταν ο Μιραλάς ξέφυγε μπροστά και ο Αραμπατζής μπλόκαρε με ευκολία τη μπάλα. Στην πορεία του αγώνα η ΑΕΚ απείλησε περισσότερο και δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία να ανοίξει το σκορ σε σέντρα του Γιάχιτς και κεφαλιά του Λεονάρντο που έφυγε άουτ.

Ο Βαλβέρδε πέρασε τον Πάντελιτς στη θέση του Φουστέρ και με αυτήν την αλλαγή ο Ολυμπιακός επιχείρησε να κάνει το 1-0 δίχως αποτέλεσμα, μιας και στο 57 ο Λεονάρντο έριξε μέσα στην περιοχή τον Πάντελιτς, ο Σιδηρόπουλος έδωσε αμέσως το πέναλτι, αλλά ο Ντουντού έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ΑΕΚ αδύναμη στην επίθεση και τον Ολυμπιακό επιπόλαιο στην τελική προσπάθεια. Αποτέλεσμα ήταν να φθάσει το παιχνίδι στο 89 χωρίς άλλες ευκαιρίες για το άνοιγμα του σκορ.

Τότε ήταν η στιγμή που η ΑΕΚ αποφάσισε να αντιδράσει. Στο 90' ο Ντιόπ μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή, έδωσε στον Μπλάνκο κι αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καράμπελας, Λεονάρντο, Ντιόπ, Αραμπατζής - Ουρτάδο, Μοντέστο

Οι συνθέσεις:

AΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Μάκος (78' Γκερέιρο), Καράμπελας, Μπερνς (58' Μπλάνκο), Σκόκο (71' Ντιόπ), Λυμπερόπουλος, Γκέντσογλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ουρτάδο, Ρόμενταλ (87' Φετφατζίδης), Ντουντού, Μιραλάς, Φουστέρ (46' Πάντελιτς), Ριέρα (22' Ιμπαγάσα).








Πηγή
http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/615149/Article.aspx
http://www.youtube.com/watch?v=4rM_yx3SGzA
http://www.youtube.com/watch?v=nNNsv80sybM
http://www.youtube.com/watch?v=VQNp9O8wvhM&feature=player_embedded

Διαβάστε περισσότερα...

Ανέκδοτο : Πήρες αύξηση; (παλιό αλλά τόσο επίκαιρο)

Ρωτάει ο Αγγλος τον Γερμανό :
- Πήρατε αύξηση φέτος;
- Πήραμε !!!
- Και τί τα έκανες ;;;
- Ε, να αγόρασα ένα σπίτι στις Άλπεις....
- Και τα υπόλοιπα;;;
- Με τα υπόλοιπα αγόρασα μια Porche 911 Carrera...
Ρωτάει ο Γερμανός τον Γάλλο
- Πήρατε αύξηση φέτος;
- Πήραμε !!!
- Και τί τα έκανες ;;;


- Ε, να αγόρασα για την κόρη μου ένα διαμέρισμα στις Κάννες.....
- Και τα υπόλοιπα;;;
- Με τα υπόλοιπα αγόρασα ένα Audi A6 Avant...
Ρωτάει ο Γάλλος τον Έλληνα:
- Πήρατε αύξηση φέτος;
- Πήραμε !!!
- Και τι τα έκανες ;;;
- Ε, να αγόρασα ένα παπάκι 125 cc...
- Και τα υπόλοιπα;;;
- Τα υπόλοιπα τα τσόνταρε η μάνα μου ...!!!

Πηγή
http://www.veriorama.com/show_story.php?category=all&order=date&order_type=desc&group=13&id=14
Διαβάστε περισσότερα...

Ανέκδοτο : Τελικά είναι θέμα παρουσίασης

Ενας υπάλληλος μπαίνει στο γραφείο του διευθυντή του:
-Με συγχωρείτε Κύριε Διευθυντά, μπορώ να σας μιλήσω;
-Βεβαιότατα, σε ακούω.
-Όπως γνωρίζετε είμαι στην εταιρία εδώ και 10 χρόνια.
-Ναι το ξέρω.
-Δεν θα σας το πω δια της πλαγίας οδού, αλλά θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Ζητάω αύξηση του μισθού μου. Ξέρετε, υπάρχουν τέσσερεις εταιρίες, που με κυνηγάνε, αλλά ήθελα πρώτα να μιλήσω σε σας.
-Αύξηση ;;; Θα ήθελα να σου δώσω αύξηση, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.


-Καταλαβαίνω τη θέση σας, και γνωρίζω την υφιστάμενη ύφεση, που έχει αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις. Πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας τις ανάγκες μου, αλλά και την αφοσίωσή μου, καθώς και τη σκληρή μου δουλειά επί 10 χρόνια στην εταιρία.
Μετά από ώριμη σκέψη, ο διευθυντής:
-Λαμβάνοντας υπόψη μου αυτά που μου λες τελικά θα σου δώσω αύξηση 15% και πέντε μέρες επί πλέον άδεια το χρόνο. Πώς σου φαίνεται, είσαι ικανοποιημένος;
-Συμφωνώ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και σας ευχαριστώ !
-Πριν φύγεις όμως, πες μου αν θες, ποιες είναι οι εταιρίες, που τρέχουν από πίσω σου ;
-Βεβαίως... Είναι η Δ.Ε.Η., ο Ο.Τ.Ε., η Ε.Υ.Δ.Α.Π. και η Τράπεζα για το δάνειό μου !.....

Πηγή
http://anekdota-george.blogspot.com/2010/11/blog-post_26.html
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ερατοσθένης και η ακτίνα της Γης


Κορυφαία πειράματα που ξεχωρίζουν για την ευρηματικότητα και τη σημασία τους στην εξέλιξη των φυσικών επιστημών παρουσιάζει από σήμερα «Το Βήμα», αρχίζοντας με τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης από τον Ερατοσθένη

ΧΑΡΗΣ ΒΑΡΒΟΓΛΗΣ

Υδρόγειος σφαίρα του Μαρτίνου της Βοημίας, γερμανού χαρτογράφου στην υπηρεσία του βασιλιά της Πορτογαλίας, 1492


Οι αρχαίοι Ελληνες, αντίθετα με όσα πιστεύει ο μέσος πολίτης σήμερα, γνώριζαν από την εποχή του Αριστοτέλη ότι η Γη είναι σφαιρική και όχι επίπεδη. Ο Ερατοσθένης μάλιστα, με ένα πείραμα που έχει μείνει στην Ιστορία, μπόρεσε να μετρήσει την ακτίνα της Γης με ακρίβεια απρόσμενη για τα μέσα της εποχής εκείνης.

Οι μεταγενέστεροι αστρονόμοι και γεωγράφοι όμως συντάχθηκαν με την άποψη του Πτολεμαίου ότι η Γη είναι 30% μικρότερη από όσο είχε μετρήσει ο Ερατοσθένης. Το λάθος αυτό παρέμεινε για 15 αιώνες και ήταν η αιτία να αποφασίσει ο Κολόμβος το ταξίδι για την Ινδία, το οποίο κατέληξε στην ανακάλυψη της Αμερικής.

Στον τροπικό του Καρκίνου
Το πείραμα του Ερατοσθένη βασίστηκε στη μέτρηση του ύψους του Ηλίου την ίδια ημερομηνία σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, καθώς και στην πεποίθηση του μεγάλου έλληνα μαθηματικού ότι ο Ηλιος είναι πολύ μακριά από τη Γη, τόσο ώστε οι ακτίνες του να φθάνουν στον πλανήτη μας σχεδόν παράλληλα. Από διηγήσεις ταξιδιωτών ο Ερατοσθένης έμαθε ότι στις 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, ο Ηλιος καθρεφτίζεται στην επιφάνεια του νερού των πηγαδιών της πόλης Συήνης, αυτής που σήμερα οι Αιγύπτιοι ονομάζουν Ασουάν. Από την πληροφορία αυτή ο Ερατοσθένης συμπέρανε ότι η Συήνη βρίσκεται πάνω στον τροπικό του Καρκίνου, δηλαδή στον παράλληλο κύκλο με γεωγραφικό πλάτος 23,5 μοίρες. Το χαρακτηριστικό των τόπων που βρίσκονται στον τροπικό του Καρκίνου είναι ότι το μεσημέρι της 21ης Ιουνίου ο Ηλιος βρίσκεται στο ζενίθ, δηλαδή ακριβώς κατακόρυφα προς τα πάνω. Ετσι οι ακτίνες του διαδίδονται κατά μήκος των κατακόρυφων τοιχωμάτων των πηγαδιών, ανακλώνται στην επιφάνεια του νερού και επιστρέφουν προς την επιφάνεια, κάνοντας ορατό το είδωλό του σε έναν παρατηρητή που κοιτάζει από το στόμιο του πηγαδιού.

Το μεσημέρι της ημέρας του θερινού ηλιοστασίου ο Ερατοσθένης μέτρησε το ύψος του Ηλίου στην πόλη στην οποία κατοικούσε, την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η μέτρηση έγινε με τη βοήθεια ενός οβελίσκου, ο οποίος είναι το αρχαιότερο αστρονομικό όργανο στην ιστορία της επιστήμης. Το μήκος της σκιάς που ρίχνει ο οβελίσκος, διαιρεμένο με το ύψος του οβελίσκου, μας δίνει, όπως μάθαμε στο σχολείο, την εφαπτομένη της γωνίας του ύψους του Ηλίου. Η γωνία αυτή, η οποία από τη μέτρηση του Ερατοσθένη προέκυψε 7,2 μοίρες, είναι ίση (ως «εντός-εκτός και επί τα αυτά», όπως θυμούνται οι παλαιότεροι) με την επίκεντρη γωνία που σχηματίζουν δύο ακτίνες της Γης με άκρα τη Συήνη και την Αλεξάνδρεια, υπό την προϋπόθεση ότι οι δύο πόλεις έχουν το ίδιο γεωγραφικό μήκος, βρίσκονται δηλαδή στον ίδιο μεσημβρινό. Επειδή από τη γεωμετρία γνωρίζουμε ότι η απόσταση των δύο πόλεων, η ακτίνα της Γης και η γωνία που μέτρησε ο Ερατοσθένης συνδέονται με τη σχέση απόσταση/ακτίνα = 6,28x(7,2/360), η ακτίνα της Γης βρίσκεται αμέσως αν γνωρίζουμε την απόσταση των δύο πόλεων. Την εποχή του Ερατοσθένη, περί το 250 π.Χ., δεν υπήρχε ακριβής μέθοδος μέτρησης τόσο μεγάλων αποστάσεων. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ερατοσθένης ανέθεσε σε επαγγελματίες βαδιστές να την υπολογίσουν, και το αποτέλεσμά τους το συνέκρινε με τις εκτιμήσεις αρχηγών καραβανιών. Το τελικό του αποτέλεσμα ήταν ότι η απόσταση Αλεξάνδρειας- Συήνης ισούται με 5.000 στάδια, οπότε η ακτίνα της Γης προκύπτει ίση με 252.000

στάδια.

Για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την ακρίβεια της μέτρησης του Ερατοσθένη, θα έπρεπε να γνωρίζουμε πόσο είναι το μήκος ενός σταδίου σε μέτρα, καθώς και κατά πόσο αληθεύουν οι δύο υποθέσεις του Ερατοσθένη, δηλαδή ότι η Συήνη έχει γεωγραφικό πλάτος 23,5 μοίρες και ότι Συήνη και Αλεξάνδρεια βρίσκονται στον ίδιο μεσημβρινό. Μια ματιά σε έναν σύγχρονο χάρτη δείχνει ότι και οι δύο υποθέσεις ήταν λανθασμένες, αλλά το λάθος δεν ήταν μεγάλο: το γεωγραφικό πλάτος της Συήνης είναι 24,1 μοίρες, ενώ τα γεωγραφικά μήκη των δύο πόλεων διαφέρουν μόνο κατά μία μοίρα. Επομένως η βασική πηγή σφάλματος είναι το μήκος ενός σταδίου σε μέτρα. Θα έλεγε κανείς ότι έχουν διασωθεί πολλά αρχαία στάδια, οπότε δεν έχουμε παρά να μετρήσουμε πόσο μήκος έχει ένα από αυτά. Δυστυχώς τα στάδια δεν είχαν το ίδιο μήκος σε όλες τις περιοχές της αρχαίας Ελλάδας. Αν υποθέσουμε ότι ο Ερατοσθένης εννοούσε αττικά στάδια των 185 μέτρων, τότε το αποτέλεσμά του δίνει για την ακτίνα της Γης 7.400 χιλιόμετρα, τιμή 16% μεγαλύτερη από την πραγματική. Αν όμως εννοούσε αιγυπτιακά στάδια, πράγμα που είναι και το πιθανότερο, τότε κατά τον Ερατοσθένη η ακτίνα της Γης είναι 6.316 χιλιόμετρα, μόλις 1% μικρότερη από την πραγματική, που σήμερα γνωρίζουμε ότι είναι 6.366 χιλιόμετρα!

Πώς ξεγελάστηκε ο Κολόμβος


Το πείραμα του Ερατοσθένη είχε δημιουργήσει μεγάλη εντύπωση στην εποχή του, και αρκετοί μεταγενέστεροι φυσικοί φιλόσοφοι, όπως ονομάζονταν οι επιστήμονες εκείνη την εποχή, θέλησαν να το επαναλάβουν. Ο πρώτος που γνωρίζουμε, χρονολογικά, ήταν ο Ελληνας Ποσειδώνιος ο Ρόδιος, ο οποίος γύρω στο 100 π.Χ. υπολόγισε την ακτίνα της Γης με διαφορετική μέθοδο από αυτήν του Ερατοσθένη. Υπέθεσε ότι η Αλεξάνδρεια και η Ρόδος είναι στον ίδιο μεσημβρινό και υπολόγισε ότι η επίκεντρη γωνία που σχηματίζουν οι δύο πόλεις είναι 7,5 μοίρες, παρατηρώντας όχι τον Ηλιο αλλά το ύψος του αστέρα Κάνωπου, όπως φαίνεται από τις δύο πόλεις. Υποθέτοντας ότι η απόσταση των δύο πόλεων είναι 5.000 στάδια, κατέληξε σε ένα αποτέλεσμα πρακτικά ίδιο με αυτό του Ερατοσθένη. Μεταγενέστερα όμως αναθεώρησε την εκτίμησή του για την απόσταση Ρόδου- Αλεξάνδρειας σε 3.750 στάδια, οπότε η ακτίνα της Γης προέκυψε ίση με 4.500 χιλιόμετρα, δηλαδή 30% μικρότερη από την πραγματική. Με την τιμή αυτή συμφώνησε στη συνέχεια ο ρωμαίος ναύαρχος και φυσικός φιλόσοφος Πλίνιος, ενώ την καθιέρωσε οριστικά ο έλληνας αστρονόμος Πτολεμαίος αναφέροντάς τη στο βιβλίο του Γεωγραφία.

Τα βιβλία του Πτολεμαίου έχαιραν μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των επιστημόνων ως την Αναγέννηση, και αυτό το γεγονός ήταν η αιτία να επικρατήσει τελικά η λανθασμένη τιμή του Ποσειδώνιου για την ακτίνα της Γης. Σε υδρόγειες σφαίρες της εποχής, κατασκευασμένης με βάση αυτήν τη λανθασμένη τιμή, βλέπει κανείς τοποθετημένες την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική να καλύπτουν όλη την επιφάνεια της Γης, χωρίς να υπάρχει διαθέσιμος χώρος για άλλη ήπειρο. Ο Κολόμβος, με βάση παρόμοιους χάρτες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ινδία απείχε από τα Κανάρια Νησιά μόλις 6.300 χιλιόμετρα δυτικά (αντί για τη σωστή 28.000 χιλιόμετρα), οπότε θα μπορούσε να φθάσει σχετικά σύντομα στις Ινδίες ταξιδεύοντας προς δυσμάς. Επομένως θα μπορούσε κανείς να πει ότι το λάθος του Ποσειδώνιου έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν γνώριζε τις πραγματικές διαστάσεις της Γης δεν θα τολμούσε ποτέ να ξεκινήσει για ένα ταξίδι 28.000 χιλιομέτρων με τα πλοία της εποχής.

Ο κ. Χάρης Βάρβογλης είναι καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ

Πηγή
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=367077&dt=14/11/2010
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Αρχοντες των Βραχιολιών


Μπορεί ένα βραχιόλι σιλικόνης με ένα μυστηριώδες ολόγραμμα να έχει προκαλέσει φρενίτιδα σε παγκόσμιο επίπεδο, τόση ώστε να κοσμεί τα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων διάσημοι αθλητές ή ακόμη και πολιτικοί αρχηγοί; Και όμως μπορεί, όπως θα καταλάβετε αν ρίξετε μια ματιά στις πρόσφατες φωτογραφίες του έλληνα πρωθυπουργού κ.Γ.Παπανδρέου που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στις 31 Οκτωβρίου. Ο κ. Παπανδρέου αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα των διάσημων «οπαδών» των αμερικανόφερτων βραχιολιών, τα οποία υπόσχονται ενεργειακή ισορροπία του οργανισμού μέσω της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων χαμηλής συχνότητας.

Μεταξύ των υπολοίπων φανατικών συγκαταλέγονται ο μπασκετμπολίστας Σακίλ Ο΄ Νιλ, ο πιλότος της Φόρμουλα 1 Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αλλά και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, οι οποίοι δηλώνουν ότι τα βραχιόλια με τα ολογράμματα τους χαρίζουν δύναμη.

Τέτοιου είδους βραχιόλια κυκλοφορούν από διαφορετικές εταιρείες, ωστόσο δύο αμερικανικές μάρκες, η Ρower Βalance και η ΕFΧ, βρίσκονται στο επίκεντρο της καινούργιας τάσης. Στις ιστοσελίδες τους παρουσιάζουν μαρτυρίες ατόμων που έγιναν… άλλοι άνθρωποι χάρη στα βραχιόλια, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, προσφέρουν καλύτερη ισορροπία, μεγαλύτερη δύναμη και ευλυγισία. Μάλιστα η εταιρεία ΕFΧ πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας ότι τα βραχιόλια της επιταχύνουν τον χρόνο ανάρρωσης, μειώνουν το στρες, ενώ καταπολεμούν επίσης το τζετ λαγκ και την πρωινή ναυτία.

Οι εν λόγω εταιρείες κυκλοφορούν και διαφημιστικά βίντεο στα οποία όταν κάποιος φοράει το ενεργειακό βραχιόλι παραμένει «τέρας» ισορροπίας ακόμη και όταν τον σπρώχνουν. Αυτά δεν συμβαίνουν βέβαια με το αζημίωτο, αφού ένα τέτοιο αξεσουάρ πωλείται σε φαρμακεία, καταστήματα αλλά και μέσω Ιnternet περί τα 40 ευρώ – κυκλοφορούν βέβαια διαφορετικά είδη βραχιολιών με κυμαινόμενες τιμές, ενώ η γκάμα έχει εμπλουτιστεί ακόμη και με… ντιζαϊνάτα κοσμήματα, αλλά και με ειδικά προϊόντα για ενεργειακή ισορροπία των κατοικιδίων! Η επιτυχία είναι τόση ώστε κυκλοφορούν πλέον και… βραχιόλια-μαϊμούδες σε τιμή μικρότερη των 10 ευρώ.

Το «εξωτικό» Μylar
Ποια είναι όμως η φιλοσοφία αυτών των βραχιολιών; Οι δύο κατασκευαστές του Ρower Βalance, τα αδέλφια Τρόι και Τζος Ρονταρμέλ από την Καλιφόρνια, υποστηρίζουν ότι το προϊόν τους που «γεννήθηκε» το 2006 βασίζεται σε μια τεχνολογία με βάση το Μylar, ένα υλικό που χρησιμοποιεί και η ΝΑSΑ για τη δημιουργία των στολών των αστροναυτών. Το υλικό αυτό αποτελεί τη βάση ενός ολογράμματος στον πυρήνα του βραχιολιού και βρίσκεται σε αρμονία με τις αρχές της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, εκπέμποντας ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας τα οποία παρεμβαίνουν στα κύτταρα του σώματος ισορροπώντας την ενεργειακή ροή του. Τα βραχιόλια της σιλικόνης είναι, υποτίθεται, εναρμονισμένα με τις γραμμές του βελονισμού, ενώ η εισαγωγή των ειδικών συχνοτήτων στο ολόγραμμα γίνεται μέσα σε ένα μυστικό δωμάτιο στα γραφεία της εταιρείας των δύο αδελφών, όπου πρόσβαση έχουν αποκλειστικώς οι δυο τους.

Από την πλευρά της η εταιρεία ΕFΧ ισχυρίζεται ότι τα ολογράμματα που χρησιμοποιει περιέχουν ειδικούς αλγορίθμους. Οταν το προϊόν τοποθετηθεί κοντά στο σώμα ανθρώπων και ζώων, κυρίως σε ενεργειακά «κέντρα»κλειδιά, όπως τα χέρια και τα πόδια, εναρμονίζεται με τις φυσικές βιοηλεκτρικές συχνότητες του οργανισμού, ρυθμίζοντάς τες όταν έχουν απορρυθμιστεί. Ουσιαστικώς αυτές οι αναφορές βασίζονται στην ύπαρξη ενός ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου, το οποίο είναι λιγότερο ή περισσότερο ισορροπημένο στον καθέναν μας. Για να επανέλθει λοιπόν η αρμονία, είναι υποτίθεται αρκετό να… συλληφθούν τα «καλά κύματα» που εκπέμπονται από τα αντικείμενα γύρω μας, όπως τα μέταλλα, και να συντονιστούν με εκείνα του οργανισμού μας και την ίδια στιγμή να… εξοβελιστούν τα «κακά κύματα», τα οποία εκπέμπονται κυρίως από συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα.

Οι ισχυρισμοί των εταιρειών έχουν απήχηση, όπως αποδεικνύουν οι παγκόσμιες πωλήσεις των βραχιολιών. Μόνο η εταιρεία ΕFΧ αναφέρει ότι μέσα σε έναν χρόνο 1 εκατομμύριο άτομα φόρεσαν το βραχιόλι της, ενώ οι κατασκευαστές του Ρower Βalance κάνουν λόγο για τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Χωρίς απόδειξη

Ωστόσο οι αρμόδιες αρχές δεν φαίνεται να πείθονται τόσο εύκολα όσο το κοινό, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επιστημονική απόδειξη για την επίδραση των βραχιολιών. Πρόσφατα οι υπεύθυνοι της Επιτροπής Αθέμιτου Ανταγωνισμού των ΗΠΑ ζήτησαν από τους κατασκευαστές του Ρower Βalance, ύστερα από πλήθος καταγγελιών καταναλωτών, να παράσχουν επαρκείς επιστημονικές αποδείξεις σχετικά με την επίδραση του προϊόντος τους. Οι Αρχές «συνέλαβαν» επίσης βραχιόλια και τα μετέφεραν σε ειδικά εργαστήρια προκειμένου να γίνουν μετρήσεις που θα αποδείξουν την τυχόν θετική ή βλαπτική επίδρασή τους στην υγεία.

Ωσπου να υπάρξουν σαφή αποτελέσματα οι επιστήμονες είναι επόμενο να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στη νέα μόδα. Ο καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας και Ραδιοβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λ.Μαργαρίτης μιλώντας στο «Βήμα» αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν τέτοια αντικείμενα προσφέρουν κάτι στον οργανισμό, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία. Σύμφωνα με τον καθηγητή, αν πράγματι το ενεργειακό βραχιόλι εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του, ίσως έχει κάποια επίδραση, αφού σε παρόμοιες συχνότητες λειτουργούν τα κύτταρα του σώματος. «Και σήμερα στην Ιατρικήχρησιμοποιείται σε ορισμένες περιπτώσεις ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία χαμηλών συχνοτήτων για την επούλωση πληγών» λέει ο κ. Μαργαρίτης, αλλά προσθέτει ότι η επίδραση των κυμάτων μπορεί να είναι και αρνητική. «Η παρατεταμένη έκθεση του ανθρώπου σε αυτά τα κύματα μπορεί να προκαλέσει βλάβες- δεν είναι τυχαίο ότι οικιακές συσκευές ή πυλώνες που εκπέμπουν τέτοια ακτινοβολία κατηγορούνται για καρκίνους». Στο γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη σχετικά με θετική επίδραση τέτοιων αντικειμένων στην υγεία στέκεται και ο καθηγητής Αθλητιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αστ. Δεληγιάννης. «Ακόμη και αν τα βραχιόλια αυτά επιδρούν στον οργανισμό, πρέπει όλοι να λάβουν υπόψη τους ότι ο αθλητισμός οφείλει να βασίζεται σε σωστή προπόνηση και διατροφή,και να μένει μακριά από κάθε είδους εμπορευματοποίηση,αφού με την ευρεία έννοια τα βραχιόλια είναι πιθανό να αποτελούν ένα είδος ντόπινγκ».

Παγίδα η εξάρτηση
Στάση αναμονής ώσπου να εμφανιστούν σαφή επιστημονικά στοιχεία δηλώνει ότι τηρεί και ο κ. Μ.Κυριακίδης, φυσικοπαθητικός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων. Σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας (ονομάζονται α-κύματα και εκπέμπονται σε συχνότητες 7,5 ως 10 Ηz το δευτερόλεπτο) θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράμετρο που επιδρά θετικά στον οργανισμό, αυξάνοντας την απόδοση, την προσαρμοστικότητα και τον συντονισμό μέσω της παρέμβασης στη βιοχημεία του. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κυριακίδης τονίζει ότι « κ αλό είναι ο καθένας να μην έχει εξάρτηση από αντικείμενα τα οποία, ακόμη και αν είναι δραστικά,θα έπρεπε να λειτουργούν επικουρικά».

Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που αναφέρουν ότι η μόνη επίδραση που έχουν τέτοιου είδους αξεσουάρ στον οργανισμό είναι απλώς εικονική. Πρόκειται για το γνωστό στους επιστήμονες placebo effect (εικονική επίδραση). Οπως εξηγεί μιλώντας στο «Βήμα» ο κλινικός ψυχολόγος κ. Γ.Ευσταθίου, «δεν είναι τυχαίο ότι στις δοκιμές νέων φαρμάκων χρησιμοποιείται και ένα ψευδοφάρμακο που έχει αποδειχθεί ότι είναι ικανό να δημιουργήσει στους ασθενείς προσδοκίες που επιδρούν στον εγκέφαλο και στο σώμα». Η αυθυποβολή είναι τόσο μεγάλη, ώστε τελικώς οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις μας επιφέρουν αλλαγές εκτός από την ψυχολογική κατάστασή μας και σε επίπεδο βιολογίας, επηρεάζοντας το νευροχημικό μας σύστημα, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει άλλα συστήματα, όπως το ορμονικό και το ανοσοποιητικό, διευκρινίζει η κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια κυρία Κατερίνα Παπανικολάου. Σύμφωνα με την ειδικό, «η μέθοδος του placebo, πολύτιμη στην έρευνα φαρμάκων, μπορεί να αποτελέσει και αντικείμενο εκμετάλλευσης για εμπορικούς σκοπούς από επιτήδειους». Ας το λάβουν αυτό υπόψη τους οι άρχοντες των… βραχιολιών, οι οποίοι μπορεί απλώς να έχουν κάνει κάποιους Αμερικανούς… άρχοντες του κέρδους.

Πηγή
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=368682&dt=21/11/2010
Διαβάστε περισσότερα...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Βασιλιάς της Σπάρτης, έζησε περίπου στα 800 πΧ, ταξίδεψε σε πολλά μέρη της γης, επισκέφτηκε την Κρήτη και, πολύ πιθανό, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Ιβηρία. Επιστρέφοντας στη Σπάρτη φρόντισε να μεταρρυθμίσει το σπαρτιατικό πολίτευμα. Οι κυριότερες μεταρρυθμίσεις του Λυκούργου ήταν: H σιδερένια πειθαρχία των πολιτών κι η κοινή μόρφωση των αγοριών και των κοριτσιών καθώς κι η σκληραγώγησή τους από την παιδική ηλικία. Η απαγόρευση της χρήσης ασημένιων και χρυσών νομισμάτων, αλλά μόνο σιδερένιων, για να είναι βαριά και να δυσκολεύουν τους Σπαρτιάτες στη μεταφορά τους. Η υποχρέωση της υποταγής των νεότερων στους γεροντότερους, καθώς κι άλλες σχετικές με τη διακυβέρνηση της πολιτείας.Αυτοί οι θεσμοί στάθηκαν οι θεμελιώδεις αρχές του σπαρτιατικού πολιτεύματος.


Πολλοί είναι εκείνοι οι ιστορικοί ερευνητές που αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό δίλημμα για την υπόσταση του Λυκούργου. Δεν γνωρίζουν αν θα πρέπει να τον ορίσουν ως ένα ιστορικό πρόσωπο που διαμόρφωσε το ιδιαίτερο σπαρτιατικό πολίτευμα ή ως ένα μυθικό πρόσωπο που αποτέλεσε για τους αρχαίους μια βολική λύση, ώστε να του «φορτώσουν» το μεταρρυθμιστικό έργο.
Οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν τέτοιου είδους διλήμματα. Θεωρούσαν το Λυκούργο υπαρκτό πρόσωπο, ιστορική φιγούρα της Σπάρτης και μέγιστο νομοθέτη αυτής. Ο Πλούταρχος, μάλιστα, έφτασε μέχρι του σημείου να τον συμπεριλάβει στους «Βίους Παράλληλους», αντιπαραθέτοντας τη ζωή του με εκείνη του αντίστοιχου μέγα νομοθέτη της Ρώμης, του Νουμά.
Ένα ακόμη στοιχείο, αποτελεί η σπαρτιατική συλλογική μνήμη.
Ήταν ιδιαίτερα τακτοποιημένη και λεπτομερειακή σε ότι αφορά τιμημένους Σπαρτιάτες του παρελθόντος και η περίπτωση του Λυκούργου αποδεικνύεται εξαιρετικά αποσπασματική.
Ειδικότερα, ο Πλούταρχος αναφέρει ότι ο Λυκούργος υπήρξε απόγονος των
Ηρακλειδών και ο δευτερότοκος μιας εκ των δύο βασιλικών οικογενειών της Σπάρτης. Διαδέχτηκε τον αδελφό του όταν αυτός πέθανε απρόοπτα και ενώ η σύζυγός του περίμενε παιδί. Ο Λυκούργος βασίλεψε για οκτώ μόνο μήνες έως ότου γεννήθηκε ο διάδοχος του αδελφού του που ονομάστηκε Χαρίλαος. Έπειτα, ανέλαβε ως αντιβασιλιάς, αλλά οι μηχανορραφίες της μητέρας του Χαρίλαου, τον ώθησαν να εγκαταλείψει την Σπάρτη και να ταξιδέψει στην Κρήτη. Εκεί πείθει τον Θαλή, έναν υμνητή της ανθρώπινης αρετής και του πολιτισμού να πάει στην Σπάρτη και να προετοιμάσει τους Λακεδαιμόνιους για μια διαφορετική πολιτεία. Εκείνος, μελετά εντατικά τα πολιτεύματα της νηφάλιας Κρήτης και της ηδονίστριας Ιωνίας, ωσότου τον καλούν να γυρίσει πίσω στην αγαπημένη πατρίδα του.
Στον γυρισμό του, κατευθύνεται πρώτα στο
μαντείο των Δελφών, όπου λαμβάνει τον χρησμό που πιστοποιεί ότι οι νόμοι του θα γίνονταν οι διασημότεροι στον κόσμο και ξεκινά το οικοδόμημα των λυκούργειων μεταρρυθμίσεων. Όταν αρχίζει να λειτουργεί και να αποδίδει το νέο σύστημα, ο Λυκούργος ορκίζει τους Σπαρτιάτες να μην αλλάξουν τίποτα, ωσότου επιστρέψει από το μαντείο των Δελφών για ένα φλέγων ζήτημα. Τελικά, φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση για να μην επιστρέψει ποτέ πίσω. Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι απλώς σταμάτησε να τρώει και να πίνει, έως ότου πέθανε μεταβαίνοντας στην αναμενόμενη αιωνιότητα. Ο παράδοση μας, λέει ότι έφυγε από τη Σπάρτη για πάντα, ώστε να μην αλλάξουν τη νομοθεσία του οι συμπολίτες του, που είχαν ορκιστεί να μην το κάνουν παρά μόνο αν κάποτε επέστρεφε.

Πηγή
http://enneaetifotos.blogspot.com/2010/11/blog-post_2332.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Ασβέστιο: Μια πολύτιμη ουσία

Το ασβέστιο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τα οστά, τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του εγκεφάλου.

«Συνεργάζεται» τόσο με το φώσφορο όσο και με το μαγνήσιο, για τη δόμηση υγιών οστών και για τη σωστή καρδιο-αγγειακή λειτουργία. Το 95% σχεδόν του ασβεστίου στο σώμα μας βρίσκεται στα οστά και τα δόντια μας, όπου αποθηκεύεται (1.000 περίπου γραμμάρια) με τη μορφή μικρών κρυστάλλων, οι οποίοι συμβάλλουν στην πιο σκληρή υφή των οστών και παρέχουν με ασβέστιο το σώμα, όταν υπάρχει ανάγκη.


Οι απαιτήσεις του οργανισμού μας σε ασβέστιο είναι μεγάλες στην παιδική και την εφηβική ηλικία καθώς τότε χτίζεται ο σκελετός μας. Το ασβέστιο είναι όμως απαραίτητο και στην εγκυμοσύνη και τη γαλουχία, αφού τότε το έμβρυο απορροφά το ασβέστιο από τη μητέρα του για να χτίσει το δικό του σκελετό. Τέλος, είναι απαραίτητο μετά την εμμηνόπαυση αλλά και για την γεροντική ηλικία, όπου η έλλειψή του γίνεται πιο φανερή.

Πού το βρίσκουμε;

Οι καλύτερες πηγές του ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά. Όλα τα τυριά και ιδιαίτερα τα κίτρινα, τα ψάρια όπως οι σαρδέλες και ο σολομός, οι ξηροί καρποί όπως τα φιστίκια, τα καρύδια και τα αμύγδαλα, τα ξερά φασόλια και λαχανικά όπως το μπρόκολο και οι λαχανίδες.

Τι συμπτώματα δημιουργεί η έλλειψη του;

1. Ραχίτιδα: Λόγω της μη σωστής εναπόθεσης αλάτων ασβεστίου και φωσφόρου, τα οστά γίνονται μαλακά και εύκαμπτα με αποτέλεσμα να παραμορφώνονται. Το άτομο παρουσιάζει διογκωμένα γόνατα και αρθρώσεις (καρπούς, ποδοκνήμη). Πιο συχνά εμφανίζεται σε ανθρώπους με σκουρόχρωμα δέρματα και σε πρόωρα νεογνά.

2. Οστεομαλακία: Εμφανίζεται κυρίως στους ενήλικες. Δημιουργείται λόγω της έλλειψης ασβεστίου και φωσφόρου αλλά και της περιορισμένης ηλιακής ακτινοβολίας και κατά συνέπεια της έλλειψης βιταμίνης D. Μαλακά οστά και πόνοι ρευματικού τύπου είναι τα κυριότερα συμπτώματα.

3. Οστεοπόρωση: Η μειωμένη πρόσληψη ασβεστίου σε συνδυασμό με μειωμένη άσκηση και κάπνισμα, κάνει τα οστά φθείρονται, να γίνονται πορώδη και να αποκτούν σπογγώδη μορφή. Η επαρκής ποσότητα ασβεστίου, σε όλη τη ζωή μας και κυρίως μέχρι την ηλικία των 20-25 ετών (ιδιαίτερα για τις γυναίκες) μπορεί να μειώσει μέχρι και 50% την πιθανότητα καταγμάτων στην ενήλικη ζωή μας.

Πηγή

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=210195&cid=15
Διαβάστε περισσότερα...

Η CIA ΚΑΙ ΤΑ UFO's

Μία πρόχειρη περιήγηση στη φιλολογία των UFO αποδεικνύει ότι κάτι παρουσιάζεται στους ανθρώπους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ενότητες των αρχαίων ινδικών συγγραμμάτων όπως είναι η Μαχαμπαράτα και η Ραμαγιάνα, κάνουν υπαινιγμούς για κάποιο πυρηνικό πόλεμο ανάμεσα στους πολιτισμούς των Ράμα και Ασβίν, πριν από 15.000 χρόνια. Οι αναφορές για σκάφη σε σχήμα δίσκου, φτάνουν μέχρι τους καιρούς των Φαραώ. Ένα πράγμα όμως που χαρακτηρίζει αυτές τις τυχαίες επαφές, εμπειρίες και οράματα ανά τους αιώνες, είναι ότι πολλές από αυτές είναι απολύτως ασύλληπτες για το λογικό νου.

Αν υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί που έρχονται σε επαφή με το δικό μας, πολλοί από αυτούς μοιάζουν με ξωτικά που κάνουν σκανταλιές κοσμικής κλίμακας.












Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση του Γουάιτλι Στράιμπερ (Whitley Strieber). Ο Στράιμπερ, συγγραφέας, είχε πρόσφατα μία εμπειρία βγαλμένη κυριολεκτικά από τις ιστορίες που έγραφε. Η σύζυγος του ανακάλυψε ένα σημάδι από τρύπημα στον αυχένα του. Αυτό το τρύπημα του προκαλούσε πόνους. Ξαφνικά ήρθε στο νου του η ανάμνηση της μεταφοράς του μέσα σ' ένα UFO, σε μια κατάσταση που έμοιαζε με όνειρο, όπου του έκαναν "ενδοσκόπηση στον εγκέφαλο". Ευτυχώς γι' αυτόν, ο Γουάιτλι απολαμβάνει της δημοτικότητας του βιβλίου του, με τον τίτλο "Communion", όπου περιγράφει την απαγωγή


Ο Τζώρτζ Αντάμσκι (George Adamski), ίσως η πιο διάσημη περίπτωση "επαφικού", λέγεται από φίλους του ότι βρισκόταν σε διαρκή "ονειρική" κατάσταση.
Ο Αντάμσκι ίδρυσε μία διεθνή οργάνωση επικοινωνίας για όντα από την Αφροδίτη, ασυνήθιστο μέρος προέλευσης UFOs, καθώς η ατμόσφαιρα αυτού του πλανήτη είναι θανατηφόρα. Υπήρξε πολλή και αρνητική δημοσιότητα για την αξιοπιστία του Αντάμσκι. Πολλοί ισχυρίζονταν ότι είχε δημοσιεύσει ψεύτικες φωτογραφίες ιπτάμενων δίσκων. Όμως, που τις έβρισκε τις φωτογραφίες;

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ;


Εδώ λοιπόν φτάνουμε στη CIA, σύμφωνα με το Λεόν Ντέϊβιντσον (Leon Davidson) ουφολόγο και πρώην χημικό μηχανικό του στρατού. Ο Ντέϊβιντσον λέει ότι η CIA επινόησε την επαφή του Αντάμσκι με τον ιπτάμενο δίσκο, καθώς επίσης και τις περίφημες εξωγήινες επαφές του Ντανιέλ Φράι (Daniel Fry) και του αστυνομικού Λόνι Ζαμόρα (Lonnie Zamora).
Ο Ντέιβιντσον πιστεύει ότι ο Αντάμσκι ήταν το ανυποψίαστο θύμα μίας απάτης που σχεδίασαν και εκτέλεσαν κυβερνητικοί πράκτορες. Αυτοί, κατασκεύασαν ένα "διαστημικό σκάφος" με παράθυρα, τα οποία στην πραγματικότητα ήταν οθόνες προβολής. Ο ίδιος ο Αντάμσκι λέγεται ότι ενθαρρύνθηκε στις έρευνες του για ιπτάμενους δίσκους από τέσσερις "επιστήμονες της Κυβέρνησης των ΗΠΑ".

Δεν είναι όλες οι πλάνες κατασκευάσματα της CIA ή άλλων κρατικών οργανισμών. Στην περίπτωση του Φράνκ Σκάλι (Frank Scully), είχαν αναμιχθεί δύο απόστρατοι. Το 1950, ο Σκάλι έγινε διάσημος από τη μία μέρα στην άλλη, όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο "Behind The Flying Saucers". Σ' αυτό, αφηγείτο μία ομιλία που είχε εκφωνηθεί σ' ένα ακροατήριο στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, από έναν άνθρωπο με το όνομα Σίλας Νιούτον (Silas Newton), ο οποίος ισχυριζόταν ότι είναι εκατομμυριούχος από το Τέξας.

Ο Νιούτον λοιπόν είπε στο ακροατήριο του ότι ένας φίλος του, ο Δόκτωρ Γκη (του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Γκεμπάουερ - Gebauer), ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε νεκροψίες εξωγήινων σε μία βάση της Αεροπορίας. Την εποχή εκείνη πολύς κόσμος πίστευε ότι οι αρχές κάλυπταν κάτι "μεγάλο", όπως επαφή με εξωγήινο πολιτισμό.

Δύο χρόνια όμως μετά τη δημοσίευση του βιβλίου, οι Νιούτον και Γκεμπάουερ, "πιάστηκαν στα πράσα" όταν προσπαθούσαν να πουλήσουν άχρηστες συσκευές από τα αποθέματα του στρατού, σαν ανιχνευτές πετρελαίου. Αντίο λοιπόν στην ιστορία των εξωγήινων σωμάτων και στη φήμη του Φράνκ Σκάλι.

Οι συνέπειες ορισμένων εμπειριών "αναγέννησης" και οι νέες θεωρίες σχετικά με τα τραύματα που συμβαίνουν στη γέννα, θα μπορούσαν να εξηγήσουν τις "επαφές" του Αντάμσκι και του Στράιμπερ. Αν όμως οι αρχές είναι υπεύθυνες για μεγάλο μέρος της παραπληροφόρησης γύρω από τα UFOs, τι προσπαθούν να καλύψουν;

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Πρόσφατα, ο ατρόμητος ουφολόγος Τίμοθυ Γκουντ (Timothy Good) συνέλεξε πληροφορίες από τη CIA κάνοντας χρήση του Νόμου Περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης. Ο Γκουντ σε άρθρο του στην αγγλική εφημερίδα Ομπσέρβερ, αποκάλυψε την ύπαρξη μίας άκρως απόρρητης επιτροπής, στα τέλη της δεκαετίας του 40, με την κωδική ονομασία Majestic -12. Στόχος της MJ-12 ήταν να διερευνήσει και στη συνέχεια να συγκαλύψει πληροφορίες σχετικά με πτώσεις ιπτάμενων δίσκων.

ΦΗΜΕΣ;

Όλοι μας έχουμε ακούσει ιστορίες για μικρόσωμους εξωγήινους που διατηρούνται σε γυάλινες προθήκες γεμάτες φορμόλη σε απόρρητες στρατιωτικές βάσεις. Πεζοπόροι στα Γαλάζια Όρη (Blue Mountains) δυτικά του Σύδνεϋ, έχουν αναφέρει ότι είδαν αντικείμενα με σχήμα δίσκου να εξαφανίζονται μέσα στις πλαγιές των βουνών κοντά στη Λέουρα (Leura).
Υπάρχουν ιστορίες που αναφέρονται σε πληρώματα εξωγήινων σκαφών τα οποία σκοτώθηκαν κατά την πτώση τους και έγκυρες, επιστημονικά τεκμηριωμένες αναφορές, (γραμμένες από ανθρώπους όπως ο Τζων Σούσλερ - John Shuessler, επικεφαλής του προγράμματος του Διαστημικού Λεωφορείου της εταιρείας ΜακΝτόναλντ - Ντάγκλας) για ανθρώπους που αρρωσταίνουν ή πεθαίνουν από τις συνέπειες μίας στενής επαφής.




ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΔΙΣΚΩΝ ΓΗΙΝΕΣ ΠΗΓΕΣ
Πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει πληροφορίες ότι ο αμερικάνικος στρατός ή ιδιωτικές εταιρείες αεροδιαστημικής τεχνολογίας έχουν κατασκευάσει τέτοια πειραματικά σκάφη; Η υπόθεση αυτή αξίζει να μελετηθεί και να ερευνηθεί σοβαρά.
Υπάρχουν πολλά στρατιωτικά και πολιτικά σχέδια για την κατασκευή ιπτάμενων δίσκων, και έχουν γίνει και κάποιες πραγματικές δοκιμές.
Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος το γιατί ένα τέτοιο στρατιωτικό σκάφος παραμένει μυστικό. Η μυστικότητα όμως που περιβάλλει τα αντίστοιχα πολιτικά σκάφη είναι μάλλον τυχαία παρά προσχεδιασμένη. Είτε οι εφευρέτες του έχουν οικονομικές δυσκολίες και δεν μπορούν να προσελκύσουν ενδιαφέρον για την κατασκευή του σκάφους (όπως ο Τζων Σηρλ - lohn Searle. ένας Αγγλος που ισχυρίζεται ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα δισκοειδές σκάφος με δυνατότητα μεταφοράς 1.000 ανθρώπων) ή απλά οι δομές μας είναι μονοπωλιακές σε βαθμό που δεν μπορούμε να αναπτύξουμε πραγματικά πρωτοποριακές τεχνολογίες όπως αυτή του σπουδαίου επιστήμονα, εφευρέτη και πρωτοπόρου του ηλεκτρισμού, Νίκολα Τέσλα.

Από το 1960 και μετά, έχουν επινοηθεί (με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) τουλάχιστον 40 συστήματα αντιβαρύτητας από διάφορους ερευνητές, παρουσιάζοντας μεγάλη πρόοδο - από τα βενζινοκίνητα σκάφη που ειδικοί επιστήμονες είχαν κατασκευάσει για το Τρίτο Ράιχ (όπως ο "Σφαιρικός Κεραυνός" του Ρούντολφ Σρίβερ - Rudolf Shriever), και για τις ΗΠΑ μετά τον πόλεμο, όπως το αυτοκίνητο "Avro" (του Μίθε [Miethe] - πρώην εφευρέτη των Ναζί - και του Άγγλου μηχανικού Τζων Φροστ [John Frost], για λογαριασμό της εταιρείας A.V. Roe & Co), μέχρι ένα κοινό πρόγραμμα των ΗΠΑ και του Καναδά. Περιέργως, κάθε χρηματοδότηση για τα επίσημα προγράμματα αντιβαρύτητας των ΗΠΑ διεκόπη το 1960.


ΔΙΑΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ

Οι ιπτάμενοι δίσκοι που ανέπτυξε ο Βίκτορ Σαουμπέργκερ (Victor Schauberger) ανήκουν σε άλλη κατηγορία. Σαουμπέργκερ ένας Αυστριακός φυσικός, ανέπτυξε μία θεωρία περί του διαμαγνητισμού στα ρεύματα νερού και αέρα, και πέτυχε να σχεδιάσει τουρμπίνες νερού για πτητικούς σκοπούς. Ο Σαουμπέργκερ εργάστηκε για τους Ναζί από το 1938 μέχρι το 1945, και στη συνέχεια για τους Αμερικανούς. Ένας από τους δίσκους του είχε διάμετρο μόλις _ μέτρο και η εκκίνηση του γινόταν μέσω ηλεκτροκινητήρα ισχύος μόλις 1/20 του ίππου. Το πιο αξιοσημείωτο και ενδιαφέρον γεγονός ήταν ότι ο Σαουμπέργκερ κατέγραψε αλλαγές χρώματος στο σκάφος του, όπως συμβαίνει και στην πλειοψηφία των θεάσεων UFO.


Η θεωρία του διαμαγνητισμού μας παραπέμπει στις θεωρίες περί του διαπλανητικού αρμονικού πλέγματος.
Θα ήταν εύλογο να συμπεράνει κανείς ότι το πεδίο των UFO έχει δύο παρατάξεις:Η μια δεν πιστεύει τίποτα (και γενικά δεν πιστεύει ιδιαίτερα σε τίποτα πέρα από τον υλισμό).
Η δεύτερη, έχει βολευτεί με την ιδέα ότι υπάρχει μια πηγή εξωγήινων δίσκων, οι αποδείξεις για τους οποίους σε μεγάλο βαθμό δείχνουν να είναι προκατασκευασμένες ή αντιφατικές.

Ίσως υπάρχουν σκάφη στρατιωτικής προέλευσης, αλλά θα ήταν δύσκολο να φτάσουν τις δυνατότητες των UFOs. Έχει παρατηρηθεί ότι τα UFOs αλλάζουν σχήμα, μέγεθος ή θέση στο χωρόχρονο. Όμως, κάποιες ανακαλύψεις που θα μπορούσαν να έχουν γίνει - για παράδειγμα στο χώρο της ηλεκτροβαρυτικής - θα μπορούσαν εύκολα να έχουν συγκαλυφθεί, αφού κάποιες τεχνολογίες είναι υπερβολικά "αναρχικές" για να ελεγχθούν. Η τοπική αυτονομία στην παραγωγή ενέργειας ή στην πολιτική άμυνα, δε συμβάλλει στη δημιουργία μονοπωλίων στην παραγωγή ή την αύξηση των κερδών.


Το σύγχρονο φαινόμενο των UFOs έχει το "επίσημο" ντεμπούτο του στις 24 Ιουνίου του 1947 (την ημερομηνία της συντριβής του ιπτάμενου δίσκου στο Νέο Μεξικό), όταν ένας πιλότος της πολιτικής αεροπορίας, ο Κένεθ Αρνολντ (Kenneth Arnold) έπλασε τον ατυχή όρο "Ιπτάμενοι Δίσκοι" για να περιγράψει αυτά που είδε επάνω από το όρος Ρέινιερ (Mt Rainier) στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Εδώ και 50 χρόνια, υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στα UFOs, και οι πρόσφατες αποκαλύψεις που έγιναν με τη χρήση του Νόμου Περί της Ελευθερίας της Πληροφόρησης αποκαλύπτουν ότι το Αμερικάνικο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης (NORAD) λαμβάνει καθημερινά εκατοντάδες αναφορές για τα γνωστά "σκιάχτρα".

Στη δεκαετία του 80, με τον ίδιο τρόπο μάθαμε ότι ο Αμερικανικός (και ο τότε Σοβιετικός) στρατός αδυνατούσε να τα κρατήσει μακριά από στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων. Θα μπορούσε αυτό να είναι μία ακόμα αιτία για την εκστρατεία παραπληροφόρησης;
Όποιος κι αν είναι ο λόγος της εκστρατείας παραπληροφόρησης - να προσέχετε πάντα μήπως πέσει πάνω σας κοπριά από τον ουρανό - είναι γνωστό ότι τα UFOs απαγάγουν και ζώα!


Πηγή
http://sapfiros.blogspot.com/2010/11/cia-ufos.html
Διαβάστε περισσότερα...

Έβαλαν Ελληνόπουλα να προσκυνήσουν τον Αλλάχ

Η είδηση που μεταφέρουμε, μπορεί να κάνει τον κάθε έναν να βγει από τα ρούχα του. Έτσι όπως ακριβώς συνέβη στον αγανακτισμένο γονέα, ο οποίος μας την μετέφερε. Στο 79ο νηπιαγωγείο της περιοχής των Σεπολίων, την ημέρα που οι μουσουλμάνοι κατέλαβαν τις πλατείες της Αττικής για να προσευχηθούν, οι δασκάλες αποφάσισαν να διδάξουν τους μικρούς μαθητές τι εστί μπαϊράμ.



Όχι, δεν κάνετε λάθος. Κάποιοι άνθρωποι επέλεξαν να μάθουν στα παιδιά ηλικίας τεσσάρων-πέντε ετών για το μπαϊράμ, δηλαδή τη μουσουλμανική γιορτή. Και αυτό γιατί ανάμεσα στα 30 συνολικά παιδάκια, τα τρία ήταν μουσουλμανόπαιδα. Έτσι, αντί για μάθημα, τα παιδάκια "μυήθηκαν" στη μουσουλμανική θρησκεία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποια στιγμή, εμφανίστηκαν στον παιδικό σταθμό οι γονείς των μουσουλμανόπαιδων, για να προσευχηθούν μαζί τους! Όπως είναι φυσικό, τα παιδάκια αντιμετώπισαν το όλο περιστατικό σαν παιχνίδι και με δεδομένη την παιδική περιέργεια, έπεσαν και αυτά στο έδαφος και άρχισαν να προσκυνούν τον Αλλάχ, χωρίς κανείς να κάνει τίποτε για να τα εμποδίσει. Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους γεγονότα είναι απαράδεκτα, ιδιαίτερα όταν οι γονείς δεν έχουν ενημερωθεί. Βέβαια, προκαλεί εντύπωση το πώς κάποιοι, οι οποίοι αγωνίζονται για να μην γίνονται... αγιασμοί στα σχολεία, δέχονται να πραγματοποιούνται δημόσιες μουσουλμανικές προσευχές. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα. Όπως είναι περίεργο, το πώς μια κυβέρνηση που θέλει να καταργήσει τις εικόνες από τα δημόσια καταστήματα, αποδέχεται δημόσιες προσευχές στο κέντρο της Αθήνας. Είναι όμως η πρώτη φορά που έρχεται στην επιφάνεια ένα τέτοιο γεγονός στη χώρα μας και φυσικά, στο κλίμα των ημερών, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων όμως, ανάλογα συμβάντα είναι πολύ συνηθισμένα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε βίντεο από τη γειτονική Αλβανία, όπου μια μουσουλμανική "φιλανθρωπική" οργάνωση, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς, επισκεπτόταν σχολεία για να προσφέρει "δώρα" στα παιδιά. Τα "δώρα" όμως ήταν μαντίλες για τα κοριτσάκια και λευκά σκουφάκια του μουσουλμανικού τελετουργικού για τα αγόρια. Όχι απλά τους τα έδιναν, αλλά τα υποχρέωναν να τα φορέσουν, ενώ δίπλα οι "φιλάνθρωποι" έψελναν μουσουλμανικούς ύμνους. Και όλα αυτά, επαναλβάνουμε, δίχως τη συγκατάθεση και ούτε καν εν γνώσει των γονέων, οι οποίοι αιφνιάδονταν.

Αντίστοιχα περιστατικά είχαμε φυσικά και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ιδιαίτερα στην "πολυπολιτισμική" Βρετανία, όπου μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί, έκαναν ανοικτή προπαγάνδα στα αγγλάκια, προσπαθώντας να τα προσηλυτίσουν, χωρίς να τηρούν ούτε τα προσχήματα. Κλείνοντας, θα πρέπει να ρωτήσουμε εάν θα χαρακτηριστεί "ρατσιστής" ή "ξενόφοβος" κάποιος γονέας, ο οποίος μαθαίνοντας τέτοια πράγματα, θα πάει να πιάσει αυτούς που επιτρέπουν να υφίστανται τέτοια πράγματα τα παιδιά του και τους κάνει μαύρους στο ξύλο! Θα φταίει;


Πηγή
http://www.hellasontheweb.org/2009-05-25-15-24-30/2010-06-01-19-30-24/921-2010-11-22-16-41-54
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ταινίες της εβδομάδας (26 Νοεμβρίου 2010)

Due Date - Μη Σπρώχνεις, Ερχομαι (2010)
Cyrus - Ο Φίλος της Μαμάς μου (2010
Les Amours Imaginaires - Φανταστικές Αγάπες (2010)
4.3.2.1 (2010)









Πηγή
http://cine.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Για να δούμε και την ματιά των άλλων Ευρωπαίων για 'μας

Δείτε μερικές απο τις, πιο σεμνές κατα τα άλλα, γελοιογραφίες που κυκλοφορούν στον Ευρωπαικό Τύπο και απεικονίζουν με χιούμορ το πρόβλημα τις Ελλαδας.


















Πηγή
http://erinya-hellenica.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα...

Οι δέκα λόγοι για να μη ζει κάποιος στην Ελλάδα

«Διαρκή και ραγδαία επιδείνωση όλων των οικονομικών παραμέτρων που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη προκαλεί η συνταγή του μνημονίου». Αυτό αναφέρει σε έρευνά της η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», που στο πρωτοσέλιδό της απαριθμεί μια σειρά από τους δέκα κυριότερους λόγους για να μη ζει κάποιος στην Ελλάδα.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Έλληνας είναι ο μόνος Ευρωπαίος που υφίσταται τόσο μεγάλη μείωση αποδοχών και φορτώθηκε με τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα ύψη βρίσκονται οι ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες τελικά οδηγούν σε χαμηλές συντάξεις. Παράλληλα, είμαστε πρωταθλητές στην ύφεση ενώ ακουμπάμε οροφή και στην ανεργία.

Ποιοι όμως είναι αυτοί οι δέκα λόγοι που απαριθμούνται και οδηγεί ήδη πολλούς νέους να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, οδηγώντας σε μια νέα εποχή μετανάστευσης πολλών Ελλήνων;

Πρώτον, ο ΦΠΑ. Ο συντελεστής του 23% είναι ο τρίτος υψηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεύτερον, το πετρέλαιο θέρμανσης. Μετά την αύξηση του φόρου στο 0,423 ευρώ ανά λίτρο, από εκεί που είχαμε από τις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη, έχουμε πλέον το ακριβότερο.

Τρίτον, ο ειδικός φόρος στην βενζίνη. Φτάνει πλέον τα 0,681 ευρώ το λίτρο, που είναι η τρίτη υψηλότερη τιμή στην Ευρώπη.

Τέταρτον, οι εισφορές των εργαζομένων. Φτάνουν στο 16% των απολαβών και είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πέμπτον, η ανεργία. Τον Αύγουστο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κάλπασε στο 12,2% που είναι το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, ωστόσο κοινή πεποίθηση είναι ότι το πραγματικό ποσοστό είναι μεγαλύτερο.

Έκτον, η ύφεση. Έφτασε στο 4,5% το τρίτο τρίμηνο του 2010, που είναι η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έβδομον, ο πληθωρισμός. Τον Οκτώβριο σκαρφάλωσε στο 5,2% και είναι ο υψηλότερος της Ευρωζώνης.

Όγδοον, το δημόσιο έλλειμμα και το χρέος. Έφτασε στο 15,4% και το 126,6% του ΑΕΠ το 2009, που είναι και πάλι τα υψηλότερα σε σχέση με την ΕΕ.

Ένατον, οι άμεσοι και οι έμμεσοι φόροι. Στα 10 ευρώ, τα έξι προέρχονται από έμμεσους φόρους, αναλογία που συνιστά ρεκόρ 20ετίας.

Δέκατον, οι μισθοί. Μόνο το 2010 υπήρξε μείωση κατά 8%, την ώρα που παρατηρούνται μικρέ η μεγαλύτερες αυξήσεις (αλλά αυξήσεις) σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη...

Πηγή
http://www.madata.gr/epikairotita/social/82950.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ....ΜΑΓΑΖΙ ΚΛΟΠΙΜΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Κατάστημα, στην οδό Μενάνδρου 22, στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο διαρρήκτες πήγαιναν και πωλούσαν κλοπιμαία, τα οποία στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες τους διέθεταν σε μικρότερες τιμές, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νίκαιας

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα - δύο Παλαιστίνιοι, ένας Ιρανός και ένας Αφγανός - ενώ στο μαγαζί βρέθηκε τεράστια ποσότητα από κλεμμένα ρολόγια, κοσμήματα, κάμερες, κινητά τηλέφωνα, laptop και άλλα.


Η σύλληψη των τεσσάρων αλλοδαπών έγινε όταν αστυνομικός της Ασφάλειας Νίκαιας προφασίστηκε τον διαρρήκτη και πήγε να τους πουλήσει ένα χρυσό ρολόι.

Οι αλλοδαποί του είπαν ότι τα αγοράζουν αντί 70 ευρώ και τότε επενέβησαν συνάδελ
φοί του και τους συνέλαβαν.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Κουντούρης


Πηγή
http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com/2010/11/blog-post_2115.html
Διαβάστε περισσότερα...