Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ακούστε τον Cohn Bendit,πράσινος, τι λέει στο Ευρωκοινοβούλιο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΕΝΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ....ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΙΩΠΟΥΝ...ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ....






Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=E231f5i5u4k&feature=player_embedded
Διαβάστε περισσότερα...

"Φταις εσύ... δάσκαλε!

Αχ, καημένε γονιέ,
καταλαβαίνω την αγωνία σου, αλλά δε σε κατανοώ! Βαδίζεις σκυφτός από την κούραση της ημέρας, αλλά δε σκύβεις το κεφάλι , να ακούσεις αυτά που σου λένε,την ώρα που πρέπει. Το τινάζεις με έπαρση κι εγωισμό, γιατί αυτός που σου μιλά για το παιδί σου είναι ο δάσκαλος.

Ο δάσκαλος! Τι είναι ο δάσκαλος για σένα? Ένα τίποτα! Τι παραπάνω ξέρει αυτός από σένα? Απολύτως τίποτα! Κι αλίμονό του, αν μειώσει στα μάτια σου, έστω και στο ελάχιστο, το παιδί σου! Πώς να αποδεχθείς τη μείωση αυτή? Πώς να αποδεχθείς τη μείωσή σου!

Ξέρεις καλύτερα το παιδί σου από τον καθένα. Το διαβάζεις σαν ανοιχτό βιβλίο, γιατί είσαι ο γονιός του.

Κι αρχίζεις την καλύτερη τακτική άμυνας. Την επίθεση!


"Φταις εσύ, δάσκαλε, που του έπεσε η απόδοση. Σε φοβάται, κυρία Θ. και γι΄αυτό φέτος δεν είναι καλός στα μαθήματα. Όσο για τη μελαγχολία,για την οποία μου μιλάτε, εγώ δε διαπίστωσα κανένα τέτοιο σημάδι. Στο σπίτι το παιδί μου είναι μια χαρά. Πάψτε να ψάχνετε δικαιολογίες κι αλλάξτε τακτική με το παιδί μου!".


Κι όσο κι αν προσπαθεί η κ. Θ. να μεταπείσει το γονιό, πως άλλες είναι οι αιτίες, βαθύτερες κι επώδυνες , γιατί ο μικρός Π. δεν είναι, ούτε ο περσινός μαθητής ούτε το περσινό ευτυχισμένο παιδί, ο γονιός εμμένει σθεναρά στην αρχική του θέση.


Και φεύγει νικητής και τροπαιούχος.Τα κατάφερε! Έβαλε τη δασκάλα στη θέση της. Αν θέλει, ας τολμήσει να της ξανακάνει την πολύξερη.


Διδάσκει και στους άλλους τον τρόπο με τον οποίο ο δάσκαλος θα βρει το δάσκαλό του!


"Ο δάσκαλος θέλει φοβέρα! Να του κόψεις το βήχα. Να του πάρεις τον αέρα. Τότε θα πάψει να ασχολείται με το παιδί σου και την ψυχολογία του. Σιγά τις σπουδές που έκανε και μας κάνει και τον σπουδαίο!". Ο πόλεμος έχει αρχίσει.


Ο μικρός Π. συνεχίζει να ζει την καθημερινότητά του έτσι, όπως αποφάσισε ο γονιός. Με τη λύπη στα μάτια, με την απομόνωση στην αυλή, με τη συνεχώς μειούμενη μαθησιακή απόδοση. Με την κ. Θ. να πονά, αλλά να μην μπορεί να κάνει σχεδόν τ ί π ο τ α!


Τρία χρόνια αργότερα, σε ένα από τα εικοσάλεπτα διαλείμματα του Σχολείου, η κ.Θ.δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη. Είναι η μητέρα το μικρού Π., που δεν είναι μικρός πια. Έφτασε στη Δευτέρα Γυμνασίου.


Η ταραχή της μάνας είναι εμφανής. Αποδέχεται τη γεμάτη απελπισία παράκληση της κατ΄ιδίαν συζήτησης, γιατί είναι ολοφάνερο, πως η συνάντηση αυτή είναι απόλυτα απαραίτητη.


Κλαίει η μάνα και σπαρταρά και ζητά συγγνώμη για τον εγωισμό της, για την ανοησία της, για τα κλειστά της αυτιά, για το χαμένο χρόνο που άφησε και χάθηκε. Και ζητά απελπισμένα να τη σφίξω στην αγκαλιά μου, για να βρει το κουράγιο να μου πει, όσα η καρδιά της αλλά και ο νους της δεν αντέχουν.


Ο μικρός Π., για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, ζούσε τον εφιάλτη του βιασμού από τον πεθερό της και παππού του!


Κι εγώ, δεκαέξι ολόκληρα χρόνια από τότε, ακόμα ματώνω!


Πηγή
http://filiatranet.blogspot.com/2010/11/blog-post_4403.html
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή στον Πρωθυπουργό απο κατοίκους των Πατησίων

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η Ένωση Πολιτών πλ. Καλλιγά είναι μία κίνηση 1.000 - μέχρι στιγμής - κατοίκων των Πατησίων, οι οποίοι έχουν πλέον απελπιστεί... από την κατάσταση της περιοχής μας και την αδιαφορία της Πολιτείας για την τύχη των Ελλήνων πολιτών και των ξένων κατοίκων της.

Δυστυχώς κύριε Πρωθυπουργέ η οδυνηρή καθημερινή εμπειρία όλων των κατοίκων της περιοχής μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πόλη μας έχει αφεθεί στην τύχη της, αφού αδυνατούμε να πιστέψουμε τα διαδιδόμενα, ότι δηλαδή υπάρχει οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας γκέτο στις πάλαι ποτέ ακμάσασες αστικές γειτονιές μας.


Έχετε εκλεγεί κύριε Πρωθυπουργέ για να υπερασπίζετε την ελευθερία, την ασφάλεια και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Η Ελληνική Πολιτεία, δια των αρμοδίων φορέων της, υποχρεούται να φροντίζει και προστατεύει τους Έλληνες και ξένους κατοίκους της πόλης μας.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του Συντάγματος :
«Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους».

Εμείς όμως, σύμφωνα με όσα μας διδάσκει η καθημερινή μας εμπειρία, θεωρούμε ότι η ως άνω διάταξη του θεμελιώδους Νόμου της Ελληνικής Πολιτείας δεν εφαρμόζεται, αφού ούτε η ζωή ούτε η τιμή ούτε η ελευθερία μας προστατεύεται, καθώς η περιοχή μας εμφανίζει εκτεταμένες ζώνες ανομίας και παραβατικότητας :

- Ανεξέλεγκτη, καθημερινά και καθ΄ όλο το 24ωρο, εμπορία ναρκωτικών σε όλα τα κεντρικά σημεία της περιοχής μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων.
- Μετατροπή της οδού Πατησίων, των παρόδων της, των πλατειών και ελεύθερων χώρων της περιοχής, αλλά και των αυλών μας, σε υπαίθρια πορνεία.
- Εγκατάλειψη των ελεύθερων χώρων (πλατείες, πάρκα) σε εμπόρους ναρκωτικών, εμπόρους λευκής και μαύρης σαρκός και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.
- Ανεξέλεγκτη, αθρόα, παράνομη εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε συνθήκες που περικλείουν κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των μονίμων κατοίκων της περιοχής, Ελλήνων και ξένων.
- Καθημερινές συμπλοκές ένοπλων λαθρομεταναστών μπροστά στα μάτια των παιδιών μας.
- Καθημερινές ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια και καταστήματα.
- Βίαιες επιθέσεις σε κατοίκους στους δρόμους και στα σπίτια μας.
- Καταστροφές δημόσιας περιουσίας στα αφύλακτα σχολεία μας.
- Βεβήλωση και καταστροφή μνημείων της περιοχής.
- Μετατροπή των δρόμων και των πλατειών σε αποχωρητήρια.
- Εκτεταμένο παραεμπόριο σε κεντρικά σημεία της οδού Πατησίων.
- Λειτουργία χωρίς άδεια, χωρίς τήρηση του ωραρίου και των αγορανομικών και αστυνομικών διατάξεων, ποικίλων καταστημάτων τα οποία έχουν μετατραπεί σε εστίες παράνομων δραστηριοτήτων.

Όλα αυτά οφείλονται, κύριε Πρωθυπουργέ, στην εγκληματική ανεπάρκεια ή αδιαφορία των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας, οι οποίοι εκτελούν πλημμελώς τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των Πατησίων να ζούμε υπό καθεστώς φόβου και ανασφάλειας, τα παιδιά μας, στο δρόμο τους για το σχολείο, να γίνονται μάρτυρες απίστευτων σκηνών βίας και διαστροφής, ενώ οι ηλικιωμένοι γονείς μας έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ωσάν να ζούμε σε κατεχόμενες εχθρικές περιοχές και όχι στην ελεύθερη Ελλάδα.

Η εισροή –στην πραγματικότητα, η εισβολή από τα αφύλακτα σύνορα της πατρίδας μας -120.000 λαθρομεταναστών ετησίως (σύμφωνα με τα δημοσιευμένα επίσημα στοιχεία) θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση της Αθήνας και ιδιαίτερα της περιοχής μας.

Ελλάδα κύριε Πρωθυπουργέ δεν είναι μόνο η πλατεία Συντάγματος, η Εκάλη και το Καστρί.

Ελλάδα είναι και τα Πατήσια.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 1 του Συντάγματος : «Καθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, να αναφέρονται εγγράφως στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε εκείνον, που υπέβαλε την αναφορά, σύμφωνα με το νόμο».

Σε εφαρμογή της παραπάνω διάταξης, σας καλούμε κύριε Πρωθυπουργέ να μας απαντήσετε :

Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύετε να λάβετε προκειμένου να αποκατασταθεί, το ταχύτερο δυνατόν, η έννομη τάξη στην περιοχή μας ώστε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα και χωρίς φόβο σε μία από τις κεντρικότερες περιοχές της πρωτεύουσας.

Κύριε Πρωθυπουργέ, οι κάτοικοι που συμμετέχουν στην Ένωση Πολιτών πλ. Καλλιγά δεν σκοπεύουν να υποκαταστήσουν τις νόμιμες αρχές και τους αρμόδιους φορείς της πατρίδας μας.

Δεν σκοπεύουμε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας.

Απαιτούμε όμως να αναλάβετε εσείς προσωπικά, αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς της συντεταγμένης πολιτείας μας, τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα ώστε να επανέλθει η νομιμότητα, να ζωντανέψουν ξανά οι γειτονιές μας, να φύγει ο φόβος από την καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής μας.

Με βαθύτατη εκτίμησηΈνωση Πολιτών πλ. Καλλιγά


Πηγή
http://logioshermes.blogspot.com/2010/11/blog-post_5707.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτα ποινή - «χάδι» και μετά... πρόεδρος πειθαρχικού

Το γεγονός καταγγέλλει με επιστολή στο υπ. Παιδείας ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης

Ενας από τους βασικούς εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο με τα χιλιάδες πλαστά πτυχία ΤΕΕ στον νομό Αρτας, ο οποίος διώκεται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος, τιμωρήθηκε με ποινή - «χάδι» από το πειθαρχικό συμβούλιο των εκπαιδευτικών και στη συνέχεια τοποθετήθηκε διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, και πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου.


Τώρα υπό τη νέα του ιδιότητα καλείται να ακυρώσει τα πτυχία «μαϊμού» που ο ίδιος είχε υπογράψει και έπρεπε να έχουν ακυρωθεί από το 2006!


Αυτά αναφέρει σε επιστολή-καταπέλτη προς το υπουργείο Παιδείας ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζής, καλώντας την υπουργό Α. Διαμαντοπούλου να παρέμβει για την άμεση ανάκληση των πλαστών τίτλων σπουδών, τον έλεγχο των εμπλεκομένων και την απόδοση των ευθυνών που αναλογούν, αλλά και να επανεξετάσει την τοποθέτηση του ενός εκ των εμπλεκομένων στη θέση του διευθυντή Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για τον Ν.Ρ., σε βάρος του οποίου, μάλιστα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και έχει διαβιβαστεί στην ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αρτας για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε το 2006 στους νομούς Αρτας, Λάρισας και Τρικάλων. Χρησιμοποιώντας τους τίτλους-μαϊμού, που αποκτούσαν χωρίς να φοιτήσουν ούτε μία ώρα, οι «απόφοιτοι» έπαιρναν μοριοδότηση και διορίζονταν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ.

Με νόμο της τότε υπουργού Μ. Γιαννάκου, διατάχτηκε η ακύρωση των πλαστών πτυχίων. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, οι τίτλοι ακυρώθηκαν σε Τρίκαλα και Λάρισα, όχι όμως και στην Αρτα, όπου και σήμερα απόφοιτοι «μαϊμού» χρησιμοποιούν τα πτυχία τους για διορισμό στο δημόσιο.

Πρόσφατα συνεδρίασε το πειθαρχικό συμβούλιο (ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου) και επέβαλε πρόστιμο αποδοχών 20 ημερών στον Ν.Ρ. και 5 ημερών σε άλλους τέσσερις εμπλεκομένους.

Ο Λ. Ρακιντζής υπέβαλε ένσταση, θεωρώντας ότι οι ποινές «είναι ιδιαίτερα επιεικείς σε σχέση με τη βαρύτητα του πειθαρχικού παραπτώματος».


Πηγή
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=43460961
Διαβάστε περισσότερα...

Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν…,του Mark Weisbrot

Στο κείμενο που απολουθεί μιλά ο Δρ Mark Weisbrot, διακεκριμένος οικονομολόγος (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.

Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μʼ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας...
Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατʼ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.

Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως. Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.

Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερʼ ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα.

Η Κυβέρνησή που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρουν τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. για να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους.
Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ.

Το να έχει αναλάβει το Δ..Ν.Τ. μια χώρα σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία της στο χρέος. Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.

Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.

Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες, στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.


Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.

Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι, όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γιʼ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.

Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομήχανους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί.

Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας».

Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!!

Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.

Ήδη οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου 17-18 Απριλίου 2010 στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις περί των 350.000 εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν.

Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντινοί μας θεωρούν σωτήρες.

Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε. Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!

Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.

Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.

Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.

Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατʼ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους. Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.

Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση.

Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.


Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γ. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!

Ο μεν πρ. Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄γύρο. Και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων.

Πηγή
http://www.mybike.gr/topic/38587-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CF%83%CE%AC%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%86/
Διαβάστε περισσότερα...

Στα άδυτα της Βουλής ... του Νίκου Βαφειάδη

Αποσπάσματα από την έρευνα του Ν. Βαφειάδη για την Καθημερινή στο ένθετο "Κ" της εφημερίδας "Καθημερινής" στις 26 Σεπτεμβρίου 2010...

Βουλευτικές απολαβές και προνόμια
• Το 2010 οι 300 της Βουλής θα μοιραστούν το ποσό των 42,5 εκατ. ευρώ.
• Ο μέσος όρος των μηνιαίων βουλευτικών αποδοχών ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.
• Το 50% φορολογείται αυτοτελώς και το υπόλοιπο προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα.
• 35 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαμες
θυγατέρες θανόντων βουλευτών.

• 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.
• Για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται 4 χρόνια.
• Όσοι έχουν πρωτοεκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα 55 τους χρόνια.
• Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και
βουλευτική σύνταξη. (Αναπάντητο παρέμεινε και το ερώτημα για το πόσοι βουλευτές λαμβάνουν βουλευτική
σύνταξη και πόσοι από αυτούς παραμένουν βουλευτές, εισπράττοντας ταυτόχρονα και τη βουλευτική
αποζημίωση. «Ούτε ξέρω ούτε θέλω να ξέρω», μου είπε σχετικά ο γενικός γραμματέας).
Παροχές
• Κινητό τηλέφωνο (μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως).
• 8 σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ).
• Αυτοκίνητο (το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ).
• Δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως).
• Γραφείο εκτός Βουλής και γραφική ύλη, ταχυδρομική ατέλεια, ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία,
σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα, καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για το νομό τους, εφόσον
αυτός απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
• Δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκων από τις τράπεζες.
• Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς
καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.
Στους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους πρώην προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο
Κοινοβούλιο, ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές, όπως είναι η περίπτωση του Kώστα
Σημίτη. Τον πιο ευρύχωρο και ηλιόλουστo χώρο στoν δεύτερο όροφο, με εξαιρετική θέα στον Εθνικό Κήπο,
εξασφάλισε πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής.
Συνταξιούχοι βουλευτές
Είναι οι μοναδικοί Ελληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το
επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν, εφόσον δεν εργάζονται στo Δημόσιο, ή και τρίτη στην περίπτωση που ήταν
συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι ή πρώην νομάρχες (χορηγίες).
Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στoυς συ-
νταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά (!!!), λόγω των αναδρομικών
αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25%, ενώ το υπόλοιπο 75% θα καταβληθεί το Μάιο
του 2011), όταν οι τελευταίοι αύξησαν τους μισθούς τους κατά περίπου 80%. Αποτελεί πάγια μέθοδο η διεκδίκηση εκ
μέρους των συνταξιούχων βουλευτών των αυξήσεων που λαμβάνουν οι ανώτεροι δικαστικοί, οι οποίες μετά την τελική
δικαίωσή τους επεκτείνονται και στους εν ενεργεία βουλευτές.
Υπάλληλοι της Βουλής
• 1.340 άτομα μόνιμο προσωπικό της Βουλής.
• 1.200 αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών.
• Συνολική μισθοδοσία: 106 εκατ. Ευρώ. Παίρνουν 2 επιπλέον μισθούς, που τελευταία ενσωματώθηκαν με τη
μορφή επιδόματος στη βασική αποζημίωση.
• Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. προσωπικό
καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
• Εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤ ΑΜ ακόμα και
όσοι θα προσληφθούν από το 2011 και μετά.
• Συνταξιοδοτούνται έπειτα από 28,5 χρόνια υπηρεσίας και λαμβάνουν από το ταμείο αρωγής υπαλλήλων
της Βουλής (ΤΑΥΒ) ένα εφάπαξ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000 -150.000
ευρώ ο καθένας).
Το ΤΑΥΒ καρπώνεται την εκμίσθωση των κυλικείων, του εστιατορίου και των φιλοξενούμενων υπηρεσιών (Εθνική
Τράπεζα κ.λπ.), ενώ έχει και τα δικαιώματα της ανακύκλωσης του χαρτιού.
Επίσης, από τη Βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο πού υπηρετούν), ενώ καταβάλλεται και μηναίο
επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο.
Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση. Οι
περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών, ενώ ως υπάλληλοι
έχουν προσληφθεί ακόμη και πρώην πολιτικοί, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Μαυρομάτης.
Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους, διότι, αν έρχονταν όλοι, θα
δημιουργείτο το αδιαχώρητο. Περιμένοντας στον προθάλαμο του γ.γ., είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω προσωπικά
πως δεν φτάνουν οι καρέκλες. Μόλις έβγαινε κάποιος για τσιγάρο, αμέσως τη θέση του, πάντα πίσω από μια οθόνη
κομπιούτερ ακινητοποιημένη στο Facebook, καταλάμβανε ένας άλλος.
Διαπιστευμένοι συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής
• Στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο προς τη μεριά του
Εθνικού Κήπου (επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, δημιουργείται κι άλλος σε κτίριο που παραχώρησε στη
Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα).
• Γυμνάζονται στο άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο (διαθέτει μέχρι και χαμάμ) με εννέα γυμναστές
(Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων), μαζί με τους βουλευτές, τους επιστημονικούς τους συνεργάτες και τους
υπαλλήλους της Βουλής.
• Προσωπικός χώρος στάθμευσης στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής.
• Δωρεάν καινούργιος προσωπικός φορητός υπολογιστής σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Όταν δημιουργήθηκε σάλος με τη δημοσιοποίηση των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, οι τελευταίοι τα έβαλαν
με τους πάνω από 70 δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ:
«Αξιότιμε Πρόεδρε, αυτά τα λιοντάρια δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους δωρίσατε δημόσια περιουσία, χαρίζοντάς τους
προσωπικό φρουρούμενο χώρο στάθμευσης, δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους χαρίσατε προσωπικά λάπτοπ, με
χρήματα του σκληρά δοκιμαζόμενου από τα οικονομικά μέτρα Έλληνα φορολογούμενου», γράφει σε ανοικτή επιστολή
προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο ο συνδυασμός «Εργαζόμενοι εν δράσει».
Τηλεοπτικός σταθμός
• Συνολικό προσωπικό περίπου 100 άτομα.
• Κόστος για το 2010 6 εκατ. Ευρώ
• Τηλεθέασή 0,3 %.
Αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα πόσοι από τους δημοσιογράφους που απασχολεί ο τηλεοπτικός σταθμός της
Βουλής καλύπτουν ταυτόχρονα τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για λογαριασμό άλλων ΜΜΕ.
Ατιμωρησία
• Αν ένας βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα,
παρακρατείται υποχρεωτικά για κάθε απουσία το 1/30 της μηνιαίας αποζημίωσής του. Στην πράξη όμως, ενώ
τα νομοσχέδια συζητούνται και ψηφίζονται σε άδεια έδρανα, ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί από κα-
νένα βουλευτή. «Δεν έχουν γίνει υπερβάσεις στις απουσίες», με διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο γενικός
• γ ραμματέας.
• Δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος στο «πόθεν έσχες» και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των
βουλευτών, ενώ οι μετοχές, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να ελεχθούν διότι είναι ανώνυμες.
• Τα αδικήματα των υπουργών παραγράφονται με διαδικασίες εξπρές
Οι βουλευτές παραμένουν ατιμώρητοι για όλα τα αστικά και ποινικά αδικήματα που διαπράττουν, επικαλούμενοι την
ασυλία τους. Ενδεικτικό είναι ότι πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό οδηγήθηκε τελικά ο ίδιος στη
φυλακή έπειτα από αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής, ο οποίος, λόγω της ασυλίας, ουδέποτε
δικάστηκε.
Η παραβίαση του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. Είναι χαρακτηριστικό
ότι το μνημόνιο στήριξης ψηφίστηκε ως νομοσχέδιο, που απαιτεί 151 βουλευτές, και όχι ως διεθνής σύμβαση, που
απαιτεί 180. Και ακόμη πιo χαρακτηριστικό πως την επομένη της ψήφισής του ψηφίστηκε τροπολογία-προσθήκη,
βάσει της οποίας οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν από τη στιγμή της υπογραφής τους, χωρίς την προϋπόθεση της
κύρωσής τους από το Κοινοβούλιο, ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για
συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.
Το κτίριο
Κατασκευάστηκε το 1840 ως ανάκτορο του Βαυαρού πρίγκιπα Όθωνα.
Λευκό μάρμαρο παντού, ακόμη και στο προαύλιο, όπου σταθμεύουν οι κυβερνητικές λιμουζίνες, ξύλο και δέρμα,
χειροποίητα χαλιά και πολλοί πίνακες ζωγραφικής, που αγοράστηκαν σε πλειστηριασμούς τα τελευταία χρόνια, ενόσω
βούλιαζε η πραγματική οικονομία της χώρας.
Πίνοντας καφέ...
Η μεγαλύτερη κίνηση μέσα στο κτίριο παρατηρείται στο καφενείο, ιδιαίτερα στην αίθουσα καπνιζόντων, και μπροστά
από το ΑΤΜ στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, όπου σχηματίζονται μόνιμα ουρές.
Παρ' όλες δε τις φαινομενικά αγεφύρωτες απόψεις μεταξύ των διαφορετικών συνιστωσών του πολιτικού φάσματος, θα
δει κανείς στους διαδρόμους πως όλοι σχεδόν χαριεντίζονται μεταξύ τους.
Κάποια κινητικότητα υπάρχει στην αρχή και στην Ολομέλεια, για τα μάτια του κόσμου, όπως και στις συνεδριάσεις των
αμειβόμενων επιτροπών (246 ευρώ ανά συνεδρίαση). οι ελάχιστοι που παρίστανται για κάποιο διάστημα κατά κανόνα
δεν παρακολουθούν τον ομιλητή και περιορίζονται σε δημόσιες σχέσεις κάνοντας αστειάκια ή συνομιλούν μέσω κινη-
τού τηλεφώνου για άλλες υποθέσεις, πίνοντας τον καφέ τους.
Αλλωστε, τα πολιτικά κόμματα δεν πλήττονται οικονομικά από την κρίση, όπως αποδείχτηκε και μετά την πρόσφατη
κυβερνητική απόφαση για αύξηση κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησής τους, η οποία, από τα 37 εκατ. ευρώ
που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρωστούν 36 εκατ.
ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο και 245 εκατ. ευρώ στις τράπεζες.



Πηγή
http://www.kalymniansvoice.gr/el/2010-03-08-15-27-57/2010-03-15-18-53-03/57-2009-06-24-11-27-44/5303-2010-11-26-00-49-10.html
Διαβάστε περισσότερα...