Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Απίστευτη ιστορία με αξιωματικούς του ΠΝ – Πλήρωσαν για σπίτι και τους έδωσαν.. τουαλέτα

Το φυσάνε και δεν κρυώνει 20 αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό του κλάδου τους και έδωσαν χρήματα για να αποκτήσουν ένα σπίτι στο

Γραμματικό Αττικής.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, ο ΟΣΜΑΝ το 2005 υποσχέθηκε στα μέλη του Π.Ν. Ότι θα αναγερθεί οικισμός σε έκταση 100 στρεμμάτων όπως προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο αντί για σπίτι τελικά απέκτησαν χώρο ικανό να στεγάσει... τουαλέτα.



Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της ανέγερσης του οικισμού οι δικαιούχοι ενημερώθηκαν ότι η τιμή θα ειναι 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Οι ενδιαφερόμενοι ξεκίνησαν τις διαδικασίες και ο ΟΣΜΑΝ τους ζήτησε να καταθέσουν προκαταβολή.
Αν και πρωτόγνωρο κανείς δεν ανησύχησε γιατί ο Συνεταρισμός είναι επίσημος φορέας του Πολεμικού Ναυτικού. Έτσι κατέθεσαν την προκαταβολή και στη συνεχεια εξόφλησαν με 40.000 ευρώ το στρέμμα.

Αφού πήραν και το συμβόλαιο οι δικαιούχοι ζήτησαν από τον μηχανικό του Οργανισμού να τους δείξει την περιουσία τους και εκεί έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Ανακάλυψαν, όπως λένε στην Ελευθεροτυπία, ότι αντί για 100 εννιαία στρέμματα είχαν αγοραστεί μόνο 19,5 και αυτά σε ξεχωριστά οικόπεδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει χώρος αντί για σπίτι να μπορούν να χτίσουν την ... τουαλέτα.

Η υπόθεση έφτασε στο Ναυτοδικείο ωστόσο – σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία – κανείς ποτέ δεν έμαθε τα αποτελέσματα της προανακριτικής διαδικασίας. Όσο για τους δικαιούχους; Πέντε χρόνια μετά όχι μονο δεν έχουν οικόπεδο και σπίτι αλλά πληρώνουν και συνδρομή για το πρόγραμμα από το μισθό τους...

Πηγή
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=49178&catid=3
Διαβάστε περισσότερα...

Το κράτος κερδίζει 1 ευρώ ανά λίτρο βενζίνης...

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, έφτιαξε αυτό το γραφικό, όπου μια ματιά μπορούμε να καταλάβουμε που πάει το 1,493 που πληρώνουμε για βενζίνη, δηλαδή:

Τα 94,1 λεπτά στο κράτος
τα 43,4 στο διυλιστήριο
τα 6,3 λεπτά στις εταιρείες χονδρικής και
τα 5,5 λεπτά στα βενζινάδικο.

Δηλαδή, όταν γεμίζετε με 50 ευρώ, τα λεφτά σας πηγαίνουν:
31,5 ευρώ στο κράτος
14,5 στο διυλιστήριο
2,1 στις εταιρείες

1,8 στο βενζινάδικο



Πηγή
http://www.markos.tv/kratos-kerdizei-1-eyro-ana-litro-benzinis
Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία ενός μολυβιού

Το παιδί κοιτούσε τη γιαγιά του που έγραφε ένα γράμμα. Κάποια στιγμή τη ρώτησε:

- Γράφεις μια ιστορία που συνέβη σε εμάς; Και μήπως είναι μια ιστορία για μένα;

Η γιαγιά σταμάτησε να γράφει, χαμογέλασε και είπε στον εγγονό της:

- Όντως γράφω για σένα, Ωστόσο, αυτό που είναι πιο σημαντικό κι από τις λέξεις είναι το μολύβι που χρησιμοποιώ. Θα ήθελα, όταν μεγαλώσεις, να γίνεις σαν κι αυτό.



Το παιδί, περίεργο, κοίταξε το μολύβι και δεν είδε τίποτα το ιδιαίτερο.
- Αφού είναι το ίδιο με όλα τα μολύβια που έχω δει στη ζωή μου!

- Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο τον οποίο βλέπεις τα πράγματα. Το μολύβι έχει πέντε ιδιότητες, τις οποίες αν καταφέρεις να διατηρήσεις, θα είσαι πάντα ένας άνθρωπος που θα βρίσκεται σε αρμονία με τον κόσμο.


Πρώτη ιδιότητα: Μπορείς να κάνεις μεγάλα πράγματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ ότι υπάρχει ένα Χέρι το οποίο καθοδηγεί τα βήματά σου. Αυτό το χέρι το λέμε "Θεό" και Εκείνος πρέπει να σε καθοδηγεί πάντα σύμφωνα με το θέλημά Του.

Δεύτερη ιδιότητα: Πότε-πότε πρέπει να σταματάω να γράφω και να χρησιμοποιώ την ξύστρα. Αυτό κάνει το μολύβι να υποφέρει λίγο, αλλά στο τέλος είναι πιο μυτερό. Έτσι, μάθε να υπομένεις ορισμένες δοκιμασίες γιατί θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Τρίτη ιδιότητα: Το μολύβι μας επιτρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε γόμα για να σβήνουμε τα λάθη. Κατάλαβε ότι το να διορθώνουμε κάτι που κάναμε δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά σημαντικό για να παραμένουμε στο δρόμο του δικαίου.

Τέταρτη ιδιότητα: Αυτό που έχει στην ουσία σημασία στο μολύβι δεν είναι το ξύλο ή το εξωτερικό του σχήμα, αλλά ο γραφίτης που περιέχει. Έτσι, να φροντίζεις πάντα αυτό που συμβαίνει μέσα σου.

Τέλος, η πέμπτη ιδιότητα του μολυβιού: Αφήνει πάντα ένα σημάδι. Έτσι, λοιπόν, να ξέρεις ότι ό,τι κάνεις στη ζωή σου θα αφήσει ίχνη και να προσπαθείς να έχεις επίγνωση της κάθε σου πράξης.


Του Paolo Coelho,
που δημοσιεύθηκε πριν χρόνια στο περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ

Πηγή
http://hamomilaki.blogspot.com/2010/12/istoria-enos-moliviou.html
Διαβάστε περισσότερα...

Μπαμπά,θα με πάρεις στη δουλειά;






Πηγή
http://evirules.blogspot.com/2009/01/blog-post_24.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΠΗΡΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ!!!ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!!!



ΥΣ) Το φιδάκι ΙΚΑ είναι ευγενική χορηγία (δηλ αντιγραφή) από κάπου στο Ίντερνετ...
Δε θυμάμαι απο πού αλλά σκάω που δεν ήταν δική μου έμπνευση!Καλά παιχνίδια να έχουμε!



Πηγή
http://evirules.blogspot.com/2010/10/blog-post_12.html
Διαβάστε περισσότερα...

Εγώ αλλιώς σε φαντάστηκα...

Γράφει ο Α.
Γεννήθηκα στα τέλη της δεκαετίας του 70'...
Δεν θα ξεχάσω το κόκκινο ποδήλατο kinast με την κόντρα/φρένο και την πρώτη μου τούμπα στον δρόμο από χαλίκι έξω από το σπίτι μου.
Αίμα, κλάμα, πείσμα. Δεν θα ξεχάσω τους κρύους χειμώνες με την σόμπα υγραερίου και τον κύριο που έφερνε τις μπουκάλες..."Έφυγε" εν ώρα εργασίας από μπουκάλα υγραερίου κάπου στη Νέα Ιωνία...

Χρόνια ανεμελιάς, στέρησης, αγωνίας.
Ο πατέρας μου δεν είχε αυτοκίνητο. Το είχα παράπονο. Δεν είχαμε μεταφορικό μέσο, άρα δεν είχαμε και την πολυτέλεια να μετακινούμαστε άνετα, να κάνουμε βόλτες, ταξίδια.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την σόμπα πετρελαίου και τα μπουριά της...την κάπνα της και το "μπουμ" που έκανε από τον αέρα που έμπαινε μέσα...Δεν θα ξεχάσω και τις μυρωδιές από τις καμένες φλούδες πορτοκαλιού...
Λίγα και καλά και αν τύχαινε κάτι καινούργιο μέσα στη τρελή χαρά! Έτσι μεγάλωσα.
Στα τέλη του 80' ήρθε και το τηλέφωνο. Σκληρό για τον προϋπολογισμό της οικογένειας, αλλά αναγκαίο για την επικοινωνία με τους συγγενείς.
Δεν θα ξεχάσω την μυρωδιά της πασχαλιάς μας στον κήπο μας...Ναι, είχα την πολυτέλεια να μεγαλώσω σε μια από τις πολλές τότε μονοκατοικίες. Με πασχαλιές, τριανταφυλλιές, μουσμουλιά και...κορομηλιά! Πω πω, ξινίλα...Την συκιά την ξέχασα ε; Ήταν για λίγο τον Αύγουστο...γι' αυτό!
Τις καλοκαιρινές νύχτες με το τραπεζάκι έξω, τα τοστ, τις στρογγυλές τηγανητές πατάτες...
Και όλα αυτά στην Αθήνα...Χωρίς δάνεια, χωρίς άγχος για αύριο το πρωί, χωρίς ενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες...Τι ωραία που ήταν...Τι ήρεμα...

Σήμερα το πρωί βάλθηκα να παρατηρήσω ανθρώπους...Περπάτησα αρκετά, είδα φιγούρες, φυσιογνωμίες, ανθρώπινες ψυχές. Τι το ήθελα, απορώ...Συνειδητοποίησα την σκληρή πραγματικότητα. Τον πόνο μας. Πρόσωπα αγχωμένα, ανέκφραστα, τσαλακωμένα, δίχως αύριο. Τι στο διάολο γίνεται; Τι στο διάολο κάνουμε; Πως τα καταφέραμε έτσι;

Εγώ αλλιώς σε φαντάστηκα...ζωή!

Πηγή
http://www.imode.gr/2010/11/%CE%B5%CE%B3%CF%8E-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πολεμούν την κρίση με... κουτάλες, εκδρομές και δωρεάν αντικείμενα

«Δεν χρειάζεται να φτάσεις στην άλλη άκρη του κόσμου για να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου. Καμιά φορά η λύση είναι τόσο απλήόσο το να μαγειρέψεις ένα επιπλέον πιάτο φαΐ και να το προσφέρεις σε έναν γείτονα που ξέρεις ότι το στερείται» λέει η κυρία Μαρία Αλιπράντη, γραφίστρια.

Η φιλοσοφία της δεν περιορίζεται σε θεωρητικό επίπεδο αλλά υλοποιείται καθημερινά μέσω του εγχειρήματος που τιτλοφορείται «Μαγειρική Αγάπης» και βασίζεται στο εξής απλό σκεπτικό: άτομα που αγαπούν τη μαγειρική αλλά δεν μπορούν να αναλάβουν τη δέσμευση να γίνουν εθελοντές σε κάποιο ίδρυμα ή συσσίτιο, μπορούν να μαγειρέψουν κάτι στο σπίτι τους- ένα επιπλέον πιάτο φαΐ, μια πίτα, μία κατσαρόλα σούπα, ένα γλυκό, οτιδήποτε επιθυμούν. Στη συνέχεια, οι εθελοντές της «Μαγειρικής Αγάπης» έρχονται σε επαφή με συγκεκριμένα ιδρύματα και ΜΚΟ και διοργανώνουν μια ομαδική παράδοση του φαγητού.


«Στόχος μας είναι οι ερασιτέχνες μάγειρες να συμμετάσχουν στην παράδοση του φαγητού και να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι με τα άτομα του ιδρύματος. Είναι άλλωστε στην κουλτούρα των Ελλήνων να αναπτύσσουν θαλπωρή και ουσιαστική επικοινωνία γύρω από ένα τραπέζι» τονίζει η κυρία Αλιπράντη. « Ωστόσο, ακόμα και αν κάποιος δεν μπορεί να παρευρεθεί, μπορεί να βοηθήσει μαγειρεύοντας για κάποιον που διαφορετικά θα στερούνταν ακόμη και τα βασικά. Είμαστε δέκα εκατομμύρια Ελληνες. Αν οι μισοί από εμάς έφτιαχναν ένα επιπλέον πιάτο φαΐ, δεν θα πεινούσε κανένας στην Ελλάδα» προσθέτει η κυρία Εμμανουέλα Θεοδωράκη, έτερο μέλος της ομάδας.

Στα θρανία

Η κυρία Μαρία Παπαμίχου (όρθια, δεξιά) προσφέρει τις γνώσεις της στο Σχολείο Μεταναστών
Αν οι επιδόσεις στην κουζίνα δεν είναι το δυνατό σας σημείο, μπορείτε να βοηθήσετε με μια δεξιότητα που εσείς θεωρείτε δεδομένη, ωστόσο για ορισμένους είναι ζήτημα επιβίωσης να την κατακτήσουν! Πρόκειται για την ελληνική γλώσσα, την οποία δεκάδες εθελοντές διδάσκουν δωρεάν κάθε Κυριακή σε μετανάστες στο πλαίσιο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, μια ελεύθερη πρωτοβουλία μεταναστών και Ελλήνων για την εκμάθηση της ελληνικής και την καταπολέμηση του ρατσισμού. «Εδώ και έξι χρόνια που λειτουργεί το σχολείο έχουν περάσει από τα θρανία του 4.000 μετανάστες και εκατοντάδες εθελοντές δάσκαλοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το ξέσπασμα της κρίσης, ενώ οι οικονομικές συνεισφορές και οι δωρεές μειώθηκαν, η προσφορά σε ανθρώπινο δυναμικό αυξήθηκε!» σχολιάζει ο κ. Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της συντονιστικής ομάδας του σχολείου. «Η αλληλεγγύη ανάμεσα στους συμπολίτες, έλληνες και μετανάστες, είναι η μόνη απάντηση στην κρίση. Εχω ζήσει για πολλά χρόνια στη Γερμανία και έχω βιώσει την αίσθηση του να ανήκεις στη “μειοψηφία”. Ετσιεδώ κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τους ανθρώπους να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία» λέει στο «Βήμα» η κυρία Μαρία Παπαμίχου , κοινωνική παιδαγωγός και εθελόντρια δασκάλα στο Σχολείο Μεταναστών. «Δεν πρόκειται για ελεημοσύνη ούτε για φιλανθρωπία. Είμαι απλώς ένας άνθρωπος που προσπαθεί να ζει σύμφωνα με τις αρχές του» προσθέτει με νόημα.

Ο χρόνος είναι... χρήμα
Σε αντίθεση με τη φιλανθρωπία που συχνά εμπεριέχει την έννοια της ανισότητας (μια και ο περισσότερο ευνοημένος παρέχει ελεημοσύνη στον ασθενέστερο), η αλληλεγγύη δομείται πάνω στη βάση της ισότητας. Σε αυτό το πνεύμα, τα μέλη του δικτύου ανταλλαγής υπηρεσιών που τιτλοφορείται «Τράπεζα Χρόνου» έχουν καθιερώσει το εξής πρωτότυπο σύστημα: κάθε μέλος προσφέρει μία ώρα από τον χρόνο του κάνοντας κάτι στο οποίο είναι ικανός και κερδίζει ένα «νόμισμαχρόνο», το οποίο μπορεί να «εξαργυρώσει» μέσα σε έξι μήνες, λαμβάνοντας μια ωριαία υπηρεσία από κάποιο άλλο μέλος. «Ετσιανταλλάσσονται σε πνεύμα ισότητας κάθε είδους υπηρεσίες, από δικηγορικές συμβουλές και βοήθεια στα λογιστικά, μέχρι μαθήματα μαγειρικής και φροντίδα ηλικιωμένων,χωρίς κανείς να νιώθει “κατώτερος”. Αντιθέτως, μέσα από την “Τράπεζα Χρόνου” έμαθα όχι μόνο να είμαι χρήσιμη στους άλλους αλλά και να δέχομαι τη βοήθειά τους, να είμαι ανοιχτή στην προσφορά των συνανθρώπων μου» λέει στο «Βήμα» η κυρία Ελένη Χαρατζή, η οποία συχνά προσφέρει υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων και σε αντάλλαγμα λαμβάνει μαθήματα υπολογιστών και διαχείρισης οικονομικών.

«Αν έχει κανείς ανοιχτό μυαλό, μπορεί να μάθει πράγματα που ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα κα τάφερνε. Αρκεί να μην “κολλάει” στις συγκεκριμένες δεξιότητές του και να είναι έτοιμος να δώσει βοήθεια όπου τον χρειάζονται» προσθέτει ο αδελφός της κ. Θεώνας Χαρατζής, μαθηματικός, ο οποίος εκτός από μαθήματα στον τομέα του προσφέρει και... βοήθεια σε μετακομίσεις. Σε αντάλλαγμα, έμαθε από άλλο μέλος να παίζει κιθάρα, κάτι που, όπως δηλώνει, ποτέ στο παρελθόν δεν φανταζόταν ότι θα έκανε.

Εξορμήσεις περιπέτειας
Αν το μόνο που μπορείτε να διαθέσετε είναι λίγες ώρες διασκέδασης και χαλάρωσης, η συνεισφορά σας δεν είναι καθόλου αμελητέα. Αντιθέτως, μπορεί να προσφέρει μεγάλη χαρά σε παιδιά με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, τα οποία στερούνται λόγω ελλιπών πόρων της απλής δυνατότητας... να διασκεδάσουν. Ετσι τα μέλη της πρωτοβουλίας «Εκδρομή της Αγάπης» έχουν αναλάβει να διοργανώνουν δωρεάν εκδρομές για άπορα παιδιά και να τα βοηθούν μέσω της διασκέδασης να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να αγαπήσουν τα ταξίδια και να αναπτύξουν την κοινωνικότητα και την εξωστρέφειά τους. «Εχουμε ξεκι νήσει ένα ωραίο ταξίδι έμπρακτης συνεισφοράς και το απολαμβάνουμε. Και δεν είμαστε οι μόνοιγια την ακρίβεια,γινόμαστε όλο και περισσότεροι» σχολιάζει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Τιμολέων Γκέτσος, υπεύθυνος διαχείρισης και επικοινωνίας της νεοσύστατης ομάδας, η οποία μόλις χθες είχε προγραμματίσει την πρώτη εκδρομή στο Ναύπλιο για παιδιά δημοτικού από το Ζάννειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν πέντε μονοήμερες εκδρομές με τα συγκεκριμένα παιδιά, στο πλαίσιο των οποίων οι εθελοντές έχουν διοργανώσει ένα παιχνίδι περιπέτειας όπου «οι μικροί πρωταγωνιστές καλούνται να βοηθήσουν τον Φιλέα Φογκ να κάνει τον γύρο του κόσμου σε... πέντε ημέρεςμε σκοπό να ανακαλύψει το μυστικό της ανθρωπότητας! Μέσα από τέτοιου είδους παιχνίδια τα λιγότερο ευνοημένα παιδιά μπορούν να πιστέψουν ότι έχουν την ίδια αξία και τις ίδιες ευκαιρίες με όλα τα άλλα, και κυρίως να αναπτυχθούν και να μάθουν παίζοντας» προσθέτει ο κ. Δημήτρης Θεοδοσόπουλος , υπεύθυνος προγράμματος. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»: ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ
Η Μαρία Αλιπράντη ετοιμάζει ένα... πιάτο βοηθείας με μια μικρή μαγείρισσα
ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ από όπου θα μπορούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη να προμηθεύονται είδη πρώτης ανάγκης προετοιμάζει η Αρχιεπισκοπή και η φιλανθρωπική οργάνωση της Εκκλησίας «Αποστολή».Το μέτρο που έχει εφαρμοστεί σε αρκετές χώρες του εξωτερικού στοχεύει στην ανακούφιση των βασικών αναγκών των ατόμων που είναι άνεργα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα τους τελευταίους δύο μήνες διπλασιάστηκαν από πέντε σε δέκα χιλιάδες οι μερίδες φαγητού που προσφέρει στα συσσίτιά της η Αρχιεπισκοπή και οι ενορίες της.Ενώ,όπως δηλώνουν οι επιτελείς της οργάνωσης «Αποστολή»,οι ανάγκες καθημερινά αυξάνονται καθώς όλο και περισσότεροι Ελληνες και ξένοι προσφεύγουν στα συσσίτια ζητώντας βοήθεια.

Σχεδόν ταυτόχρονα η Εκκλησία αυξάνει και την προσφορά σε είδη ένδυσης μέσω των καταστημάτων που διαθέτει η «Ταβιθά» που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή,ενώ πολλές μητροπόλεις σε όλη τη χώρα διαθέτουν ρούχα τα οποία προσφέρουν σε όλους όσοι το ζητούν.Πρόκειται για είδη ρουχισμού τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση,συγκεντρώνονται από τους εθελοντές της Εκκλησίας,στέλνονται σε καθαριστήρια και στη συνέχεια διανέμονται.

Ακόμη,όπως επισημαίνεται από την Αρχιεπισκοπή,τα φιλανθρωπικά ταμεία των μητροπόλεων και της Αρχιεπισκοπής προσφέρουν μετρητά κυρίως για την αντιμετώπιση μεγάλων αναγκών όπως είναι η αντιμετώπιση του κινδύνου κατασχέσεων.

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ, ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ!

Ο κ. Μάκης Προδρόμου (στο μέσον) με εθελόντριες και εθελοντές σε χαριστικό παζάρι που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη
Κανένα αντικείμενο δεν θεωρείται «άχρηστο» εν μέσω κρίσης και ομάδες ενεργών πολιτών αναλαμβάνουν να μας το υπενθυμίζουν εμπράκτως μέσω της διοργάνωσης χαριστικών παζαριών.Ο κ. Μάκης Προδρόμου από τη Θεσσαλονίκη είναι ο εμπνευστής ενός πανελλήνιου δικτύου ανταλλαγής μέσω Διαδικτύου το οποίο τιτλοφορείται «xariseto.gr».

Πλην των διαδικτυακών,διοργανώνει και χαριστικά παζάρια στην πόλη ανά τακτά χρονικά διαστήματα. «Μας φέρνουν εκατοντάδες αντικείμενα,από παλιά βιβλία και ρούχα μέχρι παιχνίδια, CD και μικροσυσκευές,και εμείς δημιουργούμε την πλατφόρμα που τα διοχετεύει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.Στόχος είναι να περάσουμε στον Ελληνα την κουλτούρα της επαναχρησιμοποίησης και της ανταλλαγής.Είναι κρίμα να πετάμε στα σκουπίδια πράγματα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση τη στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται σε ανάγκη» σχολιάζει ο ίδιος .



Πηγή
http://agioritikovima.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1195:2010-11-28-12-10-26&catid=99:news&Itemid=369

Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτο: 3.500€ περαίωση για 5 κατσίκες και 2 γουρούνια !!!

Έπαθε σοκ όταν πήρε στα χέρια του το χαρτί της περαίωσης ο 71χρονος μπαρμπα-Γρηγόρης...

Ο μπαρμπα-Γρηγόρης μένει στο πιο φτωχικό σπίτι του χωριού στο Δ.Δ. Καλλιδρόμου Φθιώτιδας. Η σύνταξή του είναι 345 ευρώ από τον ΟΓΑ. Όλη του η περιουσία είναι 4 κατσίκες, 1 τράγος, 2 γουρούνια και 1 μουλάρι.
Το εκκαθαριστικό σημείωμα που πήρε στα χέρια του από τη ΔΟΥ Λαμίας του ζητά την καταβολή 3.500 ευρώ για "να κλείσει τα βιβλία του" για τα οικονομικά έτη 2001 έως 2007, ... χωρίς την πραγματοποίηση περαιτέρω ελέγχου!!!
«Ποτέ μου δεν είχα πάρε-δώσε με την εφορία εκτός από την δήλωση που κάνω κάθε χρόνο. Δηλώνω 345 ευρώ από την σύνταξη αναπηρίας που μου δίνει ο ΟΓΑ.


Μέχρι τώρα κάναμε κοινή δήλωση με την κυρά, που έπαιρνε άλλα τόσα επίσης από τον ΟΓΑ. Φέτος θα κάνω μόνος μου, βλέπεις, η κυρά μάς «άφησε»πριν ένα μήνα. Δεν πρόλαβε να δει και το χαρτί της εφορίας. Καλά τι καμώματα είναι τούτα! Πού με βρήκανε εμένα εδώ πάνω! Τους λείπουν λεφτά και βγήκαν παγανιά και όποιον πάρει ο χάρος;»
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο 71χρονος στην εφημερίδα "ΗΜΕΡΑ" που έχει το ρεπορτάζ και συνέχισε:
«Αυτή είναι η περιουσία μου. Έτσι έζησα τόσα χρόνια και ποτέ δεν περίμενα πως θα πρέπει να πληρώσω γι’αυτή την πολυτέλεια. Δεν στεναχωριέμαι, μόνο που με πιάνει το παράπονο, τώρα με θυμήθηκαν;» και συνέχισε δείχνοντας το μουλάρι του. «Αυτό είναι το καμάρι μου. Με αυτό πάω για ξύλα, μ’ αυτό κυνήγι, σύντροφός μου στις δουλειές. Δεν πιστεύω να με φορολογήσουν γι’ αυτό» προσθέτει με μια μικρή δόση χιούμορ.
Οι συγχωριανοί του κάνουν λόγο για ένα πολύ φτωχό άνθρωπο, που η εφορία θα έπρεπε να του δώσει και όχι να του ζητάει!

Πηγή
http://filiatranet.blogspot.com/2010/11/3500-5-2.html
Διαβάστε περισσότερα...

Είναι σύμπτωση που Ελλάδα και Ιρλανδία διαθέτουν τα μεγαλύτερα ανεξερεύνητα ενεργειακά πεδία της Ευρώπης και είναι και οι δυό χώρες υπό κατοχή ΔΝΤ;

Πόσο σύμπτωση μπορεί να είναι το γεγονός ότι οι δύο χώρες για τις οποίες υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι κρύβουν...
τα μεγαλύτερα μη αξιοποιημένα ενεργειακά κοιτάσματα στην Ευρώπη στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία, ξαφνικά τέθηκαν υπό καθεστώς διεθνούς οικονομικής κατοχής;








Το defencenet.gr αποκαλύπτει κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν: Η Ιρλανδία μία χώρα των 4,5 εκατ ανθρώπων έχει ένα τεράστιο χρέος που κινδυνεύει να τινάξει την οικονομία της χώρας στον αέρα αλλά την ίδια στιγμή και σε χρόνο ανύποπτο, (16 Ιουνίου 2010) ο υπουργός Επικρατείας της Ιρλανδίας Conor Lenihan ανακοίνωνε την ύπαρξη 10 δισ. βαρελιών πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα στα νερά της Ιρλανδίας.

Πηγή
http://www.inews.gr/96/einai-sybtosi-pou-ellada-kai-irlandia-diathetoun-ta-megalytera-anexerevnita-energeiaka-pedia-tis-evropis-kai-einai-kai-oi-dyo-chores-ypo-katochi-dnt.htm
Διαβάστε περισσότερα...

Η αρχή του κενού

Αγαπητοί φίλοι...

Σας παρουσιάζω αυτό το υπέροχο μήνυμα του συγγραφέα Joseph Newton...
Μαζί με μια καταπληκτική συλλογή φωτογραφιών του παγκοσμίως γνωστού καναδού φωτογράφου κ κινηματογραφιστή...
Gregory Colbert.
Σας καλώ να γνωρίσετε το τεράστιο έργο του.

“Όταν ξεκίνησα το “Στάχτες και Χιόνι” το 1992, η πρόθεσή μου ήταν να Διερευνήσω τη σχέση μεταξύ του ανθρώπου και των ζώων από μέσα προς τα έξω”...
“Gregory Colbert”

Κατέβασμα αρχείου (Download)


Πηγή
http://timi.gr/file.php?fid=2468&file=H_arxh_toy_kenoy.pps
Διαβάστε περισσότερα...