Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Βρες την ηλικία του μυαλού σου!

Η σελίδα είναι στα γιαπωνέζικα, οπότε διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες

1. Πατήστε το "start".

2. Περιμένετε την αντίστροφη μέτρηση ("3, 2, 1")

3. Αφού δείτε τους αριθμούς για ελάχιστο χρόνο, προσπαθήστε να πατήσετε τα κυκλάκια που είχαν τους αριθμούς με σειρά απο τον μικρότερο στον μεγαλύτερο

4. Στο τέλος του παιχνιδιού (μετά από λίγους γύρους) θα υπολογιστεί η ηλικία του μυαλού σας.

http ://flashfabrica.com/f_learning/brain/brain.html Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Οι γελοιογραφίες της ημέρας! (13-12-2010)





































Πηγή
http://saktsak.blogspot.com/2010/12/blog-post_202.html
Διαβάστε περισσότερα...

WikiLeaks...Μια ανεξάντλητη δεξαμενή πληροφοριών, με μεγάλη...ουρά!

WikiLeaks καλείται ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΜΜΕ ο οποίος δημοσιεύει έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. Τον ιστότοπο του οργανισμού, ο οποίος και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006, διαχειρίζεται η «The Sunshine Press». Μέσα στον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του, ο ιστότοπος ανακοίνωσε πως η βάση δεδομένων του συμπεριλάμβανε πλέον περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια έγγραφα.

Ο οργανισμός αυτοπεριγράφεται ως «πνευματικό παιδί» Κινέζων αντιφρονούντων, καθώς και δημοσιογράφων, μαθηματικών και νεοσύστατων εταιρείων τεχνολογίας από τις Η.Π.Α., την Ταϊβάν, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική. Δημοσιεύματα εφημερίδων και το περιοδικό «The New Yorker» (7 Ιουνίου 2010) παρουσιάζουν ως ιδρυτή του οργανισμού τον Τζούλιαν Ασάντζ (Julian Assange), έναν Αυστραλό δημοσιογράφο και ακτιβιστή του Διαδικτύου.

Το WikiLeaks έχει κερδίσει ένα σύνολο βραβείων, ανάμεσα στα οποία το Βραβείο Νέου Μέσου (New Media Award) του έγκριτου οικονομικού περιοδικού «The Economist» για το έτος 2008.



Toν Ιούνιο του 2009, το WikiLeaks και ο Τζούλιαν Ασάντζ βραβεύτηκαν από τη Διεθνή Αμνηστία με το UK Media Award (στην κατηγορία «Νέο Μέσο») για τη δημοσίευση το 2008 του κειμένου «Κένυα: Η Κραυγή του Αίματος – Εξώδικες δολοφονίες και εξαφανίσεις » («Kenya: The Cry of Blood – Extra Judicial Killings and Disappearances»), μια έρευνα της Εθνικής Επιτροπής της Κένυας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Kenya National Commission on Human Rights).

Το Μάιο του 2010, η «New York Daily News» κατέταξε το WikiLeaks πρώτο στη λίστα των «ιστοσελίδων που θα μπορούσαν να αλλάξουν εντελώς την ειδησεογραφία».

Τον Απρίλιο του 2010, το WikiLeaks δημοσίευσε βίντεο από ένα περιστατικό του 2007 οπότε και Ιρακινοί άμαχοι πολίτες θανατώθηκαν από Αμερικανούς στρατιώτες, σε μια ιστοσελίδα που καλείται Collateral Murder.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, το WikiLeaks δημοσίευσε το «Ημερολόγιο του Πολέμου στο Αφγανιστάν» («Afghan War Diary»), μια συλλογή περισσότερων από 76.900 έγραφα σχετικά με τον Πόλεμο στο Αφγανιστάν τα οποία μέχρι τότε δεν ήταν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

Τα εκατομμύρια αμερικανικά απόρρητα έγγραφα τα οποία το WikiLeaks φέρνει στο «φως» αφορούν «όλα τα μεγάλα ζητήματα» δήλωσε ο ιδρυτής του ιστότοπου, Τζούλιαν Ασάνζ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους στην Ιορδανία.

«Τα έγγραφα που ετοιμαζόμαστε να δημοσιεύσουμε αφορούν όλα τα μεγάλα ζητήματα στις χώρες όλου του κόσμου» απάντησε ο κ. Ασάντζ στους δημοσιογράφους, οι οποίοι των ρώτησαν αν θα αφορούν τον πόλεμο στο Ιράν ή στο Αφγανιστάν.

Τον Οκτώβριο η ομάδα δημοσίευσε ένα πακέτο περίπου 400.000 εγγράφων υπό τον τίτλο «Ημερολόγιο του Πολέμου στο Ιράκ» («Iraq War Logs») σε συντονισμό με μεγάλους κερδοσκοπικούς οργανισμούς ΜΜΕ. Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 28 Νοεμβρίου, το WikiLeaks έδωσε στην δημοσιότητα 251.287 διπλωματικά έγγραφα, με την Αμερικανική Κυβέρνηση να κάνει λόγο για «επίθεση κατά της διεθνούς κοινότητας».

Η Interpol εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks, καθώς ο παγκόσμιος σάλος από την μαζική δημοσιοποίηση απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των ΗΠΑ εξαπλωνόταν από το πεδίο των σχέσεων μεταξύ κυβερνήσεων και στις χρηματαγορές.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε την πρόσβαση των μελών των ενόπλων δυνάμεων σε ευαίσθητα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να αποτρέψει ενδεχόμενες νέες διαρροές, ενώ οι ηγέτες της Γαλλίας και του Πακιστάν είναι οι τελευταίοι που έρχονται στο επίκεντρο της προσοχής λόγω των επικοινωνιών που δημοσιοποιούνται.

Ο Τζούλιαν Ασάντζ, ο 39χρονος αυστραλός χάκερ που ίδρυσε τον ιστοτόπο που προβαίνει στις αποκαλύψεις, καταζητείται από τις αρχές της Σουηδίας, όπου τον βαρύνουν κατηγορίες περί βιασμού μιας γυναίκας και παρενόχλησης μιας δεύτερης. Ο Ασάντζ διαψεύδει τις κατηγορίες.

Η Ιντερπόλ, που εδρεύει στη Λιόν της Γαλλίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ειδοποίησε όλα τα κράτη-μέλη της να συλλάβουν αμέσως τον Ασάντζ όπου τον εντοπίσουν. Ο Αυστραλός ζει αρκετό καιρό το χρόνο στη Βρετανία και στη Σουηδία. Λέγεται ότι ζει σαν φυγάς και σπάνια κοιμάται δυο φορές στο ίδιο σημείο.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού εμφανίστηκε να προσφέρει άσυλο και υπηκοότητα στον Ασάντζ, αλλά ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα απέσυρε την προσφορά μερικές ώρες αργότερα λέγοντας ότι ο Αυστραλός "δε θα έπρεπε" να είχε προχωρήσει στην παραβίαση του νόμου των ΗΠΑ.

Ο Ασάντζ προανήγγειλε μιλώντας στο περιοδικό Forbes ότι πρόκειται να ακολουθήσουν αποκαλύψεις για μια τράπεζα, που θα ρίξουν φως "στο πώς συμπεριφέρονται οι τράπεζες σε επίπεδο διοίκησης με τρόπο που θα προκαλέσει έρευνες και μεταρρυθμίσεις, υποθέτω".

Σε άλλη συνέντευξή του μέσω Skype ο Ασάντζ είπε στο Time πως η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον οφείλει να παραιτηθεί, μετά την αποκάλυψη εγγράφου που καταδεικνύει ότι διέταξε διπλωμάτες να κατασκοπεύουν ξένους ομολόγους τους και ειδικά στελέχη του ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι είπε ότι η Κλίντον δε συνέταξε το συγκεκριμένο έγγραφο και ότι η υπογραφή της εμφανίζεται σε πολλά έγγραφα τα οποία στέλνονται από την Ουάσινγκτον.

Ο Κρόουλι είπε ότι "γίνονται βήματα. . . για να διορθωθούν αδυναμίες στο σύστημα" διανομής πληροφοριών που "έγιναν εμφανείς λόγω της διαρροής αυτής", ενώ χαρακτήρισε τον Ασάντζ "αναρχικό".

Το WikiLeaks και οι αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν εξηγήσει --πλήρως, τουλάχιστον-- πώς κατέστη δυνατό να διαρρεύσουν 250.000 διαβαθμισμένα έγγραφα. Υποψίες βαρύνουν τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ, έναν 23χρονο πρώην αναλυτή του στρατού.

Ο Μάνινγκ έχει συλληφθεί από τον Μάιο, όταν το WikiLeaks δημοσιοποίησε βίντεο που απεικόνιζε την επίθεση ενός αμερικανικού ελικοπτέρου Apache στη Βαγδάτη το 2007 στην οποία σκοτώθηκαν άμαχοι και δημοσιογράφοι.

Το αµερικανικό Πεντάγωνο εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks, του Αυστραλού δημοσιογράφου και πρώην χάκερ Julian Assange, ώστε να µη δηµοσιοποιήσει στο Ιντερνετ χιλιάδες διπλωµατικά τηλεγραφήµατα, µετά τη σύλληψη στο Ιράκ του αναλυτή πληροφοριών του Αμερικανικού Στρατού, υποδεκανέα Βradley Manning.

Ο 22χρονος Μanning ήταν εκείνος που είχε παραδώσει στον Assange το βίντεο, τραβηγμένο μέσα από τη θερμική κάμερα ενός επιθετικού ελικοπτέρου AH-64D Apache Longbow του 1ου Συντάγματος Αναγνωρίσεως Αεροπορίας Στρατού που σκότωσε 12 Ιρακινούς αμάχους τον Ιούλιο του 2007....

Μερικά από τα νεότερα έγγραφα που συνεχίζουν να δημοσιοποιούνται σταδιακά αποκαλύπτουν αμερικανικές διπλωματικές αναφορές στο ότι ο επικεφαλής του στρατού στο Πακιστάν "στοχαζόταν" την πιθανότητα να ανατρέψει με πραξικόπημα τον πρόεδρο Άσιφ Άλι Ζαρντάρι και ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ήταν τόσο υπέρ της Ουάσινγκτον που εξέταζε το ενδεχόμενο να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ.

Η Κίνα κάλεσε την Ουάσινγκτον να "χειριστεί κατάλληλα" την διαρροή καθώς τηλεγραφήματα έδειξαν πως το Πεκίνο έχει απηυδήσει με τη Βόρεια Κορέα και μπορεί να "αποδεχθεί τη κατάρρευσή της και τη συσσωμάτωσή της" στη Νότια Κορέα. Αντίθετα ο Μιχαήλ Φραντκόφ, επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Ρωσίας, χαρακτήρισε τα έγγραφα που δημοσιοποίησε το WikiLeaks "θησαυρό αναλυτικού υλικού" τον οποίο η Μόσχα προτίθεται να αξιοποιήσει.

Αντίθετα η Σάρα Πέιλιν, πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων και δημοφιλής μεταξύ αρκετών συντηρητικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατήγγειλε την "ανικανότητα" της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το WikiLeaks σαν "τρομοκρατική οργάνωση". Συντηρητικοί δημοσιογράφοι ήδη θέτουν το ερώτημα γιατί δεν έχει "δολοφονηθεί ο Ασάντζ" από τη CIA.

ΗΠΑ: Ποινική έρευνα για τις διαρροές

Οι αμερικανικές αρχές διεξάγουν μια εντατική ποινική έρευνα σχετικά με τη δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων αμερικανικών εγγράφων από τον ιστότοπο WikiLeaks, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ.

«Υπάρχει μια δραστήρια, συνεχιζόμενη ποινική έρευνα, που πραγματοποιούμε με το υπουργείο Άμυνας», δήλωσε ο Χόλντερ σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν είμαστε σε θέση ακόμη να ανακοινώσουμε το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής», προσέθεσε.

Η διαρροή απόρρητων εγγράφων, κυρίως τηλεγραφημάτων από τις αμερικανικές πρεσβείες ανά τον κόσμο, θέτει σε κίνδυνο τους αμερικανούς διπλωμάτες ή άλλα άτομα που βοηθούν τις ΗΠΑ, προσέθεσε.

«Στο βαθμό που θα μπορούμε να βρούμε οποιονδήποτε που θα εμπλέκεται σε παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας και που θα έχει θέσει σε κίνδυνο τους πόρους και τους ανθρώπους που περιέγραψα, αυτοί θα θεωρηθούν υπεύθυνοι, θα καταστούν υπόλογοι», σημείωσε επίσης ο Χόλντερ.

Αν υπάρχουν κενά στην αμερικανική νομοθεσία για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών, η κυβέρνηση Ομπάμα θα εργαστεί με το Κογκρέσο για να τα καλύψει, προσέθεσε επίσης.

Ο ιδρυτής της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος είναι Aυστραλός πολίτης, έχει δηλώσει ότι η αμερικανική έρευνα στρέφεται και προς τον ίδιο τον ιστότοπό του WikiLeaks.

Ο Χόλντερ κατέστησε σαφές ότι το γεγονός ότι ο Ασάνζ είναι ένας ξένος που ζει εκτός των ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι έχει ασυλία στην άσκηση δίωξης.


Η Κίνα και το Google

Οι ΗΠΑ έχουν την πεποίθηση ότι οι κινεζικές αρχές βρίσκονται πίσω από την πειρατική πληροφόρηση εκ μέρους του Google και δυτικών χωρών, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν σήμερα από την εφημερίδα «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Μεταξύ των μυστικών εγγράφων που αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο Wikileaks ένα έγγραφο που προέρχεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, επικαλείται «κινεζική πηγή» σύμφωνα με την οποία το κομμουνιστικό καθεστώς έπαιξε ένα ρόλο στην πειρατεία του Google , γράφει η νεοϋορκέζικη εφημερίδα.

«Η πειρατεία του Google εγγράφεται στο πλαίσιο μιας εκστρατείας σαμποτάζ ως προς την πληροφόρηση που οργανώθηκε από αξιωματούχους, από ειδικούς σε θέματα ασφαλείας και από πειρατές του Ίντερνετ που καθοδηγούνταν από την κινεζική κυβέρνηση», εισβάλοντας σε δίκτυα πληροφόρησης των ΗΠΑ σύμφωνα με το Wikileaks, όπως επισημαίνουν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

«Τρελός» ο Τσάβες σε συνομιλία Γάλλων-Αμερικανών

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες είναι «τρελός» και ετοιμάζεται να μετατρέψει τη χώρα του «σε μια άλλη Ζιμπάμπουε» εκτίμησε τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Ζαν-Νταβίντ Λετίβ, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τον ιστότοπο Wikileaks .

«Ο Λετίβ παρατηρεί ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι τρελός και αναφέρει ότι ούτε η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να τον υποστηρίξει», σύμφωνα με το έγγραφο που περιλαμβάνει συνομιλία μεταξύ του γάλλου συμβούλου του Σαρκοζί με τον αμερικανό υφυπουργό Φίλιπ Γκόρντον.

Η συνομιλία τους έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009.

«Δυστυχώς...ο Τσάβες κατέχει μια από τις πιο πλούσιες χώρες της Λατινικής Αμερικής και θα την μετατρέψει σε μια άλλη Ζιμπάμπουε», αναφέρεται ακόμα στο έγγραφο με τη συνομιλία Λετίβ-Γκόρτον, ένα από τα 250 χιλιάδες αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα που αποκαλύπτει το Wikileaks, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν».

O Nετανιάχου θεωρούσε πιο εύκολη υπόθεση τους Παλαιστινίους

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε εκτιμήσει, λίγο πριν το πάγωμα του εποικισμού στην Δυτική Όχθη, ότι οι Παλαιστίνιοι θα αποδέχονταν οποιαδήποτε συμφωνία που θα είχε εγκριθεί από τις ΗΠΑ για το θέμα αυτό, σύμφωνα με τα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα από την ιστοσελίδα Wikileaks.

Σε μια συνάντηση τον Μάιο του 2009 με Αμερικανούς κοινοβουλευτικούς, ο Νετανιάχου, υπό την πίεση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να παγώσει τον εποικισμό ενόψει μιας επανάληψης των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, θεωρούσε «άδικο» το να απαιτηθεί ένα πλήρες πάγωμα, αποκαλύπτουν τα έγγραφα αυτά που δημοσιεύτηκαν από την ιστοσελίδα αυτή.

"Είναι περισσότερο ένα πρόβλημα με τις Ηνωμένες Πολιτείες από ό, τι με τους Παλαιστίνιους», είχε υπογραμμίσει, θεωρώντας, σύμφωνα με το κείμενο, «ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα ακολουθούσε σε περίπτωση συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επέβαλε τελικά με διάταγμα το Νοέμβριο του 2009, ένα τμηματικό μορατόριουμ δέκα μηνών για την κατασκευή νέων κατοικιών στους οικισμούς στη Δυτική Όχθη, όχι όμως και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες επαναλήφθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου του 2010 στην Ουάσιγκτον, για να διακοπούν στις 26 Σεπτεμβρίου κατά την εκπνοή του μορατόριουμ αυτού.

Οι Παλαιστίνιοι απαιτούν για να τις συνεχίσουν ένα νέο πάγωμα του εποικισμού, το οποίο αρνείται μέχρι σήμερα η ισραηλινή κυβέρνηση. Ο κ. Νετανιάχου έχει δεχτεί να εξετάσει ένα νέο μορατόριουμ 90 ημερών στη Δυτική Όχθη, με αντάλλαγμα τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια και τη διπλωματία από τις ΗΠΑ.

Αλλά απαιτεί μια γραπτή επιβεβαίωση αυτών των δεσμεύσεων για να της υποβάλει στην κυβέρνησή του. Οι Παλαιστίνιοι δηλώνουν από την πλευρά τους ότι αναμένουν για να αποφανθούν για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, μια απάντηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους με το Ισραήλ.

Στο στόχαστρο οι σχέσεις Μπερλουσκόνι-Πούτιν

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ένα σημαντικό μέρος των αποκαλύψεων του αμερικανικού διαδικτυακού τόπου Wikileaks, αφορά τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Με αναφορά και σε δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου, η εφημερίδα «Corriere della Sera», αναφέρει ότι στις εκθέσεις αμερικανών διπλωματών, που εστάλησαν από την ιταλική πρωτεύουσα, ο «Καβαλιέρε» κρίνεται «ένας αυτάρεσκος και ανάξιος ηγέτης».

Σε ότι αφορά τις προσωπικές του δραστηριότητες, τονίζεται, δε, ότι «τα συχνά του ξενύχτια και η έφεσή του προς τα πάρτι, σημαίνουν ότι δεν αναπαύεται αρκετά. Είναι πολιτικά αλλά και σωματικά αδύναμος».

Οι Αμερικανοί, κάνουν λόγο για «άγριες γιορτές του μίστερ τιβί», γράφει στις προδημοσιεύσεις της, και η ισπανική εφημερίδα El Pais. Σύμφωνα με την «Corriere», τα κείμενα που αναρτήθηκαν από το Wikileaks, αποδεικνύουν επίσης ότι η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, δεν βλέπει με καλό μάτι, τη στενή σχέση του ιταλού πρωθυπουργού με τον Βλαδίμιρ Πούτιν:

Στην αρχή του 2010, φέρεται να ζήτησε από τις αμερικανικές πρεσβείες στη Μόσχα και τη Ρώμη, να εξακριβώσουν αν υπάρχουν «προσωπικές επενδύσεις των Πούτιν και Μπερλουσκόνι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εξωτερική και οικονομική πολιτική των δυο χωρών».

Ειδικότερα, σε ένα άλλο απόσπασμα απόρρητου αμερικανικού διπλωματικού τηλεγραφήματος, τονίζεται ότι «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μοιάζει να είναι ο εκπρόσωπος τύπου του Βλαδίμιρ Πούτιν». Οι εκθέσεις που δημοσιεύονται από το Wikileaks, αφορούν, όμως, και τον ιταλό υπουργό εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι. Ο Φρατίνι- όπως αναφέρει η Corriere della Sera- «εξέφρασε βαθιά ενόχληση για την παράλληλη προσπάθεια που καταβάλλει η Τουρκία να ενισχύσει τις σχέσεις της, τόσο με την Ευρώπη, όσο και με το Ιράν». Σε ότι αφορά την ένταση με την Τεχεράνη, ο Φρατίνι, φέρεται να θεωρεί αναγκαία την συμμετοχή της Κίνας στις συζητήσεις, όπως και μιας άλλης ομάδας χωρών, που να απαρτίζεται από Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Βραζιλία, Βενεζουέλα και Αίγυπτο.

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, πριν την δημοσίευση των εμπιστευτικών αυτών κειμένων, είχε κάνει λόγο για μια πιθανή «ενδεκάτη Σεπτεμβρίου για ολόκληρο τον χώρο της διπλωματίας». Σήμερα, όμως, ο ιταλικός τύπος, αναφέρει ότι, ο «Καβαλιέρε» και οι συνεργάτες του, πρέπει να πήραν ανάσα ανακούφισης, διότι «οι πολυδιαφημισμένες αποκαλύψεις δεν ήταν, τελικά, και τόσο επικίνδυνες και ακραίες».

Οι ΗΠΑ δυσπιστούν απέναντι στον Ερντογάν

Οι αμερικανοί διπλωμάτες δυσπιστούν για τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ οι ΗΠΑ φαίνεται ότι γνώριζαν πως πίσω από την πειρατεία στο Google βρίσκεται η Κίνα. Οι αποκαλύψεις αυτές προέρχονται από τα έγγραφα του WikiLeaks που έχουν ήδη αρχίσει να δημοσιεύονται.

Οι αμερικανοί διπλωμάτες είναι δύσπιστοι απέναντι στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο θεωρούν απομονωμένο και ελλιπώς ενημερωμένο, αποκαλύπτουν τα τηλεγραφήματα που περιήλθαν στην κατοχή του WikiLeaks και αναλύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται κανέναν και «περιβάλλεται από ένα κύκλο συμβούλων που τον κολακεύουν αλλά τον αψηφούν».

Λαμβάνει τις πληροφορίες του σχεδόν αποκλειστικά από τις εφημερίδες των ισλαμιστών και οι αναλύσεις των υπουργείων του δεν τον ενδιαφέρουν, γράφουν οι αμερικανοί διπλωμάτες στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν φοβάται μήπως χάσει την εξουσία, εκτιμούν οι διπλωμάτες. Μια από τις πηγές τους, επισημαίνει: «Ο Ταγίπ πιστεύει στο Θεό αλλά δεν τον εμπιστεύεται», γράφει το Der Spiegel.

Η διπλωματική αλληλογραφία αναπαράγει φήμες περί υποτιθέμενης διαφθοράς του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να πλούτισε κατά την ιδιωτικοποίηση ενός διυλιστηρίου πετρελαίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επικίνδυνος» από έναν πληροφοριοδότη των αμερικανών διπλωματών, ο οποίος τους προειδοποιεί για την ισλαμιστική επιρροή του στον Ερντογάν.

Η πρεσβεία τρέφει υποψίες ότι ο Νταβούτογλου ονειρεύεται μια επάνοδο της οθωμανικής δύναμης και μάλιστα μετά μια ομιλία του στο Σεράγεβο τον Ιανουάριο του 2010, υποψιάζονται ότι θέλει να επαναφέρει την τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου αστειεύτηκε αναφερόμενος σε ένα τηλεγράφημα που τον χαρακτηρίζει "εξαιρετικά επικίνδυνο" λέγοντας ότι βλέπει ένα χαμογελαστό πρόσωπο στον. . . καθρέφτη.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς επίσης επιχείρησε να υποβαθμίσει τη συγκεκριμένη αναφορά, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι ορισμένες από τις αντιδράσεις είναι υπερβολικές. "Μας προκαλεί αμηχανία; Ναι. Είναι άβολο; Ναι. Έχει συνέπειες για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ; Νομίζω αρκετά μετρίου μεγέθους", είπε ο Γκέιτς, πρώην διευθυντής της CIA και αναλυτής πληροφοριών.

Οι διπλωμάτες δεν είναι σίγουροι για τη σταθερότητα της κυβέρνησης στην Τουρκία, που είναι από τους σημαντικότερους συμμάχους της, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που συντάχθηκαν φέτος το Φεβρουάριο και τα οποία δημοσιοποιεί περιληπτικά το γερμανικό περιοδικό.



Πηγή
http://mogadishu.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=28306&blid=318
Διαβάστε περισσότερα...

Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο, ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΡΑΠ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΛ ΣΥΝΑΥΛΙΑ. ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ;


Χωρίς να αναφερθούμε στο είδος της μουσικής, που δεν έχει καμία απολύτως σημασία, έχουμε να πούμε ότι το κάθε μέλος της Ιεράς Συνόδου πρέπει να πάρει θέση για αυτό που συνέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος. Συναυλία δηλαδή κλασσικής μουσικής και του συμπαθέστατου κατά τα άλλα σε όλους μας Νταλάρα, παρουσία του αρχιεπισκόπου και του προέδρου της δημοκρατίας.

Οι ιεροί Ναοί υπάρχουν για την τέλεση των Ιερών Μυστηρίων της Ορθοδοξίας και όχι για συναυλίες. Τι σηματοδοτεί λοιπόν η χρήση του ναού για το παίξιμο μουσικής;

ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΗΜΑΣΊΑ ΑΝ Η ΜΟΥΣΙΚΉ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΉ Ή ΡΟΚ.

Χάθηκε το μέγαρο μουσικής ή τόσοι και τόσοι χώροι στην Αθήνα; ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΙΕΡΟ ΝΑΟ; ΓΙΑΤΙ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ;


Θυμίζουμε ότι οι Τούρκοι κάνανε τους ναούς της Κύπρου ντισκοτέκ και την Αγία Σοφία τόπο παρουσίασης ειδών υγιεινής και χώρο συναυλιών και γι αυτό διαμαρτυρόμασταν. Τι θα πούμε στ

ους Τούρκους τώρα; Και πάνω απ΄όλα τι θα πουν οι κεφαλές της ελληνορθοδόξου εκκλησίας επί του φοβερού βήματος του Χριστού όταν έρθει η ώρα;

Δεν είμαστε οπισθοδρομικοί, αλλά όλα έχουν ένα όριο, αλλά και ένα σκοπό. Και ο σκοπός της συναυλίας αυτής είναι προφανής. Όποιος έπιασεν έπιασεν!

1593268

Και δεν έχει σχέση που στο τέλος προστέθηκαν μερικοί ψαλμοί. Η εκδήλωση ήταν ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

"Ο υιός της ανομίας δεν θα έλθει, αν δεν γίνει πρώτα η πλήρης αποστασία". Έτσι μας έχουν πει οι Άγιοι της Ορθοδοξίας. Και εμείς αυτά που λέει η εκκλησία δεν τα ακούμε για πλάκα. Τα πιστεύουμε.

Πηγή
http://www.liako.gr/news/home/28563-liakopoulos-orthodoxy.html
Διαβάστε περισσότερα...