Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ηρακλής - ΑΕΚ 2-0 (19-12-2010)


Την έκτη φετινή ήττα της (όλες εκτός έδρας σε οκτώ αναμετρήσεις) γνώρισε η ΑΕΚ, με τον Ηρακλή αυτήν τη φορά να είναι ο θύτης, επικρατώντας με 2-0 για την 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Χωρίς φάσεις το α' μέρος, ανώτερη η «Ένωση» στο β', που πλήρωσε και πάλι τις χαμένες ευκαιρίες στην επίθεση και τα πολλά και αβίαστα λάθη στην άμυνα.


Ο ««Δικέφαλος» παρουσίασε και πάλι τα γνωστά προβλήματα όταν αγωνίζεται μακριά από το ΟΑΚΑ. Χαρακτηριστική αδυναμία να αλλάξει τρίτη - τέταρτη πάσα, απουσία ενός παίκτη που θα κρατήσει τη μπάλα και θα δημιουργήσει στη μεσαία γραμμή και προβλήματα στα άκρα. Ειδικά από τη δεξιά πλευρά, το πρόβλημα ήταν και αμυντικό αλλά και δημιουργικό, με τον Λίμα να απειλεί με συνεχείς σέντρες από εκείνο το σημείο, στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ουρουγουανός ακραίος αμυντικός του Ηρακλή, ήταν και ο άνθρωπος που έλυσε το γόρδιο δεσμό για την ομάδα του, παρότι δεν είχε καταφέρει μέχρι εκείνο το σημείο να φτάσει σε κάποια μεγάλη στιγμή. Ήταν η εκτέλεση κόρνερ από δεξιά στο 41ο λεπτό, που εξέθεσε και πάλι τον Αραμπατζή αλλά και κέντρο της άμυνάς του, με αποτέλεσμα ο Ντάνι να ανοίξει από κοντά το σκορ και να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια, προηγούμενη στο σκορ.

Ρίσκαρε από νωρίς ο Χιμένεθ

Με την έναρξη του β` μέρους, ο Μανόλο Χιμένεθ έβγαλε από το παιχνίδι τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, που δεν ήταν κακός αλλά φλέρταρε συνεχώς με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στη θέση του πέρασε ο Ισμαελ Μπλάνκο, μετατρέποντας το σύστημα της ομάδας του σε σαφώς πιο επιθετικό. Κάτι που είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να φτάσει η ΑΕΚ στη δημιουργία αρκετών αξιόλογων φάσεων μπροστά στην εστία του Ελευθερόπουλου, χωρίς όμως να τις τελειώνει σωστά.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου
Κορυφαία εξ αυτών, η διπλή χαμένη ευκαιρία του 57ου λεπτού, που είχε ως αποτέλεσμα τη διατήρηση του Ηρακλή σε ρόλο οδηγού. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τον Χιμένεθ και τους παίκτες του όμως, στο επόμενο λεπτό, όταν μετά το ολέθριο λάθος του Γκέντσογλου και την καταπληκτική εκτέλεση του Παπαστεριανού, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον τεχνικό της ΑΕΚ να ρίξει στο παιχνίδι όλα του τα όπλα, μένοντας με μοναδικό κόφτη τον Καφέ και την «Ένωση» να έχει στον αγωνιστικό χώρο Λυμπερόπουλο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Λεονάρντο και Γκερέιρο. Κίνηση που δεν άλλαξε κάτι πάντως, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Το φιλμ του αγώνα

14' Η ΑΕΚ έφτασε στο γκολ, αλλά αυτό σωστά δεν μέτρησε ως οφ σάιντ. Ο Λεονάρντο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ακάλυπτος την ώρα της σέντρας από τον Σκόκο.

22' Σέντρα του Λίμα από αριστερά, ο Γιάκομπ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα λίγο άουτ.

31' Ο Παπαστεργιανός έπιασε ένα μονοκόμματο συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αραμπατζή.

41' ΓΚΟΛ 1-0:
Κόρνερ του Λίμα από αριστερά, ο Ιάκομπ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Ντάνι από την καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ με προβολή πέτυχε το 1-0.

45'+1' Καλή εκτέλεση φάουλ του Λίμα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Αραμπατζή.

48' Καλό σουτ του Λεονάρντο, ο Ελευθερόπουλος με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε.

50' Δυνατό σουτ του Λεονάρντο λίγο έξω από την περιοχή του Ηρακλή, ο Ελευθερόπουλος πετάχτηκε στην αριστερή γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

57' Ύστερα από γέμισμα στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή, ο Λυμπερόπουλος από κοντά πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ελευθερόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

58' ΓΚΟΛ 2-0: Στην κόντρα ο Ηρακλής με τον Παπαστεργιανό, ο οποίος έπιασε ένα απίστευτο σουτ πολλά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και νίκησε τον Αραμπατζή.

61' Σύγχυση στην περιοχή του Ηρακλή, ο Γιάχιτς έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Ελευθερόπουλο σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ.

62' Νέα σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής του Ηρακλή, ο Λυμπερόπουλος πήρε και πάλι την κεφαλιά, η μπάλα άουτ.

76' Καλή φάση για τον Ηρακλή, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίμα, ο Ιάκομπ πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

90'+3' ΑΠΟΒΟΛΗ: Ο κ. Φανάρας αποβάλλεται από τον πάγκο του Ηρακλή

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες: Κατσικάς, Πίτου Γκαρσία, Παπαστεριανός - Ντιοπ, Καφές, Δέλλας

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Ελευθερόπουλος, Χοσέμι, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (78΄ Καρλίνιος), Στσοτ, Πίτου Γκαρσία (86΄ Σίσιτς), Σολτάνι (65΄ Ηλιάδης), Ιάκομπ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιόπ (46΄ Μπλάνκο), Γκέντσογλου (70΄ Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (59΄ Τζιμπούρ).

Iraklis - AEK 2-0: Prothermansi ton dyo omadon - sportena.com



Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=lKXspNwnumA
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231071519
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΕΚ – Ζενίτ 0-3 (16-12-2010)


Η ΑΕΚ ήθελε μόλις έναν βαθμό κόντρα στην αδιάφορη Ζενίτ για να βρεθεί στην επόμενη φάση του Europa League. Τελικά, όχι μόνο δεν κατάφερε να τον πάρει, αλλά γνώρισε και βαριά ήττα με 3-0 στο ΟΑΚΑ, αποτέλεσμα που την αφήνει εκτός συνέχειας.


Το αντίο γίνεται ακόμα πιο πικρό, αν αναλογιστεί κανείς, πως η Ένωση ουσιαστικά κρατούσε την τύχη στα χέρια της και όλα συνηγορούσαν υπέρ της. Στην έδρα της έπαιζε, οι Ρώσοι είχαν έρθει μισοί στην Αθήνα και με ιδιαίτερα φιλική διάθεση. Το μόνο που έμενε στους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ήταν και εκείνοι από την πλευρά τους να κάνουν το καθήκον τους.

Ακόμα και όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, η ΑΕΚ έδειχνε να είναι το καλό ποντάρισμα για τη νίκη. Αγχωμένη μεν, αλλά είχε μια κάποια πρωτοβουλία των κινήσεων. Και στο 39' κέρδισε και πέναλτι. Ο Καράμπελας σέντραρε, ο Σκόκο την τσίμπησε πρώτος και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Λούκοβιτς, για να δείξει ο Γάλλος διαιτητής Σαΐντ Ενζιμί. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπλάνκο, αλλά το σουτ του πέρασε απελπιστικά πάνω από τα δοκάρια του Μαλαφέεφ.

Ήταν επόμενο, λοιπόν, πως με τέτοια συμπεριφορά οι κιτρινόμαυροι θα το πλήρωναν ακριβά και όντως έτσι έγινε...

Δυο λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρώτου μέρους το θωρηκτό, που ακούει στο όνομα Μπουχάροφ, πήρε τη μπάλα, κινήθηκε προς την περιοχής της ΑΕΚ και με σουτ νίκησε Μανωλά και Σάχα για το 0-1. Η απόλυτη ψυχρολουσία.

Η ΑΕΚ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη απελπισμένη για να βρει την ισοφάριση. Όσο, όμως, αυτή προσπαθούσε να πιέσει, τόσο πιο πολλούς χώρους έβρισκαν οι Ρώσοι, οι οποίοι ξεδίπλωναν με άνεση τη μια αντεπίθεση μετά την άλλη.

Και αφού προειδοποίησαν σε μια δυο περιπτώσεις, στην τρίτη σκότωσαν τους γηπεδούχους. Ο Ιταλός Ροζίνα στο 67' με πολύ όμορφη κίνηση και φοβερό ψιλοκρεμαστό σουτ άφησε άγαλμα το Σάχα και είδε τη μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα για δεύτερη φορά.

Το μόνο που έμενε ήταν να γραφτεί και ο επίλογος. Και αυτό το έκανε ο Ντενίσοφ, που στο 88' με άνεση έφτασε μέχρι το ύψος της περιοχής για να γράψει με αργό, συρτό και βασανιστικό σουτ το 3-0.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας (74' Ντιόπ), Καράμπελας, Γκέντζογλου (54' Μπερνς), Καφές, Μάκος (80' Λεονάρντο), Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος, Σκόκο

Ζενίτ (Σπαλέτι): Μαλαφέεβ, Λούκοβιτς, ’λβες, Λόμπερτς, Χουμπότσαν, Σιροκόβ, Ντενισόβ, Ζιριανόβ (78' Ιονόβ), Ροζίνα, Μπουχαρόβ (83' Κανουνικόβ), Λάζοβιτς (74' Χούστι)

Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=ZoVwGdnGnks
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1911183
Διαβάστε περισσότερα...