Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΜΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ !!

Το Derinkuyu είναι μια υπόγεια πόλη που βρίσκεται στην ομώνυμη συνοικία Derinkuyu στο Nevşehir Province στην Τουρκία. Είναι στο δρόμο μεταξύ Nevşehir και Niğde, σε απόσταση 29 χιλιομέτρων από το Nevşehir...











Την άνοιξαν για τους επισκέπτες από το 1969 μέχρι σήμερα αλλά μόνο το 10% της υπόγειας πόλης είναι προσβάσιμο για τους τουρίστες. Προς το παρόν έχουν ανακαλυφθεί 20 επίπεδα κάτω από το έδαφος που εκτείνονται σε βάθος περίπου 85 μέτρα αλλά μόνο οκτώ είναι επισκέψιμα από τους τουρίστες. Η υπόγεια πόλη μπορούσε να φιλοξενήσει έως 10.000 άτομα, ενώ μπορούσε να σφραγιστεί από τεράστιες πέτρες για να μην μπορούν να φτάσουν οι εχθροί στο εσωτερικό της. Το βάρος των βράχων έφτανε τα 500 κιλά!!



Η υπόγεια πόλη στο Derinkuyu έχει όλες τις ανέσεις που υπήρχαν και σε άλλα υπόγεια συγκροτήματα σε όλη την Καππαδοκία, όπως το κρασί, οι πρέσες, οι στάβλοι, οι αποθήκες,οι τραπεζαρίες και τα παρεκκλήσια. Κάτι το μοναδικό στο συγκρότημα Derinkuyu βρίσκεται στον δεύτερο όροφο και είναι ένα ευρύχωρο δωμάτιο με θολωτή οροφή. Έχει αναφερθεί ότι το δωμάτιο αυτό χρησιμοποιήθηκε ως θρησκευτικό σχολείο και τα δωμάτια προς τα αριστερά για μελέτες. Μεταξύ του τρίτου και τέταρτου επιπέδου υπάρχει μια κάθετη σκάλα.

Με αυτό τον τρόπο πέρασμα οδηγεί σε μια σταυροειδής εκκλησία στο χαμηλότερο επίπεδο. Το μεγάλο άξονα εξαερισμού μήκους 55 μέτρων φαίνεται να τον έχουν χρησιμοποιηθεί ως φρεάτιο. Ο άξονας παρείχε το νερό τόσο σε αυτούς που ζούσαν στην επιφάνεια όσο και σε αυτούς που κρύβονταν.




Πηγή
http://hellenic-music-videos.blogspot.com/2011/03/blog-post_4406.html