Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Οι επιστήμονες είναι 95% σίγουροι ότι βρήκαν το Γιέτι, τον Χιονάνθρωπο της Σιβηρίας..
























Έχει τελικά συμβεί; Μήπως οι επιστήμονες βρίσκουν πραγματικές αποδείξεις για την ύπαρξη ενός δίποδου τριχωτού πλάσματος γνωστό ως “Χιονάνθρωπος της Σιβηρίας” ή της “Γιέτι (Yeti) Σιβηρίας” ; Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι είναι 95 τοις εκατό βέβαιοι ότι η μυθική ρωσική έκδοση του απαίσιου χιονάνθρωπου ή Bigfoot ζει στην περιοχή Κεμέροβο της Σιβηρίας. Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα διεθνών επιστημόνων συναντήθηκαν στη Μόσχα και στη συνέχεια ξεκίνησαν προς την απομακρυσμένη ορεινή περιοχή σε αναζήτηση του…
μυστήριου πλάσματος (φωτογραφίες παρακάτω). Δεν τους πήρε πολύ καιρό για να βάλουν μια ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κεμέροβο δηλώνοντας ότι είχαν βρει “πατημασιές, μια πιθανή φωλιά και διάφορα άλλα σημάδια τουYeti στο έδαφος.”



Μια αγγλική μετάφραση της αρχικής ρωσικής είδησης πρόσθεσε ότι οι ερευνητές έκαναν συνέδριο για να συζητήσουν για τη “συλλογή αδιάσειστων στοιχείων για την ύπαρξη του Yeti στην Ορεινή Shoria” (στο νότιο τμήμα του Κεμέροβο). Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ευρήματα τους έδωσαν 95 τοις εκατό απόδειξη της ύπαρξης του Yeti στην περιοχή Κεμέροβο, σύμφωνα με αυτά που το δελτίο Τύπου. Ορισμένα από τα πιθανά δείγματα μαλλιών του Yeti φέρεται να βρέθηκαν στην περιοχή από τον Ρώσο επιστήμονα Anatoly Fokin θα μελετηθούν σε ένα εργαστήριο για να προσδιοριστεί η καταγωγή τους. “Αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι περισσότερο από τις συνηθισμένες ιστορίες για αποδράσεις Σαββατοκύριακου στη Βόρεια Αμερική που ανακαλύπτουν μερικά μαλλιά απροσδιόριστης προέλευσης, τα αποκαλούν ‘μαλλιά του Bigfoot’, και στη συνέχεια εντοπίζουν κάποια σπασμένα κλαδιά και δέντρα που έχουν συσσωρευτεί, λέγοντας ότι αυτά προκλήθηκαν από τον Bigfoot, και βρίσκοντας περίεργες πατημασιές”, δήλωσε ο Loren Coleman, ο διευθυντής του Διεθνούς Κρυπτοζωολογικού Μουσείο στο Πόρτλαντ. “Αυτά δεν είναι” αποδείξεις”ότι θα ισχύει κάτι τέτοιο ζωολογικά,” δήλωσε επίσης ο Coleman.



Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που ισχυρισμοί για τον Bigfoot (γνωστός και ως Sasquatch) και “αποδείξεις” έχουν αμφισβητηθεί. Ήδη τον Ιούνιο, ερευνητές του πλάσματος στην Καλιφόρνια οργάνωσαν μια συνέντευξη τύπου ώστε να ζητήσουν βοήθεια για να μπορέσουν να κάνουν ένα τεστ DNA που θα μπορούσε να καθορίσει εάν ο Μεγαλοπόδαρος άφησε ίχνη στα παράθυρα ενός φορτηγού στον Εθνικό Δρυμό της Σιέρα.


Σκεπτικιστές επισημαίνουν ότι η περιοχή της Σιβηρίας που είναι δήθεν το σπίτι του τοπικού Yeti χρειάζεται τον θρύλο αυτόν γιατί βοηθά στην προώθηση του τουρισμού. Στην πραγματικότητα, η ημέρα έναρξης της σεζόν σκι έχει γίνει γνωστή ως “Ημέρα του Yeti”, σε μία προσπάθεια να πουληθούν πολλά σουβενίρ σχετικά με το Yeti και να έρθουν περισσότεροι σκιέρ στην περιοχή. Ενώ οι επιστήμονες-ερευνητές συνεχίζουν το κυνήγι για ενδείξεις σχετικά με τη φωλιά του Yeti στο Κεμέροβο, ας ελπίσουμε να μην ανακαλύψουν μια σπηλιά που περιέχει μια σειρά από πρόσφατα αγορασμένα τουριστικά προϊόντα Yeti και κούπες Yeti…






 Πηγή