Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Άμα η Ελλάδα χρωστάει..οι άλλοι τι να πούνε!

Άμα η Ελλάδα χρωστάει οι υπόλοιπες χώρες τι να πούνε; Το πρόβλημα με τη δική μας περίπτωση δεν είναι τα 300 και κάτι δις ευρώ που χρωστάμε στο σύστημα. Το θέμα είναι ότι το ποσό αυτό έρχεται σε σύγκρουση με το ΑΕΠ μας. Αυτό σημαίνει ότι το ακαθάριστο εθνικό μας προϊόν δεν επαρκεί για να ξοφλήσουμε...γενικά! Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρωστάει το 167% του ΑΕΠ της. Γιατί όμως να έχουμε εμείς ΔΝΤ όταν η Ολλανδία χρωστάει το 470% , όταν το Ην. Βασίλειο χρωστάει το 416%, όταν η Αυστρία χρωστάει το 212% και το Λουξεμβούργο το 3854% του ΑΕΠ του??!! Γιατί λοιπόν αυτές οι χώρες δεν βρίσκονται υπό καθεστώς επιτήρησης? Γιατί δεν έχουν προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης? 1ον: γιατί η χώρα μας είναι μικρός παίχτης όσον αφορά τα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα και δεν έχει τα κονέ να την σκαπουλάρει και 2ον: γιατί τα τελευταία χρόνια με τα καπρίτσια των τιμών πετρελαίου που προέρχονται εξ Σαουδικής Αραβίας, οι μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν την ενεργοποίηση και την εκμετάλλευση των (τεράστιων!) ενεργειακών αποθεμάτων που έχει η Ελλάδα, με σκοπό τον κορεσμό των δικών τους αναγκών.


Για να εκμεταλλευτούν όμως την ενέργεια μίας χώρας στην οποία δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμπλέκονται, πρέπει να δημιουργήσουν την ανάγκη παρουσίας τους σε αυτή. Και ο καλύτερος τρόπος για να σε κάνει μια υπερδύναμη να την έχεις άμεση ανάγκη είναι να σε πείσει ότι της χρωστάς ανεπανόρθωτα..! Όταν γίνει αυτό, θα σου δανείσει καμιά εκατοστή δις ευρώ για να τη βγάλεις καθαρή, θα σου στείλει κουστουμαρισμένους τύπους που θα φροντίσουν για την περικοπή μισθών σε όλους τους τομείς και που θα οργανώσουν σιγά σιγά την εξαγορά των δημόσιων αγαθών σου, όπως της ενέργειάς σου...το χειρότερο είναι βέβαια πως οι υπερδυνάμεις αυτές (Η.Π.Α. - Γερμανία) θα κάνουν τις αποφάσεις τους επίσημους νόμους της χώρας σου. Αποτέλεσμα 1: εσύ θα πληρώνεις τη βενζίνη 1,60 και 1,70 ευρώ και ενώ θα έχεις απόθεμα να κάθεται κάτω από τα πόδια σου, το οποίο θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για να ρίξεις τις τιμές των καυσίμων στη χώρα σου κατά 50% με 60%, όχι μόνο δεν το κάνεις, αλλά το πουλάς σε εξευτελιστικές τιμές σε ΗΠΑ και Γερμανία (πιο φτηνά από τη Σαουδική Αραβία). Και το παράλογο είναι ότι όλο αυτό είναι και νόμιμο με νόμους που έχεις ψηφίσει εσύ ο ίδιος! Αποτέλεσμα 2: Δεν ξεχρεώνουμε το χρέος μας, παραμένουμε σε καθεστώς ΔΝΤ, πουλάμε το μόνο πλούτο που μας έχει απομείνει ως μοναδικό τρόπο επιβίωσης σε τιμές που είναι για κλάματα..! Να τονίσω εδώ πως επειδή χρωστάμε λιγότερο δε σημαίνει ότι είμαστε καλύτεροι από άλλες χώρες..βάλαμε και εμείς τα χεράκια μας τόσα χρόνια και βγάζαμε τα ματάκια μας! Και πως η σπατάλη του δημόσιου χρήματος έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την τωρινή κατάσταση...
Σημείωση: ΔΝΤ = Η.Π.Α. - Γερμανία
Σημείωση 2: Ελληνικό κράτος = Ελληνικό <<σκάρτος>>!

Πηγή
http://greek-topia.blogspot.com/2011/01/blog-post_7882.html



Διαβάστε περισσότερα...

Περιορίστε τις κλιματικές αλλαγές!Δείτε μερικούς απλούς τρόπους!

Τι μπορείτε να κάνετε για να περιοριστούν οι κλιματικες αλλαγες?
-Έχετε όρεξη για καφε? Βράστε μόνο την ποσότητα νερού που χρειάζεστε και μη γεμίζετε την καφετιέρα μέχρι επάνω.
-Τα αεροπλάνα είναι η μεγαλύτερη πηγη εκπομπών CO2. Σκεφθείτε να πάτε διακοπές στη χώρα σας ή ανακαλύψτε και άλλα μέρη της Ευρώπης με το τρένο
-Τα αυτοκίνητα ευθύνοντια για το 10% των εκπομπών CO2 της ΕΕ. Γιατί να μη χρησιμοποιύμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς?? Το ποδήλατο και το περπάτημα είναι οι πιο υγιείς κι οικονομικές επιλογες.

-Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα καινούριο ψυγείο,πλυντήριο πιάτων ή άλλη ηλεκτρική συσκευη πείτε τους να βεβαιωθείτε ότι είναι κατηγορίας Α σύμφωνα με την ευρωπαική ετικέτα ενεργειακής απόδοσης που κάθε συσκευη πρέπει να διαθέτει. Η κατηγορία Α σημαίνει ότι οι συσκευές έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση.-Μην αφήνετε την τηλεόραση,το στερεοφωνικο ή τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αναμονής-δηλαδή με αναμμένο το φωτάκι. Η τηλεοραση καταναλώνει το 45% της ενέργειας της όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.Εαν όλοι οι Ευρωπαίοι το καταλάβαιναν αυτο θα εξοικονομούσαν ενέργεια που θα μπορούσε να ηλεκτροδοτήσει μια χώρα σαν το Βέλγιο.
-Μην αφήνετε στην πρίζα τον φορτιστή του κινητού σας,ενώ αυτο έχει ήδη φορτίσει,γιατί έτσι σπαταλιέται το 95% της ενέργειας-ενώ μόνο το 5% χρησιμοποιείται για να φορτίσει το κινητό σας.
-Εξοικονομίστε ζεστο νερό κάνοντας ντους κι όχι γεμίζοντας τη μπανιέρα-έτσι καταναλώνεται 4 φορές λιγότερη ενέργεια.
-Να σβήνετε τα φώτα όταν βγαίνετε έξω κι όταν δεν τα χρειάζεστε. Τα νοικοκυριά ευθύνονται για το 30% της κατανάλωσης ενέργειας στην ΕΕ,έτσι θα υπήρχε μεγάλη διαφορά να όλοι προσπαθούσαμε για την εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης θα εξοικονομούσαμε χρήματα-αν σβήνουμε τα φώτα όταν δεν τα χρειαζόμαστε εξοικονομούμε περίπου €60 το χρόνο.
-Να αγοράζετε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Είναι πιο ακριβές απο τις κανονικές λάμπες αλλα διαρκούν περισσότερο και καταναλώνουν πέντε φορές λιγότερη ενέργεια.
-Μην υπερθερμαίνετε το σπίτι σας.Η μείωση της θερμοκρασίας κατα μόλις 1'C μπορεί να μειώσει έως και 7%το λογαριαμό ρεύματος.
-Αν σκέφτεστε να αγοράσετε καινούριο αυτοκίνητο,σκεφτείτε να αγοράσετε ένα μικρό μοντέλο,που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Όλα τα νέα αυτοκίνητα φέρουν ετικέτα που δείχνει την ποσότητα CO2 που εκπέμπουν. Η ΕΕ έχει στόχο να μειώσει τον μέσο όρο εκπομπών στα νέα αυτοκίνητα σε 120g CO2 ανα χλμ.
-Μη βάζετε στο ψυγείο ζεστό φαγητό-αφήστε το πρώτα να κρυώσει.
-Προτιμήστε τα προιόντα με την ευρωπαική ετικέτα eco-μια εικόνα ενός μικρού λουλουδιού σε ορισμένα προιόντα.Δείχνει ότι το συγκεκριμένο προιόν είναι καλύτερο για το περιβάλλον από άλλα παρόμοια προιόντα χωρίς την ετικέτα.
-Όταν αερίζετε το δωμάτιο αφήστε το παράθυρο ανοιχτό για μερικά λεπτά και μετά κλείστε το,μην αφήνετε τη ζέστη να φύγει.


Απο το 'Βιβλίο των Νέων της Ευρώπης', έκδοση 2007]

Πηγή
http://kipouroi.blogspot.com/2011/01/blog-post_6568.html
Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα “ευρωπαίου πολίτη” από άλλη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης

Όταν ήρθα στην Ισπανία ( σοσιαλιστική και αυτή ) πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!) για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).
Εκεί μου ζήτησαν:

1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).

2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα “κυνηγημένος” στην Ισπανία να ζήσω.
Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.

3) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.


4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).
Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!!
Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος.
Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.
Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.
Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!

Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).

Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς (… ) συνέλληνες:


Στην Ελλάδα, ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;
Το σχέδιο του Κίσσινγκερ είναι σε πλήρη εφαρμογή και οι προδότες πολιτικοί μας βάζουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες σε αυτή την χώρα εκτελώντας κατά γράμμα το σχέδιο αυτό.
ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!! ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!!!!
δείτε πόσο ύπουλα ο Λαζόπουλος μετά από ‘μεγάλες αποκαλύψεις’ γελοιοποιεί αυτούς που ασχολούνται με το πρόβλημα
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, αν και είναι ήδη πάνω από 2.000.000
Κατάλαβες τώρα…

Για να ξεστραβωθούμε όσοι από εμάς τους ψηφίζουμε.

Ενδιαφέρουσες απόψεις για θεώρηση από διάφορες οπτικές γωνιές, προβληματισμό και συζήτηση ! !

Κατάλαβες τώρα … γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;
Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Γι’ αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί τού “εκσυγχρονισμού” που μας μπουζούριασαν.

Κατάλαβες τώρα… γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»;
Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου· θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι θα παριστάνουν την… κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα … γιατί πριονίσαμε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε “εκπαίδευση”;
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσαμε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι του Χριστοφοράκου.

Κατάλαβες τώρα … γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες ( ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AIΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ); Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά…

Κατάλαβες τώρα … γιατί έκαψαν τα δάση σου, μαζί και την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ;
Για να ξεπουλήσουν πιο εύκολα την Πατρίδα σου και να καταστρέψουν τον πολιτισμό σου.

Κατάλαβες τώρα … γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.
Με χαρτιά τυπωμένα, σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα … γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας μαζί με μερικούς υπουργούς προέτρεπαν τον απλό κοσμάκη να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.

Κατάλαβες τώρα … ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;

Κατάλαβες τώρα … γιατί γουστάρουν τόσο την… “ελεύθερη αγορά”;
Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι μου από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες… διατροφής.

Κατάλαβες τώρα … γιατί αγαπάνε τους “μη νόμιμους μετανάστες” τόσο πολύ οι εκλεγμένοι μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι’ εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα … ψαράκι μου, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο – το καλύτερο οικόπεδο – και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των… αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα … γιατί κάνανε βιλαέτι τους την Εθνική σου Οδό;
Θέλεις 20 euro και πλέον διόδια για να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε “όμορφο” που παριστάνει τον… εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα … γιατί σου πουλάνε φθηνά τα… χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των… σήριαλς.
Για να σε πετάνε μπαλάκι από τους πρωινούς πουλημένους στις μεσημεριανές χαζοβιόλες και στους απογευματινούς πληρωμένους τελάληδες της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ και κάθε μέρα, μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων “τίποτα”, με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα … γιατί σ’ έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο… “δημόσιο”;
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους… “εποίκους”.

Κατάλαβες τώρα … γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα… 70 του;
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι’ αυτό
προωθούν την… υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα … γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν’ ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις “άγιες οικογένειες” τού τόπου σου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται… Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι… θεατρίνοι.

Κατάλαβες τώρα … γιατί τα κάνουν όλ’ αυτά;
Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ, για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ’ αυτόν τον τόπο.
Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ! Οι κύριοι αυτοί και τα όργανά τους συντελούν μια νέα μορφή γενοκτονίας στην πατρίδα σου και το ξέρουν πάρα πολύ καλά, επειδή αυτοί είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν και την εκτελούν!

OΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ κακό του κεφαλιού του!!!!!!!!!

Για αυτό εχω ξαναγράψει πως ο κόμπος εχει φτάσει στο χτένι και απο εδώ και μπρος απαντες ειμαστε συνυπευθυνοι!!!!!!!!!!!!!!

Πηγή
http://pestatora.wordpress.com/2011/01/13/%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC/
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ……ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ!!!

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, έγραψα σε άρθρο, με τίτλο : ΩΧ, ΩΧ, ΟΣΦΡΙΖΟΜΑΙ ΝΕΟΥΣ ΜΠΕΛΑΔΕΣ , ότι “Εννέα λέξεις είναι αρκετές για να με κάνουν να αρχίσω να ανησυχώ : «Μετατροπή του Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού σε Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού»
Ο Θεός Βοηθός και η Παναγιά μαζί του…” Αφορμή μου έδωσε η έκδοση του σχετικού, υπ’ αριθμόν 2/2011, προεδρικού διατάγματος.
Δυστυχώς επαληθεύτηκα. Για την οικονομική πολιτική της χώρας και τα οικονομικά του πρωθυπουργικού γραφείου η τρόϊκα θα συνεργάζεται εφεξής και με τις πρώην καθαρίστριες του Μαξίμου. Δεν το πιστεύετε; Διαβάστε λοιπόν σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Αργύρης ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου Γιώργο
Θέμα: «Καθαρίστριες του πρωθυπουργικού γραφείου»
Με την αριθμό πρωτοκόλλου Υ 293/15-12-10 απόφαση του Πρωθυπουργού (Αναδιάρθρωση και Σύνθεση στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού) και συγκεκριμένα με το άρθρο 2 παράγραφος 4 εδάφιο δ συνέβη κάτι πρωτοφανές για τις οικονομικές και εργασιακές συνθήκες που βιώνουν οι ελληνίδες και οι έλληνες.
Μετετράπησαν 16 από τις 60 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων διοικητικού και οικονομικού προσωπικού χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ.
Η συνέχεια, όμως, υπήρξε εξίσου εντυπωσιακή.
Με το ίδιο άρθρο άλλες δύο θέσεις καθαριστριών που μέχρι πριν είχαν σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου μετετράπησαν και αυτές σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων ( και μάλιστα Π.Ε) διοικητικού και οικονομικού προσωπικού.
Δηλαδή δύο καθαρίστριες στο γραφείο του Πρωθυπουργού που μέχρι πριν εργαζόταν με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου όχι μόνον μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο , αλλά από καθαρίστριες αναβαθμίστηκαν σε διοικητικές υπαλλήλους ( πανεπιστημιακού επιπέδου !) με ειδικότητα στα οικονομικά θέματα του πρωθυπουργικού γραφείου.
Ερωτάται ο Πρωθυπουργός:
1. Ποιες είναι αυτές οι δύο καθαρίστριες που είχαν αυτήν την εντυπωσιακή εργασιακή και επαγγελματική εξέλιξη.
2. Ποιοι είναι οι άλλοι 16 μετακλητοί υπάλληλοι που με απόφαση του ιδίου και χωρίς την νόμιμη διαδικασία του ΑΣΕΠ μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο.
25 Ιανουαρίου 2011
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αργύρης Ντινόπουλος
οπωπητήρ

Πηγή

http://olympia.gr/2011/01/25/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%E2%80%A6%E2%80%A6%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CE%B9/
Διαβάστε περισσότερα...

Για όσους θέλουν να καταγγείλουν παράνομες υπενοικιάσεις σε λαθρομετανάστες

Από μόνες τους οι υπηρεσίες δεν κάνουν τίποτα.

Όσοι γνωρίζουν στοιχεία ιδιοκτητών που νοικιάζουν παράνομα σε λαθρομετανάστες μπορούν να κάνουν ανώνυμη καταγγελία στο ΣΔΟΕ στο...
kataggelies@sdoe.gr ή στο Φαξ 210-3239721/6990014.
Καλό θα είναι να έχετε το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη (το βρίσκετε από λογαριασμό της ΔΕΗ) και πληροφορίες για την παράβαση (π.χ. νοικιάζει σε 10 λαθρομετανάστες). Ζητάτε να ελεγχθούν από την εφορία τους. Ίσως στην επαρχία που είναι πιο μαζεμένα τα πράγματα μπορείτε να κάνετε ανώνυμη κατγγελία κατευθείαν στην Εφορία με τηλέφωνο και να δώσετε μόνο το όνομα και την διεύθυνση του διαμερίσματος όπου γίνεται η παράνομη ενοικίαση.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ
Πιο άμεση παρέμβαση και πιο απλή διαδικασία. Ανώνυμη καταγγελία στο 1539 με στοιχεία για τον χώρο, όπου υπάρχουν λαθραίοι. Αναφέρεστε σε υγεινομικές παραβάσεις.
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ
Τσουχτερά πρόστιμα (όπως και της εφορίας). Πηγαίνετε στο http://www.poleodomia.gov.gr/Default.aspx?tabid=56. Στα στοιχεία σημειώστε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη που καταγγέλετε (όσα έχετε). Στο πλαίσιο αναλύετε την πολεοδομική παράβαση π.χ. νοικιάζει κατάστημα ως κατοικία.
Συγκεντρώστε στοιχεία και αρχίστε τις καταγγελίες μόνοι σας χωρίς να το ανακοινώσετε πουθενά.
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΥΠΟΓΕΙΑ, ΣΠΙΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ…

ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΛΕΟΝ …ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ.

Πηγή
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_399.html
Διαβάστε περισσότερα...

Για να ξεχωρίζετε τα νοθευμένα και τα πειραγμένα βενζινάδικα

Σύντομος οδηγός για να ξεχωρίζετε τα νοθευμένα και τα πειραγμένα βενζινάδικα.

1- ΟΛΕΣ οι εταιρίες αγοράζουν από τα διυλιστήρια (ΕΛΠΕ η ΜΟΤΟΡΟΙΛ) με μια τιμή η οποία αλλάζει καθημερινά. Θα την βρείτε εδώ : http://www.gge.gr/36/index.asp
2- Σε αυτήν την τιμή θα προσθέσετε το κέρδος τις εταιρίας που δεν είναι ποτέ κάτω από 0,025 λεπτά του ευρω (από τα οποία τα 0,005 είναι μεταφορικά)
3- Το Ταμείο Βενζινοπωλών 0,495%
4- Το κέδρος του βενζίνα 0,045 λεπτά του ευρω (από τα οποία τα 0,025 είναι λειτουργικά έξοδα)
5- Το ΦΠΑ 23%


Δηλαδή :
ΕΛΠΕ + 0,025 +0,495% +0,045 +23% = ΛΙΑΝΙΚΗ
Αυτή είναι η χαμηλότερη λιανική τιμή στην οποία ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ Η Ο ΒΕΝΖΙΝΑΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ Η ΝΑ ΝΟΘΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΨΩΜΊ ΤΟΥ.

Και κάτι άλλο
Στα 20 ευρω που συνήθως βάζετε εάν ο «ακριβός» είναι στα 1,597 και
ο «φθηνός» είναι στα 1,539 . Η ΔΙΑΦΟΡΑ είναι 0,058 λεπτά του ευρω

20 / 1,597 = 12,52
20 / 1,539 = 12,99
ΔΙΑΦΟΡΑ 0,47 ΛΙΤΡΟ
ΔΗΛΑΔΗ 0,47 x 1,597 = 0,75 λεπτά του ευρω στα 12 λιτρα η στα 20 ευρω!!!!
ΕΑΝ ΣΑΣ ΚΛΕΨΕΙ 5% , 20 x 5% = 1λιτρο, δηλαδή θα σας κλέψει 1,539 λεπτά του ευρω στα 20 ευρω!!!! Που να δοσετε 0,75 παραπάνω για καυσιμα και που 1,539 για αέρα !!!
Επισης οι διαφορές από πρατήριο σε πρατήριο ακόμη και της ίδιας εταιρείας φθάνουν τα 5 ή και 10 λεπτά διότι κάθε πρατήριο αγοράζει καύσιμα από την ίδια εταιρία με διαφορετικό τιμοκατάλογο (mimimun 0.025 ), ο οποίος βασίζεται στην εμπορική συμφωνία που έχει συνάψει με αυτήν.

Με εκτίμηση,
Ένας αγανακτισμένος τίμιος πρατηριούχος

Πηγή
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=1264948
Διαβάστε περισσότερα...

10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ του Νόαμ Τσόμσκι

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί - πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).


2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα- αντίδραση - λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του /80 και /90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ' ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώςότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγώνκαι να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος.

Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος.

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους. Έτσι, τα άτομα, αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ' ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.

Πηγή
http://florabox.gr/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=661:10-stratigikes-xeiragogisis&catid=20&Itemid=123
Διαβάστε περισσότερα...

Τι δεν κάναμε με τα €300 δις που δανειστήκαμε και τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει για την Ελλάδα

Του Χρήστου Ν. Μουρούτη (cm@arceland.net)

Ακούγοντας τα νέα από την Ελλάδα, πικραίνομαι πραγματικά από το γεγονός ότι η πατρίδα δεν μπορεί να βρεί επιτέλους ένα δείγμα γραφής και να ξεφύγει από την μιζέρια της συζήτησης για τα σκάνδαλα και για τους υπευθύνους πολιτικούς. Σε μιά στιγμή που η κοινωνία θα έπρεπε αποκλειστικά να ασχολείται με την θεραπεία των προβλημάτων της από την οικονομική κρίση και την επίπτωση που έχει το Μνημόνιο στην καθημερινότητα των οικογενειών και των επιχειρήσεων, όλα τα κανάλια (που ευτυχώς δεν τα βλέπουμε στο εξωτερικό) ασχολούνται με μια αδιάκοπη καταστροφολογία και στήνουν «κρεμάλες» των διαφόρων υπευθύνων πολιτικών που, δυστυχώς, πλούτισαν στην πλάτη των Ελλήνων και της χώρας, αλλά φρόντισαν και να καλύψουν εαυτούς με τρόπο αρκετά πονηρό ώστε να μην είναι δυνατόν να ταυτοποιηθούν οι ενδείξεις γι’ αυτούς.


Η Ελλάδα δυστυχώς, πληρώνει όλα αυτά τα τραύματα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών της για τα επόμενα 20 με 30 χρόνια, πάνω στην πρόσκαιρη καλοπέραση της γενεάς του Πολυτεχνείου και όσων αναρριχήθηκαν στα διοικητικά πόστα της εξουσίας μεταξύ του 1980 και σήμερα. Με τα χρήματα που η χώρα έλαβε από την ΕΕ, ως δωρεά, για την ανάπτυξή της, θα έπρεπε να είχε χτίσει μόνη της υπερσύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, τραίνα που να πετάνε και άλλες υποδομές και αν τα €300 δις που δανείστηκε όλα αυτά τα χρόνια είχαν τοποθετηθεί σωστά, με φειδώ, πρόγραμμα και αγάπη για την πρόοδο της χώρας και όχι για τον πλουτισμό μερικών, θα είχαμε κάνει την Ελλάδα μιά χώρα παράδειγμα για την Ευρώπη και για τον κόσμο. Στην χώρα μας δεν λείπει η ικανότητα και η μόρφωση. Λείπει η απλότητα, το μέτρο, η λογική σκέψη και η υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας με σύγχρονο τρόπο. Λείπει ακόμα η κατάλληλη νοοτροπία – αυτή που θα πρέπει να κάνει τον επιχειρηματία κάτι ως τον σύγχρονο «αγιο» της κοινωνικής δομής, αυτόν που θα είναι επιφορτισμένος να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και κέρδη από τα οποία θα ωφεληθεί η λειτουργία της κρατικής δομής.

Τι θα μπορούσε να είχε γίνει η Ελλάδα, αν είχε αξιοποιήσει σωστά αυτά τα χρήματα και με την κατάλληλη πολιτική διάθεση και δεν το έκανε;

- Θα μπορούσε να είχε κτίσει ένα μηχανισμό παιδείας που θα βοηθούσε στην παραγωγή νέων επιχειρηματιών, επιστημόνων και στελεχών και όχι ατόμων που να ονειρεύονται το δημόσιο. Μαζί με τη στήριξη ξένων πανεπιστημίων και σχολών θα μπορούσε να είχε φτιάξει γενιές που να ξέρουν να εκτιμούν το ρίσκο στην ανοιχτή κοινωνία και να δημιουργούν επιχειρηματικότητα μέσα στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή κοντά σε αυτήν. Αντ’ αυτού, διατήρησε μετρίου επιπέδου παιδεία (σχολεία και πανεπιστήμια), διόγκωσε το κράτος 4-5 φορές περισσότερο απ’ όσο ήταν αναγκαίο και προτίμησε να δίνει επιδοτήσεις σε επιχειρηματίες που δημιουργούσαν επιχειρηματικότητα με κρατικά χρήματα. Αν κάποιος κάνει ανάλυση σήμερα για τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν επιδοτηθεί και αποδώσει τα αναμενόμενα θα διαπιστώσει μάλλον ότι το κράτος έχει πετάξει στον αέρα τα χρήματα από αυτές τις επενδύσεις.

- Θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα καλύτερο και ισχυρότερο τραπεζικό κέντρο στην περιοχή μας. Ονειρο πάντα της Ελλάδας ήταν να γίνει το οικονομικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπης. Η ΝΑ αναπτύχθηκε και αναπτύσσεται, όμως αυτό η Ελλάδα δεν το κατάφερε επιτυχώς. Μόνο ορισμένοι επιχειρηματίες και οι μεγάλες εταιρείες και οι τράπεζες, να εκπροσωπούμε στην περιοχή το Ελληνικό όνομα. Το κλείσιμο συνόρων και η οικονομική κατάρρευση της χώρας με τα επακόλουθά της έγιναν παράδειγμα για αποφυγή. Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει κάτι όπως η Βιέννη για την Ανατολική Ευρώπη, με δυνατότητες Κύπρου και Ελβετίας. Χώρος όπου θα συντελούνται όλες οι διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις για μεγάλα διεθνή projects της περιοχής και θα οργανώνεται τεχνικά και ουσιαστικά η χρηματοδότησή τους. Αντ’ αυτού η κρίση την μετέτρεψε σε μιά κοινωνία που φοβάται το τι συμβαίνει «εξω» από τα σύνορά της και κλείνεται όλο και πιό πολύ μέσα σε αυτά.

- Θα μπορούσε να είχε γίνει ένα επιχειρηματικό Dubai της Μεσογείου. Ενας χώρος ανάπτυξης και ευημερίας όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι επιχειρήσεις που θα έχουν ενδιαφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, με υπερβολικά χαμηλή φορολογία και κίνητρα για εγκατάσταση ξένων εταιρειών. Τα χρήματα που θα έχανε η Ελλάδα από κάποιους υποτιθέμενους φόρους, θα τα κέρδιζε από την μη χρηματοδότηση εταιρειών με τον αναπτυξιακό νόμο (λεφτά που ουσιαστικά χάθηκαν) και από τα παράκλευρα αποτελέσματα των εταιρειών που θα είχαν εγκατασταθεί εκεί. Η ευημερία θα είχε μετατρέψει την Αθήνα σε ένα κέντρο δραστηριότητας, με νέους δρόμους, κτίρια, ανάπτυξη και κεφάλαια που τοποθετούνται στην διαμόρφωση χώρων. Αντ’ αυτού περιορίστηκε σε αυτό που βλέπουμε γύρω μας και δεν αξίζει σχολιασμού.

- Θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει την οργάνωση για την εγκατάσταση κέντρων έρευνας νέων τεχνολογιών σε συνδυασμό με τα πανεπιστήμια. Θα μπορούσε να μετατρεπόταν σε ένα κέντρο στον τομέα αυτό φιλοξενώντας 50.000 οικογένειες ατόμων που ασχολούνται με το αντικείμενο και υποβοηθώντας έτσι στην παραγωγή πρωτοποριακής τεχνολογίας «Made in Greece». Σε συνδυασμό με την επιχειρηματική δραστηριότητα, θα μπορούσε να είχε τεράστια επίπτωση αυτό στον τομέα της ανάπτυξης των χώρων, των ακινήτων και της μετατροπής όλης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης σε μικρούς παραδείσους.

- Θα μπορούσε να επένδυε στην παραγωγή ανθρώπων επιχειρηματιών και επιχειρηματικής σκέψης με αποστολή και χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη νέων δράσεων σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Με εταιρείες που έχουν μηδενική φορολογία για διεθνείς δράσεις και μικρή φορολογία για την Ελλάδα. Χωρίς καμμία γραφειοκρατία, με πλήρες ηλεκτρονικοποιημένο περιβάλλον φιλικό στον άνθρωπο και ειδικά αυτόν που επιχειρεί και ο χρόνος του έχει κόστος. Αντ’ αυτού, η Ελλάδα μας επένδυσε σε κοιμώμενους δημόσιους υπαλλήλους, πολλούς στον αριθμό, χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα αξίας, με αποτέλεσμα να υπερφορολογείται η επιχειρηματικότητα για να συντηρεί αυτό το λανθασμένο μοντέλλο, να είναι όνειρο όλων να πάνε στο Δημόσιο και το Δημόσιο να είναι ισοδύναμο μια λαμβυρινθώδους γραφειοκρατίας που σκοτώνει τον επιχειρηματία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το όλο κλίμα της κοινωνίας να έχει χτιστεί έτσι ώστε να θεωρεί την επιχειρηματικότητα ως κάτι το κακό, κάτι που κρύβει, πονηριά, κόλπα, κλεψιά και το κέρδος σαν κάτι που πρέπει να το επιτιμήσεις.

Τα χρήματα ήταν πολλά, τεράστια. Ξοδεύτηκαν άδικα χωρίς στόχο και πρόγραμμα. Χωρίς πόνο για το μέλλον της χώρας και των επομένων γενεών. Στη βάση ενός στρεβλού αριστερισμού, τα χρήματα σπαταλώνταν αν και ήταν όλα δανεικά. Τα πρότυπα σχολεία των αξίων που διέπρεπαν στο παγκόσμιο στερέωμα, καταστρέφονταν και ισοπεδώνονταν προς τα κάτω. Τα Πανεπιστήμια από αυστηρά κέντρα μάθησης μετατρέπονταν σε κέντρα πολιτικής διαμάχης. Ο κόσμος ζούσε με τη λογική της «θεσούλας» στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, την παράλογη μονιμοποίηση, και την αναμονή της παραγωγής πλούτου σε κάποιο χρηματιστήριο, από την παραλία.

Και εντάξει, σπαταλήθηκαν τα χρήματα, το χειρότερο είναι ότι η κοινωνία μας αυτοκαταστράφηκε χτίζοντας μιά λανθασμένη και στρεβλή νοοτροπία, όπου το λογικό για όλον τον Δυτικό κόσμο ήταν παράλογο για την Ελλάδα και το αντίθετο. Τώρα τι κάνουμε; Πώς διορθώνουμε όλο αυτό το δημιούργημα; Με ένα πυροτέχνημα, δεν γίνεται! Ο δρόμος είναι μεγάλος και πολύ επίπονος και ο διάλογος πάνω σε αυτό το ζήτημα θα πρέπει να ανοίξει διάπλατα, για όλους μας και με όλους μας.

O Xρήστος Μουρούτης, είναι μόνιμα εγκατεστημένος στην Σόφια από το 1999. Εχει γεννηθεί στην Αθήνα, έχει σπουδάσει νομικά στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στην Βουλγαρία.

Πηγή
http://olympia.gr/2011/01/23/%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-e300-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BA%CE%B1/
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Ποια είναι τα είδη εμφιαλωμένου νερού;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει τρεις διαφορετικές κατηγορίες εμφιαλωμένου νερού, που πρέπει να τηρούν...
και κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές: το επιτραπέζιο, το φυσικό
μεταλλικό νερό και το... νερό πηγής. Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι
κάθε άλλος προσδιορισμός στο εμφιαλωμένο νερό απαγορεύεται (π.χ.
ιαματικό, θεραπευτικό, φυσικό μεταλλικό νερό πηγής κ.ά.).


Επιτραπέζιο νερό

Σύμφωνα
με τη νομοθεσία, λοιπόν, το επιτραπέζιο νερό επιτρέπεται να είναι
οποιασδήποτε προέλευσης (π.χ. από γεώτρηση, από λίμνη, από ποτάμι, ακόμη
και αφαλατωμένο νερό θάλασσας). Το επιτραπέζιο νερό μπορεί να έχει
υποστεί κάποια διαδικασία απολύμανσης προκειμένου η σύστασή του να είναι
σύμφωνη με την αντίστοιχη κοινοτική οδηγία για το πόσιμο νερό. Δηλαδή,
πρακτικά η σύσταση του επιτραπέζιου νερού είναι ίδια με αυτό της βρύσης.



Φυσικό μεταλλικό νερό
Το
φυσικό μεταλλικό νερό έχει αποκλειστικά υπόγεια προέλευση και
εμφιαλώνεται επιτόπου στην πηγή προέλευσής του (συνήθως γεώτρηση). Οι
κοινοτικές οδηγίες απαγορεύουν οποιαδήποτε κατεργασία ή απολύμανση στο
φυσικό μεταλλικό νερό. Η υπόγεια προέλευση του φυσικού μεταλλικού νερού,
καθώς και η απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε ικανοποιητική
απόσταση γύρω από τη γεώτρηση εξασφαλίζουν την προστασία του από τα
μικρόβια. Η σύστασή του μπορεί να περιέχει διάφορα μέταλλα και
ιχνοστοιχεία, όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το κάλιο κ.λ.π. Η μόνη
επεξεργασία που επιτρέπεται στο φυσικό μεταλλικό νερό είναι η αφαίρεση ή
η προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα, οπότε το νερό χαρακτηρίζεται ανάλογα
ως «φυσικά ανθρακούχο», «με προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα» ή
«ενισχυμένο με αέριο της πηγής».


Νερό πηγής
Το
νερό πηγής είναι η ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στο επιτραπέζιο και
φυσικό μεταλλικό νερό. Το νερό πηγής μοιάζει με το φυσικό μεταλλικό νερό
ως προς το ότι έχει οπωσδήποτε υπόγεια προέλευση, σταθερή σύσταση, δεν
υφίσταται καμία διαδικασία απολύμανσης και εμφιαλώνεται πάντα στην πηγή
προέλευσής του. Διαφέρει, όμως, από το φυσικό μεταλλικό νερό ως προς το
ότι η σύστασή του δεν ακολουθεί αυτή του φυσικού μεταλλικού νερού, αλλά
του επιτραπέζιου. Αυτό σημαίνει ότι το νερό πηγής δεν είναι πλούσιο σε
κάποιο μεταλλικό στοιχείο (π.χ. μαγνήσιο, ασβέστιο), ούτως ώστε να
χαρακτηριστεί μαγνησιούχο, ασβεστούχο κ.τ.λ. Πάντως, το πιθανότερο είναι
να δούμε το

Πηγή
http://thegreeksenergy.forumgreek.com/t12455-topic
Διαβάστε περισσότερα...

Απόβαση στη Λέρο, τις Οινούσσες και τους Φούρνους, ετοίμαζαν οι Τούρκοι

Μια εντυπωσιακή είδηση μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο σε ανταπόκρισή του από την Κωνσταντινούπολη. Το θέμα δημοσίευσαν οι διαδικτυακοί κόμβοι "εν κρυπτώ" και το "antinews.gr".
Έκθεση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού αναφέρει ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης Βαριοπούλα, ετοιμάζονταν απόβαση σε συγκεκριμένα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.



Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Γιενί Σαφάκ” έγγραφα που βρέθηκαν στο επιτελείο του Στόλου στο Γκιόλτζουκ, έδειξαν πως η χούντα που ετοίμασε το σχέδιο “Βαριοπούλα” είχε για στόχο την τουρκική απόβαση στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο. Όλα αυτά, ύστερα από διαταγή του τότε διοικητή του τουρκικού στόλου ναυάρχου Οζντέν Ορνέκ για πρόκληση κρίσης γύρω από τις βραχονησίδες στο Αιγαίο, οι οποίες αποκαλούνται στο έγγραφο, όπως ονομάζονται και επισήμως στην Τουρκία, “νησιά, νησίδες και βραχονησίδες η κυριότητα των οποίων δεν έχει μεταβιβαστεί με συμφωνίες στην Ελλάδα”. Στην εν λόγω διαταγή ζητείται να συσταθούν οι σχετικές επιτροπές μέχρι τις 3 Μαρτίου 2003, ημέρα κατά την οποία θα γινόταν συζήτηση επί του σχεδίου Βαριοπούλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνεδρίαση που έγινε το Δεκέμβριο του 2002 σχετικά με το σχέδιο “Suga” – που ήταν το ναυτικό τμήμα της “Βαριοπούλας”- “προτάθηκε να αξιοποιηθούν οι προστριβές που προκύπτουν ορισμένες φορές μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών, γύρω από το νησί Ζουράφα”. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι “σκοπός ήταν η πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο τη Λέρο, με τη συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Έτσι, θα διασφαλιζόταν η αντίδραση της Ελλάδας και το ξέσπασμα της κρίσης”.

Σε έκθεση που γράφτηκε μετά την εν λόγω συνεδρίαση, το Δεκέμβριο του 2002 και φέρει την υπογραφή του αρχιπλοίαρχου Ντενίζ Τζόρα, αναφέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα ότι “εκτιμάται πως η ετοιμασία εκτεταμένης επιχείρησης εναντίον της Λέρου, θα προκαλέσει αλλαγή στην κατάσταση επιφυλακής της Ελλάδας”. Σε άλλη έκθεση των επιτροπών που συστάθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου “Suga”, αναφέρονται και τα ονόματα των νησιών όπου θα γίνει απόβαση.

Γίνεται λόγος για τις Οινούσσες, με το σκεπτικό ότι “οι Οινούσσες ελέγχουν από το βορρά το δίαυλο του Τσεσμέ κι από ανατολικά τη Χίο και ως εκ τούτου θα προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην Ελλάδα”.

Σε άλλο σημείωμα που φέρει την υπογραφή του αντιπλοίαρχου Ερντίν Ινάλ και συντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2003 αναφέρεται ότι στη μονάδα που θα δημιουργηθεί για την επιχείρηση στα νησιά θα πάρει μέρος και μία ομάδα αμφίβιων καταδρομών. Τέλος στην έκθεση για τη σχετική με το σχέδιο «Suga» συνεδρίαση που έγινε τον Ιανουάριο του 2003, αναφέρεται ότι οι εξελίξεις σχετικά με την κρίση, όμοια με αυτής στα Ίμια, που θα ξεσπάσει, θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Γιενί Σαφάκ” έγγραφα που βρέθηκαν στο επιτελείο του Στόλου στο Γκιόλτζουκ, έδειξαν πως η χούντα που ετοίμασε το σχέδιο “Βαριοπούλα” είχε για στόχο την τουρκική απόβαση στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο. Όλα αυτά, ύστερα από διαταγή του τότε διοικητή του τουρκικού στόλου ναυάρχου Οζντέν Ορνέκ για πρόκληση κρίσης γύρω από τις βραχονησίδες στο Αιγαίο, οι οποίες αποκαλούνται στο έγγραφο, όπως ονομάζονται και επισήμως στην Τουρκία, “νησιά, νησίδες και βραχονησίδες η κυριότητα των οποίων δεν έχει μεταβιβαστεί με συμφωνίες στην Ελλάδα”. Στην εν λόγω διαταγή ζητείται να συσταθούν οι σχετικές επιτροπές μέχρι τις 3 Μαρτίου 2003, ημέρα κατά την οποία θα γινόταν συζήτηση επί του σχεδίου Βαριοπούλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνεδρίαση που έγινε το Δεκέμβριο του 2002 σχετικά με το σχέδιο “Suga” – που ήταν το ναυτικό τμήμα της “Βαριοπούλας”- “προτάθηκε να αξιοποιηθούν οι προστριβές που προκύπτουν ορισμένες φορές μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών, γύρω από το νησί Ζουράφα”. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι “σκοπός ήταν η πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο τη Λέρο, με τη συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Έτσι, θα διασφαλιζόταν η αντίδραση της Ελλάδας και το ξέσπασμα της κρίσης”.

Σε έκθεση που γράφτηκε μετά την εν λόγω συνεδρίαση, το Δεκέμβριο του 2002 και φέρει την υπογραφή του αρχιπλοίαρχου Ντενίζ Τζόρα, αναφέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα ότι “εκτιμάται πως η ετοιμασία εκτεταμένης επιχείρησης εναντίον της Λέρου, θα προκαλέσει αλλαγή στην κατάσταση επιφυλακής της Ελλάδας”. Σε άλλη έκθεση των επιτροπών που συστάθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου “Suga”, αναφέρονται και τα ονόματα των νησιών όπου θα γίνει απόβαση.

Γίνεται λόγος για τις Οινούσσες, με το σκεπτικό ότι “οι Οινούσσες ελέγχουν από το βορρά το δίαυλο του Τσεσμέ κι από ανατολικά τη Χίο και ως εκ τούτου θα προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην Ελλάδα”.

Σε άλλο σημείωμα που φέρει την υπογραφή του αντιπλοίαρχου Ερντίν Ινάλ και συντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2003 αναφέρεται ότι στη μονάδα που θα δημιουργηθεί για την επιχείρηση στα νησιά θα πάρει μέρος και μία ομάδα αμφίβιων καταδρομών. Τέλος στην έκθεση για τη σχετική με το σχέδιο «Suga» συνεδρίαση που έγινε τον Ιανουάριο του 2003, αναφέρεται ότι οι εξελίξεις σχετικά με την κρίση, όμοια με αυτής στα Ίμια, που θα ξεσπάσει, θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ.


Πηγή
http://lalei-kairia.blogspot.com/2011/01/blog-post_23.html

Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Αλήθειες και ψέματα για το κρυολόγημα

Όταν κανείς κρυολογήσει, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι πως θα το αντιμετωπίσει και το δεύτερο τα…γιατροσόφια της γιαγιάς και της μαμάς. Εδώ θα σας παρουσιάσουμε κάποιες αλήθειες και κάποια ψέματα για το συνάχι.

1. Βράχηκα και αρρώστησα! (Μύθος)

Πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται να βγουν έξω με βρεγμένα μαλλιά ή πανικοβάλλονται, αν βραχούν τα ρούχα τους, γιατί θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αρρωστήσουν. Είναι αλήθεια, όμως, αυτό; Όχι! Πρόκειται για έναν ακόμη μύθο για το απλό κρυολόγημα.


2. Κρυολόγησα και την περνάω με σούπες! (Πραγματικότητα)

«Η ίωση θέλει σουπίτσα, για να γιατρευτείς». Σίγουρα, όλοι μας το έχουμε ακούσει από το στόμα της μαμάς ή της γιαγιάς. Και εδώ έρχεται το εξής ερώτημα: Μπορεί μια κοτόσουπα, για παράδειγμα, να «εξουδετερώσει» το κρυολόγημα; Φυσικά! Κάποιες έρευνες υποστηρίζουν, επίσης, ότι είναι πιθανόν να θεραπεύσει και τη φλεγμονή.

3. «Βάλε, παιδί μου το παλτό σου, θα κρυώσεις» (Μύθος)

Το απλό κρυολόγημα και η κοινή γρίπη, μη σοκαριστείτε, αλλά προκαλούνται από την εισβολή ιών στον οργανισμό μας! Κανείς δεν αρρωσταίνει, επειδή δε ντύθηκε σαν…κρεμμύδι. Είναι αλήθεια πως ο κίνδυνος να πέσει κανείς στο…κρεβάτι ελλοχεύει κατά κύριο λόγο στη διάρκεια του ψυχρού κλίματος και ειδικά το χειμώνα, όμως, είναι πολύ πιο πιθανόν να κολλήσει κανείς ιό, περισσότερο μέσα σε κλειστούς χώρους, παρά στον έξω κόσμο. Στην πραγματικότητα, το να βγαίνει κανείς έξω και μάλιστα να ενισχύει τη φυσική του δραστηριότητα- και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της γρίπης και του κρυολογήματος-, θωρακίζει σημαντικά την άμυνα του οργανισμού και θωρακίζει το αμυντικό μας σύστημα.

4. Το συνάχι θέλει…φαγοπότι, παιδί μου! (Πραγματικότητα)

Η αδιαθεσία «σκοτώνει» την όρεξή σας: Το να φάτε με το…ζόρι, δεν ωφελεί. Αυτό που θα βοηθήσει είναι να φροντίσετε να κρατήσετε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας και να καταλώνετε τροφές με πλούσια θρεπτική αξία. Μια έρευνα του 2008 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Nutrition» διαπίστωσε ότι ποντίκια που εκτέθηκαν στην απλή γρίπη χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να αναρρώσουν, ενώ παράλληλα ήταν πιο ευαίσθητα στις αρνητικές συνέπειες της γρίπης, εάν ακολουθούσαν δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες. Τι προτείνουν οι ειδικοί; Αφήστε τη δίαιτα για…μετά.


Πηγή
http://www.mpla-mpla.com/content/alitheies-kai-psemata-gia-kryologima

Διαβάστε περισσότερα...

Τι Σημαίνουν Οι αριθμοί Στην Πιστωτική Κάρτα?

Πάντα αναρωτιόμουν πως οι εταιρείες που εκδίδουν πιστωτικές κάρτες βρίσκουν τους αριθμούς που βάζουν πάνω στις κάρτες, με τυχαία επιλογή? Με γεωγραφικά κριτήρια? Με τις συνήθειες των αγορών?

Τελικά οι εταιρείες πιστωτικών καρτών έχουν συμφωνήσει σε μια ομάδα κανόνων. Ορίστε λοιπόν τι σημαίνουν οι αριθμοί.






Το πρώτο ψηφίο είναι ο Major Industry Identifier (κύρια ταυτότητα της βιομηχανίας). Προσδιορίζει την κατηγορία της οντότητας που εξέδωσε την κάρτα.

  • 1 και 2 είναι αερογραμμές
  • 3 είναι ταξίδια και διασκέδαση
  • 4 και 5 είναι τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα
  • 6 είναι εμπορικά και τράπεζες
  • 7 είναι πετρελαϊκές εταιρείες
  • 8 είναι τηλεπικοινωνίες
  • 9 είναι εθνική ανάθεση

Τα πρώτα έξι ψηφία φανερώνουν το εκδότη της πιστωτικής κάρτας Issuer Identification Number (INN). Προσδιορίζει το ίδρυμα που εξέδωσε την κάρτα.

  • Visa: 4xxxxx
  • Mastercard: 51xxxx – 55xxxx
  • Discover : 6011xx , 644xxx , 65xxxx
  • Amex : 34xxxx , 37xxxx

Oι κάρτες μπορούν να αναγνωριστούν από τον αριθμό ΙΙΝ. Μια κάρτα που αρχίζει από 376211 είναι μια American Express Gold της Singapore Airlines Krisflyer. To 529962 σημαίνει ότι είναι μια προπληρωμένη MasterCard της Much-Music.

To 7o και τα ακόλουθα ψηφία χωρίς το τελευταίο είναι ο προσωπικός λογαριασμός. Αυτό δημιουργεί συνολικά ένα τρισεκατομμύριο πιθανούς συνδυασμούς.

Το τελευταίο ψηφίο είναι το ψηφίο επαλήθευσης. Χρησιμοποιείται για να επαληθευτεί η γνησιότητα της κάρτας με τον αλγόριθμο Luhn.



Πηγή

http://www.dailytech.gr/dailytech-news/2011/1/23/013775080164.html


Διαβάστε περισσότερα...