Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Με έκπτωση 60% πωλείται το Δημόσιο

Σε ιστορικά χαμηλές αποτιμήσεις για τις κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, τα ισχυρά κρατικά μονοπώλια και τον -ήδη υποθηκευμένο, μέσω του Μνημονίου- πλούτο της χώρας επιβάλλει εσπευσμένα γενικό πωλητήριο η τρόικα.
Η κυβέρνηση δεν πουλάει, χαρίζει, εφόσον συναινέσει στις απαιτήσεις των δανειστών, καθώς με την απαξίωση των αποτιμήσεων κατά 70-80% εντός και εκτός χρηματιστηρίου την τελευταία τριετία, κάθε εγχείρημα ιδιωτικοποίησης με τις σημερινές τιμές ισοδυναμεί με εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.



Πολύ δε μάλλον, όταν πλέον ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση στρατηγικών υποδομών, είτε μέσω πώλησης είτε...... μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων. Αν αύριο το Ελληνικό Δημόσιο αποφάσιζε και μπορούσε να πουλήσει και την τελευταία μετοχή που κατέχει σε εισηγμένη επιχείρηση, θα εισέπραττε όλα κι όλα 6,6 δισ. ευρώ.
Από 43 δισ. στα 17 δισ. σήμερα
Από το 2007, τη χρονιά δηλαδή που ξέσπασε η κρίση, μέχρι σήμερα, η συνολική χρηματιστηριακή αξία των 11 επιχειρήσεων, στις οποίες διατηρεί πλειοψηφική ή μειοψηφική συμμετοχή το Ελληνικό Δημόσιο, έχει μειωθεί κατά 60% ή πάνω από 26 δισ. ευρώ. Ξεπερνούσε τα 43 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2007 και σήμερα διαμορφώνεται κοντά στα 17 δισ. ευρώ, όσα περίπου δηλαδή έχει εισπράξει από αποκρατικοποιήσεις τα τελευταία 15 χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση, υπό τις εντολές της τρόικας, η κυβέρνηση δείχνει ότι ξαναγράφει σε λευκό χαρτί το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Μέχρι σήμερα υπολόγιζε ότι θα αντλήσει 7 δισ. ευρώ την τριετία 2011-2013. Τώρα λέει «ό,τι πάρετε, 50 δισ. ευρώ», μέχρι το 2015, που, για να τα εισπράξει, θα πρέπει να πουλήσει περιουσία πολλαπλάσιας αξίας, αλλά και να ισοπεδώσει κάθε γνωστή μέχρι σήμερα διαδικασία ιδιωτικοποίησης, υιοθετώντας πρακτικές απ' ευθείας αναθέσεων, κατάργησης κάθε περιβαλλοντικού περιορισμού ως προς τις χρήσεις γης και να εκχωρήσει πλέον στρατηγικές υποδομές.
Τα 15 δισ. ευρώ θα επιχειρήσει να τα πάρει φέτος και του χρόνου, με την «αξιοποίηση» του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό (για 5 δισ. ευρώ μιλούσε η αρχική συμφωνία με το Κατάρ) και τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της Ενέργειας (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ), της Υδρευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ), των λιμανιών (ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλοι δέκα οργανισμοί διαχείρισης λιμένων), των τηλεπικοινωνιών (20% του ΟΤΕ ), του τζόγου (ΟΠΑΠ), αλλά και των Μεταφορών (τρένα, λεωφορεία κ.ά.) να βρίσκονται ψηλότερα στη λίστα των προτεραιοτήτων.
2013-15: Τριετία εκποιήσεων
Ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. στην τρόικα, Σερβάς Ντερούζ, έθεσε ανοιχτά θέμα αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, για την οποία η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους ότι η διατήρηση του 51% αποτελεί «κόκκινη γραμμή». Η Επιχείρηση, που είχε πέρυσι κέρδη κοντά στο 1 δισ. ευρώ, αποτιμάται σήμερα στο Χ.Α. λιγότερο από 3 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, είπε πως δεν υπάρχει λόγος να κρατά το 20% του ΟΤΕ το Δημόσιο και εκτίμησε ότι το κράτος πρέπει να διαθέσει τις μετοχές των δύο επιχειρήσεων και να περιοριστεί σε εποπτικό ρόλο. Στην Ενέργεια «τρέχει» ήδη η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, όπου κρίσιμο σημείο είναι αν θα παραχωρηθεί και η υποδομή μέσω του ΔΕΣΦΑ. Παράλληλα, στα σκαριά βρίσκεται η θεσμοθέτηση του φορέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, που θα αναλάβει τους διαγωνισμούς παραχώρησης πετρελαιοπιθανών περιοχών.
Η τριετία 2013-2015 θα είναι, κατά τις δηλώσεις Ντερούζ, η περίοδος εκποίησης των στρατηγικών υποδομών της χώρας. Τότε θα βγουν στο σφυρί οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα αεροδρόμια της χώρας, τα λιμάνια, αλλά και η ακίνητη περιουσία -το ΙΟΒΕ την έχει εκτιμήσει σε συνολικά 300 δισ. ευρώ-, με στόχο να εισπραχθούν συνολικά 15 δισ. ευρώ.
Οι μεταφορές, οι αστικές συγκοινωνίες και η αμυντική βιομηχανία της χώρας (ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ) αποτελούν επίσης υποψήφια προς πώληση περιουσία, εφόσον η «εξυγίανσή τους» διαμορφώσει προϋποθέσεις κερδοφορίας για τους ιδιώτες. Ηδη προωθείται μερική ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ακίνητης περιουσίας της, με συμβάσεις παραχώρησης, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες εταιρείες του Δημοσίου (ΟΑΣΑ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ, ΤΡΑΜ, ΟΑΣΘ και ΟΣΕ), αν δηλαδή θα ιδιωτικοποιηθούν, με το Δημόσιο να κρατά τις υποδομές. *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 14/2/2011

Πηγή
http://aetoshal.blogspot.com/2011/02/60.html


Διαβάστε περισσότερα...

"Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουμε ή δεν έχουμε;" του Χάρρυ Κλυν

Κύριε Παπούλια, σας προσφωνώ με το όνομά σας και όχι με τον τίτλο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας γιατί, δυστυχώς, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι το αξίωμα του Προέδρου, σας πέφτει μάλλον, βαρύ!
Και σας ερωτώ, Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουμε ή δεν έχουμε;
Τίθεται υπό αμφισβήτηση η εθνική μας κυριαρχία;
Όταν μέσα στην ίδια μας τη χώρα «άλλοι», πέραν του Ελληνικού λαού, είναι εκείνοι που αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της, τίθενται εν αμφιβόλω τα δικαιώματά των Ελλήνων;
Η Πατρίδα μας «ξεπουλιέται» γιατί έτσι αποφάσισαν οι «ιθαγενείς κλέφτες», η «κατοχική κυβέρνηση» και «διεθνείς τοκογλύφοι»… Αυτό εσείς το θεωρείτε γενικό συμφέρον και πρόοδο του Ελληνικού λαού;

Επιτρέψτε μου κ. Παπούλια να σας υπενθυμίσω, γιατί μάλλον έχετε ξεχάσει, τον όρκο που δώσατε:
«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού»
Εσείς κ. Παπούλια υπερασπίζεστε την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας;
Προστατεύετε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων;
Υπηρετείτε το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού;
Εφόσον αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το Έθνος των Ελλήνων τίποτα από τα παραπάνω δεν υπηρετείτε, δε δικαιούσθε να φέρετε τον τίτλο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας…
Παραιτηθείτε, λοιπόν ή πράξτε αυτό που υπαγορεύει το Σύνταγμα και ο ΗΘΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, αγωνιστείτε γι αυτά που ορκιστήκατε «φυλάτε…

Πηγή
http://ideopigi.blogspot.com/2011/02/blog-post_853.html
Διαβάστε περισσότερα...

''Ρίζωσαν'' στην Ριζούπολη οι λαθρομετανάστες, οργή και απογοήτευση από τους κατοίκους.Ανεξέλεγκτοι οι Λαθρο,καταλαμβάνουν όλη την Αθήνα...

Είμαι κάτοικος της Ριζούπολης και σας στέλνω αυτή την επιστολή σε μια προσπάθεια να γνωστοποιήσω το πρόβλημα με τους παράνομους αλλοδαπούς που έχουν ''ριζώσει'' στην περιοχή μας...
Εδώ και χρόνια, το εγκαταλελειμένο κτίριο της Columbia, της γνωστής και κάποτε σημαντικής δισκογραφικής εταιρίας, έχει γίνει χώρος στέγασης διαφόρων παράνομων και περιθωριακών τύπων, που το χρησιμοποιούν ως καταφύγιο αλλά και ορμητήριό τους χωρίς ποτέ να έχουν υποστεί τον παραμικρό έλεγχο από τις αστυνομικές αρχές.



Τα τελευταία 2 χρόνια μάλιστα, έχει γίνει χώρος διαμονής λαθρομεταναστών αφρο- ασιατικής προέλευσης, οι οποίοι αποτελούν τον τρόμο και τον φόβο της περιοχής. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες που κάναμε προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, παρά τα...καθημερινά κρούσματα αρπαγής τσαντών, διαρρήξεων και κλοπών που έχουμε στην περιοχή, ελάχιστες ουσιαστικές ενέργειες έγιναν από πλευράς της πολιτείας.

Επιπλέον, απέναντι ακριβώς απο το κτίριο που έχουν καταλάβει οι λαθρομετανάστες, υπάρχει παιδική χαρά και το μοναδικό άλσος της περιοχής, δωρεά του ευεργέτη Προμπονά, το οποίο ανακαίνισαν πρόσφατα και εγκατέστησαν καινούρια παιχνίδια για τα παιδιά. Πώς όμως να πάνε τα παιδιά όταν ακριβώς δίπλα τους, στα 10 μέτρα παραμονεύουν όλοι αυτοί οι αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας αλλοδαποί;Πώς να πάνε τα παιδιά να πιούν νερό από τις βρύσες όταν αυτοί είναι συνέχεια μέσα στο πάρκο και γεμίζουν μπιτόνια για να κάνουν τις ανάγκες τους ή πίνουν νερό με το στόμα τους ακουμπώντας ενδεχομένως τις βρύσες που πίνουν τα μικρά παιδιά; Τελικά το πάρκο για ποιόν το έφτιαξαν; Για τους Έλληνες πολίτες ή για τους παράνομους μετανάστες;
Τον Νοέμβριο του 2010, έγινε κάποια ενέργεια απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών μέσα από το κτίριο και όλα τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν το γεγονός. Σας πληροφορώ όμως, ότι η κατάσταση - από κάθε άποψη- παραμένει το ίδιο δύσκολη για εμάς και μπορεί να κοροϊδεύουν όλο τον κόσμο που δεν ξέρει την περιοχή, αλλά όχι και τους κατοίκους. Για να μάθει ο κόσμος λοιπόν, μετά από τις υποτιθέμενες συλλήψεις που έκαναν για τα ''μάτια του κόσμου'', το κτίριο έχει γεμίσει ξανά λαθρομετανάστες, αποτελεί εστία βρώμας, τρωκτικών και ασθενειών, οι αλλοδαποί εξακολουθούν να διαμένουν ανενόχλητοι και μάλιστα μόλις ζεστάνει ο καιρός θα κουβαληθούν πάλι εκατοντάδες νεοφερμένοι, όπως έγινε και πέρσι.

Στην φωτογραφία θα δείτε το ''καθαρό'' κτίριο, το οποίο οι αρχές προσέφεραν στους Έλληνες κατοίκους της περιοχής, μετά από την μεγάλη επιχείρηση που έγινε τον Νοέμβριο. Τους ευχαριστούμε πολύ, για το ενδιαφέρον τους, για το θαυμάσιο αποτέλεσμα το οποίο βλέπετε και στην εικόνα, για τον σεβασμό τους στην ζωή μας και ευχόμαστε να έρθουν γρήγορα οι εκλογές για να τους δείξουμε και εμείς έμπρακτα την ευγνωμοσύνη μας για την όμορφη ζωή που μας προσφέρουν, την γεμάτη οικονομική και κοινωνική ασφάλεια. . Η φωτογραφία είναι σημερινή (13-2-2011) και επειδή η παρουσία μου έγινε αντιληπτή, ξεπρόβαλλαν από διάφορα ανοίγματα του κτιρίου κάποιοι λαθρομετανάστες που με κοίταξαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι και με καθόλου φιλική διάθεση.


Πηγή
http://stilpon.blogspot.com/2011/02/blog-post_196.html

Διαβάστε περισσότερα...

Το θέμα που πέρασε στα ψιλά..Εισαγωγή των Ελληνικών στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας της Αυστραλίας

Όταν στην Ελλάδα ψάχνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό στην Αυστραλία η Ελληνική γλώσσα θα διδάσκεται επίσημα στα σχολεία έπειτα από την απόφαση της εισαγωγής των Ελληνικών στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας της Αυστραλίας.
Όταν στην Ελλάδα ψάχνουμε την αιτία ή τα αίτια… στην Αυστραλία η ίδια μας η γλώσσα διαστρωματώνεται στην παιδεία της…
Όταν στην Ελλάδα στις νέες γενιές η γλώσσα μας παραπαίει και γίνεται greeklish στην Αυστραλία θα εξυμνούν την ιστορία μας μέσα από το Ελληνικό αλφάβητου.
Η είδηση των ημερών δεν πέρασε όχι μόνο στα ψιλά αλλά δεν πέρασε σχεδόν σε κανένα μεγάλο ΜΜΕ.
Στο διαδίκτυο πέρασε μέσα από ελάχιστα site.
Με απόφαση λοιπόν της κυβέρνησης της Αυστραλία η Ελληνική γλώσσα θα διδάσκεται στα σχολεία μετά την παρέμβαση της αρμόδιας επιτροπής για το θέμα ACARA. Το αξιοσημείωτο είναι ότι συμπεριέλαβε την Ελληνική στις γλώσσες “εθνικής προτεραιότητας” και, μάλιστα, ως Heritage Language (Γλώσσα Κληρονομιάς) και όχι ως “Ethnic Language (Εθνοτική Γλώσσα)


To Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών θα διαμορφωθεί σε τρεις φάσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου 2011. Στην τρίτη φάση, προς το τέλος του 2011, θα περιληφθούν η Ελληνική
Ομογενείς εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζουν “μεγάλο επίτευγμα” και τη μετονομασία της γλώσσας μας, από “εθνοτική” σε “γλώσσα κληρονομιάς”.
Όπως καταλαβαίνεται το θέμα είναι τόσο σημαντικό και όμως εδώ στην Ελλάδα το κατάπνιξαν για λόγος που ίσως μπορεί να καταλάβει ο καθένας. Στην Ελλάδα του 2011 του μνημονίου και του τυραννικού ΔΝΤ κάποιοι άλλοι από την άκρη του κόσμου μια ολόκληρη ήπειρο θα μαθαίνει τα παιδιά της Ελληνικά και μέσα από αυτό την ιστορία της πολύπαθης χώρας μας.
Οι μόνοι που ανέδειξαν το θέμα και προς τιμήν τους είναι της Νέας Δημοκρατίας δια στόματος του Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη προχωρώντας σε επίσημη ανακοίνωση.
Από αλλού.. μόνο σιωπή.
Οι «γραμματείς και οι φαρισαίοι» που κατοικοεδρεύουν στην ελληνική γη φερόμενοι ως έλληνες ή φιλέλληνες έχουν ήδη βάλει το σχέδιο σε εφαρμογή για να υπάρξει τελικά η κοινωνική αμετροπρέπεια και η εθνική μετάλλαξη…

Πηγή
http://www.irf.gr/2011/02/%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%88%CE%B9%CE%BB%CE%AC-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CF%89/
Διαβάστε περισσότερα...

Μπουτάρης, ο "babasi" της Τουρκίας

Διαβάζω στην hurriyet ένα άρθρο σχετικά με την κόντρα Μπουτάρη Vs Άνθιμου. Στο άρθρο ο Τούρκος δημοσιογράφος αποκαλεί «ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ» πάνω στον ενθουσιασμό του, για την πρόταση του κυρίου Μπουτάρη, να μετονομαστεί ένας δρόμος της Θεσ/νίκης, σε Κεμάλ Αττατούρκ .Δηλαδή για να καταλάβω ; Τόσο πολύ προχώρησε η Ελληνοτουρκική φιλία που τους Έλληνες δημάρχους πλέον, τους αποκαλούν πατέρα ( babasi ) ; Μάλλον για αυτό το Τουρκικό ναυτικό κάνει βόλτες έξω από την Εύβοια . Αποφάσισαν να μας ξανά αγαπήσουν , τους λείψαμε καλέ, 200 χρόνια τώρα!!!
Το σχέδιο Βαριοπούλα (που από τύχη, δεν το νιώσαμε) ήταν μία προσπάθεια Ελληνοτουρκικής φιλίας ( προς τους κατοίκους : Του Εύρου , του Φαρμακονησίου , Των Φούρνων κλπ)…

Το άρθρο :http://www.hurriyet.com.tr/dunya/16331954.asp



Πηγή
http://grblogs.gr/post/boutaris-o-babasi-tis-tourkias
Διαβάστε περισσότερα...

Aλήθειες και ψέματα : Είναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη ή στον κόσμο;

Είναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη ή στον κόσμο ανάλογα με το μέγεθός της, όπως προσπαθούν μας πείσουν εδώ κι ένα χρόνο; Φυσικά όχι!
Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδ. επιχειρήσεων); Προς θεού όχι!
Είναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης;
Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!


























Είμαστε πρωταθλητές σε δημόσιες δαπάνες; δαπάνες μισθών στο δημόσιο; κοινωνικές δαπάνες; δημόσιες δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες;
Σε καμία περίπτωση!




Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη, ένα τερατώδες, όπως μας λένε, δημόσιο δηλαδή;
Ρίξτε άλλη μια ματιά
(τα στοιχεία από International Labor Organization/Public Sector Employment)
Σουηδία (2006): 33.8%
Δανία (2008): 32.3%
Γαλλία (2006): 29%
Ολλανδία (2007): 27%
Φινλανδία (2006): 26.8%
ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%
Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
Καναδάς (2008): 20%
Αμερική (2008): 16.4%
Ισπανία (2008): 14.6%
Ιταλία (2007): 14.4%,
Γερμανία (2007): 14.3%
Είμαστε από τις χώρες με τους ψηλότερους μισθούς στον ιδ. τομέα;;; Η ερώτηση μόνο γέλιο προκαλεί. Ήμασταν 15οι στην παλιά Ευρώπη με την Πορτογαλία μόνο κάτω από μας!
Μήπως είμαστε όμως η χώρα με τα ακριβότερα καταναλωτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης(τρόφιμα κλπ.);
Δυστυχώς ναι!!! Παρ' όλα αυτά κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να ρίχνουν τα βάρη και τις ευθύνες σε αυτούς που πληρώνουν την κρίση και όχι σε αυτούς που κερδίζουν από αυτήν.
Έχουμε μπει σε βαθειά ύφεση; Δυστυχώς ναι εξ αιτίας κυρίως των μέτρων σωτηρίας από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο τρόπος που επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση της ύφεσης ήταν η βαθύτερη ύφεση!
Πως λοιπόν βρέθηκε η Ελλάδα πρώτη-πρώτη στο στόχαστρο κι έγινε το πειραματόζωο της δυναστείας των αγορών;
Τι στο καλό αθλιότητα, γκαιμπελισμός , μανία ψεύδους και αισχρής προπαγάνδας εναντίον του λαού και των εργαζόμενων είναι αυτό που συμβαίνει; Και μάλιστα από αυτούς που εκλέχτηκαν για να μας "σώσουν"!
Πόσα αισχρά ψέματα, ανακρίβειες, διαστροφές της αλήθειας χωρίς στοιχεία κλπ θα δεχτούμε ακόμα;
Πότε θα γίνει πεντακάθαρο πως δεν φταίμε εμείς;
Τι θα γινόταν άραγε αν αντί για τη φοβερή καθημερινή προπαγάνδα/πλύση εγκεφάλου από υπουργούς, κυβερνητικούς παράγοντες και πλήθος αδιάβαστων "ειδικών", τα ΜΜΕ παρουσίαζαν τα πραγματικά στοιχεία που απλοί θνητοί, μπλόγκερς ή καλοί αριστεροί δημοσιογράφοι βρίσκουν με ευκολία στο CIA Factbook, στα site του ΟΟΣΑ, της ΕΣΥΕ και αλλού;

Πηγή
http://parospress.blogspot.com/2011/01/blog-post_8350.html
Διαβάστε περισσότερα...

Ο …τρομοκράτης της γειτονιάς σας!

Συνελήφθη, όπως είδαμε κι εχθές, από την αστυνομία στην Πεντέλη, ο Λιβανέζος υπήκοος Γκαλέμπ Ταλέμπ που φέρεται ως μέλος της οργάνωσης Φατάχ Αλ Ισλάμ. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα, σύμφωνα με το οποίο ο συλληφθείς προετοίμαζε επίθεση στην Ελλαδα ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Κρατείται επίσης εδώ και αρκετό καιρό ο Μοχάμεντ Μούσα, μέλος της ίδιας οργάνωσης.
Οι δύο αυτοί ύποπτοι βρίσκονται παράνομα στην χώρα, όπως έγινε γνωστό και αναμένεται να ερευνηθεί η υπόθεσή τους και να απελαθούν ή να λάβουν, αν δικαιούνται πολιτικό άσυλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ειπώθηκε σε δελτίο ειδήσεων πριν λίγο, ελπίζω να μην ευσταθεί)

Δύο “ κακομοίρηδες” λαθρομετανάστες ήταν κι αυτοί που δεν είχαν στο ήλιο μοίρα. Φτωχοί που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή… Τουλάχιστον αυτό θα έλεγαν μέχρι εχθές οι διάφοροι “ προοδευτικοί-φιλάνθρωποι” και κατ’ επάγγελμα μισέλληνες. Μετά την αποκάλυψη της ιταλικής εφημερίδας Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, μεταμορφώθηκαν από τον …αλλοδαπό της διπλανής πόρτας σε εν δυνάμει επικίνδυνους τρομοκράτες!
Επιβεβαιώνονται πανηγυρικά δηλαδή, όσοι εδώ και 20 χρόνια περίπου ζητάνε σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, έλεγχο των συνόρων, να τεθούν κόκκινες γραμμές για τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας για το πόσους μετανάστες χρειάζεται και αντέχει. Αυτοί δηλαδή οι “ εθνικιστές” (ακόμα μένει η ταμπέλα από τους φωτεινούς παντογνώστες θολοκουλτουριάρηδες) που ρωτούσαν τον εκάστοτε αρμόδιο, πώς είμαστε σίγουροι ότι στους 1000 που μπαίνουν τουλάχιστον ο ένας δεν είναι επικίνδυνος εγκληματίας ή ακόμη χειρότερα πράκτορας ξένων συμφερόντων, αφού έρχονται ανεξέλεγκτα;
Το κέντρο της Αθήνας πλέον είναι γκέτο αγνώστου προελεύσεως ανθρώπων, όσοι δεν είναι γκετοποιημένοι σε τέτοιο βαθμό ζουν στο διπλανό διαμέρισμα, στην διπλανή πολυκατοικία. Μπορεί κάποιος αρμόδιος να μου εγγυηθεί ότι δεν είναι κι αυτός τρομοκράτης της Αλ Κάιντα;
Κύριε Παπουτσή που παλιά μας λέγατε ρατσιστές, μπορείτε να εγγυηθείτε ως αρμόδιος υπουργός ότι δεν εκτρέφουμε πυρήνες βίαιων, ακραίων, ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων;
Τελικά το να βλέπει κάποιος πέρα από την μύτη του είναι πολύ δύσκολη υπόθεση στην σύγχρονη ελληνική πολιτική…

Πηγή
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/02/blog-post_9819.html
Διαβάστε περισσότερα...

Λαθρομετανάστες ξυλοκόπησαν αλύπητα τον Στέλιο Μάινα στον Άγιο Παντελεήμονα

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Μάινας από αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας πριν από λίγες μέρες.
Μια ομάδα αλλοδαπών τον συνάντησε στον Άγιο Παντελεήμονα (κοντά στην πλ.Βικτωρίας) την ώρα που ο ηθοποιός περπατούσε μόνος του. Δύο άτομα από την παρέα, τον πλησίασαν και προσπάθησαν να του κλείσουν τον δρόμο.

Μόλις ο ηθοποιός συνειδητοποίησε ότι κινδύνευε προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε. Αμέσως οι υπόλοιποι νεαροί αλλοδαποί, της παρέας έτρεξαν καταπάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν. Ο ηθοποιός προσπάθησε να ξεφύγει από τα χέρια των βίαιων νεαρών, χωρίς επιτυχία. Οι αλλοδαποί τον χτύπησαν τόσο πολύ που τον γέμισαν μώλωπες και τον άφησαν αιμόφυρτο και ανήμπορο στο δρόμο.

Ο Στέλιος Μάινας πριν από λίγες μέρες είχε τραγουδήσει σε συναυλία για τους μετανάστες και τους αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας.

Ο ηθοποιός ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη από τον ξυλοδαρμό του.



«Μου φαίνεται απίστευτο αυτό που έζησα. Παραλίγο να με σκοτώσουν. Με χτυπούσαν αλύπητα γι αρκετή ώρα. Δε μπορούσα να πάρω ανάσα. Ήταν τραγικό το συναίσθημα της απόγνωσης που ένιωθα εκείνη την ώρα. Δε θα 'θελα να συμβεί σε κανέναν αυτό που συνέβη σε μένα . Το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει τρομερά επικίνδυνο».


Στέλιος Μάινας: Μου επιτέθηκαν έξω από το σπίτι μου

Άγρια επίθεση δέχτηκε ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς «το Νησί», ο καταξιωμένος ηθοποιός Στέλιος Μάινας, από αλλοδαπούς μετανάστες το βράδυ της Παρασκευής, κοντά στο σπίτι του, στην περιοχή της Βικτώριας.
Ο γνωστός ηθοποιός περπατούσε με το σκύλο του σε ερημικό δρόμο, όταν δύο αλλοδαποί τον πλησίασαν με ιδιαίτερα άγριες διαθέσεις, προκειμένου να αφαιρέσουν ό,τι πολύτιμο είχε πάνω του.
Στέλιος Μάινας: Μου επιτέθηκαν έξω από το σπίτι μου
Αρχικά αντιστάθηκε, κατάφερε να ρίξει τον έναν από τους δύο στο έδαφος και τελικά επιχείρησε να απομακρυνθεί όσο πιο γρήγορα μπορούσε από το σημείο. Δεν φανταζόταν όμως πως θα δεχόταν ελάχιστα λεπτά αργότερα επίθεση από μία ολόκληρη ομάδα αλλοδαπών, οι οποίοι άρχισαν να του πετούν μπουκάλια.

Παρά την προσπάθειά του να αποφύγει τα μπουκάλια μπύρας και να διαφύγει οι αλλοδαποί άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα με αποτέλεσμα να τον γεμίσουν μώλωπες.
Η ομάδα των εξαγριωμένων μεταναστών έφυγε, όταν δύο Έλληνες περαστικοί από το σημείο παρενέβησαν με κίνδυνο της ζωής τους και ενώ ο Στέλιος Μάινας βρισκόταν αιμόφυρτος στη μέση του δρόμου.
"Ένιωσα ένας Έλληνας που σώζεται από Έλληνες στο σπίτι του, και ξαφνικά ένιωσα σαν να με διώχνει ο τόπος μου", αναφέρει χαρακτηριστικά στο προσωπικό του blog.
Σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή της Γεωργίας Ευσταθίου και του Γιώργου Ντουδεσκέα, στον Real fm 97,8, ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε ότι το συγκεκριμένο γεγονός τον σόκαρε, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα άλλαζε την αγάπη που νιώθει για την πόλη του.
Ο ίδιος δηλώνει ότι φοβήθηκε πραγματικά για τη ζωή του και έχει καταθέσει μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.
Παρόλα αυτά δικαιολόγησε την πράξη τους αυτή και δεν έπαψε να τους υποστηρίζει: «Είναι λογικό οι άνθρωποι που «παστοποιούνται» σε ένα τετραγωνικό, να θέλουν να ξεσπάσουν την οργή τους στο διπλανό τους».
Ας σημειωθεί ότι ο γνωστός ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε συναυλία την Τετάρτη 09/02 στο Μουσείο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους 300λαθρομετανάστες, απεργούς πείνας που διεκδικούν πολιτικό άσυλο.
Ωστόσο, παρά την επίθεση που δέχθηκε στην πλατεία Βικτωρίας, ο Στέλιος Μάινας με κείμενο που ανήρτησε σε ιστοσελίδα που αρθρογραφεί, αναφέρει πως θα συνεχίσει να μένει στην πλατεία και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους δύο Έλληνες περαστικούς: "Δυο Έλληνες τους σταμάτησαν ανάμεσα σε ένα πλήθος τουλάχιστον διακοσίων ανθρώπων... Και τους ευχαριστώ δημόσια."
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Στέλιου Μάινα:
«Επιμένω να μένω στην πλατεία

Στις ερωτήσεις των φίλων αν αισθάνομαι ασφαλής και πώς κυκλοφορώ, απαντάω οργισμένα, πλήττοντας τη μικροαστική νοοτροπία, που υποτίθεται δεν έχω εγώ ο «προοδευτικός».
Επιμένω να μένω στην πλατεία Βικτωρίας παρά τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών των συμμοριών στην παρακάτω γωνία, παρά τα καλάσνικοφ που κροτάλιζαν δυο στενά απ’ το σπίτι μου, αφήνοντας πτώματα στην άσφαλτο.
Επιμένω να μένω στην πλατεία Βικτωρίας, παρά τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις των διαμερισμάτων όλης της περιοχής, και των κλοπών που θύμα τους τουλάχιστον τρεις φορές έχει πέσει και η γυναίκα μου.
Επιμένω να μένω στην πλατεία Βικτωρίας, παρά την -πρώτα περιστασιακά και τώρα μόνιμη- οσμή της αμμωνίας, έξω απ’ την είσοδο της πολυκατοικίας μου, των διπλανών στενών, της πλατείας, της ζωής μας.
Γιατί επιμένω να μένω στη πλατεία Βικτωρίας;
Γιατί θέλω να είμαι κοντά σ’ αυτά που συμβαίνουν στη πατρίδα μου, γιατί θέλω να νιώθω την ανάσα -έστω και βρώμικη- της πόλης που αγαπάω, γιατί μου αρέσει η ποικιλία της, η ζωντάνια της, η φασαρία της, γιατί μ’ αρέσει να βλέπω την κυρα Μαρία να σέρνει το καροτσάκι της λαϊκής με τη φλεβίτιδα της, γιατί θέλω να συμπαραστέκομαι στην Άννα με το απέναντι κομμωτήριο που βαράει μύγες, και τον Κώστα στο διπλανό καλλυντικάδικο που μετά από δυο χρόνια απραξίας αναγκάστηκε να το δώσει για να γίνει ένα ακόμα Paki.
Γιατί θέλω να νιώθω πώς δεν θέλω να αλλάξει τίποτα στη ζωή που σχεδίασα, να συνεχίσω να είμαι ένας απλός άνθρωπος ανάμεσα σε απλούς ανθρώπους.
Κι όταν οι μετανάστες μας χτύπησαν τη πόρτα, τους δέχτηκα σαν δικούς μου ανθρώπους, σαν τους γείτονες που έχουν την ανάγκη μου και χρίζουν της προσοχής μου…
Δεν έχει ακόμα στεγνώσει το μελάνι της υπεράσπισης και της αλληλεγγύης μου για τους 300 απεργούς πείνας, όταν την Παρασκευή το βράδυ στις 8, έβγαλα το σκύλο μου την καθιερωμένη του βόλτα, μια ευκαιρία να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τους φίλους μου. Δεν είχα απομακρυνθεί πενήντα μέτρα απ’ το σπίτι μου, μιλώντας με κάποιον φίλο στο κινητό, όταν αισθάνομαι κάποιον από πίσω, να μου τραβάει το κινητό απ’ το χέρι. Μόνο που το δικό μου χέρι, αντανακλαστικά σφίγγει, και ο νεαρός μελαμψός άντρας με κοιτά σαν να μη πιστεύει πώς εγώ αντιστέκομαι…
Μου το αρπάζει, τελικά, και τρέχει, αλλά και πάλι, προς μεγάλη του έκπληξη, τον φτάνω φωνάζοντας συγχρόνως βοήθεια… Και τότε, αντί για βοήθεια, γίνεται το αδιανόητο.
Από το δρόμο πετάγονται πέντε -προφανώς συμπατριώτες του- που ρίχνουν με μίσος, με κατεύθυνση το κεφάλι μου, δυο γεμάτα μπουκάλια μπύρας, βρίζοντας με συγχρόνως. Ευτυχώς, και τα δυο μπουκάλια μπίρας δεν βρήκαν το στόχο τους, κατέληξαν όμως στη τζαμαρία του απέναντι μαγαζιού ανοίγοντας τρύπα σε κρύσταλλο ασφαλείας δώδεκα χιλιοστών…
Οι φίλοι του αστόχησαν γιατί τυχαία βρέθηκαν δυο έλληνες και τους κράτησαν με κίνδυνο της ζωής τους. Δυο έλληνες με έσωσαν από τον ιδιότυπο λιθοβολισμό και από το σίγουρο λιντσάρισμα μου, αφού δυο από αυτούς μου έδειξαν πως κουβαλούν μαχαίρι και καλά θα έκανα να το βουλώσω, κινούμενοι απειλητικά εναντίον μου. Και τους ευχαριστώ δημόσια. Δυο Έλληνες τους σταμάτησαν ανάμεσα σε ένα πλήθος τουλάχιστον διακοσίων ανθρώπων, ως επί το πλείστον αλλοδαπών, που βρίσκονταν αδρανείς και αμέτοχοι σε απόσταση το πολύ δέκα βημάτων από ένα περιστατικό ακραίας βίας, από μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, γιατί αυτός ήταν ο στόχος τους.
Όταν είσαι ζεστός δεν συνειδητοποιείς τον κίνδυνο, παρ όλα αυτά είδα και προσπαθώ να εξηγήσω το μίσος στα βλέμματα αυτών των ανθρώπων, που δεν ηξερα και δεν τους είχα κάνει τίποτα.
Ένιωσα ένας έλληνας που σώζεται από έλληνες στο σπίτι του, και ξαφνικά ένιωσα σαν να με διώχνει ο τόπος μου, σαν να μην τον αναγνωρίζω πια, κι ένιωσα έκθετος σε μια διογκούμενη και χωρίς στόχο και κατεύθυνση οργή, που ελπίζω να διαψευστώ, αλλά φοβάμαι πως θα ‘χει πολύ άσχημα αποτελέσματα.
Απευθύνθηκα στην αστυνομία, και υπέβαλλα μήνυση, μόνο και μόνο για να θυμάμαι πώς δεν έμεινα μετέωρος και αδρανής, και πήρα την καθιερωμένη απάντηση, «φταίει η ανοχή μας».
Και αναρωτιέμαι, πού είναι η Αστυνομία που εγώ σαν καλός φορολογούμενος πολίτης πληρώνω για να με προστατεύει;
Και αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής, γιατί όταν γίνεται πορεία και διαμαρτυρία, πλήθη και στίφη αστυνομικών εμφανίζονται παντού, κι αναρωτιέμαι γιατί να υπάρχει καταστολή και όχι πρόληψη, κι αναρωτιέμαι τι ακριβώς κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» για τον πολίτη του Ιστορικού κέντρου,

Αλλά, πάλι, δεν αναρωτιέμαι, καθώς είναι πασίδηλο πως αυτοί που μας κυβερνάνε ούτε μένουν ούτε έχουν περάσει ποτέ, ούτε και πρόκειται, από την πάλαι ποτέ ένδοξη γειτονιά μου, και νυν γκέτο απελπισμένων και αποκλεισμένων όλων των φυλών και των χρωμάτων.
Πριν από μερικές μέρες έγραψα ένα κείμενο συμπαράστασης στους απεργούς πείνας. Που αγωνίζονται για το αυτονόητο, να τους αντιμετωπίζουν σαν ανθρώπους.
Μετά το γεγονός, εδραιώθηκε ακόμα πιο σταθερή η άποψή μου πως τους κυνηγημένους δεν τους κυνηγάς, τους εξαθλιωμένους δεν τους εξαθλιώνεις, τους βοηθάς, γιατί μόνο στους καιρούς της βαρβαρότητας αποδεικνύεις ποιος είσαι και τι δουλειά έχεις σ’ αυτό τον κόσμο».


Πηγή
http://blogthea.gr/NextStep/c-aiciynuoc-oco-ciynao/93443-eaeniiaoaiuooao-ioeieuedhcoai-aeydhcoa-oii-ooyeei-iueia-ooii-aei-dhaioaeathiiia.html

http://greek-times.blogspot.com/2011/02/blog-post_8172.html
Διαβάστε περισσότερα...

Σκυλιά στην κατάψυξη

Άλλη μία ιστορία φρίκης ήρθε στο φως στο νομό του Ηρακλείου στην Κρήτη.
Ένς Κινέζος που ζούσε τα τελευταία χρόνια στο χωριό Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης και δραστηριοποιούνταν στο χώρο του εμπορίου, συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες φαίνεται πως αιχμαλώτιζε και θανάτωνε σκυλιά και στην συνέχεια με αυτά δειπνούσε.
Από την αστυνομία εντοπίστηκαν στον καταψύκτη του δεκάδες νεκρά σκυλιά, τα οποία όπως αποδείχτηκε, προόριζε για την διατροφή του.
Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν περιστατικά κακοποίησης και βασανισμού κατοικίδιων σε πολλές γειτονιές της περιοχής, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε παρατηρηθεί μείωση στα αδέσποτα.


Οι υποψίες κινήθηκαν εναντίον του αλλοδαπού δράστη, όταν πλησίον του σπιτιού του βρέθηκαν πολλά βασανισμένα τετράποδα, γεγονός που ανέφεραν στην αστυνομία και οι φιλοζωικές οργανώσεις του νομού.
Παράλληλα, εναντίον του κατηγορούμενου υπήρχαν καταγγελίες ότι πολύ συχνά έβαζε μέσα στο σπίτι του σκυλιά, τα οποία όμως ποτέ δεν έβλεπε κανείς να φεύγουν.
Τις υποψίες εναντίον του ενίσχυσε το γεγονός ότι σε κάδους κοντά στο σπίτι, εντοπίζονταν πολύ συχνά κομμένα αυτιά σκύλων.
Έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες εναντίον του ίδιου και οι οποίες κατέληξαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη σύλληψή του.
Σύμφωνα με τους κατοίκους "είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην κλειστή κοινωνία του χωριού".


Η Ζωόφιλη Δράση ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο Μινώα Πεδιάδος


Ευχαριστήρια επιστολή στον αντιδήμαρχο δήμου Μινώα Πεδιάδος, Βαγγέλη Πλεύρη, έστειλε η Ζωόφιλη Δράση , για την συνδρομή του στην αποκάλυψη της υπόθεσης με τον Κινέζο που είχε στην κατάψυξη του κρέας σκύλων.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Το Δ.Σ. της Ζωόφιλης Δράσης αισθάνεται την ηθική υποχρέωση όπως ευχαριστήσει Δημόσια τον αντιδήμαρχο Δήμου ΜΙΝΩΑ Πεδιάδας κο Πλεύρη Βαγγέλη ,για την ουσιαστική συνδρομή του στην αποκάλυψη στοιχείων ταυτότητας και δράσεων που οδήγησαν στη σύλληψη του Κινέζου στο Αρκαλοχώρι Κρήτης . Ήδη κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του Σωματείου μας τη προηγούμενη εβδομάδα με στόχο να ενταχθεί τάχιστα ο Δήμος στο «πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων βάση Ν. 3170/2003» ,ευθύς μόλις ενημερώθηκε για τις τηλεφωνικές καταγγελίες ανώνυμων προς το σωματείο μας -που αφορούσαν στην ύποπτη και πιθανόν εγκληματική συμπεριφορά κάποιου Κινέζου ο οποίος περισυνέλεγε και «εξαφάνιζε» αδέσποτα- και τη δήλωση αδυναμίας μας έλεγχου αληθείας των σοβαρότατων αλλά ανίσχυρων Νομικά μαρτυριών προσκάλεσε αμέσως -παρουσία μας- τη Δημοτική Αστυνομία και εφίστησε ιδιαίτερη προσοχή , έδωσε περιγραφή κατοικίας ώστε να εντοπιστεί ο Κινέζος υπήκοος και την εντολή να παρακολουθείται -όπως και έγινε πράγματι επί σειρά ημερών- στενά κάθε ύποπτη κίνηση του συγκεκριμένου αλλοδαπού καθώς και οι δράσεις του . Ο ίδιος μάλιστα ο Αντιδήμαρχος ασχολήθηκε προσωπικά και συνέλεγε επί σειρά ημερών μαρτυρίες από τους περίοικους με κύρια τη μαρτυρία Φούρναρη της περιοχής που «έψησε» Ψητό με πατάτες ,’όπου το κρέας ήταν ασυνήθιστα σκουρόχρωμο με έντονη οσμή ,από ζώο «μη αναγνωρίσιμο» κατά το φούρναρη πιθανότατα σκύλο, τη προηγούμενη Κυριακή! . Το Σωματείο μας εκλήθη στο Β Αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου και καταγγείλαμε όλα όσα γνωρίζουμε και θα φανούν χρήσιμα στο κατηγορητήριο ύστερα από την άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης .Αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων για τα αποδεικτικά στοιχεία και ευελπιστούμε όπως επιτραπεί η παράσταση Πολικής Αγωγής στο Δήμο Μινώα και στο Σωματείο μας. Τα εύσημα ,δικαιωματικά ανήκουν στον αντιδήμαρχο τον οποίο συγχαίρουμε για τα ζωοφιλικά του αισθήματα και στους παρατηρητικούς γείτονες..

Κρίθηκε απαραίτητη η άμεση ενημέρωση όλων των μεταναστών που διαμένουν στη χώρα μας και κατάγονται από χώρες που επιτρέπεται η κατανάλωση κρέας σκύλου ή γάτας για τους ισχύοντες νόμους στη χώρα μας και το σωματείο μας γι αυτό το λόγο εκκινεί άμεσα καμπάνια ενημέρωσης στις μητρικές γλώσσες των αλλοδαπών αυτής της κουλτούρας προκειμένου να σταματήσει άμεσα ο νέο- εισαγόμενος κίνδυνος για τα ζώα μας».

Πηγή
http://www.acharnet.eu/2011/02/blog-post_9927.html
http://www.creteplus.gr/web/index.php/art/72/1/9026/%CE%97-%CE%96%CF%89%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B7-%CE%94%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF-%CE%9C%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%B1-%CE%A0%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82.html
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα Video, από την Αίγυπτο και όσα έγιναν, προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον αλλά και ανατριχίλα...

"7. Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν τετάρτην, ἤκουσα φωνὴν τοῦ τετάρτου ζῴου λέγοντος· Ἔρχου. 8 καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ ἵππος χλωρός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπάνω αὐτοῦ, ὄνομα αὐτῷ ὁ θάνατος, καὶ ὁ ᾅδης ἠκολούθει μετ' αὐτοῦ· καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία ἐπὶ τὸ τέταρτον τῆς γῆς, ἀποκτεῖναι ἐν ῥομφαίᾳ καὶ ἐν λιμῷ καὶ ἐν θανάτῳ καὶ ὑπὸ τῶν θηρίων τῆς γῆς."{Αποκάλυψις Ιωάννου}

Ένα βίντεο, που προκαλεί δέος και ανατριχίλα, έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Το video που αρχικά προβλήθηκε από το EURONEWS, και αναπαράχθηκε με απίστευτη ταχύτητα και σε 100αδες site, δείχνει αποσπάσματα από τις εχθροπραξίες στην Αίγυπτο τις προηγούμενες ημέρες. Τα πλάνα αυτά προβλήκαν και κατά την διάρκεια ανταπόκρισης από το Κάϊρο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο msnbc που δείχνει τα επεισόδια στην πλατεία Tahrir την ημέρα όπου οπαδοί και Mubarak και διαδηλωτές «αντάλλαζαν» μεταξύ τους βόμβες μολότοφ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εξαιτίας αυτού που φαίνεται. Και αυτό που φαίνεται προκαλεί -ίσως και την ανατριχίλα σε μερικούς- είναι ένα όραμα που στην κίνηση της κάμερας μοιάζει με κάποιον καβαλάρη επάνω στο άλογό του! (στο 1:18 του βίντεο). Και σαν να μην έφτανε αυτό τόσο ο «ιππέας» όσο και το «άλογό» του είναι στην απόχρωση του πράσινου κάτι που έκανε πολλούς να το παρομοιάσουν με τον τέταρτο ιππότη της Αποκάλυψης καθώς στην αποκάλυψη του Ιωάννη ο τελευταίος περιγράφεται ως να έχει χρώμα «χλωμού πράσινου» ή «κιτρινωπού πράσινου» όπως δηλαδή ακριβώς φαίνεται και στο βίντεο.

H πρόχειρη και επιφανειακή εξήγηση που δίδεται όπως σημειώνει και το defencnet είναι ότι "Προφανώς και πρόκειται για αντανάκλαση από τις φωτιές επάνω στην κάμερα και αυτό εξηγείται γιατί καθώς η κάμερα κινείται προς τα δεξιά και πάνω την ίδια πορεία έχει και ο «ιππότης» για να εξαφανιστεί στη συνέχεια. Ακόμη και έτσι όμως πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να πιστεύουν πως το φαινόμενο είναι προάγγελος κακών ειδήσεων. Ίδωμεν." Είναι όμως έτσι; Κάποιες συμπτώσεις όμως εντείνουν την ατμόσφαιρα και προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ποιες είναι αυτές. Ας δούμε κάποιαν στοιχεία -γνωστά σε όσους έχουν διατρίψει στο ιερό κείμενο προφητικό και εσχατολογικό κείμενο της Αποκάλυψης Του Ιωάννη.

Αν διαβάσει κάποιος με προσοχή το κείμενο της Αποκάλυψης του Ιωάννη χωρίς μετάφραση ή ερμηνευτική προσέγγιση θα διαπιστώσει τα εξής σύμφωνα με αρκετούς μελετητές στην Αποκάλυψη του Ιωάννη υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες ανθρώπων οι οποίες συμβολίζονταν από τέσσερα άλογα, το πρώτο λευκό, το δεύτερο κόκκινο, το τρίτο μαύρο, και το τέταρτο ωχρό πράσινο. Στην Αγία Γραφή το λευκό συμβολίζει την αγνότητα, το κόκκινο συμβολίζει την αμαρτία, το μαύρο συμβολίζει το σκότος και το ωχρό πράσινο συμβολίζει τη σήψη και τον θάνατο. Κάθε άλογο έχει έναν ιππότη, και κάθε ιππότης έχει ένα αντικείμενο και μια δραστηριότητα.

Κάθε άλογο αναγγέλλεται από ένα από τα τέσσερα ζώα που παρουσιάζονται στο κεφάλαιο 4. Σύμφωνα με την Εβραϊκή παράδοση, τα τέσσερα ζώα συσχετίζονται με τις ηγετικές φυλές του Ισραήλ. Το πρώτο ζώο, το λιοντάρι, που αναγγέλλει το λευκό άλογο συσχετίζεται με τη φυλή του Ιούδα. Ο Ιούδας ήταν η βασιλική φυλή του Δαβίδ και του Ιησού Χριστού (ένας τίτλος του Ιησούς είναι "το λιοντάρι που είναι από τη φυλή του Ιούδα" Αποκάλυψη 5:5).

Το δεύτερο ζώο, το μοσχάρι, το οποίο αναγγέλλει το κόκκινο άλογο, συσχετίζεται με τη φυλή του Έφραϊμ. Ο Έφραϊμ έλαβε τις πιο πλούσιες ευλογίες από όλες τις φυλές, αλλά αντί να παραμείνει πιστός αποστάτησε και παρέσυρε και τις άλλες φυλές στην ειδωλολατρία. Το τρίτο ζώο, ο άνθρωπος, το οποίο αναγγέλλει το μαύρο άλογο, συσχετίζεται με τη φυλή του Ρουβήν. Ο Ρουβήν ήταν ο πρωτότοκος, όμως έχασε το περισσότερο μέρος της ευλογίας του λόγω της ανθρώπινης αδυναμίας και της αμαρτίας.

Το τέταρτο ζώο, ο αετός, το οποίο αναγγέλλει το ωχρό άλογο, συσχετίζεται με τη φυλή του Δανιήλ Ο Δαν ήταν η πρώτη φυλή που έπεσε στην ειδωλολατρία, και η "ευλογία" που έλαβε στο κεφάλαιο 49 της Γένεσης δείχνει ότι στην πραγματικότητα ήταν εχθρός του λαού του Θεού.Απο την φυλή του Δαν θα προέλθει και ο Αντίχριστος.Το τέταρτο άλογο περιγράφεται "ωχρό" στις σύγχρονες εκδόσεις, αλλά στο αρχαίο κείμενο το χρώμα είναι χλωρός, το ίδιο χρώμα που χρησιμοποιείται στη Μετάφραση των Εβδομήκοντα για να περιγράψει την "λέπρα", που είναι το σύμβολο του ζωντανού θανάτου. Και πάμε τώρα σε μια ακόμα σύμπτωση δείτε προσεχτικά την σημαία της Αιγύπτου Ο ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΛΑΔΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΩΧΡΟ - ΧΛΩΡΟ 4ο ΙΠΠΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEO











Πηγή
http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=10833:-video-&catid=107:2010-05-02-17-14-16&Itemid=155
Διαβάστε περισσότερα...