Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Χάρτης του Piri Reis ή εξωγήϊνων;

Καθένας που θα διαβάσει τα «Οχήματα των Θεών» θα καταλάβει αμέσως ότι ο συγγραφέας ταξιδεύει από θέμα σε θέμα από πολιτισμό σε πολιτισμό, βγάζοντας συμπεράσματα. Τα γραφτά του είναι κάτι σαν φιλολογικός λαβύρινθος. Έτσι, μια συστηματική ανάλυση της δουλειάς του είναι δύσκολο να περιορισθεί σε μερικά κεφάλαια. Σ' αυτό το κεφάλαιό επομένως θα ασχοληθούμε με μερικά μόνο θέματα, καθώς σε συντομία θα εξηγήσουμε, γιατί απορρίπτουμε σε κάθε συγκεκριμένο σημείο την υπόθεση που κάνει ο Πιρί Ρέις (Piri Reis) και ο Αρχαίος χάρτης του κόσμου



Ο συγγραφέας των «Οχημάτων» χρησιμοποιεί μερικούς αρχαίους χάρτες για να στηρίξει την υπόθεση για επισκέψεις θεών από το διάστημα. Αυτοί οι χάρτες ανήκαν σε κάποιον Τούρκο αξιωματικό του Ναυτικού που ήταν γνωστός σαν Πιρί Ρέις (Reis σημαίνει ναύαρχος).
Ενας χάρτης ειδικά ξεχωρίστηκε, γιατί υποτίθετο ότι αποτελούσε μέρος ενός χάρτου της γης, που πάρθηκε από μεγάλο ύψος. Σύμφωνα με τον Νταίνικεν, αυτός ο χάρτης του 16ου αιώνα είναι στην πραγματικότητα απαράλλακτος σαν να πάρθηκε από διαστημόπλοιο που κινιόταν πάνω από το Κάιρο.
Για να στηρίξει την άποψή του ο Νταίνικεν, ο χάρτης καταχωρήθηκε στα «Οχήματα» μαζί μ' άλλες εικόνες στο κεντρικό μέρος του βιβλίου. Χρειάζεται προσπάθεια για να μπορέσεις να ταιριάξεις το χάρτη του Πιρί Ρέις με κάποιον που θα είχε παρθεί πάνω από το Κάϊρο. Και καθώς ο ίδιος ο Νταίνικεν αναγνωρίζει, οι διάφορες χώρες πρέπει να.., μετακινηθούν για να τις κάμει να ταιριάξουν (σελίς 29), Εν τούτοις, έχοντας κάνει τούτη τη προκαταρκτική ταχυδακτυλουργία, αξιώνει ότι ο χάρτης είναι αφάνταστα ακριβής (σελίς 30), Και προχωράει ο συγγραφέας των «Οχημάτων» κάνοντας την υπόθεση ότι θα πρέπει τέτοιοι χάρτες να έχουν παρθεί από κάποιο αεροσκάφος που πετάει ψηλά ή από κάποιο διαστημόπλοιο (σελίς 31).
Ο Πιρί Ρεις ο ίδιος σημειώνει πάνω στον χάρτη για τον οποίο συζητάμε, ότι συμβουλεύτηκε είκοσι διαφορετικούς παλιότερους χάρτες για να ετοιμάσει τη δική του δουλειά. Πρόκειται για χάρτες που ο πρώτος τους άρχισε να σχεδιάζεται περίπου δυο χιλιάδες χρόνια πριν.
Ενδιαφέρον παράδειγμα αποτελεί το ότι ο Αμαζόνιος ποταμός αποτυπώνεται δυο φορές στο χάρτη του Ναυάρχου, πράγμα που μπορεί προφανώς να εξηγηθεί από το γεγονός ότι ο χάρτης αυτός αποτελούσε συρραφή αριθμού χαρτών, μ' επιμέλεια μεν σχεδιασμένων, αλλά πάντως προερχόμενων από τελείως διαφορετικές πηγές.
Αν και ο χάρτης αποτελεί πραγματικά ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα της περιόδου της Αναγέννησης, δεν είναι τόσο ακριβής όσο υποστηρίζει ο Νταίνικεν. Σχεδόν χίλια εξακόσια χιλιόμετρα παραλίας λείπουν από τη Νότιο-ανατολική Αμερική και αυτό που διατείνεται ότι είναι η Ανταρκτική, είναι, μια μάζα ξηράς ενωμένη αμέσως με τη Νότιο Αμερική. Ο Ωκεανός ανάμεσά τους αγνοείται, Μια φωτογραφία από το διάστημα είναι βέβαιο πως δεν θα έδινε τέτοια εικόνα. Και είναι τουλάχιστον συζητήσιμο το να διατείνεται ότι μια αεροφωτογραφία παρμένη πάνω από το Κάιρο θα μπορούσε ποτέ να συμπεριλάβει την Ανταρκτική Ήπειρο. Ούτε θα μπορούσε ποτέ μια πραγματική φωτογραφία να κάμει το λάθος να δώσει περίπου πέντε τοις εκατόν μικρότερο το μέγεθος μιας ηπείρου.
Η δουλειά του Πιρί Ρέις είναι άξια μεγάλης εκτίμησης, επειδή αποτελεί μια επίπονη δουλειά διόρθωσης των γνωστών προσπαθειών των προ αυτού χαρτογράφων. Είναι σωστό να δεχόμαστε τη δική του δήλωση ότι συμβουλεύτηκε είκοσι άλλους χάρτες για την ετοιμασία του καινούργιου αυτού χάρτη – αλλά δεν ταξίδεψε με διαστημόπλοιο!
Dr. CLIFFORD WILSON
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ-ΑΘΗΝΑ 1986

Πηγή
http://sapfiros.blogspot.com/2011/03/piri-reis.html




Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Το μέλι θανατώνει τα καρκινικά κύτταρα

«Η ουσία μελιτίνη που βρίσκεται στο δηλητήριο των μελισσών, θανατώνει τα καρκινογόνα κύτταρα, ενώ δεν επηρεάζει τα υγιή. Πρόκειται για τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας ομάδας επιστημόνων στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου σε εργαστηριακές έρευνες, η Μελιτίνη έδρασε κατασταλτικά σε περιπτώσεις καρκίνου των οστών. Συγκεκριμένα, ενήργησε άμεσα στην επιφάνεια καρκινικών κύτταρων, προκαλώντας τη νέκρωσή τους. Το δηλητήριο αυτό αποτελεί ένα ακόμη βιολογικό προϊόν έκκρισης των αδένων της μέλισσας, που χρησιμοποιεί ως άμυνα απέναντι στους εχθρούς της και η χρησιμότητα του στο τομέα της φαρμακευτικής είναι γνωστή από την αρχαιότητα, αφού χρησιμοποιείτο από τον Ιπποκράτη και τον Γαληνό.



Η πρόσφατη διαπίστωση ωστόσο των Αυστραλών ερευνητών ενδέχεται να αποτελέσει τη βάση ενός νέου τύπου χημειοθεραπείας με σαφώς μειωμένες παρενέργειες. Ηδη πάντως επιστημονικές ομάδες πειραματίζονται στη παραγωγή ποσοτήτων μελιτίνης, ώστε να είναι σε θέση να προχωρήσουν σε μεγαλύτερης έκτασης πειράματα». Τα παραπάνω τονίζει ο καθηγητής Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του ΑΠΘ Ανδρέας Θρασύβουλος, ο οποίος επισημαίνει πως, «αναφορές από όλο το κόσμο σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά τεκμηριώνουν η μια μετά την άλλη, τις θεραπευτικές δράσεις των προϊόντων της μέλισσας. Είναι δε αυτές τόσο πολλές ώστε ήδη δημιουργήθηκε ειδικός κλάδος στην ιατρική επιστήμη, η Μελλισσοθεραπεία». Παράλληλα όμως υπογραμμίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, αφού όλα αυτά βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών τους».
Ο κ. Θρασύβουλος αναφέρει ακόμη ότι: «Το δηλητήριο της μέλισσας σε αρκετές περιπτώσεις βοηθά ασθενείς που δέχονται δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. (*Κλινικά αποτελέσματα υπάρχουν στη Ρωσία). Μεταξύ των περιπτώσεων που το δηλητήριο της μέλισσας βοήθα, είναι η γενική αθηροσκλήρωση, η αθηροσκλήρωση των περιφερειακών αγγείων αίματος, οι παραμορφώσεις σπονδυλαρθρίτιδας και οι τομές που γίνονται σε επεμβάσεις στον κοιλιακό χώρο. Επίσης το δηλητήριο των μελισσών διευρύνει τα τριχοειδή αγγεία και τις αρτηρίες, αυξάνει την αιμογλοβίνη, μειώνει το ιξώδες και την πηκτικότητα του αίματος, έχει διεγερτική δράση στην καρδιά και τους μυς, επηρεάζει τον μεταβολισμό και μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Οι επιδράσεις αυτές εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από Ρώσους επιστήμονες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το δηλητήριο της μέλισσας σε μεγάλο αριθμό ασθενών που υπέφεραν από φυματίωση. Εφαρμόστηκε ακόμη στη Ρωσία για τη θεραπεία ασθενών που υπέφεραν από αρθρίτιδα, μυαλγία, γαστρικό έλκος, πληγές που δύσκολα κλείνουν κ.ά.».

ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ «ΠΥΡΑΥΛΟΣ» ΦΥΣΙΚΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ
«Ένα κιλό μέλι ισοδυναμεί θερμιδικά με την κατανάλωση 5 κιλών πορτοκαλιών, η 60 φρέσκων αυγών, η 9 κιλών ψαριών η 3 κιλών κρέατος!», αναφέρει από πλευράς του ο Βασίλης Ζωής, ειδικός μελισσοκομίας του υπουργείου Γεωργίας, ο οποίος μας έστειλε επαινετική επιστολή για προηγούμενο, σχετικό με το μέλι, άρθρο του «Α.Τ.», προϊόν, το οποίο χαρακτηρίζει ως «πύραυλο φυσικών βιταμινών»!!! Προσθέτει δε ότι για να παράγουν οι μέλισσες 1 κιλό μέλι, χρειάζεται να κάνουν 17.000.000 επισκέψεις σε λουλούδια, με περίπου 120 διαδρομές καθημερινά!!!».

ΤΑΝΙΑ ΜΥΛΩΝΑ

Πηγή
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=35196
Διαβάστε περισσότερα...