Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

25η Μαρτίου ημέρα μνήμης και πατριωτισμού σήμερα

ANTHEMS OF GREECE Vol 1 -ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ





NATIONAL MUSIC OF GREECE Vol 2 -ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ



ANTHEMS OF GREECE Vol 3 EΛΛΗΝΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ



Πηγή
http://www.greekamericannewsagency.com/
Διαβάστε περισσότερα...

Το «κομπιούτερ» του... Μίνωα

Οι Μινωίτες ήταν άριστοι... αστρονόμοι και πρώτοι είχαν ανακαλύψει τον αρχαίο χειροκίνητο υπολογιστή. Μάλιστα η ανακάλυψη αυτή είχε γίνει 1.400 χρόνια πριν από την ανακάλυψη του μηχανισμού των Αντικυθήρων, όπως αποκαλύπτει ο ερευνητής Μηνάς Τσικριτζής, ο οποίος ισχυρίζεται ότι... έθεσε πριν από λίγες ημέρες σε λειτουργία τον αρχαίο υπολογιστή.


Ο Κρητικός επιστήμονας, που φέρνει στο φως νέα δεδομένα στον χώρο της έρευνας, εντόπισε πρόσφατα όπως λέει τη «μήτρα» του αρχαίου υπολογιστή σε μινωικό εύρημα, το οποίο βρέθηκε το 1898 στο Παλαίκαστρο Σητείας και φυλάσσεται στο Μουσείο Ηρακλείου.


Πρόκειται για έναν «ακτινωτό κύκλο» που, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, φέρει τα σύμβολα της Σελήνης, του Ηλίου αλλά και παραστάσεις θεοτήτων που μέχρι σήμερα δεν είχαν αναλυθεί από άλλους ειδικούς ως προς τον τρόπο λειτουργίας. Με βάση τη μελέτη προκύπτει ότι ο «ακτινωτός κύκλος» του 15ου αιώνα π.Χ. παρείχε στους Μινωίτες προβλέψεις και καταγραφές των εκλείψεων Σελήνης ? Ηλίου. Επίσης ήταν ηλιακό ρολόι αλλά και όργανο προσδιορισμού γεωγραφικού πλάτους.
Το πρωτότυπο εύρημα είναι λίθινο, ενώ οι Μινωίτες παρήγαγαν χάλκινα ή πήλινα αντίγραφα.
O "ακτινωτός κύκλος" του 15ου π.Χ.
Οπως εξήγησε ο κ. Τσικριτζής, εξωτερικά ο κύκλος έχει 25 τριγωνικές ακτίνες που η καθεμία ισοδυναμεί με ένα 15νθήμερο. Ο εσωτερικός κύκλος χωρίζεται οριζόντια με τη διπλή σειρά σε δύο ημικύκλια που το καθένα έχει 29 και 30 χαράξεις που αναπαριστούν δύο σεληνιακούς μήνες 29 και 30 ημερών. Το μήκος του σεληνιακού μήνα καθορίζεται με ευκολία, αφού ο αριθμός των ημερών μεταξύ της μιας πανσελήνου και της επόμενης είναι το πλήθος των 29,5 ημερών.
Αλλο χαρακτηριστικό του ευρήματος είναι ο κύκλος της περιφέρειας με τις 58 οπές (αντιπροσωπεύουν την περιστροφή δύο αόρατων σημείων στο διάστημα που είναι ο κύκλος των δεσμών) αλλά και οι 59 χαράξεις. «Τα στοιχεία δείχνουν πως οι κατασκευαστές του δίσκου πιθανότατα είχαν ανακαλύψει τον κύκλο κίνησης των δεσμών για να προβλέπουν τις εκλείψεις.
Αποδεικνύεται επίσης ότι οι Μινωίτες γνώριζαν την έννοια του ''Σάρου'', δηλαδή τη χρονική περίοδο των 18 ετών που μετά το πέρας της επαναλαμβανόταν ο ίδιος κύκλος των σεληνιακών εκλείψεων», δήλωσε στο «Εθνος» ο Μηνάς Τσικριτζής.
Παράλληλα εκτίμησε ότι από τη διάταξη του εξωτερικού και εσωτερικού του ευρήματος και του πλήθους των οπών προκύπτει μεγάλη ομοιότητα με το μεγαλιθικό Στόουνχετζ.
Πρόσφατα ο ερευνητής έθεσε τον αρχαίο υπολογιστή σε λειτουργία όπως οι πρόγονοί του Μινωίτες, τοποθετώντας βελόνες στις οπές. «Ξεκίνησα από μια πρόσφατη ολική σεληνιακή έκλειψη που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου του 2010 και δουλεύοντας με τη ''λογική λειτουργία'' του μηχανισμού ανακάλυψα ότι μπορούν να προβλεφθούν όλες οι εκλείψεις που θα συμβούν μέχρι το 2018, όπως: 10/11/11, 20/03/15, 28/09/15, 07/08/17 και 31/1/18». Ο κ. Τσικριτζής εξηγεί ότι στις 15/06/11 η βελόνα της Σελήνης θα είναι στην ίδια θέση της πανσελήνου από την οποία ξεκίνησε στον εσωτερικό κύκλο, διαγράφοντας κάθε ημέρα μία χάραξη στα ημικύκλια των 29 και 30 ημερών.
Και ο ήλιος κάθε μήνα διαγράφει δύο ακτινωτά τρίγωνα αντίθετα από την κίνηση των δεικτών του ρολογιού και θα βρίσκεται 12 θέσεις στα ακτινωτά τρίγωνα, οπότε θα υπάρξει έκλειψη σελήνης.
«Η λογική που εφάρμοσα αποδίδει τη σωστή πρόβλεψη για πέντε σεληνιακές και μία ηλιακή έκλειψη. Θεωρώ ότι έχουμε φτάσει σε μια ερμηνεία και κατανόηση της χρήσης του δίσκου. Το θέμα πάντως είναι ανοιχτό, διότι μπορεί και κάποιος άλλος να προτείνει μια άλλη χρήση. Το σημαινόμενο είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στον πρώτο αναλογικό υπολογιστή της ανθρωπότητας που έχει μινωική προέλευση» τόνισε με έμφαση ο Κρητικός ερευνητής.
Ερευνά εδώ και 20 χρόνια
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Μηνάς Τσικριτζής, Δρ ΑΠ, ερευνητής Αιγαιακών Γραφών, καθηγητής πληροφορικής και μαθηματικός, είχε αποκαλύψει μέσω του «Εθνους» το πρώτο μινωικό ημερολόγιο, το οποίο προηγήθηκε των Βαβυλωνίων κατά 19 αιώνες. Τα τελευταία 20 χρόνια ερευνά συστηματικά τον μινωικό πολιτισμό και έχει εκδώσει το βιβλίο «Ο Δίσκος της Φαιστού: οδηγός στην αποκρυπτογράφησή του». Πριν από δύο χρόνια αποκάλυψε μια άγνωστη επιγραφή η οποία, όπως είπε, φέρει κλασματικά σύμβολα της Γραμμικής Α' και θα αποτελέσει πιθανότατα τον «μπούσουλα» για τη λύση του μυστικού του Δίσκου της Φαιστού.

Πηγή
http://erroso.blogspot.com/2011/03/blog-post_25.html
Διαβάστε περισσότερα...

Η όψη του Γέρου του Μοριά

Μπρούτζινο γλυπτό του προσώπου Κολοκοτρώνη.

Αγνωστος καλλιτέχνης αποτύπωσε πάνω στο νεκρικό κρεβάτι τη μορφή του Κολοκοτρώνη σε γύψινο εκμαγείο. Με αυτό τον τρόπο διασώθηκαν πιστά και με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Γέρου του Μοριά.


Ο Κολοκοτρώνης πέθανε στην Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου 1843. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης της σωρού του σε λαϊκό προσκύνημα, άγνωστος καλλιτέχνης αποτύπωσε επάνω στο νεκρικό κρεβάτι τη μορφή του σε γύψινο εκμαγείο. Με αυτό τον τρόπο διασώθηκαν πιστά και με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Γέρου του Μοριά. Το ιστορικό και πολύτιμο αυτό εκμαγείο φυλάσσεται στο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της Αθήνας.

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Σχέδιο του G. Deangelis του 1838, με θέμα τη φυγή του Κολοκοτρώνη από τα Επτάνησα το 1806.
Σχέδιο του G. Deangelis του 1838, με θέμα τη φυγή του Κολοκοτρώνη από τα Επτάνησα το 1806.

Το 1968, ο τότε διευθυντής του Ιστορικού και Εθνολογικού Μουσείου Ιωάννης Μελετόπουλος ζήτησε από τον καθηγητή τη Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Παππά, ο οποίος είχε σπουδάσει στο Παρίσι και είχε εκπαιδευτεί στη συντήρηση εκμαγείων, να του ρεστοράρει το παλαιό γύψινο εκμαγείο και να του χυτεύσει δύο χάλκινα γλυπτά με τη μορφή του Κολοκοτρώνη. Τα χάλκινα προσωπεία διατηρούνται σήμερα, το ένα στο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Αθηνών και το άλλο στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Για να μην «πληγωθεί» το αρχικό γύψινο εκμαγείο του 1843, ο γλύπτης Γιώργος Χουλιάρας, βοηθός του Γιάννη Παππά, κατασκεύασε νέο γύψινο εκμαγείο, που περιήλθε στην κατοχή του Αρκάδα ιστορικού τέχνης Νίκου Γρηγοράκη. Αυτός με τη σειρά του το χάρισε στο εξαιρετικό Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας, το οποίο δημιούργησε στο Λεβίδι Γορτυνίας ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, συλλέκτης έργων τέχνης, από την Τρίπολη. Το εκμαγείο αυτό, μαζί με ένα από τα επτά μπρούτζινα γλυπτά, που έδωσε ο Νίκος Γρηγοράκης να χυτευθούν σε χυτήριο της Αθήνας, εκτίθενται σε ξεχωριστή προθήκη στην αίθουσα «Κολοκοτρώνης» του Αρκαδικού Μουσείου. Αυτά τα εκθέματα προκαλούν τον θαυμασμό των επισκεπτών, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δουν πιστά αποτυπωμένη τη μορφή του Γέρου του Μοριά.

ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Ο δημιουργός του μουσείου στο Λεβίδι, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, ταξίδεψε στο Λονδίνο και ξόδεψε ένα σημαντικό ποσό για να αγοράσει σε δημοπρασία, εκτός των άλλων, δύο σχέδια του G. Deangelis με θέμα τον Κολοκοτρώνη. Βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος και διέσωσε δύο έργα-κειμήλια, που ποιος ξέρει πού θα κατέληγαν ή ποιους ιδιωτικούς χώρους θα διακοσμούσαν, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι Έλληνες να τα απολαύσουν. Δεν τα αγόρασε για να τα εμπορευτεί, αλλά για να τα διασώσει και να τα εκθέσει στα μάτια των συμπατριωτών του, μαζί με άλλα σπουδαία εκθέματα, κυρίως έργα χαρακτικής τέχνης με αρκαδικό ενδιαφέρον. Στη μαγική Αρκαδία, που έζησε και αγωνίστηκε ο Κολοκοτρώνης, ζουν άνθρωποι που αγωνίζονται και ξοδεύονται για να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του. Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη μήτρα της επανάστασης, την Αρκαδία των μύθων και της αυθεντικής φύσης, που πολλές τέχνες και αμέτρητοι τεχνίτες ζήτησαν να αγγίξουν, δεν πατούν μόνο στα ίδια χώματα που πάτησε ο Γέρος του Μοριά, αλλά βλέπουν και την όψη του. Τα εκθέματα του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας, το οποίο είναι χτισμένο αρμονικά στη φυσική πινακοθήκη του αρκαδικού τοπίου, παρουσιάζονται από τον σημαντικό Αρκάδα ιστορικό τέχνης και διευθυντή του μουσείου Νίκο Γρηγοράκη, στην ποιοτική συνέκδοση των εκδόσεων Μίλητος και των εκδόσεων Δρυάδες, με τον τίτλο «Θέματα και εκθέματα τέχνης και ιστορίας».

Κείμενο-Φωτογραφίες: Γιώργος Ζαφειρόπουλος
ΕΘΝΟΣ, 25/3/2011

Πηγή
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=27386


Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ 2012 (trailer)





Πηγή
http://documentarygr.blogspot.com/2011/03/2012-trailer.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Οι γελοιογράφοι κάνουν καλό στην υγεία μας

Απολαύστε μια υπέροχη συλλογή με σκίτσα και φωτογραφίες απο τους μεγαλους ελληνες και ξενους γελοιογραφους μας ,που περιγραφουν την επικαιροτητα με μια διαφορετική και έξυπνη ματιά περνώντας τα αντίστοιχα μηνύματα.

Κατέβασμα αρχείου (Download)




Πηγή
http://timi.gr/file.php?fid=3143&file=Oi_geloiografoi_kanoyn_kalo_sthn_ygeia_mas.ppsx
Διαβάστε περισσότερα...

Σε κλοιό πυρηνικών εργοστασίων η Ελλάδα

Εκτός από τεχνικές αστοχίες και ανθρώπινα λάθη, υπαρκτός ο κίνδυνος λόγω παλαιότητας

Tου Γιαννη Eλαφρου
Περικυκλωμένη από πυρηνικά εργοστάσια βρίσκεται η Ελλάδα και μάλιστα από μονάδες σχετικά μεγάλης παλαιότητας, ενώ αναμένεται να κατασκευαστούν και νέες σε γειτονικές χώρες, με πρώτη την Τουρκία. Στη σκιά του δυστυχήματος στη Φουκουσίμα, παρόμοιες εξελίξεις δημιουργούν ανατριχίλα.


«Οι πυρηνικοί σταθμοί που βρίσκονται σε γειτονικές βαλκανικές χώρες, μπορούν σε περίπτωση μεγάλου ατυχήματος να πλήξουν τους Ελληνες πολίτες, καθώς τα ραδιενεργά νέφη ταξιδεύουν πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση θα είναι σαν να ζούμε στην Ουκρανία ή στη Ρωσία, όταν έγινε το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ», λέει στην «Κ» ο κ. Αθανάσιος Γεράνιος, αναπληρωτής καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο Κοζλοντούι της Βουλγαρίας λειτουργούν ακόμα δύο από τους έξι αντιδραστήρες. Η λειτουργία των παλαιότερων μονάδων, που πλησίαζαν τα 30 έτη ζωής, διακόπηκε, καθώς είχαν εγερθεί θέματα ασφαλείας. Εξάλλου, κανονικά τα 30 έτη ζωής θεωρούνται όριο απόσυρσης, άσχετα εάν στην πράξη σπανίως τηρείται. Παρ' όλα αυτά δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τις μονάδες στο Κοζλοντούι απόλυτα ασφαλείς. Κατ' αρχάς, κινδυνεύουν από έναν συνδυασμό τεχνικών αστοχιών και ανθρώπινων λαθών, όπως στην τραγική περίπτωση του Τσερνόμπιλ. Δεύτερον, όπως συμβαίνει παντού, οι υπεύθυνοι ασφαλείας δηλώνουν ότι οι εγκαταστάσεις αντέχουν σε σεισμικές δονήσεις μέχρις ενός επιπέδου, λίγο υψηλότερο απ' ό, τι έχει καταγραφεί στην περιοχή. Για παράδειγμα, στο Κοζλοντούι διαβεβαιώνουν ότι αντέχουν σεισμό 7 Ρίχτερ. Ισχύει στα αλήθεια; Και τι θα γίνει αν εκδηλωθεί ένας πραγματικά πρωτοφανής σεισμός;

«Στο Κοζλοντούι δεν πρέπει να υποτιμούμε την απειλή από τη δεξαμενή φύλαξης πυρηνικών αποβλήτων, όπου είχε παρουσιαστεί και πρόβλημα διαρροής προ μερικών ετών. Κάθε πυρηνικό εργοστάσιο φυλάσσει δίπλα του εκατοντάδες τόνους καμένου ουρανίου, του πλέον επικίνδυνου ραδιενεργού υλικού. Πριν από το 1990, η Σοβιετική Ενωση διαχειριζόταν τα απόβλητα του Κοζλοντούι. Τώρα, καθώς η διαχείρισή τους είναι πανάκριβη, έχει καταγραφεί πρόβλημα υπερχείλισης των αποθηκών», προειδοποιεί ο κ. Γεράνιος.

Η Βουλγαρία σχεδίαζε να κατασκευάσει δύο νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες στην περιοχή του Μπέλενε, επίσης στις όχθες του Δούναβη (όπως και το Κοζλοντούι). Το έργο ανέλαβε το 2008 η ρωσική Atomstroyexport (θυγατρική της Rosatom), με στρατηγικό επενδυτή τη γερμανική RWE. Αν και ξεκίνησαν κάποια οικοδομικά έργα, το φθινόπωρο του 2009 το έργο σταμάτησε πλήρως. Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει μπει ούτε τούβλο. Οι Βούλγαροι έχουν αναθέσει στη βρετανική τράπεζα HSBC να εκτιμήσει την οικονομική βιωσιμότητα του έργου, η οποία αμφισβητείται έντονα.

Πάντως και λίγο παραπάνω, στη Ρουμανία, στην περιοχή Τσερναβόδα, λειτουργεί πυρηνικό εργοστάσιο με δύο σχετικά νέους αντιδραστήρες, ενώ αναμένεται η λειτουργία άλλων δύο. Η ρουμανική εταιρεία Nuclearelectrica διαβεβαίωσε ότι αντέχει σεισμική δόνηση 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με πιθανή μέγιστη ένταση ενός σεισμού στη Ρουμανία να υπολογίζεται στους 7 με 7,5 βαθμούς Ρίχτερ.

Στη Σλοβενία, στην πόλη Κρσκο, υπάρχει ακόμα ένας παλιός αντιδραστήρας, ο οποίος πλησιάζει την 30ετία και αναμένεται να αντικατασταθεί άμεσα από καινούργιο, μεγαλύτερης ισχύος.

Παρά τις κατά καιρούς διαδόσεις δεν αναμένονται, στο εγγύς μέλλον τουλάχιστον, πυρηνικοί σταθμοί σε Αλβανία και ΠΓΔΜ. Ο πιο πραγματικός κίνδυνος, ειδικά για την Αλβανία, είναι η δημιουργία «χωματερών» πυρηνικών αποβλήτων, οι οποίες μπορούν να ρυπάνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Επίσης, από το πιθανό πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου της Τουρκίας, προστίθεται ο κίνδυνος από τη διακίνηση στη Μεσόγειο των πυρηνικών αποβλήτων. «Μην ξεχνάμε τα ύποπτα ναυάγια στην Αδριατική, πιθανόν από πλοία με ραδιενεργά απόβλητα, που η Μαφία έστελνε στον πάτο της θάλασσας», σημειώνει ο κ. Γεράνιος.

Θα έπρεπε μήπως η Ελλάδα, αφού έχει ήδη γύρω της πυρηνικές μονάδες, να δημιουργήσει κάποια δική της; «Είμαι αρνητικός, όπως και οι πολίτες. Και η Αυστρία είναι περιστοιχισμένη από ένα δάσος πυρηνικών αντιδραστήρων, αλλά δεν προχωρά στην ατομική ενέργεια. Το θέμα που τίθεται είναι ότι δεν μπορεί μια χώρα να δημιουργεί πυρηνικό εργοστάσιο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γειτόνων της», τονίζει ο καθηγητής πυρηνικής φυσικής.

Την Παρασκευή το βράδυ, Παπανδρέου και Ερντογάν μίλησαν στο τηλέφωνο και μεταξύ άλλων ο Ελληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την αντίθεση της χώρας μας στην προοπτική κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στη γείτονα.

Συμφωνία τρόμου Μόσχας και Αγκυρας

Ακλόνητη από την καταστροφή στη Φουκουσίμα εμφανίζεται η τουρκική κυβέρνηση. Μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη, Ταγίπ Ερντογάν και Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσαν από τη Μόσχα τη συνεργασία των δύο χωρών στην κατασκευή του μεγάλου πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, στη Νότια Τουρκία απέναντι από την Κύπρο.

Υστερα από ανεπιτυχείς προσπάθειες 35 ετών, η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει τέσσερις αντιδραστήρες 1.200 Mwatt ο καθένας, στο Ακούγιου, παρότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής: το 1872 είχε εκδηλωθεί σεισμός 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το 1998 ισχυρός σεισμός είχε σαρώσει τα Αδανα, μόλις 135 χλμ. από το σημείο κατασκευής.

«Η δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στη σεισμογενή Τουρκία είναι μεγάλο λάθος. Οταν παρουσιάζονται μεγάλα προβλήματα στην τεχνολογικά προηγμένη Ιαπωνία, τι μπορεί να συμβεί στην Τουρκία;» υπογραμμίζει στην «Κ» ο κ. Γεράνιος. Ο καθηγητής σημειώνει επίσης τον κίνδυνο να γίνει η μονάδα στόχος τρομοκρατικών ενεργειών, στην ευαίσθητη περιοχή που βρίσκεται και «σε περίπτωση ατυχήματος, η απειλή ραδιενεργού νέφους στην Τουρκία, στη Ρόδο και άλλα ελληνικά νησιά, στην Κύπρο και στη Συρία είναι πολύ μεγάλη». Η Τουρκία προτίθεται να δημιουργήσει ένα ακόμα πυρηνικό εργοστάσιο στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, στη Σινώπη. Το έργο πιθανόν να αναλάβει η ιαπωνική Topco, στην οποία ανήκαν και τα εργοστάσια στη Φουκουσίμα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πηγή
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_1_21/03/2011_383854
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Καρδιά





Εμφάνιση Μεταφόρτωση







Πηγή
http://groups.google.com/group/anhsma/browse_thread/thread/717381c0adbb5f05
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ = ΓΛΥΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

Τον Οκτώβριο του 2001, η αδελφή μου άρχισε να αρρωσταίνει πολύ . Είχε σπασμούς στο στομάχι και κινούταν με δυσκολία. Το περπάτημα γινόταν με μεγάλη δυσκολία... Και έπρεπε να βάζει όλα τα δυνατά της για να σηκωθεί από το κρεβάτι! Πονούσε αφόρητα.
Μέχρι τον Μάρτιο του 2002, είχε υποστεί αρκετές βιοψίες ιστού και μυών και της είχαν δώσει 24 διαφορετικά φάρμακα. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ποιο ήταν το πρόβλημα . Πονούσε τόσο πολύ και ήταν τόσο άρρωστη που απλά ήξερε ότι πέθαινε.



Έβαλε το σπίτι της, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφάλεια ζωής, κ.λπ. .. στο όνομά της μεγαλύτερης κόρης της, και φρόντισε ώστε τα μικρότερα παιδιά της να είναι εξασφαλισμένα.

Ήθελε επίσης μια τελευταία χαρά, έτσι προγραμμάτισε ένα ταξίδι στην Φλόριντα (βασικά σε μια αναπηρική καρέκλα) για την 22η Μαρτίου.

Στις 19 Μαρτίου, την κάλεσα να ρωτήσω πώς πήγαν οι τελευταίες εξετάσεις της, και είπε ότι δεν βρέθηκε τίποτα, αλλά πίστευαν ότι είχε σκλήρυνση κατά πλάκας.

Θυμήθηκα ένα άρθρο ενός φίλου που μου έστειλε με e-mail και ρώτησα την αδελφή μου αν έπινε σόδα διαίτης; Μου είπε ότι το έκανε.
Και πως μάλιστα ετοιμαζόταν να ανοίξει μια εκείνη τη στιγμή.

Της είπα να μην την ανοίξει και να σταματήσει να πίνει το σόδα διαίτης! Της έστειλα στο e-mail της, το άρθρο που ο φίλος μου, ένας δικηγόρος, μου είχε στείλει. Η αδερφή μου μου τηλεφώνησε 32 ώρες μετά από την προηγούμενη τηλεφωνική συνομιλία μας και μου είπε ότι είχε σταματήσει να πίνει σόδα διαίτης και μπορούσε τώρα να περπατήσει!
Οι μυϊκοί σπασμοί εξαφανίστηκαν. Είπε ότι δεν αισθανόταν 100%, αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα. Μου είπε θα μιλήσει με τον γιατρό της για το σχετικό άρθρο και θα με πάρει τηλέφωνο όταν θα πάει στο σπίτι.

Ο γιατρός της έμεινε άφωνος! Θα μιλούσε με όλους τους ασθενείς του με ΣΚΠ για να ανακαλύψει εάν κατανάλωναν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες οποιουδήποτε είδους. Με λίγα λόγια, η αδελφή μου είχε δηλητηριαστεί από την ασπαρτάμη στην σόδα διαίτης .... και κυριολεκτικά πέθαινε με έναν αργό και άθλιο θάνατο.

Όταν έφτασε στη Φλόριντα 22 Μαρτίου, το μόνο που έπρεπε να πάρει ήταν ένα χάπι για τη δηλητηρίαση από την ασπαρτάμη! Τώρα είναι καλά και οδεύει προς μια πλήρη ανάκαμψη. Και περπατάει! Δεν είναι σε αναπηρική καρέκλα! Το άρθρο έσωσε τη ζωή της.

Αν το αναψυκτικό σας λέει «χωρίς ζάχαρη» στην ετικέτα? ΜΗΝ το σκέφτεσαι καν! Έχω περάσει αρκετές ημέρες δίνοντας διάλεξη στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Συνέδριο με θέμα "ασπαρτάμη" στην αγορά ως "Nutra Sweet", "Equal" και "Spoonful".

Στην εναρκτήρια ομιλία από την EPA, ανακοινώθηκε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2001, υπήρξε μια επιδημία πολλαπλών σκληρύνσεων και ο συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Ήταν δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς ποια τοξίνη προκαλεί αυτή την καλπάζουσα αύξηση.

Σηκώθηκα και είπα ότι ήμουν εκεί για να μιλήσω σχετικά με αυτό ακριβώς το θέμα. Θα σας εξηγήσω γιατί η ασπαρτάμη είναι τόσο επικίνδυνη:
Όταν η θερμοκρασία του γλυκαντικού είναι μεγαλύτερη από 86 βαθμούς F, το ξυλο-οινόπνευμα της ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη και στη συνέχεια σε μυρμηκικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μεταβολική οξέωση ... Μυρμηκικό οξύ είναι το δηλητήριο που βρίσκεται στο τσίμπημα των ερυθρών μυρμηγκιών. Η τοξική μεθανόλη μιμείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.

Πολλοί άνθρωποι είχαν διαγνωστεί κατά λάθος ότι πάσχουν από ΣΚΠ. Παρά το γεγονός ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι αιτία θανάτου, η τοξική μεθανόλη είναι!

Ο Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος έχει γίνει σχεδόν ανεξέλεγκτoς, όπως και η σκλήρυνση κατά πλάκας, ιδίως με την κατανάλωση Diet Coke και Pepsi .

Τα θύματα συνήθως δεν γνωρίζουν ότι η ασπαρτάμη είναι ο ένοχος. Συνεχίζουν τη χρήση της - ερεθίζουν το λύκο σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται η κατάσταση απειλητική για τη ζωή τους. Έχουμε δει ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο να γίνονται ασυμπτωτικοί αμέσως μόλις σταματήσουν την κατανάλωση διαιτητικής σόδας.

Σε αρκετές περιπτώσεις από αυτούς που διαγνώστηκαν με σκλήρυνση κατά πλάκας, τα περισσότερα από τα συμπτώματα εξαφανίζονται. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις όπου η απώλεια όρασης εξαφανίστηκε και η απώλεια ακοής βελτιώθηκε αισθητά.

Αυτό ισχύει επίσης για τις περιπτώσεις των εμβοών και η ινομυαλγία.

Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης, είπα, «Αν χρησιμοποιείτε ασπαρτάμη (Nutra Sweet, Equal, Spoonful κ.λπ.) και υποφέρετε από συμπτώματα ινομυαλγίας , σπασμούς, πόνους, μούδιασμα στα πόδια, κράμπες, ίλιγγο, ζάλη, πονοκέφαλο, πόνο στις αρθρώσεις, ανεξήγητη κατάθλιψη, κρίσεις άγχους, μπερδεύετε την ομιλία σας, έχετε θολή όραση ή απώλεια μνήμης, τότε έχετε πιθανώς δηλητηριαστεί από ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ! '

Οι άνθρωποι πηδούσαν επάνω κατά τη διάρκεια της διάλεξης λέγοντας, "έχω κάποια από αυτά τα συμπτώματα!!!"

Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση; Ναι! Ναι! Ναι! STOP σόδες διαίτης και να επαγρύπνηση για την ασπαρτάμη στις ετικέτες των τροφίμων!

Πολλά προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με αυτό! Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο Δρ Espart (ένας από τους ομιλητές μου) παρατήρησε ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν συμπτώματα για ΣΚΠ και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε ένα νοσοκομείο, μια νοσοκόμα δήλωσε ότι έξι από τους φίλους της, που ήταν συστηματικοί καταναλωτές Diet Coke, είχαν όλοι διαγνωστεί με ΣΚΠ. Αυτό είναι πέρα από κάθε σύμπτωση!

Η σόδα διαίτης ΔΕΝ είναι ένα προϊόν διατροφής! Είναι ένα χημικά τροποποιημένο προϊόν που περιέχει πολλαπλά άλατα και ασπαρτάμη και που στην πραγματικότητα σε κάνει να επιθυμείς να καταναλώσεις υδατάνθρακες.

Είναι πολύ πιο πιθανό να κάνετε αύξηση σωματικού βάρους!

Τα προϊόντα αυτά περιέχουν επίσης τη φορμαλδεΰδη, η οποία αποθηκεύεται στο λιπώδη κύτταρα, ιδιαίτερα στα ισχία και τους μηρούς.

Η φορμαλδεΰδη είναι μια απόλυτη τοξίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση «δειγμάτων ιστών"

Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες αλλά ΔΕΝ πρέπει να τα αποθηκεύσει το σώμα μας!

Ο Δρ. HJ Roberts δήλωσε στις διαλέξεις του, ότι από τη στιγμή που απελευθερώθηκαν από τα προϊόντα «διαίτης» και χωρίς αξιόλογη αύξηση της σωματικής άσκησης, οι ασθενείς του έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά σε μια περίοδο δοκιμής.

Η ασπαρτάμη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς.

Βρήκαμε ότι ορισμένοι γιατροί, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν έναν ασθενή με αμφιβληστροειδοπάθεια, στην πραγματικότητα, είχε συμπτώματα που προκαλούνται από ασπαρτάμη.


Η ασπαρτάμη αποσυντονίζει εντελώς τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Έτσι ένας διαβητικός μπορεί να υποστεί οξεία απώλεια μνήμης λόγω του γεγονότος ότι το ασπαρτικό οξύ και η φαινυλαλανίνη είναι νευροτοξικά όταν λαμβάνονται χωρίς τα άλλα αμινοξέα που απαιτούνται για μια καλή ισορροπία.

Η αντιμετώπιση του διαβήτη είναι σε όλα σχετική με την ισορροπία. Ειδικά με τους διαβητικούς, η ασπαρτάμη περνάει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αίματος / εγκεφάλου και επιδεινώνει , στη συνέχεια, τους νευρώνες του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες βλάβες του εγκεφάλου, σπασμούς, κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ανεξέλεγκτο θυμό και οργή.

Η κατανάλωση της ασπαρτάμης προκαλεί τα ίδια συμπτώματα και σε μη διαβητικούς επίσης. Σχετικά έγγραφα και μελέτες αποκαλύπτουν επίσης ότι χιλιάδες παιδιά στα οποία είχε διαγνωστεί ADD και ADHD είχαν πλήρη ανάκαμψη στη συμπεριφορά τους όταν αυτές οι χημικές ουσίες αφαιρέθηκαν από τη διατροφή τους.

Τα λεγόμενα «συνταγογραφούμενα φάρμακα τροποποίησης συμπεριφοράς» (Ritalin και άλλα) δεν χρειάζονται πλέον. Και για να πούμε την αλήθεια , δεν ήταν απαραίτητα εξ αρχής!

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά «δηλητηριάζονταν» σε καθημερινή βάση με τα ίδια τα τρόφιμα που ήταν «καλύτερα γι 'αυτούς από τη ζάχαρη».

Υπάρχουν επίσης υπόνοιες ότι η ασπαρτάμη που καταναλώθηκε σε χιλιάδες παλέτες diet Coke και diet Pepsi από τους άνδρες και τις γυναίκες που πολεμούσαν στον πόλεμο του Κόλπου, μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνη για το γνωστό σύνδρομο του Πολέμου του Κόλπου.

Ο Δρ Roberts προειδοποιεί ότι μπορεί να προκαλέσει εκ γενετής ανωμαλίες, δηλαδή, διανοητική καθυστέρηση, εάν λαμβάνονται κατά την περίοδο της σύλληψης και κατά τη διάρκεια των πρώιμων σταδίων της κύησης. Τα παιδιά ιδιαίτερα κινδυνεύουν από νευρολογικές παθήσεις και δεν πρέπει ποτέ να τους δίδονται τεχνητά γλυκαντικά.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιστορίες περιπτώσεων που αφορούν παιδιά που πάσχουν από νευρολογικές διαταραχές, οι οποίες μιλάνε για τη μάστιγα των νευρολογικών παθήσεων που προκαλούνται άμεσα από τη χρήση του εν λόγω θανάσιμου δηλητηρίου».

Εδώ έγκειται το πρόβλημα:


Υπήρχαν ακροάσεις του Κογκρέσου στις ΗΠΑ, όταν η ασπαρτάμη έχει συμπεριληφθεί σε 100 διαφορετικά προϊόντα και είχαν διατυπωθεί ισχυρές αντιρρήσεις όσον αφορά τη χρήση της. Μετά από αυτή την πρώτη ακρόαση, έχουν υπάρξει δύο επόμενες ακροάσεις, και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Το λόμπι των φαρμάκων και των χημικών προϊόντων έχουν πολύ βαθιές τσέπες.
Δυστυχώς, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Monsanto για την ασπαρτάμη έχει λήξει! Υπάρχουν τώρα πάνω από 5.000 προϊόντα στην αγορά που περιέχουν αυτή το θανάσιμο χημικό και θα υπάρξουν χιλιάδες περισσότερα. Καθένας θέλει ένα «κομμάτι από την πίτα της ασπαρτάμης».

Σας διαβεβαιώνω ότι η Monsanto, ο δημιουργός της ασπαρτάμης, ξέρει πόσο θανατηφόρα είναι.

Δεν είναι ειρωνικό το γεγονός ότι η Monsanto χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, τη Αμερικανική Διαιτητική Εταιρεία και το Συμβούλιο του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών;

Αυτό έχει πρόσφατα δημοσιευθεί στους New York Times. Οι οργανώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσουν κριτική για τις πρόσθετες ύλες ή να σταματήσουν να σχετίζονται με την εταιρεία Monsanto, επειδή παίρνουν χρήματα από τη βιομηχανία τροφίμων και οφείλουν να εγκρίνουν τα προϊόντα τους.

O Αμερικανός Γερουσιαστής Howard Metzenbaum έγραψε και παρουσίασε ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα απαιτούνται προειδοποιητικά σήματα στα προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη, ιδίως όσον αφορά έγκυες γυναίκες, παιδιά και βρέφη.

ΣΤο νομοσχέδιο θα κατατίθονταν επίσης ανεξάρτητες μελέτες σχετικά με τους γνωστους κινδύνους και τα προβλήματα που υπάρχουν στο γενικό πληθυσμό σχετικά με καρδιακές προσβολές, αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου, νευρολογικές αλλαγές και συμπτώματα συμπεριφοράς.

Το νομοσχέδιο θάφτηκε.

Είναι γνωστό ότι το ισχυρό λόμπι των φαρμάκων και χημικών είναι υπεύθυνοι γι 'αυτό, αφήνοντας χαλαρά τα κυνηγόσκυλα της νόσου και του θανάτου σε ένα ανυποψίαστο και ανενημέρωτο κοινό. Λοιπόν, ενημερωθήκατε τώρα!

Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε!

Παρακαλώ στείλτε το e-mail σε συγγενείς και φίλους σας.

Έχουν κι αυτοί το δικαίωμα να γνωρίζουν!

Πηγή
http://leukomanikhta.blogspot.com/2011/03/sweet-poison.html








Διαβάστε περισσότερα...

Παράδειγμα προς μίμηση Οι "ξυλοκόποι" του βορά, οι "βάρβαροι"




Εμφάνιση Μεταφόρτωση






Πηγή
http://groups.google.com/group/anhsma/browse_thread/thread/158e2406fe1b5e41

Διαβάστε περισσότερα...