Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Το μέγεθος του κόσμου μας

Μια συναρπαστική ιστορία για το μέγεθος του κόσμου μας. Με τον τρόπο που απεικονίζεται θα σας καταπλήξει. Αν το να διανύσεται μια απόσταση λίγων μόλις χιλιομέτρων σαν φαντάζει κουραστικό πράγμα, αν πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ή μεγάλες πρωτεύσουσες σαν τη Ρώμη, το Λονδίνο και το Los Angeles σας φαίνονται αχανής, αν η ίδια η Γη σαν πλανήτης σας φαίνεται πολύ μεγάλη για να μπορέσετε να την ταξιδέψετε και να τη γυρίσετε τότε αν δείτε την παρουσίαση αυτή θα αλλάξετε σίγουρα γνώμη.





Πηγή
http://timi.gr/file.php?fid=3332&file=To_megethos_toy_kosmoy_mas.pps




Διαβάστε περισσότερα...

Οι πρώτοι κάτοικοι εποίκισαν την Αµερική πριν από 15.000 χρόνια

Οι πρώτοι κάτοικοι της Αµερικής έφτασαν στην ήπειρο πολύ νωρίτερα από ό, τι πίστευαν µέχρι σήµερα οι επιστήµονες. Ανασκαφές στο Τέξας έφεραν στο φως χιλιάδες λίθινα εργαλεία που χρονολογούνται πριν από 15.000 χρόνια.

Σύµφωνα µε τη µέχρι τώρα θεωρία, οι πρώτοι άνθρωποι που εποίκισαν την αµερικανική ήπειρο ήταν ο πολιτισµός των Κλόβις. οµως τις τελευταίες δεκαετίες οι επιστήµονες εξέφραζαν τις αµφιβολίες τους. Η ανασκαφή 60 χλµ. βορειοδυτικά του οστιν έβαλε για πάντα στην άκρη αυτή την θεωρία, σύµφωνα µε τους ανθρωπολόγους.



οι Κλόβις έφτασαν στην Αµερική από τη Σιβηρία περνώντας πρώτα στην Αλάσκα, που πριν από 13.500 χρόνια συνδεόταν µέσω µιας λωρίδας γης µε την Ασία. Ξεχώριζαν για την τεχνολογία στα εργαλεία τους, που ήταν πολύ προηγµένη για την εποχή. Με τα ακόντια και τα βέλη τους είχαν να αντιµετωπίσουν τα γιγαντιαία ζώα της Εποχής των παγετώνων, τα µαµούθ, τα µαστόδοντα και τους βίσονες.

Τα νέα ευρήµατα όµως δείχνουν πως οι πρώτοι άποικοι έφτασαν νωρίτερα στην ήπειρο.

οι αρχαιολόγοι βρήκαν 15.528 αντικείµενα στην ανασκαφή, όλα λίθινα εργαλεία ή αντικείµενα για κατασκευή εργαλείων. Τα ευρήµατα σώζονται σε πολύ καλή κατάσταση λόγω της σύστασης του εδάφους στο σηµείο της ανασκαφής. «Τα εργαλεία αυτά µας δείχνουν ότι οι πρώτοι άνθρωποι βρέθηκαν στην Αµερική, τουλάχιστον 2.500 χρόνια πριν τους Κλόβις», λέει ο Μάικλ Γουότερς, ανθρωπολόγος από το πανεπιστήµιο Α&Μ του Τέξας.

Πηγή

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4625277






Διαβάστε περισσότερα...