Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ποιοι έχουνε δικαίωμα στην δωρεάν ελληνική παιδεία

της Ελένης Ζώτου
Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας
Άρθρο 16 παρ.2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων...
(των Ελλήνων, όχι των αλλοδαπών), την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες (τι από όλα αυτά συμβαίνει; Τίποτα. Σήμερα η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης αποτελεί κάτι το φασιστικό και ρατσιστικό! Από τα σχολεία μάλιστα θέλουν να κατεβάσουν και την σημαία και τα θρησκευτικά σύμβολα!).....




Άρθρο 16 παρ.4. Όλοι οι Έλληνες (οι Έλληνες όχι οι αλλοδαποί) έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το Κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται (τους έλληνες σπουδαστές όχι τους αλλοδαπούς. Στο αλβανικό λαθραίο σούπερ παιδί – βιολί Οδυσσέα Τσενάι όμως, του έδωσαν και υποτροφία για να σπουδάσει στην Αμερική με δικά μας λεφτά και μετά ήλθε στην Ελλάδα και ίδρυσε και αλβανικό κόμμα!!!), καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους.

Τα Ελληνικά Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έχουν ανεγερθεί με χρήματα του Ελληνικού Λαού, Χρήματα που δόθηκαν μετά από κόπους χρόνων και αρκετές θυσίες ,είναι το Υστέρημα του ,Οι μισθοί των Εκπαιδευτικών επίσης καταβάλλονται από τον Ελληνικό Λαό και ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ .Πρέπει λοιπόν να κατανοήσουμε τον σκοπό και τον ρόλο της Παιδείας στην Ελλάδας ,σύμφωνα τόσο με το Σύνταγμα αλλά και με τα Ήθη και Έθιμα του Ελληνικού Λαού. Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικού επιτελούν ιερό σκοπό ,και αυτός είναι η διαπαιδαγώγηση των μικρών Ελλήνων σε Έλληνες Πολίτες με Αρχές ,Ήθος και συνείδηση Ελληνική . Στην Ελλάδα του 2011 στα Ελληνικά Σχολεία φοιτούν Αλλοδαποί Μετανάστες (Λαθρομετανάστες στην ουσία διότι στην πλειοψηφία τους όλοι αυτοί από την πίσω πόρτα εισέβαλλαν στην Ελλάδα) οι οποίο εφ όσον επέλεξαν να έρθουν (απρόσκλητοι) στην Ελλάδα οφείλουν να συμμορφωθούν στα Ελληνικά πρότυπα διδασκαλίας ,να σεβαστούν την Θρησκεία μας (ανεξάρτητα από το εάν θα την ασπαστούν) ,την Ιστορία μας και φυσικά τα Έθιμά μας. Αντίς όμως αντίς να συμβεί αυτό , έγινε το αντίστροφο ,Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα καταβάλλει «φιλότιμες» προσπάθειες να έρθει κοντά στα πρότυπα και κανόνες των Αλλοδαπών . Αν και το Πολυπολιτισμικό πρότυπο κατά γενική ομολογία έχει αποτύχει ,η Ελλάδα για άλλη μια φορά κάνει την Διαφορά ,έχοντας φυσικά μια κυβέρνηση η οποία δείχνει Αγάπη ,φροντίδα και Αποδοχή στους Αλλοδαπούς ,με τόσο ζήλο που σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν εκεί στην Κυβέρνηση είναι Έλληνες …..
Η Ελλάδα που παραδοσιακά ήταν χώρα "εξαγωγής" μεταναστών μεταβλήθηκε σε χώρα "υποδοχής" όλων όσοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη.
Τα επίσημα στοιχεία που εξασφάλισε ο «ΕΚ» από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μιλούν από μόνα τους. Είναι τρομακτικά. Μεγάλο ποσοστό μαθητών στα ελληνικά σχολεία, που υπερβαίνει κατά πολύ το 10%, είναι αλλοδαποί.

Στα δημόσια νηπιαγωγεία, τη σχολική περίοδο 2008-09, από τα 128.319 παιδιά, τα 15.447, ήταν αλλοδαποί (το κόστος για τους τελευταίους το επωμίζονται αποκλειστικά οι Έλληνες φορολογούμενοι, οι οποίοι σημειωτέον, αν και εργαζόμενοι, πολλές φορές δεν βρίσκουν θέσεις για τα παιδιά τους λόγω της παρουσίας και της χορήγησης προτεραιότητας στους αλλοδαπούς). Αυτό σε ποσοστό μεταφράζεται ως 12,03%.Η Ελλάδα συρρικνώνεται λόγω υπογεννητικότητας, την ώρα που οι αλλοδαποί αυξάνουν και πληθύνονται, με την ανοικτή πλέον ενθάρρυνση της πολιτείας και
Η κατάσταση στα δημόσια σχολεία έχει ξεφύγει , τη δαπάνη λειτουργίας των οποίων καλύπτει ο φορολογούμενος με το υστέρημά του, έχει φτάσει στο απροχώρητο πλέον και έχει ξεφύγει κάθε λογικής.Τα Ανήλικα τέκνα των Αλλοδαπών φυσικά και έχουν δικαίωμα στην Παιδεία ,όμως εάν θέλουν δημόσια δωρεάν Παιδεία ,οφείλουν να πληρώνουν ,να πληρώνουν Φόρους ,να πληρώνουν εισφορές ,τα Δικαιώματα των Ανθρώπων γεννιούνται μέσα από τις υποχρεώσεις τους .
Βάσει στοιχείων από το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής τα παιδιά των αλλοδαπών παρουσιάζουν μια ετήσια αύξηση στο γενικό μαθητικό σύνολο που κυμαίνεται μεταξύ του 7 με 8 τοις εκατό. Σε αντίθεση, τα ελληνόπουλα παρουσιάζουν ετήσια μείωση στον αριθμό τους κοντά στο 1%. Πάντως, συνολικά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση φοιτούν περί τα 120.000 παιδιά αλλοδαπών τα οποία αποτελούν το 8% του μαθητικού πληθυσμού της χώρας. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της σχολικής χρονιάς 2006-2008, είναι οι αλλοδαποί μαθητές είναι συνολικά 105.786. Αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί ότι από τη στιγμή που το νομοσχέδιο γίνει νόμος θα πρέπει να υπολογιστούν και τα 40.000 παιδιά αλλοδαπών που βρίσκονται ήδη στη χώρα τα οποία μέχρι το 2020 θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αφού τώρα βρίσκονται σε ηλικία από 1 ως 5 ετών και ακόμη δεν έχουν πάει σχολείο.
Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα 160.000 παιδιά που πρόκειται να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια όσο οι γονείς τους οι οποίοι θα μπορούν να εγείρουν δικαίωμα απόκτησης ιθαγένειας επικαλούμενοι το γεγονός ότι τα παιδιά τους την πήραν.Τι ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες
ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ που ακολουθούν οι ευρωπαϊκές χώρες που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό μεταναστών σχετικά με την απόκτηση ιθαγένειας των παιδιών των αλλοδαπών.
Γερμανία: 8 νόμιμα χρόνια παραμονής των γονιών στη χώρα και με προϋποθέσεις όπως γνώσεις της χώρας και επαρκές εισόδημα. Δεν ισχύει το δίκαιο του εδάφους.
Ιταλία: 10 χρόνια νόμιμη διαμονή των γονέων στη χώρα. Δεν ισχύει το δίκαιο του εδάφους.
Αγγλία: 5 χρόνια νόμιμη διαμονή των γονιών και με προϋποθέσεις γνώσεων χώρας και γλώσσας. Ισχύει το δίκαιο του εδάφους αν ένας γονέας είναι νόμιμος.
Ολλανδία: 5 χρόνια νόμιμη διαμονή με προϋποθέσεις γνώσεων γλώσσας και χώρας. Δεν ισχύει το δίκαιο του εδάφους εκτός αν υπάρχει συνεχής και νόμιμη παραμονή του παιδιού μέχρι τα 18 του έτη στη χώρα.
Πορτογαλία: 10 χρόνια με απαραίτητη γνώση της χώρας, της γλώσσας και οικονομικής επάρκειας. Το παιδί μπορεί να αποκτήσει την ιθαγένεια αν ο ένας γονέας βρίσκεται δέκα χρόνια νόμιμα στη χώρα. Δεν ισχύει το δίκαιο του εδάφους.

Τα συμπεράσματα είναι Τρομακτικά ,Σε μία χώρα μικρή όπως η Ελλάδα ,με μεγάλη όμως Ιστορία ,Μεγάλη Στρατηγική Θέση στην Μεσόγειο ,Πλούσιο Ορυκτό Πλούτο ,δεν είναι τυχαίο που γίνονται συστηματικές προσπάθειες (Επιτυχώς) να αντικατασταθεί ο πληθυσμός των Ελλήνων από Αλλοδαπούς, δεν είναι τυχαίο που γίνονται προσπάθειες (Επιτυχώς) να Αλλοιωθεί η Εθνική συνείδηση αυτών των λίγων Πραγματικών Ελλήνων που υπάρχουν.
Ως Μητέρα λοιπόν και ως Ελληνίδα ,μέχρι να βρεθεί ένας Ελληνόψυχος Ηγέτης στην διακυβέρνηση στης χώρας ,ζητώ από τους Εκπαιδευτικούς να μην Ξεχνάνε ότι είναι Έλληνες και ότι από τους Έλληνες Πληρώνονται και επίσης ζητώ από τα βάθη της καρδίας μου οι Γονείς να ασχολούνται περισσότερο με τα παιδιά τους ,να μην τα «παρκάρουν» μπροστά σε έναν Υπολογιστή και μια τηλεόραση αλλά τους Μιλάνε ,να τους Μιλάνε για την Ελλάδα ,την Ιστορία της ,Για όλους εκείνους που έχυσαν το Αίμα τους διότι έχει χυθεί Βαρέλια αίμα για αυτόν τον τόπο , Να τους μιλάνε για την Κύπρο για την γενοκτονία στην Μικρά Ασία ,ας μετατραπεί κάθε Ελληνικό σπίτι σε ένα κρυφό σχολειό ,Γιατί …. «Το πρώτο βήμα στην εξόντωση ενός λαού», όπως είπε ο Χουμπλ, «είναι να διαγραψείς τη μνήμη του. Κατάστρεψε τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά βάλε κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα κουλτούρα, να επινοήσει μια νέα ιστορία. Σύντομα το έθνος θα αρχίσει να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο κόσμος γύρω του θα ξεχάσει ακόμα γρηγορότερα».

Πηγή
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/05/t_05.html



Διαβάστε περισσότερα...

Η αφρικανική χώρα της ευρώπης με λευκούς κατοίκους...

Με αυτήν την ωραία φράση ως τίτλο δανεισμένη από τον Χάρρυ Κλιν...! 3/5/2011 έτσι τουλάχιστον έλεγε το ημερολόγιο στο κινητό μου...είμαι πολύ υπερήφανος που ζω σε αυτήν την χώρα γιατί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της λεγόμενης Ε.Ε. των 27 δεν γίνονται παρόμοια φαινόμενα!!!Νιώθω ότι βρίσκομαι σε κάποια χώρα που οι άνθρωπο πρέπει να περπατήσουν για πολλά χιλιόμετρα για να βρουν νερό...πάντως όσο είμαστε ακόμη στην Ελλάς του ΔΝΤ και των λοιπών δεινών όλα μπορεί να τα δει κανείς!! Είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη δολιοφθορές στα καλώδια παροχής ρεύματος του ΟΣΕ? Είναι δυνατόν επίσης να κλέβουν τα καλώδια και να κινδυνεύει τόσος κόσμος που ταξιδεύει?


Και για να μην μακρυγορώ...το γεγονός....Λόγω δολιοφθοράς (μάλλον πιθανότερο απ'ότι μάθαμε από την κλοπή των καλωδίων η οποία γίνεται κατά κόρον τον τελευταίο καιρό) τα καλώδια παροχής ρεύματος του ΟΣΕ ήταν κομμένα λίγα χιλιόμετρα έξω από την Σίνδο με αποτέλεσμα αυτά για 500 μέτρα να χτυπάνε στα τζάμια των βαγονιών , να σπινθηρίζουν...αλλά για καλή μας τύχη να παραμένουν απλά κρεμασμένα στο πίσω μέρος του συρμού χωρίς περαιτέρω φθορές στο βαγόνι...σταθήκαμε τυχερή που απετράπη ακόμη και εκτροχιασμός..Η συνέχεια ευτυχώς ήταν αναίμακτη!Με καθυστέρηση 2 ωρών και αφού προφανώς "απεγκλωβίστηκε" το τρένο από το καλώδιο μια πετρελαιοκίνητη μηχανή μας παρέλαβε και μας έφτασε σώους και αβλαβείς στην Θεσσαλονίκη...
Λόγω της υπερέντασης του γράφοντος βέβαια δεν είναι καλώς καταγεγραμμένα αυτά που ήθελε να γράψει...αλλά καθώς πιστεύει πως το να ζει κανείς στην Ελλάδα του 2011 είναι μάλλον ριψοκίνδυνο...
Υ.Γ. : Η αναζήτηση εργασίας-διδακτορικού στο εξωτερικό συνεχίζεται με μεγαλύτερη ίσως ένταση από πριν!!!
Υ.Γ.2: Μήπως ήταν το πρώτο χτύπημα της Αλ Κάιντα ως αντίποινα για τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν?Θα μπορούσε πάντως... :P
Υ.Γ.3 Ο Θεός να "βάλει το χέρι Του" και να γίνουμε κι εμείς σοβαρη χώρα κάποια στιγμή...


Πηγή
http://aergos-kifinas.blogspot.com/




Διαβάστε περισσότερα...