Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Τα 5 πιο διάσημα μέρη που συχνάζουν οι εξωγήινοι!













Καθώς το βιβλίο της Αννι Τζέικομπσον για την διάσημη Περιοχή 51 βγαίνει στα ράφια των βιβλιοπωλείων, ήρθε η ώρα να θυμηθούμε ποια μέρη προτιμούν περισσότερο οι εξωγήινοι για να κάνουν τις guest εμφανίσεις τους!......

Wycliffe Well, Αυστραλία

Πρόκειται για το μέρος όπου κάθε νύχτα τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα κάνουν περιπολίες στον έναστρο ουρανό.

Είναι σχεδόν αδύνατο να μη δεις έστω και ένα κάθε νύχτα, εξάλλου αυτό υποστηρίζει και το επίσημο site της πόλης!

Η παρατήρηση των UFO στο Wycliff Well ξεκίνησε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε που πιθανολογείται ότι για πρώτη φορά μας ανακάλυψαν οι άλλοι κάτοικοι του Σύμπαντος…

Warminster, Ηνωμένο Βασίλειο

Τι να πει κανείς γι’ αυτό το μέρος; Κατ’ αρχάς και μόνο το ότι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται το περίφημο Στόουνχετζ το καθιστά άξιο προσοχής.


Στην μικρή πόλη του Γουάρμινστερ, οι κάτοικοι συγκεντρώνονται στο λόφο του Κραντλ μπας και πιάσουν ένα σήμα από τα διαστημόπλοια των εξωγήινων.
Σε αντίθεση όμως με το Wycliffe Well, εδώ οι εξωγήινοι δεν κάνουν και πολύ έντονή την παρουσία τους είναι διακριτικοί και φυσικά φυλάσσονται από τα περίεργα γήινα πλασματάκια που συνέχεια θέλουν να τους “παίρνουν μάτι”!

Sam Clemente, Χιλή

Εδώ βρίσκεται το διάσημο μονοπάτι των UFO. Το 2008, οι κάτοικοι της Κεντρικής Χιλής είδαν τόσα πολλά ATIA που αποφάσισαν να ανοίξουν ένα μονοπάτι 30 χιλιομέτρων ανάμεσα στις Άνδεις, μέχρι την κοιλάδα όπου οι εξωγήινοι προσγειώνουν τα διαστημόπλοια τους.

Η περιοχή είναι πόλος έλξης τόσο των τουριστών όσο και των ανθρώπων που ψάχνουν μανιωδώς για αποδείξεις σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Mexico City, Μεξικό

Εδώ η περίπτωση αφορά κάτι πιο κινηματογραφικό.
Όλα ξεκίνησαν όταν στις 11 Ιουλίου 1991, συνέβη μια ολική έκλειψη Ηλίου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, η οποία “μετακόμισε” πάνω από την πόλη του Μεξικό.

Και αν αυτό σας θυμίζει λίγο… “Heroes”, την γνωστή αμερικανική σειρά, τότε να σας πούμε ότι οι κάτοικοι δεν απέκτησαν ιδιότητες αλλά είδαν με τα μάτια τους μια μαζική επιδρομή UFO μέχρι να ξαναεμφανιστεί ο Ήλιος.

Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας πήρε φωτιά και οι αναφορές για UFO έπεφταν βροχή…

Stephenville, Τέξας

Τον Ιανουάριο του 2008, ένα αθόρυβο αντικείμενο πέταξε πολύ χαμηλά πάνω από το έδαφος της πόλης του Τέξας, το οποίο όμως κινούταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε η τοπική εφημερίδα , όπου ανέφερε επιπλέον ότι είχε πολύ έντονα φώτα. Η ιστορία μάλιστα αναφέρθηκε και στο σόου του Λάρι Κινγκ.



Πηγή
http://www.apocalypsejohn.com/2011/05/5.html
Διαβάστε περισσότερα...

Αδέσποτοι πλανήτες!

Καλλιτεχνική απεικόνιση «αδέσποτου» πλανήτη









ΧΑΡΗΣ ΒΑΡΒΟΓΛΗΣ
Οι ελεύθεροι πλανήτες είναι διπλάσιοι σε αριθμό από τα άστρα, ανακάλυψη που ανοίγει νέους δρόμους στη φαντασία


Πριν από 11 χρόνια μια ομάδα ισπανών αστρονόμων είχε αναγγείλει την ανακάλυψη ελεύθερων πλανητών, δηλαδή πλανητών οι οποίοι δεν περιφέρονται γύρω από κάποιο αστέρι αλλά κινούνται ελεύθερα στον μεσοαστρικό χώρο. Αυτή η ανακοίνωση είχε γίνει τότε δεκτή με σκεπτικισμό επειδή η ύπαρξη τέτοιου είδους ουράνιων σωμάτων δεν προβλεπόταν από τις κρατούσες θεωρίες. Πριν από λίγες ημέρες όμως δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας, η οποία όχι μόνο επιβεβαίωσε οριστικά την ύπαρξη ελεύθερων πλανητών, αλλά κατέληξε και στο σχεδόν απίστευτο συμπέρασμα ότι ο αριθμός τους είναι ασύλληπτα μεγάλος. Φαίνεται ότι οι πλανήτες αυτοί είναι δύο φορές περισσότεροι από τα αστέρια, που σημαίνει ότι μόνο στον Γαλαξία μας υπάρχουν 400 δισεκατομμύρια ελεύθεροι πλανήτες! Πέρα από τη μεγάλη σημασία αυτής της ανακάλυψης για τις θεωρίες δημιουργίας πλανητικών συστημάτων, πολλοί ήδη άρχισαν να σκέπτονται ότι η φύση έχει φτιάξει, πριν από εμάς, το «τέλειο» διαστημόπλοιο για την εξερεύνηση και τον αποικισμό του Σύμπαντος.

Ανατροπή στη δημιουργία πλανητών
Η Αστρονομία είναι μια επιστήμη γεμάτη ανατροπές. Η πιο πρόσφατη έχει να κάνει με τον τρόπο που δημιουργούνται οι πλανήτες, δηλαδή ουράνια σώματα πολύ μικρότερα από αστέρια, η εσωτερική πίεση και θερμοκρασία των οποίων δεν επαρκούν για να συντηρήσουν θερμοπυρηνικές αντιδράσεις. Ως πριν από λίγο καιρό διδάσκαμε στους φοιτητές μας ότι οι πλανήτες δημιουργούνται από το υλικό που «περισσεύει», μετά τη δημιουργία ενός αστεριού, και έτσι αναγκαστικά περιφέρονται γύρω από το «μητρικό» αστέρι. Η πρόσφατη ανακοίνωση μιας πολυπληθούς ομάδας αστρονόμων για την οριστική επιβεβαίωση της ύπαρξης ελεύθερων πλανητών ήρθε να ανατρέψει αυτή τη θεωρία.
Ελεύθερος πλανήτης είναι ένα ουράνιο σώμα παρόμοιο σε μέγεθος με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, το οποίο όμως δεν «ανήκει» σε κάποιο αστέρι, με την έννοια ότι περιφέρεται γύρω από αυτό, αλλά περιπλανάται «ελεύθερο» στον μεσοαστρικό χώρο. Η πρώτη ανακοίνωση για την ύπαρξη ελεύθερων πλανητών είχε γίνει το 2000 από μια ομάδα ισπανών αστρονόμων που είχαν χρησιμοποιήσει κλασικές φωτογραφικές μεθόδους για να αποτυπώσουν αμυδρά αντικείμενα με μάζα λίγες φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του Δία, του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Για να γίνει αποδεκτή όμως μια τόσο σημαντική ανατροπή χρειάζεται επιβεβαίωση με άλλη, ανεξάρτητη μέθοδο.

Περιοχή στο νεφέλωμα του Αετού, όπου είναι πιθανό ότι μαζί με τα αστέρια δημιουργούνται και ελεύθεροι πλανήτες


Η μέθοδος του βαρυτικού μικρο-φακού
Η πιο σύγχρονη και κατάλληλη για τον σκοπό αυτό μέθοδος είναι το φαινόμενο του βαρυτικού μικρο-φακού (microlensing), που ανιχνεύει ένα σώμα με άλλη μέθοδο και όχι από το φως που αυτό εκπέμπει. Σύμφωνα με τη Γενική Θεωρία Σχετικότητας, ένα σώμα, είτε φωτεινό είτε σκοτεινό, που τυχαίνει να βρίσκεται στην ευθεία η οποία ενώνει το μάτι μας με μια μακρινή φωτεινή πηγή, εστιάζει το φως της πηγής, όπως ένας αμφίκυρτος φακός συγκεντρώνει το ηλιακό φως. Για τον λόγο αυτό το πλησιέστερο σώμα ονομάζεται βαρυτικός φακός. Αν ο φακός έχει μάζα όση ένας γαλαξίας ή ένα σμήνος γαλαξιών, τότε είναι δυνατό να παρατηρήσουμε την εικόνα της μακρινής πηγής που αυτός προβάλλει. Αν ο φακός έχει μάζα όση ένα αστέρι ή ένας πλανήτης, τότε δεν μπορούμε να δούμε την εικόνα της πηγής, όμως μπορούμε να παρατηρήσουμε την απότομη αύξηση της λαμπρότητάς της που προκαλείται από την εστίαση της ακτινοβολίας της. Ανάλογα με τη μάζα του φακού και την ταχύτητα με την οποία αυτός κινείται, η αναλαμπή αυτή της πηγής μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες ή ημέρες.

Τη διετία 2006-2007 η ερευνητική ομάδα MAO (Microlensing Observations in Astrophysics) παρατηρούσε συστηματικά το κέντρο του Γαλαξία μας με σκοπό την καταγραφή αναλαμπών που οφείλονται σε ελεύθερους πλανήτες. Κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεων καταγράφηκαν αρκετές εκατοντάδες αναλαμπές αυτού του είδους, πολλές από τις οποίες επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια από την ερευνητική ομάδα OGLE (Optical Gravitational Lensing Experiment). Η στατιστική ανάλυση αυτών των γεγονότων, που ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι στον Γαλαξία μας υπάρχουν ελεύθεροι πλανήτες, στο μέγεθος του Δία, ο αριθμός των οποίων είναι διπλάσιος από τον αριθμό των αστέρων του Γαλαξία. Επειδή ο αριθμός των αστέρων είναι 200 δισεκατομμύρια, ο αριθμός των ελεύθερων πλανητών του Γαλαξία μας είναι 400 δισεκατομμύρια. Ανάλογος αριθμός θα πρέπει να υπάρχει και στα υπόλοιπα 200 δισεκατομμύρια γαλαξίες που υπάρχουν στο ορατό από εμάς Σύμπαν.

Οταν η φαντασία γίνεται πραγματικότητα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ύπαρξη ελεύθερων πλανητών είχε προταθεί ήδη το 1932 στη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας Οταν συγκρούονται οι πολιτισμοί των Philip Wylie και Edwin Balmer. Μετά όμως την πρώτη ανακοίνωση παρατήρησης τέτοιου είδους ουράνιων σωμάτων το 2000, η σκυτάλη πέρασε στους επιστήμονες. Πολλοί από αυτούς δοκίμασαν να υπολογίσουν την πιθανότητα της διατήρησης ζωής σε έναν ελεύθερο πλανήτη καθώς και την πιθανότητα σύλληψης ενός ελεύθερου πλανήτη από ένα προϋπάρχον πλανητικό σύστημα, παρόμοιο με τις εκατοντάδες που έχουν ήδη ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια. Ετσι αρκετοί αστροβιολόγοι έδειξαν ότι η γεωθερμική ενέργεια ενός ελεύθερου πλανήτη με πυκνή ατμόσφαιρα μπορεί να διατηρεί επιφανειακή θερμοκρασία στην οποία διάφοροι διαλύτες βιολογικής σημασίας (όπως π.χ. το νερό) βρίσκονται σε υγρή μορφή, ενώ η ερευνητική ομάδα Δυναμικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έδειξε ότι η πιθανότητα σύλληψης ενός ελεύθερου πλανήτη από ένα πλανητικό σύστημα δεν είναι καθόλου αμελητέα. Αρα η μεταφορά ζωής, ή και ακόμη-ακόμη αποικιών, μέσω ελεύθερων πλανητών από ένα πλανητικό σύστημα σε ένα άλλο δεν φαίνεται να αποκλείεται στο απώτερο μέλλον.

* Ο Χάρης Βάρβογλης είναι καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.



Πηγή
http://www.tovima.gr/science/article/?aid=403062


Διαβάστε περισσότερα...

Όργια, μπιζνες, και αισθησιακοί χοροί σε μοναστήρι της Ρώμης














Έξω φρενών έγινε ο Πάπας Βενέδικτος με τους μοναχούς και της μοναχές του διάσημου μοναστηριού Santa Croce στη Gerusalemme της Ρώμης και τους πέταξε έξω με τις «κλοτσιές».

Οι μοναχοί και οι μοναχές είχαν στήσει μια φοβερή επιχείρηση κάνοντας μέρος του μοναστηριού χλιδάτο ξενοδοχείο με 24ωρη εξυπηρέτηση, ενώ διοργάνωναν συναυλίες, παρείχαν υπηρεσίες μεταφοράς με λιμουζίνα και... αισθησιακό χορό από καλόγρια που στην κοσμική της ζωή ήταν χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο!

Στο μοναστήρι που φυλάσσονται πολλά σημαντικά ιερά λείψανα και αρχαία κειμήλια, ζούσαν ζωή χαρισάμενη 20 Κιστερκιανοί μοναχοί

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Πατέρας Ciro Benedettini,δήλωσε πως από μία έρευνα που έγινε «διαπιστώθηκαν λειτουργικές και οικονομικές παρατυπίες και οι μοναχοί ζούσαν ‘χαλαρά’ και όχι όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τους μοναστικούς κανόνες». Η εκκλησία του μοναστηρίού παραμένει ανοικτή αλλά οι μοναχοί έχουν «μετατεθεί» σε άλλα μοναστήρια...

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μοναχοί έχουν δημιουργήσει τεράστια χρέη αλλά ο εκπρόσωπος του Βατικανού αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Ο πρώην μόδιστρος που έγινε ηγούμενος με την Madonna

Ο πρώην ηγούμενος του Μοναστηριού πατέρας Simone Fioraso που ήταν σχεδιαστής μόδας είχε μετατρέψει τον χώρο σε «κλαμπ» για επώνυμους οι οποίοι μάλιστα είχαν κάνει το μοναστήρι στέκι τους. Μεταξύ αυτών και η Madonna η οποία είχε ξεναγηθεί στο μοναστήρι σε μια VIP παρουσίαση των κειμηλίων το 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοναστήρι λειτουργεί από το 325μ.χ δηλαδή σχεδόν 1700 χρόνια! Ο Fioraso είχε εκδιωχθεί καθώς προέκυψαν στοιχεία για ομοφυλοφιλικά πάρτι στα οποία συμμετείχε.

Το 2009 η Ann Nobili, χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο που έγινε μοναχή, κλήθηκε να χορέψει έναν «ιερό χορό» με θεατές πολλούς μοναχούς και τον καρδινάλιο Gianfranco Ravasi, που είναι επικεφαλής του πολιτιστικού τμήματος του Βατικανού.

Η αδελφή Ann Nobili η οποία από χορεύτρια σε κλαμπ έγινε ...χορεύτρια μοναχή!

Η μοναχή Nobili, η οποία λέει ότι χρησιμοποιεί το χορό ως μορφή προσευχής,άρχισε να λικνίζεται στους ήχους της μουσικής κρατώντας έναν σταυρό. Μάλιστα ο χορός της παρουσιάστηκε και σε βίντεο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε σε δημοσιογράφο της ιταλικής τηλεόρασης.

Η εκκλησία Santa Crose χτίστηκε π΄νω σε λείψανα που έφερε από του Αγίου Τόπους στη Ρώμη η Αγία Ελένη, μητέρα του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου. Μεταξύ των κειμηλίων που φυλάσσονται στο μοναστήρι είναι καρφιά και κομμάτια ξύλου από τον σταυρό στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός, αγκάθια από το στεφάνι και ένα οστό από το δάκτυλο του Αγίου Θωμά που είχε ακοθυμπήσει τις πληγές του Χριστού για να διαπιστώσει ότι αναστήθηκε.

Οι μοναχοί επίσης λειτουργούσαν κατάστημα πώλησης βιολογικών προϊόντων τα οποία διαφήμιζαν ότι παράγονταν στον κήπο της μονής. Ωστόσο το 2009 το κατάστημα έκλεισε καθώς αποκαλύφθηκε ότι τα προϊόντα αγοράζονταν από το παντοπωλείο της γειτονιάς και επανασυσκευάζονταν.



Πηγή
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=208549,printer.html&-V=webcontent
Διαβάστε περισσότερα...