Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Του Αγ. Μνημονίου έχει γενέθλια ο πρωθυπουργός










Ο Άγιος Μνημόνιος επίσκοπος Αμαθούντος Κύπρου γιορτάζει στις 16 Ιουνίου. Την ίδια μέρα δηλαδή με τα γενέθλια του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την βιογραφία του, ο Άγιος Μνημόνιος χειρότησε διάκονο τον Άγιο Τύχωνα αλλά δεν έχουμε άλλες πληροφορίες για τη ζωή του.

Πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς για τη σημειολογία.

Πηγή
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=73309&catID=14
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ















Το αρχαιότερο μουσικό όργανο που έχει ανακαλυφθεί χρονολογείται από τη Μέση Νεολιθική περίοδο (5000 π.Χ.) και είναι μια κοκάλινη σφυρίχτρα με μια οπή που βρέθηκε στη Θεσσαλία και εκτίθεται στο Μουσείο του Βόλου.

Επόμενες μαρτυρίες προέρχονται από τον κυκλαδικό πολιτισμό της 3ης χιλιετίας π.Χ. Τα κυκλαδικά ειδώλια (Εθν. Αρχαιολογικό μουσείο) με εκτελεστές τριγώνου-άρπας, δίαυλου και σύριγγας του Πανός μαρτυρούν μια ζωντανή μουσική παράδοση ήδη από την εποχή αυτή. Μαρτυρίες διαθέτουμε και από το Μινωικό και τον Μυκηναϊκό πολιτισμό (2η χιλιετία π.Χ.) όπου πρωτοεμφανίζεται η λύρα, το σείστρο και τα κύμβαλα (ζίλια). Στα Ομηρικά έπη υπάρχουν πολλές μουσικές αναφορές ενώ γνωρίζουμε ότι τα ίδια τα ομηρικά έπη απαγγέλλονταν από τους ραψωδούς και τραγουδιόνταν με συνοδεία λύρας από τους κιθαρωδούς.

Στη λατρεία, σημαντικές μορφές όπως ο Απόλλωνας, ο Διόνυσος και ο Ορφέας, συνδέονται άμεσα με τη μουσική.

Στους αρχαϊκούς χρόνους καθιερώνονται οι νόμοι (επταμερή κομμάτια για αυλό, κιθάρα ή/και τραγούδι με αυστηρή δομή). Καθιερώνονται επίσης οι 7 χορδές στην λύρα και ξεκινούν αντίστοιχα με τους Ολυμπιακούς οι μουσικοί αγώνες (κιθάρα, αυλός ή/και τραγούδι). Στην κλασική εποχή, η μουσική έχοντας ενσωματώσει τις μουσικές παραδόσεις των γειτονικών πολιτισμών αποκτά πια συγκεκριμένη μορφή και σύστημα. Η τραγωδία και η κωμωδία είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη μουσική (σχεδόν όλο το κείμενο ήταν μελοποιημένο).

Φιλόσοφοι όπως ο Πυθαγόρας, ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης, διερευνούν τη σχέση μουσικής με τα μαθηματικά, τη φιλοσοφία και την ψυχή. Διαμορφώνονται τυποποιημένα κομμάτια, όπως ο παιάν (με συνοδεία κιθάρας προς τιμήν του Απόλλωνα), ο διθύραμβος (με αυλό, λατρεία του Διονύσου), ο ύμνος, ο θρήνος, ο υμέναιος (γαμήλιο άσμα) και το σκόλιον (τραγούδι του κρασιού με αυλό ή
βάρβιτο).

Τον 5ο αιώνα π.Χ. αιώνα διαμορφώνεται μια «νέα μουσική» με περισσότερη ποικιλία στους φθόγγους, τις μελωδίες και την έκφραση. Στους μετέπειτα χρόνους, συγγράφονται θεωρητικά κείμενα της μουσικής, αποκρυσταλλώνεται η σημειογραφία, κατασκευάζονται νέα όργανα όπως η ύδραυλις, η ελληνική μουσική εξαπλώνεται σε όλον τον ελληνιστικό κόσμο, επηρεάζει εμφανώς τις μουσικές άλλων πολιτισμών, όπως της Ρώμης και της Μέσης Ανατολής και αποτελεί το διεθνές μουσικό σύστημα έως και τους πρώτους βυζαντινούς χρόνους. Αργότερα, τόσο η μουσική του Βυζαντίου όσο και η μουσική της Δύσης κτίζονται πάνω σ’ αυτή τη μουσική παράδοση της οποίας εμφανή κατάλοιπα παραμένουν ζωντανά έως τις μέρες μας.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Βασικές μαρτυρίες για την μουσική του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού είναι:
Γλυπτά: αγάλματα, ανάγλυφα, ειδώλια
Απεικονίσεις: σε αμφορείς, τοιχογραφίες και μωσαϊκά
Θεωρητικά κείμενα αρχαίων συγγραφέων που περιγράφουν το μουσικό σύστημα, τη σημειογραφία, τα όργανα, τη σχέση της μουσικής με τη φιλοσοφία και τα μαθηματικά.
Έμμεσες αναφορές από άλλα κείμενα (Όμηρος, Ιστορικοί) που περιγράφουν τη μουσική πράξη ή τη μουσική ζωή.
Υπολείμματα αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων (που βρέθηκαν συνήθως σε τάφους και ιερά)
Μουσικά κομμάτια (τραγούδια, ύμνοι και αποσπάσματα από τραγωδίες) καταγραμμένα σε αρχαία ελληνική μουσική σημειογραφία σε πάπυρους ή ανάγλυφα (περίπου 50 από τα οποία 10 εκτενή)

Οι μαρτυρίες αυτές μας επιτρέπουν να έχουμε μια αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα για το μουσικό σύστημα, τα όργανα, τη μουσική ζωή και τη φιλοσοφία. Δεν μας βοηθούν όμως αρκετά στην ηχητική απόδοση του ύφους των μουσικών αποσπασμάτων. Για το λόγο αυτό οι έως τώρα εκτελέσεις διαφέρουν μεταξύ τους. Ίσως μέσα από την έρευνα των έμμεσων μαρτυριών, αλλά και από την αντιπαραβολή με γειτονικούς μουσικούς πολιτισμούς καθώς και τη σύγχρονη μουσική παράδοση καταφέρουμε μελλοντικά να έχουμε μια πιστότερη ηχητική απόδοση της αρχαίας Ελληνικής μουσικής.

Βλέπε λήματα Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής στην Musipedia

Αποσπάσματα από διάφορα αρχεία που μέσα στη ζώσα σιωπή τους έφθασαν στις μέρες μας και είναι για μας η μεγαλύτερη συγκίνηση της ψυχής.Στην πάροδο του χρόνου,όλοι κοιτάζουμε την φθορά και λίγοι βλέπουν τα ίχνη.Μόνο με τον χρόνο και την ανθρωπότητα υπάρχει δημιουργία, ποίηση.Μόνο που η ποίηση δεν είναι μόνο κείμενο είναι και μουσική,είναι και ήχος.Όμως τα κείμενα παραμένουν σιωπηλά για τον τρόπο ανάγνωσης.
Για να ζήσουμε αυτό που πέθανε πρέπει να ακούσουμε το πνεύμα της μουσικής που καρφώθηκε πάνω στην λύρα σπάνιων μουσικών.Μόνο αυτοί είναι ικανοί ν’ αναδείξουν την αξία της φθοράς,την αξία της τριβής πάνω στις χορδές του χρόνου.Δεν θέλουν να ξεχάσουν τις σιωπές του παρελθόντος και παραδίδουν τους ήχους στο μέλλον.


Πηγή
http://olympia.gr/2011/06/08/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA/
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκάλυψη: “Σε 48 ώρες, η Ελληνική πολεμική αεροπορία θα γονατίσει την Τουρκική πολεμική μηχανή”!|(video)










Ποιός νομίζετε ότι είπε αυτή την έκφραση; Κάποιος “φαντασιόπληκτος – εχθροπαθής”; Θα πέσετε από τα σύννεφα…

Η φράση αυτή ειπώθηκε από το στόμα Ισραηλινού αξιωματούχου (όχι του στρατού) στο περιθώριο πρόσφατου συνεδρίου για τις εξελίξεις στην περιοχή…

Η θέση του Ισραηλινού (επαναλαμβάνουμε δεν είναι....
“στρατιωτικός”) του επιτρέπει να έχει συνολική εικόνα των καταστάσεων και όχι συγκριτική της επιχειρησιακής ικανότητας συγκεκριμένων τμημάτων π.χ. ναυτικό, αεροπορία κλπ.

Αφορμή για την συζήτηση ήταν η ερώτηση Έλληνα παρισταμένου, για το “πως το Ισραήλ έρχεται σε ρήξη με έναν παραδοσιακό και ισχυρό του σύμμαχο, όπως η Τουρκία, την ίδια ώρα που οι κίνδυνοι για την χώρα από τους γείτονες εντείνονται λόγω των τελευταίων γεγονότων”.

Μετά από μία σύντομη ανάλυση, ο Ισραηλινός κατέληξε στο ότι “Σε 48 ώρες, η επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής ΠΑ αεροπορίας είναι τέτοια, που μπορεί όχι απλώς να κερδίσει την μάχη στον αέρα, αλλά να γονατίσει ολόκληρη την Τουρκική πολεμική μηχανή”!

Γνωρίζουμε όλοι και από τις πρόσφατες κοινές ασκήσεις και διαγωνισμούς την δύναμη και αποφασιστικότητα των Ελλήνων πιλότων. Αυτή η αποκάλυψη όμως που φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένης μελέτης σε πιθανά σενάρια πολεμικών συρράξεων, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα…

Δεν θέλουμε να μπούμε σε σενάρια συνωμοσίας για τους λόγους που κάποιες κυβερνητικοί φορείς λίπους έκαναν αυτές τις άθλιες επιθέσεις στο πρόσφατο παρελθόν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στους πιλότους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η κατακραυγή που ακολούθησε είναι η καλύτερη απάντηση>

Εμείς με την σειρά μας να συγχαρούμε για άλλη μία φορά τα παλικάρια της Π.Α. και να τους αφιερώσουμε από την καρδιά μας.





Πηγή
http://katohika.blogspot.com/2011/06/48-video.html
Διαβάστε περισσότερα...

2012-Βίντεο












Ο πλανήτης μας βρίσκεται στο κατώφλι μιας Νέας Εποχής, μιας εποχής περισσότερο "εκλεπτισμένων" ενεργειών και Ανώτερης Συνείδησης.
Στις 21 Δεκεμβρίου 2012, στις 11:11 ώρα Γκρίνουιτς, θα συμβεί μια ακριβής ευθυγράμμιση του Ηλίου μας με το κέντρο του Γαλαξία μας καθώς ένας κύκλος εξέλιξης 26.000 ετών ολοκληρώνεται και ένας νέος ξεκινάει.
Οι ηλεκτρομαγνητικές αλλαγές που έχουν αρχίσει να επηρεάζουν το ηλιακό μας σύστημα θα κορυφωθούν κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας το 2012.

Αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο μαγνητικό πεδίο της Γης και θα προκαλέσει καταλυτική αλλαγή στην ανθρώπινη Συνείδηση.
Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, η Γαία και ο Άνθρωπος αντιμετώπισαν σημαντικές καρμικές προκλήσεις και βίωσαν τον πόνο σε όλες του τις μορφές. Ήρθε πλέον η ώρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί στο "επόμενο βήμα" και να αρχίσουμε να νιώθουμε και να εκφράζουμε την Άνευ Όρων Αγάπη και τη Συμπόνια. Είναι ο καιρός που αρχίζουμε να θυμόμαστε ποιοί πραγματικά είμαστε και πως είναι να ζούμε σε αρμονία με τη Φύση, τον Ανώτερό μας Εαυτό και το Σύμπαν.


Συνεπώς, για να πάρει τη θέση του ο "Νέος" κόσμος, πρέπει πρώτα να φύγει ο "παλιός"...Για τον λόγο αυτό, μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνουμε όλοι μάρτυρες δραματικών αλλαγών που θα αλλάξουν ολοκληρωτικά τον κόσμο μας όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Η "Επανάσταση" έχει ήδη ξεκινήσει να αναδύεται, ωστόσο αυτό είναι μόνον η αρχή, μονάχα ένα μικρό δείγμα του τι πρόκειται να επακολουθήσει. Όλοι μας αισθανόμαστε ότι ο χρόνος σήμερα τρέχει. Το ίδιο συμβαίνει και με το κύμα της Αλλαγής. Οι νέες ενέργειες που εισχωρούν στον πλανήτη μας, εκχύουν Φως στις σκιές και στα σκοτάδια που καταπίεζαν την ανθρωπότητα καθ' όλη τη διάρκεια της σύγχρονης ιστορίας μας και ακόμα παλαιότερα. Όλες οι μεγάλες συνομωσίες και τα μυστικά που ως στόχο έχουν τον έλεγχο των μαζών, σταδιακά αποκαλύπτονται. Το ένα μετά το άλλο βγαίνουν στο Φως σε αυτή την εποχή της έντονης και συνεχούς πληροφόρησης όσο ποτέ ξανά στην ιστορία αυτού του πλανήτη.
Για να επέλθει η "Ανάσταση", πρέπει πρώτα να γίνει η σταύρωση. Καθώς λοιπόν τα πλοκάμια της διαφθοράς έχουν διεισδύσει σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας σήμερα (θρησκεία, πολιτική, νομικό σύστημα, οικονομία, τραπεζικά καρτέλ, παιδεία, ΜΜΕ, στρατός, αστυνομία κ.ο.κ.), χρειάζεται να καταρρεύσει ολόκληρο το "σύστημα" και να δημιουργηθεί εκ νέου με σοφία και σύνεση.


Όλα αυτά ενδεχομένως ακούγονται τρομακτικά για όσους φοβούνται την αλλαγή, στην πραγματικότητα όμως αυτή είναι η πλέον συναρπαστική εποχή να Ζει κανείς!




Πηγή
http://katohika.blogspot.com/2011/06/2012_09.html

Διαβάστε περισσότερα...