Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Λαμπρή η τελετή έναρξης των Special Olympics 2011 στο Καλλιμάρμαρο (video)






















Διαβάστε περισσότερα...

Τανκς, ταραχές και χάος προβλέπει χωρίς το Μεσοπρόθεσμο ο Θ.Πάγκαλος











Αθήνα
Στην πρόβλεψη ότι εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή και θα χρειαστεί η επέμβαση του στρατού και των τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους προχωρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος μέσα από τις σελίδες της ισπανικής εφημερίδας El Mundo.

«Εάν δεν έχουμε πάρει μέχρι τις 12 Ιουλίου τα χρήματα τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρομερό σενάριο. Η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυσθούν από τρομαγμένο πλήθος που θα θέλει να αποσύρει τα χρήματά του.

»Ο στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τανκς τις τράπεζες επειδή δεν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα» λέει ο Θ.Πάγκαλος και προσθέτει ότι αυτό θα ήταν καταστροφή και για την οικονομία όλης της Ευρώπης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτηρίζει «τεράστια ανοησία» τις εισηγήσεις περί αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη, λέγοντας πως είναι «βλάκες» όσοι επιμένουν σε αυτό το σενάριο -«μπορεί να είναι αναλυτές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και οικονομολόγοι, αλλά και μόνο που το λένε συνιστά τεράστια βλακεία».

Μιλά, επίσης, για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι δούλευε με τέτοιο τρόπο επί χρόνια ώστε ο κόσμος με αντάλλαγμα την ψήφο του προσλαμβανόταν στο Δημόσιο. «Οι ψηφοφόροι που πουλούσαν τις ψήφους τους είναι και αυτοί υπεύθυνοι» δηλώνει.

Στη συνέντευξη στην ισπανική El Mundo ο Θ.Πάγκαλος εκτιμά ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί τελικά χωρίς δυσκολίες στο Κοινοβούλιο, ωστόσο προβλέπει ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολη η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου και των ιδιωτικοποιήσεων κρατικών εταιρειών.

«Εκεί είναι που μπορεί να έχουμε προβλήματα. Δεν γνωρίζω εάν κάποια από τα δικά μας μέλη [του ΠΑΣΟΚ] στο Κοινοβούλιο θα καταψηφίσουν. Είναι πιθανό» δηλώνει.

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231115140
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα ενοχοποιούνται για πρόωρους θανάτους











Λονδίνο
Πολλά κοινά και ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα, όπως τα αντι-ισταμινικά και τα αντικαταθλιπτικά, έχουν παρενέργειες που αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών δυσλειτουργιών, αλλά και πρόωρου θανάτου για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Η μελέτη αποτελεί την πρώτη συστηματική αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης επίδρασης της αντιχολινεργικής δραστηριότητας, μιας γνωστής παρενέργειας πολλών φαρμάκων, η οποία μπλοκάρει μια ουσία-κλειδί του εγκεφάλου, τον νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη. Όσοι άνθρωποι παίρνουν ταυτοχρόνως πολλά φάρμακα με αντιχολινεργική δράση, κινδυνεύουν περισσότερο, παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ασθενείς δεν πρέπει να πανικοβληθούν και να σταματήσουν να τα παίρνουν, χωρίς συνεννόηση με το γιατρό τους.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου East Anglia με επικεφαλής τον Δρ Κρις Φοξ, που δημοσίευσαν τη μελέτη στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Geriatrics Society, επεσήμαναν ότι, όπως δείχνει η νέα έρευνα, είναι σημαντικό οι γιατροί να επαναξιολογούν κατά τακτά χρονικά διαστήματα τα φάρμακα που συνταγογραφούν στους ηλικιωμένους, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι σταδιακά συσσωρευόμενοι κίνδυνοι από τις διάφορες παρενέργειες δεν αντισταθμίζουν τα οφέλη.

Πολλά συνήθη φάρμακα, όπως το αντι-ισταμινικό Piriton και τα αντικαταθλιπτικά Seroxat, Elavil, Tryptizol, Laroxyl, Anafranil κ.α., έχουν αντιχολινεργική δράση και πολλά λαμβάνονται συχνά από τους ηλικιωμένους. Όσο οι άνθρωποι γερνάνε, τείνουν να λαμβάνουν όλο και συχνότερα φάρμακα που έχουν αντιχολινεργική παρενέργεια.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μια κλίμακα «αντιχολινεργικού βάρους» για περίπου 80 φάρμακα (μερικά είναι διαθέσιμα χωρίς συνταγή) και, με βάση αυτή, μελέτησαν τις επιπτώσεις σε περισσότερους από 13.000 άνδρες και γυναίκες άνω των 65 ετών, για περισσότερα από δύο χρόνια.

Διαπίστωσαν ότι το 20% όσων έπαιρναν φάρμακα με το μεγαλύτερο αντιχολινεργικό βάρος, είχαν πεθάνει μέσα στην επόμενη διετία, έναντι μόλις 7% όσων δεν έπαιρναν καθόλου φάρμακα με αντιχολινεργική δράση. Για κάθε πρόσθετη μονάδα στην κλίμακα «αντιχολινεργικού βάρους», οι πιθανότητες πρόωρου θανάτου αυξάνουν κατά 26% κατά μέσο όρο.

Παράλληλα, όσοι ηλικιωμένοι έπαιρναν μεγάλες ποσότητες αντιχολινεργικών φαρμάκων, εμφάνιζαν μειωμένες επιδόσεις στα νοητικά-γνωστικά τεστ, μια ένδειξη που επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες για την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στην αντιχολινεργική δράση και στην έκπτωση των εγκεφαλικών λειτουργιών, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για εκδήλωση άνοιας και νόσο Αλτσχάϊμερ.

Όμως διευκρινίστηκε ότι, πέρα από μια διαπιστωμένη σχέση, η έρευνα δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι τα ίδια τα αντιχολινεργικά φάρμακα προκάλεσαν τον πρόωρο θάνατο ή τις εγκεφαλικές δυσλειτουργίες. Οι αυξημένοι κίνδυνοι των αντιχολινεργικών φαρμάκων πάντως βρέθηκε ότι είναι συσσωρευτικοί, ανάλογα με την χορηγούμενη δοσολογία και την αντιχολινεργική ισχύ τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, στα φάρμακα με αντιχολινεργικές παρενέργειες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η τριφλουοπεραζίνη, η νιφεδιπίνη, η κωδεϊνη, η μπεκλομετασόνη, η καρβαμαζεπίνη κ.α.

health.in.gr, ΑΠΕ/Reuters


Πηγή
http://health.in.gr/elderly/news/article/?aid=1231114888
Διαβάστε περισσότερα...

Σινεμά : X-Men: First Class (2011)











X MEN: Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ

X MEN: FIRST CLASS Περιπετεια, Έγχρ., Διάρκεια: 132'

Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Μάθιου Βον
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Μακ Αβόι, Μάικλ Φασμπίντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρόουζ Μπερν, Τζένιουαρι Τζόουνς, Κέβιν Μπέικον


Περίληψη

Ο Μάθιου Βον («Kick-Ass») σκηνοθετεί το πολυαναμενόμενο prequel της σειράς ταινιών X-Men, και η πρώτη ταινία τριλογίας στα πρότυπα του «Batman Begins». Το μεγαλύτερο μέρος του «X-Men: Η Πρώτη Γενιά» λαμβάνει χώρα στα '60, την ιδανική περίοδο για μια ιστορία προέλευσης, μιας και αυτή ήταν η δεκαετία που ο θρυλικός δημιουργός της Marvel Comics, Σταν Λι, μαζί με τον Τζακ Κίρμπι επινόησαν τους X-Men.

Υπόθεση

Προτού οι Τσαρλς Ξαβιέ και Ερικ Λενσέρ πάρουν τα ονόματα Professor X και Magneto αντίστοιχα, ήταν δύο νέοι άντρες που ανακάλυπταν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά. Πολύ πριν γίνουν οι μεγαλύτεροι εχθροί, ήταν φίλοι και δούλευαν μαζί, όπως και με άλλους μεταλλαγμένους, για να σταματήσουν τη μεγαλύτερη απειλή που είχε γνωρίσει ποτέ ο κόσμος... Η σχέση του Τσαρλς με τον Ερικ αντικατοπτρίζει τις ιδεολογικές και φιλοσοφικές διαφορές της εποχής εκείνης. Είναι ουσιαστικά φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, αλλά κι οι δύο βλέπουν τους μεταλλαγμένους ως πιθανά θύματα δίωξης. Ενώ όμως ο Τσαρλς ζει για να προστατεύει αυτούς που τον φοβούνται, ο Ερικ θέλει να τους καταστρέψει...


Επίσημο Site | IMDb




Πηγή
http://www.clickatlife.gr/movie/cinema/x-men-i-proti-genia?id=5218&city=1
Διαβάστε περισσότερα...

Σινεμά :The Company Men (2010)











THE COMPANY MEN Κοινωνική, Έγχρ., Διάρκεια: 104'

Παραγωγή: Βρετανία - ΗΠΑ Σκηνοθεσία: Τζον Γουέλς
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Αφλεκ, Κρις Κούπερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Κέβιν Κόστνερ, Μαρία Μπέλο


Περίληψη

«Το είδος της θαρραλέας κοινωνικής ταινίας, σας και αυτές που έκανε στο παρελθόν το Χόλιγουντ.» Daily Variety. Με χιούμορ, πάθος και έξυπνο τρόπο ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τζον Γουέλς («ER», «Τhe West Wing» και «Southland») μας εισάγει στη νέα πραγματικότητα του αμερικανικού ονείρου. Δεν πρόκειται ωστόσο για μία ακόμα ταινία με επίκεντρο την οικονομική κρίση.

Υπόθεση

O Μπόμπι Γουόκερ ζει το τέλειο αμερικανικό όνειρο: έχει μία καλή δουλειά, μία όμορφη οικογένεια, και μία λαμπερή Porsche στο γκαράζ. Ομως μετά τη συρρίκνωση της εταιρείας του, τόσο αυτός, όσο και οι συνάδερφοί του Φιλ Γούντγουρντ και Τζιν ΜακΚλάρι μένουν άνεργοι και αναγκάζονται να επαναπροσδιορίσουν τη ζωή τους ως άντρες, σύζυγοι και πατέρες...


Επίσημο Site | IMDb





Πηγή
http://www.clickatlife.gr/movie/cinema/the-company-men?id=5237&city=1

Διαβάστε περισσότερα...