Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΥΓΕΙΑ: Το αλάτι είναι πρέζα!










Η επιστήμη μίλησε. Η έκφραση "μια πρέζα αλάτι" σημαίνει πολύ περισσότερα από όσα πιστεύαμε. Σύμφωνα με ανακοίνωση επιστημόνων, το αλάτι διεγείρει τους ίδιους υποδοχείς που διεγείρονται κατά τη διάρκεια του καπνίσματος και της λήψης ναρκωτικών ουσιών.

Αυτό εξηγεί θεωρητικώς γιατί όσοι τρώνε αλμυρά φαγητά δυσκολεύονται τόσο πολύ να μειώσουν την πρόσληψη αλατιού. Ο Derek Denton από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης υποστηρίζει ότι ο εθισμός στο αλάτι είναι ίδιας δυναμικής με αυτόν που συναντάται σε ουσίες όπως η ηρωϊνη η κοκαϊνη και η νικοτίνη.

Τα πειράματα βεβαίως έγιναν σε ποντίκια, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα των ερευνητών, καταδεικνύουν πως η σχέση των οργανισμών με το αλάτι είναι τόσο παλιά που είναι πολύ δύσκολο να μεταβληθεί παρά τις όποιες καλές προθέσεις των διαιτολόγων. Υποστηρίζουν πως οι σωματικές αντιδράσεις είναι τέτοιες ώστε να εξυπηρετούν βασικούς κανόνες επιβίωσης. Τα θηλαστικά διαθέτουν αυτό το μηχανισμό προκειμένου να λαμβάνουν τις ποσότητες αλατιού που χρειάζονται πολύ γρήγορα έτσι ώστε να μην εκτίθενται σε κινδύνους, υποστηρίζουν. Μας παραπέμπουν μάλιστα στην ανάγκη των θηλαστικών για νερό. Πίνοντας νερό πολύ γρήγορα και ικανοποιώντας έτσι την ανάγκη για νάτριο ακόμα πιο γρήγορα δεν εκτίθενται για μεγάλο χρονικό διάστημα στους θηρευτές τους.

Τώρα αν αυτό σας απενεχοποιεί την επόμενη φορά που θα "τσακίσετε" τα πατατάκια, τότε ναι για μια ακόμη φορά η επιστήμη βοήθησε την ανθρωπότητα.

Σοφία Βεργοπούλου

Πηγή
http://www.otenet.gr/portal/portal/info/news/technews;jsessionid=D6112ED5D63E9840458E8574BA6CF54A.tomcat2?media-type=html&user=anon&js_panename=technews&action=portlets.PsmlPortletAction&eventsubmit_doview=2988488&category=technews

Διαβάστε περισσότερα...

THAT's GREECE













Διαβάστε περισσότερα...

Η απίστευτη ζωγραφική της Raphaella Spence















Δεν θα το πιστέψετε αλλα αυτό που βλέπετε δεν είναι εικόνες αλλα πίνακες ζωγραφικής, φωτορεαλιστικές ελαιογραφίες από την Raphaella Spence, κι’ όμως μοιάζουν τόσο πολύ με φωτογραφίες που και εμείς όταν τις πρωτοείδαμε δεν το πιστέυαμε.Η Raphaella Spence γεννήθηκε το 1978 στο Λονδίνο. Την παιδική της ηλικία εκτός από το Λονδίνο, την πέρασε στη Γαλλία και την Ιταλία. Η πρώτη της ατομική έκθεση έγινε το 2000 στην Ιταλία.

Σας προσφέρουμε λοιπόν τους πίνακες και ευχόμαστε να ενθουσιαστείτε όσο και εμείς.

Η απίστευτη ζωγραφική της Raphaella Spence

Η απίστευτη ζωγραφική της Raphaella Spence

Η απίστευτη ζωγραφική της Raphaella Spence

Η απίστευτη ζωγραφική της Raphaella Spence

Η απίστευτη ζωγραφική της Raphaella Spence

Η απίστευτη ζωγραφική της Raphaella Spence

Η απίστευτη ζωγραφική της Raphaella Spence

Η απίστευτη ζωγραφική της Raphaella Spence

Η απίστευτη ζωγραφική της Raphaella Spence

Η απίστευτη ζωγραφική της Raphaella Spence



Πηγή
http://perierga.gr/2010/09/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-raphaella-spence/
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ έκανε ΜΑΤ! κατά τον ΚΥΡ














Διαβάστε περισσότερα...

Επιδημία χολέρας, φυματίωσης και ελονοσίας στην Αθήνα!











-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

-ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

-ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ…ΧΟΛΕΡΑ!

«Βλέπουμε ότι έχουμε κρούσματα ελονοσίας αλλά και φυματίωσης στους μετανάστες. Έχουμε βέβαια και στους Έλληνες, ωστόσο η τάση βαίνει μειούμενη, ενώ στους μετανάστες είναι αυξητική. Έχουμε διαπιστώσει επίσης ότι περίπου το 20% των ανθρώπων που έχουν AIDS είναι μετανάστες». Τζένη Κρεμαστινού, πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ότι «υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών και στον γηγενή πληθυσμό από τους λαθρομετανάστες» καταγγέλλει η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένη Κρεμαστινού. Με τη μαζική είσοδο των λαθρομεταναστών στη χώρα μας (κυρίως από τον Έβρο) υπάρχει πιθανότητα να διασπείρουν στον πληθυσμό της Ελλάδας ασθένειες που στη χώρα μας είναι «εξαφανισμένες», όπως για παράδειγμα χολέρα, ελονοσία κ.ά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κυρία Κρεμαστινού τα κρούσματα που καταγράφονται σε αλλοδαπούς έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Από τη μεριά του υπουργείου Υγείας, ο κ. Λοβέρδος για την αντιμετώπισή του προβλήματος επεχείρησε να πετάξει το…μπαλάκι στους Ευρωπαίους(είχαν μια σκασίλα) και δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «δεν φταίμε εμείς που είμαστε το σύνορο της Ευρώπης. Ένα μέρος απ’ αυτό τον κόσμο θέλει να πάει σε άλλες χώρες και την πληρώνει η Ελλάδα»!

Ο κίνδυνος

Όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες που εισρέουν στη χώρα μας προέρχονται από χώρες της Αρκτικής, της Ασίας και της Ανατολικής Μεσογείου, οι οποίες έχουν διαφορετικό επιδημιολογικό προφίλ όσον αφορά στις ασθένειες απ’ ό,τι η Ελλάδα και οι χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή εκεί υπάρχουν αρρώστιες που εδώ έχουν «εξαφανιστεί».

Η κυρία Κρεμαστινού μας δίνει ένα παράδειγμα λέγοντας ότι «εκεί υπάρχει η χολέρα που δεν έχουμε εδώ, φυματίωση, γάγγειος πυρετός, υπάρχουν κρούσματα πολιομυελίτιδας που δεν έχουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Έτσι λοιπόν, με τους λαθρομετανάστες να έρχονται κατά χιλιάδες στη χώρα μας, υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσουν στον γηγενή πληθυσμό νοσήματα που εδώ δεν υπάρχουν ή ασθένειες που εδώ κάνουν την εμφάνισή τους σε χαμηλά ποσοστά να αυξηθούν.

«Άρα, λοιπόν, με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών, υπάρχει πιθανότητα να διασπείρουν ασθένειες στον πληθυσμό της Ελλάδας αλλά και κατ’ επέκταση της Ευρώπης, γιατί και αυτοί σταδιακά μετά φεύγουν από επάνω (Έβρο), έρχονται στην Αθήνα και προσπαθούν με κάποιον τρόπο να βγουν προς την Ευρώπη», τονίζει η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, και συνεχίζει λέγοντας ότι «τα κρούσματα που καταγράφονται στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές (αφού δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η επιτόπια εξέταση) σε αλλοδαπούς έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Εάν δεν ληφθούν μέτρα και δεν ξοδευτούν χρήματα(δηλαδή αν δεν πληρώσουμε τους λαθρομετανάστες θα πεθάνουμε από χολέρα; αυτό θυμίζει την φράση: «Τα λεφτά σου η την ζωή σου»), υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης των ασθενειών στον γηγενή πληθυσμό μας, όπως και κίνδυνος μετάδοσης στην Ευρώπη από όσους φεύγουν από την Ελλάδα και πηγαίνουν έξω». Δηλαδή το πρόβλημα αφορά και την Ευρώπη, γιατί μετά από εμάς αρκετοί είναι εκείνοι που φεύγουν με άγνωστο προορισμό προς χώρες της Ε.Ε.(τους οποίους όμως μας τους γυρίζουν πίσω!).

Στη συνέχεια η κυρία Κρεμαστινού μας παραθέτει κάποια ενδεικτικά παραδείγματα για την κατάσταση που επικρατεί με τις ασθένειες που φέρνουν οι μετανάστες.

«Βλέπουμε, ας πούμε, ότι έχουμε κρούσματα ελονοσίας, όπου αυτά που ανιχνεύονται στους μετανάστες είναι περισσότερα, ενώ εμείς έχουμε πολύ λιγότερα. Έχουμε ακόμα και κρούσματα φυματίωσης. Έχουμε και τα δικά μας βέβαια (δηλαδή των Ελλήνων), αλλά η τάση τους βαίνει μειούμενη ενώ στους μετανάστες είναι αυξητική. Έχουμε διαπιστώσει επίσης ότι περίπου το 20% των ανθρώπων που έχουν AIDS είναι μετανάστες. Αυτό το ποσοστό ξεκίνησε από πολύ χαμηλό και τώρα ανεβαίνει, φτάνοντας, όπως σας είπα, περίπου στο 20%».

Τα μέτρα

Σύμφωνα λοιπόν με την κυρία Κρεμαστινού, έχουν παρθεί κάποια μέτρα προς αποφυγή μετάδοσης των ασθενειών, ενώ στο μέλλον θα ενταθούν. Επισημαίνουμε πως είναι αδύνατον να ελεγχθούν στην πραγματικότητα οι πληθυσμοί των αλλοδαπών στην Ελλάδα αφού δεν ξέρουμε πόσοι είναι ποιοι είναι και ΠΟΥ είναι! Άρα η «υπόσχεση» από πλευράς ΚΕΕΛΠΝΟ ότι θα ξεκινήσει έλεγχο και θεραπεία στους αλλοδαπούς πληθυσμούς μάλλον σαν εφησυχασμός ακούγεται παρά σαν στόχος που δύναται να επιτευχθεί, αφού τα στοιχεία που υπάρχουν αφορούν ένα πολύ μικρό ποσοστό των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα(φανταστείτε τι γίνεται με όσους δεν έχουν ελεγχθεί).

«Λίγοι είναι συνήθως αυτοί που κρατούνται για πολύ καιρό μετά από ορισμένες εξετάσεις που γίνονται. Αφήνονται, παίρνουν νομίζω μια τρίμηνη παραμονή και εξαφανίζονται προς την Ελλάδα, προς την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας μας. Εμείς λοιπόν, επειδή η εξέταση δεν έχει ξεκινήσει, αρχίζουμε τώρα και εξετάζουμε τοπικά αυτό που έχουμε δει και έχουμε παρατηρήσει από τις ασθένειες, που πια καταγράφονται από το Τμήμα Επιδημιολογικής Επικήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ελλάδα», λέει η κυρία Κρεμαστινού.

Το πρόγραμμα αυτό με τις εξετάσεις έχει ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου, ενώ τώρα ξεκινά το πρόγραμμα της επιτόπιας εξέτασης, όπου θα ελέγχονται καλύτερα οι λαθρομετανάστες.

«Όπου να ’ναι ξεκινά το πρόγραμμα της επιτόπιας εξέτασης. Έτσι θα αρχίσουμε να τους κάνουμε ακτινοσκόπηση, εξετάσεις αίματος και εμβολιασμό», επισημαίνει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εν συνεχεία μας λέει ότι «θα εξετάζουμε, και όταν βρίσκουμε κάποιον ο οποίος έχει οξεία νόσο ή ότι χρειάζεται θεραπεία, θα τον πηγαίνουμε για θεραπεία».

Η κυρία Κρεμαστινού τονίζει ότι εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και δεν ξοδευτούν λεφτά, θα υπάρξει κίνδυνος(πάλι ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει την…νύφη).


Πηγή
http://www.elliniki-grothia.com/?p=8377
Διαβάστε περισσότερα...

Το ήξερες αυτό?


Το 2050 οι μουσουλμάνοι θα έχουν ξεπεράσει σε πληθυσμό τους χριστιανούς.





Πηγή
http://athenapost.blogspot.com/2011/07/blog-post_4301.html


Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Μάστιγα η ουρική αρθρίτιδα














Αν και επί αιώνες την αποκαλούσαν «νόσο των βασιλέων», επειδή σχετίζεται με μια διατροφή πλούσια σε κρέας και αλκοόλ, η ουρική αρθρίτιδα (ή ποδάγρα, όπως κοινώς αποκαλείται) είναι πλέον πολύ συνηθισμένη.

Υπολογίζεται πως το 2,5% του γενικού πληθυσμού πάσχει από αυτήν, με τα περιστατικά να αυξάνονται διαρκώς καθώς αυξάνονται το προσδόκιμο επιβίωσης, το μέσο σωματικό βάρος και η κατανάλωση τροφίμων που ευνοούν την εμφάνισή της στους ευάλωτους ανθρώπους.

Ιστορικά η ουρική αρθρίτιδα αποτελούσε «ανδρική νόσο» (τα τρία τέταρτα των πασχόντων είναι άντρες) αλλά η συχνότητά της αυξάνεται στις ηλικιωμένες γυναίκες και πλέον προσβάλλει μία στις 20 στις ηλικίες άνω των 70 ετών.

Η ουρική αρθρίτιδα μπορεί να εκδηλωθεί ως μεμονωμένη κρίση ή ως επαναλαμβανόμενες. Οι τελευταίες είναι πιο πιθανές εάν δεν αντιμετωπιστεί η υποκείμενη αιτία της, η οποία είναι τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα, τα οποία δημιουργούν κρυστάλλους που «παγιδεύονται» στις αρθρώσεις ή στους μαλακούς ιστούς, προκαλώντας έντονο πόνο.

Το ουρικό οξύ παράγεται όταν ο οργανισμός μεταβολίζει τις πουρίνες – ομάδα συστατικών που υπάρχουν σε πολλά τρόφιμα, ιδίως στα κρέατα, τις αντζούγιες, τις ρέγκες, τα σπαράγγια και τα μανιτάρια. Αλλες διαιτητικές πηγές του είναι η υπερκατανάλωση αλκοόλ και πιθανώς τα αναψυκτικά με φρουκτόζη.

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας» (JAMA) συσχέτισε την αυξημένη κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη με αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν ουρική αρθρίτιδα οι γυναίκες οι οποίες έως την εμμηνόπαυση είναι σχετικά προστατευμένες από αυτήν χάρη στα οιστρογόνα – την ορμόνη του γυναικείου φύλου η οποία βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει το ουρικό οξύ.

Τα αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος μπορεί να οφείλονται είτε στην υπερπαραγωγή του οξέος από τον οργανισμό είτε, συνηθέστερα, στην αδυναμία των νεφρών να το αποβάλουν επαρκώς.

Ωστόσο, το να έχει κανείς μόνο υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος δεν αρκεί για να προκληθεί ουρική αρθρίτιδα έγραψε προσφάτως στην «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας» (NEJM) η δρ Τουζίνα Νεόγκι, ρευματολόγος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. «Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο» είπε.

Ενας από αυτούς είναι η λήψη κάποιων φαρμάκων. Μεταξύ αυτών που αυξάνουν τον κίνδυνο να παρουσιάσει κάποιος ουρική αρθρίτιδα συμπεριλαμβάνονται οι θειαζίδες (τα διουρητικά που χορηγούνται για την υπέρταση), η κυκλοσπορίνη (ένα ανοσοκατασταλτικό που χορηγείται για την αποτροπή της απόρριψης των μοσχευμάτων) και η χαμηλή δόση ασπιρίνης (χορηγείται για την πρόληψη νέου εμφράγματος ή εγκεφαλικού). Αντιθέτως, η υψηλή δόση ασπιρίνης (πάνω από 3 γραμμάρια την ημέρα) δρα προστατευτικά εναντίον της, διεγείροντας την αποβολή ουρικού οξέος, κατά τη δρα Νεόγκι.

Ακόμα και φάρμακα που χορηγούνται για τη μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος μπορεί αρχικά να προκαλέσουν μια κρίση ουρικής αρθρίτιδας, «πιθανώς κινητοποιώντας τα αποθέματα ουρικών αλάτων στον οργανισμό» πρόσθεσε.

Ο κίνδυνος να εμφανίσει κάποιος ουρική αρθρίτιδα είναι επίσης υψηλότερος σε πάσχοντες από υπέρταση, διαβήτη, αυξημένη χοληστερόλη, αρτηριοσκλήρωση και συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Η παχυσαρκία και το επονομαζόμενο μεταβολικό σύνδρομο (δηλαδή η συνύπαρξη τριών ή περισσότερων παραγόντων που υπονομεύουν την καρδιαγγειακή λειτουργία) επίσης καθιστούν πιθανότερη τη νόσο ενώ αυξημένο κίνδυνο διατρέχουν και οι συγγενείς των πασχόντων από αυτήν.

Διάγνωση

Η δρ Νεόγκι τόνισε στο άρθρο της πως σε περίπτωση κρίσης ουρικής αρθρίτιδας δεν ανευρίσκονται υποχρεωτικώς αυξημένα τα επίπεδα του ουρικού οξέος. Ούτε όποιος έχει αυξημένο ουρικό οξύ αναπτύσσει υποχρεωτικώς ουρική αρθρίτιδα.

Ωστόσο, τα συμπτώματα της νόσου είναι συνήθως πολύ χαρακτηριστικά (απότομη ανάπτυξη έντονου πόνου, ερυθρότητας και διόγκωσης, συνήθως στην πρώτη άρθρωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού).

Ειδικά στις ηλικιωμένες γυναίκες, όμως, μπορεί να προσβληθούν αρκετές αρθρώσεις μαζί, με συνέπεια μερικές φορές να εκλαμβάνεται λανθασμένα ως ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Αν η ουρική αρθρίτιδα δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως και αφεθεί να εξελιχθεί μπορεί να δημιουργηθούν ενοχλητικές συσσωρεύσεις ουρικών κρυστάλλων κάτω από το δέρμα ή ακόμα και νεφρολιθίαση («πέτρες» στα νεφρά).

Η θεραπεία

Η θεραπεία αρχίζει με αλλαγές στον τρόπο ζωής, ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση πουρινών. Ετσι, συνιστάται η αποφυγή κρέατος και παραγώγων κρέατος, ο περιορισμός της κατανάλωσης πουλερικών και θαλασσινών και προτίμηση σε άλλες πηγές πρωτεΐνης (όπως τα γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά, το τόφου, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια κ.λπ.).

Το αλκοόλ πρέπει να αποφεύγεται (ή έστω να μην υπερβαίνει το ένα ποτηράκι την ημέρα), το ίδιο και τα αναψυκτικά με ζάχαρη. Η καφεΐνη μοιάζει να είναι προστατευτική: η συστηματική αυξημένη κατανάλωση καφέ (και ίσως τσαγιού) μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ουρικού οξέος. Οι χυμοί κερασιών και άλλων φρούτων με σκούρο χρώμα (όπως τα κόκκινα σταφύλια και τα μούρα) επίσης μπορεί να είναι προστατευτικοί και να μειώνουν τον κίνδυνο νέων κρίσεων.

Πολύ βοηθάει επίσης η κατανάλωση άφθονου νερού (συνιστώνται 1-2 λίτρα νερό την ημέρα, συν 1-2 λίτρα από άλλα υγρά).


Πηγή
http://www.ektakta.gr/component/content/article/76-protoselido/36177-%CE%9C%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%B1-%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Στα δάκτυλα του χεριού το μέγεθος του...πέους









Μια ματιά στο σχετικό μήκος του δείκτη και του παράμεσου δακτύλου ενός άντρα μπορεί να αποτελεί καλή ένδειξη για το μέγεθος του... πέους του, σύμφωνα με νοτιοκορεάτες επιστήμονες.

Όπως ανακάλυψαν, η αναλογία μεταξύ του δεύτερου και του τέταρτου δακτύλου του δεξιού χεριού φαίνεται να συσχετίζεται με το μήκος του πέους τεντωμένου σε κατάσταση χαλάρωσης – με την χαμηλότερη αναλογία μεταξύ των δύο δακτύλων να υποδηλώνει μεγαλύτερο πέος.

Το εύρημα αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσο πιο κοντά στο 1 βρίσκεται η αναλογία των δύο δακτύλων (γεγονός που προϋποθέτει να τα μετρήσει κανείς και να διαιρέσει το μήκος τους), τόσο πιο μεγάλο είναι και το πέος.

Η συσχέτιση αυτή - όσο απίθανη κι αν μοιάζει - φαίνεται πως έχει τις ρίζες της στην εμβρυϊκή ζωή, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

«Στη διάρκειά της, οι υψηλές συγκεντρώσεις τεστοστερόνης οδηγούν σε υψηλή ορχική δραστηριότητα και σε χαμηλότερη αναλογία των δύο δακτύλων», έγραψαν στο τεύχος της 4ης Ιουλίου της «Ασιατικής Επιθεώρησης Ανδρολογίας» (AJA).

«Στην παρούσα μελέτη, οι εθελοντές με χαμηλότερη αναλογία μεταξύ των δύο δακτύλων είχαν μεγαλύτερο μήκος τεντωμένου πέους», πρόσθεσαν. Και επεσήμαναν πως το μήκος του πέους κατά την χαλάρωση δείχνει να έχει «ισχυρή συσχέτιση» με το πέος σε στύση.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Ιν Χο Τσόι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Gacheon, στην Incheon, σημειώνουν στο άρθρο τους πως το μήκος του πέους και η αναλογία των δύο δακτύλων «καθορίζονται νωρίς στην ανάπτυξη» του άρρενος εμβρύου.

Και στις δύο περιπτώσεις, ρόλο παίζουν ορισμένα γονίδια που ρυθμίζουν την προγεννητική ορμονική δραστηριότητα και επηρεάζουν την ανάπτυξη των άκρων αλλά και του ουρογεννητικού συστήματος.

Στη μελέτη τους συμμετείχαν 144 Κορεάτες ηλικίας 20 ετών και άνω, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε ουρολογικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Σε ένα σχόλιό της που συνοδεύει τη μελέτη, η δρ Ντενίζ Μπρουκς ΜακΚέιντ, από το Κολέγιο Skidmore στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, επισημαίνει πως «τα στοιχεία που παρουσιάζονται υποστηρίζουν πειστικά την συσχέτιση ανάμεσα στην αναλογία των δακτύλων και το μήκος του πέους».

Και προσθέτει πως τα ευρήματα θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα για τις έρευνες γύρω από κλινικές διαταραχές που προκαλούν αναπτυξιακά προβλήματα στους άντρες.


Πηγή
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=12544&la=1
Διαβάστε περισσότερα...

Ενας πλαστικός «μανδύας της σιωπής» κάνει τα πλοία αόρατα στα ραντάρ










Εναν «μανδύα σιωπής» κατασκεύασαν αμερικανοί επιστήμονες, που κάνει τα αντικείμενα «αόρατα» σε ηχητικά κύματα, μπλοκάροντας την αντανάκλαση του ήχου πάνω τους. Φτιαγμένος από απλά πλαστικά ελάσματα με σειρές από τρύπες, ο μανδύας αυτός μπορεί να κάνει τα πλοία αόρατα στα ραντάρ ή να βελτιώσει την ηχητική σε χώρους συναυλιών κατευθύνοντας τον ήχο σε επιθυμητά σημεία.
Η ιδέα είχε προταθεί θεωρητικά το 2008 και τώρα επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Ντιουκ την εφάρμοσαν στην πράξη. Η «συσκευή» οφείλει τις ικανότητές της σε «μεταϋλικά», δηλαδή υλικά που έχει φτιάξει ο άνθρωπος στο εργαστήριο προσδίδοντάς τους ιδιότητες που δεν συναντώνται στη φύση.
Από αυτά τα υλικά, οι ειδικοί έχουν κατασκευάσει και τους μανδύες που κάνουν τα αντικείμενα αόρατα στο μάτι, αναγκάζοντας τα κύματα φωτός να παρακάμψουν το αντικείμενο.
Την ίδια βασική ιδέα εφάρμοσαν και στον «μανδύα της σιωπής». Το μυστικό βρίσκεται στη διάταξη των πλαστικών ελασμάτων, την απόσταση μεταξύ τους και τη θέση στην οποία βρίσκονται οι τρύπες.
Μέχρι πρόσφατα, οι επιστήμονες είχαν καταφέρει να «κρύψουν» αντικείμενα μόνο κάτω από την επιφάνεια του νερού, τώρα όμως ο Ντέιβιντ Κάμερ και οι συνεργάτες του το πέτυχαν και με αντικείμενα εκτεθειμένα στον αέρα.

Πηγή
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4642841
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχιπέλαγος : Δελτία Τύπου Ιούνιος 2011 & Ιούλιος 2011












Δίχως νόμους και κανόνες αφανίζονται το Αιγαίο και τα ψάρια του…

Η Σάμος, η Ικαρία, οι Φούρνοι, το Αιγαίο σε τροχιά «επιστημονικής ανάπτυξης»

Ανοικτή Συνέντευξη Τύπου: Η Σάμος στον παγκόσμιο χάρτη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης…

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Διάσωση χελώνας Caretta caretta στη Σάμο

Το «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» εθνικός φορέας του ΟCEAN 2012 στην Ελλάδα


"Πτώχευση" της αλιείας με...μηχανότρατα

Ξεκίνησε η διαδικασία με την κατάθεση πρότασης της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής στην Ε.Ε.


Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Παρακαλείται ο ένας εκ των δυο Αντιπροέδρων να πάει στην άλλη πλευρα του κτιρίου...











Πηγή
http://www.parataxi.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=18
Διαβάστε περισσότερα...

Νοστράδαμος 2012 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ή Η ΑΡΧΗ ?

Βάση του τρομοκρατικού σχεδιου...













Πηγή
http://oeaf.blogspot.com/2011/07/2012.html
Διαβάστε περισσότερα...

Νικόλας Άσιμος - Είμαστε τρομοκράτες /Ζωντανή εκτέλεση



















Διαβάστε περισσότερα...