Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Kaleidoscope!

This is really incredible! It is truly amazing that someone could not only create this, but make it to change when you move your mouse / cursor. It's real computer technology and, if you like, you can just sit back and let it change by itself. Either way it is awesome!!! Very nice, and pure genius! ALSO, IF YOU PUT YOUR CURSOR RIGHT IN THE MIDDLE & JUST SIT BACK AND WATCH, IT IS TRULY AMAZING!!!

Be sure to run your mouse over the screen slowly for a different look.




http://inoyan.narod.ru/kaleidoskop.swf

Διαβάστε περισσότερα...

Τα μυστήρια της Γης









Ισπανία – ο κόκκινος ποταμός

Το ποτάμι Rio Tinto, στα βουνά Siera Morena της Ανδαλουσίας, στην Ισπανία είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τα παράξενα κοκκινο-κίτρινα νερά του. Τα αλλόκοτα χρώματα του οφείλονται στο γεγονός ότι περνάει από σημεία πλούσια σε διάφορα μεταλλεύματα και πετρώματα, τα οποία είναι υδροδιαλυτά (και αρκετά πλούσια σε οξέα) με αποτέλεσμα να έχει αυτές τις απίστευτες αποχρώσεις!
Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για την καταλληλότητα του νερού για οποιαδήποτε χρήση! Μόνο για να το βλέπουν οι επισκέπτες είναι!

Ισπανία ο κόκκινος ποταμός 1 Τα μυστήρια της Γης

Ισπανία ο κόκκινος ποταμός 2 Τα μυστήρια της Γης

Ισπανία ο κόκκινος ποταμός 3 Τα μυστήρια της Γης

—————————————————————————————————————-

Βολιβία – η μεγάλη αλμυρή λίμνη

Η λίμνη αυτή με την ονομασία Salar de Uyuni που βρίσκεται στα υψίπεδα της νοτιοδυτικής Βολιβίας, στην Νότια Αμερική είναι η μεγαλύτερη αλατο-λίμνη του κόσμου και βρίσκεται σε ύψος 3.656 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας!
Οι αντικατοπτρισμοί που προσφέρει είναι μαγευτικοί και το τοπίο μοιάζει να είναι Αρειανό – μάλιστα όταν βρέξει και υπάρχει νερό στην λίμνη, αποτελεί τον μεγαλύτερο καθρέφτη του πλανήτη μας. Περιτριγυρισμένη από βουνά με κάκτους, ηφαίστεια και geysers είναι ένα πολύ αλλόκοτο τοπίο που δικαίως βρίσκεται πολύ ψηλά στον κατάλογο με τα πιο παράξενα μέρη της γης!

Βολιβία η μεγάλη αλμυρή λίμνη 1 Τα μυστήρια της Γης

Βολιβία η μεγάλη αλμυρή λίμνη 2 Τα μυστήρια της Γης

Βολιβία η μεγάλη αλμυρή λίμνη 3 Τα μυστήρια της Γης

—————————————————————————————————————-

Αυστρία – η σπηλιά των πάγων

Το Eisriesenwelt, στα βουνά Hochkogel στην περιοχή Tennengebirge του Salzburg της Αυστρίας είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο πάγων στον κόσμο. Στις αίθουσες τους υπάρχουν κάθε μορφής σχηματισμοί από πάγο, τεράστιες κολώνες και πύργοι από πάγο καθώς και πολύ εντυπωσιακοί παγωμένοι καταρράκτες!
Με συνολικό μήκος πάνω από 40 χιλιόμετρα (!) ανακαλύφθηκαν τυχαία το 1879, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής δεν έμπαιναν στο σπήλαιο καθώς φοβόντουσαν πως είναι η είσοδος της κόλασης ! Σήμερα έχει πάνω από 200.000 επισκέπτες τον χρόνο.
Το σπήλαιο έχει θερμοκρασίες μονίμως κάτω του μηδενός και έτσι οι αρχαίοι πάγοι δεν λιώνουν ποτέ αλλά λόγω των αέριων ρευμάτων που δημιουργούνται αλλάζουν συνεχώς σχήμα.

Αυστρία η σπηλιά των πάγων 1 Τα μυστήρια της Γης

Αυστρία η σπηλιά των πάγων 2 Τα μυστήρια της Γης

Αυστρία η σπηλιά των πάγων 3 Τα μυστήρια της Γης

—————————————————————————————————————-


Νεκρή θάλασσα – 400 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας!

Η Νεκρά Θάλασσα, στα σύνορα Ισραήλ και Ιορδανίας, θεωρείται το “χαμηλότερο” σημείο του πλανήτη μας που βρίσκεται σε ξηρά (μάλιστα η ακριβής τοποθεσία υποδηλώνεται από μια πλάκα στην Ιορδανική πλευρά) καθώς είναι 422 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.
Δεν είναι όμως μόνον αυτή η ιδιαιτερότητα της Νεκράς Θάλασσας. Το αλάτι που έχει η λίμνη είναι τόσο πολύ ώστε πρακτικά είναι αδύνατον να πνιγείς καθώς η άνωση σε κρατάει στην επιφάνεια! Πέραν αυτού θεωρείται το πρώτο spa στον κόσμο καθώς οι θεραπευτικές ιδιότητες των αλάτων της (αλλά και της . λάσπης της) ήταν πολύ γνωστά ήδη από την αρχαιότητα.

Νεκρή θάλασσα 1 Τα μυστήρια της Γης

Νεκρή θάλασσα 2 Τα μυστήρια της Γης

Νεκρή θάλασσα 3 Τα μυστήρια της Γης

—————————————————————————————————————-

Νησιά Socotra – το μέρος που ξέχασε ο χρόνος

Τα νησιά Socotra (ανοιχτά της Υεμένης, στο λεγόμενο Κέρας της Αφρικής) μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από έναν απίστευτο φανταστικό κόσμο. Παράξενα φυτά και περίεργοι κορμοί δέντρων συνθέτουν την πανίδα αυτών των νησιών – θα ένοιωθε κανείς κάτι σαν να βρίσκεται σε ένα κόσμο που μοιάζει αλλά δεν βρίσκεται στον πλανήτη Γη. Αν μας ζήταγε κανείς να βαθμολογήσουμε μάλλον θα τα τοποθετούσαμε πρώτα στην λίστα με τα πλέον περίεργα μέρη της γης μας, μαζί με το επόμενο.

Η αλήθεια είναι ότι όντως αυτά τα νησιά τα ξέχασε ο χρόνος – καθώς αποκολλήθηκαν πριν από 20 περίπου εκατομμύρια χρόνια από την Αφρική, παρέμειναν σχεδόν αναλλοίωτα και αυτό που θα αντικρύσει ο επισκέπτης σίγουρα θα του μείνει αξέχαστο! Το 1/3 των φυτών του νησιού δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο και το περίεργο περιβάλλον δημιουργεί μια απόκοσμη αίσθηση!

Νησιά Socotra 1 Τα μυστήρια της Γης

Νησιά Socotra 2 Τα μυστήρια της Γης

Νησιά Socotra 3 Τα μυστήρια της Γης


Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος – Εντελώς εξωγήινο…

Νήσος Σοκότρα Socotra Island Είναι σα να είσαι σε άλλο πλανήτη… Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις. Το νησί αυτό διαλύει κάθε έννοια “φυσιολογικού” για ένα τοπίο εδώ στη Γη

011 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Φαντάσου να ξυπνήσεις μια μέρα στο νησί αυτό και να ρίξεις μια ματιά γύρω σου. Μετά από ένα επιφώνημα έκπληξης θα νομίσεις ότι σε μετέφεραν σε κάποιο άλλο πλανήτη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ομάδα τεσσάρων νησιών που έχει μείνει απομονωμένη γεωγραφικά από την Αφρικανική ήπειρο για περισσότερο από 6 ή 7 εκατομμύρια χρόνια. Όπως και τα νησιά Γκαλαπάγκος, το νησί αυτό βρίθει από περίπου 700 εξαιρετικά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, το 1/3 των οποίων είναι ενδημικά εκεί, δηλαδή δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στη Γη.

02 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

03 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Το κλίμα είναι αντίξοο, ζεστό και ξηρό, αλλά και όμως – τα πιο καταπληκτικά φυτά ευδοκιμούν εκεί. Ευρισκόμενο στον Ινδικό Ωκεανό, 250 χλμ. από τη Σομαλία και 340 χλμ. από την Υεμένη, οι πλατειές αμμώδεις παραλίες υψώνονται σε σχιστολιθικές πλαγιές γεμάτες από σπηλιές (μερικές μέχρι και 7 χλμ. μήκος) και σε βουνά ύψους 1525 μέτρων .

04 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Το όνομα Σοκότρα προέρχεται από τα Σανσκριτικά και σημαίνει Ευδαιμονία.

05 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Μερικές από τις ποικιλίες των φυτών και των δένδρων μέσα από γεωλογική απομόνωση είναι γένη 20 εκατομμυρίων ετών.

06 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Το δένδρο “Αίμα του Δράκου” είναι πηγή πολύτιμων συστατικών, βαφών αλλά και φαρμάκων για όλες τις ασθένειες. Από άπόσταση φαίνονται σαν ιπτάμενοι δίσκοι και από πάνω σα γιγάντια μανιτάρια.

07 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Το “Άνθος της Ερήμου” μοιάζει με πόδι ελέφαντα.

08 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

09 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Αυτό το φυτό φαίνεται να μη χρειάζεται καθόλου χώμα και περνά τις ρίζες του κατευθείαν μέσα από το βράχο.

10 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

11 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Επίσης έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και του αρέσει να “χαμογελάει” για μια φωτογραφία.

12 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Παρακάτω ένα “λαχανικό” που το συναντούμε και στην Κροατία.

 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Το παράξενο και εξαιρετικά σπάνιο δένδρο “Αγγουριά” ναι βγάζει αγγουράκια.

 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Η κυκλοφορία είναι πρόβλημα καθώς δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου δρόμοι. Παρόλα αυτά το νησί έχει 40.000 κατοίκους. Η κυβέρνηση της Υεμένης έφτιαξε τους πρώτους δρόμους μόλις πριν δυο χρόνια μετά διαπραγματεύσεις με την UNESCO που ανακήρυξε το νησί Παγκόσμια Φυσική Κληρονομιά. Ξεχάστε τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, εδώ επιτρέπεται μόνο “οικοτουρισμός” που διαφυλάσσει την τοπική οικονομία και τον τρόπο ζωής.

 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Το νησί είναι παράδεισος επίσης για 140 διαφορετικά είδη πουλιών, 10 από τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Έχει στις ακτές του και μερικά πολύ ενδιαφέροντα ναυάγια.

 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Μια ιδέα από την μοναδική αρχιτεκτονική του Σοκότρα και της Υεμένης γενικότερα. Al Hajarah, Υεμένη – τυλιγμένη στην ομίχλη.

 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

 Ένα νησί που μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος   Εντελώς εξωγήινο...

Το θέμα είναι από τον “Antonios Grizos”

Ισλανδία – η χώρα της φωτιάς και του πάγου

Ατμοί, φυσαλίδες σε καυτά νερά δίπλα σε χιόνια και παγετώνες και μοναδικά τοπία πέρα από κάθε περιγραφή. Η Ισλανδία είναι ένα από τα πιο παράξενα μέρη στην Γη μας, μέρη με πραγματικά άγρια ομορφιά. Δεν έχει δέντρα, έχει ελάχιστους κατοίκους (που κάνουν μπάνιο σε θερμές πηγές, ακόμα και τον χειμώνα) και είναι ο μεγαλύτερος παγετώνας του πλανήτη μας !

Επιπλέον το πολικό σέλας, ένα από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά φαινόμενα του κόσμου μας, συντελεί στην ανεπανάληπτη επιβλητικότητα αυτών των απίστευτων και αλλόκοτων τοπίων!

Ισλανδία 1 Τα μυστήρια της Γης

Ισλανδία 2 Τα μυστήρια της Γης

Ισλανδία 3 Τα μυστήρια της Γης

—————————————————————————————————————-

Ουζμπεκιστάν – η Πύλη της Κόλασης

Δεν είναι ηφαίστειο – στην τρύπα αυτή καίει διαρκώς μια τεράστια φωτιά από φυσικό αέριο, το οποίο αναδύεται από τα έγκατα της γης, εδώ και 35 χρόνια συνεχόμενα!

Ή φωτιά ξεκίνησε όταν έγινε μια γεώτρηση σε εκείνο το σημείο που χτύπησε σε κάποιο (προφανώς τεράστιο) θύλακα φυσικού αερίου και κατέρρευσε. Καθώς η περιοχή γέμισε (επικίνδυνο) φυσικό αέριο που απειλούσε την κατοικημένη περιοχή αποφασίστηκε να γίνει ανάφλεξη του αερίου, δημιουργώντας αυτό το περίεργο αξιοθέατο, που είναι πλέον γνωστό σαν “η πύλη της κόλασης”, ονομασία που μάλλον την αξίζει! Βρίσκεται κοντά στην πόλη Darvaz του Ουζμπεκιστάν.

Ουζμπεκιστάν 1 Τα μυστήρια της Γης

Ουζμπεκιστάν 2 Τα μυστήρια της Γης

Ουζμπεκιστάν 3 Τα μυστήρια της Γης

—————————————————————————————————————-

Μεξικό – Το σπήλαιο των γιγάντιων κρυστάλλων

Αναμφίβολα δεν υπάρχει άλλο τέτοιο μέρος στον πλανήτη μας! Από το 2000 που ανακαλύφθηκε τυχαία, σαν συνέχεια ενός ορυχείου, το σπήλαιο των γιγάντιων κρυστάλλων στην περιοχή της Νότιας Chihuahua στο Μεξικό γοήτευσε όλο τον κόσμο με την απόκοσμη ομορφιά του!
Δείτε την φωτογραφία και τις ανθρώπινες φιγούρες (με τις πορτοκαλί στολές) για να αντιληφθείτε το απίστευτο μέγεθος των κρυστάλλων αυτών, που φτάνου τα 9,2 μέτρα σε μήκος και περίπου 1,2 μέτρα σε πλάτος! Με απίθανες μορφές και σχήματα πραγματικά σου κόβουν την ανάσα – οι φωτογραφίες είναι από μια από τις πρώτες αποστολές εξερεύνησης ενώ μπορείτε να δείτε και άλλες φωτογραφίες από το γνωστό περιοδικό National Geographic καθώς και ένα άρθρο στο website τους.

Μεξικό 1 Τα μυστήρια της Γης

Μεξικό 2 Τα μυστήρια της Γης

Μεξικό 3 Τα μυστήρια της Γης

—————————————————————————————————————-

Νέα Ζηλανδία – το σπήλαιο με τον “φυσικό” φωτισμό

Στο Waitomo της Νέας Ζηλανδίας (νότια του Auckland, στο Βόρειο νησί) υπάρχει μια σειρά από μοναδικά σπήλαια που δεν είναι απλά όμορφα αλλά έχουν έναν ιδιαίτερο .φωτισμό. Όχι από λάμπες αλλά από τα φωσφορίζοντα σκουλήκια του είδους Arachnocampa luminosa, που υπάρχουν μέσα σε αυτά τα σπήλαια κατά χιλιάδες.
Τα . φωτεινά αυτά ζωύφια υφαίνουν ιστούς από την οροφή, οι οποίοι κρέμονται και προσελκύουν έντομα με το απαλό φως τους. Το θέαμα είναι εκπληκτικό καθώς χιλιάδες “φωσφορίζουσες κλωστές”, θυμίζουν σκηνές από την ταινία Avatar. Να θυμίσουμε ότι η ταινία γυρίστηκε στην Νέα Ζηλανδία.

Νέα Ζηλανδία 1 Τα μυστήρια της Γης

Νέα Ζηλανδία 2 Τα μυστήρια της Γης

Νέα Ζηλανδία 3 Τα μυστήρια της Γης

—————————————————————————————————————-

Arizona – Τα γλυπτά βράχια

Το φαράγγι της Αντιλόπης, στην γη των Ινδιάνων Navajo στο Page της Arizona μοιάζει με ζωγραφικό πίνακα και όχι με βράχια. Είναι το φαράγγι με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Αμερική μετά το Grand Canyon και δικαίως!
Οι απίστευτες πτυχώσεις των βράχων γίνονται ακόμα πιο απίστευτες το μεσημέρι όταν οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στα βράχια και τα χρωματίζουν με όλες τις αποχρώσεις του ερυθρού φάσματος – τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν αυτό το υπερθέαμα της φύσης!

Arizona 1 Τα μυστήρια της Γης

Arizona 2 Τα μυστήρια της Γης

Arizona 3 Τα μυστήρια της Γης

Arizona 4 Τα μυστήρια της Γης

Arizona 5 Τα μυστήρια της Γης

—————————————————————————————————————-

Το θέμα αυτό μας ήρθε με e-mail από τον “Antonios Grizos”


Πηγή

http://blog.moudaniwn.gr/%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B7%CF%82-10727
Διαβάστε περισσότερα...