Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΒΥΘΟΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΚΡΥΒΕΙ ΜΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;

Η ομάδα του σουηδικού εξερευνητικού πλοίου Ocean Explorer αναζητά εδώ και πολλά χρόνια ναυάγια και θησαυρούς κρυμμένους στο βυθό της θάλασσας. Σε πρόσφατο ταξίδι τους όμως (στις 19 Ιουνίου του 2011), τους περίμενε μία έκπληξη, έξω από κάθε φαντασία!



Στο κόλπο της Βοθνίας στη Βαλτική Θάλασσα, κάπου μεταξύ Σουηδίας και Φιλανδίας, τα σόναρ του καραβιού, ηχοεντοπιστικά συστήματα που χαρτογραφούν το βυθό, εντόπισαν ένα περίεργο δισκοειδές αντικείμενο... διαμέτρου 18 μέτρων! Παρατηρώντας καλύτερα την χαρτογραφημένη εικόνα, είδαν ότι η βύθιση του αντικειμένου έγινε βίαια, αφού το άγνωστο σκάφος έχει αφήσει στην επιφάνεια του βυθού από την μετακίνηση του ίχνος... 300 μέτρων!
Ο επικεφαλής της εξερευνητικής ομάδας, Peter Lindberg, δήλωσε: "Βλέπεις πολλά περίεργα αντικείμενα σ' αυτή τη δουλειά, αλλά στα 18 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα! Το σχήμα είναι εντελώς... ένας κύκλος!"
Φυσικά, τα σενάρια άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν από τη στιγμή που η ομάδα δημοσιοποίησε τις εικόνες. Πολλοί μίλησαν για ufo που βυθίστηκε προσκρούοντας στο βυθό, ορισμένοι για αφύσικο γεωλογικό σχηματισμό και κάποιοι άλλοι για ένα παράξενο αρχαιολογικό εύρημα.
Η ανακάλυψη αυτή αμέσως προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων των Μέσων Ενημέρωσης στη Σουηδία αλλά και τις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες. Η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της χώρας, ενώ τα κανάλια μετέδιδαν για μέρες ρεπορτάζ από τις έρευνες στην θαλάσσια αυτή περιοχή. Αναμένουμε… για περισσότερα!




Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Εντοπίστηκε «σούπερ-Γη» που θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή

Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν 50 άγνωστους έως τώρα πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος και, ανάμεσα τους, υπάρχουν 16 εξωπλανήτες που εμπίπτουν στην κατηγορία της «σούπερ-Γης», δηλαδή έχουν μάζα μεγαλύτερη από του πλανήτη μας αλλά μικρότερη του Δία. Μία μάλιστα «σούπερ-Γη», σε απόσταση περίπου 35 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του Αστερισμού του Ιστίου, βρίσκεται στην λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη» του άστρου της, δηλαδή σε μια περιοχή που πληροί τις προϋποθέσεις φιλοξενίας ζωής.



Είναι η δεύτερη φορά, μετά την πρώτη το 2007 (πλανήτης Gliese 581 d), που οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν ένα εξωπλανήτη σε μια δυνητικά κατοικήσιμη ζώνη (ούτε πολύ ζεστή, ούτε πολύ κρύα), δηλαδή στη σωστή απόσταση από το άστρο του, ώστε να καθίσταται εφικτή η ανάπτυξη ζωής σε αυτόν - τουλάχιστον όπως την ξέρουμε στη Γη. Η ανακάλυψη των εξωπλανητών έγινε με το όργανο (φασματογράφο) Harps, που βρίσκεται στο διαμέτρου 3,6 μέτρων τηλεσκόπιο «Λα Σίλα» του Ευρωπαϊκού Νοτίου Παρατηρητηρίου στη Χιλή, από ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής τον δρα Μισέλ Μαγιόρ του πανεπιστημίου της Γενεύης, ο οποίος είχε ανακαλύψει τον πρώτο εξωπλανήτη το 1995.

Η ανακάλυψη παρουσιάστηκε σε συνέδριο στις ΗΠΑ με θέμα «Ακραία ηλιακά συστήματα» και επίσης πρόκειται να δημοσιευτεί στο περιοδικό αστρονομίας και αστροφυσικής «Astronomy and Astrophysics», σύμφωνα με το BBC, τη βρετανική «Γκάρντιαν» και το «Science».Οι 50 νέοι εξωπλανήτες κινούνται σε τροχιές γύρω από άστρα που μοιάζουν πολύ με τον ήλιο μας. Πέντε από αυτούς έχουν μάζες το πολύ πενταπλάσιες σε σχέση με την μάζα της Γης. Οι πλανήτες αυτοί θα αποτελέσουν στόχους προτεραιότητας στο μέλλον για τα διαστημικά τηλεσκόπια, που θα αναζητήσουν ίχνη ζωής στις ατμόσφαιρές τους (π.χ. την χημική «υπογραφή» του οξυγόνου).

Η πιο όμοια στον πλανήτη μας «σούπερ-Γη», με την κωδική ονομασία HD 85512 b, εκτιμάται ότι έχει μάζα μόνο 3,6 φορές μεγαλύτερη από τη Γη και βρίσκεται στο άκρο μιας κατοικήσιμης ζώνης (τέτοια θεωρείται μια σχετικά στενή περιοχή γύρω από ένα άστρο, όπου μπορεί να υπάρξει υγρό νερό στην επιφάνεια του πλανήτη, το οποίο θεωρείται ζωτικό για την ύπαρξη ζωής).«Σούπερ-Γη» καλείται ένας εξωπλανήτης αν έχει μάζα μέχρι δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή της Γης. Εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης έχει βαρύτητα 1,4 φορές μεγαλύτερη της αντίστοιχης γήινης, θερμοκρασίες από 30 έως 50 βαθμούς Κελσίου και μεγάλη υγρασία, με συνέπεια η ατμόσφαιρά του να είναι μάλλον πνιγηρή. «Δεν εννοούμε ότι αυτός ο πλανήτης θα είναι κατοικήσιμος για εμάς τους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστρονόμος Λίζα Καλτενέγκερ του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ, η οποία δεν απέκλεισε όμως ότι άλλες μικρότερες μορφές ζωής θα μπορούσαν να επιβιώσουν εκεί. Το έτος στον πλανήτη αυτό διαρκεί δύο γήινους μήνες και ο ήλιος του είναι περίπου 1.000 βαθμούς Κελσίου ψυχρότερος από το δικό μας ήλιο. Οι αστρονόμοι επίσης έκαναν νέους υπολογισμούς σχετικά με την πιθανότητα ένα άστρο όπως ο ήλιος μας να διαθέτει γύρω του στερεούς μικρομεσαίους πλανήτες όπως η Γη, σε αντίθεση με αέριους γίγαντες όπως ο Δίας. Κατέληξαν στην εκτίμηση ότι περίπου το 40% αυτών των άστρων έχουν σε τροχιά γύρω τους τουλάχιστον ένα πλανήτη με μάζα μικρότερη από αυτή του Κρόνου. Με άλλα λόγια, πιστεύουν ότι στο γαλαξία μας αφθονούν οι μικροί βραχώδεις πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη. Μέχρι τώρα οι αστρονόμοι είχαν ανακαλύψει 564 επιβεβαιωμένους εξωπλανήτες, ενώ άλλοι 1.780 περίπου, που έχουν εντοπιστεί από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» (εκτοξεύτηκε τον Μάρτιο του 2009),αναμένουν την επιβεβαίωσή τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

ΒΑΣΙΚΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Διαβάστε πρώτα το κείμενο αυτό πριν εξετάσετε την εικόνα που βρίσκεται συνημμένη στο μήνυμα αυτό .

Η εικόνα χρησιμοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών/συμβούλων αξιολόγησης προσωπικού σε μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και αποσκοπεί στον έλεγχο των δυνατοτήτων και της ετοιμότητας του ατόμου για εργασιακή εφεδρεία !


(ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ: Διαβάστε πρώτα το κείμενο αυτό πριν εξετάσετε την εικόνα)





Κοιτάξτε τα 2 δελφίνια που πηδάνε πάνω από το νερό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Και τα 2 δελφίνια είναι ίδια.

Οι ερευνητές/σύμβουλοι αξιολόγησης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν ένα άτομο έχει χαμηλά προσόντα, τότε νομίζει ότι τα 2 δελφίνια φαίνονται ΛΙΓΟ διαφορετικά.
Αν βλέπει ΠΟΛΛΕΣ διαφορές μεταξύ των 2 δελφινιών, αυτό σημαίνει ότι το άτομο που εξετάζει την εικόνα εκτός από χαμηλά προσόντα ανήκει και σε ομάδα πλεονάζοντος προσωπικού και είναι ιδανικός υποψήφιος για ΕΞΟΔΟ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ !!
Για να μην σας τρώει η αγωνία για το μέλλον σας, παρακαλώ να μελετήστε προσεκτικά την εικόνα και αν βλέπετε πολλές διαφορές μεταξύ των 2 δελφινιών, ενημερώστε άμεσα τον προϊστάμενό σας, μαζέψτε τα πράγματά σας, πηγαίνετε στο σπίτι σας αμέσως και ΚΑΛΗ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ !!!






Διαβάστε περισσότερα...

ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ...

Δεν ξέρω τί ακριβώς συμβαίνει με το περίφημο χρέος, το οποίο ήδη το έχουμε ξεπληρώσει στους “ φίλους και συμμάχους” μας, οι οποίοι συνεχίζουν να μας μας ζητάνε τα “ κέρατά τους”, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα το ξεχρεώσουμε ποτέ.











Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Τα σχόλια στο Twitter: «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια»!

Η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη όπου ανέφερε ότι «βασικός μου στόχος σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο», προκάλεσε κάθε είδους αρνητικές αντιδράσεις: από γέλιο μέχρι οργή.


Είναι πραγματικά καταπληκτικό το πως εν μέσω γενικευμένης… δυστυχία, πόσο πολλοί Έλληνες δεν χάνουν το χιούμορ τους! Παραθέτουμε αδιόρθωτα όσα καταγράφηκαν, αφού ακόμα και αυτό έχει την πλάκα του! Ορισμένα σχόλια είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένα και σκωπτικά…

Πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η ομιλία, στο twitter το hashtag #enas_ergazomenos γέμισε με κάθε είδους σχόλια. Παραθέτουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα:

@stathisdrogosis: Ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια, ένα βιβλίο ανά τάξη, ένας γιατρός ανά όροφο, ένα νερό ανά Βαγγελιώ

@aresburas: Μπορεί ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει, αν σ’ ένα ζεύγος δουλεύουν κ οι 2, θα πρέπει να χωρίσουν ή ο ένας να παραιτηθεί;

@BebecaVIP: Ήταν ένας Άγγλος, ένας Γάλλος κι #enas_ergazomenos

@mahas0: Αντε και με το καλό #enas_ergazomenos ανά πολυκατοικία

@Anasto7: Θα αναλάβουν κι οι πολιτικοί κάποιο βάρος λέει. “Μόνο ένα αυθαίρετο ανά υπουργό”

@PartonMike: Αντί να χαίρεστε που ο #enas_ergazomenos θα δουλεύει και οι υπολοίποι θα αράζουμε και θα του τα τρώμε, παραπονιέστε κιόλας. Μα πόσο αχάριστοι!

@olga_from_mars: γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους. που κάνω καταγγελία; #enas_ergazomenos

@NickolasSpirida: Προσφέρομαι να παντρευτω εργαζομενη γυναικα…ορκιζομαι να μην ψαξω ποτε για δουλεια. #enas_ergazomenos

@marie_la_bas: Πόσοι ημιαπασχολούμενοι μας κάνουν έναν εργαζόμενο? #enas_ergazomenos

@paiktour: Επόμενη κίνηση η θέσπιση του θεσμού του εργαζόμενου της γειτονιάς

@lenakas: …η Μενεγάκη, γάτα. προνόησε

@allufunmarx: -Ποιος φταίει πραγματικά για το #enas_ergazomenos σε κάθε οικογένεια; -Ο #enas_psifoforos του πασόκ σε κάθε οικογένεια.

@ergodektis: Ανταλλάσω εργαζόμενο αδερφό με άνεργη μέχρι 22 ετών. Απαιτείται φωτογραφία ολόσωμη με μπικίνι στη διεύθυνση…

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...