Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Bρήκα πως θα γλυτώσω την εισφορά για το σπίτι

Θα εισηγηθώ στη ΓΣ της πολυκατοικίας μία προσθήκη….










Διαβάστε περισσότερα...

Η κρίση ξεκίνησε - Βγήκαν τα νορβηγικά - Σπεύδει το Π.Ν. - Ετοιμότητα στις Ε.Δ.

Η κρίση ξεκίνησε: Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΕΘΑ στο defencenet.gr, το νορβηγικό σκάφος M/V BERGEN SURVEYOR και τα τρία συνοδά σκάφη απέπλευσαν από την Αττάλεια πριν τρεις ώρες περίπου και ήδη βρίσκονται εγκλωβισμένα στο ελληνικό σύστημα επιτήρησης, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις τους κάθε δευτερόλεπτο. Αυτή την στιγμή έχουν ξεκινήσει σεισμικές έρευνες. Aρχικά κινήθηκαν προς τα όρια τουρκικής και ελληνικής υφαλοκρηπίδας και τώρα κινούνται ανατολικά, εγγύτερα στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα. Τα νορβηγικά σκάφη παρακολουθούνται από απόσταση από μία φρεγάτα και ένα περιπολικό του τουρκικού Ναυτικού, ενώ στην περιοχή πετούν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμο CN-235-100.  Από ελληνικής πλευράς έχουν ήδη γίνει διαβήματα σε Άγκυρα και Όσλο και μονάδες του ελληνικού Στόλου σπεύδουν στην περιοχή. Μόλις εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα προσεγγιστεί από τα ελληνικά πλολεμικά και θα του ζητηθεί να αποχωρήσει άμεσα. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά…
Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πέρασαν άμεσα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η κυπριακή Εθνοφρουρά εδώ και λίγες ώρες. Στην Πολεμική Αεροπορία που αναμένεται για άλλη μια φορά να σηκώσει το βάρος της κρίσης σε ότι αφορά την στρατιωτική αντιμετώπιση του ζητήματος, υπήρξε ανάκληση αδειών για την ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον.
Οι ετοιμότητες στην ΠΑ δεν έχουν αλλάξει ακόμα (έτσι ή αλλιώς είναι υψηλές), αλλά υπάρχει πλάνο για αύξηση των readiness. Έχει δοθεί από την ηγεσία η εντολή να αυξηθούν οι διαθεσιμότητες των μαχητικών με την χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων όπου είναι δυνατόν (το μεγάλο πακέτο των ανταλλακτικών που συζητείται από το 2008, παρά το γεγονός ότι έχει εγκριθεί από την Ελλάδα και το Κογκρέσο ακόμα δεν έχει φτάσει!).
Πάντως τα ΕΛΠΕ υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν καύσιμα, ακόμα και αν δεν πληρωθούν άμεσα! Αφού πρώτα συνεκτίμησαν ότι υπάρχει κίνδυνος επίταξης των αποθεμάτων τους…
Η Π.Α. θα φιλοξενήσει και ισραηλινά μαχητικά στις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας αν απαιτηθεί μεταστάθμευσή τους στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ελληνο-ϊσραηλινού συμφώνου συμμαχικής δράσης.
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στους λοιπούς Κλάδους, με το Πολεμικό Ναυτικό να αποκτά από χθες το απόγευμα όταν ανακοινώθηκαν οι σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ διαφορετικό, ξεχωριστό ρόλο από αυτόν που αρχικά προγραμματιστεί να έχει, δηλαδή της παραμονής εντός της ελληνικής επικράτειας, χωρίς άμεση εμπλοκή στα τεκταινόμενα στην Α.Μεσόγειο: Το Πολεμικό Ναυτικό είναι αυτό που θα έχει το ρόλο που είχε και τον Οκτώβριο του 2008 (αν βέβαια οι Νορβηγοί δεν πειστούν ότι πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από την περιοχή μετά τα ελληνικά διαβήματα) δηλαδή αυτό που «θα κάνει τις διαπραγματεύσεις» και θα καλέσει τα νορβηγικά και τα τουρκικά σκάφη να αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η  οποία όπως βλέπουμε και στο χάρτη των τουρκικών ερευνών που δημοσιεύουμε για πρώτη φορά, αποτελεί περίπου το 1/3 του χώρου που έχει ανακοινώσει η Τουρκία στη NAVTEX που δημοσιεύει επίσης σήμερα κατ’αποκλειστικότητα το defencenet.gr:
ZCZC FA23
150739 UTC SEP 11
ANTALYA TURK RADIO
NAVTEX NW NR: 604/11
DEDITERRANEAN SEA
SEISMIC SURVEY BY M/V BERGEN SURVEYOR, M/V SHARONA, M/V GLOMAR VENTURE AND THOR BEAMER. BETWEEN 15 SEP - 15 NOV IN AREA BOUND BY.
34 30.85N 029 29.50E
53 53.37N 029 32.53E
36 14.83N 030 15.51E
36 08.47N 030 25.18E
36 75.70N 030 41.20E
36 45.97N 031 18.50E
36 30.55N 032 01.22E
36 04.18N 032 28.78E
35 35.93N 032 41.08E
35 16.00N 032 00.00E
34 23.13N 031 41.83E
5 NM WIDE BERTH ADVISED.
NNNN
---
NGİLİZCE    15.09.2011
Saat : 00:50   15.10.2011
Saat : 20:50   ANTALYA
Εκεί είναι ένα ερώτημα του πως θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά αν επιμείνει η Άγκυρα στην πρόθεσή της να ακυρώσει το Καστελόριζο ως χερσαίο τμήμα της ελλαδικής επικράτειας που έχει ΑΟΖ. Πιθανόν εδώ να υπάρξει ο σοβαρότερο πρόβλημα ασφάλειας: Αν δεν πειθαρχήσουν οι Τουρκο-νορβηγοί θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από ελληνικής πλευράς. Αν δεν ληφθούν δημιουργείται de facto κατάσταση με απάλειψη του Καστελόριζου και της ΑΟΖ. Αν η γενικότερη στρατηγική συγκυρία ευνοεί την ελληνική πλευρά, αναμφίβολα δεν θα πρέπει να διστάσουμε. Αν το κάνουμε χάνουμε πολλά…
Στο Στρατό Ξηράς επίσης υπάρχει αυξημένη επιφυλακή και κυρίως αυξημένη επιτήρηση των δυνάμεων της «άλλης πλευράς». Στις ειδικές δυνάμεις επικρατεί η ίδια κατάσταση με την Π.Α. και το Ναυτικό, δηλαδή «ανάκληση αδειών μέχρι νεοτέρας».
Και οι τρεις Κλάδοι «ξεσκονίζουν» «δια πάν ενδεχόμενο» τα σχέδια ανάπτυξης δυνάμεων στη Κύπρο, όπου η Εθνοφρουρά τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει να έχει ξυπνήσει από τον λήθαργο που την είχε ρίξει η κυβέρνηση Χριστόφια και η νέα ηγεσία της να προσπαθεί να προλάβει σε λίγες ημέρες να φέρει το στράτευμα σε ικανοποιητική κατάσταση.
Στις μονάδες της «πράσινης γραμμής» επικρατεί εικόνα « επιχείρησης διασποράς» με στόχο την ταχύτατη κίνηση σε περίπτωση που υπάρξει κάποια κίνηση από τις κατοχικές δυνάμεις. Οι επιλαρχίες των Τ-80, ΑΜΧ-30/30Β2, ΒΜΡ-3 που θα σηκώσουν το βάρος του αγώνα έχουν υψηλή διαθεσιμότητα και πάνω απ’όλα υψηλό ηθικό.
Γενικά η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά εμφανίζεται για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια ανήσυχη. Και όταν λέμε ότι μια ελληνική κυβέρνηση όπως η σημερινή του Γ.Παπανδρέου είναι «ανήσυχη» για την εξέλιξη των συνθηκών ασφάλειας τις επόμενες ημέρες, πιστέψτε μας, είναι είδηση!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 Πηγή

 
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ 2011

Τώρα που θα πάμε να πληρώσουμε καλόν είναι να συνυποβάλουμε την παρούσα δήλωση επιφύλαξης. Δεν ξερει κανείς τί γίνεται στο μέλλον αν η έκτακτη εισφορά κριθεί αντισυνταγματική.







 Λήψη (21 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

Bill Clinton - Battle of Thermopylae and the passengers on United 93











Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι θα μας τον... πιάσουνε!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Καλή σχολική χρονιά με.. φωτοτυπίες















































































































Διαβάστε περισσότερα...