Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Σκάνδαλο στην μπανανία μας













Ο κύριος Κλέων Παπαδόπουλος είναι Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Οι ζημιές εξαμήνου για το ΤΤ ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 498,4 εκατ. ευρώ. Kαι δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, αφού οι περισσότερες τράπεζες έχουν φέτος ζημίες.
Τι κάνουν λοιπόν οι Τράπεζες; Μαζεύονται.


Κλείνουν δηλαδή καταστήματα και μεταφέρουν το προσωπικό σε άλλα ώστε να επιτύχουν οικονομίες κλίμακος.

Μία τράπεζα όμως, ανοίγει καινούριο υποκατάστημα!

Ποιά; Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του κ.Κλέωνα Παπαδόπουλου.

Ποιός είναι ο κ.Παπαδόπουλος; Στενός φίλος του Ανδρέα Ανδρέα Παπανδρέου (“Αντρίκου”), του αδερφού του Πρωυθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου δηλαδή, που έγινε γνωστός από κάτι CDS, I4CENSE, χορηγίες κλπ, αλλά αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε παντού στο διαδίκτυο και κυρίως στο olympia.gr.

Πού στήνεται το νέο κατάστημα του Τ.Τ. του οποίου η μετοχή διαπραγματεύεται 12 φορές κάτω από την εισαγωγή της; Στη Θεσσαλονίκη και για την ακρίβεια στην οδό Βασιλίσσης 129Α, δίπλα από την εκκλησία της Ανάληψης, στον παράδρομο που βλέπετε όσοι κατεβαίνετε στο κέντρο από τα Ανατολικά.

Και πού είναι το παράξενο;Ότι στα 200 μέτρα από το σημείο, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 84 και Σκιάθου, υπάρχει κι άλλο κατάστημα ΤΤ !  

Αλλά και 300 μέτρα παρακάτω, υπάρχει κι άλλο κατάστημα ! Στην οδό Βασ.Όλγας 84 ! Δείτε τα καταστήματα από το site του ΤΤ:

Τι ήταν όμως το συγκεκριμένο ακίνητο, πριν ανοίξει εκεί νέο κατάστημα Τ.Τ.;
Στο ισόγειο κατάστημα της οδού Βασιλίσσης Όλγας 129 Α (Ανάληψη) στη Θεσσαλονίκη, στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ένα κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών της γνωστής σειράς EXPERT, (ενοικιάστρια η εταιρεία ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ Α.Ε.) το οποίο όπως χιλιάδες άλλα καταστήματα έκλεισε, αφήνοντας πίσω του χρέη, ανεργία, πόνο και δυστυχία. Όπως ήταν φυσικό θα έμενε κενό λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης δημιουργώντας αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα και στην ιδιοκτήτρια.   Όμως, παρά το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν 20.000 ανοίκιαστα ακίνητα, το συγκεκριμένο ακίνητο, έδωσε ο ….Θεός και νοικιάστηκε. Ξεκίνησαν μάλιστα οι εργασίες. Δείτε πώς είναι σήμερα:

Ποιανού όμως είναι το συγκεκριμένο κατάστημα που είχε την τύχη να ενοικιαστεί γρήγορα; Ιδιοκτήτριά του ακινήτου ειναι η κυρία ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝΝΑ σύζυγος ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ, το γένος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ ΤΣΟΥΔΗ.

Με το υπ’αριθμ. 39541/30-4-1996 συμβόλαιο η κ.Αλεξίου ¶ννα παρεχώρησε την ψιλή κυριότητα του συγκεκριμένου ακινήτου στον γιό της Ευάγγελο και κράτησε την επικαρπία (το εισόδημα δηλαδή).

Η κυρία Αλεξίου όμως έχει και μια κόρη: Την  Μαριάνθη Αλεξίου του Ζαχαρία και της ¶ννας (η οποία έχει το όνομα της γιαγιάς της Μαριάνθης)

Και εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον:

Η Μαριάνθη Αλεξίου του Ζαχαρία και της ¶ννας, η κόρη της ιδιοκτήτριας του ακινήτου που νοίκιασε με υψηλό μάλιστα τίμημα (300% περισσότερο από ότι το διπλανό κατάστημα UNITED  SPORTS), τυχαίνει να είναι … σύζυγος του Αντρίκου Παπανδρέου !

Του φίλου του Κλέωνα Παπαδόπουλου. Του αδερφού του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

 Ιδού η οικογενειακή μερίδα 34377 στο δήμο Ν.Ερυθαίας:


alt


Διατυπώνεται λοιπόν το ερώτημα, αν όλη αυτή η υπόθεση είναι νόμιμη, αν είναι προς το συμφέρον της κρατικής τράπεζας να κάνει και τρίτο κατάστημα στα 200 μέτρα, και το κυριότερο αν είναι πολιτικά ηθικό να μισθώνεται από κρατική Τράπεζα, εν μέσω κρίσης, κατάστημα από την πεθερά του αδελφού του Πρωθυπουργού.


Αναμένονται απαντήσεις για τη «σύμπτωση».


Για την υπόθεση πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσει αίτημα, κατά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, να προσκομίσει η διοίκηση του ΤΤ, την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε η μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου της πεθεράς του κ.Α.Παπανδρέου. Αν υπάρχει απόφαση Δ.Σ. !!!


Σημείωση: τα cds που είχε το ΤΤ πουλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2009 στην τιμή του 1,4 δισ. ¤, δηλ. όταν ο ΓΑΠ συζητούσε με το ΔΝΤ, που σημαίνει ότι όταν οι συζητήσεις θα δημοσιεύονταν ή το ΔΝΤ θα ανελάμβανε την Διοίκηση της χώρας, όπως και έγινε τελικά λίγους μήνες αργότερα, η αξία των θα πολλαπλασιαζόταν, Η αξία αυτών των cds υπολογίζεται σήμερα πάνω από 35 δισ ¤. Όμως σύμφωνα με δημοσιογράφο του CBS η πώληση αυτή έγινε με εντολή του ΓΑΠ και το Fund που τα αγόρασε έχει στο Διοικητικό του Συμβούλιο γνωστά ονόματα Ελλήνων….. Πόσα έχασε το Ελληνικό Δημόσιο και πόσα κερδίζουν “μερικοί” που γνώριζαν από πρώτο χέρι τις ενέργειες του ΓΑΠ με το ΔΝΤ. Τα συμπεράσματα δικά σας.


Τελικά ο αδελφός του ΓΑΠ είναι πανταχού παρόν!!!!

 ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ From:Dimopoulos Antonios Sent: Thursday, September 29, 2011 9:12 AM


 Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Ανέκδοτες φωτογραφίες από τον πόλεμο 1940-1945 (03) pps

Διαβάστε περισσότερα...

Κωνσταντινούπολη: το Μεγάλο Παζάρι.pps

Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : venizeline













Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΤΑΞΗ - Το νέο επιτραπέζιο....






Διαβάστε περισσότερα...

ΧΡΥΣΑ ΛΟΥΚΕΤΑ: Γονάτισαν και τα ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας

Εμπορικές φίρμες με ιστο­ρία δεκαετιών, εκλε­κτή πελατεία και φήμη, λυγί­ζουν υπό την πίεση της ύφεσης που δεν κάνει διακρίσεις, χτυπώντας ακό­μα και τα πιο "δυνατά" πό­στα στο κέντρο της Αθήνας





Τίτλοι τέλους
«Ευχαριστούμε την πελατεία μας των 112 ετών. Κατάστημα Νησιώτης 1899-2011». Με αυτή τη φράση αναρτημένη σε ένα πανό στη βιτρίνα του το ιστορικό κατάστημα ασημικών κατέβασε ρολά την περασμένη Κυριακή
Η κρίση έχει πλήξει για τα καλά όλες τις "δυνατές" εμπορικές συνοικίες της χώρας. Οι πολυσύχναστοι δρόμοι στην καρδιά της πρωτεύουσας παρουσιάζουν μια εικόνα θλιβερή. Κλειστά καταστήματα, άδειες βιτρίνες, μαγαζιά έχουν μεταφερθεί σε λιγότερο ακριβές ζώνες.
Οσο βαθύτερα εισέρχεται η Ελλάδα στην ύφεση, παραδοσιακά "κάστρα" του εμπορικού κόσμου καταρρέουν. Επιχειρήσεις φημισμένες, με παραδοσιακή πελατεία, που στεγάζονταν στα καλύτερα πόστα βάζουν λουκέτο. Και όσοι έμποροι αντέχουν δεν ξέρουν τι τους... ξημερώνει.
"Ευχαριστούμε την πελατεία μας των 112 ετών. Κατάστημα Νησιώτης 1899-2011". Με αυτή τη φράση αναρτημένη σε ένα πανό στη βιτρίνα του ιστορικού καταστήματος ασημικών αποχαιρέτησε την περασμένη Κυριακή η κ. Μάρα Νησιώτη τους πελάτες της. Κατέβασε τα ρολά και έφυγε... Ηταν μια δύσκολη απόφαση που "ζυμωνόταν" για περισσότερο από 6 μήνες στο μυαλό της.
Τις επόμενες ημέρες οι δύο υπάλληλοι που εργάζονταν επί σειρά ετών στην επιχείρηση κανόνιζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Η κ. Σοφία Βασιλοπούλου δούλευε εκεί 26 χρόνια, τοποθετούσε τα εναπομείναντα ασημικά σε υφασμάτινες θήκες και μαζί με τη συνάδελφό της προσπαθούσαν να βάλουν σε τάξη την... υπεραιωνόβια ιστορία.
Η κρίση έχει χτυπήσει αλύπητα τον εμπορικό κόσμο, με αποτέλεσμα γνωστές φίρμες και μαγαζιά με μακρόχρονη ιστορία στο κέντρο της Αθήνας να βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο
Η κρίση έχει χτυπήσει αλύπητα τον εμπορικό κόσμο, με αποτέλεσμα γνωστές φίρμες και μαγαζιά με μακρόχρονη ιστορία στο κέντρο της Αθήνας να βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο
"Κατέβασα τα ρολά και ξήλωσα μια ζωή 100 ετών. Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να ευχαριστήσω τον κόσμο", λέει στο "Εθνος της Κυριακής" η κ. Νησιώτη, ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
"Με πόνεσε πάρα πολύ το ότι αναγκάστηκα λόγω της οικονομικής κρίσης να βάλω λουκέτο. Γνώριζα πολύ καλά εδώ και 6 μήνες ότι πρέπει να κλείσω το μαγαζί, αλλά ''δεν μου πήγαινε η καρδιά''. Ηταν ένα είδος μαρτυρίου, σαν να έχανα τον άντρα μου για δεύτερη φορά. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ουσιαστικά ''αιμοδοτούσα'' την επιχείρηση".
Γονάτισαν και τα ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας
Οι δυσκολίες
Ο σύζυγός της Σταύρος έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2010, όμως η ίδια τα τελευταία 5 χρόνια είχε αναλάβει τη διαχείριση του μαγαζιού γιατί τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε δεν του επέτρεπαν να ασχοληθεί.
Η επιχείρηση ξεκίνησε από τον παππού Νησιώτη το 1896 και λίγα χρόνια αργότερα το 1899 στεγάστηκε το κατάστημα στην ίδια θέση όπου και παρέμεινε μέχρι σήμερα. Σταδίου και Κολοκοτρώνη.
Γονάτισαν και τα ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας
"Από το μαγαζί μας έχει περάσει ολόκληρη η Ελλάδα. Ο κόσμος ερχόταν από παντού για να αγοράσει ασημικά, να κάνει τις προίκες των κοριτσιών. Τη ''χρυσή εποχή'' στην εταιρεία απασχολούνταν 35 υπάλληλοι. Τώρα είχαν απομείνει δύο κυρίες που δούλευαν μαζί μας", λέει η κ. Νησιώτη.
Το μαγαζί που διατηρούσε η οικογένεια στην Κηφισιά είχε κλείσει από το 2008. Οπως μας εξηγεί η ιδιοκτήτρια, δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τη λειτουργία και των δύο καταστημάτων από κοντά.
Γονάτισαν και τα ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας
"Ηταν πολύ ωραία χρόνια. Είχαμε πάντα προσωπική σχέση με τους πελάτες μας, γι' αυτό και αγαπώ πολύ τον κόσμο που μας στήριξε. Από την άλλη έχω μεγάλη πικρία, γιατί αυτό το παραδοσιακό μαγαζί της Αθήνας κατάφερε να ξεπεράσει τον πόλεμο, την Κατοχή, τον εμφύλιο, τη χούντα, τα επεισόδια του κέντρου, δύσκολες καταστάσεις και λύγισε μπροστά στο ΔΝΤ. Αυτή τη φορά δεν άντεξε. Με λυπεί το ότι οι ιθύνοντες δεν έδωσαν σημασία στη μεσαία τάξη και στους επιχειρηματίες. Εύχομαι να έχουμε δύναμη και να αντέξουμε ως λαός".
Η επιχειρηματίας παραδέχεται ότι τα ενοίκια των καταστημάτων στο κέντρο είναι υπερβολικά, όμως στη δική της περίπτωση σεβάστηκαν την παλαιότητα της εταιρείας. "Δεν εννοώ ότι το ενοίκιο ήταν χαμηλό, όμως οι λόγοι που με ανάγκασαν να κλείσω το μαγαζί είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Το δικό μας είδος είναι εξειδικευμένο και σίγουρα ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Εμείς δεν ανεβάσαμε ποτέ τις τιμές εδώ και 10 χρόνια που περάσαμε στο ευρώ. Ισως αυτό να ήταν το λάθος μας".
«Μετά λύπης μου βλέπω ακόμη και ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας να κλείνουν. Εχουμε περάσει πολέμους, σοβαρά ιστορικά γεγονότα, κακουχίες και αντέξαμε. Τώρα δεν γνωρίζω τι θα συμβεί...», λέει ο 92χρονος Ε
«Μετά λύπης μου βλέπω ακόμη και ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας να κλείνουν. Εχουμε περάσει πολέμους, σοβαρά ιστορικά γεγονότα, κακουχίες και αντέξαμε. Τώρα δεν γνωρίζω τι θα συμβεί...», λέει ο 92χρονος Ευτύχιος Αλεξανδράκης, ιδιοκτήτης παραδοσιακού καταστήματος ένδυσης στην οδό Ερμού.

Η παραδοσιακή πελατεία που στήριξε διαχρονικά την επιχείρηση δεν περίμενε τη δυσάρεστη κατάληξη.
"Ολοι απόρησαν με το λουκέτο. Δεν το πίστευαν ότι θα λύγιζε αυτό το ιστορικό μαγαζί. Δεν ξέρω, ίσως τελικά να μην ήμουν καλή έμπορος..." λέει με παράπονο.
Η 65χρονη Μάρα Νησιώτη ακολούθησε τα παιδιά της που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο. "Η Ελλάδα δυστυχώς τρώει τα παιδιά της. Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και ίσως ξεκινήσω κάτι ''ελληνικό'' στην Αγγλία. Ακόμη δεν είναι τίποτα σίγουρο. Θα το ήθελα πολύ όμως".
Κατεβάζουν ρολά
Το βαρύ τίμημα της κρίσης στο λιανεμπόριο αποτυπώνεται άλλωστε και με αριθμούς. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για την περίοδο 25 Ιουλίου έως 6 Σεπτεμβρίου:
  • Μία στις 4 εμπορικές επιχειρήσεις στο σύνολο της χώρας έχει κλείσει.
  • Τα στοιχεία που προκύπτουν για κεντρικούς δρόμους της Αθήνας που παραδοσιακά έσφυζαν από καταναλωτική κίνηση είναι χαρακτηριστικά:
  • 2 στα 5 μαγαζιά στην οδό Σόλωνος (όπου διαπιστώνεται ρεκόρ συγκέντρωσης κλειστών επιχειρήσεων) έχουν βάλει λουκέτο.
  • 1 στα 3 καταστήματα στην οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι έκλεισε.
  • 32% των καταστημάτων στην οδό Σταδίου είναι κλειστά.
  • Στο Κολωνάκι, την πιο εμπορική και συνάμα ακριβή περιοχή του κέντρου, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο.
  • Επίσης διαπιστώνεται από την έρευνα ότι η μη αντικατάσταση των επιχειρήσεων που κλείνουν από άλλες κυρίως στις εμπορικές περιοχές υποδηλώνει τη στασιμότητα της αγοράς, την έλλειψη ρευστότητας και το φοβικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για κάποια νέα επιχειρηματική κίνηση στον χώρο του εμπορίου.
ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ
Ο 92χρονος "βασιλιάς" της Ερμού δεν το βάζει κάτω
Το κατάστημά του βρίσκεται στο ίδιο σημείο εδώ και 151 χρόνια. Στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, στην οδό Ερμού, "δεσπόζει" το κατάστημα ένδυσης του Ευτύχιου Αλεξανδράκη. Η οικογενειακή επιχείρηση ξεκίνησε το 1860 και μέχρι σήμερα παραμένει εκεί, στο νούμερο 27.
Ο 92χρονος σήμερα ιδιοκτήτης της επιχείρησης πήρε "τα ηνία" από τον πατέρα του το 1954 και μέχρι σήμερα βρίσκεται καθημερινά στο μαγαζί του να υποδέχεται τους πελάτες.
Το λουκέτο που έχουν βάλει πολλά και παραδοσιακά καταστήματα της πρωτεύουσας προβληματίζουν ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του κέντρου και πολύ περισσότερο τον κ. Αλεξανδράκη, που δικαίως κατέχει τον τίτλο του "βασιλιά" της Ερμού.
"Η κατάσταση που ζούμε είναι τόσο δύσκολη που δεν σχολιάζεται..." λέει ο ίδιος στο "Εθνος της Κυριακής". "Μετά λύπης μου βλέπω ακόμη και ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας να κλείνουν. Εχουμε περάσει πολέμους, σοβαρά ιστορικά γεγονότα, κακουχίες και αντέξαμε. Τώρα δεν γνωρίζω τι θα συμβεί...".
"Αντέχουμε"
Ο Ευτύχιος Αλεξανδράκης μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γαλλία εργάστηκε στο κατάστημα της Ερμού και το ανέλαβε μετά τον θάνατο του πατέρα του. "Το μαγαζί μας από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του διέθετε μάλλινα αντρικά και γυναικεία ρούχα εισαγόμενα από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Αντέχουμε μέχρι σήμερα γιατί πιστεύω ότι σε καλές, κερδοφόρες εποχές πρέπει ο επιχειρηματίας να δημιουργεί αποθεματικά.
Στο εμπόριο είναι απαραίτητο να προβλέπουμε τις δυσκολίες. Με ρωτούν πάντα, ακόμη και ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναρωτηθεί στο παρελθόν, με ποιον τρόπο επιβιώνει η επιχείρηση τόσα χρόνια. Η απάντησή μου είναι πάντα η ίδια: Με συνετή διαχείριση..." καταλήγει ο κ. Αλεξανδράκης.
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ
Η ύφεση μας έκανε... έξωση από τη Σταδίου
Η ιστορική φίρμα "Τσαντίλης" έβαλε λουκέτο στο κατάστημα της οδού Σταδίου τον Ιούλιο του περασμένου χρόνου. Λίγους μήνες μετά έκλεισε και το κατάστημα στο Χαλάνδρι. Τα υπόλοιπα καταστήματα της επιχείρησης συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, αλλά όπως λέει στο "Εθνος της Κυριακής" ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Αλέξης Τσαντίλης, αν χρειαστεί να μεταφερθούν κάποια θα γίνει, αφού ο στόχος είναι η μείωση του κόστους.
"Ολη η αγορά προσπαθεί να επιβιώσει. Υπάρχουν τα μαγαζιά μας στην Ερμού και την Πανεπιστημίου, οπότε ήταν υπερβολή να διατηρούμε άλλο ένα κατάστημα, το τρίτο ουσιαστικά, στην ίδια περιοχή" λέει. Η εμπορική, οικογενειακή επιχείρηση ξεκίνησε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, τη δεκαετία του '50 ασχολήθηκε με τα υφάσματα και τη δεκαετία του '70 με το γυναικείο ρούχο. "Τα ενοίκια των εμπορικών καταστημάτων σε πολλές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλά, αφού δεν έχουν προσαρμοστεί ανάλογα με την κρίση", αναφέρει. Το λουκέτο που μπήκε στο ιστορικό κατάστημα "Νησιώτης" τον συγκλόνισε. "Σπαράζει η καρδιά μου. Πέρασα από το μαγαζί και διάβασα την επιγραφή στη βιτρίνα. Είναι κρίμα να κλείνουν τα μαγαζιά που έχουν γράψει Ιστορία στον εμπορικό κόσμο" καταλήγει.
ΚΛΑΡΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΩΤΗ - ΕΘΝΟΣ
Πηγή




Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Ασπράδι αυγού για τα εγκαύματα

Τα ασπράδια των αβγών είναι φάρμακο. Και μάλιστα θαυματουργό. Μπορεί να θεραπεύσει, με τον καλύτερο και πιο ανώδυνο τρόπο τα εγκαύματα.




Ένας νεαρός ψεκάζοντας το γρασίδι του με φυτοφάρμακα θέλησε να ελέγξει τη στάθμη του βαρελιού για να δει πόσο υπάρχει ακόμη. Άνοιξε το καπάκι και άναψε τον αναπτήρα του, αμέσως τον τυλίξανε οι φλόγες από τις αναθυμιάσεις του φυτοφάρμακου. Πήδηξε από την καρότσα του φορτηγού του ουρλιάζοντας.

Μια γειτόνισσά του ακούγοντας τις φωνές και βλέποντας το περιστατικό έτρεξε από το σπίτι της με μια...

ντουζίνα αυγά φωνάζοντας «φέρτε μου αβγά!».

Τα έσπασε, διαχωρίζοντας το ασπράδι από τον κρόκο. Κατόπιν τα άπλωσε στο πρόσωπο του άτυχου νέου. Όταν το ασθενοφόρο κατέφθασε και οι νοσοκόμοι είδαν τον ασθενή ρώτησαν ποιος το έκανε αυτό.

Όλοι δείξανε την γειτόνισσα που είχε αναλάβει πρωτοβουλία. Την συγχαρήκανε και της είπανε «του σώσατε το πρόσωπο». Προς το τέλος του καλοκαιριού ο νεαρός επισκέφτηκε την γειτόνισσά του με ένα μπουκέτο λουλούδια.
Το πρόσωπό του ήταν σαν μικρού παιδιού. 

Θαυματουργή επίδραση στα καψίματα 

Θυμηθείτε αυτή την θεραπεία για καψίματα η οποία διδάσκεται στους νέους πυροσβέστες. Πρώτα ψεκάστε κρύο νερό στην καμένη περιοχή μέχρι η θερμότητα να μειωθεί και το κάψιμο ιστού να σταματήσει.

Κατόπιν, απλώστε ασπράδια στην καμένη περιοχή.

Μια γυναίκα έκαψε ένα μεγάλο μέρος του χεριού της με βραστό νερό. Παρόλο τον πόνο έβαλε το χέρι της κάτω από κρύο νερό, χώρισε δύο ασπράδια, τα ανακάτεψε ελαφρά και βούτηξε το χέρι της στο μίγμα.

Τα ασπράδια στεγνώσανε στο χέρι της και σχηματίσανε μια προστατευτική κρούστα. Αργότερα έμαθε ότι τα ασπράδια περιέχουν φυσικό κολλαγόνο και συνέχισε να εναποθέτει χτυπημένο ασπράδι στην περιοχή.

Μέχρι το απόγευμα δεν ένοιωθε πόνο και την επόμενη μέρα με δυσκολία μπορούσες να δεις σημάδι καθώς το δέρμα αποκτούσε το κανονικό του χρώμα.

Η καμένη περιοχή είχε τελείως αναγεννηθεί χάρη στο κολλαγόνο των ασπραδιών, ένα πλακούντα πλήρη σε βιταμίνες. Αυτή η πληροφορία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη στον καθένα μας.

 Πηγή


Διαβάστε περισσότερα...

Καταπληκτικό άρθρο του Μ.Μαζάουερ στους New York Times: “Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, κλονίζει τον πλανήτη.”









από το ιστολόγιο “Αγανακτισμένοι
Του Μαρκ Μαζάουερ*.

Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ισως προκαλεί έκπληξη που… αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα.

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης. Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από…  τη φυλακή της αυτοκρατορίας.

Για τους φιλέλληνες, η παλιγγενεσία της αποτελούσε τον πιο ευγενή αγώνα. “Στο μεγάλο πρωινό του κόσμου”, έγραψε ο Σέλεϊ στο ποιημά του “Ελλάς”, “το μεγαλείο της Ελευθερίας τινάχθηκε και έλαμψε! “
Η νίκη θα σήμαινε τον θρίαμβο της ελευθερίας όχι μόνο επί των Τούρκων αλλά και επί όλων των δυναστών που κρατούσαν υπόδουλους τόσο πολλούς ευρωπαίους. Γερμανοί, Ιταλοί, Πολωνοί και Αμερικανοί έτρεξαν να πολεμήσουν υπό την γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας για χάρη της δημοκρατίας. Και μέσα σε μια δεκαετία, η χώρα κέρδισε την ελευθερία της.
Στη διάρκεια του 20ου αιώνα ο ριζοσπαστικός νέος συνδυασμός της συνταγματικής δημοκρατίας και του εθνικισμού που ενσάρκωσε η Ελλάδα εξαπλώθηκε στην ήπειρο και κορυφώθηκε στην “ειρήνη που τερμάτισε κάθε ειρήνη” στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τρεις αυτοκρατορίες, η οθωμανική , εκείνη των Αψβούργων και η ρωσική, κατέρρευσαν και αντικαταστάθηκαν από έθνη-κράτη. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα άνοιξε και πάλι τον δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης. Μόνο που τώρα ήταν η σκοτεινή πλευρά της δημοκρατίας που βγήκε στο προσκήνιο.
Σε έναν κόσμο εθνικών κρατών, εθνοτικές μειονότητες όπως ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ελλάδας και οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Μικράς Ασίας ήταν μια συνταγή για διεθνή αστάθεια. Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, έλληνες και τούρκοι ηγέτες αποφάσισαν να ανταλλάξουν τους μειονοτικούς πληθυσμούς τους, εκτοπίζοντας περί τα δύο εκατομμύρια χριστιανούς και μουσουλμάνους προς χάριν της εθνικής ομοιογένειας.
Η ελληνο – τουρκική ανταλλαγή των πληθυσμών ήταν η μεγαλύτερη οργανωμένη μετακίνηση προσφύγων στην ιστορία μέχρι τότε και μοντέλο που οι ναζιστές και άλλοι θα το επικαλούνταν αργότερα για να εκτοπίσουν ανθρώπους στην ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία. Είναι ειρωνικό, λοιπόν, που η Ελλάδα ήταν επίσης στην πρωτοπορία της αντίστασης στους ναζιστές. Τον χειμώνα του 1940-41, ήταν η πρώτη χώρα που αντεπιτέθηκε αποτελεσματικά κατά των δυνάμεων του Αξονα, ταπεινώνοντας τον Μουσολίνι στον ελληνο – ιταλικό πόλεμο ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη επευφημούσε την Ελλάδα.
Και πολλοί χειροκρότησαν πάλι λίγους μήνες αργότερα όταν ένας νεαρός αριστερός αντιστασιακός ονόματι Μανώλης Γλέζος σκαρφάλωσε στην Ακρόπολη ένα βράδυ με έναν φίλο και κατέβασαν τη σημαία με την σβάστικα που οι Γερμανοί είχαν πρόσφατα υψώσει. Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, η ελληνική αστυνομία θα έριχνε δακρυγόνα στον κ. Γλέζο ο οποίος διαδήλωνε κατά του προγράμματος λιτότητας. Αλλά στο τέλος, η Ελλάδα υπέκυψε στη γερμανική κατοχή.
Η κυριαρχία των ναζιστών έφερε μαζί της την πολιτική κατάρρευση, την μεγάλη πείνα, και μετά την απελευθέρωση, την βύθιση της χώρας σε έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις κομμουνιστικές και τις αντικομμουνιστικές δυνάμεις. Μόλις λίγα χρόνια μετά την ήττα του Χίτλερ, η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της ιστορίας, ως μέτωπο του Ψυχρού Πολέμου. Το 1947, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν χρησιμοποίησε τον κλιμακούμενο εμφύλιο στην Ελλάδα για να πείσει το Κογκρέσο να στηρίξει το Δόγμα Τρούμαν και την ειρηνική δέσμευση αμερικανικών πόρων για τον αγώνα κατά του Κομμουνισμού και την ανοικοδόμηση της Ευρώπης.
Ανυψωμένη ξαφνικά σε έναν διατλαντικό αγώνα, η Ελλάδα συμβόλιζε τώρα μια πολύ διαφορετική Ευρώπη – μία Ευρώπη που είχε αυτοκαταστραφεί, και που ο μόνος δρόμος εξόδου από την ανέχεια των μέσων της δεκαετίας του 1940 ήταν ως μικρότερος εταίρος της Ουάσινγκτον. Καθώς τα δολάρια άρχισαν να ρέουν, αμερικανοί σύμβουλοι έλεγαν στους έλληνες πολιτικούς τι να κάνουν και αμερικανικές βόμβες ναπάλμ έκαιγαν τα ελληνικά βουνά καθώς οι κομμουνιστές αντάρτες τρέπονταν σε φυγή.
Η πολιτική και οικονομική ένωση της Ευρώπης υποτίθεται ότι θα έβαζε τέλος στις αδυναμίες και την εξάρτηση της διχοτομημένης ηπείρου. Και εδώ η Ελλάδα έγινε σύμβολο μιας νέας φάσης στην ευρωπαϊκή ιστορία. Η πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974 δεν έφερε στη χώρα μόνο την πλήρη ένταξη σε αυτό που θα γινόταν η Ευρωπαϊκή Ενωση. Προανήγγηλε επίσης (μαζί με τη μετάβαση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στη δημοκρατία την ίδια εποχή) το παγκόσμιο κύμα εκδημοκρατισμού της δεκαετίας του 1980 και του ’90, πρώτα στη Νότια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία και μετά στην Ανατολική Ευρώπη.
Και έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ενωση την όρεξη για διεύρυνση και τη φιλοδοξία να εξελιχθεί από ένα μικρό κλαμπ πλούσιων δυτικοευρωπαϊκών κρατών σε φωνή για ολόκληρη την προσφάτως εκδημοκρατισμένη ήπειρο, η οποία εξαπλώθηκε κατά πολύ στο νότο και την ανατολή. Και τώρα, σήμερα, αφότου έσβησε η ευφορία της δεκαετίας του ’90 και μια νέα ταπεινοφροσύνη χαρακτηρίζει τους Ευρωπαίους, ο κλήρος πέφτει και πάλι στην Ελλάδα ως χώρας η οποία θα προκαλέσει τους μανδαρίνους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα θέσει το ερώτημα: “ποιό θα είναι το μέλλον της ηπείρου;”.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση υποτίθεται ότι θα ένωνε μια κατακερματισμένη Ευρώπη, ότι θα ενίσχυε τις δημοκρατικές της δυνατότητες και ότι θα μεταμόρφωνε την ήπειρο σε μια ανταγωνιστική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή. Είναι ίσως ταιριαστό που ένα από τα αρχαιότερα και πιο δημοκρατικά έθνη – κράτη της Ευρώπης βρίσκεται στην καινούργια εμπροσθοφυλακή, όσων θέτουν εν αμφιβόλω όλα αυτά τα επιτεύγματα.
Γιατί είμαστε όλοι μικρές δυνάμεις τώρα, και για άλλη μια φορά η Ελλάδα πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον.
*Μαρκ Μαζάουερ,
Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας,
καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.

 Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Επεισόδια στο Σύνταγμα – 10 συλλήψεις 5/10/2011

Έπειτα από μια επεισοδιακή μέρα με πολλά έκτροπα, ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Ο απολογισμός σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας είναι 15 προσαγωγές, 10 συλλήψεις, 2 τραυματίες αστυνομικοί κι ένας διερχόμενος...






17.09 Αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

16.57
Νέα προσαγωγή ατόμου για αδιευκρίνιστο λόγο. Λίγα λεπτά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Δύσκολη η πρόσβαση στο μετρό.




16.33 Χρήση χημικών έξω από το υπουργείο Οικονομικών και προσαγωγή ενός νεαρού. Ο κόσμος απωθείται προς την Ερμού.

16.23
Νέες προσαγωγές αυτή τη στιγμή, δύο πολιτών που βρίσκονταν στην Αμαλίας.



16.19
Νέα απομάκρυνση των τηλεοπτικών συνεργείων και των φωτορεπόρτερ από τα ΜΑΤ. Νέα ένταση στο σημείο, όταν οι άντρες των ΜΑΤ χτύπησαν φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους: Η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη και ο σύνάδελφός της, Παναγιώτης Τζαμαρός, δέχονται τα χτυπήματα των αστυνομικών. Ο φακός του Γιάννη Μπεχράκη από το Reuters το αποτυπώνει...





16.14
Μεγάλη ένταση αυτή τη στιγμή. Επέμβαση των αντρών των ΜΑΤ που τραυμάτισαν έναν διαδηλωτή και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

16.10 Ομάδα νεαρών πλησιάζουν στα ΜΑΤ. Εκείνοι οπισθοχωρούν.



16.06
Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί δεξιά και αριστερά στις σκάλες του Συντάγματος. Η κυκλοφορία μπροστά από το κοινοβούλιο διεξάγεται κανονικά.

16.03 Ομάδα από τους εθελοντές γιατρούς, που βρίσκονται στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στη δεξιά πλευρά, παράσχουν πρώτες βοήθειες σε όποιους το έχουν ανάγκη. Νωρίτερα έφτασε στο σημείο και ασθενοφόρο.



15.51
Οι αστυνομικοί απομακρύνουν τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους φωτογράφους από το πάνω σημείο της πλατείας Συντάγματος.



15.43
Αστυνομικός τραυματίστηκε από πέτρα διαδηλωτή και προσπάθησε να τον καταδιώξει. Λίγα λεπτά αργότερα απομακρύνθηκε από το σημείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.



15.41
Οι εργαζόμενοι στο μετρό προσπαθούν να κρατήσουν τους άντρες των ΜΑΤ έξω από τον σταθμό.

15.38
Ένταση αυτή τη στιγμή στην πλατεία Συντάγματος, στο πεζοδρόμιο της Αμαλίας, καθώς τα ΜΑΤ προσπαθούν να απομακρύνουν τον κόσμο από τα σκαλιά και την είσοδο του μετρό.



15:29
Άντρες των ΜΑΤ απομακρύνουν τον κόσμο από την πλατεία Συντάγματος.

15.10
Πετροπόλεμος αυτή την ώρα στη Λεωφόρο Αμαλίας. Άνοιξαν οι δρόμοι στο Σύνταγμα.



14.35 Όπως μετέδωσε το Mega, εργαζόμενοι στο μέτρο κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, στην είσοδο του σταθμού του Συντάγματος και μάλιστα, δύο άτομα τραυματίστηκαν.






14.20 Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια στην οδό Όθωνος.



13.55 Η αστυνομία προχώρησε σε άγνωστο -μέχρι στιγμής- αριθμό προσαγωγών. Το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών έχει αποχωρήσει από την Πλατεία Συντάγματος.



13.40 Ένταση και μικροεπεισόδια πριν από λίγο στο Σύνταγμα. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.



13.30 Αποχώρησαν από το σημείο του μεταλλικού φράχτη οι διαδηλωτές. Κατευθύνονται προς την Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου.



13.15 Ένταση αυτή την ώρα στο μεταλλικό φράχτη που έχει στήσει η αστυνομία. Δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να το ρίξουν. Οι αστυνομικοί απάντησαν, κάνοντας χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν.

Δείτε τι δήλωσαν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, Βαγγέλης Μουτάφης, οργανωτικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας



13.00 Ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από το Κοινοβούλιο.



12.30 Στο Σύνταγμα βρίσκεται η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στο σημείο παραμένουν μέλη του ΠΑΜΕ

12.20 Στην Πλατεία Συντάγματος, επί της οδού Αμαλίας έχουν φθασει τα μέλη του ΠΑΜΕ. Σε λίγο ξεκινάει η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ



12.00 Μέσω της οδού Πανεπιστημίου οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ κατευθύνονται στην Πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή. Σε εξέλιξη είναι οι ομιλίες στη συγκέντρωση χιλιάδων εργαζομένων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ραντεβού δίνουν αυτή την ώρα μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι και καθηγητές στα Προπύλαια.





11.25 Αυτή την ώρα πορεία πραγματοποιούν τα μέλη του ΠΑΜΕ με αφετηρία την Πλατεία Ομονοίας.








 Πηγή














Διαβάστε περισσότερα...