Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τι είναι βία στις μέρες μας?

Η απάντηση στην βία που βιώνουμε καθημερινά δεν μπορεί παρά να είναι αντίστοιχη. Τα υπόλοιπα είναι περιττά.........









 



της Αρτέμιδος Καπούλα
«Βίαείναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»
«Βίαείναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»
«Βίαείναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»
«Βίαείναι κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»
«Βίαείναι να μην τολμάς να γυρίσεις μόνος στο σπίτι μετά τις 9»
«Βίαείναι να είσαι 18 χρονών, να έχεις υποστεί του.......κόσμου τις μεταρρυθμίσεις, να έχεις φτύσει αίμα για να μπεις σε μια σχολή και να βγαίνεις και άνεργος και αμόρφωτος»
«Βίαείναι να στέκεσαι 5 ώρες στην ουρά στην εφορία για να πληρώσεις, να έχεις ανεβοκατέβει σε 3 ορόφους και τέλος ο υπάλληλος να δηλώνει αναρμόδιος»
«Βίαείναι να παρακολουθείς τα σκάνδαλα να περνούν από μπροστά σου σαν παραμύθι, να κουκουλώνονται από όλους, να μην μπαίνει κανείς φυλακή και να τελειώνουν με ένα ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα»
«Βίαείναι να πληρώνεις 1.40 ενώ περιμένεις μια ώρα ένα λεωφορείο που όταν φτάνει χωράς μόνο στα πόδια του οδηγού»
«Βίαείναι να σε παίρνουν 20 τηλέφωνα την μέρα από εισπρακτικές εταιρίες επειδή καθυστέρησες την δόση του στεγαστικού»
«Βίαείναι να κόβεις τα παιδιά από το φροντιστήριο γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά ενώ έχεις ήδη πληρώσει για δωρεάν παιδεία»
«Βίαείναι να βλέπεις τους πολιτικούς σου να τσακώνονται με μόνο γνώμονα τα ποσοστά του κόμματος τους ενώ εσύ αγωνιάς για το μέλλον των παιδιών σου»
«Βίαείναι ενώ σου ζητούν να πληρώσεις επίδομα αλληλεγγύης να διαβάζεις ότι οι εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους και να εισπράξουν από το 1995»
«Βίαείναι να είσαι 45 χρονών, να δουλεύεις και να πληρώνεις μια ζωή και να καταντήσεις να ζεις από την σύνταξη των γονιών»
«Βίαείναι το παραμύθιασμα από τα μέσα ενημέρωσης που συγκαλύπτουν ή αποκαλύπτουν ανάλογα με τα deal που γίνονται κάτω από το τραπέζι και τις επιχορηγήσεις»
«
Βία είναι να σε ληστεύουν για τρίτη φορά και το όργανο της τάξεως να σου λέει μην ελπίζετε πολλά, αφού δεν ήσασταν μέσα πάλι καλά να λέτε»
«Βίαείναι να σου στερούν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, να τρως τόνους τα χημικά και να σε αναγκάζουν σε σιωπή παρακρατικοί, αντιεξουσιαστές, πληρωμένοι ή προστατευόμενοι από όπου και αν προέρχονται»
«Βίαείναι να πληρώνεις 3 ευρώ διόδια για να διανύσεις μια απόσταση 100 χιλ και ταυτόχρονα να κάνεις τάμα στον Άγιο Χριστόφορο να φθάσεις ζωντανός»
«Βίαείναι να βλέπεις όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα πάσης φύσεως να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να παρουσιάζονται στην δικαιοσύνη όποτε θέλουν και αν τελικά παραπεμφθούν να συνεχίζουν το έργο τους μέσα από την φυλακή»
«Βίαείναι να ακούς τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές να ανησυχούν για την βία μόνο όταν αγγίζει το δικό τους σπίτι και να ανακοινώνει επιτροπές στις οποίες ο κάθε βουλευτής θα πληρώνεται με 245 ευρώ για να παραβρεθεί στην συζήτηση»
«Βίαείναι να ζεις την κάθε μέρα σαν τελευταία. Όχι για να την ζήσεις στο έπακρο αλλά επειδή απλά δεν ξέρεις τι θα υπάρχει αύριο και δεν έχεις λεφτά για μεθαύριο»...








Διαβάστε περισσότερα...

Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο για την Ελλάδα

Τον τελευταίο καιρό έχει κάνει την εμφάνισή του στο youtube το παρακάτω βίντεο και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να κάνει το γύρο του κόσμου.
Μέχρι την ώρα αυτής της δημοσίευσης πάνω από 370.000 άνθρωποι είδαν το συγκεκριμένο βίντεο και κάποιοι από αυτούς άφησαν και τα σχόλιά τους.
Πρόκειται για ένα βίντεο που με πολύ έξυπνο και κατανοητό τρόπο παρουσιάζει την πραγματική εικόνα της Ελλάδας και όχι αυτήν που προσπαθούν να μας περάσουν τα συμβατικά και κατευθυνόμενα ΜΜΕ.







 




Πηγή






Διαβάστε περισσότερα...

Η συγκλονιστική ομιλία του Charlie-Chaplin

Διαβάστε περισσότερα...

Μία πλατεία σε παρακμή













Φωτο 1: Ένα συνηθισμένο απόγευμα στην πλατεία Βικτωρίας


Φωτο 2: Μία πολυσύχναστη πλατεία σκέτο multi χωρίς culti


 Φωτο 3: Μία συνηθισμένη ιατρική εξέταση στην πλατεία

 
Φωτο 4: Ένα συνηθισμένο βράδυ στην πλατεία 

Κάθε φορά νομίζω πως στην περιοχή μου τα έχω δει όλα και πάντα κάνω λάθος. Αυτό είναι ένα 24ωρο στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Πεδίον του Άρεως, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Δικαστήρια, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Την ανάπλαση της την πληρώσαμε χρυσή πριν μερικά χρόνια. Και ιδού η ανάπλαση. Μέχρι και καινούριους θαμώνες μας έφεραν. 
Περιττό να πω πως η πλατεία εδώ και ένα χρόνο και κάτι είναι σε κατάληψη από Αφγανούς κυρίως. Να προσθέσω επίσης πως εδώ και έξι μήνες έχει εγκατασταθεί καθημερινά μπροστά στις καφετέριες και δίπλα στον σταθμό του τρένου ένα φορτηγάκι του ΚΕΕΛΠΝΟ που εξετάζει τους αλλοδαπούς για φυματίωση κτλ. και μετά τους ξανααφήνει στην πλατεία και στην περιοχή να κόβουν βόλτες. Είναι εξαιρετικά φυσιολογικό στο κέντρο της πόλης και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές να εξετάζουμε τον κόσμο στον δρόμο, να βρίσκουμε φυματίωση, ηπατίτιδα, ψώρα, ελονοσία και ό,τι περάσει από το μυαλό σας και να ξανααφήνουμε τον ασθενή μέσα στην πόλη με ένα φάρμακο και μία σύσταση να πάει στο νοσοκομείο. 
Είναι πάρα πολύ φυσικό ο πολίτης αυτής της χώρας να ΜΗΝ μπορεί να χρησιμοποιήσει την πλατεία του, να ΜΗΝ μπορεί να διασχίσει την πλατεία του, να ΜΗΝ μπορεί να πιει έναν καφέ στην πλατεία του, να ΜΗΝ μπορεί να πάει το παιδί του να παίξει στην πλατεία του, να ΜΗΝ έχει δικαίωμα στην πλατεία του.
Είναι πάρα πολύ φυσικό να ΜΗΝ υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός για δείγμα, να ΜΗΝ έρχεται ούτε ένας αστυνομικός να ελέγξει χαρτιά, να ΜΗΝ προβληματίζεται κανείς που η περιοχή έχει γίνει στάβλος, να ΜΗΝ προβληματίζεται κανείς που κάθε μέρα φτάνουν καινούριοι με βαλίτσες πάνω στην πλατεία, να ΜΗΝ προβληματίζεται κανείς για το πώς ζούνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι, αλλοδαποί και Έλληνες υπό αυτές τις συνθήκες.
Ακόμη πιο φυσικό είναι που κανείς δεν ενδιαφέρεται για την κατάντια της πόλης, για την πλήρη εγκατάλειψη ολόκληρων περιοχών, για την προκλητική ανοχή, για να μην πω στήριξη της Πολιτείας στην παρανομία, το έγκλημα, την δουλεμπορία.
Μην μιλήσω και για την δημόσια υγεία. Εκεί να δεις ενδιαφέρον και φροντίδα. Κλειστά τα δημοτικά ιατρεία της περιοχής για τους δημότες, γιατί δεν έχουν χρήματα. Βρήκαν όμως χρήματα για φορτηγάκι-ιατρείο πάνω σε δύο πλατείες της περιοχής για τους αλλοδαπούς, να θυμίζουμε κάτι σε τριτοκοσμική χώρα. 

Το απόλυτο αίσχος! Αυτοί δεν μπορούν να φέρουν βόλτα μία πλατεία θα σώσουν και την χώρα. Μας έπεισαν.  
 
Πηγή
 
 
Διαβάστε περισσότερα...