Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Πρόσωπο με πρόσωπο με ένα μεσολιθικό αγόρι

Μετά την Μύρτις άλλη μια αναδημιουργία προσώπου βασισμένη στον καλύτερα σωζόμενο σκελετό της Εποχής του Λίθου από την Νορβηγία δίνει πλέον την δυνατότητα να μελετηθούν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά ενός αγοριού που έζησε πριν από 7500 χρόνια.

«Ελπίζουμε ότι πρόκειται για μια πιστή ανακατασκευή του προσώπου, κατά τέτοιο τρόπο ώστε κάποιος που θα γνώριζε το αγόρι όσο ζούσε, θα το αναγνώριζε και σήμερα.¨ αναφέρει η Jenny Barber, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Dundee της Σκωτίας.

Ακολουθώντας επιστημονικές μεθόδους κατάφερε να αναδημιουργήσει το πρόσωπο του Viste Boy, ενός αγοριού που έζησε στη σπηλιά Vistehola στην περιοχή Stavanger της Νορβηγίας, με τέτοιο τρόπο ώστε οι άνθρωποι σήμερα να μπορούν να τον κοιτάξουν κατευθείαν στα μάτια. Η J. Barber είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια ιατροδικαστικής τέχνης (forensic art), ενός τομέα που συνδυάζει στοιχεία ανθρώπινης ανατομίας και αναγνώρισης, με τελικό σκοπό την ανακατασκευή της εμφάνισης ενός πραγματικού ανθρώπου. Χρησιμοποιείται κατά κόρον σε  αστυνομικές έρευνες, μια μέθοδος παντελώς άγνωστη τόσο στην Νορβηγία όσο και σε άλλες χώρες.   

Ανακαλύπτοντας το Αγόρι του Viste
Το κρανίο είναι πολύ εύθραυστο
και αποτελείται από
πολλά μικρά κομμάτια.

To Αγόρι του Viste ανακαλύφθηκε το 1907 και αντιπροσωπεύει τον πιο ολοκληρωμένο Νορβηγικό σκελετό της Λίθινης Εποχής. Είναι ο τρίτος παλαιότερος ανθρώπινος σκελετός που έχει βρεθεί ποτέ στη Νορβηγία και φυλάσσεται στο αρχαιολογικό μουσείο του Πανεπιστημίου του Stavanger. Εκτιμάται ότι ήταν περίπου 15 ετών όταν πέθανε, είχε ύψος λιγότερο από 1,25 μ. και πιθανότατα ζούσε σε μια ομάδα αποτελούμενη από 10-15 άτομα.

Από τις μελέτες που έχουν γίνει στην σπηλιά αλλά και στη γύρω περιοχή της Vistehola, οι αρχαιολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι η φυλή του μπορούσε να τρώει ψάρι –κυρίως μπακαλιάρο – καθώς και στρείδια, μύδια, κορμοράνους, ελάφια και αγριογούρουνα. Πιθανολογούν ότι ο πρώιμος θάνατος του αγοριού οφείλεται σε αρρώστια που το είχε προσβάλλει.
Ο παλαιότερος σκελετός της Λίθινης Εποχής
Ο παλαιότερος σκελετός που έχει βρεθεί στην Νορβηγία από την Εποχή του Λίθου ανήκει σε μια γυναίκα και ανακαλύφθηκε στο Søgne κοντά στην περιοχή Kristiansand το 1994. Ο σκελετός της χρονολογήθηκε ότι ήταν 8600 ετών. Αποτέλεσε το πρώτο αντικείμενο έρευνας και ανακατασκευής από αρχαίους σκελετούς και παρουσιάστηκε στο μουσείο τέχνης του Πανεπιστήμιου του Όσλο το 1997. Το μοντέλο που κατασκευάστηκε βασίστηκε στα δεδομένα που προέκυψαν από μια σειρά ακτινογραφιών, όπου με την κατάλληλη επεξεργασία από ειδικούς του University College του Λονδίνου, οδηγήθηκαν στο τρισδιάστατο μοντέλο.
Ωστόσο, οι τεχνικές ανακατασκευής έχουν βελτιωθεί σημαντικά από τότε και το τρισδιάστατο μοντέλο του Αγοριού του Viste αναπαράγει τα χαρακτηριστικά του διαφορετικά από αυτό της γυναίκας του Søgne. «Ο σκοπός ήταν να κατασκευαστεί όσο το δυνατόν πιστότερο αντίγραφο του αυθεντικού προσώπου» εξηγεί η J. Barber «Η αναγνώριση και η αναπαράσταση ενός μοναδικού ανθρώπου είναι άλλωστε ο τελικός σκοπός!».

Προσδιορισμός της ανατομίας

Το ψηφιακό μοντέλο μετατρέπεται
σε πλαστικό μοντέλο και οι μύες, το δέρμα
και άλλα χαρακτηριστικά πλάθονται
πάνω σε αυτό με πηλό.
Ο σκελετός του αγοριού σαρώθηκε με ένα laser σαρωτή επιφάνειας, παρέχοντας ακριβή δεδομένα για την ανατομία του. Επειδή το κρανίο είχε υποστεί αρκετές απώλειες, το περισσότερο μέρος του αντιγράφηκε. Για να υποστηρίξει περαιτέρω την εργασία της η J. Barber σχεδίασε ένα ψηφιακό αντίγραφο του σκελετού ενός άλλου δεκαπεντάχρονου αγοριού. Παρόλα αυτά, η τελική ανατομία του τρισδιάστατου μοντέλου ανταποκρίνεται σε όλους τους σκοπούς και τις εκφάνσεις του αυθεντικού σκελετού.
Μετά τον προγραμματισμό, η J. Barber μετέτρεψε το ψηφιακό δημιούργημα σε ένα πλαστικό μοντέλο όπου διαμόρφωσε πάνω σε αυτό, μυς, δέρμα και χαρακτηριστικά από πηλό. Το πήλινο μπούστο αποτέλεσε την βάση για ένα αρνητικό καλούπι, με το τελικό κατασκεύασμα να δημιουργείται από πλαστική ρητίνη και fiberglass. Τα μάτια, τα αυτιά και άλλες λεπτομέρειες ζωγραφίστηκαν ή προστέθηκαν στο τελικό μοντέλο.


Η γενετική δυσμορφία



Η δουλειά της J. Barber αποκάλυψε ότι το Αγόρι του Viste έπασχε από scaphocephaly (σκαφοειδές σχήμα κεφαλιού) μια γενετική δυσφορμία που κάνει τον σκελετό μακρύ και στενό. Για τον λόγο αυτό άφησε το κεφάλι του μοντέλου χωρίς μαλλιά προκειμένου να δείξει την δυσμορφία αυτή.

«Το γεγονός ότι το αγόρι έπασχε από αυτό το είδος της γενετικής δυσμορφίας είναι μια ιατρική λεπτομέρεια που δεν είχε παρατηρηθεί μέχρι στιγμής» επισημαίνει ο Mads Rayn, επικεφαλής της έρευνας του αρχαιολογικού μουσείου. Είναι πολύ ενθουσιασμένος με την δουλειά της J. Barber, και επισημαίνει ότι παρόμοια δουλειά έχει γίνει από το Moesgård Μουσείο της Δανίας για τον Grauballe Man – ένα σκελετό που ανακαλύφθηκε σε δανέζικο βάλτο. Σε αυτόν αποδείχθηκε ότι το σαγόνι του προεξείχε ενώ η απόσταση των ματιών του ήταν μικρότερη από το συνηθισμένο, αναπτύσσοντας έτσι την θεωρία ότι πρόκειται για έναν εκτελεσμένο εγκληματία παρά για έναν πλούσιο άντρα που έγινε θυσία στους θεούς. «Απλά φανταστείτε, ότι παίρνουμε μια ιδέα πως ήταν ο παλαιότερος άνθρωπος στη Νορβηγία. Η πρόκληση στην αρχαιολογία είναι να παρουσιάσεις σωστά τα ευρήματα σου. Η δουλειά της κ. J.Barbery μας έδωσε μια φανταστική ευκαιρία να δούμε ζωντανά ένα αρχαίο εύρημα.» αναφέρει ο Mads Ryan.

Το Αγόρι του Viste

«Η ανακατασκευή αποδεικνύει ότι το αγόρι ήταν ένα μυώδης, σφριγηλό άτομο» επισημαίνει η J. Barber. «Άρα δεν είναι σίγουρο ότι ήταν άρρωστος, όπως νομίζαμε αρχικά. Η ανάλυση των οστών δεν έδωσε καμία τέτοια διάγνωση, ενώ δεν παρουσιάστηκαν άλλες γενετικές ανωμαλίες εκτός της scaphocephaly

Η J. Barber επισημαίνει την εκπαιδευτική σημασία του project ως κίνητρο για την ολοκλήρωση της εργασίας της. «Οι άνθρωποι έλκονται από τα πρόσωπα. Το Αγόρι της Viste θα τραβήξει την προσοχή της έκθεσης του μουσείου, μεταφέροντας την ιστορία της περιοχής, την δική του και των άλλων ανθρώπων που έζησαν την εποχή του Λίθου με πιο ζωντανό τρόπο στους επισκέπτες.»


Πηγή: Past Horizons














Διαβάστε περισσότερα...

Σύνταγμα 20/10/2011 Κουκουλοφόροι εναντίον ΠΑΜΕ.
















Διαβάστε περισσότερα...

«Εγώ τον σκότωσα»

Ενώ η διεθνής κοινότητα απαιτεί ενδελεχή έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Μουαμάρ Καντάφι, ένας νεαρός μαχητής του NTC δήλωσε σε βίντεο του ότι ήταν αυτός που σκότωσε τον συνταγματάρχη.





 


Όπως μεταδίδει το Russia Today, o Sanad al-Sadek al-Ureibi διέρρευσε στο Διαδίκτυο βίντεο όπου με τη δήλωσή του αναιρεί την ανακοίνωση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης σύμφωνα με την οποία ο Καντάφι υπέκυψε στα τραύματά του στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών των υποστηρικτών του με τους μαχητές του ΕΜΣ.

Αντιθέτως, ο νεαρός άνδρας αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τον θάνατο του πρώην ηγέτη της Λιβύης: «Συναντήσαμε τον Καντάφι στον δρόμο καθώς περπατούσε περικυκλωμένος από αγόρια και κορίτσια. Τον πυροβόλησα δύο φορές. Η μία σφαίρα τον χτύπησε στη μασχάλη και η δεύτερη στο κεφάλι. Δεν πέθανε αμέσως. Πέρασε περίπου μισή ώρα», αναφέρει στο βίντεο ο νεαρός μαχητής.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο μαχητής, δεν του άρεσε η ιδέα να αφήσουν τον Καντάφι να ζήσει. Οι άνδρες που ανέκριναν τον al-Ureibi έδειξαν στην κάμερα μία αιματοβαμμένη μπλούζα και ένα χρυσό δαχτυλίδι, στο οποίο ήταν χαραγμένο το όνομα της δεύτερης γυναίκας του Καντάφι, Safia, τα οποία φέρεται να πήρε από τη σορό του συνταγματάρχη ο άνδρας. Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης δεν έχει σχολιάσει ακόμη τους ισχυρισμούς του άνδρα αν και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη εκδοχή του θανάτου του πρώην ηγέτη.



Από σφαίρα επήλθε ο θάνατος του Καντάφι

Από τραύμα που προκλήθηκε από όπλο πέθανε ο Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με έναν από τους γιατρούς που πραγματοποίησαν νεκροψία στη σορό του.

Λίβυοι γιατροί πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύχτας νεκροψία στη σορό του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από λίγες μέρες, όπως δήλωσε ένας από αυτούς σήμερα στο Ρόιτερς. «Την ολοκληρώσαμε στη διάρκεια της νύχτας»,δήλωσε η πηγή που διατήρησε την ανωνυμία της.

Η νεκροψία διεξήχθη σε νεκροτομείο της πόλης Μισράτα, η οποία βρίσκεται 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η σορός του Καντάφι θα μεταφερθεί και πάλι στον καταψύκτη κρεοπωλείου στη Μισράτα, όπου εκτίθετο σε κοινή θέα. Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε, πάντως, ότι στη συνέχεια η σορός του Καντάφι θα παραδοθεί στην οικογένειά του.

 Ο Μουαμάρ Καντάφι φέρεται ότι είχε ζητήσει με σημείωμά του να ταφεί στη Σύρτη

Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι είχε ζητήσει γραπτώς να ταφεί στη γενέτειρά του, τη Σύρτη, τρεις ημέρες πριν σκοτωθεί την Πέμπτη, αναφέρει σήμερα η ιστοσελίδα Seven Days News, που πρόσκειται στο καθεστώς Καντάφι.

Επικαλούμενη σημείωμα που φέρεται ότι είχε γράψει ο πρώην Λίβυος ηγέτης στις 17 Οκτωβρίου, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο ίδιος είχε ζητήσει, σε περίπτωση που σκοτωθεί, να ταφεί σύμφωνα με τη μουσουλμανική παράδοση, σε κοιμητήριο της Σύρτης, κοντά στους συγγενείς του.

Ο Καντάφι φέρεται ακόμη να είχε ζητήσει η οικογένειά του, "ειδικά οι γυναίκες και τα παιδιά να έχουν καλή αντιμετώπιση."

"Ο λιβυκός λαός θα πρέπει να διατηρήσει την ταυτότητά του, τα επιτεύγματά του, την ιστορία του και τους ήρωές του που τον εμπνέουν...θα πρέπει να συνεχίσει να αντιστέκεται στην όποια ξένη επιθετικότητα," φέρεται να έγραψε ο Καντάφι.

"Στέλνω τα χαιρετίσματά μου σε όλα τα μέλη της οικογένειάς μου, στη Λιβύη και σε όλους τους πιστούς ανθρώπους στον κόσμο που μας στήριξαν με την καρδιά τους," γράφει το σημείωμα.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο Καντάφι είχε δώσει το σημείωμα σε τρεις πιστούς του άνδρες και ένας από αυτούς το παρέδωσε στην ιστοσελίδα. Πάντως, η αυθεντικότητα του σημειώματος δεν έχει πιστοποιηθεί από ανεξάρτητη πηγή.
 Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Οικουμενικός Πατριάρχης " Εκατοντάδες Έλληνες μου ζητούν να τους βρω δουλειά στην Κων/πολη"

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Ηürriyet αναφέρει πως δεκάδες κάτοικοι της Ελλάδας του ζητούν να τους βρει δουλειά στην Τουρκία.






 " Λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα πολλοί Έλληνες της Κωνσταντινούπολης οι οποιοί είχαν φύγει απο δω πριν απο πολλά χρόνια που γράφουν επιστολές και μου ζητούν να τους βοηθησω για να επιστρέψουν στην Τουρκία για ναβρουν δουλειά. Ακόμη και Έλληνες που δεν έχουν σχέση με την Πόλη που στέλβουν επιστολές και μου ζητούν σπίτια και δουλειές" αναφέρει σε δηλώσεις του ο ΟΙκουμενικός Πατριάρχης.





Πηγή





Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι κούρεμα χρέους;

Όλοι ακούμε τις τελευταίες ημέρες για το «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος και «επιλεκτική χρεοκοπία».  Παρότι θεωρητικά η αριθμητική μείωση του χρέους μοιάζει να είναι κάτι «θετικό», καθώς θα διαγραφεί  κομμάτι του χρέους, οι αρνητικές συνέπειες ενδέχεται να είναι σοβαρές σε όλους τους τομείς.

Τι σημαίνει πρακτικά το «κούρεμα» για τον απλό πολίτη;


 


Καταθέσεις

Οι τράπεζες του εσωτερικού θα δεχθούν μεγάλη πίεση στη ρευστότητά τους, καθώς θα υποστούν σημαντικές ζημιές, εξαιτίας των ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή τους. Για τη στήριξή τους θα δοθούν κεφάλαια από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της ευρωζώνης (EFSF). Θεωρητικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνουν. Πρόβλημα θα υπάρξει εάν για «ψυχολογικούς» κυρίως λόγους σπεύσουν οι καταθέτες να αποσύρουν μαζικά τα χρήματά τους από την τράπεζα, αν και δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν μέτρα για τη «μη επιλεκτική χρεοκοπία», όπως το πλαφόν στα όρια αναλήψεων, έστω και για λίγες ημέρες. Πρόκειται για ακραίο οπωσδήποτε σενάριο, αλλά υπαρκτό.

Δάνεια

Η πίεση ρευστότητας στις τράπεζες ίσως οδηγήσει στη διακοπή κάθε πίστωσης, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Εάν το EFSF ανταποκριθεί άμεσα στο καθήκον του να χορηγήσει ρευστότητα, το πρόβλημα θα είναι ασήμαντο ή μικρής διάρκειας. Εάν διαρκέσει, δεν αποκλείεται να διακοπούν και οι «ανοιχτές» γραμμές πίστωσης, όπως π.χ. οι αναλήψεις χρημάτων μέσω των πιστωτικών καρτών, που είτε θα κοπούν εντελώς είτε θα τεθεί σε αυτές μικρό όριο. Αρκετές τράπεζες ενδέχεται να διακόψουν επίσης τη δυνατότητα αγοράς καταναλωτικών ειδών με πιστωτικές κάρτες, όπως ήδη έχουν κάνει ακόμη και για καθυστερήσεις δύο ημερών στην καταβολή της δόσης. Στην περίπτωση αυτή η κάρτα σας θα χρησιμεύει μόνο για να πληρώνετε την ελάχιστη δόση στο ATM αλλά δεν θα μπορείτε να κάνετε αγορές! Δυστυχώς, ενώ οι τράπεζες θα σταματήσουν να χορηγούν εντελώς πιστώσεις για κάποιο διάστημα, θα συνεχίσουν να ζητάνε την αποπληρωμή των δανείων που ήδη έχουν δώσει. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει συντονισμένη κίνηση ρύθμισης των δανείων, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ή με καταβολή μόνο των τόκων για ένα διάστημα, ώστε να μην καταρρεύσει από την αδυναμία πληρωμών όλο το σύστημα.

Μισθοί και συντάξεις

Στον ιδιωτικό τομέα, εάν δεν υπάρξουν άλλες απρόβλεπτες καταστάσεις, δεν αναμένεται να υπάρξει άμεσα πρόβλημα ή θα αφορά αυτό μικρές κυρίως εταιρείες που στηρίζουν τη ρευστότητά τους στην τραπεζική χρηματοδότηση.
Σε δεύτερο χρόνο όμως η εσωτερική υποτίμηση κατά 50% ενδέχεται να οδηγήσει σε μειώσεις μισθών και ομαδικές απολύσεις.
Στο Δημόσιο τομέα, πέρα από τα μέτρα που είναι ήδη γνωστά, ίσως τεθούν επί τάπητος και άλλα. Εάν επίσης προηγηθεί μερική στάση πληρωμών πριν από το «κούρεμα», ίσως υπάρξει καθυστέρηση λίγων εβδομάδων στην καταβολή μισθών και συντάξεων. Το μεγάλο πρόβλημα όμως στις συντάξεις θα έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων σε βάθος χρόνου, καθώς θα υποστούν μεγάλες ζημιές από τα «κουρεμένα ομόλογα» και θα χρειασθούν ανακεφαλαίωση για να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Καταναλωτικά αγαθά – Super Market

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει «κανονική» χρεοκοπία και η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, δεν υπάρχει πρόβλημα εφοδιασμού από εισαγόμενα είδη. Οι τιμές των αγαθών αναμένεται να πέσουν, προσαρμοζόμενες και αυτές στη μείωση του βιοτικού επιπέδου, σε μια από τις ελάχιστες θετικές συνέπειες.

Ακίνητα

Όπως και με τα καταναλωτικά αγαθά, οι τιμές των ακινήτων θα προσαρμοσθούν προς τα κάτω, σε εφαρμογή του νόμου προσφοράς και ζήτησης. Όσοι αγόρασαν σπίτι με δάνειο όμως θα δουν να μεγαλώνει το ποσοστό του εισοδήματος που πρέπει να διαθέτουν για το στεγαστικό τους δάνειο, την ίδια στιγμή που η αξία του ακινήτου τους θα ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή και θα πέφτει σημαντικά.

Ελεγχόμενη πτώχευση

Πρόκειται λοιπόν επί της ουσίας για ελεγχόμενη πτώχευση για την οποία έκαναν λόγο -μεταξύ άλλων-  ο γερμανός υπουργός οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.
Τι είναι όμως το κούρεμα χρέους και τι διαφορά έχει από τη χρεοκοπία;
Κατ' αρχή ήδη είμαστε σε τροχιά αναδιάρθρωσης χρέους. Τα νούμερα δεν βγαίνουν και αυτό το γνωρίζει τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δανειστές.
Γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα;
Γιατί εξερχόμενοι από την τριετή προσαρμογή, η χώρα θα έχει εξωτερικό χρέος περίπου 149% ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (περίπου 360 δισεκατομμύρια ευρώ). Θεωρητικά, από το 2012 και μετά, θα πρέπει να παρουσιάζουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Δηλαδή, μη υπολογιζομένων των τόκων εξυπηρέτησης του χρέους, τα έσοδα του κράτους, θα πρέπει να είναι περισσότερα από τις δαπάνες (υπολογίζονται κοντά στο αναιμικό 0.9% του ΑΕΠ το 2012). Αυτό σημαίνει ότι, από το 2012 και για τουλάχιστον 30 χρόνια, δε θα επιτρέπεται καμία δημοσιονομική παρέκκλιση. Σε απλά ελληνικά, είμαστε καταδικασμένοι να παρουσιάζουμε ετησίως, σεβαστό πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε αυτό να χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη μείωση του εξωτερικού χρέους ή του ρυθμού που αυτό αυξάνεται. Σύμφωνα με τις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, το πρωτογενές πλεόνασμα κατά το έτος 2014, θα αγγίζει το 4.9% του τότε ΑΕΠ, ήτοι ~12 δισεκατομμύρια ευρώ. Για να προσεγγίσουμε τις προϋποθέσεις ένταξης στη νομισματική ένωση, που θέτει η συνθήκη του Μάαστριχτ (3% έλλειμμα και 60% εξωτερικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ), θα πρέπει από τα 360 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους, να κατρακυλήσουμε στα ~144 δισεκατομμύρια ευρώ. Κάνοντας την αυθαίρετη παραδοχή ότι μας χαρίζονται για κάποιο λόγο οι τόκοι, χρειαζόμαστε 18 χρόνια, με πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Μπορείς τώρα να προσθέσεις τους τόκους και να επανυπολογίσεις τα χρόνια.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι, για να συμβούν όλα αυτά σημαίνει ότι: • θα έχουμε πατάξει τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και τη διαφθορά σε βαθμό εργαστηριακής ακρίβειας,
• θα έχουμε ενσωματώσει μεγάλο κομμάτι της παραοικονομίας στην οικονομία,
• θα έχουμε πατάξει ολοκληρωτικά τη γραφειοκρατία ώστε να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις, οι οποίες θα απευθύνονται αποκλειστικά στην εξωτερική κατανάλωση, καθώς η εσωτερική θα έχει ισοπεδωθεί,
• θα έχουμε αναθερμάνει την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή της χώρας, ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ότι,
ο ελληνικός λαός, σε καμία, μα σε καμία περίπτωση, δεν θα εξεγερθεί....




Πηγή







Διαβάστε περισσότερα...

Russian Wings-Ένα απίστευτο βίντεο με το εναέριο ρωσικό οπλοστάσιο

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη. Οι επιχειρησιακές τους δυνατότητες δεν αμφισβητούνται ούτε από τους δυτικούς που πολλά προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμη να αντιγράψουν από την αεροναυπηγική των Ρώσων.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ










Πηγή

 
Διαβάστε περισσότερα...

Με αποδοκιμασίες ο εορτασμός απελευθέρωσης της Λαμίας




Στη Λαμία σήμερα Τρίτη 18/10/2011 αγανακτισμένοι πολίτες και φοιτητές αποδοκίμασαν την πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα, στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχου Περγαντά, εκλεγμένου με το ΠΑΣΟΚ, και του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρου Μπούφη, εκπροσώπου της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την απελεύθέρωση της πόλης , μιας και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έλαμψαν διά της απουσίας τους...






Πηγή




Διαβάστε περισσότερα...

Αποδοκίμασαν τον υπουργό Δικαιοσύνης

Αποδέκτης ειρωνικών χειροκροτημάτων και της αγανάκτησης των εργαζομένων στο υπουργείο Δικαιοσύνης έγινε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.



Κατά την είσοδο του στο υπουργείο ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ήρθε αντιμέτωπος με εργαζόμενους της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης που άρχισαν να τον χειροκροτούν ειρωνικά και να τον ευχαριστούν για τη θετική του ψήφο στο Πολυνομοσχέδιο που έσωσε τη χώρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε αμηχανία στάθηκε στην είσοδο και ένας από τους εργαζόμενους τον πλησίασε και του είπε «ντρέπομαι κύριε υπουργέ. Μας εξαντλήσατε, μας εξοντώσατε, μας διαλύσατε».

Άλλοι του φώναζαν «μπράβο. Δεν θέλουμε να μας σώσετε άλλο. Φτάνει», ενώ εργαζόμενοι ανέφεραν και περιπτώσεις συναδέλφων τους που πουλούν το σπίτι και το αυτοκίνητο τους για να τα βγάλουν πέρα.

Στη συνέχεια ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αποχώρησε εν μέσω των ίδιων ειρωνικών χειροκροτημάτων.





Πηγή






Διαβάστε περισσότερα...

Πανοραμική θέα από την Ακρόπολη

Διαβάστε περισσότερα...