Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Δείτε το δελτίο ειδήσεων του ALTER

Παρακολουθείστε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, όπως μεταδόθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.
































 Πηγή









Διαβάστε περισσότερα...

Κίνδυνος επικίνδυνοι...

* Η κυβέρνηση φαίνεται ότι παραχαράσσει, ότι φουσκώνει, το έλλειμμα, για να δικαιολογεί τα αλλεπάλληλα σκληρά χαράτσια.

* Αν η κυβέρνηση είχε εισπράξει ανείσπρακτους φόρους ακινήτων των δύο παρελθόντων ετών, δεν θα χρειαζόταν να επιβάλει το τελευταίο κι απεχθέστερο όλων έως τώρα χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.


* Η κυβέρνηση για όσους υπαλλήλους απέρχονται περισσότερους συμβούλους ή νέους υπαλλήλους προσλαμβάνει.


* Αυτή η κυβέρνηση, ενώ περιέκοψε ως άλλος Προκρούστης, μισθούς και συντάξεις, αντί να μειώσει, αύξησε τις δημόσιες δαπάνες μισθοδοσιών.


* Προσέτι η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να διαχειριστεί το παιγνίδι με την εφεδρική εργασία με τον πιο ρουσφετολογικό και ανήθικο τρόπο...


Κι ύστερα απ' όλα αυτά κι άλλα πολλά, της «φταίει» ο Δημόσιος τομέας κι όχι ο τρόπος που τον διαχειρίζεται. Η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προγενέστερες, χρησιμοποίησαν τον δημόσιο τομέα ως υπηρέτη των κρατικοδίαιτων ιδιωτών, και τον έκαναν ρόμπα με τα ρουσφέτια και την αναξιοκρατία.


Για τον τρόπο που λειτουργεί η Διοίκηση σε κάθε χώρα υπεύθυνη είναι η Πολιτική. Στοιχειώδες.


......................................


Η κυβέρνηση αυτή συκοφαντεί τον λαό και θα πέσει, θα πέσει γρήγορα...
Θα ήταν το πιο μεγάλο ψέμα αυτής της κυβέρνησης, αν τα μέλη της δεν εψεύδοντο συστηματικώς και για όλα.
Ο μύθος για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, τον υπερδιογκωμένο Δημόσιον Τομέα κι άλλες συναφείς αρλούμπες,
τις οποίες με την (προδοτική εν τέλει) προπαγάνδα πολλών χρυσοκάνθαρων δημοσιογράφων έχει καταπιεί αμάσητες ο ελληνικός λαός σε μεγάλο ή μικρότερο μέρος του.
Χρόνια τώρα και επ' εσχάτοις με ρυθμό πολυβόλου οι δημόσιοι υπάλληλοι διασύρονται, λιθοβολούνται, σφαγιάζονται. Υπάρχουν μέσα ενημέρωσης όπως ο «ΣΚΑΪ» όπου διάφοροι εργαζόμενοι τη επικουρία καλεσμένων βήτα διαλογής, εν πολλοίς φλούφληδων και φιρφιρίκων, τρώνε για πρωινό δύο δημοσίους υπαλλήλους
για μεσημεριανό τρεις
και για βραδινό -στα ακριβά ρεστωράν όπου συχνάζουν- τέσσερις συν καναν ωρομίσθιο!
Μόλις πρόσφατα ο κ. Λοβέρδος μίλησε για 1.000.000 υπαλλήλους!
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, της Eurostat, αλλά και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (τα οποία όλα συμπίπτουν)
το σύνολο των υπαλλήλων του «στενού» Δημόσιου Τομέα το 2009 ήταν 511.906!
Εξ αυτών οι τακτικοί ήταν 460.636, οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου 25.981 και ορισμένου χρόνου 48.880.
Από το 2009 έως σήμερα οι 511.906 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μειωθεί λόγω της σχέσης συνταξιοδοτήσεων (πέντε έως δέκα) και προσλήψεων (μία). Μάλιστα τώρα τελευταίως παραιτούνται σωρηδόν. Αντιθέτως έχουν
αυξηθεί οι «σύμβουλοι» και τα λοιπά σαπρόφυτα που προσλαμβάνουν συνεχώς οι αμετανόητοι πασόκιοι, όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία (που όμως αυξάνει διαρκώς κι ατελέσφορα τις δημόσιες δαπάνες).
Εχουμε λοιπόν γύρω στους 480.000 δημοσίους υπαλλήλους στους οποίους πρέπει να συνυπολογίσουμε τους στρατιωτικούς, τους εκπαιδευτικούς, τους υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας και στα νοσηλευτικά ιδρύματα!
Μήπως δεν χρειαζόμαστε (έστω και υποεπανδρωμένα) στρατό, σχολεία, αστυνομία και νοσοκομεία;
Και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που υπηρετούν στα Υπουργεία, τις Περιφέρειες και τα Δημόσια Καταστήματα, είναι πολλοί; Μας περισσεύουν; Δεν τους χρειαζόμαστε;
Ας το δούμε κι αυτό.
Το ποσοστό όσων υπηρετούν στην Ελλάδα στο ευρύτερο Δημόσιο, απ' τον στρατό έως τα σχολεία και τις εφορίες, είναι (ήταν το 2009, τώρα είναι μικρότερο) στο 9,04% του πληθυσμού της χώρας, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ενωση είναι 9,92%! Στη Δανία, που ουδείς μπορεί να την κατηγορήσει για κακοδιοίκηση, το ποσοστό είναι 18%!
Κι ακολουθούν η Σουηδία, η Φινλανδία (των εγγυήσεων), η Ολλανδία, η Γαλλία, η Βρετανία κι άλλοι, πολλοί άλλοι.
Ναι, λένε ορισμένοι (ή βαλτοί ή ηλίθιοι ή θύματα της προπαγάνδας), αλλά σε εμάς οι δημόσιοι υπάλληλοι μας κοστίζουν περισσότερο.
Ψεύδος κι αυτό! μέγα ψεύδος.
Στην Ελλάδα οι αμοιβές «των εν ευρεία εννοία δημοσίων υπαλλήλων ανέρχονται στο 10,8% του ΑΕΠ». Στη Δανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, την Ιταλία κι άλλες -πολλές- χώρες το ποσοστό κυμαίνεται απ' το 11% έως το 17%!!
Ναι, λένε πάλι (ή οι βαλτοί ή οι φανατικοί ή οι δογματίλες ή οι μισάνθρωποι), αλλά σε μας ο Δημόσιος Τομέας κωλοβαράει. Γιατί; Διότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι... παλιοχαρακτήρες! Αριστα!!
Παλιοχαρακτήρας μπορεί να 'ναι κι ένας λοστρόμος σε ένα καράβι, αλλά αν το καράβι πάει ντουγρού στα βράχια το πάει ο καπετάνιος!
Τη δημόσια διοίκηση την έχει ξεσκίσει η εκάστοτε κυβέρνηση.
Μάλιστα η πιο αισχρή και η πιο γελοία (αλλά περιέργως η πιο εύπεπτη απ' την κοινωνία) πρακτική είναι η αναγωγή της όποιας παθολογίας σε γενίκευση.
Βεβαίως και υπάρχουν κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι, κηφήνες όμως υπάρχουν παντού. Η γενίκευση ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κηφήνες, είναι φασιστική. Και χρήσιμη σε μια κυβέρνηση
που θέλει να ξεπατώσει το κράτος αντί να το κάνει ατμομηχανή της ανάπτυξης...
Γιατί να το ξεπατώσει;
Αλήθεια, ακόμα δεν ξέρετε;



Πηγή










Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Βουτάμε τον κώλο μας στο νερό.















Διαβάστε περισσότερα...

Τι θα γίνει με τα δάνειά μας;

Τι σημαίνει το «κούρεμα» για τους δανειολήπτες
Τι θα σημάνει για τα δάνειά μας το επικείμενο «κούρεμα»; 
Τι οφείλουν να κάνουν όσοι έχουν πάρει δάνεια και δεν τα έχουν αποπληρώσει;


Ρωτήσαμε πλήθος ειδικών, τραπεζιτών, δικηγόρων και ειδικών συμβούλων και πήρε από όλους την ίδια απάντηση: 
«Είναι ατομικό σου ζήτημα. Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει γενική ρύθμιση. Μπορεί το κράτος να πτωχεύσει αλλά εσύ συνεχίζεις να χρωστάς».
Για τους οφειλέτες υπάρχουν τρεις περιπτώσεις:


Το Οικονομικό Αποτύπωμα
Είναι η αποτίμηση του οφειλέτη με βάση το τι έχεις, το τι βγάζεις κάθε χρόνο, με λίγα λόγια, είναι το τι πιστεύει ο τραπεζίτης ότι μπορείς να τους επιστρέψεις. Αν έχεις περιουσία, ακίνητα ή κάτι άλλο που μπορεί να το πάρει, θα το πάρει.
Παρόλα αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις απαντήσεις όλων ανεξαιρέτως των τραπεζιτών, προτιμούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση παρά να μπουν σε μία νομική διαδικασία διεκδίκησης του ακινήτου.

Διαπραγμάτευση
Σε αυτή την περίπτωση κάνεις ένα πολύ σκληρό παζάρι με την τράπεζα για να της πληρώσεις ένα μέρος του δανείου και να τελειώνεις. Αν είσαι σε θέση να της πεις ότι «δεν έχεις να πάρεις τίποτα γιατί δεν έχω τίποτα να σου δώσω», είσαι σε πλεονεκτική θέση. Αν έχεις κάτι να σου πάρει η θέση σου είναι πολύ πιο δύσκολη, αλλά όχι και απελπιστική, αφού ούτως ή άλλως η τράπεζα δεν θέλει να μπει στη διαδικασία κατάσχεσης της περιουσίας σου.

Το κακό σενάριο
Το κακό σενάριο είναι να περάσουν οι τράπεζες όχι στα χέρια του κράτους, αλλά στα χέρια των ξένων. Σε τέτοια περίπτωση οι τράπεζες μπορεί να πουλήσουν τα δάνεια σε μία εταιρία που ειδικεύεται σε είσπραξη δανείων.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι έρχεται η τράπεζα και λέει: «Έχεις δάνεια αξίας 10 δις. που μάλλον δεν θα εισπράξεις. Σου τα αγοράζω με 2 δις.
Η τράπεζα τα πουλάει και η εταιρία αρχίζει τον αγώνα είσπραξής τους. Σε αυτήν την περίπτωση το καλύτερο εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι το γνωστό ρητό «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».


Πηγή







Διαβάστε περισσότερα...