Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Επεισόδια στις παρελάσεις 28/10/2011 ( 24 video)
















































































































Παρέλαση λαϊκής οργής, κατά του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος


Σε διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής των Μνημονίων και του στραγγαλισμού της κοινωνίας, μετατράπηκαν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, στις περισσότερες πόλεις της χώρας. Αποκορύφωμα, η ματαίωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, μετά την εισβολή χιλιάδων διαδηλωτών στο χώρο της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, και η αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, υπό τις αποδοκιμασίες πολλών συγκεντρωμένων!

Το υποχρεωτικό κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων και η προ ημερών υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου που ουσιαστικά καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και θέτει στην εργασιακή εφεδρεία χιλιάδες εργαζόμενους, ήταν η συνέχεια Μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ήταν όμως και οι σταγόνες που έπεσαν σ’ ένα ποτήρι ήδη ξεχειλισμένο.
Υπουργοί, βουλευτές και διάφοροι άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι είχαν λάβει εγκαίρως το «μήνυμα». Ελάχιστοι τόλμησαν να καταλάβουν θέσεις στις στις παραδοσιακές εξέδρες των επισήμων και μόνο υπό δρακόντεια μέτρα προστασίας τους από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, όπως π.χ. η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στο Σύνταγμα. Σε πολλές περιπτώσεις όμως, ούτε αυτή η αστυνομική προστασία στάθηκε ικανή να εμποδίσει το ξέσπασμα οργής των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα οι παρελάσεις να ματαιωθούν, ενώ υπουργοί, βουλευτές και άλλοι επίσημοι αποχωρούσαν ή φυγαδεύονταν, αποδοκιμαζόμενοι.
Έτσι, οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας εισέπραξαν τη λαϊκή κατακραυγή, εναντίον ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, το οποίο οδηγεί στη χρεοκοπία, την ανέχεια και την εξαθλίωση, το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Παπούλιας: Εγώ προδότης;
Ομάδες διαδηλωτών από διάφορες κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εισέβαλαν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στο χώρο που θα τελούταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο χώρος αποκλείστηκε από κλούβες των ΜΑΤ και για πρώτη φορά στα χρονικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε από το σημείο και η παρέλαση ματαιώθηκε.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγο πριν αποχωρήσει, εξέφρασε τη λύπη του γι'αυτή την εξέλιξη λέγοντας: «Είναι ντροπή να ακούγονται υβριστικά συνθήματα, είναι ντροπή να με αποκαλούν προδότη όταν εγώ πολέμησα για την πατρίδα από τα 15 μου χρόνια». Και συνέχισε: «Δε θέλω να αποχωρήσω. Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση. Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε. Να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο. Λυπάμαι για τους υβριστές. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα «Παπούλια προδότη». Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται! Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Ερχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη».
Οργισμένος για αυτήν την εξέλιξη ήταν και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε, ενώ ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης χαρακτήρισε τα συνθήματα των διαδηλωτών "ακαταλαβίστικα" και πρόσθεσε: «Έχει καταλυθεί κάθε έννοια θεσμού. Φτάνει πια! Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".
Πολυπληθείς ομάδες συγκεντρωμένων, μοτοσυκλετιστές, οπαδοί του Ηρακλή και άλλοι αγανακτισμένοι πολίτες, εισέβαλαν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, με αποτέλεσμα η αστυνομία να αποκλείσει το χώρο και η παρέλαση να ματαιωθεί.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, ενώ ακούστηκαν και αρκετά υβριστικά συνθήματα.
Μαύρα μαντήλια, αποστροφή του κεφαλιού και... ΜΑΤ
Διαδήλωση χιλιάδων πολιτών μπροστά στη Βουλή συνόδευσε τη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, παρουσία της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου αλλά και διμοιριών των ΜΑΤ! Η παρέλαση ολοκληρώθηκε στις 11:30 π.μ., αλλά πολύς κόσμος παρέμεινε για αρκετές ώρες στο Σύνταγμα.
(Φωτ. Σπ. Τσακίρης) (Φωτ. Σπ. Τσακίρης) Καθ΄όλη τη διάρκεια της παρέλασης των μαθητών κυριαρχούσαν τα αντικυβερνητικά συνθήματα, οι μαθητές πολλών σχολείων αρνήθηκαν να χαιρετήσουν την υπουργό, ενώ κάποιοι άλλοι έστρεψαν το κεφάλι τους προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ορισμένοι μαθητές κρατούσαν μαύρα μαντίλια τα οποία και ύψωσαν περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.
Επίσης, τα μέλη της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων παρήλασαν με μαύρες κορδέλες στα μουσικά τους όργανα, παρότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης τους είχε απειλήσει ότι αν το κάνουν, θα παραπεμφθούν στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης.
Η υπουργός Παιδείας, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης και με έντονη αστυνομική προστασία, έκανε δηλώσεις, προσπαθώντας να συσχετίσει το «ΟΧΙ» του 1940, με τη σημερινή «προσπάθεια της κυβέρνησης για την ανόρθωση της χώρας»!
"Σήμερα, έχουμε μια ευθύνη όλοι, να σφίξουμε τα δόντια και τις γροθιές, για να ανορθώσουμε τη χώρα και όχι να την γονατίσουμε. Ο ύψιστος συμβολισμός του «ΟΧΙ» είναι η θυσία, ατομική και συλλογική, με πόνο, με στόχο το μέλλον της χώρας. Θέλω από την ψυχή μου να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι σε συνθήκες κρίσης, συνθήκες δύσκολες - προσωπικές και αντικειμενικές- δίνουν μια μάχη για την εκπαίδευση των παιδιών και τη δημιουργία σωστών πολιτών. Το έθνος τους ευγνωμονεί"...
Εισβολή και στο Βόλο
Στην παραλία του Βόλου η παρέλαση διακόπηκε λίγο μετά την έναρξή της, καθώς πάνω από 1000 οπαδοί του τοπικού Ολυμπιακού εισέβαλαν στο χώρο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ειδικά κατά του υπουργού Π. Γερουλάνου, τον οποίο θεωρούν κύριο υπεύθυνο για την εξελισσόμενη διάλυση της ομάδας τους.
Επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα, αλλά οι συγκρούσεις δεν έλαβαν μεγάλη έκταση, αφού οι επίσημοι (δήμαρχος Βόλου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και η γεν. γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) αποχώρησαν αμέσως.
Ομάδες πολιτών κατέστεψαν την ξύλινη εξέδρα και πέταξαν κομμάτια της καθώς και πολλές από τις πλαστικές καρέκλες στη θάλασσα.
Στη συνέχεια, μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» αλλά και άλλοι αγανακτισμένοι πολίτες έκαναν τη δική τους παρέλαση στο χώρο της παραλίας.
Μπλόκο και στην Πάτρα
Και στην Πάτρα προκλήθηκε ένταση όπου στόχος των αγανακτισμένων πολιτών έγινε ο ο υφυπουργός Εθν. Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, διότι οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει, τόσο κατά την προσέλευσή του στον μητροπολιτικό ναό όσο και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.
Η παρέλαση η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει για τις 12 το μεσημέρι, δεν έχει ακόμη αρχίσει ούτε δύο ώρες αργότερα και προφανώς βαίνει προς οριστική ματαίωση.
Πήραν στο κυνήγι τον Σκανδαλίδη
Σκηνές εξέγερσης διαδραματίστηκαν και στη Ρόδο, όταν ομάδες αγανακτισμένων πολιτών διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης .Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Η παρέλαση διακόπηκε και οι επίσημοι αποχώρησαν κακήν κακώς, κατευθυνόμενοι. προς το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Επίθεση σε βουλευτή
Στα Τρίκαλα η παρέλαση διακόπηκε όταν ομάδες πολιτών έσπασαν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, και οδηγήθηκε σε αστυνομική κλούβα. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν να εξαγριωθεί το συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο απαίτησε με συνθήματα και δυναμική αντίδραση να απελευθερωθεί ο νεαρός όπως και έγινε.
Τελικά οι επίσημοι αποχώρησαν από το χώρο της παρέλασης.
Οργή παντού
► Στην Κέρκυρα, ο γ,γ, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου έδωσε εντολή να μη γίνει η παρέλαση λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατούσε από νωρίς στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης, γ.γ. Εμπορίου Στ. Κομνηνού, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των πολιτών που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.
Ο Στ. Κομνηνός θέλησε να συνομιλήσει μαζί τους, όμως ακολούθησαν αποδοκιμασίες και τον φυγάδευσε η Αστυνομία. Αμέσως μετά ομάδες οργισμένων πολιτών, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Μνημονίου, ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν άρον άρον.
Στη Βέροια επίσης, η παρέλαση ματαιώθηκε. Αγανακτισμένοι πολίτες, διαφόρων ηλικιών και από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία και κατέλαβαν το χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Κ. Καραπαναγιωτίδης, τους πλησίασε και συνομίλησε μαζί τους, ωστόσο για την αποφυγή επεισοδίων, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφάσισε τη ματαίωση της παρέλασης. Ο Κ. Καραπαναγιωτίδης εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό. Κανονικά έγινε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου και η κατάθεση στεφάνων.
►Στην Καλαμάτα οι αστυνομικές δυνάμεις φυγάδευσαν το γενικό γραμματέα Πρόνοιας Γιώργο Κατριβάνο,ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Διαδηλωτές άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, με αποτέλεσμα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να παρενέβουν για να τους φυγαδεύσουν. Νωρίτερα οι μαθητές παρέλασαν εν μέσω των συνθημάτων, με πολλούς από αυτούς να φορούν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους. Τα επεισόδια εναντίον των επισήμων ξεκίνησαν με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού. Η παρέλαση διεκόπη για 10 με 15 λεπτά όπου σημειώθηκε η ένταση και μετά συνεχίστηκε κι ολοκληρώθηκε με παρέλαση προσκόπων, συλλόγων, οργανώσεων κι ενός τμήματος της σχολής Ικάρων , ενώ στην εξέδρα των επισήμων ήταν μόνο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
► Στο Ηράκλειο, πλήθος κόσμου αποδοκίμασε την κυβερνητική πολιτική. Αρκετοί συγκεντρωμένοι και πέταξαν αντικείμενα εναντίον της εξέδρας των επισήμων, απαιτώντας να αποχωρήσουν. Οι επίσημοι τελικώς αποχώρησαν, με τη συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα η παρέλαση να διεξαχθεί ενώπιον μόνο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και των εκπροσώπων του Λιμενικού. Μετά το τέλος της παρέλασης έγινε πορεία πολιτών που με συνθήματα και πανώ εξέφρασαν την αντίθεση τους στην κυβερνητική πολιτική.
► Στην Τρίπολη η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκε μέσα σε συνθήματα αποδοκιμασίας, κατά της κυβέρνησης και των επισήμων που παρευρίσκονταν εκεί. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, κυριολεκτικά φυγαδεύτηκε μετά το πέρας της παρέλασης, ενώ έντονες αποδοκιμασίες άκουσαν ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρ. Λυκουρέντζους, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης και ο δήμαρχος Τρίπολης Γ. Σμυρνιώτης.
► Στο Ναύπλιο, τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών άκουσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, ο οποίος αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης φυγαδεύτηκε, από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
► Στον Πύργο, ο κόσμος αποδοκίμασε τους επισήμους και ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να αποχωρήσουν όλοι οι επίσημοι, και μόνον όταν αυτό έγινε, συνεχίστηκε κανονικά η παρέλαση.
Στον Άγιο Νικόλαο, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου παρέστη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας, ο οποίος ωστόσο δέχθηκε τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών με αποτέλεσμα να αποχωρήσει πριν την ολοκλήρωση της παρέλασης.
► Στο Ρέθυμνο, πριν την έναρξη της παρέλασης πραγματοποιήθηκε πορεία του συλλόγου γονέων κηδεμόνων νομού Ρεθύμνου, της ΕΛΜΕ, φορέων και ομάδας αγανακτισμένων πολιτών. Αρκετοί πολίτες αποδοκίμασαν φραστικά τους επίσημους ενώ η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη αποχώρησε πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης.
Πολίτες κρέμασαν ένα γιγάντιο πανό από την ταράτσα του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας όπου ενέγραφαν συνθήματα όπως: «Όχι στη φτώχεια που μας επιβάλλετε… Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση». Αρκετοί μαθητές από τα σχολεία του Ρεθύμνου που παρέλασαν, έστρεψαν το κεφάλι τους και αντί των επισήμων κοίταξαν τους ανάπηρους πολέμου που βρισκόντουσαν απέναντι από την εξέδρα.
► Στις Σέρρες, οι κάτοικοι εξέφρασαν την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση ρίχνοντας αυγά και νερά στους βουλευτές του νομού και τη γ.γ. επιθεώρησης περιβάλλοντος και ενέργειας, Μ. Καραβασίλη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Οι σκληρές αποδοκιμασίες του κόσμου ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί. Έπειτα από τις αλλεπάλληλες διακοπές της παρέλασης, άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης των Σερρών απομάκρυναν τους πολικούς από την εξέδρα των επισήμων. Παρούσα έμεινε μόνο η βουλευτής της ΝΔ, Μ. Κόλλια, που δέχθηκε φραστικές επιθέσεις. Η παρέλαση διεξήχθη τελικά μόνο με τους τοπικούς άρχοντες και την Μ. Κόλλια.
► Στη Λάρισα, η παρέλαση εξελίχθηκε σε σχετικά ήρεμους τόνους, παρουσία του γ.γ. του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζου. Οι περισσότεροι από τους μαθητές όταν έφταναν στο ύψος της εξέδρας των επισήμων αντί να κλίνουν τα κεφάλια τους προς την πλευρά των επισήμων, τα έστρεφαν προς την αντίθετη. Ορισμένοι πολίτες είχαν αναρτήσει πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών. Επίσης ένας από τους σημαιοφόρους φτάνοντας στους επισήμους έστρεψε την ανοιχτή του παλάμη απέναντι τους, ενέργεια για την οποία χειροκροτήθηκε από ορισμένους εκ των παριστάμενων πολιτών, ενώ την ενέργεια του μιμήθηκαν μερικοί ακόμη μαθητές.


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=321809







































































































































Διαβάστε περισσότερα...

Μουσείο του Βατικανό (Vatican Museum).pps

Διαβάστε περισσότερα...

Τα 10 πιο όμορφα Καφέ στον κόσμο.pps

Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Kαλημέρα, ή μάλλον aufwiedersehen!

Στάθης είπε: Kαλημέρα, ή μάλλον aufwiedersehen! Στάθης είπε: Το μεσοπρόθεσμο σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα θα είμαστε όλοι νεκροί. Στάθης ρώτησε … ….





















Στάθης είπε:
το μεσοπρόθεσμο σημαίνει ότι…

Στάθης ρώτησε:

τι θα γίνει με εσάς; Θα πάρετε νέα μέτρα ή…

Στάθης είπε:
Όσοι βγάζουν κάτω από χίλια ευρώ, θα…

 Στάθης ρώτησε:
κατάλαβες τώρα γιατί δεν πιάνουμε τους φοροφυγάδες;

 Στάθης είπε:
Πωλούνται ΟΛΑ. Τότε να…

Στάθης είπε:
Εδώ πληρώνετε αυτά που σας δανείσαμε.
Εδώ πληρώνετε αυτά που σας… 




 Πηγή





Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Συγγνώμην, Συγγνώμην, Συγγνώμην......






















Διαβάστε περισσότερα...

CAVES : Μερικά από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο.pps

Διαβάστε περισσότερα...

MEΓΑΛΕΙΟ: Ξεκίνησε η παρέλαση χωρίς επισήμους

Με μάτια που δακρύζουν  όλη η Ελλάδα χειροκροτεί τα ελληνόπουλα που παρελαύνουν




Ο κόσμος επευφημεί τα  νιάτα της Ελλάδας. Ο πολιτικός κόσμος έλαβε το μήνυμα;











 
Διαβάστε περισσότερα...

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 – ΑΦΙΕΡΩΜΑ με εκπληκτική συλλογή υλικού!






 

ΑΡΧΕΙΑ ΗΧΟΥ
-ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – BRAVURA
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΑΒΕΡΩΦ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΑΙΓΑΙΟ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΓΑΛΑΝΗ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΓΕΝΝΑΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΔΩΔΕΚΑ ΝΗΣΙΑ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΝΑΥΑΡΙΝΟ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – Ο ΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – Ο ΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΥΠΑΛΔΟΥ)
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΜΑΧΟΙ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΑΣ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΕΥΧΗ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΣΗΜΑΙΑ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΥΜΝΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΗ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΝΑΥΤΑΚΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΕΥΖΩΝΑΚΙ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ – Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ – Ο ΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΠΙΝΔΟΣ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ – ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ, ΧΟΡΩΔΙΑ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ (ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ)
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ – ΠΙΝΔΟΣ (ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΤΑ 3ου ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ)
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ – ΣΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΟΡΦΕΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΙΑΝΑ – Ω ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΑΙΣΧΥΛΟΥ – ΠΕΡΣΑΙ)
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ
-ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΒΕΜΠΟ ΣΟΦΙΑ – ΒΑΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ
ΒΕΜΠΟ ΣΟΦΙΑ – ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ
ΒΕΜΠΟ ΣΟΦΙΑ – ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
ΒΕΜΠΟ ΣΟΦΙΑ – ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΒΕΜΠΟ ΣΟΦΙΑ – ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ
ΒΕΜΠΟ ΣΟΦΙΑ – ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΒΓΑΙΝ’ Ο ΙΤΑΛΟΣ
ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΚΟΡΟΪΔΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ
ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΝΤΟΥΤΣΕ ΝΤΟΥΤΣΕ
ΣΤΙΧΟΙ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ – ΠΙΝΔΟΣ (ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΤΑ 3ου ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ)
ΒΕΜΠΟ ΣΟΦΙΑ – ΒΑΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ
ΒΕΜΠΟ ΣΟΦΙΑ – ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ
ΒΕΜΠΟ ΣΟΦΙΑ – ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
ΒΕΜΠΟ ΣΟΦΙΑ – ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΒΕΜΠΟ ΣΟΦΙΑ – ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ
ΒΕΜΠΟ ΣΟΦΙΑ – ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΒΓΑΙΝ’ Ο ΙΤΑΛΟΣ
ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΚΟΡΟΪΔΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ
ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΝΤΟΥΤΣΕ ΝΤΟΥΤΣΕ
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ – ΠΗΡΑΜΕ Τ’ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ (ΑΕΡΑ… ΑΕΡΑ)
ΙΣΤΟΡΙΑ-ΑΡΘΡΑ
ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, 1940 (ΠΕΡΙ ΑΛΟΣ) 27-03-11
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ) 07-10-11
ΤΟ ΡΟΥΠΕΛ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ (HELLASONTHEWEB) 16-06-11
Υ-Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ (ΕΛΛΑΣ) 09-01-11
ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ – Η ΗΡΩΙΔΑ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ’40 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΠΟΥ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟ ”Η’ ΤΑΝ Η’ ΕΠΙ ΤΑΣ” (PARE-DOSE) 02-06-09
ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ, Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ Κ. ΗΛΙΑΔΗ (ΜΑΤΙΑ)
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΟΧΙ (1940-1944) (ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑΣ)
ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΕΙΝΑ (BLOGΘΕΑ)
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ & ΧΩΡΙΩΝ ”ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ”
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ
ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΤΡΙΣ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ (MACEDONIA HELLENIC LAND) 11-06-11
ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ 1,5 ΤΡΙΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ) 07-06-11
ΒΙΝΤΕΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941)
ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΪΧ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (OLYMPIA) 09-09-11
ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ’40 (OLYMPIA) 16-09-11
Τ’ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙΤΟ – Μ. ΒΑΜΑΒΑΚΑΡΗΣ, ΑΠ. ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΚΕΠΑΣΕ ΜΑΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕ (Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ) – ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ
ΜΟΥΣΕΙΑ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
-ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
PAIDIKA – 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 (ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ)
ΜΑΤΙΑ – ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ, 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940, 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973
-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΜΑΤΙΑ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ
-ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ
PAIDIKA – Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
PAIDIKA – ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
PAIDIKA – ΠΙΝΔΟΣ, 1940
-ΠΟΙΗΜΑΤΑ
ΜΑΤΙΑ – 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 – ΠΟΙΗΜΑΤΑ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ
PAIDIKA – ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
PAIDIKA – ΟΡΘΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ
-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
PAIDIKA – ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΕΣ ΤΟΥ 1940
PAIDIKA – Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, 1940
-ΕΠΟΧΗΣ
PAIDIKA – ΒΑΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ, 1940
PAIDIKA – ΚΟΡΟΪΔΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ, 1940
PAIDIKA – ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 1940
PAIDIKA – ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΒΓΑΙΝ’ Ο ΙΤΑΛΟΣ
-ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ
PAIDIKA – 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
PAIDIKA – ΓΙΟΡΤΗ
PAIDIKA – ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ
PAIDIKA – ΛΑΜΠΡΟΣΤΟΛΙΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
PAIDIKA – ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
PAIDIKA – ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΕΙΧΗ ΟΙ ΨΥΧΕΣ
PAIDIKA – ΣΗΜΑΙΑ ΓΑΛΑΝΗ
PAIDIKA – ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ
PAIDIKA – ΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ
PAIDIKA – ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ
PAIDIKA – ΤΟ ΟΧΙ
-ΑΝΕΚΔΟΤΑ
PAIDIKA – ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ
-ΚΕΙΜΕΝΑ
PAIDIKA – ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
PAIDIKA – ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ
-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
PAIDIKA – ΕΠΟΣ 1940


 Πηγή





Διαβάστε περισσότερα...

Από το 1985 προβλεπόταν η πτώχευση...!



Γράφει ο Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος
Κατά τα λοιπά, αναζητούνται ληστές στην χώρα...!
Η ελληνική πορεία προς την πτώχευση όχι μόνον ήταν γνωστή και επαρκώς αιτιολογημένη με αλλεπάλληλα υπομνήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διεθνών οργανισμών προς τις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά είχε επισημανθεί στον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου το 1985 από τα πιο επίσημα και έγκυρα χείλη: αυτά του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Δημήτρη Χαλικιά.
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αναφέρουμε τα όσα είπε ο τότε διοικητής της ΤτΕ στον συνάδελφο Περικλή Βασιλόπουλο σε μία συζήτηση-εξομολόγηση η οποία δημοσιεύθηκε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο στο τεύχος της 8ης Ιανουαρίου 1988. Χωρίς περιστροφές, ο κ. Δ. Χαλικιάς περιγράφει πώς το καλοκαίρι του 1985 η χώρα έφθασε στο χείλος της κατάρρευσης, γεγονός που υποχρέσε την κυβέρνηση Αν.Παπανδρέου να ζητήσει σταθεροποιητικό δάνειο από την ΕΟΚ, τους όρους του οποίου ουδέποτε ετήρησε.
Μάλιστα, για να πάρει το δάνειο αυτό, ο τότε πρωθυπουργός ανέθεσε τα ηνία της οικονομίας στον κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος έχαιρε της εμπιστοσύνης των εταίρων μας, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του κ. Γεράσιμο Αρσένη.
Την περίοδο αυτή, ο Δ.Χαλικιάς χαρακτήρισε ως την πιο δραματική στιγμή της πολυετούς θητείας του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας τα εξής:
“Το καλοκαίρι του 1985, λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου, ζήτησα να δω τον τότε πρωθυπουργό κ. Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. Το έκανα σπανίως, αλλά η επικοινωνία μαζί του ήταν πάντοτε ουσιαστική. Με δύο λέξεις καταλάβαινε τα πάντα. Τού είπα: Κύριε πρόεδρε, αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία θα χρεοκοπήσουμε. Θα έχουμε στάση πληρωμών. Το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών πλησιάζει το 10% του ΑΕΠ και η Τράπεζα συντόμως δεν θα έχει ταμείο να πληρώσει. Χρειάζεται να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα σταθεροποιησης της οικονομίας.”
“Μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός μού ζήτησε να τού υποβάλω μία έκθεση με τις απόψεις μου, πράγμα που έκανα. Όταν την διάβασε μού τηλεφώνησε και μού ζήτησε να εγχειρίσω μία φωτοτυπία στον κ. Σημίτη, που είχε ήδη αναλάβει υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ανάμεσα στον Οκτώβριο του 1985 και τον Φεβρουάριο του 1986 πέρασα μερικούς από τους πιο δύσκολους μήνες της θητείας μου. Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο ασφαλείας. Αν και γενικά την δεκαετία του 1980 το επίπεδο των διαθεσίμων ήταν γύρω στο 1 δισεκατομμύριο δολλάρια, είχαμε φθάσει μόλις στα 350 εκατομμύρια δολλάρία. Εάν δεν παίρναμε τον Φεβρουάριο του 1986 την πρώτη δόση του δανείου από την ΕΟΚ και εάν δεν είχαμε το σταθεροποιητικό πρόγραμμα Σημίτη, θα βαδίζαμε ευθέως στην κατάρρευση και την χρεοκοπία. Δεν είχαμε λεφτά να πληρώσουμε τις εισαγωγές μας. Δεν θα επρόκειτο για συναλλαγματική κρίση της δραχμής, όπως αυτές που γνωρίσαμε τον Μάϊο του 1994 ή τον Νοέμβριο του 1997, αλλά για κάτι πολύ χειρότερο. Αδυναμία κάλυψης των εξωτερικών πληρωμών της χώρας…”
Για την ιστορία σημειώνουμε ότι παρόμοιες επισημάνσεις έγιναν προς τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζακ Ντελόρ το 1994 με την γνωστή επιστολή του, από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό τον καθηγητή Άγγελο Αγγελόπουλο το 1990 ύστερα από ενθάρρυνση του τότε πρωθυπουργού της Οικουμενικής Ξεν. Ζολώτα. Επίσης, από το 1995 έως το 2003 ακολούθησαν 16 κοινοτικές και διεθνείς εκθέσεις στις οποίες απερίφραστα τονιζόταν ότι η πορεία του ελληνικού δημοσίου χρέους παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τις τελευταίες προσπάθησαν να περιορίσουν οι κυβερνήσεις Κων. Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993 και Κ. Σημίτη το 1998-1999, με αποτέλεσμα να γίνουν στην Ελλάδα από τις συνδικαλιστικές μαφίες του Δημοσίου περί τις 2.500 απεργίες, συνολικού κόστους σε χαμένες ημέρες εργασίας περί τα 70 δισεκατ. ευρώ.
Κατά τα λοιπά, αναζητούνται ληστές στην χώρα!…






Διαβάστε περισσότερα...

Κατοχικές δυνάμεις πιάνουν πόστα παντού. ΚΑΖΑΚΗΣ














Διαβάστε περισσότερα...