Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

"Κάνω δημοψήφισμα γιατί φοβάμαι πραξικόπημα"















Αίσθηση προκαλεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό το δημοσίευμα Γάλλου δημοσιογράφου της Liberation για τους δραματικούς διαλόγους μεταξύ Μέρκελ-Σαρκοζί- Παπανδρέου στις Κάννες. Διαβάστε στο ΝΕWS 247 τί αναφέρεται στο δημοσίευμα (Pic)

Βροχή δημοσιευμάτων πέφτουν στο twitter για τις πολιτικές εξελίξεις εντός και εκτός εθνικών μας συνόρων, ενώ οι γαλλικές εφημερίδες Le Monde και Liberation προβαίνουν σε αναλύσεις επί των παρασκηνίων των διαπραγματεύσεων στις Κάννες.
"Ο Παπανδρέου επέλεξε το δημοψήφισμα για να αποφύγει στρατιωτικό πραξικόπημα", είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα "Liberation", δίνοντας μία σαφώς διαφορετική διάσταση στην πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Μπεγλίτη για την αλλαγή των επικεφαλής των επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων εν μέσω καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων.
Μάλιστα ο Γάλλος δημοσιογράφος και συνεργάτης της Liberation, Jean Quatremer, ανέφερε συγκεκριμένα στο προσωπικό του twitter (http://twitter.com/#!/quatremer):
"Ο Παπανδρέου στο δείπνο της Τετάρτης δικαιολόγησε το δημοψήφισμα στους Ευρωπαίους ηγέτες και συγκεκριμένα στο Σαρκοζί, λέγοντας ότι το έκανε για να αποφύγει τον κίνδυνο πραξικοπήματος".
Σημειωτέον ότι η πηγή δεν είναι τυχαία, καθώς ο J. Quatremer ήταν παρών στις Κάννες, ενώ είναι εξειδικευμένος συντάκτης σε ευρωπαϊκά θέματα και συγγραφέας του blog "Παρασκήνια των Βρυξελλών".
Η ακριβής διατύπωση του Quatremer είναι: "Papandréou, lors du diner mercredi, a notamment justifié son référendum par le risque d'un coup d'Etat", ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε ότι "η είδηση για τον Παπανδρέου προκάλεσε θόρυβο στην Ελλάδα" (Mon tweet sur Papandréou invoquant une menace de coup d'Etat fait du bruit en Grèce).
Στην ανάλυσή του, ο δημοσιογράφος προσθέτει ότι "ο κ. Παπανδρέου, ενώπιον της οργής των Ευρωπαίων ηγετών για το δημοψήφισμα που αναγγέλθηκε χωρίς συνεννόηση μαζί τους, αναζήτησε δικαιολογία σε άθλιες και χονδροειδείς θεωρίες συνομωσίας, τις οποίες δεν ντράπηκε να διατυπώσει προς το Ν. Σαρκοζί και την Α. Μέρκελ".
Στα ίδια μήκη κύματος και η γαλλική εφημερίδα Le Monde, όπου μιλά ανοιχτά για φόβο πραξικοπήματος στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.
Στηρίζει μάλιστα το δημοσίευμά της στο γεγονός ότι ο ελληνικός στρατός είναι υπεράριθμος και πως μετά τις περικοπές στους μισθούς του προσωπικού υπάρχει αναβρασμός στο στράτευμα.

 Να σημειωθεί ότι την 1η Νοεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Μπεγλίτης, κάλεσε τους αρχηγούς των επιτελείων στο γραφείο του για να τους πει πως είναι η κατάλληλη στιγμή "να κάνει κρίσεις".
Συγκεκριμένα, κάλεσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο, τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Βασίλη Κλόκοζα και τους ανακοίνωσε ότι η εισήγησή του προς τα μέλη του ΚΥΣΕΑ είναι να κριθούν ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους και έτσι αντικαταστάθηκαν.
Ωστόσο, οι φήμες για τη χειρότερη στιγμή των αντικαταστάσεων στην ιστορία της μεταπολίτευσης, έδιναν και έπαιρναν, με το δημοσίευμα του Γάλλου δημοσιογράφου να βάζει τέλος στα σενάρια μυστηρίου.

 Πηγή


 






Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε αυτή την κυρία - Ας μην ξεχάσουμε ποτέ














Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο!!!







Δείτε αυτή την κυρία - Ας μην ξεχάσουμε ποτέ...

"Ο κόσμος δεν έγινε τώρα κακός.... πάντα ήταν"

"Το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει"

Irena Sendler
Ιρένα Σέντλερ

Πρόσφατα πέθανε μια 98χρονη κυρία που την έλεγαν Ιρένα.
Κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Ιρένα είχε εργαζόταν στο γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων.
Είχε όμως κι έναν απώτερο σκοπό.
Όντας γερμανίδα ΗΞΕΡΕ ποια ήταν τα σχέδια των ναζί για τους εβραίους.
Η Ιρένα έβγαζε λαθραία βρέφη στον πάτο της εργαλειοθήκης της ή σε ένα σάκο από λινάτσα που είχε στην καρότσα του φορτηγού της τα μεγαλύτερα παιδιά.
Ακόμα, είχε ένα σκύλο στην καρότσα, που τον είχε εκπαιδεύσει να γαβγίζει όταν οι ναζί φαντάροι της άνοιγαν να μπει ή να βγει από το γκέτο.
Οι φαντάροι, φυσικά, δεν ήθελαν πάρε-δώσε με το σκύλο, ενώ το γάβγισμά του κάλυπτε τους θορύβους/ήχους που έκαναν τα βρέφη/παιδιά!
Στο διάστημα που το έκανε αυτό, κατάφερε να φυγαδεύσει και να σώσει 2.500 παιδιά και βρέφη.

Συνελήφθη και οι ναζί τη χτύπησαν πάρα πολύ άσχημα και της έσπασαν και τα χέρια και τα πόδια.
Η Ιρένα κράτησε ένα αρχείο με τα ονόματα των παιδιών που είχε διασώσει και το φύλαξε σ΄ένα γυάλινο βάζο που έθαψε κάτω από ένα δέντρο στην αυλή της.

Μετά τον πόλεμο, προσπάθησε να εντοπίσει όσους γονείς είχαν επιζήσει και επανένωσε τις οικογένειες.
Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν πεθάνει στους θαλάμους αερίων. Τα παιδιά αυτών, τα βοήθησε να τακτοποιηθούν σε θετές οικογένειες ή να υιοθετηθούν.

Το 2007, η Ιρένα προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Δεν επελέγη.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα το είχε κερδίσει ένα χρόνο πριν γίνει Πρόεδρος, για την εργασία του ως "οργανωτής κοινότητας" για το ACORΝ...
και ο Αλ Γκορ το κέρδισε το 2007, για ένα φιλμ σχετικά με την υπερθέρμανση της γης...
Εις μνήμην της 63 χρόνια μετά..

 Πηγή


Διαβάστε περισσότερα...