Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "Ακρως απόρρητη" διαταγή καταστολής όχλου...

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΗΤΕ !!

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ´;


Χτες βράδυ, με έναν εντελώς απροκάλυπτο τρόπο, καρατομήθηκε όλη η ηγεσία του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού! Είχε προηγηθεί πριν δύο εβδομάδες, η αιφνιδιαστική και πρόωρη καρατόμηση της Ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Φαίνεται ότι οι κύριοι Παπουτσής και Μπεγλίτης, δεν έχουν καμία...
απολύτως εμπιστοσύνη στις ένοπλες και ένστολες δυνάμεις της χώρας! Όλα αυτά που λέγονται και γράφονται για δήθεν «τιμωρίες» για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, και ούτε καν επικοινωνιακά δεν μπορούν να σταθούν!

Στην ουσία, πρόκειται για ένα σχέδιο απόλυτης απογύμνωσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, προφανώς διότι η «σχολή Σικάγου» τις φοβάται! Όχι απλά δεν τις εμπιστεύεται αλλά τις φοβάται! Φοβάται από την πρώτη στιγμή που πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ, είπε στο CNN (πριν έξι μήνες) ότι στην Ελλάδα θα γίνει πραξικόπημα!

Ο φόβος αυτός εντάθηκε τον μήνα που μας πέρασε! Ειδικά μετά το καλοκαίρι όταν οι αναφορές για πραξικόπημα στην Ελλάδα άρχισαν να έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό.

Παρακάτω, παραθέτουμε ένα απόσπασμα μιας συνέντευξης του Βοb Chapman στην εκπομπή του Alex Jones (INFOWARS) όπου πολύ πρώιμα καταγγέλλει ότι υπάρχουν πληροφορίες για πραξικόπημα κατά της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Κοιτάξτε την ημερομηνία κάτω δεξιά στο βίντεο για να δείτε από πότε άρχισαν τέτοιες συζητήσεις στο Εξωτερικό:




Εκτός λοιπόν της συνομοσιολογικής πλοκής που έβλεπε παντού η Κυβέρνηση, Παπουτσής και Μπεγλίτης, όταν αντιλήφθηκαν ότι είτε θα γίνουν εκλογές είτε θα σχηματιστεί νέα Κυβέρνηση ή ακόμη και ένας μεγάλος ανασχηματισμός, φρόντισαν να εξοβελίσουν όλους αυτούς που είχαν εκφράσει ακόμη και μικρές ενστάσεις!

Στο Στρατό π.χ., όποιος είχε πει έστω και το ελάχιστο αρνητικό για την νέα διάταξη του Στρατού, πετάχτηκε στο πυρ το εξώτερον!


Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η ιστορία όμως που αποκαλύπτουμε σήμερα, ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, είχε ήδη επηρεαστεί από τα διεθνή σενάρια που εξύφαιναν ιστορίες πραξικοπημάτων στην Ελλάδα!

Και παρά του ότι είχαν αρχίσει πολύ πριν οι συζητήσεις για το αν θα πρέπει να γίνει «Παρμενίωνας» ή όχι, τελικά έγινε παρά του ότι η πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Αμυνας ήταν διχασμένη πάνω σ αυτό το ζήτημα! Τελικά ο Παρμενίωνας έγινε αλλά λίγοι, ελάχιστοι, πρόσεξαν μια πρωτοφανή μεταβολή που έγινε στον προγραμματισμό του!

Και από εδώ ξεκινάμε σήμερα τις αποκαλύψεις!
Ένα σενάριο που σχεδιάστηκε και προκάλεσε την οργή πολλών Στρατιωτικών κύκλων, ειδικά της αεροπορίας Στρατού αλλά και του ΓΕΑ, αφορούσε στο εξής::

Μια μονάδα ειδικών αποστολών (στη διάθεσή μας είναι όλα τα στοιχεία της μονάδας και του σεναρίου) επιβιβάζεται σε τέσσερα ελικόπτερα Super Puma. Προορισμός το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Οι ειδικές δυνάμεις κατεβαίνουν με σκοινιά στο Κοινοβούλιο, πραγματοποιούν αποκλεισμό της περιοχής και με βαρύτατο εξοπλισμό αποκλείουν την πρόσβαση σε αυτή. Ακολούθως, επιβιβάζουν πολιτικούς και προσωπικό σε ελικόπτερα και αυτά απογειώνονται με προορισμό στρατιωτικό αεροδρόμιο!

Το παραπάνω σενάριο είναι πραγματικό, και έχει «παιχτεί» τον Σεπτέμβριο του 2010 στον Παρμενίωνα! Η πρώτη ερώτηση λοιπόν που προκύπτει προς τον υπουργό Άμυνας, έχει εξόχως πολιτικό χαρακτήρα, αλλά εκπορεύεται από το Σύνταγμά μας, τον θεμελιώδη νόμο της χώρας μας!

Με ποιο σκεπτικό, πραγματοποίησε ο Ελληνικός Στρατός τέτοια άσκηση; Ποιος έδωσε το σενάριο για ανάπτυξη; Στρατιωτικός ή πολιτικός του Υπουργείου; Προβλέπεται από πουθενά, από κάποια Συνταγματική Θεώρηση έστω, η υλοποίηση ασκήσεων του Στρατού , με σενάρια που αφορούν στο Κοινοβούλιο; Τι εξυπηρετούσε η εκπαίδευση Στρατιωτών σε θέματα διάσωσης πολιτικών; Γιατί χρησιμοποιήθηκε η Βουλή σε μια τέτοια άσκηση;

Απ όσο ΟΛΟΙ γνωρίζουμε, ο Στρατός στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται για «πολιτικές» αποστολές, μόνο σε περίπτωση επιβολής στρατιωτικού νόμου, ή όταν η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο!!! Αυτό λοιπόν το γεγονός, από μόνο του, αποτελεί ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα! Ο συνδυασμός του όμως με ένα άλλο γεγονός που συνέβη μόλις πριν δύο μήνες δίνει στα γεγονότα μια δραματική τροπή!


Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Όπως είναι γνωστό, εφέτος, λόγω περικοπών, δεν πραγματοποιήθηκε η διακλαδική άσκηση «Παρμενίωνας».
Συνέβη όμως κάτι άλλο.
Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2011, ανοίχτηκε μια ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ διαταγή του ΓΕΕΘΑ!
Ο Φάκελος έγραφε απ έξω «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ»
Σε μια σύσκεψη των ανώτερων στελεχών του στρατού ο φάκελος αυτός με την διαταγή .. ανοίχτηκε!
Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ελάχιστοι επιτελείς, οι οποίοι όταν διάβασαν την διαταγή, στην κυριολεξία «γούρλωσαν» τα μάτια τους !

Η Διαταγή αφορούσε Διοικητές , Υποδιοικητές και ΔΥΠ (Διευθυντές Υποστήριξης) !
Μετά την πρώτη παγωμάρα, κάποιοι άρχισαν να «κινούνται» για την διαδικασία αποστολής της διαταγής αυτής σε όσους ο πίνακας αποδεκτών ανέφερε ενώ οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να αρθρώσουν κουβέντα!

Σήμερα, δεν θα σας αναφέρουμε το περιεχόμενο της διαταγής παρά μόνο τον τίτλο της. Αλλωστε , δε νομίζω ότι χρειάζεται γιατί θα καταλάβετε πολλά!

Ο τίτλος λοιπόν της Διαταγής του ΓΕΕΘΑ, ήταν :

Προς Δ/κτες
Υπ/κτες
ΔΥΠ

ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΟΧΛΟΥ ...
Αισθάνομαι λοιπόν ότι για σήμερα πρέπει να σταματήσω εδώ, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην διαταγή και το περιεχόμενό της!

Αντιλαμβάνεστε ότι το άνοιγμα και μόνο μιας τέτοιας διαταγής, προκαλεί ιδρώτα σε κάθε δημοκράτη στρατιωτικό! Όπως και προκάλεσε στους περισσότερους από τους αποδέκτες που την διάβασαν!

Και το ερώτημα που έρχεται αυτή τη στιγμή απ ευθείας στο μυαλό του καθενός αφορά στον σημερινό Υπουργό Πάνο Μπεγλίτη αλλά και στον προκάτοχό του κ. Βενιζέλο:

Ήταν η άρνηση πολλών αξιωματικών του Στρατεύματος να «υιοθετήσουν» έστω μια τέτοια διαταγή , ο λόγος που ξηλώσατε ολάκερη την ηγεσία με συνοπτικές διαδικασίες εχτές κ. Μπεγλίτη;;;
Ποιος διέταξε το άνοιγμα αυτής της Διαταγής κ. Μπεγλίτη τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε και γιατί;

Αρνήθηκαν ή όχι και οι τρεις Αρχηγοί στην ουσία να την εκτελέσουν με αποτέλεσμα να εξοργιστείτε κ. Μπεγλίτη; Υπήρξε ναι ή όχι εσωτερική διαμάχη στο ΓΕΕΘΑ σχετικά με την εκτέλεση αυτής της διαταγής;

Από πέρσι , όταν εφαρμόστηκε το σενάριο του «Παρμενίωνα», που αποκαλύψαμε προηγουμένως, υπήρξε σωρεία αντιδράσεων σε υψηλό επίπεδο στο Στράτευμα κ. Μπεγλίτη;

Οι περιβόητες διαφωνίες που είχατε με επιτελείς του Στρατού και της Αεροπορίας κυρίως, αφορούσαν στην δομή του Στρατού και στην εκπαίδευσή του κατά πολιτών ναι ή όχι;

Ήταν αυτό ένα μόνιμο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του Υπουργείου Αμυνας και του ΓΕΣ και ΓΕΑ ναι ή όχι κύριε Μπεγλίτη;

Συνδέεται άμεσα αυτή η διαταγή με προηγούμενες αποκαλύψεις μας για το νέο ρόλο και αποστολή της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας μετά την άσκηση «Καλλίμαχος» στη Νέα Σάντα Κιλκίς;

Συνδέονται όλα αυτά με το νέο ρόλο που επιδιώκεται να δοθεί στο στράτευμα, με τον οποίο διαφωνούν όλοι, αφού πλέον, εκπαιδεύονται κατόπιν διαταγών , σε σενάρια καταστολής όχλου όπως τα ονομάζετε;

Δεν έχω την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι κάποιος από τους πολιτικούς ταγούς του Υπουργείου Αμυνας, θα τολμήσει έστω και να ψελλίσει την παραμικρή απάντηση!

Γνωρίζουμε όλοι εδώ στους AegeanTimes, ότι η ιστορία θα δικαιώσει τις αποκαλύψεις μας!!!

Και μάλιστα πολύ σύντομα...

Πηγή













Διαβάστε περισσότερα...

Η κρίση τους διώχνει από την Αθήνα

Ανταλλάσσουν το βιος τους και φεύγουν για την επαρχία 

Ανθρωποι χτυπημένοι από την ανεργία και τα προβλήματα εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο την πρωτεύουσα. Μάλιστα ορισμένοι, όπως ο κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου δεν διστάζουν να ανταλλάξουν την απαξιωμένη περιουσία τους στην πόλη για ένα "κεραμίδι" στην περιφέρεια




H εσωτερική μετανάστευση αυξάνεται, αφού λόγω κρίσης οι συνθήκες ζωής,
κυρίως στην Αθήνα, γίνονται ασφυκτικές.
Ανεργία, περικοπές, φουσκωμένοι λογαριασμοί, ακρίβεια... Οσο περισσότερο βουλιάζουμε στην ύφεση τόσο μεγαλώνει το κύμα φυγής από τα μεγάλα αστικά κέντρα. H εσωτερική μετανάστευση αυξάνεται, αφού οι συνθήκες ζωής -κυρίως στην Αθήνα- γίνονται ασφυκτικές.
Πολλοί επιλέγουν τη "σιγουριά" που ενδεχομένως τους προσφέρει ο τόπος καταγωγής τους, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι πιο "τολμηροί", που αναζητούν την τύχη τους σε άλλον τόπο διά της... ανταλλαγής περιουσίας.
Μια τέτοια ιδιότυπη περίπτωση είναι αυτή του κ. Νίκου Παπακωνσταντίνου. Δέκα μήνες πριν, έμεινε άνεργος, αφού το μαγαζί στο οποίο εργαζόταν 20 ολόκληρα χρόνια δεν πήγαινε καλά, η πελατεία ολοένα και μειωνόταν και έτσι ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να τον απολύσει.
Μέσω Ιντερνετ
Σήμερα, απελπισμένος από την τροπή που έχει πάρει η ζωή του, αποφάσισε να "ανταλλάξει" μέσω αγγελίας στο Διαδίκτυο τη μοναδική του περιουσία, ένα οικόπεδο στην περιοχή του Γέρακα με ένα μικρό σπίτι σε οποιαδήποτε επαρχιακή πόλη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωρίζει καλά ότι με αυτό τον τρόπο θα χάσει ό,τι του έχει απομείνει, αλλά δεν τον ενδιαφέρει, γιατί προέχει το θέμα της καθημερινής επιβίωσης.
Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου μπροστά στο οικόπεδό του στον Γέρακα, το οποίο προσπάθησε να το πουλήσει αλλά δεν βρήκε αγοραστή. Σήμερα το ανταλλάσσει με ένα μικρό σπίτι στην επαρχία.
Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου μπροστά στο οικόπεδό του στον Γέρακα, το οποίο προσπάθησε να το πουλήσει αλλά δεν βρήκε αγοραστή. Σήμερα το ανταλλάσσει με ένα μικρό σπίτι στην επαρχία.
Ο 47χρονος εργαζόταν από το 1991 σε χρωματοπωλείο στην Αγία Παρασκευή, ως πωλητής. Στο παρελθόν είχε αλλάξει πολλές δουλειές. Οικοδομή, βενζινάδικα, όπου έβρισκε μεροκάματο. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και τώρα όταν έμεινε χωρίς σταθερό εισόδημα, όμως μέχρι σήμερα δεν τα έχει καταφέρει.
"Ανταλλάσσω το οικόπεδό μου, 131 τ.μ., το οποίο έχει άδεια οικοδομής 2011, με μικρό σπίτι στην επαρχία. Εφτασα σε αυτό το σημείο επειδή, αν και προσπάθησα να το πουλήσω στην τιμή των 90.000 ευρώ, κανείς δεν αγοράζει. Λίγο καιρό πριν η τιμή πώλησης του οικοπέδου θα ήταν διπλάσια", λέει στο "Εθνος της Κυριακής" ο κ. Παπακωνσταντίνου.
«Η κρίση ήταν ο λόγος που έφυγα από την πρωτεύουσα. Στο χωριό κάποιος θα σου δώσει ένα αβγουλάκι να φας. Στην πόλη δεν μπορείς να φας τα... τσιμέντα», λέει ο Γιάννης Γλυνός.
«Η κρίση ήταν ο λόγος που έφυγα από την πρωτεύουσα. Στο χωριό κάποιος θα σου δώσει ένα αβγουλάκι να φας. Στην πόλη δεν μπορείς να φας τα... τσιμέντα», λέει ο Γιάννης Γλυνός.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αποφάσισε να φτάσει στη λύση της ανταλλαγής όταν διαπίστωσε ότι το οικόπεδο δεν πρόκειται να πωληθεί όσο κι αν "ρίξει" την τιμή.
"Δεν με ενδιαφέρει αν θα χάσω την περιουσία μου. Εδώ τίθεται θέμα επιβίωσης. Είμαι αποφασισμένος να τα αφήσω όλα πίσω μου και να πάω στην επαρχία, όπου είναι ακόμη πιο ανθρώπινες οι συνθήκες ζωής.
"Αρκεί να υπάρχει φαΐ"
Αναζητώ ένα μικρό σπιτάκι με χωράφι που θα φυτεύω μόνος μου και θα έχω τα ζώα μου. Τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο θα έχω εξασφαλίσει την τροφή μου. Αρκεί να υπάρχει φαΐ... Αλλωστε πιάνουν τα χέρια μου και δεν χρειάζομαι περισσότερα πράγματα. Μεγάλωσα στον Γέρακα όταν ακόμη ήταν ...χωριό... και μπορώ να ζήσω με αυτό τον τρόπο", συμπληρώνει.
Ανταλλάσσουν το βιος τους και φεύγουν για την επαρχία
Από την ημέρα που έβαλε την αγγελία στο Διαδίκτυο, πριν από τρεις μήνες, μόνο δύο άτομα έχουν ενδιαφερθεί. Από την Ανδρο και από την Τζιά.
"Δυστυχώς δεν προχωρήσαμε σε ανταλλαγή γιατί τα σπίτια δεν ήταν κατοικήσιμα και είχαν μεγάλα προβλήματα. Ελειπαν οι σκεπές, τα πατώματα κ.ά. Δεν είχα χρήματα να τα επισκευάσω. Ισως βρεθεί κάτι άλλο. Κάποιος που θέλει να έρθει στην Αθήνα".
Βουνό τα προβλήματα
"Κυκλοφορώ με ποδήλατο γιατί δεν έχω χρήματα ούτε για βενζίνη"
Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου από την ημέρα που έμεινε άνεργος ζει με το επίδομα του ΟΑΕΔ. Τα πάγια έξοδα είναι δυσβάστακτα και οι συνεχείς προσπάθειες που έχει κάνει για να βρει δουλειά πέφτουν στο κενό. "Το επίδομα ανεργίας είναι 545 ευρώ και το ενοίκιο του σπιτιού μου φτάνει στα 500 ευρώ. Πώς θα ζήσω την οικογένειά μου; Δυστυχώς είναι και η γυναίκα μου άνεργη εδώ και ενάμιση χρόνο και για να τα βγάλουμε πέρα μας βοηθούν οικονομικά η 23χρονη κόρη μας, που είναι φοιτήτρια αλλά παράλληλα εργάζεται, και η ηλικιωμένη μητέρα μου με τη σύνταξή της", συμπληρώνει.
Ο 47χρονος αναρωτιέται πώς έφτασε σε αυτό το σημείο. "Δεν με φόβιζε η ανεργία. Ελεγα πως μόνο ο τεμπέλης δεν βρίσκει δουλειά. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα μας. Εδώ και 10 μήνες δεν κατάφερα να κάνω ούτε ένα μεροκάματο. Ισως να είναι πιο εύκολο για τα νεότερα άτομα να βρουν δουλειά. Στη δική μου περίπτωση τίθεται και το θέμα της ηλικίας". Παλαιότερα η οικογένεια Παπακωνσταντίνου ζούσε αξιοπρεπώς με τα λιγοστά χρήματα που έβγαζε. "Είχα τη δουλειά μου, το αμάξι μου και ποτέ δεν έκανα περιττά έξοδα. Τώρα πια κυκλοφορώ με το ποδήλατο γιατί δεν έχω χρήματα ούτε καν για τη βενζίνη μου. Σκέφτομαι να καταθέσω τις πινακίδες του αυτοκινήτου μου, αφού είναι αδύνατον να το συντηρήσω. Εχω χάσει τον ύπνο μου και για να μην ξοδευόμαστε αγοράζουμε τρία μήλα, τρία πορτοκάλια, αλλιώς θα μείνουμε στον δρόμο".
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΝΟΣ
"Θα πάω στη... Δρακότρυπα και θα στήνω ιστοσελίδες από το σπίτι"
Γέννημα θρέμμα Αθηναίος, ο 28χρονος Γιάννης Γλυνός αποφάσισε πριν από 9 μήνες να εγκαταλείψει την Αθήνα. Μην αντέχοντας την ανεργία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Καρδίτσα. Εν τω μέσω της οικονομικής κρίσης επέλεξε να ζήσει μόνιμα σε μια μικρότερη επαρχιακή πόλη και σκοπεύει σύντομα να μετακομίσει στο σπίτι των παππούδων του στο χωριό Δρακότρυπα. "Η κρίση ήταν ο λόγος που έφυγα από την πρωτεύουσα. Στο χωριό κάποιος θα σου δώσει ένα αβγουλάκι να φας. Στην πόλη δεν μπορείς να φας τα... τσιμέντα", λέει στο "Εθνος της Κυριακής" ο Γ. Γλυνός και συμπληρώνει: "Οι διαφορές είναι τεράστιες. Ζω στην Καρδίτσα μαζί με τη γυναίκα μου Μαρία, σε ένα σπίτι 100 τ.μ. και πληρώνουμε ενοίκιο 230 ευρώ.
Η ιστορία έχει δείξει ότι σε δύσκολες περιόδους στις πόλεις υπάρχει μεγαλύτερη... πείνα σε σχέση με την επαρχία". Ο Γιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καισαριανή. Σπούδασε ηλεκτρονικός στα ΤΕΙ Πειραιά και μόλις ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, πήρε τη μεγάλη απόφαση να φύγει από την Αθήνα. "Δυστυχώς βγήκα στην αγορά εργασίας πάνω στην κρίση. Οσο κι αν έψαξα για δουλειά, δεν βρήκα ποτέ τίποτα. Αποφάσισα να σχεδιάζω ιστοσελίδες, μία δουλειά που μπορώ να κάνω από το σπίτι. Μέχρι στιγμής έχουμε ως βάση την Καρδίτσα και πηγαινοερχόμαστε στο χωριό. Στη Δρακότρυπα ζουν περίπου 800 κάτοικοι και όλοι μαζί προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Εχουμε φτιάξει και έναν πολιτιστικό σύλλογο. Στόχος μας είναι όλοι μαζί να βοηθήσουμε έτσι ώστε οι κάτοικοι να παραμείνουν στο χωριό", καταλήγει ο Γιάννης Γλυνός.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΕΛΕΜΗ
"Γύρισα στο χωριό δίχως τον άντρα μου"
Η Αργυρώ Μπελέμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Δύο μήνες πριν αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της στο Πέραμα, μαζί με τη μικρή κόρη της, και να εγκατασταθεί στο πατρικό της σπίτι στο χωριό Βάρδα Ηλείας. Μην αντέχοντας τα υπέρογκα έξοδα, προτίμησε να ξενοικιάσει το τριάρι που ζούσαν και να βρουν μια γκαρσονιέρα για να μένει ο σύζυγός της, ο οποίος συνεχίζει να εργάζεται στην Αθήνα. "Στο χωριό πήγαινα μόνο τα καλοκαίρια για διακοπές. Δύο χρόνια πριν, οι γονείς μου εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο πατρικό μας. Δυστυχώς αναγκάστηκα να έρθω και εγώ με το μωρό, καθώς λίγο καιρό πριν μείνω έγκυος είχα απολυθεί και μετά δεν κατάφερα να βρω δουλειά", λέει στο "Εθνος της Κυριακής" η 36χρονη. Στόχος του ζευγαριού είναι να βρεθεί και για εκείνον μια δουλειά σε κάποια επαρχιακή πόλη και έτσι η οικογένεια να ενωθεί και πάλι. "Στο χωριό αλλά και γενικότερα στις μικρές πόλεις είναι λιγότερα τα έξοδα. Ακόμη και το μποστάνι που έχουμε είναι μια ανάσα. Επίσης δεν πληρώνουμε ενοίκιο", καταλήγει η κ. Μπελέμη.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ
Οι μετακομίσεις προς την περιφέρεια έχουν αυξηθεί κατά 80%
Μαζεύουν ό,τι έχουν και δεν έχουν και εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ, αφού η οικονομική κρίση τούς έχει φέρει σε απόγνωση. Οικογένειες, άνεργοι, ακόμη και νέοι άνθρωποι που δεν βλέπουν καμία προοπτική στην Αθήνα μετακομίζουν σε πόλεις και χωριά της περιφέρειας αναζητώντας καλύτερη τύχη.
"Οι μετακομίσεις από την Αθήνα προς την επαρχία έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 80% σε σχέση με πέρυσι", λέει στο "Εθνος της Κυριακής" ο Θανάσης Πουλόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως.
"Είναι χαρακτηριστικό ότι τον προηγούμενο χρόνο, την εποχή που γίνονται οι περισσότερες μετακομίσεις, δηλαδή άνοιξη και καλοκαίρι, στις 50 δουλειές που έκανα οι 5 ήταν από την Αθήνα προς την επαρχία και οι υπόλοιπες τοπικές. Φέτος από τις 60 μετακομίσεις που πραγματοποίησε η εταιρεία μου, τουλάχιστον οι 35 έγιναν προς κάποια επαρχιακή πόλη ή χωριό σε ολόκληρη την Ελλάδα", συμπληρώνει.
Επιστροφή στα πατρικά
Οι επαγγελματίες αναλαμβάνουν να μεταφέρουν από την πρωτεύουσα σε κάποια άλλη πόλη ολόκληρο νοικοκυριό. Οι περισσότεροι εσωτερικοί μετανάστες, όπως μας εξηγούν, επιστρέφουν στα πατρικά τους. Πρόκειται συνήθως για ανθρώπους που έχουν μείνει άνεργοι και φεύγουν χωρίς δουλειά, με την ελπίδα ότι σε μικρότερο τόπο θα επιβιώσουν.
"Ο κόσμος έχει απελπιστεί και η μετακόμιση σε μια μικρότερη πόλη φαίνεται να είναι η μοναδική λύση. Δεν υπάρχουν λεφτά, τι να κάνουν οι άνθρωποι; Θυμάμαι χαρακτηριστικά πριν από λίγο καιρό ότι μεταφέραμε μια τετραμελή οικογένεια στο πατρικό τους σπίτι σε ένα χωριό έξω από το Αγρίνιο. Ο σύζυγος ήταν ιδιωτικός υπάλληλος και είχε απολυθεί, ενώ η σύζυγος ήταν αδιόριστη δασκάλα. Μου έλεγαν ότι τουλάχιστον στο χωριό θα βγαίνει το μεροκάματο με δουλειές του ''ποδαριού'' και θα έχουν το περιβόλι τους που θα καλλιεργούν τη γη.
Ηταν αδύνατον να καλύψουν τα έξοδα της μετακόμισης και έτσι μου έδωσαν 200 ευρώ προκαταβολή και κάθε μήνα μού έδιναν σε δόσεις τα υπόλοιπα χρήματα που μου χρώσταγαν. Αυτή είναι η κατάσταση που συναντάμε τον τελευταίο καιρό", αναφέρει ο κ. Πουλόπουλος.
Πουλάνε το σπίτι τους
Οπως μας αναφέρουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, πολλές είναι οι περιπτώσεις των οικογενειών που αποφασίζουν να αφήσουν το διαμέρισμά τους και να μετακομίσουν σε κάποιο μικρότερο σε πιο οικονομική περιοχή ή πουλάνε τα σπίτια τους και τελικά μένουν στο ενοίκιο.
Κάποιοι άλλοι αφήνουν όλο το νοικοκυριό σε αποθήκες, όμως δεν επιστρέφουν να το πάρουν αφού δεν υπάρχουν χρήματα."Ενας πελάτης έφερε το ...τριάρι... του στην αποθήκη μου πριν από έξι μήνες. Αφησε όλα τα πράγματα και έφυγε για Καλαμάτα με την προοπτική να βρει εκεί σπίτι και μετά να γίνει η μεταφορά. Από τότε εξαφανίστηκε... Αυτήν τη στιγμή σε τέσσερις δικές μου αποθήκες υπάρχουν 240 κυβικά οικοσκευές και οι κάτοχοί τους δεν διαθέτουν τα χρήματα για να τις πάρουν πίσω", προσθέτει ο κ. Πουλόπουλος.
ΚΛΑΡΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΩΤΗ

 Πηγή








Διαβάστε περισσότερα...

Λάθος κόμμα...

"Ένα λάθος κόμμα μπορεί να σου χαλάσει όλη τη σύνταξη, μας έλεγε η δασκάλα στο σχολείο. Τώρα κατάλαβα ότι δεν εννοούσε τα γραπτά."













Διαβάστε περισσότερα...

Δεν οφείλουμε ούτε ευρώ στην τρόϊκα.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ
Απο τους Τοκογλυφους και τον δικο τους, τον ΓΑΠ
Και τα λεφτα ... παραγονται ηλεκτρονικα με τη "μαγεια" Κεντρικων Τραπεζων.

Δεν απαιτούνται νομικές γνώσεις για να αντιληφθεί κανείς την ορθότητα των
κατωτέρω που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.






Εδώ ακριβώς είναι όλο το μυστικό, όλο το πολιτικό παιχνίδι. Πέρα από οποιαδήποτε απεχθή χρέη προς ιδιώτες δανειστές και τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, θέματα τα οποία κάποια στιγμή, αναγκαστικά θα τεθούν στο τραπέζι, υπάρχει κάτι πολύ σοβαρότερο στην όλη υπόθεση.... 
Ο ελληνικός λαός δεν οφείλει στην τρόϊκα και δεν μπορεί να εξαναγκαστεί με νόμιμο τρόπο να επιστρέψει, ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που έχει δώσει η τρόϊκα με βάση τις δανειακές συμβάσεις που ακολουθούν το πρώτο μνημόνιο.

Γι΄ αυτό και βλέπετε την τρόϊκα τόσο εκνευρισμένη και πιεστική, καθώς και όλον αυτόν τον πανικό με το δημοψήφισμα κ.λ.π..  Το δημοψήφισμα είναι εν γνώσει της τρόϊκας, παρά το θέατρο που παίζουν, για να αβαντάρουν τον Παπανδρέου, αλλά ταυτόχρονα και δίκοπο μαχαίρι για την ίδια.

Ειδικότερα: Ο ελληνικός λαός δεσμεύεται έγκυρα απέναντι σε τρίτους, μόνο με βάση τον καταστατικό του χάρτη, δηλαδή το Σύνταγμά του. Ο σφετερισμός της εξουσίας από όργανα του κράτους, χωρίς να τηρηθεί ο καταστατικός χάρτης, δεν δεσμεύει τον ελληνικό λαό. Αυτό το γνώριζαν ή όφειλαν να το γνωρίζουν οι δανειστές, γιατί αφενός το ελληνικό Σύνταγμα είναι έγκυρο δημόσιο έγγραφο, αφετέρου οι δανειστές, αν και γνώριζαν ότι αυτό δεν έχει τηρηθεί, εντούτοις ξεκίνησαν να δίνουν τις γνωστές δόσεις από την δανειακή σύμβαση των 110 δις ευρώ, με δική τους πρωτοβουλία.

Μάλιστα δε, για να συνταχθεί αυτή η σύμβαση και το μνημόνιο πληρώθηκε από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου και ένα υπέρογκο χρηματικό ποσόν, κάτι που σημαίνει ότι έγινε πλήρης και ενδελεχής επιστημονική μελέτη του ελληνικού δικαίου, σε όλες του τις λεπτομέρειες.

Με βάση λοιπόν το άρθρο 36 παρ. 2 του Συντάγματος «Oι συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις, και όσες άλλες περιέχουν παραχωρήσεις για τις οποίες, σύμφωνα με άλλες διατάξεις του Συντάγματος, τίποτε δεν μπορεί να οριστεί χωρίς νόμο, ή οι οποίες επιβαρύνουν ατομικά τους Έλληνες, δεν ισχύουν χωρίς τυπικό νόμο που τις κυρώνει.». Επομένως η δανειακή σύμβαση με την οποία συμφωνήθηκε το δάνειο των 110 δις ευρώ, έπρεπε να έρθει στην ελληνική Βουλή για κύρωση, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει και παρότι η τρόϊκα το γνωρίζει, εντούτοις συνεχίζει να χορηγεί τις γνωστές δόσεις, με δική της αποκλειστικά πρωτοβουλία και ευθύνη. 

Το ίδιο άρθρο στη συνέχεια και στην παράγραφο 3 ορίζει ότι «Mυστικά άρθρα συνθήκης δεν μπορούν ποτέ να ανατρέψουν τα φανερά» και στην παράγραφο 4 ορίζει ότι «H κύρωση διεθνών συνθηκών δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης κατά το άρθρο 43 παράγραφοι 2 και 4». Επομένως δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει έστω νόμιμα κάποια εξουσιοδότηση στον υπουργό των οικονομικών ή σε οποιονδήποτε άλλο για να δεσμεύσουν τη χώρα.

Αυτή η δανειακή σύμβαση δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή για κύρωση, για τον απλούστατο λόγο ότι τότε θα έπρεπε να εφαρμοστεί το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος που λέει ότι: «Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών». 

Επειδή λοιπόν για την κύρωση απαιτούνται 180 βουλευτές και με δεδομένη την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας (ευτυχώς) να ψηφίσει αυτή τη δανειακή σύμβαση, η σύμβαση αυτή δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή για κύρωση και επομένως αντισυνταγματικά και χωρίς να δεσμεύει τον ελληνικό λαό τέθηκε σε ισχύ, σε απόλυτη γνώση της παρανομίας αυτής από την πλευρά της τρόϊκας.

Γιατί απαιτούνταν 180 βουλευτές; Απλούστατα. Από τη στιγμή που ορίζεται, εκτός των άλλων, ότι αφαιρούνται οι σχετικές με την σύμβαση αρμοδιότητες από τα ελληνικά δικαστήρια και πηγαίνουν στα ευρωπαϊκά και από τη στιγμή που την συγκεκριμένη σύμβαση δεν θα την διέπει το ελληνικό δίκαιο, αλλά το αγγλικό, τότε απαιτούνται 180 βουλευτές.

Έτσι, μέχρι σήμερα η τρόϊκα έχει δώσει χρήματα, με μια δανειακή σύμβαση η οποία όμως δεν δεσμεύει τον ελληνικό λαό και επομένως μια άλλη κυβέρνηση αύριο μπορεί να αρνηθεί να επιστρέψει αυτά τα χρήματα, πολύ δε περισσότερο που η τρόϊκα ήταν σε γνώση αυτής της παρανομίας και παρόλα αυτά, για τους δικούς της λόγους, προχωρούσε με δική της πρωτοβουλία.

Σήμερα λοιπόν, μας καλούν, σε συμπαιγνία τρόϊκα και κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να αποφασίσουμε σε ένα δημοψήφισμα με το εμφανές ερώτημα «ναι ή όχι στη νέα δανειακή σύμβαση» και με το εκβιαστικό δίλημμα «μέσα ή έξω από το ευρώ». Όμως αποκρύπτουν την αλήθεια. Αποκρύπτουν ότι με αυτό το δημοψήφισμα θέλουν να καλύψουν την πρώτη παρανομία, ώστε να μην χάσει τα χρήματα που έχει δώσει η τρόϊκα.

Αφού λοιπόν θέλουν δημοψήφισμα, θα πάμε με το σωστό δίλημμα: Θα επιστρέψουμε όσα χρήματα έχει δώσει παράνομα μέχρι σήμερα η τρόϊκα, χωρίς να έχει τηρηθεί το Σύνταγμα και χωρίς να ερωτηθούμε από την αρχή ή δεν επιστρέφουμε τίποτα;

Άραγε, αυτό το δίλημμα το έχουν σκεφτεί οι «κουτόφραγκοι» ή ενεργούν και πάλι κουτοπόνηρα, όπως με την πρώτη δανειακή σύμβαση, προκειμένου να βάλουν χέρι στην ελληνική περιουσία;
Η πλεονεξία δεν βγαίνει πάντα σε καλό.






Διαβάστε περισσότερα...

Η χαριστική βολή στον Γιώργο

Κοτζαμπάσηδες και νταβατζήδες «πυροβόλησαν» στο παρά πέντε της αποκάλυψης των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελβετία.

Η ιστορία είναι διδακτική. Πριν από περίπου ένα μήνα, στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών, γυρίζοντας το βλέμμα του προς τον αντίστοιχο πρόεδρο του ελληνικού ΣΕΒ, είπε αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι Έλληνες. Διερωτήθηκε για τον βαθμό πατριωτισμού των επιχειρηματιών στην Ελλάδα, όταν, αντί να επενδύουν στη χώρα τους και στη χειρότερη περίπτωση να διατηρούν τα χρήματά τους σε ελληνικές τράπεζες, αυτοί εξάγουν τα κεφάλαιά τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού. Οι παρόντες Έλληνες επιχειρηματίες έκαναν πως δεν άκουσαν.


Εδώ και περίπου δέκα ημέρες, έγινε γνωστό πως η Ελλάδα και η Ελβετία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της διακρατικής συμφωνίας, η οποία προβλέπει την άρση του τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να φορολογηθούν τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί στις ελβετικές τράπεζες από Έλληνες ιδιώτες. Η Ελλάδα δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να μιμηθεί το παράδειγμα των Η.Π.Α. και της Γερμανίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών κατάφεραν να εντοπίσουν τους λογαριασμούς των πολιτών τους, ώστε και να φορολογηθούν αλλά και σε ένα μεγάλο ποσοστό να επαναπατριστούν.

Γιατί, όμως, τα λέμε όλα αυτά. Ένα παλιό αγωνιστικό τραγούδι αρχίζει με τον στίχο «Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά…». Πολλά χρόνια μετά, φαίνεται πως το τραγούδι αυτό είναι εξαιρετικά επίκαιρο.

Η zougla.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως το τελευταίο διάστημα, τις τελευταίες εβδομάδες για την ακρίβεια, πριν και μετά τη δημοσιοποίηση της επερχόμενης συμφωνίας Ελλάδος - Ελβετίας, πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες, οι οποίοι δημόσια κραδαίνουν τη σπάθη του πατριωτισμού, ανέξοδα βέβαια, εξήγαγαν στο εξωτερικό τα χρήματά τους με ρυθμό 150 εκατ. ευρώ την εβδομάδα. Συγκεκριμένος επιχειρηματίας, πασίγνωστος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα, έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει και να διαμορφώνει καταστάσεις.

Πολύ πρόσφατα, δύο από αυτούς τους επιχειρηματίες, με δραστηριότητες από τα καράβια έως τις εκδόσεις και από τον τραπεζικό τομέα έως τη… διύλιση του καπιταλιστικού κώνωπα, συναντήθηκαν. Στο μενού συμπεριλαμβάνονταν η ανάλυση περί της πολιτικής συγκυρίας, ο εντοπισμός του «εχθρικού στόχου» και στη συνέχεια ο εκμηδενισμός του. Με λίγα λόγια ,οι δύο αυτοί επιχειρηματίες συναποφάσισαν τον πολιτικό θάνατο εκείνου ο οποίος τόλμησε να απειλήσει το απυρόβλητο των τραπεζικών καταθέσεών τους.

Οι δύο αυτοί επιχειρηματίες, όπως επισημάνθηκε, διαθέτουν τη δυνατότητα άσκησης επιρροής στην κοινή γνώμη και άρα στα πολιτικά υποσυστήματα. Μετά τη συνάντηση, δρομολογήθηκε η διαδικασία «αποκαθήλωσης».

Πριν από μία εβδομάδα, ακόμη και οι αναλυτές σε διατεταγμένη υπηρεσία αναγκάστηκαν να ομολογήσουν πώς άρχισε δειλά δειλά ο πόλεμος μεταξύ Πολιτικής και Τραπεζιτών. Δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς, αφού στον πυρήνα των αποφάσεων της 26ης-27ης Οκτωβρίου εμπεριέχεται η κήρυξη αυτού του πολέμου. Με διακριτικότητα πάντα και με κομψή ορολογία, το Βερολίνο επί της ουσίας αποφάσισε να προχωρήσει στις πρώτες αψιμαχίες σε επίπεδο εμπροσθοφυλακής. Στην επόμενη φάση, η επίθεση θα αφορά στη φορολογία των χρηματιστηριακών συναλλαγών.


Ο πόλεμος αυτός στην Ελλάδα αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, αφού η αντιπαλότητα ενισχύεται και από το «κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άλλωστε, οι Έλληνες τραπεζίτες κατ’ έθιμον κατάφερναν με μία ελάχιστη μετοχική συμμετοχή να απολαμβάνουν τους πλήρους ελέγχους των τραπεζικών ιδρυμάτων, ελέω διαπλοκής.

Οι δύο συνδαιτυμόνες έλαβαν τις αποφάσεις τους. Η κοινή γνώμη δεν εντόπισε αμέσως την αλλαγή. Το Μαξίμου, όμως, την αντελήφθη αμέσως. Οι καταγγελίες του πρωθυπουργού στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν αόριστες μεν, ακριβείς δε. Οι αναφορές σε «κανάλια που χρηματοδοτούνται από τράπεζες χωρίς να πληρούν τα κριτήρια» δεν ήταν απλώς προειδοποιητικές βολές. Οι δύο επιχειρηματίες εκ των πραγμάτων και εκ των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους αντιπροσωπεύουν όλη την γκάμα των συμφερόντων που θίγονται άμεσα από τη νέα πραγματικότητα σε περίοδο πολυεπίπεδης κρίσης.

Για του μυημένους, ωστόσο, η αλλαγή ήταν εντυπωσιακά ανιχνεύσιμη από τις πρώτες μάλιστα κουβέντες των εκπροσώπων των δύο επιχειρηματιών στον γυάλινο κόσμο του πολιτικού θεάματος. Άναρθρες πολεμικές κραυγές, γυάλινα βλέμματα, ιαχές και στο τέλος... κατάρες, με την ευχή να καταπέσει στο πυρ το εξώτερον ο εχθρός.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η κατάσταση εξελίχθηκε σε παραληρηματική, εν όψει της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Διαπιστώθηκε ταύτιση ακόμη και στους τίτλους των πρωτοσέλιδων. Στην πολιτική, κυρίως δε την πολιτική που ασκεί ο θεσμικός υπόκοσμος αυτής της χώρας, αυτή η ταύτιση αποκαλείται... συντονισμός ενεργειών.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το εάν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών γνώριζε λεπτομέρειες από την εξυφαινόμενη ίντριγκα, όταν αναρωτιόταν για τον βαθμό πατριωτισμού της ελίτ των Ελλήνων επιχειρηματιών. Το μόνον σίγουρο είναι πως με τις τελευταίες εξελίξεις θα αναρωτιέται για το πώς κατάφεραν εν μία νυκτί δύο επιχειρηματίες με προφανή αντιπαλότητα να δρομολογήσουν μία τόσο περίπλοκη εκστρατεία, υψώνοντας μάλιστα μία αποτελεσματική… αντένα εκπομπής... μεγάλης εμβέλειας.


Πηγή










Διαβάστε περισσότερα...

Φάρσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.(03/11/11)

Η τελευταία πρόταση της υπαλλήλου είναι... όλα τα λεφτά !











 


Άνοιγμα

Διαβάστε περισσότερα...

Η εξομολόγηση ενός τραπεζίτη

Διαβάστε περισσότερα...

Μαξ Κάιζερ: Ο Παπανδρέου πριν δύο χρόνια υπεξαίρεσε 16 δις μέσω CDS και κάποιοι ακόμα μιλούν για “λάθος χειρισμούς”!

Ο Max Keiser, αναλυτής στο Russia Today, εξαπολύει για πολλοστή φορά αυτή την βαρύτατη κατηγορία σε βάρος του Έλληνα πρωθυπουργού. Ο Έλληνας πρωθυπουργός όμως δεν έχει διαψεύσει, κινηθεί δικαστικά ή έστω σχολιάσει τις καταγγελίες που γίνονται στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου (το έχει πει και στο AL Jazeera).


O Keiser μάλιστα συμπληρώνει ότι είναι ένοχος και για χρήση εσωτερικής αποκλειστικής πληροφόρησης με σκοπό την κερδοσκοπία, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα στην Αμερική. Δύο τινά συμβαίνουν: 1. Ο εξαποδώ έχει κυριεύσει το σώμα και το πνεύμα του Keiser (αλλά τότε θα επαινούσε τον ΓΑΠ!!) 2…συμπληρώστε το μόνοι σας. Επαναλαμβάνουμε, είναι καταγγελία στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως. Ούτε σε ανώνυμο blog, ούτε σε τοπικό κανάλι.





Πηγή











Διαβάστε περισσότερα...

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών













Σπείρα αλλοδαπών που, το τελευταίο εξάμηνο, είχε διαπράξει 19 διαρρήξεις σε διαμερίσματα στον Άγιο Παντελεήμονα και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Προχθές το απόγευμα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, τρεις αλλοδαποί (δύο υπήκοοι Μαρόκου και ένας Αλγερίας), οι οποίοι λίγο πριν είχαν διαρρήξει δύο διαμερίσματα.

Από τα σπίτια, στα οποία εισέβαλαν οι δράστες, αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια διέθεσαν προς πώληση, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και σπρέι πιπεριού. Σε βάρος τού ενός έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι με διάταξη ανακριτή για ληστεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Πηγή

 
Διαβάστε περισσότερα...

Σε περίπτερο της ΔΕΘ θα γιορτάσουν οι μουσουλμάνοι το Μπαϊράμι















Έπειτα από αίτημα της μουσουλμανικής κοινότητας των Μπαγκλαντεσιανών της πόλης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Helexpo παραχωρεί το περίπτερο 3 της ΔΕΘ για τον εορτασμό του Μπαϊραμιού. Σύμφωνα με...
αποκλειστικές πληροφορίες του Thestival, ο εορτασμός θα γίνει το πρωί της Κυριακής και θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα. Η μουσουλμανική κοινότητα της Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στον εορτασμό,  ο οποίος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί σε οργανωμένο χώρο μεγάλης έκτασης. Η Γ.Α.Δ.Θ. θα μεριμνήσει προκειμένου οι μουσουλμάνοι της Θεσσαλονίκης να ασκήσουν με ασφάλεια τα λατρευτικά τους καθήκοντα. Το Μπαϊράμι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κινητές μουσουλμανικές γιορτές. Σημαίνει «Γιορτή της Θυσίας» και συμπίπτει με την Ιερή Αποδημία του Μωάμεθ στα τέλη του Ραμαζανιού. 
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : του Κυρ















































Διαβάστε περισσότερα...