Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Οι 16 πιο ακριβές ουσίες

 Δείτε τη λίστα με τις 16 πιο ακριβές ουσίες που θα μπορούσαμε να βρούμε (σε σχέση με το βάρος τους).














 ΤΟ ΣΑΦΡΑΝ (ΚΡΌΚΟΣ)



Κόστος: 11,13 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Eίναι ένα ανθοφόρο φυτό που μπορεί ναχρησιμοποιηθεί εκτός της μαγειρικής, και σε φυσικές θεραπείες από την κατάθλιψη μέχρι την έμμηνο ρύση.

Ο ΧΡΥΣΟΣ



Κόστος: 56,73 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Εκτός από τις χρήσεις του ως κόσμημα, αυτό το αρχαίο μέταλλο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για την ηλεκτρική αγωγιμότητα του αλλά και την αντοχής του στη διάβρωση.

ΡΌΔΙΟ

Κόστος: Περίπου 58 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Το ρόδιο χρησιμοποιείται κυρίως σε καταλύτες αυτοκινήτων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

ΠΛΑΤΊΝΑ



Κόστος: Περίπου 58 δολάρια ανά γραμμάριο.

Που χρησιμοποιείται: Η πλατίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καταλύτης σε επιστημονικά πειράματα, σε κοσμήματα, και σε αντικαρκινικά φάρμακα.

Η ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΊΝΗ



Κόστος: 100 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Αυτό το εξαιρετικά εθιστικό ναρκωτικό προκαλεί μεγάλη ευφορία και είναι δημοφιλές στους εφήβους ναρκομανείς.

ΚΈΡΑΤΟ ΡΙΝΌΚΕΡΟΥ



Κόστος: 110 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Όπως πιστεύουν κυρίως στο Βιετνάμ, η πολύτιμη ιδιότητα του π είναι ότι θεραπεύει τον καρκίνο. Κυρίως ιατρικές είναι και οι λοιπές χρήσεις του, που περιλαμβάνουν τη θεραπεία του πυρετού αλλά και άλλες ασθένειες .

ΗΡΩΊΝΗ



Κόστος: Η υψηλής ποιότητας ηρωίνη μπορεί κοστίζει μέχρι και 131 δολάρια/γραμ

Που χρησιμοποιείται: Είτε χορηγείται με ένεση, είτε εισπνέεται, είτε καπνίζεται, και πετυχαίνει να αλλάξει τις υποσυνείδητες λειτουργίες. Μπορεί να προκαλέσει σπασμούς ή ακόμη και κώμα.

ΚΟΚΑΪ́ΝΗ



Κόστος: 215 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Προκαλεί ευφορία, όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας .

LSD



Κόστος: Η κρυσταλλική μορφή του LSD κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια ανά γραμμάριο

ΠΛΟΥΤΏΝΙΟ



Κόστος: Περίπου 4.000 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Υπάρχουν δύο είδη πλουτωνίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε για στρατιωτικούς σκοπούς είτε για πυρηνικούς αντιδραστήρες.

PAINITE



Κόστος: 9.000 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Πιστεύεται ότι είναι το πιο σπάνιο ορυκτό πετράδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρυσταλλοθεραπεία ή απλά να γίνει ένα όμορφο συλλεκτικό αντικείμενο

TAAFFEITE



Κόστος: 2.500 έως 20.000 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Εκτιμάται ότι είναι περισσότερο από ένα εκατομμύριο φορές πιο σπάνιο από τα διαμάντια. Και καθώς είναι πάρα πολύ ανθεκτικό χρησιμοποιείται συχνά σε κοσμήματα.

ΤΡΊΤΙΟ



Κόστος: 30.000 δολάρια ανά γραμμάριο



Που χρησιμοποιείται: Το τρίτιο χρησιμοποιείται στις αυτοφωτιζόμενες «φωσφορίζουσες» επιγραφές εξόδου που βρίσκονται σε θέατρα, σχολεία και κτίρια γραφείων. Υπάρχουν περισσότερες από 2 εκατομμύρια τέτοιες επιγραφές μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΜΆΝΤΙΑ



Κόστος: 
55.000 δολάρια ανά γραμμάριο. Ένα καράτι άχρωμο διαμάντι μπορεί να κοστίσει περισσότερο από 11.000 δολάρια, ενώ χρωματιστό κοστίζει πολύ περισσότερο. 

ΚΑΛΙΦΌΡΝΙΟ 252



Κόστος: 27 εκατομμύρια δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Για ένα στοιχείο που είναι τόσο απίστευτα ακριβό για την παραγωγή του, δεν υπάρχει καμία πρακτική χρήση . Δημιουργήθηκε μόνο μία φορά από τότε που ανακαλύφθηκε το 1950.

ΑΝΤΙΎΛΗ



Κόστος: 62.500 δισεκατομμυρία δολαρία ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Η αντιύλη θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως καυσίμο σε διαστημόπλοια. Χρειάζεται απίστευτα ακριβή τεχνολογία για τη δημιουργία της.



 Πηγή





Διαβάστε περισσότερα...

Ο μπλε πλανήτης μας.pps

Διαβάστε περισσότερα...

Το συρτάκι των «Αγανακτισμένων» στο Παρίσι

 Οι «Αγανακτισμένοι» της πλατείας La Defense του Παρισιού αφιέρωσαν στην Ελλάδα έναν χορό!
Οι Γάλλοι διαδηλωτές πιάστηκαν ώμο με ώμο και χόρεψαν Ζορμπά...
η αλληλεγγύη των λαών είναι πάνω από τις κυβερνήσεις!















Πηγή 



Διαβάστε περισσότερα...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : 1945-1947 Σπάνιες φωτογραφίες


Διαβάστε περισσότερα...

Η δύναμη της θάλασσας


Διαβάστε περισσότερα...

Άγγλος Ευρωβουλευτής Αποκαλεί: Κυβερνήσεις Μαριονέτες, σε Ελλάδα-Ιταλία!

 Ένα ακόμα βίντεο που ταράζει τα νερά,πάλι με τον Αγγλο Ευρωβουλευτή Nigel Farage. O Αγγλος Ευρωβουλευτής είναι ιδιαίτερα καυστικός και όπως πάντα δυναμικος. Είναι ένα βίντεο που ενώ έχει στο YouTube παρουσία μόνο 5 ημερών οι προβολές έφτασαν τις 55101 και τώρα που γίνεται γνωστό, αναμένεται να φτάσει πολύ ψηλότερα νούμερα προβολής.









Πηγή 



Διαβάστε περισσότερα...

''Η ηρωική επέτειος του Πολυτεχνείου έγινε στις 17 Νοεμβρίου 1821''

Αυτό κι άλλα πολλά μαθαίνουμε από την παρακάτω ''απολαυστική'' έκθεση μαθητή για τη 17 Νοέμβρη



 
 
 
ΕΚΘΕΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821
 
 Σήμερα , η κυρία μας μάς είπε να γράψουμε έκθεση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
... Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι μια πολύ ηρωική ωραία επέτειος . Επίσης , είναι μια πολύ ηρωική επέτειος . Και είναι ηρωική γιατί μαζεύτηκαν πάρα πολλοί ήρωες και έκαναν πάρα πολύ ηρωικά πράγματα. Τα ηρωικά αυτά πράγματα τα έκαναν στο Πολυτεχνείο και γιαυτό ονομάζεται
Η ηρωική επέτειος του Πολυτεχνείου έγινε στις 17 Νοεμβρίου 1821 . Τότε μια χούφτα Έλληνες πολεμήσανε γενναία τους Γερμανούς κατακτητές που ήρθανε να πατήσουνε τα άγια ελληνικά χώματα . Και αν τα πατούσανε μονο και μετά φεύγανε, δε θα μας πείραζε . Αλλά αυτοί τα πατάγανε για πολλά χρόνια . Κι έτσι οι Έλληνες νευριάσανε και τους πολεμήσανε γενναια και μετά πεθάνανε.
Αρχηγός των Γερμανών ήταν ο Αλή Πασάς και οι Σαράντα κλέφτες. Οι Σαράντα κλέφτες όμως μαλώσανε με τον Αλή Πασά και δεν μιλιόντουσαν . Κι ανέβηκαν στα βουνά και γίνανε οι Σαράντα κλέφτες και αρματολοί . Και πήρανε τα τανκς και μπήκανε στο Πολυτεχνείο ...( Και δεν θυμάμαι τώρα εγω ποιοι ήταν οι κακοί άνθρωποι .Αυτοί που μπήκανε με τα τανκς ? Ή αυτούς που τους πάτησε το τανκς ? Ή το ένα ή το άλλο ....)

Στην επέτειο του Πολυτεχνείου όλα τα σκίαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.
Και τα παιδιά πηγαίνανε στο κρυφό σχολειό και τραγουδούσανε το ....φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ...που εγώ το έχω σε CD σε δεύτερη εκτέλεση με την Πέγκυ Ζήνα.
Και την ώρα που πηγαίνανε στο σχολειό ήρθε ο Χίτλερ - που ήταν κολλητός του Κιουταχή - και τους έπιασε και τους έβαλε στο Πολυτεχνείο . Και απέξω μαζεύτηκαν η μαμά τους , ο μπαμπάς τους και οι γενίτσαροι που τους έριχναν δακρυγόνα .Και τότε μπήκε το τανκς μέσα και οι φοιτητές έκαναν την ηρωική έξοδο, που απο τότε την ονομάζουμε ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου ή του Πολυτεχνείου....
Η επέτειος του Πολυτεχνείου πριν γίνει επέτειος ήταν ένα μαύρο χάλι..Οι άνθρωποι δεν ήξεραν ακόμα ότι κάποτε αυτό το πράγμα θα γίνει επέτειος ...Και ήταν πολυ δυστυχισμένοι και τρώγανε γάτες. Μη βλέπεις τώρα τη γάτα που ούτε να τη βάλουμε στο στόμα μας . Εκείνα τα χρόνια το μόνο χειρότερο από το να είσαι Έλληνας ήτανε να ήσουν γάτα ! Και πεκινουά !!!!!!
Στην επέτειο πριν γίνει επέτειος στην Ελλάδα είχαμε χούντα ...Στην χούντα αρχηγόπουλα ήτανε ο κύριος Παττακός , ο Αλή Πασάς και ο κύριος Ες-Ες .. Αυτοί ήτανε τρεις κολλητοί. Και μια μέρα που βαρεθήκανε το Game Boy , για να περάσει η ώρα είπανε δεν κανουμε μιά χούντα που , μια μέρα θα γίνει επέτειος ? Και κάνανε και περάσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα...Και όσο ο λαός πείναγε , αυτοί τρώγανε όσα πεκινουά θέλανε....!!!!!
Και τότε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός αποφάσισε να μην είναι πια Γερμανός και τα πήρε στο κρανίο. Και ανέβηκε πάνω σε ένα τανκς με τετρακίνηση και ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης πάνω στον αερόσακο...Και μετά ανέβηκε στην Ακρόπολη και έριξε τη σημαία του κατακτητή κάτω . Και όπως έπεφτε η σημαία βρήκε έναν ηρωικό Έλληνα στο κεφάλι και πέθανε με ηρωικό θάνατο.
Είμαι πολύ περήφανος για όλα αυτά, γενικώς . Γιατί αν δεν είμαι περήφανος , δε θα πιάσω ούτε τη βάση στην Έκθεση...!!!!
Και δεν ξέρω γιατί ο μπαμπάς μου θύμωσε τόσο πολύ όταν τη διάβασε...
Γιατί ο μπαμπάς μου ήτανε, λέει, στο Πολυτεχνείο, τη νύχτα που το Πολυτεχνείο έγινε επέτειος ..!
Ο μπαμπάς μου έχει καράφλα και το ήξερα ότι είναι μεγάλος . Αλλά δεν ήξερα ότι είχε γεννηθεί το 1821....!!!!!!



Από το βιβλίο της Έλενας Ακρίτα "ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ"



 Πηγή





Διαβάστε περισσότερα...

2012: Το τέλος των Ελλήνων

Ο προυπολογισμός του 2012 προβλέπει 30% αύξηση ΑΜΕΣΩΝ φόρων για μισθωτούς και συνταξιούχους σε σχέση με το αιματηρό 2011. 
Ερώτηση προς κ.Σαμαρά και κ. Καρατζαφέρη που συγκυβερνούν: σκέφτεστε να ψηφίσετε αυτό το έκτρωμα;

Διαβάζουμε απο τον προυπολογισμό του 2012 κατά λέξη:










Άμεσοι φόροι

Τα έσοδα από την άμεση φορολογία προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 24.213 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση κατά 17,4% έναντι του 2011.


Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων προβλέπονται αυξημένα κατά 29,1% λόγω της μείωσης πολλών φοροαπαλλαγών και της πλήρους εφαρμογής των τεκμηρίων φορολόγησης, αλλά και της σημαντικής μείωσης του αφορολόγητου ορίου στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος στα 5.000 ευρώ.

Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων αναμένονται μειωμένα κατά 22,0% λόγω των σημαντικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, αλλά και λόγω της μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών από 24% σε 20% για τη χρήση 2011.

Μείωση της τάξης του 11,4% προβλέπεται στα έσοδα των ειδικών κατηγοριών, κυρίως λόγω των μειωμένων εισπράξεων που αναμένονται από την παρακράτηση φόρου για τους δεδουλευμένους τόκους των ομολόγων που μεταβιβάζονται πριν από τη λήξη τους και εμφανίζονται στην εν λόγω κατηγορία.
Τα έσοδα αυτά, ήταν ιδιαίτερα αυξημένα το έτος 2011.

Τα έσοδα από φόρους στην περιουσία εμφανίζονται σημαντικά ενισχυμένα το έτος 2012, αφενός διότι το 2011 δεν εισπράττονται καθόλου έσοδα από το φόρο ακίνητης περιουσίας του οικείου έτους για τα φυσικά πρόσωπα, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και αφετέρου λόγω της πλήρους απόδοσης του μέτρου της επιβολής του ειδικού τέλους στην ακίνητη περιουσία, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το οποίο εκτιμάται να ενισχύσει τα έσοδα της εν λόγω κατηγορίας κατά 2.900 εκατ. ευρώ.

Από άμεσους φόρους ΠΟΕ προβλέπεται να εισπραχθούν 2.050 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με το2011.

Τα έσοδα από λοιπούς άμεσους φόρους προβλέπονται μειωμένα κατά 9,9%, λόγω της απουσίας εσόδων από τις εισφορές για την υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων του Δημοσίου, οι οποίες από 1/1/2012 θα εισπράττονται από το νεοσυσταθέντα Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας
(ΕΟΠΥΥ).


Έμμεσοι φόροι

Τα έσοδα από την έμμεση φορολογία προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 29.088 εκατ. ευρώ, στα ίδια περίπου επίπεδα με τα αντίστοιχα έσοδα του 2011.

Τα έσοδα από τον ΦΠΑ αναμένεται να εμφανίσουν μείωση 2% και να ανέλθουν σε 16.560 εκατ. ευρώ. Οι αρνητικές επιπτώσεις της ύφεσης στα επίπεδα της κατανάλωσης, αναμένεται να μετριαστούν λόγω της πλήρους εφαρμογής του μέτρου αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση και στην ανα-
γκαστική είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τα έσοδα από λοιπούς φόρους συναλλαγών προβλέπεται να ανέλθουν στα 1.048 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9,7%, λόγω της θετικής επίδρασης από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα έσοδα από τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Τα έσοδα από φόρους κατανάλωσης αναμένεται να ανέλθουν σε 10.629 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,3% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, λόγω της πλήρους απόδοσης της αύξησης του ΕΦΚ στον καπνό, καθώς και της περαιτέρω αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο (diesel) θέρμανσης.

Από έμμεσους φόρους ΠΟΕ προβλέπονται μειωμένα έσοδα λόγω της απουσίας εσόδων προερχόμενων από την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων που εμφανίστηκαν στα έσοδα των ετών 2010 και 2011.

Τα έσοδα από λοιπούς έμμεσους φόρους προβλέπεται να αυξηθούν κατά 3,1%.


 Πηγή



Διαβάστε περισσότερα...

"Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει την Ελλάδα, όχι η Ελλάδα τη Γερμανία''

Ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα από ότι η Ελλάδα στην Γερμανία






 Όπως δημοσιεύθηκε πρόσφατα, η Γερμανική εφημερίδα Die Welt παραδέχθηκε ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα το κατοχικό δάνειο.

Παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.greece.org/blogs/wwii/ και υπογράψετε το Αίτημα του Φόρουμ Hellenic Professors and PhDs (Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίων και Διδάκτορες) που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, που εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο.
Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.



Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ».

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990.

Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρεώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011).

Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011).



Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.


Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, που εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.


 Πηγή



Διαβάστε περισσότερα...