Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : του Κυρ

















 










Διαβάστε περισσότερα...

Η επιστολή των εργαζομένων του Λάκη Γαβαλά: "Χρωστάει στο Δημόσιο 15.000.000 ευρώ!"

 Δείτε την επιστολή που μας είχαν αποστείλλει οι εργαζόμενοι του "κυρίου" Λάκη Γαβαλά τον περασμένο Ιούλιο. Αυτοί τα φωνάζανε, αλλά κανείς δεν άκουγε! Το κράτος για άλλη μια φορά αφήνει έξω όλα τα λαμόγια να κάνουν την μεγάλη ζωή σε βάρος του Ελληνικού λαού....






 «Eίμαστε εργαζόμενοι στην εταιρεία ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ και θέλουμε να καταγγείλουμε παράνομες ενέργειες...
που έγιναν και γίνονται εις βάρος των Εργαζομένων, των Πελατών της εταιρείας και του Δημοσίου.

Η εταιρεία τον τελευταίο καιρό έχει προσλάβει ομάδα Στελεχών και Συνεργατών και μας ανακοίνωσε ότι λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που έχει, έφερε ΕΙΔΙΚΟΥΣ για να την σώσουν. Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος ο κ. Λάκης Γαβαλάς μας διαβεβαίωνε, και εμείς τον πιστεύαμε, ότι η εταιρεία ήταν υγιείς Μετά όμως των ξαφνικών ανακοινώσεων της εταιρείας και του Τύπου για χρεοκοπία, αναγκαστήκαμε να οργανωθούμε μεταξύ μας, να ανταλλάξουμε πληροφορίες και να ψάξουμε..

1ον Έπρεπε να μάθουμε γιατί οι Οίκοι Εξωτερικού δεν μας παρέδωσαν τα ρούχα της σαιζόν.(έχουν καταστραφεί εκατοντάδες πελάτες μας ,που τηλεφωνούν ,βρίζουν και έχουν καταφύγει στην δικαιοσύνη διότι τους είχαμε πάρει επιταγές προκαταβολών και τις είχαμε δώσει στις Τράπεζες παρά τις συνεχείς προτροπές μας προς την διοίκηση της εταιρείας ότι αυτό ήταν επικίνδυνο και παράνομο. Έτσι οι πελάτες και εμπόρευμα δεν παρέλαβαν και οι Τράπεζες τους σφραγίζουν επιταγές και έχασαν τον τζίρο της σαιζόν χωρίς εμπορεύματα).

Μάθαμε ότι οι Οίκοι όχι μόνο δεν είχαν πληρωθεί αλλά διέκοπταν την συνεργασία με τη εταιρεία μας. Σχετικές ανακοινώσεις στον τύπο ,σύμφωνα με στοιχειά που βρήκαμε, οίκοι BURBERRY (Να κατέβει η πινακίδα της φίρμας της από το μαγαζί του Κολωνακίου μέχρι τέλος Αύγουστου) και D&G παραδίνουν οι ίδιοι στους πελότες, την DSquared δε και την MOSCHINO την πήρε ο όμιλος ΠΑΓΩΝΗ. (Άρα η εταιρεία δεν είχε αντικείμενο εργασιών και εξέλιξις αφού η ανωτέρω οίκοι αγγίζουν το 85% του τζίρου της Χονδρικής και αντίστοιχα θα χαθεί και ο αυτός τσίρος από τα καταστήματα μας της Λιανικής ).

2ον Μάθαμε ότι όλη η περιουσία της εταιρείας αλλά και των μετόχων είναι υποθηκευμένα στις Τράπεζες και το Δημόσιο και δεν μπορούν να πουληθούν, η δε αποτυχία στις προσπάθειες μίσθωσης των ακινήτων οφείλεται στην σωρεία Πολεοδομικών παραβάσεων.

3ον Τα χρέη στο Δημόσιο (Εφορία – ΙΚΑ) αγγίζουν τα 15.000.000 σήμερα, και όχι όπως ψευδώς δηλώνουν 5.000.000 και μάλιστα ότι έχουν διακανονιστεί (Αλήθεια τι κάνει η ΦΑΕΕ Αθηνών (Καλλιθέα) όταν με τόσα χρέη δεν κατάσχει τις εισπράξεις των καταστημάτων λιανικής της εταιρείας (500 έως 800.000 μηνιαίες εισπράξεις) και μάλιστα όταν η κυβέρνηση μιλά για πάταξη της φοροδιαφυγής, και ότι η μη απόδοση ΦΠΑ είναι κακούργημα.)

4ον — μείωση του προσωπικού με διάφορους τόπους αγγίζει το 70% και όχι όπως ψευδώς δηλώνει στις 6-7-2011 στην ESPRESSO και σε άλλα έντυπα ο δικηγόρος ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ αλλά και στην αίτηση του άρθρου 99 (ότι η εταιρεία διατηρεί τις θέσεις εργασίας και ότι σκοπός της εταιρείας είναι να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος) μέλος της ομάδας των ειδικών για την σωτηρία της εταιρείας και ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ που με στοιχειά αναφέρουμε ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘETOYN. Στην ομάδα αυτή επίσης είναι και οι κ.κ. ΠΓ Γεν. Δευθυντής και ΛΧ Οικ. Διευθυντής, οι οποίοι όπως πληροφορηθήκαμε από εργαζόμενους άλλων εταιρειών (SHELMAN-ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ –ΕΛΙΤ κ.ά.) αναλαμβάνουν να εντάξουν τις εταιρείες στο άρθρο 99 (αρκετές όταν τελείωσε το χρήμα , της εγκατέλειψαν χωρίς να τις εντάξουν ) με παχυλές αμοιβές αλλά και με μαύρες αμοιβές πακέτο, με την συμφωνία για σχέδιο στρατηγικής, απομάκρυνσης του προσωπικού άνευ αποζημιώσεως με εκβιαστικό, παράνομο, αντεργατικό τρόπο.

Με εξαναγκασμό σε παραιτήσεις ή με εικονικές απολύσεις. Έτσι έκαναν και κάνουν και σε μας. Μας δημιουργούν πρώτα άγχος και φόβο με απειλές ότι δεν σας χρειαζόμαστε , ότι υπήρξαμε ανεπαρκής επαγγελματικά αφήνοντας υπονοούμενα και ως εκ τούτου άλλους μας εξαναγκάζουν σε παραιτήσεις, και σε άλλους μας προτείνουν να υπογράφουμε ότι λάβαμε αποζημιώσεις με αντάλλαγμα την εγγραφή μας στο Ταμείο Ανεργίας, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του κάθε ενός. (έχουν γίνει ήδη σε πολλούς συναδέλφους) . Καθυστερούν τις καταβολές των δεδουλευμένων μας δηλώνοντας οικονομικές δυσκολίες αλλά οι κκ λαμβάνουν μισθούς και αμοιβές παροχών υπηρεσιών 10.000 και 15.000 τον μήνα δηλώνοντας μας με θράσος και αναίδεια, για να μας ερεθίσουν , ότι εμείς έχουμε συμφωνία να πληρωνόμαστε στο πρώτο 4ημερο του μήνα. (Καταθέτουν τιμολόγια προς είσπραξη με αγορές ρούχων γυαλιών κ.α).και ότι κατά τον κ.Π η θητεία τους στην εταιρεία δεν θα ξεπεράσει το 24μηνο. Άλλωστε από πληροφορίες και το Βιογραφικό του δεν έχει στεριώσει σε εταιρεία. 4ον Όσο για τις απαράδεκτες οικονομικές και προσωπικές συμπεριφορές του κ. ΛΑΚΗ ΓΑΒΑΛΑ καμία συζήτηση.(πρόσφατη παραλαβή τσάντας HERMES 25.000 για την συλλογή του, είναι σε διακοπές στα Κουφονήσια Μποτρουμ (Τουρκικα) και Μύκονο, αυτή την εποχή που μας δηλώνει αδυναμία πληρωμών, ενώ έδινε εντολή να πληρωθεί ο οδηγός-συνοδός του μέχρι και τον Αύγουστο. Θρασείς και ψευδείς δηλώσεις του ότι έχει ενταχθεί στο άρθρο 99,(ενώ ακόμη δεν έχει συζητηθεί) πως είναι τόσο σίγουρος).

5ον Στη διάθεση μας έχουμε την αίτηση της εταιρείας και την έκθεση βιωσιμότητας για το άρθρο 99 (άνευ εκθέσεως Ορκωτών Λογιστών) με όλα τα ΨΕΥΔΗ περί Προσωπικού, Προμηθευτών Εσωτερικού – Εξωτερικού, Πελατών και υποχρεώσεων προς το Δημόσιο. Για ότι καταγγέλλουμε υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες και είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε δια της Δικαστικής Οδού τα δικαιώματα μας , αν δεν τακτοποιηθούν νόμιμα και όχι εκβιαστικά οι οικονομικές μας διαφορές με την εταιρεία , και ας αναφέρει η εφημερίδα τα ΝΕΑ ότι ο δικηγόρος της εταιρείας παραδίδει μαθήματα επιχειρηματικής επιβίωσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών .

Τα ως άνω αποστέλλονται στη διοίκηση της εταιρείας ,στον Τύπο, στο Διαδίκτυο, στην ΣΔΟΕ , στην Φ.Α.Ε.Ε στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Εργασίας, σε Ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς και σε Μελή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Μετά Τιμής

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ,ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ –ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ Α


tro-ma-ktiko


 Πηγή






Διαβάστε περισσότερα...

Συνδιαχειριζόμενη αλιευτική ζώνη στην Ελλάδα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Ομάδα ερευνητών του Yale ταξιδεύουν στους Φούρνους για να συνδράμουν στη νομική οχύρωση του εγχειρήματος.
Έπειτα από πολύμηνη προεργασία, διαβουλεύσεις και επεξεργασία επιστημονικών δεδομένων το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, σε στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον τοπικό αλιευτικό σύλλογο προχωράει στον σχεδιασμό των πρώτων ζωνών βιώσιμης αλιείας στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών.



Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ινστιτούτου σε θέματα περιβαλλοντικού δικαίου με τη αμερικανική νομική Σχολή του Yale, ομάδα ερευνητών από το Environmental Protection Clinic του Πανεπιστημίου βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και πραγματοποιεί σειρά επαφών στους Φούρνους, στη Σάμο και στην Αθήνα (με το γραφείο της Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, κας Δαμανάκη), προκειμένου να συντάξει τον σχετικό φάκελο και να συμβάλλει στη νομική οχύρωση του σχεδίου. Η ομάδα ερευνητών του Yale, η νομική σχολή του οποίου αποτελεί μία από τις κορυφαίες στον κόσμο, θα καταθέσει στο επόμενο χρονικό διάστημα, αφιλοκερδώς, συγκεκριμένες προτάσεις που θα κατοχυρώνουν νομικά την αναγκαιότητα της δημιουργίας διαχειριζόμενων ζωνών αλιείας με βάση αντίστοιχα διεθνή μοντέλα που εφαρμόζονται με επιτυχία σε χώρες με κυρίαρχη την αλιευτική παράδοση.
Η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο, αλλά και τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη. Όμως, η πολιτική της χώρας μας ουσιαστικά αγνοεί παντελώς τη θεμελιώδη σημασία της αλιείας για τις νησιωτικές και παράκτιες κοινωνίες.
Υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα δεν έχει δημιουργήσει διαχειριζόμενες ζώνες, στις οποίες να εξασφαλίζεται η αειφόρος χρήση του κάθε εργαλείου, με συγκεκριμένα κριτήρια επιλεκτικότητας, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες αλιευτικές χώρες. Παράλληλα συνεχίζουμε να αγνοούμε τον πολύτιμο ρόλο που θα μπορούσαν να έχουν οι τοπικές αλιευτικές κοινωνίες, στην συνδιαχείριση των ιχθυαποθεμάτων και αυτοέλεγχο έναντι των καταστροφικών αλιευτικών πρακτικών.
Η περίπτωση των Φούρνων είναι χαρακτηριστική, καθώς αποτελεί μία από τις πλέον παραδοσιακές μικρές αλιευτικές κοινωνίες της Ελλάδας και οι κάτοικοι ακόμα και σήμερα ζουν σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό από την αλιεία. Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων εντάσσεται στο Δίκτυο Natura 2000.
Στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών απαντάται υψηλής σημασίας θαλάσσια βιοποικιλότητα με χαρακτηριστικότερη παρουσία τα λιβάδια Ποσειδωνίας, τους υφάλους ασβεστολιθικών ροδοφυκών και σημαντικών πληθυσμών θαλάσσιων θηλαστικών και ιχθυοπανίδας.
Αν και πριν μια δεκαετία η περιοχή συνέθετε ένα από τα πλουσιότερα αλιευτικά πεδία, η διαρκώς αναπτυσσόμενη καταστροφική και παράνομη αλιεία από εργαλεία που φτάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έθεσε την αλιευτική παραγωγή σε ιστορικό χαμηλό και την τοπική κοινωνία στα όρια της επιβίωσης.
Πλέον, οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ για να αναστραφεί η εικόνα της καταστροφής και της υπεραλίευσης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια μπορεί να στεφθεί με επιτυχία, διότι δεν πρόκειται για στείρες απαγορεύσεις σε αλιευτικά πεδία που επιβάλλονται από «λευκά κολάρα», αλλά για μέτρα αειφόρου διαχείρισης που σχεδιάζονται με τη συμμετοχή και τη σύμφωνη γνώμη των ίδιων των αλιέων.
Η προσπάθεια έχει, μεταξύ άλλων, και τη στήριξη της Επιτροπής Θαλάσσιων Υποθέσεων & Αλιείας που σταθερά υποστηρίζει τον καθορισμό ενός δικτύου προστατευόμενων περιοχών αλιείας στη Μεσόγειο, ως μία ασφαλή οδό για την ανάκαμψη και τη διαφύλαξη της παραγωγικότητας των θαλασσών, τη βιωσιμότητα της αλιείας και την επιβίωση των προστατευόμενων ειδών.

Αναστασία Μήλιου
Συντονίστρια Δράσεων Προστασίας

Θαλάσσια Ερευνητική Βάση
Τηλ: 22730 37533, 22730 31862
Όρμος Μαραθοκάμπου, Σάμος Τ.Θ 229, 83 102

Χερσαία Ερευνητική Βάση
Τηλ: 22750 41070, 22757 70638
Φαξ: 22750 41070 Τ.Θ 1, 83 301, Ράχες - Ικαρία

Γραφείο Διεκπεραίωσης
τηλ 210 8253024 Μ. Βόδα 89, 10440, Αθήνα
 
 
 
 
 
 

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό θα πει αφοσίωση – Έμεινε νηστικός, αλλά δεν έφυγε από τον τάφο του αφεντικού του

 Μέρα νύχτα, είναι δίπλα στον τάφο του αφεντικού του. Δε φεύγει ακόμη κι αν τον δελεάσουν με φαγητό.
Μια ακόμη ιστορία αφοσίωσης ενός σκύλου προς το αφεντικό του, συγκινεί.

Από την ημέρα που
έφυγε από τη ζωή ο ιδιοκτήτης του, ο Λάο Παν, ένας Κινέζος μοναχικός χωρικός, χωρίς οικογένεια ή συγγενείς, που ζούσε στο χωριό Πανιατούν με μοναδικό συντροφιά εκείνον, ο σκύλος του, δεν εγκατέλειψε ούτε για μια στιγμή τον τάφο του. 




 Ο Λάο πέθανε στις αρχές του μήνα και ο σκυλάκος έμεινε μόνος. Όταν το δωμάτιο του Παν άδειασε, ο σκύλος εξαφανίστηκε. Οι γείτονες τον βρήκαν μερικές μέρες μετά, να κάθεται δίπλα στον τάφο του αφεντικού του.

Οι χωρικοί προσπάθησαν να τον δελεάσουν με φαγητό, είχαν περάσει επτά μέρες πριν τον βρουν και σε αυτό το διάστημα δεν είχε ούτε φάει ούτε πιει νερό. Ένας αγρότης προσπάθησε να τον πάρει σπίτι του. Με τα πολλά, τον έκανε να τον ακολουθήσει. Ο σκύλος άρπαξε το ψωμάκι που του έδωσε και εξαφανίστηκε. Περιττό να πούμε που πήγε...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας σκύλος δίνει την απόλυτη έννοια στη λέξη αφοσίωση. Στην Ιαπωνία, από το 1924 ως το 1935 ο Χάτσικο περίμενε κάθε μέρα το αφεντικό του, καθηγητή στο πανεπιστήμιο της πόλης, έξω από το σταθμό του Μετρό στο Τόκιο.

Στο Εδιμβούργο, πέρασε στην ιστορία ο Μπόμπι. Ήταν δυο ετών όταν το 1858 το αφεντικό του πέθανε από φυματίωση. Για 14 χρόνια, κάθε βράδυ και μέχρι να φύγει από τη ζωή, ο Μπόμπι δεν έφευγε δίπλα από τον τάφο του αφεντικού του.

Τόσο ο Χάτσικο όσο και ο Μπόμπι έχουν γίνει αγάλματα για την αφοσίωσή τους, ενώ έχουν γίνει έμπνευση για βιβλία και ταινίες.




 Πηγή






Διαβάστε περισσότερα...

Πώς έγινε 10 χρόνια μετά το πασίγνωστο τοπίο των windows XP;

 Θεωρείται ως μια από τις διασημότερες φωτογραφίες του 20ου αιώνα.

 Δείτε όμως το τοπίο, δέκα χρόνια μετά...
Πρόκειται για το πασίγνωστο wallpaper των Windows XP. Λίγος κόσμος γνωρίζει ότι πρόκειται για αληθινή φωτογραφία, η οποία όπως έχει δηλώσει και ο φωτογράφος Charles O'Rear, δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.


Η φωτογραφία τραβήχθηκε το 1996 στη Sonoma της Καλιφόρνια και έκανε πάμπλουτο τον φωτογράφο.





















 Πηγή


Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: 10 τροφές «ασπίδα» για τον καρκίνο

 «Όπλο» κατά του καρκίνου μπορεί να αποτελέσει το φαγητό, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Οι γιατροί συμβουλεύουν ότι μέσα από τη διατροφή μας μπορούμε αν όχι να καταπολεμήσουμε, σίγουρα να προλάβουμε την ασθένεια, η οποία αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου μετά τις καρδιοπάθειες στις αναπτυγμένες χώρες.






 Διαβάστε 10 χρήσιμες διατροφικές οδηγίες που πιθανόν να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου:

1. Προσθέστε σκόρδο σε ό,τι τρώτε
Το σκόρδο περιέχει ενώσεις του θείου οι οποίες ενεργοποιούν τις φυσικές άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του καρκίνου, μειώνοντας την ανάπτυξη των όγκων.


2. Συνοδέψτε το γεύμα σας με μπρόκολο ατμού. Προσοχή: όχι στο μπρόκολο του φούρνου μικροκυμάτων
Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο εμπλουτισμένα λαχανικά με αντικαρκινικέςιδιότητες. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Ισπανία, τα μικροκύματα εξουδετερώνουν το 97% των αντικαρκινικών ουσιών. Οπότε συνίσταται να μαγειρεύεται στον
ατμό.

3. Θρυμματίστε μερικούς ξηρούς καρπούς Βραζιλίας και πασπαλίστε τους πάνω στη σαλάτα σας
Οι ξηροί καρποί είναι εμπλουτισμένοι με σελήνιο, ένα ιχνοστοιχείο που «σκοτώνει» τα καρκινικά κύτταρα και ταυτόχρονα «επιδιορθώνει» το DNA. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η οποία παρακολούθησε περισσότερους από 1.000 άνδρες με καρκίνο του προστάτη, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που βρέθηκαν με τα υψηλότερα επίπεδα σεληνίου στο αίμα τους είχαν 48% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο σε προχωρημένο στάδιο για πάνω από 13 χρόνια σε σύγκριση με τους άνδρες με τα χαμηλότερα επίπεδα.

4. Χρησιμοποιήστε λεμόνια στο φαγητό σας ή στύψτε λεμονάδα
Μια ημερήσια δόση εσπεριδοειδών μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο του καρκίνου του στόματος, του λαιμού, του στομάχου.

5. Προσθέστε μισό φλιτζάνι βατόμουρα στα δημητριακά του πρωινού σας
Τα βατόμουρα είναι «νούμερο ένα» όσον αφορά στην αντιοξειδωτική δράση τους. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και να οδηγήσουν σε ασθένειες όπως ο καρκίνος.

6. Μάθετε να τρώτε αγκινάρες
Οι αγκινάρες περιέχουν αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

7. Ψήστε λίγο σολομό στο γκριλ
Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι εκείνοι που έτρωγαν τέσσερις ή περισσότερες μερίδες ψάρι την εβδομάδα είχαν σχεδόν κατά ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο στο αίμα. Άλλες μελέτες δείχνουν μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης λιπαρών ψαριών (σολομός, σκουμπρί, ιππόγλωσσα, σαρδέλες και τόνος, καθώς και οι γαρίδες και τα χτένια) και του μειωμένου κίνδυνου καρκίνου του ενδομητρίου στις γυναίκες..

8. Βάλτε ακτινίδια στη διατροφή σας
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, λουτεΐνη, και χαλκό, ό,τι πρέπει δηλαδή για την καταπολέμηση του καρκίνου.

9. Ρίξτε κρεμμυδάκια στη σαλάτα σας
Μια διατροφή πλούσια σε κρεμμύδια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη έως και 50%. Τα αποτελέσματα είναι ισχυρότερα όταν τα κρεμμυδάκια τρώγονται ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα

10. Σερβίρετε λάχανο τουρσί
Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στη Φινλανδία, το λάχανο τουρσί περιέχει ουσίες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των καρκινικών ενώσεων.






 Πηγή






Διαβάστε περισσότερα...