Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Τα αγάλματα στο νησί του Πάσχα έχουν και σώμα θαμμένο στη γη.

Το Νησί του Πάσχα, στα ισπανικά Isla de Pascua και επίσης Ράπα Νούι στην ομώνυμη τοπική γλώσσα, είναι νησί της Πολυνησίας που βρίσκεται στον Ειρηνικό και είναι επαρχία της Χιλής. Έχει έκταση 163 km2 και πληθυσμό περίπου 2.270 κατοίκους στην απογραφή του 2002, δηλαδή αύξηση 43.1% (834) από την αντίστοιχη απογραφή του 1982. Θεωρείται το πλέον απομονωμένο νησί στον κόσμο. Ο γηγενής πληθυσμός αναφέρεται στο νησί ως Ραπανούι και οι Χιλιανοί ως Isla de Pascua. Το όνομα νησί του Πάσχα οφείλεται στον Ολλανδό θαλασσοπόρο Γιάκομπ Ρόγκεβεν, ο οποίος έφτασε εκεί το Πάσχα του 1722.
 
Από τη Βικιπαίδεια,την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια....








  Εξαιρετικά ενδιαφέρον!!!Ανασκαφή το καλοκαίρι του 2011 αποκαλύπτει ότι υπάρχει και σώμα...

   

                                   

.
                                      
                         
Έτσι, ενώ είναι γνωστό ότι έχουν ένα μεγάλο κεφάλι, τα αγάλματα αυτά περιέχουν πολλά μυστικά, όπως σαφώς πάνω από το μισό μέγεθος τους είναι υπόγειο και αποκαλύπτει την ύπαρξη σώματος και χεριών.
Το ζεύγος Routledge τα ανακάλυψε στα θαμμένα αγάλματα της Νήσου του Πάσχα.  Μια ιδιωτική ομάδα ερευνών ανέσκαψε πρόσφατα   ένα άγαλμα για να ανακαλύψει πολλά πετρογλυφικά στο σώμα.
Το ηφαιστειογενές αυτό νησί που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό ανακαλύφθηκε από την ολλανδό πλοηγό Roggeveen Jakob, την Κυριακή του Πάσχα το έτος 1722, και αργότερα ήρθε στην κατοχή της Χιλής το 1888. Ενώ πολλά μυστήρια περιβάλλουν το Νησί του Πάσχα, η ανακάλυψη αυτών των γραπτών μπορεί να εγείρει πολλές συζητήσεις.
Στην πραγματικότητα, ενώ οι επιστήμονες σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα γενοκτονίας, που ο πληθυσμός (περίπου 4000) του νησιού έχει εξαφανιστεί, τι γίνεται με αυτούς τους γίγαντες Pierre υπόγεια; Υπήρχαν από την αρχή από τους Rapa Nui (=ο ομφαλός του κόσμου) (ο αρχαιότερος πολιτισμός του νησιού);
Η πιο πιθανή υπόθεση είναι ότι ένα παλιρροϊκό κύμα σάρωσε το νησί και ο πρώην αρχαίος πολιτισμός του, που χάνεται στα βάθη του χρόνου, είναι κάτω από τα πόδια των τουριστών, που αγνοούν τον κρυμμένο θησαυρό που περιμένει. Τα αγάλματα δεν είχαν ταφεί, αλλά η πλημμύρα έφερε τόσα πολλά συντρίμμια, σκόνη και μπάζα, που ο πολιτισμός εξαφανίστηκε μονομιάς.



 Πηγή