Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Φήμες: αποχωρεί ο Σαμαράς τη μέρα των εκλογών. Μυστικές δημοσκοπήσεις

Για ποιο λόγο ο Αντώνης Σαμαράς θα αποχωρήσει την ημέρα των εκλογών; Τι λένε οι τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις;
Πανικός στην ομάδα του Αντώνη Σαμαρά μετά τις τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι τα μικρά κόμματα αντέχουν και είναι πολύ κοντά..



Η ΝΔ, Αντώνης Σαμαράςκαι το ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αδυνατούν να επιτύχουν συσπείρωση ως τις εκλογές. Αυτός είναι ο λόγος που επιστρατεύτηκε άρον άρον ο Κώστας Καραμανλής.
Τα τελευταία αποτελέσματα των μυστικών κυλιόμενων δημοσκοπήσεων όπως έφθασαν σήμερα στο επιτελείου της ΝΔ και μας τα μετέφερε άνθρωπος μέσα απο την Συγγρού στο blog tromaktiko:
ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ:
ΝΔ 19%
ΠΑΣΟΚ 15%
ΚΚΕ 11%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 10%
ΣΥΡΙΖΑ 10%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 7,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 4%
ΛΑ.Ο.Σ. 2%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2%
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 11,5%

Όπως αντιλαμβάνεστε, επικρατεί πανικός στην ούτως ή άλλως πανικόβλητη ομάδα του Αντώνη Σαμαρά. Ο Καραμανλής τον στηρίζει με την γραπτή δήλωση του, μόνο και μοόνο για να πει το βράδυ των εκλογών οτι έπραξε το χρέος του και να τραβήξει το χαλί κάτω απο τα πόδια του Σαμαρά, δείχνοντας του την έξοδο. Ετοιμος για αποχώρηση!
Ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται πεισματικά την διεξαγωγή ντιμπέιτ γιατί φοβάται οτι μια δημόσια αντιπαράθεση με τις αντιμνημονιακες δυνάμεις, ακόμη και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θα τον ξεγυμνώσει στα μάτια του ελληνικού λαού. Βέβαια, τα αποτελέσματα των τελευταίων μυστικών δημοσκοπήσεων δείχνουν πως έτσι και αλλιώς ο ελληνικός λαός έχει γυρίσει την πλάτη του. 


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΧΑΓΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕ : ΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΑΠ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

 Με την πρωτοφανή ανταπόκριση των συνΕλλήνων και συνΑγωνιστών μετά από το άρθρο μας περί πιέσεως της Χάγης έρχεται η πρώτη επιτυχία : η Χάγη επισήμως με έγγραφα της στα αγγλικά και στα γαλλικά, ενυπόγραφα επισήμως μας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανοίγει τον φάκελο που στείλαμε
κατά των κυβερνήσεων γαπ και πάντων των συνεργατών των για να εξετάσει τις πράξεις των για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνικού Λαού.



 Δράσαμε όλοι μαζί και φέραμε την πρώτη νίκη !

Όσο και να προσπάθησαν να κωλυσιεργήσουν, όσο και αν προσπάθησαν να προβάλλουν δικαιολογίες για να μην δεσμευθούν επισήμως να τοποθετηθούν ενώπιον της διεθνούς και της Ελληνικής κοινής γνώμης ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ.


Ο αριθμός της υπόθεσης είναι << reference: OTP-CR-47/12>> και από σήμερα άρχεται επίσημα η πρώτη έρευνα των προδοτών και εγκληματιών κατά της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού για τα επί της ουσίας εγκλήματα τους.

Αυτό επίσης αποτελεί ιστορική πρωτιά της Ελλάδας όπου δύο απλοί Πολίτες, με μόνη την επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος εξαναγκάζουν την κινητοποίηση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης κατά πολιτικών και κυβερνήσεων που έχουν το θράσος να αυτοπαρουσιάζονται ως υπεράνω του Νόμου και παντοδύναμοι. Ακόμη μια φορά στην Ιστορία η
Ελλάδα πρωτοπορεί και δείχνει τον δρόμο για την Δικαιοσύνη και την πραγματική Δημοκρατία.

Ζήτω η Ελλάδα ! Ζήτω ο Ελληνικός Λαός ! Ζήτω το 120 Σ !


Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: H ρίγανη σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη

 H πίτσα με ρίγανη και σάλτσα ντομάτας ίσως μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

 Είναι από καιρό γνωστό πως η ρίγανη, ένα από τα βασικά καρυκεύματα της ελληνικής κουζίνας, διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες, αλλά μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Λονγκ Άϊλαντ (Long Island University) δείχνει πως ένα συστατικό της θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.


 Ο καρκίνος του προστάτη ξεκινά από τον αδένα του προστάτη, ένας αδένας που μοιάζει με κάστανο και βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματος, κάτω από την ουροδόχο κύστη του άνδρα και περιβάλλει την ουρήθρα. Με την λειτουργία του συμβάλει στον έλεγχο της ούρησης, το οποίο το πετυχαίνει λόγω της ανατομικής του θέσης, στον εμπλουτισμό του σπέρματος με χρήσιμα και απαραίτητα συστατικά και στη λειτουργία της εκσπερμάτισης.

Ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται συνήθως σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 1 στους 36 άνδρες θα πεθάνουν από την συγκεκριμένη ασθένεια. Μονάχα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναμένονται 241.740 νέα κρούσματα και 28.170 θάνατοι μέσα στο 2012. Οι σημερινές θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν τη χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία και χημειοθεραπεία. Αυτές συχνά συνοδεύονται από σημαντικές επιπλοκές ή σοβαρές παρενέργειες.

 Η καθηγήτρια Σουπρίγια Μπαβαντέκαρ του Long Island University εξετάζει την καρβακρόλη, ένα συστατικό της ρίγανης, σε καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής παρουσιάζουν απόπτωση σε αυτά τα κύτταρα. Ο μηχανισμός της απόπτωσης είναι αυτό που η καθηγήτρια αποκαλεί "κυτταρική αυτοκτονία" ή αλλιώς η φυσική οδός που ακολουθούν τα κύτταρα προς έναν προγραμματισμένο θάνατο, κατά τη διαδικασία της οποίας το κύτταρο συρρικνώνεται και αποδομείται. Η ερευνητική ομάδα προσπαθεί τώρα να καθορίσει ακριβώς τον τρόπο που η ουσία προκαλεί την απόπτωση των κυττάρων.

«Γνωρίζουμε ότι η ρίγανη έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αλλά η θετική του επίδραση του σε καρκινικά κύτταρα πραγματικά την ανεβάζει στο επίπεδο ενός σούπερ μπαχαρικού όπως είναι ο κουρκουμάς," είπε η Δρ. Μπαβαντέκαρ. Αν και η μελέτη βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, πιστεύει πως τα αρχικά δεδομένα δείχνουν ένα τεράστιο δυναμικό όσον αφορά τη χρήση της καρβακρόλης ως αντικαρκινικού παράγοντα. "Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι η ρίγανη χρησιμοποιείται ευρέως σε τρόφιμα και αναμένουμε αυτό να μεταφράζεται σε μειωμένο κίνδυνο σοβαρών τοξικών επιδράσεων."

"Μερικοί ερευνητές έχουν ήδη δείξει ότι τρώγοντας πίτσα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται ως επί το πλείστον στο λυκοπένιο, μια ουσία που βρίσκεται στη σάλτσα ντομάτας, αλλά τώρα αισθάνονται ότι ακόμα και η ρίγανη μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο», δήλωσε η Δρ. Μπαβαντέκαρ . "Εάν η μελέτη συνεχίζει να αποφέρει θετικά αποτελέσματα, αυτό το σούπερ-μπαχαρικό μπορεί να αντιπροσωπεύει μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για ασθενείς με καρκίνο του προστάτη."


 Πηγή


Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ 3%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ
Mελετώντας τον εκλογικό νόμο διαπίστωσα -και δυστυχώς αποδεικνύονται πως είναι έτσι- τα εξής:
Είτε ρίξεις λευκό είτε άκυρο είτε δεν πας καθόλου είτε -κι εδώ είναι το ζήτημα- ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%. Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον αυτές.


Αν λοιπόν είμαστε 1000 πολίτες και 240 από μας θέλουν στην κυβέρνηση το κόμμα π.χ. ΝΔ (!) και το ψηφίσουν, τι δύναμη έχει αυτό;
Ποιο είναι το πραγματικό του ποσοστό;
Έχουμε και λέμε
Από τους 1000 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Έχουμε λοιπόν: Χ = 240*100/1000 = 24%
Με μια λογική αποχή 20% (δηλαδή αν δεν πάνε να ψηφίσουν οι 200), πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τους 800 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Χ = 240*100/800 = 30% !
Υπάρχουν όμως και τα άκυρα… Αν απ’ τους 800 που πήγαν στις κάλπες, οι 50 ρίξουν άκυρο τότε, πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τους 750 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
τώρα έχουμε: Χ = 240*100/750 = 32% !
Κι αν απ’ τους 750 οι 60 ρίξουν λευκό, πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τους 690 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Χ = 240*100/690 = 34,8% !!
Μα καλά, θα μου πείτε, αυτά ίσχυαν πάντοτε. Είναι ο κλασσικός τρόπος του συστήματος για να παίρνουν έδρες που δεν τους αναλογούν.
Ναι, αλλά τώρα οι έδρες δεν μοιράζονται με βάση απλά και μόνο τις «έγκυρες» ψήφους (σα να λέμε οι 690 του παραδείγματός μας) αλλά από το άθροισμα των ψήφων μόνο όσων κομμάτων πέρασαν το 3% -και υπό όρους, η ΝΔ με αυτό το ποσοστό κάνει κυβέρνηση.
Αν δηλαδή, από τους 690 πολίτες, οι 100 συνολικά ψηφίσουν συνδυασμούς που δεν περνούν το όριο του 3% τότε έχουμε και λέμε
Από τους 590 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Πάμε πάλι: Χ = 240*100/590 = 40,7 % !!
Έλα όμως που -με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο- ένα τέτοιο ποσοστό δίνει την απόλυτη πλειοψηφία στη ΝΔ γιατί οι έδρες της θα είναι
Από τους 590 πολίτες ΝΔ θέλουν 240
από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει; (Χ;)
και έχουμε τελικά: Χ = 240*250/590 = 101 έδρες
Και επειδή το πρώτο κόμμα παίρνει και «δωράκι» 50 έδρες, η ΝΔ έχει τελικά 151 !
Αν θεωρείτε πως μόνη της η ΝΔ δεν μπορεί να έχει 240 πολίτες στους 1000, βάλτε και τους Πασόκους μαζί. Έτσι κι αλλιώς μαζί θα πάνε αν χρειαστεί να σώσουν το σύστημα.
Πώς πήγαμε από τους 1000 στους 590; Πώς έγινε και ένα κόμμα με πραγματική δυναμική 25% στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, να παίρνει 151 έδρες:
Σε όσες εκλογές έζησα, τέτοιο φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί ούτε και ως ενδεχόμενο. Να πώς γίνεται:
Αν δεν υπήρχε το «δωράκι» των 50 εδρών και εαν οι έδρες μοιράζονταν και στα κόμματα κάτω του 3% η ΝΔ θα έπαιρνε:
Από τους 690 πολίτες ΝΔ θέλουν 240
από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει; (Χ;)
Χ = 240*250/690 = 87 έδρες.
Ακόμη και με το δωράκι, θα είχε μόνο 87 + 50 = 137 έδρες…
Αυτά διαπίστωσα φίλοι μου και είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι:
Αν δεν επιθυμείτε με τίποτα μια κυβέρνηση ΝΔ ή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και θέλετε να ψηφίσετε έναν συνδυασμό που κατά τη γνώμη σας δεν πρόκειται να ξεπεράσει το όριο του 3%, σκεφτείτε το καλά και πολύ.
Είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν από αυτούς τους συνδυασμούς που κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνούν το όριο. Ειδάλλως οφείλετε να είστε έτοιμοι για μια ακόμη 4ετία όσων μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε.
Έγραψα απλώς τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τα νούμερα κι όπως πάντα. οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

 Πηγή


Διαβάστε περισσότερα...