Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

 "Αξιοποίησαμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τη διερευνητική εντολή Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα, μια κυβέρνηση της αριστεράς. Αύριο θα επιστρέψουμε την εντολή και ακολούθως θα συμμετάσχουμε σε όποια διαδικασία προβλέπει το Σύνταγμα", είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας επιτέθηκε έντονα σε Βενιζέλο και Σαμαρά, ενώ αιχμές άφησε και κατά της Αλέκας Παπαρήγα.


"Η πρότασή μας έχει μια ευρεία κοινωνική στήριξη αλλά μια ασθενή κοινουλευτική υποστήριξη. Θα επιμείνουμε να βρισκόμαστε στην 1η γραμμή των αγώνων μέσα & έξω από Βουλή για να γίνει η λαϊκή κρίση ", τόνισε.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι "μιλoύν τη γλώσσα του χαρτοπαίχτη":
"Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος μιλούν τη γλώσσα της μπλόφας. Εμείς επιμένουμε να μιλάμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας και γι αυτό κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια. Ότι είπαμε προεκλογικά, λέμε και μετεκλογικά", είπε.
"Είδαμε τις τελευταίες ημέρες αυτούς που μια μας αγαπούν και μια μας μισούν να δημιουργούν κλίμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ανεύθυνη δύναμη, παραποιήσαν ακόμη και δηλώσεις στελεχών μας, αδιαφορώντας ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας μας.Τους ενδιαφέρει να διαφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα", υπογράμμισε στη συνέχεια.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις επιστολές που ζήτησε από Βενιζέλο και Σαμαρά, με τις οποίες θα απέσυραν τις δεσμεύσεις που είχαν λάβει για εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου:
"Τους έχει πιάσει ένας παράφορος έρωτας μαζί μας. Τους θέσαμε το εύλογο ερώτημα: σε ποιο πρόγραμμα θα μας στηρίξετε; Στο πρόγραμμα των δεσμεύσεων σας ή στη βάση της λαικής ετυμηγορίας του λαού που ακυρώνει αυτές τις δεσμεύσεις. Όταν εννοούσαν στήριξη εννοούσαν που έχει ο κρεμασμένος από το σχοινί που κρεμιέται", επισήμανε.
"Να συνειδητοποιήσουν ότι οι υπογραφές τους δε δεσμεύουν ες αεί τον ελληνικό λαό, γιατί μπήκαν ερήμην του ελληνικού λαού. Δε ζητήσαμε επιστολές μετάνοιας. Ζητήσαμε επιστολές ειλικρίνειας. Να σταματήσουν να παίζουν κρυφτούλι πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού. Θα έπρεπε να το είχαν κάνει από μόνοι τους από την επόμενη ημέρα", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, χρησιμοποιώντας μάλιστα μια χαρακτηριστική φράση: "Όπως στη ζωή δεν υπάρχει ολίγον έγκυος έτσι και στην πολιτική δεν υπάρχει ολίγον μνημόνιο".
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι η άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και ευχαρίστησε για τη στήριξή του τον Μίκη Θεοδωράκη, την Λούκα Κατσέλη, τους Οικολόγους Πράσινους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Φώτη Κουβέλη, για τον οποίο όμως είπε ότι αν η "θετική ανταπόκριση του είχε γίνει πριν τις εκλογές, τώρα θα είχαμε καθαρή πλειοψηφία και θα ήμασταν πρώτη δύναμη". 
"Απευθυνθήκαμε στην κυρία Παπαρήγα και αρνήθηκε. Μας λύπει αυτό το γεγονός. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πως δεν ακούει", είπε τέλος αναφερόμενος στη γγ του ΚΚΕ.















Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Μηνύσεις για την υποβάθμιση του κέντρου

 Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρούν το επόμενο διάστημα κάτοικοι και επιχειρηματίες της οδού Σολωμού, στο κέντρο της ΑΘήνας, ζητώντας αποζημιώσεις για την υποβάθμιση της περιουσίας και της ζωής τους.

Αισθάνονται παρατημένοι από τις αρχές καθώς – όπως υποστηρίζουν – καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει στο σημείο τα τελευταία τρία χρόνια.


Σύμφωνα με μαρτυρίες, η οδός Σολωμού "καθάρισε" από τους χρήστες ναρκωτικών για 15 ημέρες πριν από τις εκλογές, ωστόσο η εικόνα παρακμής επέστρεψε το προηγούμενο Σάββατο.






Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Τα δελφίνια βοηθούν τους ντόπιους ψαράδες. (βίντεο)

Το εντυπωσιακό φαινόμενο καταγράφηκε στη Βραζιλία. Μια εντυπωσιακή σχέση έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δελφινιών και των ντόπιων ψαράδων στη Λαγκούνα της  Βραζιλία
 
 
 
 
 
 Τα ρινοδέλφινα παρασύρουν κοπάδια μπαρμπουνιών προς τους αλιείς και στη συνέχεια τους ενημερώνουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουν τη διαδικασία ψαρέματος, χτυπώντας την ουρά τους πάνω στο νερό.
Σύμφωνα με τους ντόπιους, αυτό το φαινόμενο συνεχίζεται για πολλές γενιές και οι ερευνητές προσπαθούν τα τελευταία δύο χρόνια να κατανοήσουν τη συμπεριφορά των δελφινιών.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τον συνολικό πληθυσμό των 150 δελφινιών, τα 50 συμμετείχαν στο «αλιευτικό» έργο, ενώ τα υπόλοιπα απείχαν. Τα συμμετέχοντα επιτελούσαν ουσιαστικά το έργο ενός τσοπανόσκυλου, παρασύροντας δηλαδή τα υπόλοιπα ψάρια προς το επιθυμητό σημείο.
Όταν φτάνουν προς εκείνο το σημείο – κοντά στην ακτή – τα δελφίνια χτυπούν με δύναμη την ουρά ή το κεφάλι τους στην επιφάνεια του νερού, ειδοποιώντας έτσι τους ψαράδες.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι τα 50 δελφίνια ήταν και τα πιο κοινωνικά μεταξύ του κοπαδιού και παρέμεναν ενωμένα σχεδόν συνέχεια.
Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον ερώτημα της έρευνας είναι πως τα νεότερα δελφίνια εκπαιδεύονται για αυτή τη διαδικασία.
Προς το παρόν θα παραμείνει αναπάντητο το ερώτημα, όπως επίσης μυστήριο θα παραμείνει και ο λόγος της συμμετοχής τους στην αλιεία. Ουσιαστικά δεν έχουν κανένα απολύτως κέρδος από την όλη διαδικασία.
Πρόκειται για την «ανθρώπινη» πλευρά του δελφινιού; Είναι αρχή μιας νέας συμμαχίας, δελφινιών - ψαράδων; Ή πρόκειται τελικά για έναν δούρειο ίππο δελφινιών, προτού αυτά στραφούν εναντίον μας;
Όπως και να έχει το παρακάτω βίντεο είναι απολαυστικό…

Dolphin Assisted Fishing
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαβάστε περισσότερα...